Time is on my side

street art - TLV 1404

street art – TLV 1404

Het is misschien wel het meest frustrerende aspect van de Nederlandse rechtspraak dat ik ken: de enorme hoeveelheid tijd die ze zichzelf gunt om zaken finaal af te handelen. Neem de strafzaken rond de criminogene Micha Kat. Deze betaalde haattrol en professioneel ruziemaker mag al jaren onbestraft de een na de andere strafzaak tegen hem traineren. De rechtbanken waar hij zich – voor forse criminele handelingen – moet verantwoorden staan hem bij iedere zitting weer toe van de procesorde een farce te maken en ieder rechtsmiddel, dat bedoeld is om een eerlijk en vooral objectief proces te waarborgen, op de schop te nemen: de wrakingen en hoger beroepen vliegen je bij Kat veelal om de oren. Het is ‘misbruik van recht’ in optima forma, maar de rechtbank in kwestie lijkt het allemaal niet te deren: time is on my side.

In 2009 (!) lijken Micha Kat en zijn (toenmalige) vaste cameraman Erik Donk te besluiten de vooraf bepaalde, op film vast te leggen, provocaties van het duo te escaleren naar een hoger geweldsniveau. Wat in ieder geval volgt is een tocht vol vernielingen waarbij Kat, met in zijn kielzog cameraman Donk, niet terugschrikt van het met verf onderspuiten van privé-woningen – waaronder die van een bejaard echtpaar in Leiden – en de persoonlijke werkruimte van twee hoogleraren in een gebouw van de Universiteit van Leiden. Regelrechte gewelddadige aanslagen op de persoonlijke levenssfeer van onschuldige mensen: beangstigender kan het in een land als Nederland (destijds) vrijwel niet worden voorgesteld. Deze ‘heldendaden’ worden uitgebreid gefilmd en – aangezet met brallende en ronkende teksten – verspreid over het Internet: met name Micha Kat laat duidelijk blijken plezier en gewin van het criminele gedrag te hebben. Een kordaat optreden door politie, en het Openbaar Ministerie, misstaat niet. De politie arresteert de heren tijdens één van de ‘stampedes’ vrijwel onmiddellijk, maar het Openbaar Ministerie en de Rechtbank blijken wat minder haast te willen maken met de aansluitende vervolging: time is on my side.

Pas in februari 2012 (!), een kleine 3 jaar later dus, staan de heren ter verantwoording voor de Politierechter in Den Haag. That is cameraman Erik Donk, want revolutie-leider Micha Kat ligt, ergens in Laos, diep onder het bed van zijn ex-pat vriendin trillend te genieten van zijn psychotische angstaanvallen; een arrogant door Kat geëiste justitiële vrijbrief is op voorhand afgewezen, dus durft de NWO-omduwer niet in persoon zijn rechtszaak bij te wonen: de kansloze held. De politierechter laat zich ondanks de vertragende en verstorende tactieken van met name de advocaat van Micha Kat niet van de wijs brengen en veroordeelt het duo respectievelijk tot 14 dagen (Donk) en 2 maanden (Kat) voorwaardelijke gevangenisstraf, plus nog wat aanverwante boetes en schadevergoedingen. Kat’s advocaat gaat onmiddellijk na de uitspraak in hoger beroep: time is on my side.

Het is vandaag 4 juni 2014 een dag na dat Micha Kat melding maakt van de behandeling van het hoger beroep in bovenstaande zaak op 17 juni a.s. Dat is ruim twee jaar (!) na de veroordeling van het duo in eerste aanleg. Vijf jaar duurt het dus tot het Nederlandse justitie-apparaat het voor elkaar krijgt om criminogene onzinverkopers zoals Micha Kat een finale ‘slap on the wrist’ te geven. En dan loop ik nog op de zaken vooruit, want ook tijdens deze zitting zullen de pogingen tot wraking van de Rechtbank ongetwijfeld weer populair zijn. Vijf jaar verstrijkt dus voor je als onschuldig burger mag vernemen dat de gestoorde gek die in een zwart pak en een Guy Fawkes masker op zijn neus de voorgevel van je huis met verf heeft ondergespoten – en daar opgewonden over bralt op een internationaal TV-station – definitief is veroordeeld voor zijn criminele gedrag: Time is on my side. Absurd!

