Vrijmibeau: K*t Mossad

gekkie - TLV - 1414

gekkie – TLV – 1414

Het is altijd een beetje lastig om de gekkies te duiden wanneer je een paar weken een plotterloos scherm voor je ogen hebt gehad. Je raakt toch wat meer met de voeten aan de grond, lacht vaker, loopt wat minder argwanend door de stad, en ontmoet nauwelijks hyperventilerende opmerkingen als: “ja , maar da’s nie so hoor, da’s een hoax van de zio-maffia msm.” Is er toch zo’n gekkie die je – vaak ongevraagd – aanspreekt op een terrasje wordt ‘het’ meestal snel weggejaagd door de bediening: “sorry, een gekkie”. Wanneer je dan je ogen sluit, omdat de zon achter de schaduw van de psychiatrische patient tevoorschijn komt en je gezicht met een aangename warmte aanraakt, kan het zomaar gebeuren dat je denkt: “walla, wat een mooie wereld zouden we hebben zonder deze gekkies.”

Helaas, het is niet zo. Gekkies are here. Het is net onkruid. Het blijft maar de boel vervuilen en overwoekeren. Nou ben ik, voor zover mijn genen dat toelaten, best sociaal maar ik kan toch niet de teleurstelling onderdrukken wanneer ik na een paar weken de resultaten van ‘gekkie-beperking’ zie. Het enige gekkie waar ik nog een beetje enthousiast over ben is nota bene Martin Vrijland. Ik bedoel die is lekker bezig met zijn ‘alles is een hoax dat U het weet’-concept. Leuk bezig, teleurstellend dat het mag als ‘startend ondernemer’ van de sociale dienst in een land waar serieuze ondernemers geen sociale opvang kennen. Maar goed, leuk bezig, en het scheelt wat jonge vrouwen met blauwe plekken. De rest is echter een totale faal naar zichzelf. Plotter-opa Nico van den Ham pruttelt doorlopend de wereld in dat hij ‘de uitweg’ (lees: zelfmoord) zal kiezen, maar doet het niet, noch wordt deze eenzame zonderling geholpen door medeplotters. Triest natuurlijk, want hij staat over een paar maanden wel dakloos aan je hoofd te zeuren om een paar euro terwijl je in het Vondelpark aan het picknicken bent. Wie wil dat nou?

Met de enige criminogene Calimero die Nederland kent – Micha Kat – is het al niet veel beter. Die denkt nog steeds dat hij journalist is en dat hij een ‘verschil kan maken’. Dat is natuurlijk niet zo. Micha is inmiddels zijn huis uitgezet, en de juridische en financiële ellende stapelt zich voor hem in Nederland zo hoog op dat hij zelfs zijn toevlucht moet nemen onder de vleugels van Victoria: een grotere debiele dame is nauwelijks denkbaar. Stel je voor, daar zit je dan als Micha Kat – nazaat van “één van de belangrijkste families van Israel”, dubbele dragers van het Yad Vashem, kleinzoon van een machtige freemason, en ex-hubbie van een invloedrijke advocate – in de tweedehandsbank van een sociopath Victoria die minstens snel een kapper nodig heeft. Dan hoef je alleen nog maar je DNA af te moeten staan aan Justitie om een totaal mislukkeling te zijn.

Maar dat is niet het enige. Het wordt pas echt triest wanneer je een filmpje gaat opnemen in een Ierse kroeg – onder het mom “hullie zeggen dat ik teveel zuip” – en zelfs de barkeeper wil geen serieus antwoord op je vraag geven. Dan is, beste mensen, de limit bereikt. Dan kan je niet anders concluderen dan ‘laat maar’. Dan is het – je weet wel – tijd voor iets anders. Dan is het tijd voor een vrijdagmiddag-borrel, want de NWO komt helaas ook deze week ons niet redden. Al de idioten lopen nog steeds vrij rond en hangen nog niet te bengelen aan de Blackfriars Bridge. K*t Mossad.

Oh ja, muziek. Have fun….

50 thoughts on “Vrijmibeau: K*t Mossad

 1. Kat ziende, voor het parlementsgebouw in Dublin, kan hij me net zo goed wijsmaken, dat hij uit een familie van augurkenverkopers stamt.

  • Gevoel voor fashion heeft Micha nooit gehad.

   Storender vond ik zijn belabberde engels… I cum to Ireland… the Sturry is…

   Nou is mijn accent ook ‘typical’ maar ben dan ook geen classicus met een liefde voor taal.

