Haatzaaien

800px-Oil_Drilling_Rig_Saline_Township_Michigan-e1395188473843Het is toch jammer voor Martin Vrijland (aka Martijn Alberda) dat hij geen erkenning kriijgt van de nazi-complotgekkies bij frissekijk.info voor zijn drogverhaaltjes en stompzinnige geleuter, want hij doet ongelofelijk zijn best om de haat tegen Joden waar mogelijk aan te jagen. Al eerder ontkende hij de holocaust, schreef de grootst mogelijke en overigens ook strafbare onzin over de Talmoed over van Jan Smelt, noemde Sobibor zelfs een nieuwe toeristische attractie, stelde dat het dagboek van Anne Frank een vervalsing zou zijn en nu is Israël weer de kwade genius achter ISIS,want uiteindelijk zitten de Joden natuurlijk achter al het leed op de wereld. Een beetje het verhaal van Yasmini Haifie, maar dan met nog een extra laagje van wanen er overheen gelegd.

Kort samengevat: Martijn neemt aan dat er een VN rapport bestaat waarin verslag gedaan wordt van contacten tussen ISIS en Israël, om op die manier de Israëlische exploitatie van gas en olie op de Golan hoogvlakte veilig te stellen. Ook zouden gewonde ISIS strijders binnen het kader van die overeenkomst behandeld zijn in Israëlische ziekenhuizen. Daarnaast heeft ISIS zoveel geld en middelen, dat die wel van Amerika -en dus Israël- afkomstig moeten zijn. Laten we wat beter kijken naar de “feiten” die Martijn aandraagt:

Allereerst baseerde Martijn zich op een VN rapport dat hij niet kon vinden. Ondanks zijn “wakkere en kritische geest” neemt hij gewoon aan dat het bestaat. Zonder het ooit gelezen te hebben verwijst hij zelfs in de titel naar dit rappport. Het liveleak artikel dat hij plagieerde stelde:

According to a report to the UN Security Council in early December, Israel has been in regular contact with Syrian rebels, including Islamic State fighters, raising the question of Israel’s role in supporting anti-Assad extremists to cement its control of Golan’s potential fossil fuel resources.”

Het betreft hier de periodieke UNDOF rapportage die gewoon op de VN website te vinden is; een peacekeeping missie die de wapenstilstand tussen Syrië en Israël observeert. In dit rapport wordt helemaal niet gesteld dat er regelmatig contact met ISIS strijders was, maar dat er sporadische observaties van interacties tussen Syrische rebellen en IDF troepen waargenomen werden. Geen ISIS strijders, maar rebellen. Martijn lijkt zich er niet helemaal bewust van te zijn dat er zo ongeveer 200 zeer uiteenlopende gewapende oppositiegroepen in Syrië actief zijn, waarvan ISIS er eentje is,die nog niet eens actief is aan de Israëlische grens. In de feitelijke rapportage wordt er zegge en schrijven één zinnetje aan besteed:

Following the evacuation of UNDOF personnel from position 85 on 28 August, UNDOF sporadically observed armed members of the opposition interacting with IDF across the ceasefire line in the vicinity of United Nations position 85.

Overigens wordt keer op keer in de rapportage gesteld, dat zowel Syrië als Israël gecommitteerd zijn aan de wapenstilstand, hoewel het vooral Syrië is die de voorwaarden hiervan op grove wijze schendt. De agressie lijkt vooral van het Assad regime te komen. zo staat er:

The presence of the Syrian armed forces and unauthorized military equipment in the area of separation, in addition to the firing from the Bravo side across the ceasefire line, are grave violations of the Disengagement of Forces Agreement.

