Cool Frog

Best een mooi kikkertje eigenlijk, geen flauw idee welk soort het is. Waarschijnlijk een soort van gifkikkertje. Het is wel een koel kikkertje dat er fleurig uitziet. Het zat in het kruiwagentje waar ik het al eerder over had.
Het is eruit gesprongen, het is dan ook bijna onmogelijk om alle kanten op springende kikkers in een kruiwagen te houden.
Het is een metafoor uit de wereld van het communicatiegebeuren: hoe houd je de kikkers in de kruiwagen?
Vanmorgen dacht ik aan zo’n kikkertje toen ik een site bekeek waarvan ik hoopte dat we ervan af waren:
Waar in Holland, in dit stukje presenteert de site zichzelf als zijnde een nieuw team dat de boel heeft overgenomen en zich niet laat afschrikken door bedreigingen van buitenaf. Het verhaal was namelijk dat “Amsterdamse onderwereldfiguren die onze voorgangers in het verleden hebben bedreigd en afgeperst door exorbitante bedragen te eisen voor vermeende copyright schending” het hun voorgangers (Victor Wijsman, Jos Hendriks), onmogelijk hadden gemaakt om nog langer door te bestaan. Op Swapichou hebben we het al meerder malen gehad over de connectie Micha Kat, Jos Hendriks en familie Poot. De familie Poot werd al lang voor de onenigheid tussen Vrijland en Kat ontmaskerd  als sugardaddy van diverse plottersites.

Als ik enkele artikeltjes lees dan betwijfel ik de lezing van het uit de as herrezen site Waar in Holland over het nieuwe team , de toonzetting is hetzelfde gebleven en die is racistisch. De onderwerpen zijn vrijwel hetzelfde gebleven en staan bovenaan in een kader op de site.
Het team is nu naamloos en dat is het enige verschil dat ik zie. Eigenlijk wil ik wel eens het bewijs zien dat het “team Waar in Holland” niet veranderd is daar ik het dus ernstig betwijfel. Micha Kat was er als de kippetjes bij ( bron: plaatje met link), om deze walgelijke racistische complot site aan te prijzen als van oudsher en je vraagt je af of dat de mannen werkelijk denken dat iedereen snot in de ogen heeft zitten. My two cents dat Micha Kat aandeel in deze site heeft, en hierop volgend vraag ik mij af of er ergens iemand toch weer stiekem centjes aan het geven is. Misschien dat er lezers zijn die hierop een antwoord weten.

7 thoughts on “Cool Frog

  1. Volgens Micha zelf heeft hij (team KLOL) het domein overgenomen. Het wordt nu iig ook gehost bij zijn IJslandse vrienden. Geen idee of Kat een (nieuwe) financier voor deze site heeft gevonden. Kat heeft zeker een economisch doel met de site, want hij ziet zichzelf nog steeds als professioneel journalist. Bovendien doet hij niets gratis.

    Misschien ziet hij zelf ook wel in dat KLOL zijn langste tijd heeft gehad, en dat hij nooit meer serieus wordt genomen via dat platform. Wellicht probeert hij het nu wat serieuzer en breder via Waarinholland, en probeert hij er een Deutsche Wirtschafts Nachrichten achtig platform van te maken.

    Hij zal toch ergens zijn geld mee moeten verdienen, en met KLOL gaat hem dat niet meer lukken.

    • Echt geen idee. Ik heb dat blog nooit eerder gelezen en ken die Victor niet.

      Tja, het ongedierte komt weer onder de stenen vandaan kruipen. Wat een serieuze wanorde weten die mensen in hun hoofd te formuleren.

Reacties zijn gesloten.