What You See Is What You Get

what you see - IL - 1501

what do you see? – IL – 1501

Jippie. Het is nauwelijks 2015 en er hapt al weer een compleet-denker naar de zachte kuiten van Swapichou. Het is niemand minder dan de rationele, uiterst intelligente en zeer bekwame Ruud Harmsen: de meest verstandige stem van de Nederlandse twitter-stream, en de befaamde strenge verbeteraar van het reactie-woord. Ruud is boos. Boos op Swapichou.

“Ping” zei mijn iPhone deze middag terwijl ik nog in een roes aan het strand lag: Hahahaha! pushte het bericht van Jeroen. “ping, ping” onmiddellijk daarna: Teigertje “Lol girlie, je staat er mooi op ;-)”. Gevolgd door een linkje. Naar Rudhar.com. Het holletje van Ruud Harmsen waar hij allerlei onbegrijpelijke en vooral bere-saaie stukjes publiceert. In een oerstom design, met een ultra-kromme redenatie, en een extreem vervelende betweterigheid. Kortom, ik kom daar niet, en wil er ook niet komen. Maar nu, uitgerekend nu, na een lange nacht met *alles* komen mijn Swappie-vriendjes met verwijzingen naar deze door de algehele redactie van Swapichou afgekeurde blogger Ruud Harmsen. Echt, moet dat nu?!

Goed, klikken is weten, dus deed ik dat lekker niet. Geen zin in. Totaal niet. Echt, niets in mij kriebelde om het Rudhar-stukje te lezen. Het boeit me totaal niet wat die gemankeerde reactie-trol heeft te melden. Fado-muziek vind ik tov, maar zijn gereutel over de oninteressante details van de wereld in zijn geheel niet. Plas maar lekker in je eigen voederbakje denk ik dan. Dus in plaats van te klikken op het linkje in het bericht van Teigertje zakte ik wat verder achterover in mijn strandstoel en stelde mij voor wat Ruud weer te leuteren heeft. Dagdromen over Ruud Harmsen is namelijk een stuk aangenamer dan met hem wakker worden.

Het uitgangspunt is wel duidelijk. Ruud zijn oeverloze geneuzel in de reactie-panelen van Swapichou wordt door ons niet echt gewaardeerd. Dat vindt Ruud natuurlijk helemaal totaal onterecht. Zelfs wanneer hij midden in de nacht onbegrijpelijke en vaak kwaadaardige berichtjes in de moderatie-box dumpt. Publiceren wij dat gereutel bij Swapichou niet, dan krijgen wij daar de volgende ochtend steevast per email een ‘formele Rudharcom-klacht’ over. Vol met allerlei zwak geïnterpreteerde juridische verwijzingen. Alsof je een certified autist zijn X-box spelletje afneemt omdat hij zijn medicijnen moet innemen. Best vermoeiend. Onaangenaam ook.

Het niet publiceren van een reactie bij Swapichou betekent namelijk dat we op dat moment, of in zijn geheel, gewoon geen zin hebben in je commentaar. Swapichou is niet een openbaar forum. Het is een persoonlijk-blog, zonder commerciële belangen, no-advertising, geen donatie-button, en verder alleen de intentie om te bevorderen dat gekkies een juiste en meest adequate justitiële dan wel psychiatrische behandeling gaan genieten door onze mening over de door ons gekozen onderwerpen (meestal signalen van acute onttrekking van medicatie) te geven. Daarbuiten proberen wij een flexibel beleid voor eenzame mannen met een (drank-)probleem te hanteren, maar zijn we net als de lokale kroegbaas: genoeg is genoeg, en daar is de deur. Schermen met een print-out van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens heeft ook bij ons op zo’n moment geen enkele zin.

Anyway, het ‘hahahaha’ van Jeroen, en het mysterieuze bericht van Teigertje? Wat blijkt?! Ruud Harmsen, toch wel de ‘brains’ van de Nederlandse blogwereld, schijnt mij te bestempelen als “verreweg de verstandigste en redelijkste van het stel”. En ja, inderdaad, daar moeten Jeroen en Teigertje nog steeds om lachen. Let wel, zij lazen dit al twee dagen geleden.

Ik geef toe, ik heb even tandenknarsend naar dat gehoon van mijn mede-Swappies geluisterd. Ik bedoel, hier is wel de master van het argument en de blog-etiquette aan het woord: Ruud Harmsen, de man van de feiten en regels. En die grootheid zegt dat over mij. Ik, Ziva, de verstandigste! Eat your heart out Jeroen. De redelijkste: got it Teigertje?!.

Goed, eigenlijk, of beter uiteindelijk, moet ook ik wel lachen. Ze hebben namelijk gelijk mijn mede-Swappies. Het is best lachwekkend. Als er iemand is bij Swapichou die niet in staat is om een maand geen ruzie te maken ben ik het wel. Als er iemand is die last heeft van onregelmatige chagrijn dan ben ik het. Is er iemand die zich niet houdt aan duidelijke afspraken, yup me that is. Als er iemand is die aanspraak maakt op de redactionele vaardigheden van Jeroen dan ‘yep me’.

