Stingy Jack

Ierland staat bekend om het vieren van Halloween. In heel het land zijn er spookkastelen en rustieke landhuizen, oude gevangenissen en pubs waar het spookt rond deze griezelige tijd van het jaar.  Halloween ontstond in Ierland waar het begin van het donkere seizoen werd geassocieerd met de dood en het hiernamaals. Heidense Kelten geloofden dat in de nacht van 31 oktober de overgang tussen de huidige wereld en de volgende zo zwak was dat geesten hier doorheen konden.
Vreugdevuren werden tot grote hoogtes opgestookt om goede geesten te begeleiden, kostuums en maskers waren er om de slechte geesten af te schrikken.

Het uitsnijden van pompoenen heeft zijn oorsprong in de Ierse traditie, waarin deze uitsnijdingen werden gemaakt in rapen.(Jack o laterns).
Latere emigranten naar Amerika veranderden de rapen in pompoenen.
Ieren zijn meesters in het vertellen van verhalen en zeker ook enge griezelige spookverhalen, de Jack o laterns komen uit een beroemd volksverhaal over Stingy Jack die een list uithaalde met de duivel. De duivel strafte Jack op verschrikkelijke wijze door zijn ziel eeuwig te laten dwalen met als enige verlichting een raap met een gloeiend kooltje afkomstig uit het hellevuur.

Wat een naar verhaal en hoe erg is het dan om als dwaallicht te eindigen…ik zie hier toch wel heel wat overeenkomsten met onze Micha Kat……

Haha, Micha spookt momenteel als dwaallicht rond in Ierland, ik verzin het  niet. Hij heeft het zelf op joetoeb gezet, Micha wilde een list uithalen met de duivel (Demmink natuurlijk), dit mislukte op grandioze wijze dankzij klikspaan Martin Vrijland  (alleen deze link aanklikken als je een sterke maag hebt), en nu doolt hij forever rond in de duistere krochten in een soort van  leger des Heils. Zijn enige verlichting is het plempen van allerlei enge verhalen op KLOL over bozige bostrollen, enge Akela ’s en andere naargeestige types die er de schuld van zijn dat de wereld ten onder gaat. Micha kickt op deze verhalen en kan niet zonder.  Langzaam gaat zijn wereld DOWN…brrrrrrrrrr.

Hoe lang zal zijn dwaallicht nog branden?           
Is er nog hoop?

Laatste reactie drs. M. Kat:

EXTRA: MAAK HET MICHA MOGELIJK DOOR TE GAAN MET DERGELIJKE REPORTAGES EN MET HET EXPOSEN VAN DE NWO EN DE CRIMINELE EILITES. ER KOMT NOG ALTIJD VEEL TE WEINIG GELD BINNEN. WE HEBBEN NOG ZEKER 20 MENSEN NODIG DIE MAANDELIJKS EEN VAST BEDRAG NAAR DE REKENING VAN DE STICHTING WILLEN OVERMAKEN OM COMPLEET ONAFHANKELIJK TE KUNNEN ZIJN. MAIL VOOR DE GEGEVENS NAAR drsmkat@yahoo.com

9 thoughts on “Stingy Jack

 1. Het is gewoon einde verhaal met Micha. Van zijn reaguurders gaat hij niets krijgen, de familie Poot is met hem klaar, schijnbaar gooide Victoria hem er ook uit, naar Duitsland hoeft hij ook niet meer te gaan en met zijn familie brak hij al jaren geleden. Heel binnenkort gaat de broodnood uitbreken en kan hij zelfs zijn bed in dat hostel niet betalen. Dan gaat hij doordraaien.

 2. anti-kraak bij Alberda.

  Wel eerst hun fittie bijleggen,maar dat gaat geen probleem zijn. Alberda zijn focus lag op de “maffiagroep Poot”. Micha maakt daar -duidelijk- geen deel meer van uit, dus dat valt wel te spinnen in een paar blogs dat ze weer vrienden zijn.

  Wekelijks Steve Brown op de koffie…, neemt nog wat lekkers te roken mee uit Mokum…. Lekker video bloggen vanaf een versleten bankstel…. en ondertussen Ebolapakken verkopen…..

  Het leven hoeft niet ingewikkeld te zijn…

 3. Misschien peuteren die roomies hem wel aan zijn verstand, dat werken een probaat middel is bij geldgebrek.
  De straten van Dublin schoonvegen in een oranje pak en er nog voor betaald worden ook, wat wil een mens nog meer.

  • Ja want dat mag hij. Hij is immers journalist. En die kunnen per definitie niet aansprakelijk gesteld worden voor smaad ende/of laster?
   Misschien moet hij toch dat vonnis in die Pieter Storms zaak eens lezen….

Reacties zijn gesloten.