Sneeuwbalgevecht

winter 2014 - har hermon - first snow

winter 2014 – har hermon – first snow

Het leuke aan een sneeuwbalgevecht is dat het altijd keurig start met twee partijen, maar zich vaak snel ontwikkelt tot een schijnbaar chaotisch ‘ieder voor zich en de sneeuw voor ons allen’. Sneeuwballen in allerlei soorten en maten zoeken plotseling vanuit alle hoeken hun doel. Het is een spel dat je eigenlijk van boven zou moeten bekijken. Alleen dan ontwaar je de scherpschutter, het mitrailleursnest, de teamleiders, de commando, de guerilla, de sluipmoordenaar en de spion. Dapper of laf, bedachtzaam of roekeloos: de leider en de volger je vindt ze allemaal terug in dat onschuldige plezier: het sneeuwbalgevecht.

Een soortgelijk gevecht zien we de afgelopen weken virtueel ontwikkelen in de reactiekelder van het vlaggeschip van Micha’s media-imperium. Het begon allemaal toen Micha in een van zijn wat forsere megalomane buien JDTV een dagvaarding liet betekenen waarin hij wat onduidelijke claims legt. Onmiddellijk ontstonden er twee partijen die over en weer hun virtuele sneeuwballetjes naar elkaar begonnen te gooien: de rode gekkies tegen de blauwe gekkies. Maar het spel ontwikkelde zich pas echt na de opmerkelijke mededeling van Micha dat zijn mailaccount is gehacked. Door JDTV. Uiteraard. Wie anders?

Deze verrassende inkijk op de verwarde geestestoestand van Micha bleek het startschot voor de KLOL-gekkies om at random met hun virtuele sneeuwballen te gaan gooien. Iedereen is een doel, en alles het doel. We zien Alex Nieuwsbreker in zijn Aad Pannekoek-pak de linkjes-plugger Knowtoomuch met een barrage aan slappe ballen te lijf gaan. Knowtoomuch zoekt vertwijfeld hulp bij zijn sock-puppet alter ego Moerstaal, maar die ligt al een tijdje zwaar onder het vuur van de ijsballen van de altijd optimistische huisdichter Lex vangt Max, terwijl hij ook de snelvuuraanvallen van Aad Pannekoek op moet vangen. Geen hulp van zijn andere ‘ik’ dus. Het duurt even maar dan mengt ook kletskous Francis Capelle zich in de strijd met zijn gebruikelijke pamflet. Het treft geen doel want zijn sneeuw is al gesmolten voor hij het laatste woordje op zijn skippybal heeft geplakt. Mooi is het ook om te zien hoe venijnig ‘grote zus’ de draaiballen van ‘Lex vangt Max’ als een volleerd tennister links en rechts terug om zijn oren mept. Lex vangt Max heeft geen ander antwoord dan iedere keer een groter stukje ijs in zijn bal te verstoppen in de hoop dat zijn volgende aanval wel door het harnas van Grote Zus breekt.

Prachtig om te zien, en we zitten hier bij Swapichou al dagen te genieten. Eindelijk eens niet dat zure gemopper, maar fijn spelen met elkaar. Het is een moment dat je denkt: het zijn eigenlijk best mooie aantrekkelijke mensen. Beetje gek, of goed gek soms, maar wel lief. Kijk ze toch leuk spelen.

Het is misschien wat ver gezocht, maar zouden de engelen een soortgelijk tafereel hebben gezien voor ze afdaalden naar de berg Hermon zoals beschreven in het boek Enoch 6?

And the angels, the children of the heaven, saw and lusted after them, and said to one another: ‘Come, let us choose us wives from among the children of men and beget us children.’

Naah, vast niet. Die zagen mooie aantrekkelijke dochters, niet een gevecht tussen gekkies.

Advertenties

19 thoughts on “Sneeuwbalgevecht

 1. Een wellicht ijdele poging de schrijver van dit stukkie wat meer realiteitszin bij te brengen : ik heb moerstaal niet als alter ego ; hij woont zo’n 6000km van mij vandaan (in Brazilië). Dat hij daar ook echt woont weet ik 100% zeker want ik heb ‘m al een keer of drie opgebeld via een 0055-nr ; dat van Brazilië.

  Ik heb geen ander pseudoniem dan Knowtoomuch (ooit gehad) en ik ben ook niet van plan die te veranderen.

  Zo, even wat imbeciel gezwets rechtgezet.

 2. Over imbiciel gezwets gesproken, ik vrees dat de enige plek waar deze KnowtoomanyURL’s nog enigszins serieus genomen wordt Klokkenluideronline is.

 3. Wat wel opvalt is dat Micha zelfs in zijn eigen realiteits ontkennende KLOL bubbeltje niet meer relevant is. Mensen zitten in hun eigen preoccupaties, zoals de waanlinkjes van Knowtoomuch of het kunstgebit van Francis, of ze zeiken hem volledig af, maar niemand gaat nog inhoudelijk in op zijn gereutel. Ik vraag me af hoe lang het nog duurt tot dit tot Kat’s koppie door gaat dringen, wanneer dat muntje gaat vallen. Want evenmin als Martijn kan hij natuurlijk nog donaties verwachten.

  De gekkies vervelen zich zo ontzettend, dat ze zelfs hier komen reaguren. Dood in de pot.

  • Lekker hoor. Jij amuseert je wel op KLOL zo te zien. Zit die eikel van een Micha je altijd even inhoudelijke reacties nou te modereren?

 4. Aad pannekoek is gebannen bij Kat. Ik denk dat het recept geroosterde Kat met soya saus en het ophangen van Kat en volgelingen te veel werd voor die flapdrol.

 5. Ik gaat naar bed jongens. Nog een voor Jeroen als Rotterdammers onder elkaar.

  op 2:28 in de clip zie je de slotvijver in de wijk Kralingen. Een paar honderd meter verder op zat jouw oude universiteit Erasmus.

Reacties zijn gesloten.