Maar ja. zoals zo vaak in het leven. Je ziet wat je wilt zien. De Zee, de Bergen, het Kind, de Moeder, het Drinkwater, het Touwtje? What do you see?

RECTIFICATIE: Swapichou-redactielid en reaguurder Teigertje is niet, zoals onterecht in het artikel “What You See is What You Get” staat vermeld, reeds twee dagen op de hoogte van de aangehaalde typering uit het artikel van Ruud Harmsen. Teigertje kende het artikel van meester-reaguurder Harmsen bij publicatie van dit stuk pas één dag. Volgens Teigertje is het onterecht te insinueren dat zij twee dagen achtereen aan het lachen is. Dat is pertinent onjuist. Zij heeft slechts een enkele dag heel hard gelachen. Swapichou, en in het bijzonder de auteur van dit stuk, biedt haar oprechte excuses aan.

38 thoughts on “What You See Is What You Get

 1. Ziva, hallo Ziva..ik eis een rectificatie. Las het artikel van Ruud gisteren pas!
  Je krijgt vandaag nog om dit recht te zetten want anders ben ik gedwongen om stappen te ondernemen..dat zal je leren!

 2. Weer zo’n halve argumentatie van Ruud. Hij trekt wat termen uit zijn context, geeft nog niet eens aan of het hier een scheldpartij, non sequitor, discriminatie of wartaal betreft, ik kan er niets mee. Wel verdrietig voor hem dat hij zich daarmee tijdens oud en nieuw bezighoudt, terwijl andere mensen met hun vrienden en familie zijn, feestvieren en vuurwerk afsteken. Dan zit Ruud dus Swapichou af te struinen om te kijken of er nog opmerkingen te vinden zijn die hem niet aanstaan.

  Soms zijn termen en kruidige metaforen als “menselijk afval”, “pisvlek”, “oplichter” of “psychisch niet in orde” gewoon feitelijk. Bovendien was mijn opmerking

  geestesziek en schizotype plagiaataapje

  helemaal net zo literair, reviaans en treffend, want nogal pleonastisch.

 3. Ben ik nou de enige die hier niet om kan lachen? Zowel Swap als Ruud hou er mee op. Ik vind het buitengewoon buiten alle peil van beiden kanten als ik het zo mag formuleren. Niet Ruud of Swap waardig.

  • Snap je reactie Dorothy, mea culpa enz enz.
   Ik kan hier wel om lachen omdat Ziva het mooi beschrijft en ik zelf ook niet vrij ben van alle zonde *kuch* ,en ergens ook weer niet want het is allemaal wel een beetje triest als je ziet hoe deze onnozele kwestie bezit heeft genomen van het tere zieltje in Ruud.
   Het is een keuze tussen “wie de bal kaatst” of “laten wij nu de wijste zijn” .

   Laten wij de wijste zijn, zou ik nu willen stellen en ons niets meer aantrekken van Ruud, laat hem doorgaan met stoken en stalken, wij kunnen wel een stootje hebben!
   Dus kindertjes, laten wij ophouden en verder vredig leven met elkander om het eens stichtelijk te stellen.

   Amen *slik* *slik*

 4. @ Teigertje, jullie hadden al eerder een blog aan Ruud geweid. Dan is jullie punt gemaakt. Persoonlijk vind ik het iets van de sop en het kool. Narcisse heeft het mooiste commentaar. Maar welke Narcisse, die met het minuscule bikini ding of die blonde op de achtergrond. Jammer dat er geen hunk bij is dan was het plaatje compleet.

  • Zoals ik al aangaf. wij zullen de wijste zijn.
   Maar ik vond het wel weer een leuk pittig artikeltje van Ziva 😉

 5. Als Jeroen niet speciaal op de site van Ruud had gekeken, had geen enkele wereldbewoner dat stukje van Ruud ooit opgemerkt.

  Dus Ruud blij, Swap Squads blij, iedereen blij 🙂

  • Nou Douwer, zo is het niet gegaan.
   Ruud stond dit keer niet in de reactiepanelen maar wel elders in de panelen.
   Overigens (daar zal je meneer niet over horen, en ook niet over zijn geheul met de grootste stalkers van het net..opinielijders), klikken lang niet alle mensen op de hyperlinkjes dus het zal wel meevallen met de kijkcijfertjes maar Ruud geeft zoals altijd aan alles een eigen draai gok ik zo.

   Naschrift:
   Best wel warrig geschreven deze reactie..foei ..weer een tik van de zelfbenoemde reageerbuddy.
   Bron: https://twitter.com/rudharcom/status/551123349317746688

  • Aha, op die fiets.
   Het volgen van Ruudgate is gelukkig niet mijn sterkste kant 😉
   Je krijgt trouwens nog een compliment van Ruud, omdat je bij het citeren van een comment bij Martijn kots Alberda jezelf keurig aan de auteurswet hebt gehouden,

 6. Ruud of geen Ruud, het gewone plotten gaat gewoon door.

  Mijn wens voor het nieuwe jaar is, dat mede dankzij de exposure door de Swap Squads deze freak maar heel lang achter slot en grendel mag verdwijnen:

 7. @ waterspuwer
  Ik zie GEEN navel… of bedoel je dat met “de perfecte navel”? 😉

  Het is een false flag mensuh! Hier is gebruik gemaakt van een pop… Of is het dan toch de schaduwwerking….. Er is altijd meeeeer.