Al helemaal bizar is de connectie die Martijn legt met oliebelangen in de Golan. Het betreft een kleine, bij het Leviathan gasveld in het niet vallende hoeveelheid “tight oil“, die waarschijnlijk alleen via de schadelijke fracking methode uit de grond gehaald kan worden en waar dan ook veel oppositie tegen is vanuit de Israelische milieubescherming en andere belangenorganisaties. 23 december van het afgelopen jaar besloot het Israëlische gerechtshof ondanks veel protesten, dat voorbereidingen om olie op te gaan pompen hun aanvang mogen nemen, maar of er ooit gepompt gaat worden is sterk de vraag. De weerstand ertegen is groot en het economische belang relatief klein. Daarnaast heeft Israël helemaal geen overeenkomst met Syrische rebellen nodig om exploitatie van de Golan hoogvlakte veilig te stellen, want het gebied is alweer sinds 1967 door Israël bezet, werd in 1981 geannexeerd en heeft een uitstekende grensbeveiliging.

Maar het wordt helemaal absurd als Martijn de suggestie wekt dat de medische hulp die Israël op humanitaire gronden verstrekt aan gewonde rebellen het gevolg zou zijn van een overeenkomst tussen ISIS en Israël. Overigens is die hulp helemaal geen geheim en is er niets bekend over zo’n overeenkomst. VICE maakte er onlangs nog een documentaire over:

Als laatste plaatst Martijn vraagtekens bij de grote hoeveelheid middelen die ISIS zou hebben en doet een vage verwijzing naar het mogelijk “lekken” van wapens naar die groepering. Klopt ook helemaal niets van. Howard Shatz van de Rand Corporation onderzocht het financieel management van ISIS en kwam tot de conclusie dat ze hun geld vooral verdienen door olie uit Irak te smokkelen, afpersing, kidnapping en donaties van individuen. Op dit moment wordt alles op alles gezet om ISIS waar mogelijk af te snijden van hun inkomstenbronnen, niet zonder resultaat.

Het is kortom niet zo dat een paar punten uit Martijns kaasverhaaltje niet kloppen, er klopt letterlijk geen woord van. Er spelen geen enorme oliebelangen, er is geen sprake van contact tussen Israël en ISIS, medische hulp is dan ook geen gevolg van een overeenkomst tussen Israël en ISIS maar heeft eerder te maken met de eed van Hippocrates, of het gebed van Maimonides. Evenmin ontving ISIS wapenleveranties van Israel of de VS. Hij vond het ook niet de moeite om het VN rapport dat hij nota bene in de titel noemde te lezen, want dat is de scope van zijn artikel helemaal niet. Het is zijn doel om haat te zaaien tegen Joden en feiten zijn daar volkomen ondergeschikt aan.

39 thoughts on “Haatzaaien

 1. Het is zijn doel om haat te zaaien tegen Joden

  Waarschijnlijk is het nog veel banaler.
  Hij heeft daar namelijk geen enkel direct persoonlijk belang bij.
  Zijn pseudo-antisemitisme lijkt me vooral een opportunistische pose, om vanuit een bepaalde hoek donaties binnen te harken.

  • Zeker is dat Martin niet iedereen kan bedienen.
   Complotkoekjes bakken valt lang niet overal in goede aarde.

 2. Er is denk ik een verschil tussen de motief waarom iemand zich zo gedraagt en het doel dat hij daarmee heeft. Dat motief kan best oportunisme, winstbejag, psychische gestoordheid of wat dan ook zijn (boeit me niet zo), het doel is wel degelijk het zaaien van haat tegen Joden. dat kan je zien, omdat hij vanuit heel uiteenlopende invalshoeken (allemaal op onzin gebaseerde leugens) telkens weer terugkomt op de Joden. De ene keer is het de holocaust, de andere keer Anne Frank, dan ligt het Joodse geloof weer onder vuur en dan heeft Israel het weer gedaan en wordt zelfs de verstrekking van medische hulp verdacht gemaakt. Er is geen aspect van het Joodse leven waar hij geen haat tegen zaait.

  • Zijn doel en motieven zijn natuurlijk niet te bewijzen, maar ik vind het teveel eer voor hem om enige diepgang achter zijn gedrag te veronderstellen. Hij is een opportunistische verkoper, en hij ziet gewoon, dat er een grote vraag is naar anti-joodse praatjes. Levert meer geld op dan ebolapakken.
   Dat haatzaaien zijn bedoeling zou zijn, kan ik nergens uit afleiden, ook al heb ik nog zo’n bloedhekel aan dat schepsel.

