Bite Me

waiting - pizza - waiting - target practice - waiting somewhere where it is hot.

target practice – IL July 2014 – somewhere where it is hot

Oh jee, er voelen zich een paar blogplotters op het smurfenstaartje gestapt, dus wordt er weer gewapperd met aangiftes tegen die onverbeterlijk stoute ‘AIVD-trollen’. Pseudo-journalist en steuntrekker Martin Vrijland is boos op een moeder die niet gediend is van zijn bemoeienissen rond de problemen met haar zoon, en de paranoïde plotterette Maud Oortwijn vindt dat Barracuda voor zijn uitstekende AIVD-salaris, wanneer dat haar beter uitkomt, best wat strenger mag modereren. Het is wat. Bite me!

Bij Barracuda zijn het vooral de reacties van bunkerplotter Adamas a.k.a. “A♥K✡A oid die Maud’s ongerief veroorzaken. Nou blinkt Adamas inderdaad niet uit door zijn verfijnde reacties en iemand een gruwelijke marteling of dood toewensen behoort al jaren tot zijn vaste repertoire: zo beschreef hij meermaals beeldend hoe hij mij door varkens zou laten opeten. Door varkens?! Het idee alleen al. Maar Adamas (iets met OCD) is voor Barracuda wat Alex Nieuwsbreker (iets met alcohol en een dode papegaai) is voor Swapichou: de eigen vertrouwde huisjoker die een lach, traan of irritatie opwekt, maar vooral niet serieus te nemen valt. Precies zoals een Jester zijn taak uitvoert. Goed voor de biodiversiteit en tegen het navelstaren. In het paranoïde koppie van Maud ligt dat natuurlijk anders, maar ja, dat is nou precies waarom zij wél en het merendeel van het Barracuda-publiek niet een psychiater nodig heeft: relativeren en paranoïde-zijn gaan niet echt samen.

Het verhaal rond Martin Vrijland heeft een scherper randje. Martin vertikt het om na zijn laatste ontslagbrief nog actief naar een baantje te zoeken, want hij heeft besloten dat hij liever, in plaats van verkoper, ‘onafhankelijk journalist’ wil zijn, althans zo heeft hij het aan de Sociale Dienst en het UWV verkocht. Prachtig natuurlijk, het zijn beide vrije beroepen, dus doe je best en we kijken uit naar het resultaat van het verkopen van je eigen ‘brain-power’. Dat gaat dus helemaal mis.

Martin blijkt namelijk aartslui en beschikt over zo weinig basiskennis van de zaken waarover hij graag schrijft dat zijn artikelen op een tenenkrommend niveau blijven hangen. Het produceren én verkopen van een eigen origineel product vraagt toch om iets meer energie, wilskracht en studie. Hij krijgt het dan ook niet voor elkaar om één keer per dag een goed onderbouwd en zuiver onderzocht verhaal te publiceren dat óók nog een commerciële waarde heeft: het is allemaal plakkerig copy gedoe uit zijn eigen Calimero-teksten. En dat terwijl hij toch voldoende tijd heeft, want hij geniet een uitkering en er is niemand die hem bij het googlelen stoort. Dit gedrag kunnen we uiteindelijk zelfs bij Swapichou best wel hebben, ook al realiseren we ons dat Martin het talent voor alternatief journalist, zoals Daan de Wit van Deepjournal.com of warse opiniemaker Peter Breedveld van Frontaalnaakt.nl bezitten, volstrekt ontbreekt. Maar als Martin met zijn minimale inzet en talent een lezerspubliek weet te vinden dat voor die idiote analyses van hem wil betalen en hem zo een inkomen garandeert dan soit: het is een vrije wereld – sell whatever you have to offer.

Helaas houdt het niet op bij die in elkaar geflanste Havo-analyses. Martin is namelijk naast aartslui ook nog eens bijzonder ingenomen met zichzelf. Laten we het zo zeggen: het zou ons bij Swapichou niet verbazen dat Martin inmiddels een setje “Martin Vrijland – onderzoeksjournalist” business cards en bijbehorend zelfgeproduceerde perskaart in zijn binnenzak bij zich draagt. Niet dat dit ons zou irriteren, want: “Sing the song of your tomorrow”. Al dit amateuristisch gepruttel zal Martin Vrijland bij Swapichou slechts een incidenteel ‘op de hak nemen’ opleveren: tot een Swapichou-project zou hij het op deze manier in ieder geval nooit schoppen.

