De “geheime” agenda van Hans Mauritz

Er was eens een man die Hans Mauritz heette., een echte zakenman.
Hans Mauritz uit Dongen heeft een uitgeverij Novo media genaamd, het wilde maar niet echt vlotten met de uitgeverij na het uitkomen van het boek De Oordopjesmoord. Ondanks dat Hans alles in het werk had gesteld om mensen over te halen dit boek te kopen, is het nooit de bestseller geweest die Hans voor ogen had. Pfff..en dat na al het werk dat hij gedaan had. Zo heeft hij heel wat uurtjes gestopt in het zwart maken van de familie van op 26 mei 2004 omgekomen Tinka van Rooij die op een verschrikkelijke manier vermoord was. De vader van Tinka heeft veel werk aan Hans gehad in pogingen hem te weerhouden van zijn acties. Op het internet zijn hier en daar de sporen nog te vinden van onverkwikkelijke praatjes die Hans aka Novo Media verspreidde over deze familie van Rooij. De uitgifte van het boek De Oordopjes was ook al meerdere malen uitgesteld en uiteindelijk kwam er dan toch de boekpresentatie.
(Zoek de verschillen met de zaak Marianne Vaatstra! De vorm van de puzzel is hetzelfde, alleen het plaatje verschilt).

Het was een hele tijd stil totdat Hans ineens opdook aan de zijde van Wim Dankbaar, Hans presenteerde zichzelf als mede complot genoot (diepe kuch), die in het zogenaamde belang van de moeder van Marianne (Maaike),het zou gaan opnemen tegen de Boze wolf: Bauke Vaatstra en zijn kinderen. Nobele prins op het paard zeg maar.. Natuurlijk moest er wel een boek worden uitgegeven want anders kwamen de broodnodige centjes niet binnen. Hans Mauritz bedacht met Wim Dankbaar dat het publiceren van het dagboek van Maaike Vaatstra vet geld zou gaan opleveren. Allemaal sappige emoties rondom een spraakmakende moordzaak… de naam Vaatstra verkoopt. Wim zou dan eindelijk zijn gelijk halen en Hans zou blij worden van de centjes. Iedereen gelukkig behalve de familie Vaatstra, but shit happens en ach dit was maar een bijkomstigheid.
Het dagboek kwam nu goed op de radar van het clubje plotters, het verscheen op allerlei sites. Hoe? Dat is een groot geheim. Het was al eerder op Wim zijn site verschenen in verschillende fragmenten maar nu met Hans aan de zijde van Wim popte het overal tevoorschijn. De heren deden alsof hun neuzen bloeden en dekten zich in, toch kwam er een rechtszaak van. De uitspraak was dat Wim met zijn tengels van het dagboek af moest blijven.
Ai, dat had Hans Mauritz een beetje fout ingeschat, en de strategie moest bijgesteld worden.
Toen kwam het plan om met het Granieten Bewijs te komen door wie Marianne Vaatstra vermoord had en hier het boek omheen te frutselen, geen plottert die over deze verandering van strategie zou nadenken zo dacht Hans. Hij had inmiddels meerder plotters gezien en gesproken en wist inmiddels wel dat deze mensen veel zouden slikken want zij geloven graag in vreemde nare akelige verhaaltjes. Apart volk..maar het levert wel klinkende duiten op. Als ik de spanning nu goed opbouw kan ik de maximale winst eruit bedacht Hans. En ja toen kwam uiteindelijk de boekpresentatie van Het Verboden Boek van Maaike Vaatstra. (Maaike heet al sinds jaren Terpstra maar dat verkoopt natuurlijk niet).

Hé, wat nu weer…geen kip van de MSM wilden aandacht aan het boek besteden, nobody en nada nothing. Dat was een probleem, immers er was aan het plotvolk wijsgemaakt dat o.a. EenVandaag aandacht zou besteden en nog meer MSM zouden belangstelling tonen. Ook vlotte het niet met het bezorgen van het boek bij de plotters van het eerste uur en braken de eerste opstandjes uit. Wim en Hans kregen het om de oren en ondanks de praatjes dat het boek liep als een tierelier begonnen de Plotters Hans te bellen of waar het boek bleef. Volgens de heren waren er genoeg exemplaren. Ziva heeft hier nog een mooie opmerking over gemaakt, die nare troll!