   Met dank aan Ockhams scheermes.

   • Ik weet het niet hoor, want het is mijn vakgebied ook niet.
    Maar als mensen juweliers overvallen, doen ze dat volgens mij in eerste instantie voor de poen, en niet omdat ze juweliers haten.
    Dat is het simpele beeld, dat ik van hem heb: geobsedeerd door geld, en het maakt hem geen ene ruk uit of hij dat nou van de moslims, van de familie Poot of van een joodse charitatieve instelling krijgt.
    Voor een parasiet als hem zijn ze gewoon allemaal even minderwaardig.

    • Martin is in de eerste plaats geobsedeerd door zichzelf (narcisme), en de neiging boven zijn stand te leven.
     Mijn indruk is dat hij niet kan samenwerken met anderen en een levendige fantasie heeft omtrent conflictsituaties, hierdoor kan hij geen normale baan vinden.
     Hij is idd gefixeerd op geld verdienen en ziet zijn website als inkomstenbron, Micha Kat was een bedreiging omdat die ook zo is. Waarmee hij geld verdient maakt hem niet uit en Micha dus ook niet.
     Hij heeft het op Joden voorzien, bij de meeste complotten en de sites waar hij zijn burgeronderzoeken doet zijn Joden uiteindelijk schuldig, soms noemt hij specifiek het zionisme. Een ander thema is homofobie en zijn kijk op vrouwen vanuit een bepaalde frustratie, dat trekt bepaalde figuren naar zijn facebook en webstek.

     In welke volgorde qua motief en doel maakt mij persoonlijk niet uit, het resultaat is dagelijks te lezen. De man mist duidelijk wat draadjes maar veel mensen vinden dat blijkbaar interessant. Ik ben benieuwd hoe het met zijn crowdfunding blijft lopen.

 3. Verruim mijn hart zodat dit steeds bereid is arm en rijk, vriend en vijand, den goede zowel als den kwade te helpen. Laat mij in den lijder alleen den mensch zien, geef mij de kracht mij aan het bed van den zieke te beheerschen, zoodat zich geen vreemde gedachten aan mij opdringen en al mijn kennis en ervaring mij geheel ten dienste staan, hem te helpen, want eenzaam en statig verheft zich de toren van stille overpeinzing, wakende over het welzijn der menschen

  • Niet dat ik nou de Ruud uit wil hangen, maar “heeft” was correct hoor. Het onderwerp is een soort en dat is enkelvoud.

 4. De aanklagers van Swapichou zijn stellig in hun oordeel. Martijn A. is schuldig op alle fronten. Maar meneer de rechter, zoals aan elke zaak, zit ook aan deze zaak 2 kanten. Mijn client publiceert inderdaad fictie met een saus sensatiezucht. En de aanklagers merken juist op dat hij dat altijd doet over de rug van anderen, te weten individuen dan wel groepen. Echter valt dit Martijn A. niet aan te rekenen, immers hij is er volkomen van overtuigd dat hij gelijk heeft. Volgend het rapport van de psychiater lijdt hij aan het zogenoemde ‘syndroom van dankbaar’. Het in iets vastbijten louter om het eigen gelijk aan te tonen. De rest is bijzaak. Lijders aan dit syndroom zoeken ter compensatie van het ontbreken aan feitenmateriaal naar volgers die elkaar zullen bevredigen in hun bevestiging. Alleen daarom al pleit k voor vrijspraak edelachtbare, mijn client is ontoerekeningsvatbaar. Bovendien het gaat hier om een zeer onbekende en zeer klein opgezette blog met een slechts een handjevol volgers. Van haatzaaien kan dan natuurlijk geen sprake zijn, dit is gewoon borrelpraat. Hij schrijft al jaren dit soort artikelen op laten we zeggen de rand van het toelaatbare. En als het er overheen is, laten mensen dan aangifte doen, tot de dag van heden loopt mijn client vrij rond. Storm in een glas water zo zou ik deze zaak willen omschrijven.

