Het beschamende gebedel van Micha Kat

imageEen paar dagen geleden leek er een begin van inzicht te dagen bij Micha Kat, toen hij op zijn site verzuchtte: “De waarheid is dat vrijwel niemand een euro wenst te betalen voor deze site”. Dat is juist. Zelfs de familie Poot, tot voor kort zijn enige inkomstenbron, is er inmiddels achter dat zijn “product” waardeloos is, hun zaak eigenlijk alleen maar schaadt en draaide de geldkraan dicht.

Op zijn site reageren vooral verwarde mensen die leven van een uitkering en/ of diep in de schulden zitten, waar Micha in alle redelijkheid geen financiële bijdrage van hoeft te verwachten. Dat bleek ook uit de reacties onder het artikel. Reaguurder “Pipo” maakte een klein bedragje over, maar de jodenhater “Knowtoomuch” moest nog even zijn schulden in verband met een mislukte bitcoin investering aflossen, van Stout is niet meer te verwachten dan zijn zoveelste saaie rant over alle “psychopaten” op deze wereld (iedereen behalve hemzelf), JDTV wees Micha nog fijntjes op zijn betalingsachterstand, reaguurder “Klomp” wilde niets geven omdat Kat geen aandacht aan zijn “zaak” besteedde en slaafNL vond dat Micha Onze premier oraal moet gaan plezieren.

Helaas drong deze harde werkelijkheid niet helemaal door tot Micha en bestond hij het de dag erna te schrijven dat het “er niet slecht uitziet wat we tot dusverre aan reacties binnenkregen“. Vandaar dat hij zijn beschamende gebedel nog even toelichtte met leugens en feitelijke onjuistheden.

Primo: hij stelt gewerkt te hebben voor alle grote titels, maar dat is zeer bezijden de waarheid. Hij waant zich sinds zijn ontslag als leraar Grieks en Latijn een journalist, maar heeft daar nooit iets noemenswaardigs in gepresteerd. Valselijk claimt hij dan ook voor “alle grote titels” gewerkt te hebben, maar van verschillende werknemers en oud-werknemers van het NRC Handelsblad begreep ik dat hij daar nooit echt in dienst was. Ook zijn dienstverband bij de Telegraaf was al beëindigd voor hij er een letter op papier zette. Primeurs heeft hij al helemaal niet op zijn naam staan en de boeken die hij in opdracht van de familie Poot schreef zijn het nog niet eens waard om de bips mee af te vegen; ze stonden al in de ramsj toen de inkt nog nat was. Deze optelsom van mislukkingen laat vooral zien dat Micha helemaal geen journalist is, zoals hij nu valselijk claimt om mensen die van een uitkering leven geld uit de zak te kloppen.

Secundo: Micha bracht geen enkel offer, maar offerde vooral onschuldige mensen op aan zijn misdadige haatcampagnes: Joris Demmink, de familie Vaatstra, zijn medestrijders, zijn eigen advocaten, hij berokkende ze allemaal aanzienlijke schade toe. Hij stelt zich op als slachtoffer, terwijl hij eigenlijk alleen maar dader is, tegen wie overigens geen enkele “hetze” gevoerd werd. Die voerde hijzelf en dat is geen cent waard.

Tertio: zien we een grof staaltje zelfoverschatting: hij vindt zichzelf de “vlaggendrager” van de alternatieve media. Volgens mij zien ze dat heel anders bij niburu.co, martinvrijland.nl en boublog.nl en is het ook volkomen onduidelijk waar de “journalistieke touch” van Micha precies uit zou bestaan. Niet uit het plegen van wederhoor of het objectief weergeven van welk feit dan ook, een primeurtje wist hij al helemaal nooit te brengen en het blijkt zeker niet uit zijn stompzinnige telefoonspelletjes. Z’n stukjes gaan eigenlijk vooral om de rechtszaken die tegen hem gevoerd worden en zijn haatcampagnes.

Quatro: Vrolijk fantaseert Micha dat er een groep van 100 à 1000 mensen dagelijks een klein bedragje over zou maken op zijn site. De signalen van zijn vaste reaguurdersgroep klinken niet hoopvol.