Maar het kan nog absurder. In de aankondiging van de hoger beroep zaak laat Micha Kat al doorschemeren wat zijn tactiek zal zijn: kwijtspelen van de veroordeling in eerste aanleg – twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf – omdat de tijd tussen het delict en de behandeling van zijn beroep zal laten zien dat hij in zijn recht heeft gestaan. Los van het feit dat dit helemaal niet het geval is, zal het (hopelijk) geen enkele invloed mogen hebben op de beoordeling van zijn strafzaak. Het zou werkelijk het begin zijn van de totale afbraak van het rechtsgevoel: als je maar lang genoeg de zaak rekt, verdwijnt het strafbare feit, want tijd vervaagt en ethiek verandert of zoiets. Dat lijkt geen juiste toepassing van het Recht. Maar je hoort hem denken: Time is on my side. YES IT IS! #zielepiet

30 thoughts on “Time is on my side

 1. Het is voorspelbaar hoe het gaat lopen. De rechter krijgt urenlang een brallende Micha. Dan volgt de uitspraak die in het nadeel is van Kat. Dan is natuurlijk de door Demmink bestuurde pedo-justitie corrupt. Kat kraait terecht dat het nog nooit in Nederland is voorgekomen en slaat zich op de borst. Inderdaad het is nog nooit in Nederland voorgekomen dat zoveel idioten het rechtsverkeer schaamteloos traineren. Maar Micha heeft in de cel gezeten, Karel zijn huis uitgezet, Bea volgt en Arend Zeevat heeft ingezien dat naming and shaming op zijn pagina duur betaald wordt.

  En ja wij zijn sheeples die dom achter de massa aanlopen.

 2. …Kat?…..tjonge jonge jonge…Eerder een kruising tussen een Pussy en een Rat!

  ….de lafbek!!!

  Voor alle duidelijkheid, JDTV heeft alleen dingen op beeld vastgelegd en Kat nooit geassisteerd bij zijn acties. Het zou fijn en verstandig zijn als je dat nog even rectificeert. Zoals het er nu staat klopt het niet helemaal volgens mij.

  Ik deinsde er vroeger trouwens absoluut niet voor terug om dingen vast te leggen, zeker niet als ik ze nieuwswaardig vond. Zonder de beelden uit Leiden had de politie deze zaak trouwens niet eens zelf op kunnen lossen! ….En wat krijg ik als dank?

  Ik zag van de week een oud vrouwtje in elkaar gebeukt worden.Verderop in de straat werd een winkelier overvallen en stonden er wat junks auto’s leeg te plukken. Ik ben maar snel doorgelopen en heb er niks mee gedaan. Ik durf niks meer te filmen tegenwoordig. Voor je het weet ben je weer medeplichtig en wordt je jarenlang onterecht opgejaagd en als crimineel weggezet. Ze zoeken het zelf maar lekker uit voortaan! Ik draai me tegenwoordig lekker om en doe alsof er niks aan het handje is. Zo hoort het hier blijkbaar!

  Het is jammer dat de rechtbank nooit heeft toegestaan dat we onze zittingen vast mochten leggen. Anders had iedereen kunnen zien dat de beschrijving die hier van de zittingen gegeven wordt, totaal niet klopt en grotendeels uit leugens bestaat!

  • @JDTV, jij hebt hier op deze website jouw mening al een paar keer gegeven over het gewraakte filmpje, voornamelijk met Jeroen en nu zegt Ziva zowat hetzelfde. Zelf heb ik ook al met jou hierover gebabbeld. Je kunt er dus iedere keer op terugkomen maar het komt iedere keer weer op hetzelfde neer.
   Verder wat Dorothy zegt.

 3. Ik vind je een lieve jongen, maar aan je mensenkennis mankeert duidelijk wat. Toen je met Micha in zee ging, had je toch wel kunnen zien na een aantal weken dat hij niet spoorde. En vervolgens weggaan. Dat jij een andere mening bent toegedaan is aan jou. Maar je had ook kunnen kiezen om het van een andere invalshoek te doen.

  De actie van Micha is smakeloos en voegt niets toe, behalve dat hij er zelf op geilt.
  En ook dat niemand het leuk vind als er zoiets op je deur wordt gekalkt.
  Dat je doorloopt als iemand in elkaar wordt gebeukt en het niet op de film zet is slachtoffer gedrag, jij kan ook weten dat er wel degelijk een verschil in zit tussen een gevalletje laster en daadwerkelijk geweld.