  Edoch, goed 2015 gewenst aan iedereen!

  • oh ja…. als ik het blog scrol en ik kijk onder en bepaalde hoek naar mijn beeldscherm en ik zoom in…. dan ontwaar ik toch een navel….. De vraag is of die gefotoshopt is…. Dat kunnen we niet goed zien…. “waar blijven de echte beelden waarop iets zinnigs te zien is??”

 8. Ow, voel weer een plotverhaaltje aankomen.
  En natuurlijk wist #Demmink er ook van, en is Baybasin mede hierdoor weer alleen in de cel het nieuwe jaar ingegaan nietwaar Myra lala?

 9. Och och, martijn kent het verschil niet tussen een gewone foto en die met een warmtecamera, waarbij een koud voorwerp gewoon wit is. Is hij dom of os hij heel dom!

  Ziva is iig mooi bruin!

  • Zo triest.
   Het doet me denken anderhalf jaar geleden.
   Vrijland heeft toen een half uur iemand ’s nachts in een boom in Wassenaar laten zitten, en heeft dat met een IR-camera gefilmd, om te bewijzen, dat IR-camera’s het lichaam van het jochie hadden moeten opmerken.
   Later wilde hij het ook nog eens met een drone filmen, waarvoor natuurlijk poen nodig was.
   (..) overwegen we een reconstructie op exact de zelfde plek te doen in het bosje in Wassenaar. Daarvoor moeten we dus de lucht in. Technisch weten we al hoe we dit moeten doen zonder de luchtruim regels te schenden. Om de juiste apparatuur te kunnen huren zijn uw donaties van harte welkom.
   Bron: onder andere http://bit.ly/1xDb9Y8

 10. Anyway, ik merkte Ruud’s stukje bepaald niet als eerste op. Deze donkere dagen streek de hele mishpoche bij mij neer en heb vrijwel onafgebroken in de keuken gestaan om gefilte Fisch (met snoekbaars ipv snoek), fazant brabançonne met Schiedamse jenever, Rugelach, kalkoen en ander gerechten te bereiden, mijn vriendje was (is) hier, stad en land afgelopen voor kadootjes, mijn zoontje was jarig en kreeg een zelfbouw gamecomputer die meteen in elkaar gezet moest worden, verzorgde een vuurwerkshow en coördineerde het vuurwerk afsteken van alle kinderen in mijn vriendenkring zodat die het nieuwe jaar in konden met hun ledematen intact, heb tussen de bedrijven door gewoon doorgewerkt aan twee verschillende klussen en bezocht een uitermate ranzig homofeest waar ik me in het kader van de nationale verbroedering heb laten nemen door een Arabier en een neger.

  Ik kan nog niet eens zeggen dat Ruud onderaan mijn prioriteitenlljst bungelde, hij kwam er in het geheel niet op voor.

  • Off topic, mag ik vragen waarom snoekbaars in plaats van snoek? De smaak? Of de ellende met snoek en graatjes?

 11. Omdat snoek niet in de winkel te krijgen is en om ervoor te gaan sportvissen ging me ook te ver.

  • Ah ok. Ik sportvis ze nog wel eens wel namelijk. Net als baars en snoekbaars. Die laatste 2 zijn best lekker en vrij makkelijk te fileren. Maar snoek heb ik me nooit aan durven wagen.

   • Ik kreeg ze gefileerd aangeleverd, met de graten en vissekoppen er los bij voor de bouillon. Volgens mijn vriend is snoek heel smakelijk omdat het een roofdier is en hij daarom een wat sterkere smaak zou hebben. Het is in ieder geval standaard in de Pools-Joodse gefilte fishtraditie die hij overgeleverd kreeg.

  • Ja zoiets.

   Maar als ik zo links en rechts de haatblogjes bekijk schieten de draadjes in de koppies al weer flink los, dus genieten we nog maar even van de beperkte rust.

   Al ben ik natuurlijk wel benieuwd hoe Martin het vindt dat hij genomineerd is voor de lijst ‘schadelijkste Nederlanders (verraders)’ met als extra aantekening ‘idioot’. Terwijl hij zo zijn best doet om populaire anti-agendas te verzilveren.

   Ruzie onder de gekkies zal ongetwijfeld ook dit jaar weer voor de nodige stofstormen zorgen.

   • Hahahaha, ik vind het sneu voor Martijn. Doet hij zo zijn best om in de smaak te vallen bij de kaalkopjes, staat hij alsnog op de lijst van volksvijandige elementen die na de fascistische machtsovername zugleich geëlimineerd worden.

 12. Wel het gevecht is volop gaande en ben er niet bij omdat ik andere dingen aan mijn hoofd heb nu. Ziva ik voel de nacht exploderen en zal je missen baby.Tussen jou en mij zal het nooit eindigen.

Reacties zijn gesloten.