Toen bedachten Hans en Wim het volgende, vorig jaar nog was een gekkie eens langs de deuren gaan flyeren in het Friese Oudwoude en genereerde toch wel wat aandacht.  Dat was het, ze zouden boeken gaan afleveren deur aan deur in Oudwoude,  vast wel iemand die gaat reageren. Dus togen  Hans en Wim saampjes met een paar hulpjes naar Oudwoude om ongevraagd boeken op te hangen aan iedere voordeur. Kost niks extra want de boeken bleven anders toch maar liggen op zolder in Dongen.  Dat de familie Vaatstra wederom flink gekwetst zouden worden..ach dat is maar een bijkomstigheid, nietwaar?

En toen op de bewuste dag gebeurde iets heel ergs maar o zo begrijpelijk, een tot het uiterst getergde man die het leed van zijn ouders, zichzelf, broer en zussen op zijn schouders meetorst en machteloos van kwaadheid was kreeg een blinde vlek voor ogen. Hans vertelde onaangedaan op het filmpje van  familiebedrijf GPTV wat er zojuist gebeurd was. Dit waren overigens twee van de reacties op RIK die dag:


                                                                               Ik ga de chips pakken! 😉

 • Ries zegt:

                                                                   En de kaasblokjes

Hier word je toch wel even stil van..
Maar je hebt hoe dan ook op kwaadaardige wijze je nieuwste frutseltje letterlijk aan de man gebracht Hans Mauritz.
Welterusten!

 

 

95 thoughts on “De “geheime” agenda van Hans Mauritz

 1. Micha gaat weer eens op vakantie op kosten van zijn volgertjes; dit keer om het einde van de wereld te verslaan; oftewel het einde van de wereld zoals wij hem kennen. Micha de grote profeet maakt weer eens grote plannen en grote verhalen maar zoals altijd eindigt het in groot gelul in de ruimte, zonder enig bewijs of houvast voor wie dan ook. Ja die togastress doet rare dingen met talkshowhost Michaman…hij durft niet op te dagen bij rechtszaken, beschuldigt jan en alleman van de meest rare en vreselijke dingen maar als het Michaatje een beetje heet onder de voeten wordt rent hij als een kip zonder kop weg, vluchtend van alles en iedereen, onze Held op sokken!! Sommigen beschuldigen hem van het zijn van “controlled opposition”. Nee hoor jongens en meisjes, het is gewoon een ongeleid projectiel dat alle kanten opschiet behalve de goeie….

 2. Aha, Michaman gaat weer naar het Italiaanse platteland…en waarom?? Omdat hij het niet vertrouwt dat zzp-ers voortaan alles boven de 30 euro met de pin moeten afrekenen. Goh goh goh…het is juist veiliger om zo weinig mogelijk cash geld op zak te hebben, dat weet iedere nitwit, maar nee, onze kleine kale gestoorde tuinkabouter ziet er weer het teken van de duivel in. Elke keer als meneer naar het buitenland reist is dat vanwege een (zelfverzonnen) complot om zo zijn volgertjes maar tevreden te stellen. Volgens mij sluit hij zich gewoon aan bij de maffia om daar wat centjes te verdienen nu de Poot maffia hem niet meer wil steunen. Of binnenkort toch maar weer naar Ierland om daar zijn vriendinnetje weer bij te staan??

  • Heb je het Italiaanse artikel wel gelezen? Dat vermeld namelijk alleen dat kleine ondernemers vanaf morgen betalingen per pin moeten accepteren. Ze moeten zo’n betaal apparaatje kunnen aanbieden als de rekening > 30 euro is.
   Helemaal niets over niet meer met cash kunnen betalen…?

   • Hoe dan ook, het is weer een idioot verzinsel van Kat!! Voor de 10000000000000000ste keer “voorspelt” hij weer het einde van de wereld. In werkelijkheid zit meneer gewoon met zijn luie reet op het strand, maakt 1 keer per dag een filmpje waarin hij op alles en iedereen tiert en iedereen vooral oproept hem financieel te steunen omdat hij alles zo goed “voorspelt” en alleen staat in de strijd tegen het kwaad.

