VrijMiBeau: See you soon

see you soon - IL - 2666

see you soon – IL – 2666

Daar is-tie dan, de laatste VrijMiBeau-middag van het jaar 2014. In de plotterlogica-onkunde is dat 2+1+4=7 en een zeven omgekeerd lijkt op de derde letter in het hebreeuwse alphabet de gimel, dat van het woord ‘kameel’ afstamt. Wat een kameel verder te maken heeft met 2014 blijft een Swapichou-geheim. Wel kunnen we zeggen dat het valse beesten zijn en we in het afgelopen plotterjaar een karavaan aan valse plotters voorbij hebben zien trekken. Zo was er natuurlijk het verraad van Martin Vrijland, het verraad van Hans Mauritz, het verraad van Micha Kat, Micha Kat, Micha Kat.

Maar laten we bij Swapichou niet veel meer woorden aan de huilebalken van dit plotterjaar besteden. Dat is op de diverse blogs inmiddels voldoende samengevat. Buurman Barracuda heeft zelfs drie artikelen nodig om het tranendal neer te zetten, en bij de soevereine dakloze hippies van Vitalifeiten wordt het jaar in een oersaaie video van maar liefst 36 minuten verpakt. Het zal allemaal wel, want de conclusie is overal hetzelfde: Zij zijn stom, en wij zijn zielig. De plotterwereld is in 2014 afgegleden naar een dieptriest tranendal vol met huilebalken. “Ik ben onterecht mijn huis uitgezet” “Ik kan geen fatsoenlijke baan vinden dankzij overheidstrollen.” “Ik word onterecht vervolgd.” zijn huilie-zinnetjes die je bij alle gestoorde plotters meerdere keren tegenkomt. Kortom een stortvloed aan huilverhalen met uiteindelijk slechts één constante: Ik ben heel zielig.

Zielige hoopjes mens die de wereld proberen te verbeteren door mensen ‘wakker te schudden’. Het is even schattig als dat het gruwelijk is. Hoewel, echt gruwelijk is het dat op nazi-blog frissekijk.info lijsten worden samengesteld met de namen van (vermeende) Joden. Een lijst waar zelfs een van de redacteuren van Swapichou staat geplaatst. Absoluut walgelijk. Je zou denken dat een land dat de verschrikkelijke Nazi-vervolgingen op basis van dit soort lijsten letterlijk heeft ervaren wijzer is geworden. Maar niets is minder waar. Er wordt weer een lijst samengesteld. En er wordt weer niets gezegd. Dat baart mij meer zorgen, maakt me kwader dan het aanschouwen van lijkenvreter Martin Vrijland, de geestelijke aftakeling van een Nico van den Ham, of de laksheid van het OM mbt de vervolging en afhandeling van de strafzaken van Micha Kat. Het maakt me woedend om de namen van vrienden en willekeurig onschuldige mensen terug te zien op de Jodenlijst van een zeer malicieus nazi-blog.

Tegelijkertijd is het een wake-up call. Er zijn veel kwaadaardiger elementen actief in de Nederlandse blogosphere. Elementen die meer en agressiever aandacht verdienen dan het oeverloze gereutel van psychiatrische patiënten. Wat dat betreft belooft 2015 dan ook een ander, maar niet minder bijzonder jaar te worden. Swapichou is in ieder geval ‘alive and kicking’.

Voor onze vrienden, ook van mij: een gezond, gelukkig en vredelievend 2015. Voor de reutelaars met een stoornis: veel plezier in de goot.

De Swapichou-bar is weer open. Oliebollen eten is voor eigen risico. See you soon!

9 thoughts on “VrijMiBeau: See you soon

 1. Op het einde van het jaar ben ik in een vredelievende bui en hoop ik dat iedereen dit jaar op gezellige wijze kan afsluiten in gezelschap van geliefden.

  Alvast Proost!

 2. Proost Dorothy en Teigertje. Veel geluk, wijsheid en gezondheid in 2015.

  Ook ik voel mij gezellig en vredelievend.. best raar gevoel eigenlijk ;-). Dat zijn dan al drie personen die vriendelijk zijn vanmiddag. Kan een leuke avond worden.

 3. Ach ook ik ben als oliedomme complotter klaar met oliebollen bakken. Morgen verder met bakken van andere zaken. Ik wens zelfs iedereen hier, op jeroentje na, een goed 2015.

  • tssk, tssk, zelfs op een mooi vredelievend moment en in het gezelschap van drie dames kan je het steekje onder water niet laten? Foei Don, dat is een oliebol minder voor jou vanavond en verplicht dit inspirerende stuk over de Christmas Truce 1914 lezen. //*Boudine modus off*//

   Ook voor jou veel wijsheid en vooral zen in 2015.

Reacties zijn gesloten.