Dromenland

ani charlie - TLV - y'israel am charlie

ani charlie – TLV – y’israel am charlie

Jullie dromen er iedere nacht van: een wakkere nieuwe wereld waar de elite is ontmanteld, de banken op hun knieën gedwongen en waarin ‘liefde’ prevaleert. Volle koelkasten voor iedereen, loon zonder te werken, en leiders met namen als Micha Kat, Martin Vrijland of Johan Oldekamp. Een wereld waar het gewone volk op een menselijke manier met elkaar omgaat. Met respect. Met liefde. Met wijsheid. Zonder bedrog. Eerlijk. Een wereld waar jullie het middelpunt zijn. Waar jullie de dienst uitmaken: de onschuldige mens op straat.

De nieuwe droomwereld waarin het niet past om op het moment dat koelbloedig wordt gemoord vanuit je zolderkamer in een onbeduidend Fries dorpje te doen alsof je verstand hebt van wapens en munitie of te pretenderen dat je een video-analyst bent. Waar het nog minder past om je eigen anti-semitische haat te projecteren op afschuwelijke terroristische aanslagen. Louter om voor puur eigen gewin je fantasie- achterban verder aan je te binden.
Eveneens past het niet in die betere wereld om vanuit je hondenhok in een oersaai Iers stadje de gebeurtenissen te betrekken op het vermeende onrecht dat je is aangedaan en daar kansloos over te gaan huilebalken. Dat illustreert niet een betere wereld. Integendeel.

Het wordt hoog tijd voor al jullie wakkere mensen die oprecht dromen over minder onrecht en een humanere wereld om eens een moment stil te staan en eens goed te kijken naar jullie rolmodellen. Eens goed te bedenken waarom geen van hen ook maar een poging heeft ondernomen om zijn medeleven uit te spreken naar de slachtoffers, hun familie en nabestaanden. Niet een enkel woord van compassie hebben gepubliceerd, of geprobeerd hebben zich de pijn en het verdriet voor te stellen.

Dit zijn de mensen die jullie volgen. Dit zijn de mensen die jullie bedanken. Dit zijn de mensen die jullie financieel ondersteunen. Dit zijn de mensen waar jullie in geloven; egoïstische en opportunistische klootzakken zonder greintje respect, compassie of empathie. Sta nou eens even stil. Hou voor een moment eens je mond. Bedenk eens goed of de wereld van Micha Kat en Martin Vrijland het dromenland vertegenwoordigt waar jullie zo vurig naar verlangen. Het is tijd om wakker te worden. Onschuldige mensen sterven op straat. #jesuischarlie. #jesuisjuif‬.

Advertenties

55 thoughts on “Dromenland

 1. Ik geloof er dan ook helemaal niets van dat plottertjes dat serieus nastreven. Dat zeggen ze alleen maar, terwijl ze onder dat dunne vernisje van schijnheilig idealisme net zo walgelijk en kwaadaardig zijn als de Micha’s en Martijns van deze wereld. Juist daaraan spiegelen ze zich, terwijl ze morele verontwaardiging veinzen. Die “morele verontwaardiging” wordt alleen maar gebruikt om hun woede en haat mee te rechtvaardigen.

  • Nope, dat doe ik ook niet. Zou ze graag het voordeel van de twijfel willen geven, maar dat is niet reëel. De opmerkingen om rechters uit de rechtbanken te sleuren en op brandstapels te zetten, Joden aan de lantaarnpalen van Tel Aviv te hangen, etc etc zijn daarvoor te veelvuldig en te regelmatig.

   Daarbij missen ze vaak iedere vorm van zichtbaar verantwoordelijkheidsgevoel. Zelfs niet met betrekking tot hun eigen leven. Al dat geleuter over de elite, en de macht is daarmee inderdaad puur veinzen en in ernstige mate gefrustreerde jaloezie.

   Problematisch want je ziet maar weer eens wat er kan gebeuren wanneer zwakke verknipte mensen in de macht raken van kwaadaardige leiders.

