PVDA steeds verder in de problemen..Samsom krijgt “hulp”

Vanavond op Nieuwsuur komt Hans “Spekkoper” met een babbeltje in een poging het treurige imago van de PvdA wat op te vijzelen.

Wat valt er nog te zeggen…voor de laatste verkiezingen heeft de PvdA een aantal beloftes gedaan en vervolgens zijn in de dagen na de verkiezingen onder het genot van een spelletje kwartet onder leiding van Wouter Bos werkelijk alle onderdelen waar deze partij in vroegere dagen bekend om stond verkwanseld. Want de PvdA wilde graag meeregeren en Samsom wilde graag op het pluche.
Het is een gotspe dat deze partij zich nog steeds Partij voor de Arbeid noemt want dat is deze natuurlijk niet, steeds meer zaken komen nu bovendrijven die aantonen wat een zootje de PvdA er samen met de VVD van heeft gemaakt. Nu blijkt dat er steeds meer zaken half of niet geregeld zijn zoals de regeling voor zwaar gehandicapten, thuiszorg voor terminale patiënten.( want thuiszorg is sowieso niet geregeld, maar nu kun je dat dus ook niet als ZZP-er doen). Gemeentes doen ook maar wat, durven niks in te kopen of stellen halfgebakken regels op voor recht op hulpverlening die in iedere gemeente ook weer anders zijn.
Marktwerking in de gezondheidszorg, Schippers gaat haar gang en krijgt bijna geen weerwoord!
Ontwikkelingswerk en asielbeleid, je merkt aan niets dat er een PvdA in de regering zit, en veel PvdA stemmers liepen hierom weg.
Dan hebben we nog Lodewijk Ascher en Jette Klijnsma die een beleid uitvoeren dat niets met de oorspronkelijke PvdA van doen heeft.
Jetta Klijnsma deed een aantal hilarische uitspraken die haar tot de risee van de partij maakten.Kortom er is een ongelooflijke puinhoop en de PvdA is inmiddels uit elkaar aan het vallen. Alle hulpjes van Samsom kiezen een ander pad en verlaten het zinkende schip, zoals Mariette Hamer.
De benoeming van Khadija Arib tot fractiesecretaris is omstreden binnen de PvdA: de OR van de medewerkers (OR die graag met Samsom samenwerkt), was tegen, maar de fractie negeerde dat. Met Arib zal er weer een stevige linkse wind gaan zwaaien en dat wil de VVD niet. Ik denk dat dit ook wel eens de druppel kan worden voor een stevige clash met de VVD.

En nu ineens moet de PvdA activistischer worden en zich meer gaan profileren, want dit gaat Hans Spekman vanavond zo ongeveer zeggen in een poging het blazoen wat op te vijzelen.
Paniek in de tent.

 

 

 

14 thoughts on “PVDA steeds verder in de problemen..Samsom krijgt “hulp”

 1. De PvdA zit toch op het pluche, dat wilde Samsom toch. En goed bekeken is mijn mening dat hij zelf ook op pluche zit.

  • me dunkt, wat is het salaris van een kamerlid plus de extra functie die Samsom heeft?
   Hoe pluche wil je het hebben?

 2. Kamerleden worden inderdaad goed betaald, met riant wachtgeld ook niet. Men zegt dat dat is omdat er anders helemaal geen capabele mensen in willen, omdat ze elders hetzelfde of meer kunnen verdienen, zonder elke 4 jaar op de schopstoel.

  Van extra functie weet ik niet van. Fractievoorzitter? Daar krijgen ze geen hoger salaris voor toch?

 3. De PVDA is allang niet meer wat het was. Helaas zijn ze zo arrogant geworden dat ze nog niet snappen dat aan hun houding alles mankeert. Was het in mijn tijd nog de partij van Joop die donders goed wist wat de arbeider was, zijn het in deze tijd de zoontjes die gestudeerd hebben dankzij Joop, maar die niet weten wat het minimum inhoudt. Behalve toen ze moesten studeren eventjes.

  Nu moeten ze dus activistischer worden volgens Spekman. Dat de mensen witheet zijn snap ik. Diederik kwam zalvend vertellen dat hij het sociale gezicht was en gelijk na de verkiezingen het sociale eruit trok. Voor de mensen die een minimum inkomen hebben of nog minder dan dat is het een lachertje. Ik gun dit kabinet van harte een bijstandsuitkering voor een jaar. En dan kijken hoe sociaal ze worden.

 4. OT, betreffende de brief die over Kat gaat, dat taalgebruik ken ik en doet mij sterk denken aan ene
  papi.

  Maar dat er ruzie was geeft Kat zelf toe, een paar dagen later dan JDTV artikel.
  Raadseltje??

 5. Jazeker, deze stond ook nog bij barracuda en die heb jij vast ook wel gezien.

  Sorry JDTV maar dit is geen toeval. Hoe het precies zit weet ik ook niet maar kom op zeg.

Reacties zijn gesloten.