Sollicitere

Het gaat nog druk worden bij de vacaturebank, nu naast Martin Vrijland, Francis Capelle, ook Micha Kat naarstig op zoek moet naar een baan. Het is me toch wat, alleen de beschikbaarheid van Micha kan natuurlijk wel een probleem worden. Immers zijn agenda ploft uit elkaar met allerlei afspraken. Zo moet hij (lees agenda rechts op het scherm), op de thee bij het politiebureau, rechtbank en advocaat. Morgen is het alweer zover, alhoewel het zal wel weer een dagje rillen onder het bed worden ergens bij tante Gretha. Wie ook kan gaan sollicitere is de onvolprezen Hans Mauritz, de boekjes (kijk eens naar de eerste review onder De Misdadige Verslaggever!), die hij in de aanbieding heeft lopen niet echt. Teigert ziet nergens in de boekwinkels een aanprijzing, op teevee blijft het ook stil. Het water loopt nu inmiddels in de mond ergens in Dongen, zijn partner Dankbaar heeft het wat breder maar die zit meer met deze zoveelste blooper in de maag. Niemand wil luisteren, alleen die aardige beschaafde Boudine blijft schrijven maar het publiek blijft beperkt tot de krochten van het internet……..de domme niet wakkere Hollanders zitten zich te verkneukelen bij het WK voetbal en verder heb je nog wat lastige trollen. Het valt niet mee.

Wie ook moeten gaan sollicitere wat een grote schande is,  zijn tegen de 100.000 medewerkers in zorg voor ouderen en jeugdzorg. Al jaren liggen de mensen die bedlegerig zijn op hun oude dag te draaien in hun pampers die slechts een enkele keer per etmaal verschoond kan worden door te weinig personeel. Al jaren en jaren is er geen tijd meer voor preventie en persoonlijke extra aandacht. De regering dacht dat buren en kinderen van deze oude van dagen het allemaal wel konden oplossen met een beetje hulp van de gemeente. Een stupide en misdadig kortzichtig plan. Als er geen ruimte is voor preventie gebeuren er alleen maar meer ongelukken die uiteindelijk veel meer tijd en geld kosten dan het voorkomen hiervan. Heel veel oude mensen hebben bovendien geen aardige buurvrouw die ook nog eens een overvloed van tijd heeft of kinderen die om de haverklap langs kunnen komen. Kijk maar eens rond als het bezoektijd is in het verzorgingshuis, het is vaak stil tijdens bezoektijd, veel oude mensen zijn eenzaam. Bovendien waar moeten al deze medewerkers nu gaan sollicitere? Zij gaan dus voor een groot gedeelte de WW in, nee dat is goedkoop heer Rutte en heer Samsom. Bah!!

Aanvullend artikel: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/17/scp-te-hoge-verwachting-van-de-participatiesamenleving/

13 thoughts on “Sollicitere

 1. http://www.klokkenluideronline.is/2014/06/mededelingen-over-graffiti-zitting-morgen/
  “Echter, kort na de acties begon Eric zich tegen Micha te keren en het af te persen ten bedrage van tienduizenden Euro’s.”

  Het Micha? De toch? Hem dus.

  Micha Kat noemt zich journalist maar hij kan niet schrijven of hij kan het wel maar hij doet geen moeite. En euro is met een kleine letter, heb ik hem al 20 keer verteld maar hij trekt zich nergens een bal van aan. Micha Mafkat, wordt hij op Twitter nu genoemd…

  • Onze vriend Martijn heeft daar ook een handje van, nou lees ik niet meer dan z’n koppen en die zijn al verschrikkelijk:

   “Het wolf excuus voor camera’s in bossen”

   Jaja….

   “Nederland in de grip van de maffiagroep Poot?”
   Uhhuh

   En zo zijn er vast nog talloze voorbeelden…..

 2. Als het om Mauritz gaat…., ik geloof ook helemaal niets van de genoemde drukaantallen. hmm, nou ja de eerste druk van 600 wil ik nog wel geloven, maar dat de tweede druk al way higher is en dat ze voor de derde druk opteren voor 30.000 stuks…….. ech nie.

  Toch maar eens contact opnemen met de drukker. Ze proberen een buzz te krijgen, wat dus gewoon niet lukt. Sneu.

 3. Als je na het laatste stukje op KLOL je maaginhoud nog binnen kan houden ben je zeer goed bezig…zie mijn commentaar op Barracuda..

 4. Ja, zulke gekken heb je dus:

  Velen onder ons hadden verwacht dat de Illuminati-Übermachtselite reeds de ‘Olympic-Zion-Games’ (London 2012) aan zouden grijpen als gelegenheid om de Wereldwijde Uitroeiing der Mensheid in een hogere versnelling te zetten, maar het blijkt dat ze de voorkeur gaven aan de ‘Copa do Mundo FIFA de 2014 o Brazil’ en ik begrijp nu waarom…

  De ‘Copa do Mundo’, de Beker van de Wereld, is het Heilige Graal, het heilig stuk vaatwerk waarin St. Josef van Arimatea het bloed en water had opgevangen dat uit het doorstoken hart van Jezus Christus kwam vloeien op vrijdag de 13de Nisan in het jaar ca. 30 AD.