   Ik kreeg een paar weken geleden een ‘Newton’s Cradle” van een vriendje. Best thing he could have bought me… voor hem ook… 😉

   BTW: wijn, bier.. of een Jägermeister? Spa Rood mag ook, maar dan moet je even wachten want het water is afgesloten.

  • Blokje kaas met een schijfje augurk op een prikkertje graag.
   Om mijn reactie in de juiste context te plaatsen en misverstanden te voorkomen; ik moest denken aan wat Kat laatst schreef over Maurice de Hond:
   Hij vent zijn Joods-zijn voor een breed publiek uit als het hem uitkomt als de eerste de beste augurkenverkoper
   Het optreden van Kat in Dublin deed me onwillekeurig aan het oude Waterlooplein denken.

   • Kat is een heel vals aapje. Hij verschuilt zich achter zijn Joods-zijn wanneer het hem uitkomt, en misbruikt het wanneer hij daarmee vooral zijn familie kan kwetsen. Tegelijkertijd raast hij als geen ander achter de gestolen bezittingen van zijn in de Nazi-kampen omgekomen familieleden aan.

    Micha Kat is een psychiatrisch patient, die – helaas – in de welbekende eindfase van zijn onbehandelde stoornis is terechtgekomen: zware juridische problemen met als eindfase uitzetting van woning. Ergo: in de goot.

    Helemaal leuk dat hij nu mega-interessant de NWO aan het ‘exposen’ en omduwen is in Ierland, maar de realiteit is simpel: f*cked up, en een juridische en financiele strop om zijn nek die niet mis is. Zelfs niet wanneer je wel geestelijk gezond bent.

    Het is. zoals Kat zegt, the ‘end game’, maar dan wel voor hem. Micha is 50 jaar. Er is voor deze man geen andere uitweg dan dat justitie hem gedwongen (tijdelijk) opneemt en coulant is vwb zijn schulden en strafvorderingen. Zo niet, dan wordt het een Blackfriars bridge. Waar Micha Kat in is beland kan niemand volhouden. Dat overleef je niet.

    Ik vind het een ultra asshole, maar ik zou supertrots zijn als we dit soort mensen als samenleving onder de brug vandaan zouden kunnen halen. Waarbij ik wel wil zeggen dat het extreem langzame optreden van het Nederlandse justitie-apparaat tergend is.

    Kat kan maar, en krijgt daar ook alle ruimte voor, het justitiële proces manipuleren en saboteren, terwijl slachtoffers in directe (al die mensen die hij heeft beledigd) en indirecte zin (JDTV) geen enkele mogelijkheid hebben die sabotage adequaat tegen te spelen. Ik vind dat echt idioot.

    Ook vind ik het absurd dat iemand als Micha Kat vrij kan reizen door Europa en zijn gif kan blijven rondstrooien terwijl je als ‘ik ben 100 euro schuldig voor een verkeersboete’ zakenreiziger je op Schiphol je vlucht mist.

    Kat blijft tot in lengte van dagen zijn strafzaken middels juridische truukjes en hoger beroepen frustreren. Daar zou een straf op moeten staan: hoger beroep in een starfzaak? Niet reizen bijvoorbeeld. Of tussen de eerste veroordeling en hoger beroep weer hetzelfde feit plegen: dubbel straf in hoger beroep.
    Nu gebruikt Kat het hoger beroep om niet veroordeeld te raken. Lijkt me niet een eerlijke rechtsgang,

  • Echt, ik word zo simpel van het staren haar ‘vormpjes’ of ‘ duistere bolletjes’ in dit soort foto’s.

   Oh wacht, ik word nog simpeler van mensen die denken dat ze dit type foto’s kunnen interpreteren.

 2. Dat is ook het lastige van schrijven over de plottertjes. Ze zitten allemaal rock bottom, wat valt er verder nog over te zeggen? Leedvermaak vind ik ook zonde van m’n tijd.

  • Inderdaad, leedvermaak is flauw, en het helpt ook niet. Het is slecht management in zekere zin.