  Voor de goede orde, ik ben mordicus tegen mensen die geen bewijs hebben en gewoon een ander daarmee schade aanbrengen. De heksenjacht is afgeschaft dat zou je moeten weten.

 4. @JDTV

  Als er wat te rectificeren valt ben ik de beroerdste niet, maar vooralsnog lijkt me dat jouw en mijn idee van ‘assisteren’ een semantisch verschil is. Op de beelden, die voor een groot deel heimelijk van het web zijn gehaald, zie je inderdaad alleen Micha Kat strafbare handelingen plegen. Tot zover jouw invulling van ‘niet assisteren’.

  Echter wanneer je bijv de opnames in het restaurant op de Zuid-as bekijkt – deze dus – dan zie je toch duidelijk dat je bewust een camera-positie kiest, en zie je aan de mimiek van Kat dat er afspraken zijn gemaakt tussen jou en Kat voor de komende minuten. Datzelfde zie je ook – in mindere mate – terug op de Leiden-filmpjes. Ook in de beelden die je nergens meer vindt waar jullie nota bene in het gebouw van de Universiteit van Leiden de boel gaan vernielen: camera draait – actie!. Dit soort gedrag noem ik assisteren.

  En dan heb ik het nog niet over het schandalige gedrag bij het huis van dat bejaarde echtpaar. Daar had je je van kunnen distantiëren. Of ben je werkelijk zo naïef dat je nietsvermoedend blijft wanneer Kat zijn Guy Fawkes masker opzet en een spuitbus uit zijn tas haalt?

  Dus, you tell me, wat wil je dat ik rectificeer?

  Als laatste. Ik beschrijf de zittingen niet. Ik verwijs middels links naar stukken van Kat zelf en/of uit het publieke domein. Wat ik wel beweer is dat Kat doorlopend zijn eigen zittingen om oneigenlijke redenen traineert. Maar het staat je vrij om te vertellen hoe het dan wel is gegaan.

 5. Eigenlijk mogen we hier wel oppassen, we veroordelen mensen, hebben ook een vooringenomen mening, niet dat ik het daar niet altijd mee eens ben, maar om dat op papier te zetten is ook zo weer iets. Swapichou dankt haar bestaan aan figuren als Kat en Dankbaar, niet dat ik enige cent aan ze zal geven. Maar toch, surperlatieven zijn ook hier weer een cult aan het worden. Nog even..

  • Swapichou heeft vele andere artikelen Keetje en ook heel veel muziek.
   Er komen ook weer mooie artikelen aan over andere onderwerpen.
   Het is alleen druk nu in plotland. En we mogen bovendien onze mening hebben en op papier zetten, immers dat is het doel van een blog.

 6. Ziva schreef:
  ===
  Het is misschien wel het meest frustrerende aspect van de Nederlandse rechtspraak dat ik ken: de enorme hoeveelheid tijd die ze zichzelf gunt om zaken finaal af te handelen.
  ===

  Ja, mee eens, dat vind ik ook een groot probleem. Neem die Joke Kaviaar-zaak: eerste instantie januari 2013 (ik dacht 2014, maar het is echt 2013) en dan NU PAS hoger beroep. Dat is toch idioot lang? Dat moet toch binnen 3 maanden kunnen? Misschien eens de archaïsche voorleessessies en allesoppapiermanie afleren en met beveiligde sites en URLs leren werken? Zou dat schelen?

  • @Ruud

   Wat dacht je van de Micha Kat “Bart Mos-doodsbedreiging”-zaak. Kat werd daar in 2011 in eerste aanleg voor veroordeeld. Ging daar uiteraard tegen in beroep, en dat loopt nu nog steeds. Ergens deze maand krijgt dat circus weer een vervolg.

   Maar Micha Kat is al die jaren door blijven gaan met het stalken en bedreigen van Bart Mos. Echt absurd dat zoiets gewoon kan:

 7. Eh vooringenomen mening? Van mij mag dat stel mafklappers op een eilandje zitten en dan ben ik nog aardig. Ik heb zelden zo’n stel idioten gezien en als het daarbij bleef dan was het goed. Maar het doelbewust leed aanbrengen aan mensen die onschuldig zijn vind ik niet kunnen. Mijn superlatieven laat ik dan ook maar achterwege want dan zou ik geband worden.