 5. Ik ben toch wel ineens bijzonder geïnteresseerd in die Mauritz. Ik heb me eens ingelezen in die oordopjesmoord van hem. Parallellen:
  (1) Ook daar komt er ineens een anonieme getuige uit de hoed die “er bij” was. Ook vastgelegd in Kluis enzo.
  (2) En… (de prutser) ook daar ging het in de logistiek/druk fout met verkeerde drukproeven / typefouten enzovoorts…. Tja, uitgeverijtje spelen is een vak hoor…

  Volgens de achterflap van het Vaatstraboek; Mauritz over zichzelf: “(…) blijkt er nogal onorthodoxe onderzoeksmethoden op na te houden. Hij weet deuren te openen die voor anderen gesloten blijven. (…)”.

  tjonge jonge Dankbaar, volgens mij ben je door met Mauritz in zee te gaan van de regen in de drup beland. Ik durf te wedden dat jouw laatste “doorbraken” in de Vaatstra -case allemaal via Mauritz zijn gegaan. Je wordt belazerd waar je bij staat. Iets zegt mij dat je er ook met je geld in zit, want tja, een druk van 30.000 stuks moet natuurlijk wel voorgefinancierd worden. Stop er mee nu het nog kan en ga lekker in de anonimiteit rentenieren.

  • @Markiezet, dat ben ik helemaal met je eens.
   Het belangrijkste is de overeenkomst van het zwart maken van de vader van het slachtoffer en het oneindige getreiter. Hier op dit blog staan al diverse links naar hoe Mauritz aka Novo Media uithaalt bij HJK en op Camelleri bij de comments.

  • Die Hans Mauritz is niets meer dan een leugenachtige advertentieverkoper. Walgelijke man. Hij liegt werkelijk overal over: bestellingen die zouden zijn verzonden, contacten met landelijke media, aangiftes, en zelfs oplage: hier zegt Mauritz stoer dat er inmiddels meer dan 9000 exemplaren van het boek zijn verkocht. Well druk 1 = 570 ex., druk 2 (huidige druk) 6000 ex. En het boek is nog uit voorraad leverbaar bij Bol.com. Liegen dus. Die 30.000 ex (druk3 ) gaat er ook niet komen. Wim is wel gek, maar ook gierig, dus die trapt daar niet in.

   Bellen de volgelingen van Wim hem om te vragen waar hun bestelde boek blijft worden ze met een kluitje het riet ingestuurd, maar niet voor ze ook dat Peter R de vries boek is aangesmeerd. Dat verkopen van dat PRDV boek deed Mauritz overigens nota bene tijdens de boekpresentatie van het boek over Vaatstra op camera bij Steven Brown. Zie dit filmpje vanaf 7:41.

 6. @Ziva wat kan ik hieraan nog toevoegen.
  Werkelijk niemand van die kudde daar op Recht is Krom die hierover nadenkt maar je hebt dus altijd een slag mensen dat ergens een slaatje uit wil slaan.

  • Ik denk dat wanneer je eens grondig financieel onderzoek naar wat er door een heel klein clubje binnen de zgn. ‘alternatieve media’ in de afgelopen jaren is binnengehaald aan donaties, flutboekjes-verkoop, entreebewijzen, etc je schrikt van het hoge bedrag. Dat ‘slaatje’ is een heel sappig ‘appeltje voor de dorst’.

 7. Die Dankbaar kickt ook helemaal op de reviews op BOL.com. Het zijn er nu al negenendertig… Maar ja, als je je achterban loopt te zieken dat ze een recensie moet schrijven….Tuurlijk doen ze dat dan, recht uit het hart …. nou nou… wat een aandacht. Maar laat je niet verblinden Dankbaar, het is je eigen parochie.

  Ter overdenking, wat verscheen er ook in mei 2014, heeft wel media aandacht en wordt grosso modo goed ontvangen:
  (1) Geachte heer M – Herman Koch: 7 reviews op Bol.com
  (2) Kieft – M. van Egmond: 11 reviews op Bol.com

  Het is een bekend gegeven dat een compliment minder snel wordt gegeven / publiek wordt geuit dan een klacht of een uiting van ongenoegen.

  • Ja precies. Die reviews zeggen werkelijk helemaal niets. Maar Dankbaar heeft er heilig vertrouwen in. Had hij ook bij zijn JFK-boek. Ook toen liet hij zijn trouwe achterban opdraven om bij Amazon de meest fantastische reviews te schrijven. Ook toen hielp het niet: een flutboek blijft een flutboek, zeker wanneer je nog niet eens de zorgvuldigheid bezit om een boek af te leveren waar de schrijffouten uitgehaald zijn.

Reacties zijn gesloten.