   Er lopen honderden, misschien wel duizenden, mensen zoals Nico van den Ham en Micha Kat met hun ziel onder de arm, schreeuwend om hulp. Mensen zoals Micha en Nico die het zo ver laten komen dat zelfs rechters, psychiaters, en politie zich met hun dagelijkse leven moeten bemoeien. Het is toch heel jammer dat er geen enkele instantie is die hier adequaat op reageert? Die de bevoegdheid heeft om een einde te maken aan dit persoonlijke leed? Dat er geen vangnet is om dit soort eenzame mensen, zoals Micha en Nico, op te vangen? Dat er geen begeleidend wonen huisje beschikbaar is voor dit soort oude mannetjes? Dat kan toch niet?

   Waarom moeten wij – Swapichou – laten zien dat het echt niet meer gaat met deze mensen? Waarom moeten wij via een blog aan de bel trekken? Waarom moeten wij een archief bijhouden van hun escapades? Waarom moeten wij aantonen dat ze knettergek zijn? Waarom duurt het zo lang dat er gereageerd wordt (okay die brieven van het OM zijn hoopvol). Maar echt, waarom duurt het zo lang dat die knettergekkies geholpen en van de straat gehaald worden?

   • Dat heb ik me dus ook vaak afgevraagd. Het probleem is denk dat je het met de plottertjes over een groep van zorgmijders hebt. De hulp en voorzieningen zijn er wel, maar ze maken er geen gebruik van. Als mensen dan geen direct gevaar vormen kan je er weinig aan doen, want dan gaat het al snel over zelfbeschikking of de vrijheid van meningsuiting en als je daar in zulke gevallen anders mee omgaat, schep je misschien wel onwenselijke precedenten.

    Eigenlijk is het dus institutioneel sadisme om die mensen vrij rond te laten lopen, want je ziet ze dus op volstrekt voorspelbare wijze in slow motion vallen, terwijl ze allemaal andere kwetsbare figuren in hun ondergang meetrekken. Misschien moet er anders omgegaan worden met de vraag wanneer iemand precies een gevaar voor de samenleving vormt.

    Ik zie parallellen met een haatprediker als Abou Hafs die al die Gooise gezinnen ertoe inspireerde om naar Syrië af te reizen. Ook die kan betrekkelijk ongestoord zijn gang gaan en trekt evengoed horden mensen in zijn ondergang mee. Met net zulke kutliedjes en verhaaltjes als de Martin Vrijlands van deze wereld, waarbij ik wil aanmerken dat Micha vaker oproept tot geweld dan Hafs.

   • Eerlijk gezegd weet ik niet of het zorgmijders zijn. Het is het volk dat tussen wal en schip valt volgens mij, waarbij een zekere vorm van niet functionerend opvangsysteem een discutabele rol speelt.

    Nico is duidelijk aan het einde van zijn ‘functioneren’. Die man ‘wordt (!)’ gek, en niet in de laatste plaats omdat de bureaucratie zonder pardon doorduwt in zijn leven. Met de middelen die hij (nog) heeft vecht hij zich letterlijk dood.

    Nico geeft doorlopend aan dat hij hulp kan en wil aanvaarden, maar het ‘systeem’ biedt hem geen ‘onderhandelingstafel’ waar hij ook wat aan heeft.

    Ik was verrast dat de Gemeente Amsterdam kennelijk een psychiatrisch team naar hem stuurt, maar werd echt onpasselijk van het gedrag van deze man: “Ik ben te duur voor u, dus een van mijn mensen zal u verder te woord staan.”

    Daarnaast laat die psychiater in al zijn arrogantie ook nog eens een verlopen pasje zien. Bij iemand die vermoedelijk last heeft van psychiatrische angst, onzekerheid, en misschien wel paranoia is dat minstens een signaal van desinteresse.

    Walgelijk vind ik dat, want deze oude man gaat wel zijn huis uitgezet worden, en dat huis is al een soort van ‘last step to Hell’.

    Verlopen pasje van de psychiater.

    domme psych

 3. Wat de Nico van der Hammen betreft, dat is idd een slecht onderkend maatschappelijk probleem.

  Maar over Kat zou ik me geen zorgen maken.
  Die kan per vandaag nog aan de slag bij de sectie Controlled Opposition van de NWO, voor een salaris in schaal 12, waar een gewone sterveling hard voor moet werken.

 4. Hulpverlening is allang niet meer wat het is geweest. De mensen die het nodig hebben krijgen het gewoon niet, klaar. En als ze het al krijgen is het met Gods Gratie. Daaraan is ook de wortel van het probleem zichtbaar. Het zijn ambtenaren geworden die niet meer de mens zien, maar de regels. En daarom vallen mensen tussen wal en sloot.