Quinto: Micha claimt dat samenwerking in de alternatieve media niet mogelijk zou zijn, waarmee hij zijn eerdere stelling tegenspreekt, dat hij “vlaggendrager” binnen de alternatieve media zou zijn. Dat is hij niet, want dat draagvlak heeft hij ook binnen de alternatieve media helemaal niet, omdat hij iedereen met wie hij omgaat vroeger of later een mes in de rug steekt.

In een later stukje zet hij nog een drogredenering op, waardoor mensen geen geld naar hem hoeven over te maken, wat ze sowieso al niet van plan waren. Hij klampt zich maar weer eens vast aan de “Micha claim”, die al lang en breed afgewezen werd.

De enige reden dat Micha nog doorgaat met zijn stompzinnige gereutel, is dat hij nooit meer ergens een baan zal kunnen vinden met zijn achtergrond. Als leraar was hij een mislukking, als journalist faalde hij opzichtig en het enige wat hem nog wacht is de gevangenis, de geestelijke gezondheidszorg en een daverend faillissement.

8 thoughts on “Het beschamende gebedel van Micha Kat

 1. nee inderdaad… Hij blijft nu wel heel opzichtig en lang in het buitenland.

  Mensen die willen doneren, kunnen een email sturen en dan stuurt hij het rekeningnummer op. Ik vermoed dat dat elke keer een ander IBAN is; namelijk dat van een medestrijder waar ie dan op dat moment is?

  Het is inmiddels ook duidelijk (bij KLOL en RIK) dat hij Dankbaar gebeld heeft. Het lijkt me duidelijk dat het Micha enkel om een donatie van Dankbaar ging. Dat vind ik dan nog wel interessant om te weten OF en zo ja HOEVEEL Dankbaar gedoneerd heeft? 100% afgewezen, zal dankbaar wel niet, anders had je dat al op KLOL kunnen lezen….

  Dankbaar heeft zijn eigen agenda, en die denkt misschien dat hij Kat binnenkort wel eens zou kunnen gebruiken. Al was het maar om met een megafoon door Zwaagwesteinde te lopen als “aanvoerder” van een horde boekdumpers… Iemand moet het doen…. en Mauritz is even niet beschikbaar….

  Ik gok dat Dankbaar EUR 500,00 overgemaakt heeft? Wat denken jullie?

  • @MZ,
   vorige week speelde ik ook al even met dezelfde gedachte in de comments op Barra, toen bleek dat hij EN Dankbaar had gebeld EN ineens geen geld meer nodig had.
   Na het filmpje waarin hij schamper doet over Dankbaar in het telefoongesprek (en de reactie van Dankbaar op RIK) twijfel ik daar weer aan.

   Hoe dan ook, Kat hoeft zich over centjes blijkbaar geen zorgen meer te maken, zijn dure flat in Schiedam wordt gratis uitgewoond door de Vitalifeitjes, en Kat is onbekommerd nog steeds bezig aan zijn Grand Tour, en passant de NWO ontmaskerend in elk pittoresk dorpskerkje of schelpenstrand, dat toevallig binnen handbereik is.

   Dat hij momenteel gesubsidieerd wordt, is duidelijk.
   Teruglezend, valt me steeds weer op, dat zijn val al sinds 2011 elk moment in de antiplottermedia wordt verwacht.
   Het zal me daarom echt niks verbazen, als hij het nog jaaaaren uitzingt.

 2. Micha Kat spoort al heel lang niet, net als zijn volgertjes. Dat ze NU pas beginnen te zaniken over zijn geld is wel erg laat en toont aan hoe erg ze bezig zijn met hun “leider van de alternatieve media”…totaal niet dus!!

 3. @onkiedonkie, dat denk ik niet.
  Demmink is toch een beetje de “komkommer” van de alternatieve media. Als je echt even niets te plotten hebt…. kun je altijd nog een stukje over Demmink schrijven…

Reacties zijn gesloten.