 8. Welke beelden zijn heimelijk van het web gehaald?…daar heb ik geen belang bij hoor! Wat mis je dan?

  Als je Kat de strafbare handelingen ziet plegen, kun je ook zien dat ik hem er niet bij assisteer! Ga je suggereren dat ik hem buitenbeeld een spuitbus heb aangereikt ofzo? Ik kies inderdaad bewust cameraposities. Wat wil je hier eigenlijk mee zeggen? Ik denk dat iedere fotograaf of cameraman dat doet en dat er altijd wel een bepaalde interactie is met de mensen voor de camera. Zijn zij nu ook opeens allemaal verdacht?

  Jij kan aan de mimiek zien dat er afspraken zijn gemaakt? Toe maar! Ik ga bijna bang van je worden! Hoe zie je dat precies en kun je dan ook meteen zien wat voor afspraken dat waren?

  “Datzelfde zie je ook – in mindere mate – terug op de Leiden-filmpjes.”

  …Dus je kan ook nog eens door maskers heen kijken?

  “En dan heb ik het nog niet over het schandalige gedrag bij het huis van dat bejaarde echtpaar. Daar had je je van kunnen distantiëren. ”

  …Nee dat kan dus niet! Anders kan ik het niet filmen he slimpie! Komen we weer terug op die verdachte cameraposities waar je het net over had!

  Ik heb die zittingen gewoon vast proberen te leggen, omdat ik net zoals bij het plaatsen van de grafitti’s wil vastleggen wat er plaats vind. Het leek mij mooi als dit alles uiteindelijk in een documentaire te zien zou zijn geweest, waarin je door het oog van de camera zelf kan beoordelen of Kat een gestoorde gek is of de Rechtbank, zoals sommige mensen dat zouden zeggen, vol met slaven van Demmink zit.

  Helaas is dit filmen mij doelbewust onmogelijk gemaakt omdat men bang was voor de aandacht die dit met zich mee bracht. Hierdoor heb ik naar mijn mening niet de kans gehad op een eerlijk proces. Als je het mij vraagt waren die gasten daar namelijk nogal bevooroordeeld.

  Als je tijdens een openbare zitting een camera weigert, die niks anders kan dan een situatie neutraal vastleggen, heb je het niet helemaal begrepen denk ik. Wat nog erger is, is dat de rechter zelfs besloten heeft dat ik mijn camera en beeldmateriaal niet terug mag krijgen. Hierdoor hebben jullie na al die jaren nog steeds niet kunnen zien wat er daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Ondertussen heeft justitie me wel al die tijd als een crimineel weg gezet en ben ik in eerste aanleg zelfs veroordeelt.

  Geloof het of niet, maar ik ben gewoon echt een heel braaf en saai mannetje. Dit is de eerste keer dat ik voor de rechter sta. Tijdens de eerste zitting ben ik weg gegaan omdat de camera werd geweigerd en ik dit dus geen eerlijk proces vond. Feitelijk heb ik mijzelf dus nog nooit kunnen verdedigen.

  Hoewel ik in de loop van al die jaren op aardig wat zittingen ben geweest, is het inhoudelijk nog nooit echt ergens over gegaan en heb ik het gevoel dat er nog nooit naar me is geluisterd. Wat dat betreft ben ik waarschijnlijk ook gewoon slachtoffer van de vertragings-tactieken van Kat. Het is niet leuk, maar dat is blijkbaar de prijs die ik moet betalen om dit alles zo compleet mogelijk vast te leggen.

  Het is erg teleurstellend om te zien hoe dit verhaal zich heeft ontwikkeld en Kat langzaam aftakelt naar “oude nieuwe media”. Ik word ook echt niet betrokken bij zijn “masterplan” en moet elke zitting maar zien of die pipo komt opdagen.

  Iedereen heeft natuurlijk wel een mening over mijn filmpjes en daar sta ik op zich altijd open voor. Het is ook de bedoeling van de filmpjes dat de discussie losbarst. Linksom of rechtsom dit hele gedoe is een absurde situatie, als ik dit alles niet hadvastgelegd zou niemand het geloven als ik dit verhaal zou vertellen. Het is allemaal gewoon te gek voor woorden wat dat betreft! JDTV is natuurlijk gewoon een activistische zender. Achteraf gezien had ik me soms misschien beter iets neutraler op kunnen stellen, maar ik ben natuurlijk geen echte officiële journalist en alle begin is moeilijk.