  Toen jaren geleden mijn schoonmoeder na een aantal tia’s ging dementeren heb ik een huisarts al jaren geleden horen verzuchtten dat de dammen om mensen zoals mijn schoonmoeder op te vangen steeds hoger werden.

  De psychiatrie schrijft graag pillen voor, de GGD is een grote fabriek geworden en je mag in je handen knijpen als je een goede hulpverlener vindt. Het is niet raar dat mensen zorgvermijdend zijn geworden en helemaal in deze tijd dat het gewoonweg niet meer betaalbaar is geworden. Wil je de zorgvermijderaars helpen dan moet er gewoon een ander systeem komen, waar de mens weer zichtbaar is. Want de hulpverlening zoals die vroeger was is er allang niet meer.

  Een goede vriendin van mij had een kennis die in nood zat doorgedraaid en moest haar huis uit. De sociaal werkster adviseerde gewoon aan mijn verbijsterde vriendin dat ze haar moest laten vallen. Het eindigde er mee dat de kennis door de stress het aan haar hart kreeg met spoed naar het ziekenhuis moest en uiteindelijk kwam het goed. Het systeem is schrijnend geworden en daarom is voor de mensen als Nico weinig hulp meer en eindigt het zo.

  • Dorothy Parker schreef:
   ==
   Daaraan is ook de wortel van het probleem zichtbaar. Het zijn ambtenaren geworden die niet meer de mens zien, maar de regels.
   ==

   Niet mijn ervaring (recent, ca. 2006-2014). Ik maakte allemaal heel betrokken, goedwillende en hardwerkende mensen mee. Dat mag ook wel eens gezegd.

   • Zeker, natuurlijk zijn er ook nog betrokken, goedwillende mensen. Dat moet ook zeker gezegd worden.
    Zelf heb ik ook goede ervaringen en maar ook minder goede ervaringen, het is net wie je aantreft.
    Je moet zelf alles goed in de gaten houden, mensen die dat niet (meer) kunnen zijn afhankelijk van een naaste die dat overneemt. Die moet er dan ook zijn, anders is er een dik probleem.

    Dat wat Dorothy aangeeft komt wel steeds vaker voor, het heeft ook verschillende oorzaken waarvan de politieke keuze een zeer belangrijke is.
    De ambtenaren snappen vaak zelf niet eens alle regelgeving, want die is erg ingewikkeld.

 5. Helemaal mee eens @Dorothy
  Doordat mensen wat jij beschrijft steeds meer om zich heen zien gebeuren brengt dat een verkeerde beweging op gang. Steeds meer mensen denken alleen nog aan ikkie en niemand kijkt nog om naar een Nico.

  • Met jouw strafblad en DNA-aantekening lijkt me dat vrij kansloos @JDTV, want het is toch een internationale handel dat zich via legale (lucht-)havens afspeelt. Met jouw ‘watch list’-aantekeningen gaan er al 10 vlaggetjes gloeien wanneer je meer dan een kilo zout bestelt.

   De chemie is een industrie die mij voor jou de rest van je leven uitgesloten lijkt. Probeer iets met plastic zakjes. Oh nee wacht?! Banketbakkerpoeder? Nee.. ook niet. Vliegers uit Pakistan? Nee, ook maar niet.

   Export misschien? Joris Demmink stropdassen? Gewoon een simpel stilistisch rose JD-logo aan de binnenkant van de das, en dan via de Roestige Spijker en die Abramoff wat ‘dark-PR’ doen. Verkoop je binnen een maand meer van die dassen dan je wietplantjes opleveren.

 6. Hehe waarschijnlijk zou ik mezelf opblazen als ik aan die breaking bad rage mee ga doen! Krijg ik natuurlijk ook meteen weer allemaal beschuldigingen aan mijn broek dat ik met explosieven aan het spelen geweest ben enz. Ik heb trouwens geen wietplantjes. Ik gedraag me altijd netjes, zodat ik gewoon nog altijd netjes door de screening kom!

