Gratis Verzekeren met Francis Capelle

street art - TLV 1402

street art – TLV 1402

Niet lang geleden werd mijn ‘korkinet’ gestolen door de Sudanese fietsmaffia uit Levinski Park. Eén nacht niet binnengezet en weliswaar op slot, maar niet geankerd: beetje jammer. Gelukkig werd een paar dagen later een nieuw elektrische scooter-vriendje geleverd.: mooier en sneller natuurlijk dan de vorige, maar vooral ook zwaarder. En dat laatste betekende dat de kans dat ik mijn ‘korkinet’ een nachtje buiten zou laten staan groter is geworden. Dus daar moest ik een oplossing voor verzinnen die ik vond in een imposant muuranker. Het anker wordt bevestigd met 4 stalen pluggen van 18mm doorsnede die 7cm diep de muur ingeboord moeten worden. Daarna sla je een paar stalen kogeltjes in de inbus-schroefkoppen. Knappe dief die dat van de muur krijgt.

Ik ben best handig vind ik zelf, dus dit leek me wel een haalbaar idee. Zo heb ik bijvoorbeeld zonder hulp de wandbeugel voor mijn TV bevestigd. Goed, ze hangt scheef terwijl ik toch echt een waterpas heb gebruikt, en de schroeven heb ik zo vastgedraaid, en stuk gedraaid, dat zelfs mijn sterkste vriendje ze niet meer uit de muur krijgt, maar toch. Het hangt heel stevig. Dat gedeelte van ophangen snap ik dus, en dat is precies wat ik nodig heb voor het muuranker. Nou weet ik uit een eerdere ervaring dat de schroefboormachine die mijn vader me eens cadeau gaf niet echt geschikt is om een gat in de buitenmuur van mijn huis te boren. Ik had namelijk ooit bedacht dat ik in mijn tuin een soort van natuurlijke parasol ging maken van bloemenstruiken. Daarvoor moest ik een aantal draden spannen tussen twee muren, de takken een beetje de juiste richting op laten groeien en klaar. Super leuk! Anyway, met mijn schroefboormachine kreeg ik niet echt diepe gaten in de muren en toen de struiken blaadjes en bloemen kregen stortte het in. Beetje jammer.

Een goed moment dus om een nieuwe zware boormachine te kopen, want nu heb ik twee redenen om het aan te schaffen: mijn bloemenparasol waar al een jaar lang alleen smurfen onder kunnen zitten, en het muuranker voor mijn ‘korkinet’. De boormachine vond ik vrij snel. Een Bosch professional bohrhammer, en de benodigde 18mm betonboor was ook op voorraad. Ik had nu alles om mijn nieuwe ‘korkinet’ uit de handen van de fietsmaffia te houden. Enthousiast ging ik dus met mijn boschhammer richting buitenmuur. Vier gaten, 7cm diep, moest ik boren. Ik had keurig een plakbandje op de 7cm grens van mijn boor geplakt, dus dat moest goed gaan. Het eerste gat ging fantastisch, al bedacht ik me wel dat ik de volgende keer beter een sport-beha kon dragen. Het tweede gat ging ook best wel, en bij het derde gat viel het pleisterwerk van de muur. Best jammer, want met een groter oppervlak dan ik met mijn muuranker kan verbloemen. Bovendien wiebelt nu het muuranker, en het zit scheef. Mijn ervaringstip: gebruik eerst een slagboortje om ongehavend door het pleisterwerk te komen, en gebruik dan een boorhamer en betonboor om verder in het baksteen te boren.

Met bovenstaande gedeelde ervaring verdien ik 1 Euro. Tenminste wanneer ik haar zou plaatsen op grabbits.nl. Grabbits is een site waar iedereen stukjes kan plaatsen in een bepaalde categorie. Ieder stukje levert de schrijver 1 Euro op, met een maximum van 50 euro per maand en een minimum van 400 woorden per artikel. De artikelen hoeven geen ingewikkelde uit je duim gezogen #zielepiet verhaaltjes te zijn, maar dienen nuttige tips, ervaringen of weetjes te bevatten. Zoiets als mijn boor-ervaring hierboven dus, maar ik had ook het geheime Limonana-recept van mijn moeder kunnen plaatsen, of het nog geheimere recept van mijn vader: Limonana met alcohol. Teigertje plaatste hier ooit in de comments het recept voor een witte glüh-wein. Hop, 1 Euro waard bij Grabbits.

Nou is 50 stukjes schrijven voor 50 euro per maand niet bepaald mijn idee voor een succesvol business model, maar als er 100 mensen zijn die gezamenlijk 100×50 euro per maand bij elkaar schrijven en die inkomsten in een potje stoppen kan het interessant worden. Tenminste zo bedacht plotterdominee en Youtube-slaappil Francis Capelle zich het.