  Om nou te gaan beweren dat ik Kat heb geassisteerd gaat echt te ver. Het waren zijn eigen initiatieven en ik heb die vastgelegd omdat ik deze opmerkelijk en nieuwswaardig vond. Blijkbaar vind jij dat toch ook wel, anders had je je niet zo druk gemaakt om verdwenen filmpjes.Zou je het in beslag genomen filmpje zelf ook niet eens willen zien om te bekijken waar dit nu eigenlijk allemaal over gaat en of ik niet toch stiekem heb lopen kladderen?

  “Wat in ieder geval volgt is een tocht vol vernielingen waarbij ze niet terugschrikken van het met verf onderspuiten van privé-woningen”

  Zoals je het hier opschrijft lijkt het net alsof ik heb deelgenomen aan die zogenaamde vernielingen. Dat is dus gewoon echt onzin!

  Ondanks alle steun die mij door Kat, uit naam van zijn werkgever was toegezegd, is hier maar weinig van gekomen. Sterker nog, ik mocht uiteindelijk gewoon in de stront zakken. Ik ga het oude JDTV kanaal binnenkort maar eens offline trekken. Durf te wedden dat dat meer pijn gaat doen, dan de straf die de rechtbank op gaat leggen!
  Dat zal wel weer een groot drama worden, maar dan had hij maar eerlijk moeten zijn en zijn beloftes na moeten komen.

  …Karma is a bitch!

  p.s. verschillende zienswijzen zijn leuk. Maar zou je niet gewoon liever een neutrale video van zo’n zitting zien, zodat je zelf kan bepalen wat je er van denkt, zeg maar zonder dat het voorgekauwd wordt?

  • “Dit is de eerste keer dat ik voor de rechter sta. Tijdens de eerste zitting ben ik weg gegaan omdat de camera werd geweigerd en ik dit dus geen eerlijk proces vond. Feitelijk heb ik mijzelf dus nog nooit kunnen verdedigen. ”

   Zonder camera geen eerlijk proces? En daarna klagen dat je je niet kunt verdedigen?

   Misschien ben je toch verder heen dan je zelf denkt.

  • @JDTV.

   Ik heb de zin aangepast en je rol in het spoor van vernielingen dat werd aangebracht afgezwakt. Met enige tegenzin, maar als het voor jou belangrijk is, bij deze.

   De beelden die van het web zijn gehaald, althans niet meer bij Kat op zijn site zijn terug te vinden en die gerelateerd zijn aan deze post:

   – de opname van het spuiten van graffiti op een overheidsgebouw (Justitie volgens mij)
   – de opname in het gebouw van de Universiteit Leiden waar jullie triomfantelijk de boel onderspuiten met verf. (BTW heeft Kat ooit na zijn verraad de boete betaalt zoals belooft door hem?)
   – de opnames van de aanslag op het huis van dat bejaarde echtpaar in Leiden.

   Dan je rechtszaak. Jezelf kunnen verdedigen tijdens een zitting heeft natuurlijk niets met een camera te maken. Die heb je daar niet voor nodig. Sterker nog, het is zelfs een zwaktebod. Je kan toch gewoon zeggen: Ik ben ingehuurd door meneer Kat om zijn activiteiten vast te leggen op camera. Ik doe mijn werk, en ik begrijp de ethische discussie die gaat over wanneer ik wel of niet moet ingrijpen: ook als deze een strafbare handeling betreft. Dat laatste gaat je uiteraard wel problemen opleveren, en straf, want je bent nou eenmaal verplicht om op te treden tegen een strafbare handeling. Zeker wanneer deze geen gevaar voor jezelf levert.

   Maar in dat spectrum tussen ‘neutraal vastleggen’ en ‘participant’ ben je een beetje de weg kwijtgeraakt volgens mij.

   Wellicht ken je Kevin Carter, een fotojournalist, die ooit deze foto maakte van een Sudanees meisje dat in elkaar zakte van honger en uitputting, stervend en de aasgieren paraat, slechts een paar kilometer van een vluchtelingenkamp verwijderd:

   Het viel hem zo zwaar om niet in te grijpen, dat hij kort daarna zelfmoord pleegde. De foto werd gekozen als world press photo. Raar spanningsveld tussen ethiek en neutraal vastleggen/observator.