  • In het verlengde daarvan kijk ik ook met verbazing naar het filmpje van Geert Wilders die samen met zijn vriendjes in Europa geen haar beter is. Zij zijn het die verantwoordelijk zijn dat nog tijdens deze tragiek de eerste moskeeën, en ffs een kebab-shop, werden aangevallen (beschoten zelfs) in Frankrijk.

  • Martin Vrijland heeft een aanzienlijke aanhang onder Moslims gemeenschap die vanuit hun cultuur gevoelig schijnen te zijn voor complotten. Dat maakt het naar mijn mening extra kwalijk wat hij uitbraakt aan antisemitische onzin. Het is een vorm van ophitserij waar Martin de centjes aan wil verdienen. Ook een reden waarom extreem rechts Martin niet ziet zitten en hij op het bekende lijstje is beland.

     • En vanuit die Tea Party wordt de boel weer gefinancierd, maar ook vanuit bepaalde extreem rechtse clubjes uit Israël.
      Dat is mijn overtuiging, had daar laatst met Pyt nog gesprekje over waarin ik dit aan de orde bracht.
      Is ook een interessant onderwerp om over te schrijven.

     • Oh ja, wij hebben ook gekkies met geld die vanaf de veranda aan het meer van Galilea in hun haat beleggen. Net zo verwerpelijk btw.

     • Doorgeschoten nationalisme is natuurlijk altijd een kruitvat met een erg kort lontje. Doorgeschoten nationalisme in het Midden Oosten, inclusief Israel, is een paar stapjes verder: een zeer instabiel flesje Nitrogen-Trioxide. Je denkt dat alles rustig is, maar open de deksel en het ontploft in je gezicht.

    • @Jeroen Die afbeelding met drol hing aan de wand in de ruimte waar de redactie vergaderingen hield.

 2. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen die in complotten geloven en tegen de elite zijn eigenlijk zelf wereldbeersers zouden willen zijn. Wat natuurlijk nooit zal gebeuren. Ze kicken op macht. Je zie op klol ook van die types die de meest vreselijke dingen zouden doen, hadden ze het zelf voor het zeggen……

 3. Marine le Pen liep voor de camera te mekkeren over de cartoons die werden gemaakt door het anarchistische links georiënteerde Charlie Hebdot.
  Het was een schande..ik zal dadelijk nog even een linkje zoeken. (vanaf 41 minuten). Die rode cartoon waar madamme zo flateus Hitler snor geschoren op staat kan ik ff niet vinden.
  Zij deed van harte mee aan het demoniseren en heeft een totaal gebrek aan humor.
  De lijken waren nog niet koud of madamme kwam met een statement dat eigenlijk hier op neer kwam: Stem op ons!! Stem Front Nationale. Wilders kwam in navolging op zijn grote voorbeeld ook roeptoeteren en bevolkingsgroepen verder tegen elkaar ophitsen.
  Dit was nog een interview met cartoonist Willem Holtrop, sinds woensdag de oudste cartoonist van Charlie Hebdot.
  marine le pen

  • Geen idee. Ik zal de documentaire vanavond kijken. Er zit iig geen regio-slot op.
   Satirische (politieke) cartoons zijn overigens zeer gewoon in Israelische kranten. En nemen in zijn geheel geen blad voor de mond.

 4. Dat personen die afgebeeld worden op spotprenten soms boos worden of dreigen met rechtzaken, is juist leuk en grappig. Het lijkt me ook de bedoeling van spot. Dat bv Van Aertsen en Marine le Pen als door een adder gebeten reageerde, is een compliment voor de tekenaar. En, zoals ook Rutte zei, dat is de essentie van vrijheid in een rechtstaat. Kritiek mag bijten. Spot is het eerste dat wordt afgeschaft in n dictatuur. Wat ik alleen vrees, is dat ondanks alle ‘ik ben charlie’-betuigingen, steeds minder mensen de islam durven te bekritiseren en niemand nog mohammed durft te bespotten. En dat dus uiteindelijk de terroristen het toch gewonnen hebben.

  • 50 zweepslagen per week, 20 weken lang en een boete van 266.000 dollar voor wat kritiek-bloggen.

   Hoe bedoel je de terroristen hebben ‘uiteindelijk gewonnen’? Ze hebben nog een heel, heel erg lange weg te gaan.