 3. VanP zegt:
  2 juli 2014 om 14:24

  Wim,
  Eerst wordt de uitgifte van het boek meerdere keren uitgesteld. Dat kan.
  Een aantal belangrijke personen komt, in tegenstelling tot de aankondigingen, niet bij de boekpresentatie. Alhoewel er redenen worden gegeven, zou een “complotter” daar iets van kunnen denken. Het zij zo.
  Dan komt er, weer in tegenstelling tot toezeggingen, geen enkele aandacht van de MSM (wat kleine en/of lokale media daargelaten).
  Ook wordt er (door Hans als ik het goed heb?) geroepen dat er “volgende week” een bom gaat ontploffen als er bepaalde informatie naar de MSM gaat. Dat is inmiddels al weer een hele tijd geleden.
  Ik heb best geduld, maar nu heb ik er ook weinig vertrouwen meer in dat het boek nog iets teweeg brengt. De aandacht verslapt. Er zal na maanden niet opeens aandacht aan het boek worden besteed.
  Waar is het fout gegaan? Want deze conclusie begin ik langzamerhand te trekken. Er zijn te veel toezeggingen die niet waar worden gemaakt.
  Beantwoorden

  J. Hans Mauritz zegt:
  2 juli 2014 om 15:51

  Van Putten,

  Sta ik bij u op de loonlijst?
  Sinds wanneer ben ik u verantwoording verschuldigd?
  Als u werkelijk zou beseffen /weten wat er aan de hand is zou u uzelf diep schamen.

  Onvoorstelbaar zo’n e-mail. ‘Ik heb best geduld….’, ‘ik heb er geen vertrouwen meer in……’

  Als u een boek gekocht heeft, denkt u dan dat ‘het veranderen van de maatschappij om ons heen’ bij de prijs van 22,90 is inbegrepen?

  Overigens, Smalhout werd zwaar ziek en Jaap Steringa fopte ons. Gaat u ons dan iets verwijten?

  Hans Mauritz
  Beantwoorden

  Weet je wat onvoorstelbaar is, dat jullie net doen alsof de familie Steringa achter jullie staan en ook om die reden afval deponeren bij de deuren in Oudwoude. En nu zijn jullie gefopt door Jaap (je zult wel bedoelen Jacob, je kent zijn naam niet eens!),Steringa.? Stelletje oplichters.

 4. Wim en Hans hebben maar 1 belang; en dat is EIGEN belang. Zolang er maar genoeg sukkels zijn die in hun verhaaltjes trappen, of zoals Hans al goed gezegd heeft, die zij kunnen foppen, is alles ok. Er komt geen media-aandacht, omdat ook Hans en Wim weten dat wat zij opgeschreven hebben complete nonsens is. Het is allang (tig keer) onderzocht door rechercheurs, ex-rechercheurs, cold-case teams, journalisten enz….en superspeurder duo Hans en Wim zouden het wel even oplossen?? Tuurlijk…zijn er net een paar jaartjes mee bezig maar ze hebben het wiel hoor….en Geert Wilders helpt ook echt iedereen!!

 5. Wim c.s. zullen natuurlijk nooit gaan inbinden door argumenten van tegenstanders. Dat doen ‘normale’ mensen al niet zo snel, maar de complotters lijken wel heel slecht om te kunnen gaan met cognitieve dissonantie. Toch heb ik het idee dat alle kritiek en gedebunk hier en op andere sites toch wel enig nut heeft gehad. Wim en complotters in zijn algemeenheid worden nu totaal genegeerd in de media. Misschien heeft het geholpen dat als je googled op de naam van een van de bekende complotterguru’s, je op sites als barracuda en swap terecht kunt komen. Je moet haast gek van wanhoop zijn om na het lezen van hun palmares nog in zee te gaan met een Martin Vrijland of Micha Kat. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat in komkommertijd de media nog wel een klein itempje aan Wim z’n boek had willen wijden, gelukkig is zelfs dat niet gelukt en moeten Wim en Hansie zich tevreden stellen met de kunstmatige positieve reviews op boekensites. Ook mooi om te zien is dat de andere complot opperhoofden ook al een tijd in neerwaartse spiraal zitten, de gloriedagen van extreme complottend Nederland lijken (voorlopig?) voorbij te zijn. Misschien kan dit blog binnenkort zelfs sluiten, wel jammer van het banenverlies, dat wel.