Die ‘projectstatus’ bereikte Martin wel toen hij zich op een uiterst onprofessionele, intimiderende en ronduit valse manier ging bemoeien met de zelfmoord van een Marokkaans jongetje: verblindt door zijn arrogante ijdele zelfbeeld als ‘onderzoeksjournalist’. De werkelijk onbeschofte manier waarmee Martin Vrijland zich aan de rouwende familie en vrienden opdrong leverde hem forse kritiek op vanuit Swapichou, Barracuda, Disputax en andere blogs, waarbij Kate Lans een voltreffer scoorde met een fantasieverhaal dat Martin, aartslui dat hij is, zonder enig kritisch denken overnam. Martin – hij is nogal blij met zichzelf dat u het weet – sloot kort in het sociopath koppie van hem en publiceerde wraakzuchtig alle privé informatie die hij kon opscharrelen van Swapichou- en Frontaalnaakt-blogger Jeroen inclusief dreigingen naar zijn zoontje. Deze had echter he-le-maal niets met de ‘Kate Lans hinderlaag’ – of de blogs die dit publiceerden – te maken en was een volkomen onschuldig doelwit. Martin trok echter met zijn belachelijke maar doordachte aanval op Jeroen – hij wist dat hem niets te verwijten viel – een veel te grote broek aan, en werd terecht getrakteerd op het bekende koekje van eigen deeg. Voor Jeroen, en ook voor Swapichou, was daarmee de kous af.

Echter niet voor een scala aan ‘inner circle’ leden van Martin’s ‘voormalige hofhouding’. Die durfden, tot aan zijn directe familie toe – letterlijk, want de joviale beer Martin heeft een erg donkere kant – eindelijk uit de kast te komen en deden – overigens ongevraagd – een boekje open over Martin’s reilen en zeilen. En dat was niet fraai zullen we maar zeggen. Dat van al die informatie slechts een heel klein deel is gepubliceerd is vooral te danken aan Jeroen en diens integriteit, en zeker niet aan Martin.

Deze man heeft een ernstig probleem dat zich in iedere relatie weer openbaart. Laten we het (vooralsnog) als volgt formuleren: Martin Vrijland is volstrekt onbetrouwbaar, leugenachtig, manipulatief en gewelddadig. Het is een mooi-prater met zeer dubieuze intenties die makkelijk liegt, bedriegt en falsificeert. Het is een man die met een innemelijke lach 200 euro van Micha Kat aanneemt maar in de andere hand het mes vasthoudt waarmee hij hem, met voorbedachte rade, een minuut later in de rug zal steken. Het is een man die zijn vriendin heimelijk tijdens intieme momenten filmt en dat publiceert op een porno site. Het is de man die opnames maakt tijdens vertrouwelijke gesprekken en die misbruikt om te chanteren. Het is een man die je doelbewust kwetsbaar alleen achterlaat op gevaarlijke intimiderende donkere en onbekende verlaten plaatsen. Het is een man vol verraad en een egocentrisch, maar ultra-zwakke ruggengraat. Het is een man die zijn mond vol heeft van een betere, transparante, en liefdevolle wereld maar die daar zelf helemaal niets van waarmaakt.

En nu is die walgelijke idioot dus boos en overweegt aangifte te doen tegen een vrouw die – hopelijk dankzij o.a. Swapichou, Barracuda, Disputax, Troebelwater e.a. – net op tijd doorzag met wie ze werkelijk heeft te maken en dreigt alle personen en blogs die deze vrouw mogelijk zullen bijstaan in het volle zonlicht te zetten. Martin, hypocriete huichelaar, doe je best! Het voltallige Swapichou-team zit op je schouder: ‘ready to bite you’.

19 thoughts on “Bite Me

 1. Dit zou wel eens de reden kunnen zijn van Vrijlands laatste frutselartikeltje.
  De aanwijzing gaf hijzelf in zijn artikel, dus ging ik even langs bij het uur van de waarheid en daar stond een grote bak met peop klaar voor Vrijland.

  Overigens geloof ik geen barst van die statistieken van Vrijland. Het aantal views per visitor ligt echt wel hoger. Als je een tijdje achter de burelen werkt kun je hier wel over meepraten. dus hoe het dan weer zit met die andere cijfertjes, beats me.