 5. Ja, dat is mij bekend, hen het al eerder gehad op Swapichou over dat zootje daar maar ik kan zo snel niet meer gevonden krijgen waar.
  En Hamas sprak deze dagen zijn afschuw uit over de aanslag te Parijs.

  Het schuurt nogal, je weet dat de koningin groot aandeelhoudster is bij Shell?
  Je weet waarschijnlijk ook dat Poetin een bekende is in Qatar, waar nog een WK voetbal in de planning staat, dat loopt dan weer gegarandeerd via één van zijn hulpjes uit Koeweit.
  En onze koning Wilem Alexander zat doodleuk aan de neut met Poetin, zijn buurman op het Griekse eiland waar Alex en Max een huis gekocht hebben. het is één pot stroop.

  Soms geloof ik wel in een complotje en dit is er één, er mag niet teveel gepraat worden in het diplomatencircuit tussen Nederland en deze landen vanwege de belangen, lees ook de belangen van het Koninklijk Huis die zich niet verweren mag op publieke wijze. Ik ben mede daarom ook voorstander van een republiek.

  • Yep, één pot stroop. Hamas heeft geld nodig van de EU (raketten zijn op), EU wil alleen geld geven aan Fatah (PA West Bank), PA zet Hamas in Gaza onder druk (iets met oud zeer en gebroken benen bij Fatah-leden in 2007), Hamas krijgt boze bevolking op petje. Hamas ziet met pijn in het laatste oog da-esh (ISIS) franse ‘culturele centra’ opblazen in het door hen gecontroleerde Gaza. Frankrijk heel boos. Hamas doet leuk dansje met Fatah, maar bereikt niets. Iedereen boos. Gaza-mensen en Fransen. Boze radicals doen stout in Parijs. Hamas doet dansje voor Frankrijk, in NAVOLGING van opperboef Nasrallah van grote broer Hezbollah.

   Maar laat je niet verleiden. Deze mensen leven met maar een wens: sterven tijdens het vermoorden van joden en infidels.

   Hamas’ laatste PR-plaatje. Een groene duif van vrede loslaten op de achtergrond van missiles bestemd voor Israel.

   Ze spindoctoren de moord op Charlie als ‘helemaal fout’ maar vieren feest over de moord op 4 onschuldige mensen in de aanval op de Joodse supermarkt.

   Fout volk, en niets, maar dan ook niets wat ze zeggen is van waarde. Terroristen.

  • Hamas werd/wordt betaald vanuit de Muslim Brotherhood. Die zijn echter (momenteel) verdreven uit Egypte en daarmee is de (money) helpline afgesloten. Het Egyptische leger houdt nu de grens met Gaza potdicht. The MB is verhuisd naar Turkije net als de HQ’s van Hamas. The leadership zit zich in plaats van in Damascus nu vol te vreten in Doha/Qatar. De MB bazen bevoorraden stiekem via Turkije da-esh, en laten de arme Hamas commanders in Gaza droog staan, maar geven ze net genoeg om de da-esh sympathisanten in Gaza onder controle te houden, terwijl de Palestinian Islamic Jihad (PIJ) – door Iran gefinancierde zelfopblaasgekkies – met de dag een prominentere plaats inneemt in de GAZA ring of power. Het is een puinhoop, want naast deze twee gekkie-groepen heb je er nog ongeveer een extra honderd (!) die allemaal per se hun eigen raket willen bouwen.

   We hebben er maar een hek omheen gezet, en af en toe gooien we er wat fosfor op. What else can you do?

  • Ja leuk een president. Wie zou daarvoor in aanmerking komen ? Dries van Agt of Ruud Lubbers, of misschien een andere grijze muis. Feit is dat presidenten volslagen in de anonimiteit opereren. Wie weet bv wie de presidenten zijn van Duitsland en Italie ? Een koningshuis is veel duurzamer. Gaan veel meer deuren voor open in het buitenland. Ons koningshuis mag van mij blijven bestaan zolang het goed gaat. Voor Max en Wim heb ik reteveel respect omdat ze bewezen zich enorm inzetten voor ons land en aan ontwikkeling in armoedige gebieden. Sanitair, minikredieten, enz.