 7. Micha Kat poseert als jood wanneer het hem uitkomt. Zijn geschrijf over de ‘holohoax’ wordt er alleen maar weerzinwekkender door.
  Erg consequent is hij niet. Hij schreef n.l. op KLOL (naar waarheid) dat zijn moeder niet joods is. Nu wil ik niet flauw doen, geen halachische scherpslijperij, en dus beschouw ik de vaderjood Kat als een jood. Maar wacht even… Kat schreef ook – het staat nog steeds online – dat zijn vader niet zijn echte, biologische vader is. Zijn echte vader zou zijn grootvader van vaderskant zijn, de psychiater W. Kat. Die zou Kats moeder hebben verkracht en zwanger gemaakt en vervolgens zijn zoon hebben gedwongen met haar te trouwen. Ik verzin het niet (d.w.z. dat Kat dat op KLOL heeft geschreven)! En die grootvader, die psychiater, was geen jood… De conclusie moet zijn dat Micha Kat zichzelf tegenspreekt wanneer hij beweert jood te zijn.
  Maar jood of geen jood, een walgelijke antisemiet is hij zeker.

  • Voor Micha is het Jood-zijn of het Niet-Jood-zijn een pose. Hij vindt het zelf nodig om hier steeds over te beginnen omdat het voor hem bijdraagt aan zijn (Wannabee) identiteit.

   Maar je hebt gelijk het is niet meer te volgen, het maakt Kat diep-tragisch. Met dank aan (de geldstroom van) Poot, dat heeft zijn ondergang nog met wat jaartjes kunnen rekken…. Maar nu is het over..

   • ” (…) Mijn vader had een Joodse moeder en mijn moeder een Joodse vader. Een dodelijke ‘cocktail’: hoewel ik ‘officieel’ (Halachisch) niet Joods ben, stond mijn hele jeugd en opvoeding in het teken onze ‘Joodse’ identiteit en vooral in dat van Israel waar mijn moeder jaren heeft gewoond -en veel van haar familie nog woont. Mijn vader -de Jood- was volstrekt passief in ‘Joodse zaken’: zijn familie zou in de oorlog dermate getraumatiseerd zijn geraakt, dat ze ‘geschmeist’ zijn geraakt, een Jiddische term voor Joden die na de oorlog elke band met het Jodendom hebben afgezworen en in vele gevallen -bij mijn vader’s familie was dat niet zo- zelfs gingen ontkennen Joods te zijn. (…)”

    • LoL @Douwer

     Douwer, als wij morgen een kindje krijgen en we noemen haar Klaaske Akke Ruurdtsje, dan is het wel een Joods meisje. Wel een meisje met een vervelende naam, want het is werkelijk niet te vertalen in het Hebreeuws, en zeker niet op een fatsoenlijke manier op haar IDF-pasje.

 8. Micha Kat is gewoon Joods. Al dat gedoe over wel of niet vader- dan wel moeder-Joods is wat mij betreft – maar ik ben dan ook hard core Zionist – over board. Het maakt niet uit!. Israel is je thuis. Kom thuis!!!

  Wat het een direct-retour reis – Shin bet aandacht voor het niet toelaten van geestelijke gestoorden in de toch al complexe Israelische samenleving – maakt voor Micha Kat is zijn absurde Holocaust-ontkenning en de bijna schoolse manier hoe hij met dure woordjes experts op dit gebied wil ‘overtuigen’.

  Micha zijn familie, zowel aan zijn vaders- als zijn moeders-kant is zeer zwaar getroffen door de holocaust, en een substantieel deel van zijn familie is vermoord in Sobibor (en andere Nazi-kampen). Dat weet Micha, en dat onderkent hij zeer zeker niet, want anders dan dat hij doet geloven op zijn haat-blog staat hij prominent geregistreerd als iemand die geroofde bezittingen van zijn vermoordde familieleden terugeist: niet alleen in Nederland. Ergo, hij stelt zich als prominent slachtoffer van de Holocaust, en eist (met data) bezittingen van zijn familie (alsnog) terug. (Volkomen terecht, en ik hoop dat iedereen hem helpt, maar even voor de beeldvorming deze ‘inside-info’)

  Een belangrijke pilaar, zo niet het fundament, van Micha’s recalcitrante vervorming ligt daar. Zijn ouders, en zijn familie vooral, zijn klaar met dat ellendige verleden. Micha niet. Die wil de bezittingen terug. Die wil vooral de status terug. Micha wil weer belangrijk zijn, en kan niet verkroppen dat niemand behalve hijzelf die verloren, afgepakte, gestolen plek bij de elite terugclaimed. Zeker niet van en door zijn ouders. Beide ouders komen weliswaar uit welgestelde families, maar hebben zelf, individueel, nauwelijks invulling gegeven aan die elitaire status: Vader Kat is docent en Moeder Kat is eigenlijk vooral bezig zichzelf (geestelijk) gezond te houden. Een begaafd en cultureel gezin, maar onder de maat voor Micha die naar mate hij meer leert over de afkomst en het verleden van beide families recalcitranter en vooral gefrustreerder wordt: De fragile (geestelijke) gezondheid van zijn moeder, en de in zijn ogen ontbrekende ambitie van zijn vader worden bepalend in het leven van de kleine Calimero: Het is niet eerlijk, zij zijn groot, en ik ben klein. Letterlijk, en figuurlijk.