  • Dat de complotsites die jarenlang “groot” waren allemaal ingeboet hebben aan populariteit lijkt me ook: argusoog, anarchiel, KLOL, zaplog, niburu, etc.
   Maar het is natuurlijk ook zo dat het fenomeen “weblog” in het algemeen al lang niet meer zo populair is als een paar jaar geleden. Het onderlinge gekeuvel heeft zich in grote mate verplaatst naar de sociale media, met name Facebook (hetgeen vanuit complottersperspectief natuurlijk wel ironisch is, over jezelf overleveren aan big brother/ “de NWO” gesproken.. 😉 )

   Maar ik denk dat de hoop dat “de gloriedagen van extreme complottend Nederland lijken (voorlopig?) voorbij te zijn” net zo ijdel is als de hoop van de complotters dat “de massa binnenkort zal ontwaken”.
   Het extreme complotdenken zal altijd aanwezig zijn, gewoon omdat een gedeelte van de mensen daar behoefte aan heeft, en omdat het sinds het internet-tijdperk heel makkelijk is om gelijkgestemden te vinden.

   Wel hoop ik vurig dat het extreme, parasitaire lastigvallen van families/mensen die een drama hebben meegemaakt weer een keertje wat minder wat wordt, Iiefst door stevig en consequent ingrijpen van justitie. Want ondanks dat de complotblogs minder populair lijken heb ik het idee dat dat soort extremisme behoorlijk is toegenomen. Helaas 😦

   Natuurlijk is het nut van een blog als deze ook maar heel beperkt, maar dat bv. een broer van Marianne Vaatstra laat weten blij te zijn met het tegengeluid dat hier gegeven wordt, geeft aan dat het zeker niet nutteloos is.

 6. Wim Dankbaar

  13:44 (53 minuten geleden)

  aan mij

  Tjonge, wat ben jij bezig met losers en een onzin boek. Hele epistels wijdt je eraan. Vanwaar deze obsessie?

  Jacob Steringa wordt door familie en intimi Jaap genoemd. Zo noemt hij zichzelf ook.

  Wim

  Aha, Wim vind zijn eigen boek dus ook onzin en hij noemt zichzelf een loser….eindelijk zelfinzicht Wim???

 7. Ach Dorothy,, is nog niks. Ooit heeft ene Micha Kat bijna een heel artikel aan mij gewijd, als zijnde “betaalde overheidstrol” . Tuurlijk Miesje, en jij bent echt begaan met het lot van de “slachtoffers van Demmink”. Ik hou ervan om die mispunten uit de tent te lokken en zowaar lukt het soms. Natuurlijk werden mijn kritische reacties niet op RIK geplaatst, want dat durft Wim dan weer niet met al die ja-knikkers die braaf ja en amen roepen.

 8. Kat begrijpt één ding wat Dankbaar niet begrijpt; je moet je parochie constant blijven voeden met nieuwe meuk. Als je niet dagelijks of minimaal om de dag blogt, dan worden je volgers ongerust en raak je ze kwijt.

  Dankbaar is nooit een regelmatige blogger geweest (het is zelfs lange tijd stil geweest op zijn RIK) en je ziet nu ook weer bij zijn meest recente blog, dat er al reacties staan als: “joehoe, gebeurt er nog iets? “Zoals dat Van Putten verhaal wat Teigertje hierboven geplakt heeft.

  De reactie van Mauritz is dan weer veelzeggend. Tjonge jonge, wat laat die zich kennen… Klein pikkie zeker? En je ziet dan ook weer die slinkse onderkruiperige toon die ook Dankbaar heeft; gewoon even melden dat dhr. Steringa hen gefopt heeft (Eerder op RIK hadden ze geschreven dat de ouders van Jasper S. incognito bij de presentatie wilden zijn, maar nadat het bekend was geworden dat ze zouden komen, er toch van af zagen… . Dit werd trouwens bij RIK zelf gemeld..)

  Maar ik zou het geen foppen noemen. Wel nee joh, Dhr. Steringa is “wakker” geworden en zal zich niet meer inlaten met Dankbaar&Mauritz. Binnenkort kunnen we dus de audiofragmenten van de telefoongesprekken tussen Dhr. Steringa en Dankbaar beluisteren op RIK. Natuurlijk alleen als Dankbaar dit kan gebruiken om iets te framen.