   • Haha, je noemt wel wat interessante namen @vrouwentong.
    Dries van Agt of Ruudje, come on. Heb je niks beters?
    Dat van die deuren, heb jij daar een bewijs van?
    Overigens, als ze gewoon belasting gaan betalen en de functie enkel ceremonieel wordt, heb ik er minder problemen mee.

    • kijk bv naar het staatsbezoek onlangs in Japan. Denk je echt dat president Pechthold, presidente Terpstra, zo’n zelfde ontvangst zouden hebben gehad. Een compleet debat over koning versus republiek is voor de zaterdagnacht iets te veel van het goede. En ik geef toe het helpt als je dol bent op geschiedenis en tradities. Al die vroege Willems, stadhouders en koningen daarna hebben ons land gemaakt zoals het is. Het is ook mooi om bv vanaf Willem de Zwijger onze geschiedenis te lezen. Je mag gerust weten tijdens de abdicatie zat ik met tranen in mijn ogen van ontroering. Onze geschiedenis gaat door, en die kan je maar 1 keer weggooien.

     • We hadden het toch over het resultaat (deuren die opengaan), en niet over het pracht en praal gebeuren @vrouwentong?
      Wat de geschiedenis betreft, daar kun je over van mening verschillen maar ik ga meer voor de inhoud en dan ben ik echt niet zo onder de indruk van bepaalde voorouders van onze koning.

     • Sorry @Teig, het artikel dat je aankaarte, bewijst mijn gelijk. Er zijn in de wereld veel landen die monarchie-gevoelig zijn. (Bv duitsland, china, japan) . En in sommige landen heeft onze koninklijke familie al contacten. Dat opent deuren die voor een president dicht blijven. Een president wordt iedere 5 jaar herkozen. Als een delegatie na 10 jaar terug komt in een land, hebben ze iedere keer met een ander te maken. Na zojuist 10 artikelen te hebben gelezen, blijf ik bij mijn standpunt. Dat is echter geen garantie op contracten. De koning opent deuren, wat heel prettig is als klein land, maar daarna is het gewoon weer keiharde businesses. Zonder goede producten of prijzen zal zelfs het meest monarchie-gezinde land geen zaken doen. Wim en Max, ga zo door.

     • @vrouwentong.
      Toch maar even het artikel goed doorlezen, volgens mij staat er toch duidelijk wat anders in het tweede gedeelte.

     • Zo zie je maar, ieder haalt kennelijk datgene uit een artikel wat bij zijn standpunt past. Ik heb daarna nog 9 artikelen gelezen. Die zeggen allemaal in net andere bewoordingen hetzelfde. Nl dat Max en Wim het erg goed doen. Het is aan het bedrijfsleven om vervolgens de contracten binnen te halen

     • idd, het bedrijfsleven zal het moeten doen, en die van een republiek dus ook.
      En die presenteren op zijn zachtst niet minder.
      Dat is wat ik ervan denk.

   • De President van Duitsland en Italie staan niet voor hetzelfde bedrag op de begroting als het Nederlandse Koninklijk Huis. Daarnaast zijn die presidenten vergangbaar en vooral ook vervolgbaar. Dan is het ook nog zo dat opvolgers indirect dan wel direct gekozen worden, van erfopvolging en dus macht concentratie is geen (of beduidend minder) sprake. Etc etc.

    Ach kom op, met die fraaie voorbeelden. Niets maar dan ook niets hebben ze bij die projecten zelf uitgevoerd.

 6. Ik had laatst een discussie met een vriend over principes en geld waarop hij droogjes antwoordde: ‘Op mijn kamer had ik een poster waarop stond: It’s the economy stupid. En dat is waar. Zolang er aan alle kanten geld wordt gegeven voor olie, diamanten, mijnen enz, en het verdeel en heers principe zal er nooit vrede komen.

 7. Die stoet in Parijs is vast een fals flag stoet, allemaal acteurs. Ik zag iemand lachen en mank lopen, die man was ook in boston tijdens de marathon……ik zeg je dit is een afleiding van wat er echt gebeurd. Alle schapen trappen er weer in…

Reacties zijn gesloten.