  • – Martijn presenteert zijn leugens en drogverhalen als feit en niet als fictie
   – Als hij ontoerekeningsvatbaar is moet bekeken worden in hoeverre hij een gevaar voor zichzelf en anderen vormt. Kijkend naar zijn gewelddadige verleden en de persoonlijke schade die hij mensen berokkent zou ik zeggen dat die schade aanzienlijk is.
   – Dat het bereik van zijn site niet zo groot is maakt niet uit. Kijk bijvoorbeeld naar de uitspraak tegen Jan Smelt, die op een nog kleiner blog actief was.

   Het verweer van @vrouwentong faalt kortom op alle fronten.

 5. LOL die Micha….

  Wordt er toch geen groot artikel over Demmink in de NYT gepubliceerd. Wat onverwachts!

  Eerder meldde deze site dat Micha bij deze publicatie betrokken is. Thans melden bronnen uit de VS dat de NYT het stuk toch niet zal publiceren na ongekende intimidaties van ambassadeur Rudolf Bekink en het Koninklijk Huis dat daarbij wordt gesteund door Buckingham Palace.

  Heeft verder niets met ondeugdelijke journalistiek te maken, waar een baggerkrant als het AD wellicht aandacht aan besteedt, maar niet de NYT.

 6. Had laatst een probeer-proefabonnementje op het AD. Afhankelijk van waar je woont zit er dan een eigen lokale katern in. Dat is nog het interessantst. Voor de rest is de krant pulp en lijkt veel op de telegraaf.

  Abonnement niet doorgezet, hou het bij de Volkskrant. Ben een fan van Olaf Koens, volg hem ook op twitter (krijgt momenteel ook “a la Chris Klomp” de zolderkamerterroristen over zich heen).

  • Het broddelwerk van Koen Voskuil had wat mij betreft niets met journalistiek te maken, want daarvoor werkte hij veel te nauw samen met die oplichter van de Roestige Spijker, die alleen de “belangen” van Poot zat te behartigen.

  • @markiezet, je bedoelde Joost Niemoller de zolderkamerterrorist?
   Ach en kijk eens wie er reageert op de site van Niemoller, wat is de wereld toch klein.

   Joost Niemoller @JoostNiemoller · 5 u 5 uur geleden

   @ GrahamWP_UK Do you know Dutch jouranlist Olav Koens? He Tweets you (and me) are a psychopath. Seems there is panic in MSM land.

   • Yep, Maar er zitten meer mafkezen achter Olaf Koens aan. Mooie term van Yoep
    “zolderkamerterrorist”. Dekt de lading, geeft de zieligheid goed aan en inmiddels weten we ook dat Peter R deze mensen gaat opsporen en aanpakken.

    Weet je wat het is, je wordt niet zomaar journalist van het jaar. Je kunt veel van Olaf Koens zeggen, maar hij is geen “Zolderkamerjournalist”. Hij zoekt de mensen op, houdt oprecht van Rusland, kan daar zeer geëngageerd over schrijven enz. Bovendien, hij mag dan nu wel al die alu-shit over zich heen krijgen, door dat RTL-item over de foto’s van de rookpluimen, hij maakt dat item niet alleen. Redactie hoofdredactie, ingehuurde experts (zelfs van twee kanten, onafhankelijk).

    Zeg is die Joost Niemoller niet hard op weg de nieuwe Micha Kat te worden? Ik bedoel daar mee, dat Micha nu echt “down de drain” is en dat er plek is voor een nieuwe “Messias” aan het complotterfirmament.

    • Zal ik eens wat profetische woorden uitspreken over Kat, hij krijgt of heeft al bonje met lieftallige Victoria en wil eigenlijk liever gisteren dan vandaag terug. Dat slappe gezever in een paar van zijn laatste stukjes wijst er al op, die waarin hij steun zoekt.

     Joost Niemoller -> wordt vervolgd!!

 7. Wel jammer dat Peter R nog geen reactie heeft gegeven op het Koen-Voskuil / Demmink verhaal (of ik heb het gemist). Ik kan me de clash tussen die twee nog wel herinneren bij DWDD.