   Maar wel duidelijk een verschil met wat jij uitspookte met Micha Kat. Jij was een team met Kat dat afspraken maakte, dat zaken in gang zette, en dat zich ook gezamenlijk presenteerde: bij het restaurant op de zuid-as hoor je jou nog zeggen tegen die restaurant-eigenaar “zo dat gaat u geld kosten meneer..” Dan ben je dus participant en niet observator. En dat los van de universele verplichting om strafbare handelingen te voorkomen of tegen op te treden. Waarom heb je geen burger arrest gepleegd bij Kat toen hij die vernielingen en aanslagen pleegde 😉

   BTW als Kat jouw opdrachtgever was, en jullie hebben daar afspraken overgemaakt mbt beloningen en dergelijke, dan is een mondelinge afspraak net zo bindend als een getekend contract. Dus als je bewijzen hebt dat die afspraken gemaakt zijn, dan zou ik eens een deurwaarder proberen bij Kat. Of beslag leggen op zijn domeinnaam. Schijnt hij ook fijn te vinden.

 9. Ik zie niet in waarom je JDTV de nek om moet draaien. Er zitten best leuke dingen bij. Maar waarom had je zelf niet in gezien dat de samenwerking met Kat vragen om narigheid is? Ik kan me voorstellen dat het in de 1e instantie spannend leek om Micha als Don Quichotte te zien en jij als Sancho Panza er naast.
  Maar zijn er nooit alarmbelletjes af gegaan?

  Ik kan me de rechtbank ook wel voorstellen die in het midden zit, een maf die Demmink zijn huis volkalkt en niet in een paar minuten kan zien of jij neutraal bent.
  Hoe dan ook of in dit geval meneer Smit (bij wijze van spreken) zijn woning met dezelfde tekst was volgekalkt had nergens een warm ontvangst gekregen.

  • Alleen al het feit dat ik de camera meeneem om alles vast te leggen zou al een teken moeten zijn. Welke crimineel gaat nou zijn eigen zitting vastleggen en publiceren? Als de politierechter de camera gewoon had toegestaan was er niks aan de hand en ook geen aanleiding tot wraking geweest.

   • De meeste criminelen zullen hun daden niet vastleggen op een camera, maar ik denk dat een beetje ervaren rechter me dan keihard gaat uitlachen.

    Maar je eigen zitting filmen en publiceren wordt natuurlijk graag misbruikt door activisten uit de Kat-periferie. Daar zijn legio voorbeelden van, en de opnames worden zelden gebruikt om ‘waarheidsvinding’, maar vrijwel altijd om er een activistische of provocerende spin aan te geven.

    Dus, je geloofwaardigheid wordt met dat eigenwijze gedoe over ‘mijn eigen zitting filmen’ er niet beter op. Kwaad weglopen wanneer de rechtbank het je vervolgens verbiedt is al helemaal een signaal dat je gewoon onderdeel van het actie-commando bent.

   • Probeer je nu werkelijk die flauwekul beweringen vol te houden?

    Je lijkt wel een klein stampvoetend klier-joch, met je “als ik de camera niet mag dan ga ik weg hoor!”.

    Welkom in de grote mensen wereld, waar je deel van uit kunt maken op welke manier je maar wilt. En vervolgens als grote man de gevolgen dient te dragen.

 10. JD jij bent zo medeplichtig als wat!! Anders had je achteraf nog aangifte tegen Kat kunnen doen. Door te filmen wat hij gaat doen, wat jij al weet, maar jij hem dus niet stopt, ben je volgens de letter van de wet hartstikke medeplichtig!! Je bent, zoals je zelf al zegt, geen journalist en die kunnen wegkomen met tja, het was voor een docu of onderzoek. Jullie zijn beiden gewoon criminelen door dingen te doen EN te filmen die gewoon niet door de beugel kunnen, of je Demmink nou een lul vindt of niet. Dan moet Kat gewoon zijn containers vol met bewijs bij een politiebureau neerzetten en roepen doe hier wat aan, terwijl jij het filmt!! Dat is pas een daad!!! Maar nee hoor, jullie gaan onschuldige mensen lastig vallen, muren volkalken, schelden en weet ik wat meer. Ja Kat is hoofddader en als eerste aansprakelijk, maar omdat jij weet wat hij gaat doen en dat welbewust filmt ben je geen haar beter ergens. Dus nu wegvluchten in redenaties als tja ik handelde in opdracht van Kat en/of Poot, is geloel. Je hebt een geweten en slim verstand dus je had snel kunnen weten wat wel en wat niet door de beugel kan/kon. Dat jij dan gewoon door blijft filmen is dom en maakt je medeplichtig aan Kat zijn fratsen!! Je kan ook weglopen en zeggen Micha, dit is mij een brug te ver. Dat je het niet doet is niet slim…en je doet hetzelfde als Kat, alles en iedereen de schuld geven maar in je eigen spiegel durven te kijken ho maar!!