 2. Ik verdenk al die plottertjes ervan extreem rechts te zijn, gezien hun joden-, homo- en alles wat links is haat. Ze vinden de NVU net iets te extreem dus gaan ze maar los bij een Vrijland, bij KLOL, bij RIK enz…ze hebben een hekel aan de staat en justitie maar willen wel dat er harder opgetreden gaat worden. Wie gaat dat dan doen stelletje sukkels?? Kat soms?? Die heeft meteen last van togastress en de rest kan meteen richting psychiatrische inrichting, al dan niet met dwangbevel….

 3. Ach, die statistieken.
  Ten eerste valt op dat ie alleen de statistiek van 1 dag geeft, en dat net op die dag 1 artikel zo’n beetje alle hits krijgt. Ongeveer 50% van de refferers komen van Facebook (waarschijnlijk telt wordpress het al als ‘view’ als de link naar het artikel op een tijdslijn verschijnt, nog voordat er actief geklikt is).
  Blijkbaar is net dat ene artikel even gehyped, bv. hier: http://www.zwangerschapspagina.nl/films-televisie-nieuws/525136-moet-niet-gekker-worden.html
  En als je dan begint met de comments daar te lezen dan zie je alweer hoe “serieus” MV genomen wordt.

 4. Martin die met moreel komt. En natuurlijk de afgezaagde smoes dat een ieder die een tegengeluid geeft, een overheids trol is. Democratie is bij de plotters ver te zoeken al maken ze er op grote voet misbruik van als het zo uitkomt.

  Maud spoort niet en haar aangifte tegen Barra is lachwekkend, vooral omdat Micha met camera voor de deur stond en het huisnummer ook de film vastlegde. Dat zal wat worden.

  Ergens is het sneu, je zal toch al elke dag zoals Kat, Vrijland en Maud op moeten staan met een ongezonde paranoia, wat dus weer doorwerkt in de onderlinge relaties. Ze steken elkaar allemaal een mes in de rug en eigenlijk gaat het gewoon om de poen. En jammeren als ze een slachtoffer aangifte doet of ze uiteindelijk tegen een vuist aanlopen. Het systeem weet er geen antwoord op maar ze gaan vrolijk verder.

 5. “Pseudo-journalist en steuntrekker Martin Vrijland is boos op een moeder die niet gediend is van zijn bemoeienissen rond de problemen met haar zoon, […]”

  En hij heeft een beetje gelijk, zo te zien, zij verdraait dingen. Opzettelijk of omdat ze het niet snapt, dat weet ik niet zeker. (En Yvonne van H. erbij halen pleit ook al niet voor haar.)

  “met aangiftes tegen die onverbeterlijk stoute ‘AIVD-trollen’.”

  Dat staat nergens, wat Martin Vrijland betreft. Dus: Ziva hanteert zwart-wit-denken en alles over één kam. Complotters, dus fout. Dat vind ik dan weer fout.

  • Je hebt gedeeltelijk gelijk over die moeder, ik denk wel dat zij heel kwetsbaar en in paniek is onder de omstandigheden. Dan maak je ook fouten. Eens over van Hertum en vrindinnen, mot en willen wij helemaal niks mee, simpel.
   Maar het punt is: Martin pikt iedere keer dames eruit die het nieuws hebben gehaald en vervolgens gaat hij deze en gene lastigvallen om zodoende zijn lezers van story/prive nivo te voorzien rijkelijk overgoten met een saus van voor/oordelen. Hij leeft op de ellende van een ander zoals een parasiet van bloed leeft.
   Als dit nog niet erg genoeg is gaat hij ook nog mensen intimideren en bedreigen die het niet met hem eens zijn en dit aan de kaak stellen.

   • @Ruud jij zegt ‘“met aangiftes tegen die onverbeterlijk stoute ‘AIVD-trollen’.”

    Dat staat nergens, wat Martin Vrijland betreft’

    Dit staat in het artikel van Martin:

    Als je echter de naam Martijn Alberda intoetst in Google verschijnt er een enorme waslijst van websites die smaad en laster tegen mij pleegden. Ruim een jaar na de aangifte tegen al deze websites zegt de recherche nog steeds met onderzoek bezig te zijn. Het is wel duidelijk dat er blijkbaar geen belang is om er voor te zorgen dat deze smaad en laster verdwijnt. Het heeft er alle schijn van dat justitie en de overheid wel prima vinden dat dit plaatsvindt. Sterker nog; het wordt steeds duidelijker dat het overheidswerknemers zijn van wiens hand deze smaad en laster komt. Dan heeft de recherche toch een dilemma, want je kunt niet de door jouw betaalde “trollen” juridisch aanpakken

 6. Wanneer gaat die Vrijland nou eens stoppen met zijn site? Zit toch niemand op te wachten. Ik beken dat ik ook wel eens -met regelmaat- op zijn site geweest ben. Dan doe ik een rondje mafkezen, zit ik mij weer heerlijk te verbazen en -als ik zin heb- reageer ik wel eens hier of bij barracuda.