Francis is van het praktische soort, al blijkt dat niet meteen uit dat oeverloze gebabbel van hem, en is al lange tijd op zoek naar een financieel vangnet voor gekkies. Zijn nieuwste idee is dus het Grabbits-verzekeringsfonds voor gekkies en soevereine daklozen. Het idee is simpel. Schrijf een kort stukje – niet plotteren want dat vindt Grabbits niet fijn – over een ervaring, weetje, kunstje of truukje dat je kent en plaats dat op grabbits.nl. Grabbits betaalt je 1 euro voor dat artikel – het moet wel origineel zijn dus niet copy-pasten – en die Euro gaat in het verzekeringsfonds. Wanneer één van de deelnemende gekkies dan een rekening of een boete niet kan betalen, dan wordt deze gedekt door het verzekeringsfonds. Francis heeft inmiddels 20 deelnemers in zijn bestand, dus dat is potentieel 1000 euro per maand dat in het fonds vloeit. Mooi initiatief, al heb ik zelf nog niet precies begrepen van Francis hoe hij denkt de individuele Grabbits-inkomsten van zijn deelnemers te innen. Maar er is vast een incasso-bureau of deurwaarder te vinden die dat voor hem gaat organiseren.

Anyway, luister zelf hoe Francis het voor ogen ziet. Samen houden we het dak boven ons hoofd. Yes, we can!

34 thoughts on “Gratis Verzekeren met Francis Capelle

   • Niet alleen Francis, maar ook Dankbaar is zeer aan te bevelen als je de slaap niet kunt pakken. Gegarandeerd succes!

   • Ik heb Wim Dankbaar denk ik 1x gehoord op de internet-radio, maar ik kan niet tegen dat nasale accent. Dat klinkt in mijn oren echt heel irritant.

    Zijn volledige artikelen heb ik ook nooit helemaal gelezen. Te langdradig en ik raak altijd de weg kwijt in zijn schrijfsels.

    @Jeroen zit me altijd op mijn huid over stijl en compositie mbt wat ik schrijf, maar als ik zo’n opstel van Dankbaar lees weet ik (bijna) precies wat hij bedoelt. Man, wat kan je de inhoud van je verhaal verpesten door je onvermogen om het te kunnen beschrijven.

  • Jaja, het was ook echt stom, want de verkoper van die boormachine had me ook nog uitgelegd dat ik voor ‘zachtere materialen’ een andere boorkop moest monteren. Niet hameren, maar slagboren.

 1. Voorboren heet dat Ziva.

  Nou dat wordt dan centjes verdienen voor teigertje, alhoewel…misschien schuift het meer als we zelf zo’ n site opzetten!! Jij hebt ook wel wat leuke recepten volgens mij en ik ook. Verder wat handige klustips en huishoudtips uit mijn Grote Margriet Boek.

  Wat een creativiteit allemaal, op Barracuda zijn ze btw bezig met een opzetje voor Plotter Reality tv, dat lijkt mij ook wel heel grappig voor Comedy Late Night!! Eens kijken welk plottertje er contact gaat opnemen met die vermaledijde MSM.

  • Nou ja, je hoeft tegen Micha Kat alleen maar te zeggen dat je een documentaire van zijn leven gaat maken, en je kan de hele dag met je camera achter hem aanrennen.

   Eric Donk heeft dat al bewezen, maar die dacht er ook geld aan te kunnen verdienen. Dat bleek wat minder vanzelfsprekend door het rare draadjes-plan in het koppie van Micha.

   Maar met een beetje budget film je via Micha het hele gekkie-theater. Echt leuk wordt het dan wanneer je Micha door het Holocaust-monument in Berlijn stuurt nadat je hem eerst volgegoten hebt met wijn. Eerste klas pilot voor je serie gaat dat opleveren.

   • Een Iers biertje doet het ook heel goed.
    Maar zelfs dat lijkt me niet eens nodig, gewoon wat aandacht vitamientjes en het adrenalinegehalte bij Micha doet de rest.

    • Micha gaat heel irritant doen wanneer hij denkt dat hij de regie heeft. Reken maar dat Hans Vogel wat te horen heeft gekregen omdat hij zijn telefoon opnam tijdens de opname van de ‘talkshow’. Dat gaat niet makkelijk in dat zieke koppie: het moet minimaal Berlusconi zijn geweest die Vogel van de tafel rukte, anders gaan we binnenkort een artikel lezen waarin Micha zegt dat Hans Vogel een satanische kinderverkrachter is in dienst van Joris Demmink.

