CopyKat & Dinges

Street Art - Tel Aviv - 1401

Street Art – 1401

Mooi is het die ‘subliminal sex’ tussen Martin Vrijland en Micha Kat. Terwijl de eerste in een tochtig schoolgebouw een beetje doelloos naar de regen zit te staren viert de laatste vakantie in het zonnige Italië: het verschil tussen een kansloze steunsloeber en een advertorial-schrijver kan niet schrijnender zichtbaar gemaakt worden.

Het is ook niet eerlijk. Martin was juist vandaag vroeg opgestaan om het derde deel van zijn ‘dans op het verse lijk van een onschuldige’-serie af te raffelen, maar niemand wilde met hem spelen. Er zit kennelijk nog een beetje fatsoen in zijn sock puppets. Nauwelijks comments, en het was nog wel zo’n “I rest my case”-goede analyse: lol. Het was niets, het is niets en het wordt niets Martin.

Nee, dan kan je beter Micha’s werkdruk hebben: twee keer 30 seconden een telefoontje plegen in de ochtend en het journalistieke werk is weer gedaan. Vervolgens een beetje uitbuiken met een fles lokale Valpolicella, de dagelijkse post van Justitie debunken; beetje wijn bijschenken om de juiste spin te vinden waaruit blijkt dat je wel gewonnen hebt, en hatsiekadee de ‘stort maar raak’-achterban is weer zoet tot de avond.

De avond: tijd voor de derde – jaja het gaat snel – aflevering van CopyKat & Dinges: het nieuwe praatprogramma van Micha Kat en Hans Vogel (een of andere geflipte historicus). Het hele idee heeft Kat rechtstreeks gestolen van zijn nieuwe vriendjes de charming Bea van Kessel/Magda Wel en haar lieve geitenbreier Michel Vitaliti, maar dat terzijde. Zo rolt Micha nou eenmaal al jaren: beter goed gejat dan slecht bedacht. De setting van de CopyKat & Dinges show is prachtig. Een fraaie antieke bibliotheek biedt een intelligent décor, en de kraaiende haan op de achtergrond doet lekker authentiek landelijk zijn werk. Inhoudelijk is het programma echter ruk.

Als kijker bekruipt je al snel het idee dat je naar twee oude mannen zit te kijken die he-le-maal niets te melden hebben. Goed, Micha zit er met een gebruinde kop, stylish ongeschoren trendy te kleur-balansen met de achtergrond, en de geflipte professor doet het autoriteit-technisch ook grappig in zijn wisselende stropdas pak, maar dat wat uit de hippe plottermondjes komt is zwaar teleurstellend.

Dinges – die Vogel met stropdas dus – praat zo in zijn eigen mond dat het simpelweg niet verstaanbaar is. En wat hij dan wel verstaanbaar weet te mompelen is weer van zo’n camping niveau dat je denkt: Man, trek je pak uit en zoek een geit om tegen te mekkeren. Kortom, nope, nada, niente.. dit gaat ‘m niet worden met Dinges.

De inbreng van Micha CopyKat is al niet veel beter. Al lijkt hij in dit nieuwe gejatte format vooral de rol van aangever op zich te nemen: nooit verstandig om Kat een tweede viool te laten spelen; trekt zijn zieke koppie niet. Er komt dan ook nu weer weinig zinnigs uit Kat. Hoewel, het is best verrassend om hem eens te zien in een enigszins stabiele hoedanigheid: de scary lijkbleke door alcohol verwrongen schuimbek-filmpjes lijken ver weg. De Italiaanse zon en zijn nieuwe medicijnen doen hem zichtbaar goed.

Anyway, het is weer leuk geprobeerd van de CopyKat, maar helaas het is wederom geen kaskraker. Hoeft natuurlijk ook niet met een gegarandeerd inkomen, maar toch, als professioneel belangrijk NWO-omduwer ben je wel verplicht om iets meer ambitie te laten zien dan een leuke klassieke leeskamer met een kraaiende haan op de achtergrond. Als entertainment kijktip krijgt de CopyKat & Dinges show dan ook geen ster. Volg liever de Vitalifeiten-serie van Bea en Michel: interesseert ook niemand behalve de politie, maar is in ieder geval authentiek.

10 thoughts on “CopyKat & Dinges

 1. @Ziva

  Er is een flink tekort aan personeel voor de installatie van windmolenparken op zee. Nu al moeten Nederlandse offshore bedrijven veel personeel uit het buitenland halen, want hoewel windenergie op zee een enorme groeimarkt is, is het imago nog niet al te best. Gerard van Bussel, hoogleraar windenergie aan de TU Delft: Windenergie gaat gewoon gebeuren, ook op zee.

  @Ziva
  Laat je verdomme niet zo gek maken door de kansloze necrofiele Vrijland! Komt vanzelf vandaag of morgen als vanzelf in een of andere inrichting terecht. (of ergerger nog). Onderstaande copy and paste is iets om blij van te worden.

 2. @Ziva
  Sorry voor mijn ruzie met het rommelige Samsung touch screen gedoe. Was zelf ook behoorlijk aangedaan vanwege de doorgetrainde ingekochte volidioot in Brussel, die mensen voor plat geld kogels door de schedel jaagt. Dat gaat veranderen, dat is zeker!

 3. > Dinges – die Vogel met stropdas dus – praat zo in zijn eigen mond dat het simpelweg niet verstaanbaar is.

  Jawèèèèl toch!?! Te lang uit Neejderland weg misschien? Beetje skypen om te oefenen of moderne tv kijken?

Reacties zijn gesloten.