  Maar de laatste tijd wordt mijn rondje steeds korter. Vrijland en Klol maken geen onderdeel meer uit van mijn rondje. Ik denk dat wat ik daar steeds las mijn verbazing voorbij is. Je leest bij Vrijland en Klol steeds hetzelfde, ze weten niet (meer) te prikkelen, het is saai en voorspelbaar. No way dat ik daar ooit een cent voor betaal….. 😉

  Onder andere Boublog en RIK volg ik nog wel. Bou is gewoon leuk en bij RIK wacht ik nog steeds op de “ontploffende bom”. Ik wil het natuurlijk wel meteen zelf lezen als Wimpie met nieuwe granieten meuk komt….

 7. ==
  Wanneer gaat die Vrijland nou eens stoppen met zijn site? Zit toch niemand op te wachten.
  ==

  Dat geldt voor heel veel sites op het web, dacht je niet? Ik schat 95%. Het leuke van het web is dat wel publiceren niemand hoeft te storen als je er gewoon niet op kijkt. Net zoals voor e-mail de gesprekspartner niet elk bericht meteen hoeft te lezen, zoals bij opbellen wel nodig is.

  We leven in een gezegende tijd maar beseffen het te zelden!

 8. We leven in een gezegende tijd maar beseffen het te zelden!

  Werkelijk? In deze gezegende tijd, floreert de heksenjacht dankzij de sociale media. Je hoeft het niet te lezen, neen, maar de agressie van plotters all over the world kent geen grenzen.
  Dankzij de sociale media zijn er verschillende zelfmoorden gepleegd en onder tieners is het schering en inslag. Daar vallen ook slachtoffers onder. Ik vind dat niet gezegend, liefje echt niet.

 9. Vrijland, Kat, Dankbaar, Oortwijn, Vergeer, Niburu (allemaal), Mauritz en weet ik wie allemaal; als ze niet zo over the top waren dan waren ze ergens nog amusant. Maar de laatste tijd lijken ze wel te strijden voor hun laatste sprankje hoop….volgens mij heeft iedereen ze door en krijgen ze geen donaties meer, dus gaan ze maar in overdrive om toch nog wat doorgesnoven reageerders bij elkaar te krijgen die ook nog willen doneren. Zou Gordon er geen brood in zien?? Het zijn gewoon roddelsites alleen dan over zaken die echt NIEMAND wil lezen. Gooi daar nog een saus van holocaust-ontkenning overheen, homo-, joden- ,justitie-, eigenlijk gewoon mensenhaat overheen en het geloof in geheime netwerken, zelfs buitenaards en zie daar, 95 % van de plottersites verklaard. De rest is gewoon “onverklaarbaar;, waarop ze eigenlijk weer een onderwerp worden van die 95 % dus cirkeltje rond….

 10. @Rudhar, daar heb je natuurlijk wel gelijk in. Je hoeft het niet te lezen. En tot voor twee jaar geleden wist ik niet eens dat er zo’n parallelle wereld van complotters en non-believers in Nederland bestond.

  Tuurlijk was ik bekend met de -met name- internationale sites over de bekende onderwerpen als 9/11 / aliens etc. Maar dat er in Nederland toch wel heel veel mafkezen zijn met uiteenlopende blogs en sites, met ieder net weer een andere invalshoek, wist ik niet.

  Ik acht mezelf niet super intelligent of zo, maar wat je overal tegenkomt aan domdenkers… ongelooflijk. Ze missen allemaal het “logisch denken-gen” Ze redeneren een end heen, knopen feiten / roddels / halve waarheden aan elkaar, creëren zo een eigen waarheid en gaan vervolgens deze eigen waarheid neurotisch / obsessief verspreiden / pitchen aan de “slapenden”. Want zij zijn wakker.

  Maar goed, ik merk al aan mijzelf dat het me steeds minder boeit om het te volgen. Misschien moet ik er maar gewoon mee ophouden. (JA! dat ga ik doen!)

Reacties zijn gesloten.