  Ook hebben we nog niets gezien van een eventuele aangifte ivm kapotte bril Mauritz. Reken maar ALS die aangifte al gedaan zou zijn, we dit breeduit op RIK hadden kunnen teruglezen. Daarmee kun je bij uitstek je volgers voeden met nieuwe meuk.

  Mooi ook om te zien hoe blij ze zijn met hun Bol.com reviews… tjonge jonge… indrukwekkend hoor. Ik snap niets van Bol.com, maar waarom valt dit boek in de categorie: “waargebeurde verhalen”? moet dat niet zijn: “SF”? Overigens waarom kan je bij Bol.com alleen druk 1 bestellen? Als ik al zou willen bestellen dan toch op zijn minst druk 2.

  • De telegraaf kopt: “Nieuwe rel rond Krol..” Ik weet niet wat er nieuw aan is…, maar dit was toch al bekend? Alleen nu is er beslag gelegd.

   Krol zal het wel weer afschuiven op Demmink…. ;-),

   • Het nieuwe is de precieze invulling van de oplichterspraktijken van Krol.
    Naar nu blijkt heeft hij ook een gedeelte van de subsidie gebruikt voor de totstandkoming van de website van 50+ partij. Dit was wat er al eerder bekend was betreffende de subsidiegelden.

 9. Jeetje… Dat is dan wel weer Dankbaar; dan flikkeren we ook meteen alle vuile was naar buiten…. . Afgaand op de woorden van Dankbaar; die Mauritz is een nog grotere mafkees dan ik al dacht.

  Ontzettende nep uitgever. Ik vond al dat ie brakke website jes had (kan je anno 2014 echt niet meer mee aankomen, een beetje complottert heeft al een mooiere wordpress draaien. Zelfs Peter R heeft een strakke website….). Hij kon niet eens een eerste druk een beetje foutloos uitgeven. Nu weten we wat daar precies aan vooraf ging.

  Eén hobbel moet Dankbaar in zijn mindset nog nemen. Voor Dankbaar is dat best wel een grote hobbel, want daar is zijn hele boek op gebaseerd; toegeven dat zijn granieten bewijs er pas gekomen is toen Mauritz zich met de zaak ging bemoeien. En dat daar -misschien-wel-achteraf-een-beetje-veel-op-valt-af-te-dingen-.

  Zelf zegt ie dat de breuk met Mauritz “weinig met de inhoud te maken heeft”. Maar toch.

  • Als ik het artikel van Dankbaar lees, geeft hij dat wij nog niet alles weten van wat Mauritz allemaal geflikt heeft, Er komt vast nog wel een vervolg van deze soap. Ik weet van achter de burelen te melden dat iemand dit artikel over Mauritz heel vaak bekeken heeft de afgelopen weken, nu snap ik waarom.

   Mauritz heeft zich nooit voor Marianne geïnteresseerd, ook niet voor Tinka. Bij Mauritz gaat het hierom: Hoe kan ik er een slaatje uitslaan. Nu snap je ook weer beter waarom Micha Kat zo goed overweg kon met Mauritz, die zit ook zo in elkaar en verraad zijn eigen moeder nog voor een paar grijpstuivers.

 10. Jaha volgens de reaguurders in de televaag is Henk te lastig. Dus daar gaan we weer Geert en Pim mochten niet, dus Henk ook niet. Den Haag is bang voor 50+ die snoept stemmen weg. En ‘ze’ zijn daar allemaal zo. Of we moeten over de PVDA beginnen die roven en stelen ook.

  Het voordeel is dat als je bij dom-rechts hoort, dat de grootste oplichter ongestoord zijn gang kan gaan. De rest zijn ‘linksen’ of landverraders. Ik gun die lui die zo reageren Henk Krol van harte. Dat ze hun bankrekening leeg laten plunderen door Henk, Micha of Martin :ze roepen het over zichzelf af.

  Het ergste vind ik het wel voor de werknemers van Krol en degenen die dachten gezien de reputatie van Henk met een eerlijk man in zee te gaan. Dat Demmink van stal wordt gehaald is niet meer dan logisch in de plotter breintjes.

Reacties zijn gesloten.