     Beledigen van Micha gaan bij Micha nooit verloren. En dit was een belediging.

    • Cruelman opperde om een reality-soap te maken à la Utopia met plotterjes. Ik vind het mooi gevonden. Gooi de zwik bij elkaar in een grote villa met een aardig tuintje en als t.v. maker heb je goud. Misschien moet Rick Felderhof van stal gehaald worden voor de inlevende interviews bedenk ik me nu,

     • Wat dacht je van reality show met de Muppets, Micha Kat die met miss Piggy op stap gaat. Martin Vrijland die met het koekjesmonster een koekjesfabriek gaat inspecteren?
      Boudine die met graaf Tel terug naar de schoolbanken gaat? De Zweedse chef die een gerecht in elkaar flanst met Wimp. etc.etc.

 2. > gestolen door de Sudanese fietsmaffia

  Dus zonder dat er een verdachte is veroordeeld door een onafhankelijk rechter, ken je de ethniciteit van de dader en je vindt het ook nog relevant die op speculatieve basis te vermelden.

  In Nederland noemen we zoiets racisme. In Israël niet?

 3. > gedeelde ervaring verdien ik 1 Euro. Tenminste wanneer ik het zou plaatsen op grabbits.nl.

  Het ervaring? Ervaring is vrouwelijk in het Nederlands.

 4. Ruud, mooi dat jij het Nederlands zo goed beheerst.
  Maar wat ik nu wel een beetje mis bij jou is dat je ingaat op het mooie artikel dat Ziva geschreven heeft. Dat is waar het uiteindelijk om draait in een blog, en dan bedoel ik niet dat je het overal eens mee moet zijn. Want wat ik je hier zie doen is dus de reden dat je bijdrages niet altijd geplaatst worden en heus niet alleen op dit blog.

  • > wat ik nu wel een beetje mis bij jou is dat je ingaat op het mooie
   > artikel dat Ziva geschreven heeft.

   Mijn boorervaringen prefereer ik voor me te houden, privacy. Ik zeg alleen dit: een boorhamer is inderdaad iets totaal anders dan een klopboormachine.

  • Als ik wist dat alles doorgelaten zou worden, had ik wat minder bits geformuleert. Ik dacht “gaat tog down de drain, dus wat maak het uit’.

 5. Pneumatische hamertje huren, bijv. een Hilti, boor d=max. 12mm, en je prikt gaatjes in het beton alsof het boter is. Chemische ankers erin, en klaar is Kees. Sport-beha is niet eens noodzakelijk. Zo doe je dat @Ruud tuut, tuut,tuut. @Ziva schrijft een leuk stukje, laat jij als voormalig virtual Vaatstra speurneus zien, dat je ook al geen verstand van gatenboren hebt.
  Kan je van @Ziva niet zeggen. Overigens is voorboren in beton vragen om ongelukken @Teigertje. Tijdens het opboren slaat de boor vast.

   • > laat jij als voormalig virtual Vaatstra speurneus zien

    Ik heb me nog nooit inhoudelijk over de Vaatstra-moord uitgelaten, omdat ik er niks vanaf weet. Je zal wel in de war zijn met de Deventer moordzaak.

 6. Wat is virtueel het geschil? Deventer ligt niet in Friesland, maar boven Zutphen. Daar heb je gelijk in, @Ruud. Maar heb je wel eens met een boorhamer gewerkt ¿ .

 7. “Echt leuk wordt het dan wanneer je Micha door het Holocaust-monument in Berlijn stuurt nadat je hem eerst volgegoten hebt met wijn. Eerste klas pilot voor je serie gaat dat opleveren.”

  Een doolhof waar hij nooit meer uit komt. Als dwerg kan hij immers niet boven die stenen uit kijken. Gouden idee!

 8. > Maar heb je wel eens met een boorhamer gewerkt ¿ .

  Ik heb er een gekocht, zelfs, aanbieding, op zondag ook nog, omdat ik hem meteen nodig had. Iets van 85 euri’s maar, geen geld, huren is gauw duurder.

 9. Zegge : Vierhonderd duizend woorden per maand a la raison van 1000 Euries. Vroeger heette zoiets “Cont is king” . King Francis met zijn slaapverwekkende monologen, biedt tenminste nog een tegemoetkoming in de voorspelbare ziektekosten, aan zijn schrijfslaven. Maar ja , bij een volcontinuedienst van 720 uur per maand, een kickback van iets meer van 1 Eurie per uur, krijg je wel
  waar voor je geld.

Reacties zijn gesloten.