  Micha, in zijn ogen, is – symbolisch – een gevallen ster. Een demi-God. Dolend op Aarde, maar met een ticket naar Olympus. Zion. Hij wil die sofa. Hij hoort daar. Op Zion. Bij Zion. In Zion. Hij is Zion. (*disclaimer voor donateurs: “Ja klopt, hij interesseert zich niet in jullie. Hij ziet jullie als – nou ja – klanten.”)

  Daarnaast, daarbij, of juist daardoor is het een geestelijk gestoorde idioot met een luie pen en een beperkt talent. Maar of dit een gevolg is van, of dat het bovenstaande het vervolg bepaalt..

  tja.. dat moet de (gevangenis-) psychiater maar eens uitzoeken.

  Anyway, dat wel of niet Joods zijn van Micha discussie is niet-zinnig. Interessant is wel waarom hij zo eigenwijs doet tegen zowel Israel, de Holocaust, en Joodse waarden: die hij allemaal wil beschadigen. Ik bedoel Martin Vrijland’s ouders zijn hard core christen gekkies, maar daar hoor je hem nooit over.

  • @Ziva Het is boeiend wat je schrijft over Kat, omdat je zijn merkwaardige en stuitende gedrag probeert te verklaren uit zijn achtergrond en verleden. Voor de meeste mensen (onder wie ik) is dat onbekend terrein.
   Kun je ook iets beginnen met die bizarre fantasie (smakelijk hapje voor klassieke psychoanalytici) dat zijn grootvader, de psychiater W. Kat, zijn echte vader is?

 9. Toch kan ik me ook wel spiegelen aan Micha’s verhaal. Het scenario bij mijn familie is niet heel anders. Evengoed een patriciërsfamilie die zwaar geraakt werd door de oorlog, veel geroofd geld waar we niet bijkunnen in Zwitserland, ik heb ook ouders die in de zestiger jaren maatschappelijk werker werden en daarmee zeer weinig invulling gaven aan hun elitaire status. Verschil is denk ik dat ik me dan geen halfgod waan, erken dat de holocaust plaatsvond en wat minder gestoord ben.

  Overigens zet Martijn zich geregeld af tegen het christendom. Wat zo af en toe tot hilarische situaties in zijn reactiepanelen leidt, als gekkie Waterman weer eens zit te evangeliseren.

 10. @yoshiyahu

  Op 4 februari 2012 schreef ik het onderstaande over dat verhaal van Kat over zijn opa onder het stukje “M’n Opa” van Barracuda. Verder gaat dat draadje weer over Israel enzo, en is het enige verrassende dat Adamas/Papi/Lex vangt Max toen nog relatief begrijpelijk kon schrijven. Die Adamas is wel erg achteruit gegaan. Maar goed, het na 2,5 jaar nog steeds over dezelfde faalhaas hebben is ook best loserig besef ik me *kijkt in de spiegel en zucht heel hard*

  Ziva 4 februari 2012 21:48
  “Hier gratis voor jou @Geen.. een manier om je ‘grapje’ langer levend te houden… gebruikmakend van je eigen onzin, maar met iets meer intelligentie.

  De verwarring ingezet door het “Opa” verhaal dient om de diepte van de loyaliteit van de achterban te testen. De reactie’s zijn een meting voor de acceptatie van de autoriteit. Dat ziet er ook veelbelovend uit. De satanische connectie wordt vrij aimabel geslikt, en steun wordt onmiddellijk geboden wanneer er twijfels ontstaan. “Mijn opa was 36e graad..” (Kan niet, gaat maar tot 33e Graad), (Nee hoor, er is nog een toplaag etc, etc). De emotionele achterban legt al snel het zwaard neer, en roept almachtig: “Wat dapper, nu begrijp ik je”. Mind Fever hier presteert het zelfs om het verhaal het mooiste ooit door Kat geschreven te classificeren.