  • Als ik echt zou wegvluchten zou ik hier niet reageren he!

   Als ik er heen was gegaan met de intentie om die mensen bewust te terroriseren, zou ik me inderdaad dood moeten schamen en eigenlijk opgesloten moeten worden. Maar dat is dus gewoon niet zo. Je kan het me kwalijk blijven nemen, maar daar heb ik verder echt geen boodschap aan. Dankzij dit filmpje kan iedereen zien wat daar heeft plaatsgevonden, daar schaam ik me echt niet voor en dat zal ik ook nooit gaan doen ook!

   Jij gaat er van uit dat ik van te voren exact wist wat hij ging doen, daar vergis je je in. Ik wist dat we naar het hoofdkantoor van Bilderberg zouden gaan, meer niet. Ik was dan ook behoorlijk verbaasd toen we in een woonwijk uitkwamen. Ik had eerder een mooi kantoorpand verwacht.

   Het plaatsen van de graffiti is misschien niet netjes. Maar is in mijn ogen geen ernstig misdrijf, waarbij ik direct zou moeten ingrijpen. Andere omstanders hebben dat ook niet gedaan. Er is tenslotte niemand in gevaar geweest. Ik vind het ook niet leuk voor die mensen,maar wat kan ik er verder aan doen? Ik ben niet medeplichtig aan de acties van Kat en er ook niet verantwoordelijk voor. Ik heb ze alleen vastgelegd om deze te kunnen publiceren! Als je een dergelijke stichting op je huisadres inschrijft kun je helaas verwachten dat dat ook een reactie oproept. Als hij een molotov cocktail naar binnen had willen gooien, had ik hem uiteraard wel even tegen gehouden.

   Kat heeft zich na afloop bij de politie gemeld en zijn containers met bewijzen daar aangeleverd, wat zou de meerwaarde geweest zijn als ik hem ter plekke besprongen zou hebben?

   Vinden jullie trouwens dat deze cameraman ook gewoon mee had gemoeten met de politie. Hij wist van te voren wat er zou gaan gebeuren en heeft niets gedaan om het te stoppen! Alsof die arme pomphouders het niet al zwaar genoeg hebben! http://youtu.be/9SepRRCRYZ8

   Wat heb jij trouwens allemaal gedaan aan alle misstanden en criminele activiteiten waar je in je leven tegenaan bent gelopen. Grijp je altijd direct in? Volgens mij niet he? Volgens mij kan ik genoeg criminele zaken noemen, waar bijna heel Nederland elke dag gewoon heel schijnheilig omheen loopt. Wellicht moet je zelf ook nog maar eens in de spiegel gaan kijken!

   Ik film inderdaad mensen die dingen doen, die een gemiddeld mens nooit in zijn hoofd zou halen. Ik vind dat een stuk interessanter dan al die grijze muizen die alleen van achter een toetsenbord kritiek durven te geven en nooit eens met een originele gedachte zullen komen. Wat dat betreft heb ik meer respect voor dat soort gekken, dan voor al die idioten die hun leventje braaf uitleven zonder ook maar een keer echt iets meegemaakt te hebben. Ik vind het interessant waarom die mensen doen wat ze doen en dat wil ik graag vastleggen en begrijpen.

   Aangezien je blijkbaar goed weet hoe alles in elkaar zit kun je me dit misschien ook wel uitleggen. Waarom hebben de mensen die de grootste mond hebben en altijd het vingertje opheffen omdat ze beter weten hoe het zit, altijd een anonieme nickname?
   Zijn ze echt laf, of gewoon bang dat hun mening ze kwalijk genomen gaat worden?

 11. > JDTV is natuurlijk gewoon een activistische zender.

  En dat maakt je medeplichtig. Denk ik, al moet een rechter dat verder maar officieel beoordelen.

   • Dat is wel heel lang geleden.

    Maar wel: programma’s als bijvoorbeeld Tros Opgelicht en Vara’s Kassa kunnen ook grenzen van smaad of loze beschuldigingen overgaan, maar waken daar dan ook heel zorgvuldig over, wat kan wel en wat kan niet. Idem Opsporing Verzocht van de AVRO wat betreft het herkenbaar in beeld brengen van verdachten.

