Invisible

Harry Potter is een geweldige reeks van films waar ik verzot op ben. Alles bekeken en nog een keer, en nog eens.
Zeker rond de kerstdagen als de dagen kort zijn en ik mijn huis heb versierd met kerstverlichting.
Het heeft wat extra ’s en het zijn gewoon van die dingetjes die deze tijd van het jaar zo gezellig maken.
Ook sprookjes en kerstverhalen doen het goed, op kerstavond was er bijvoorbeeld een hele mooie animatie van Scrooge op NPO en als ik zin heb pak ik weer eens de dikke pil van Grimm om er een mooi sprookje uit te lezen.

Vanochtend kwam er het verschrikkelijke nieuws dat er een vliegtuig verdwenen was, in huize Vrijland alwaar Martin zijn korte vakantie aan het vieren was (wel verdiend na al het zware werk), kwam dit nieuws uit de lucht vallen als een soort verlate kerstsurprise.
Want we kunnen wel inmiddels vaststellen dat werkelijk ieder vliegtuig waar een ongeluk mee gebeurt een soort van een kick geeft bij Martin, een opwinding, vlindertjes in de buik en verzin het maar verder!!
En jawel, omdat Martin ook zo gek is op Harry Potter en al die geweldige attributen, bedacht Martin dat vlucht AirAsia een soort van spraybeurt gehad heeft voor de vlucht zodat je een variant van de onzichtbaarheidsmantel krijgt.
Het is een soort van magisch realistische gedachtegang.
Martin schrijft:

“Je zou bijna gaan denken aan futuristische technieken waarbij bijvoorbeeld nanotechnologie wordt gebruikt om een geluidsgolf om het toestel heen te buigen. Dit principe noemt men wel ‘cloaking‘ en is beter bekend van de Harry Potter films, waarbij een kleed zorgt voor onzichtbaarheid van alles wat het kleed bedekt. Het is gissen of de nanotechnologie al zo ver is dat men licht en geluid (radar golven) om een object heen kan buigen. In deze presentatie hoort u echter hoe een professor toelicht dat dit zeker niet ondenkbaar is. De vraag die dan rest is: Hoe krijg je een vliegtuig ongemerkt ingesmeerd met dat ‘nano-goedje’ waarmee het onzichtbaar wordt? Ook dat is speculeren, maar een spraybeurt voor de vlucht zou een mogelijkheid zijn.

Natuurlijk kan Martin het niet laten om familie e.a. nabestaanden van vlucht MH-17 ook nog een hart onder de riem te steken in deze Kerst/Oud op Nieuw periode:

“Zowel de verdwijning van de MH370 als deze vlucht QZ8501 zijn zeer opmerkelijk. Daarbij blijft de gedachte aan een mogelijke link tussen vlucht MH370 en de MH17 ramp in Oekraïne door de lucht gonzen. Het was immers het bedrijf GA Telesis van wie de opa van het directielid (Yaron Mofaz) minister van defensie van Israël was (zie hier), dat vliegtuigen ontmantelde, waaronder voor Malaysia Airlines. Diezelfde Yaron Mofaz plaatste via Reuters een andere foto van de MH17 aan de gate op Schiphol, omdat op die van Cor Pan een wielneusnummer stond dat overeen kwam met de MH370 (zie hier en hier). Zouden we hier dan toch met een immens groot complot te maken hebben, waarin de Israëlische geheime dienst een rol speelt?

Klinkt weer heel spannend Martin, het leest lekker weg en precies met alle ingrediënten zoals een plotter het graag heeft. Zo die centjes zijn weer makkelijk verdiend deze maand, en nu crowdfunden maar voor januari 2015.

8 thoughts on “Invisible

  • @Waterspuwer

   even twee seconden verder kijken in plaats van de lulkoek van een geestesziek en schizotype plagiaataapje zonder meer over te nemen, die het ook gewoon maar overschreef van infowars omdat het leuk klonk. Het betreft hier aandelen van een verzekeringsmaatschappij die verkocht werden omdat dat aandeel daalde.

 1. Scoob / December 30, 2014

  Wat mij opvalt is dat er een reddingswerker vanuit de helicopter afdaalt naar zee. Normaal gesproken doe je dat alleen indien je een overlevende naar boven wilt hijsen. Dat doe je niet met lijken imho.

  En hoe had meneer/mevrouw dan gedacht aan hoe men lichamen bergt op de volle zee? Met een visnetje?
  Tjonge jonge

  Flabbergasted2 / December 30, 2014

  Mijn goede voornemen daar ben ik al mee begonnen.
  Ben weer gaan blowen.
  Ik mag wensen dat iedereen dat op zn tijd mag beleven.

  Ja geniet jij maar lekker, kun je nog meer fantaseren dan je al doet.

  En dan dat gezever over aandelen, ja ieder groot bedrijf zit in de aandelen en idd. daar zal vast wel mee gerommeld worden, dat heeft niks met plotten te maken maar meer met zaken doen en her en der wat oplichterijpraktijken door opportunistische zakenmannetjes voor zover ik het kan overzien.

Reacties zijn gesloten.