  Kijk, mijn “held” is het ook niet (Peter R). Maar het is wel een vakman in wat ie doet. Gaat echt niet over 1 nacht ijs en heeft ook best in zijn carrière wel eens een flater begaan (heeft ook wel eens een kortgeding verloren). Hij is zelfs eens met Dankbaar in zee gegaan wat resulteerde in een urenlange zuigende documentaire over JFK….

  In essentie maakt ie integere TV en zit zeker niet in de zak van het OM. Als ie “Breaking News” kan brengen, zal ie het niet laten. Heeft ie ook aangetoond met bijv Mabel, Joram of Koos H om maar eens wat te noemen.

  Dus als Peter R Demmink aan de schandpaal had kunnen nagelen, was het lang gebeurd. Dat was dan uitgesmeerd over drie zondagavond afleveringen en twee cliffhangers. Inclusief de nodige reconstructies en een cameraritje naar Praag en Turkije.

  Anyway, ik blijf het een slecht verhaal vinden dat Voskuil hier mee wegkomt. Gewoon omdat ie een paar BASIS-journalistieke regels correct heeft toegepast. Dan kun je echt alles schrijven over iedereen. Bijvoorbeeld:

  -1- “De koning is een hoerenloper” (smaad/laster, niet doen, strafbaar)
  -2- “Ik vind de koning een hoerenloper” (minder erg, ik mag dat vinden, zeker als ik dit ook nog eens probeer te beargumenteren).
  -3- “Na uitgebreid onderzoek hebben we diverse (onafhankelijk van elkaar) bronnen gesproken die kunnen getuigen dat de koning 30 jaar geleden wel eens naar de hoeren is gegaan. We hebben de RVD om een reactie gevraagd, maar die heeft aangegeven hierop niet te willen reageren”. (dit is wat Koen Voskuil doet).

  Dit is ook precies wat Dankbaar kan leren van Koen Voskuil……

  • Misschien heeft Peter R de Vries helemaal geen zin om te reageren, elke reactie lokt weer een actie uit en voor je het weet stroomt je hele TL weer vol met gekkies. Ik denk ook dat Peter het druk had, De kranten stonden weer vol na de arrestatie van Holleeder.

 8. Kan, of Peter is druk met van alles, wat ook waar is. Hij komt o.a.met een nieuw programma waarin ie pesters ontmaskert. Van een persbericht:

  “In deze nieuwe reeks komen slachtoffers van cyberpesten in beeld. Dit zijn zowel onbekende als bekende Nederlanders. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries spoort met zijn team de (vaak anonieme) web-terroristen op en confronteert deze daders met hun negatieve gedrag. In zes afleveringen nemen zij het op voor de slachtoffers, die niet langer het mikpunt willen zijn van deze respectloze acties. Want ook op het internet zijn er grenzen.”

  Kan niet wachten, wordt weer mooie tv. Sowieso is de tendens in de Nederlandse samenleving dat nu -denk ik- het besef wel komt dat internet een digitale werkelijkheid is en dat je die ook zo moet behandelen. Als je een boete krijgt omdat je op straat een agent “klootzak” noemt, waarom dan niet een corrigerende tik als je dit op internet roept?

 9. Er hoeft maar ergens weer een aanslag te gebeuren, en plottertjes piepen: false flag. Om moe van te worden.

 10. Nu ik afstand heb genomen van dit circus en het geheel bekijk. Jullie zijn allen knettergek. Kom op. De een heeft het over ufo,s en plastic poppen. De ander ik dus zit koekwaus van de bier aan een klokkenluidersite en verkondig het einde van de wereld. Micha Kat die al 10 jaar de Demmink zaak behandeld of hij die vent is van de Albert Hein Reclame en uiterst iritant is. Ruud Harmsen met zijn 10 plus 10 dat 21 is. De AIVD oftewel strontluier tyson die mij heeft afgeluisterd. Ik meen het hier motten dingen veranderen anders kom ik niet meer terug.

Reacties zijn gesloten.