  De wanhoop-factor is een interessante, want de meest subtiele, maar met het meeste effect. Het merendeel van de KLOL-aanhangers zijn ‘wanhopig’. Om allerlei redenen, maar merendeel omdat ze niet gehoord worden op enigerlei wijze. Bij KLOL vinden ze aansluiting, en zolang Kat een hoger doel dient is hun eigen ‘wanhoop’ ondergeschikt. Echter, in de ‘wanhoop’ van KLOL treedt metaalmoeheid op. Om die gewenning op te lossen kiest Kat er niet voor om een nog grotere ‘wanhoop’ te creëren. Die is immers niet alleen nauwelijks denkbaar, maar zal hem ook hinderen in de toekomst. Nee, Kat kiest voor een menselijke eigenschap nl. “de wanhoop verdiepen”. Door nog wanhopiger en meer verloren over te komen zal de ander uiteindelijk kiezen voor het grotere leed. Dat van jou. Het kan nog beroerder zullen we maar zeggen. Die realisatie “het kan nog beroerder” levert een extra gedreven achterban op: “G*dverdomme, mij hebben ze genaaid, maar dit is echt de limit…”

  De combinatie van de twee “verwarring en wanhoop” levert niet alleen een kritiekloze achterban (makkelijke donors), maar bovenal een naar binnen gerichte groep op die iedere kritiek als een eerste verdedigingslinie weghoont.

  Wat Micha Kat echter onderschat is de dynamiek van de groepsvorming rond zijn weblog. De ‘groep’ rond hem vormt in rap tempo een eigen gemeenschap. Het is een thuis geworden voor het merendeel van de ‘lost ones’, en de motivatie van Micha raakt daar steeds meer aan ondergeschikt. Om die groep weer massaal achter ‘zijn’ zaak te krijgen zal hij met iets ‘kolossaals’ moeten komen. Dat heeft hij niet, en kan hij vanuit zijn kelder in Laos ook niet bieden. Maandag a.s. wordt dat alleen maar meer duidelijk. De “koning’ is minder machtig dan zijn ‘volk’ hem achtte.

  Als hij maandag verliest dan ziet het er slecht uit voor KLOL. Dan zal het meer en meer een verzamelplaats worden van losse gelijkgestemden die zich nauwelijks nog door Micha laten dirigeren. Dat, het verliezen van zijn Koninkrijk, de snoeiharde juridische consequentie’s, en het verblijf aan de andere kant van de wereld, zullen voor Kat enorme gevolgen hebben.

  De koning buigt”

 11. Zucht, en ook toen al probeerde ik nog redelijk met @Adamas om te gaan. Echt, ik ga een andere hobby zoeken dan plotgekkies.

  Ziva 7 februari 2012 19:45

  @adamas,

  Wat vreemd dat je MF pedant ongeschoold gaat lopen noemen omdat de arme man je slechts confronteert met die ontiegelijk zwaar gehersenspoelde arrogantie van je!? Bovendien laat je nog geen comment later alweer zien dat jij inderdaad een ziekelijk bepantserde israël firster van het eerste uur bent..[..]

  Sure Israeli zijn arrogant. Zeker wanneer het om Israel gaat. Dat je dat niet zint zal me boeien.

  Wat me wel boeit is die ongelofelijke ‘drive’ je te willen bemoeien, en uitspreken over een ander land dan de jouwe. Het liefst zo dwingend mogelijk. Bepalend het liefst, manipulerend tot de burger van het andere land JOUW mening over dat land accepteert. Als ras, als volk, als burger. Wat zeg ik; op DNA-niveau.

  Dat is boeiend omdat het een toonbeeld is van een arrogantie die zich boven alles verheven voelt. Geen enkele schroom om mensen van alles en nog wat te noemen. Hunnen, ratten, caveman, you name it… het maakt niet uit. DE ontmenselijking kent immers geen grenzen. Alles voor het gelijk, de superieure ik. DE Israeli, de Zionist..de Jood… het zijn geen mensen. Het is addergebroed en dient zodanig behandeld te worden.

  Ga je comments maar eens na Adamas, en turf je beledigingen, je schandnamen, je typeringen etc aan mijn adres. Turf ze, en vergelijk ze met die van mij aan jouw adres, aan het adres van Europeanen, aan Nederlanders…

  Kom dan eens terug en durf dan nog eens te zeggen dat ik arrogant ben; je antwoord zal je onderscheiden tussen man of konijn.

Reacties zijn gesloten.