    Uitgangspunt is dan het erkennen van de rechtstaat met democratisch vastgesteld regels. En dat is iets wat Micha Kat bewust en systematisch weigert, die heeft gewoon overal schijt aan.

 12. ==
  Maar zou je niet gewoon liever een neutrale video van zo’n zitting zien, zodat je zelf kan bepalen wat je er van denkt, zeg maar zonder dat het voorgekauwd wordt?
  ==

  Ik zie graag filmpjes van rechtszaken en vind ook dat die zo veel mogelijk moeten worden toegestaan (tenzij privacybelangen, minderjarigen e.d.). Zo kon ik bijvoorbeeld zien dat rond een heel andere zaak onzin verkocht werd, niet de door rechtbank maar door complotters: http://rudhar.com/politics/kijkmaar.htm

   • Maar je kunt een filmpje wel zo aankleden met tekst (bijvoorbeeld aanvullend woorden verdraaien zoals het in de kraam te pas komt), en suggestieve muziek dat de beelden een ander verhaal krijgen zoals het vitaliteiten filmpje met Bagchus laatst in de rechtbank, waar bovendien een man naast Bagchus zat met een nep advocaten kostuum.. Mensen zijn niet alleen gevoelig voor beelden.
    Micha Kat werkt ook vaak op die manier of een Martin Vrijland.
    Als dit een paar keer gebeurt dan kun je niet verwachten dat een rechtbank er veel zin aan heeft. Althans, dat kan ik dan wel begrijpen.

    • Ik vond het ook een beetje jammer dat vitallifeiten dat muziekje onder de opkomst van die rechters had gezet, maar dat is zijn keuze. Ik denk dat mensen verstandig genoeg zijn om hier zelf een mening over te vormen.

     Op zich best grappig die verkleedpartijtjes in de rechtbank, misschien moet ik volgende keer maar in zo’n ouderwets boevenpak uit de donald duck gaan, of gewoon als een moderne terrorist in zo’n oranje overall. Dat staat ook wel hip en ik toon meteen mijn support voor onze voetballers. Enige nadeel is dat iedereen dan meteen weer denkt, dat ik een team vorm met de waxinewerper.

     …pfff het is niet makkelijk allemaal…al die keuzes..

 13. JDTVHQ Dat filmpje waar bij een agent de oproep naast zijn hoofd staat van “”Wanted Dead ore alive”” . Heb jij dat erin gemonteerd of Micha ?
  Je was wel degenlijk een mede actievoerder. Je wist dat Micha de confrontatie opzocht. En na een aantal keer, wist je dat er van alles kon gebeuren. En ging je gewoon mee.

  Een filmer is laats veroordeeld omdat hij filmde dat een clown uit de bosjes sprong met een bijl, om fietsers achterna te zitten. Voor de fun.
  Wat jij doet is hetzelfde. Net zo strafbaar.

 14. Ik ben wel blij dat ik ben meegegaan, anders had ik die cowboy nooit kunnen betrappen! Kat heeft is Richard Korver door zijn open kantoorraam aangesproken. Als dat al reden is om een politiemacht op te trommelen, ga je je toch afvragen wat er daar allemaal aan de hand of te verbergen is. Dan kun je over clowns en bosjes gaan beginnen, maar dit is toch echt van een andere orde. We stonden gewoon op straat en deden geen vlieg kwaad. Kat is soms misschien vervelend, maar dit was gewoon onterecht en op niks gebaseerd. Bovendien is vervelend zijn niet verboden.

  ppffff…en wat is er nu weer mis met ons opsporingsbericht?

  Ik heb dus een agent en een officier betrapt op het construeren van een zaak tegen een persoon die op dat moment echt niets misdaan had. Blijkbaar is dat normaal in dit land, want ze hebben geen straf gekregen en zijn vandaag de dag waarschijnlijk nog onschuldige mensen aan het terroriseren.

  Nu ik het er toch over heb, denk ik dat ik nog maar eens een mooie remix van die video ga maken, die aandacht verdienen dit soort helden wel. Al die kritiek hier snap ik gewoon echt niet. Minister Opstelten vertelde van de week nog dat hij ons werk juist zo enorm kan waarderen!

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/06/een_stevige_oorlog_zou_zo_verfrissend_zijn.html

Reacties zijn gesloten.