café Samsom is weer geopend

(Lekker biertje..het eindigt op een n maar ach het is voor het idee!!)

Wat is dat toch met sommige politici?
Het is net alsof je in de kroeg zit, geloof in mij, in PvdA en alles komt goed.
Wij van de firma PvdA gaan de rijken extra belasten en werken moet weer lonen, weer een staaltje borrelpraat zo vlak voor de Europese verkiezingen. Want als het weer een blooper wordt voor de PvdA dan zitten ze in een maatje te groot in het huidige kabinet.
Dit is dan ook de enige drijfveer die Samsom en Co heeft om dit soort van debiele verraderlijke uitspraken te doen.

Want het is natuurlijk allang bekend dat dit nooit gaat lukken, de VVD gaat dit echt niet doen en waarom zouden ze, waarom zou de VVD de eigen motor/ achterban gaan duperen. Wie dan wel, het CDA? Mwa, die zijn nog echt niet terug en hebben bovendien ook vele andere belangen die de PvdA niet nastreeft. SP dan maar, neu die willen een radicaal ander beleid in ruil. Geert Wilders dan, hahaha LOL.

Dus waar wauwel jij over Samsom, hoe ga je dit waarmaken?
Belangrijker zijn daden, die zeggen meer dan woorden en wat zie ik dan…Een totaal verkeerd beleid op bijv. stimuleren helpen van je ouders die niet meer zomaar het bejaardenhuis inkomen en het domme kortzichtige beleid op Jeugdzorg.
Zo al twee zaken die echt niet het geld gaan opleveren omdat er simpelweg niet over nagedacht is. Als oude pa straks struikelt in zijn huis door te weinig toezicht zullen de kosten snel oplopen, een gebroken heup op 80 jarige leeftijd levert in de eerste plaats veel ongemak en is waarschijnlijk blijvend ongemak en kost gewoon veel geld. Klinkt plastisch maar is de realiteit. Een ander voorbeeld uit de praktijk: mensen die mantelzorg willen geven worden gestraft door mw. Klijnsma.
Kwetsbare kinderen in de jeugdzorg zijn straks afhankelijk van de expertise die de  gemeente heeft, helaas laten schrijnende voorbeelden zien hoe ingewikkeld deze materie is met vaak een dusdanige ingewikkelde hulpvraag dat een goede scholing en bijscholing een vereiste is. Je moet kunnen samenwerken met behandelaars, een Jeugd GGZ bijv.

En natuurlijk heeft de PvdA niet als enige met deze stompzinnige plannen ingestemd maar tegengas is er ook niet bepaald gegeven. Nee hoor, tijdens een potje kwartetten was alles beslecht, jij dit..ik dat.. of zijn we dat vergeten?
Maar nu, na het debacle bij de gemeenteverkiezingen en het verlies van Amsterdam komt Samsom met een worst. Een grote sappige worst, eet hem niet op want je wordt er misselijk van.

 

Advertenties

24 thoughts on “café Samsom is weer geopend

   • @Tijgertje
    Is dat zo? Zag toch echt een bijbelse naam voorbijkomen m.b.t. ene harige e-mail Samson , die in tegenstelling nooit zijn haren zou afscheren, in tegenstelling tot de bewezen krachten van onze kale Diederik. Die heeft schijt aan leugenaars.

    • Klopt, zo heet ook het biermerk zoals je ziet, heb het gelijk aangepast.
     Lijkt mij nu niet zo heel erg.
     Iets anders is de kracht die jij Diederik toedicht, en waaruit bestaat die kracht dan?
     Welke goede dingen komen er tot stand dankzij Diederik? Vertel.

 1. Trouwens partijleider noem ik hem nergens…misschien wel omdat ik dat helemaal niet wilde doen. Maar hij is het wel, heb je gelijk in @Geen.

 2. @Tijgertje
  Zeg dus nooit , nooit. Slechte beurt van je. Vraag anders @Jeroen even over een gnostisch stukje over de bijbelse krachten van Samson. Is mij ooit op de Zondagschool bijgebracht, heb er verder niks mee. Heb echter wel gezond respect voor Diederik Samsom.

  • Slechte beurt, Barracuda waar jij ook reageert zit er ook wel eens 2 seconden naast, in het stukje zelf op het blog is het gewoon in orde gemaakt en daar gaat het om. Inhoudelijk reageer je niet valt mij op. Waarom heb jij een gezond respect voor Samsom, vertel het mij maar eens.

   • @Tijgertje
    Ik zou willen dat ik kon schrijven als “Maarten” cq Barracuda, of @Jeroen, @Ziva, @Nieuwsbreker, of zelfs @papi, ze liggen in een deuk.

    • Geef nu eens antwoord op een vrij simpele vraag @Geen
     Wat heeft Samsom dan voor goeds gedaan volgens jou.

     • @Tijgertje, lieverd,
      Samsom is inderdaad een vreemde eend in de bijt. Maar geef hem niet de schuld van de crisis, heelbveel anderen liggen meer voor de hand.

 3. Hoezo @Geen, ik beschrijf het beleid en de keuzes die worden gemaakt door de PvdA onder leiding van Samsom en wel specifiek het beleid in de Gezondheidszorg. Zelf spreek ik veel met mensen uit die hoek, ook met wat mensen uit de politiek en de vakbondsbeweging. Heb het nergens over wie schuldig zou zijn aan de crisis, die woorden leg jij mij in de mond.

  • @Tijgertje
   Ik spreek ook heel met mensen.Samsom incl. de PVDA zijn momenteel aangeschoten wild. Helemaal met je eens.

   • Samsom is geen aangeschoten wild, dan zeg je eigenlijk dat hij overal zomaar de schuld van krijgt. Maar dat is dan ook voor een gedeelte zo want onder leiding van Samsom worden deze keuzes gemaakt door de PvdA, hij is er dus aansprakelijk voor als leider.
    Er wordt niet nagedacht maar wel gekeken hoe er op korte termijn geld vrijgemaakt kan worden.
    Dat is korte termijn beleid en dat kun je dus niet gebruiken.
    De voorbeelden staan in het artikel.

    Bovendien hangt hij een worst voor de middengroep uit electorale motieven, hij kan het niet waarmaken. Ze kunnen de A wel schrappen uit hun naam, al jaren lang.

    • @Tijgertje
     Zoiets heet politiek. Fragmentarische pogingen om PVDA achterhaalde zieltjes te winnen. Als ik op zijn Wilders zou vertellen , dat Nederland via windmolens en zonnepanelen , kortom alternatieve duurzame energie, kan verkopen, om Nederland te veranderen in Dubai aan de Noordzee, verklaren ze mij ook voor gek. Deltawerken en afsluitdijk ten spijt. Samson is echt een ziener geweest op dat gebied. Wilders is niks meer dan een oerdomme slipstreamer van ellende.

     • Dat is geen politiek maar je gedragen als kip zonder kop die stemmen moet winnen voor de komende verkiezingen en dus wat dingetjes aan gaat halen die niet waar te maken zijn.
      Politiek wordt al enige tijd niet meer bedreven in dit land. Politiek is beleid uitzetten en doordenken en luisteren naar specialisten. Over windmolens valt heel wat te vinden op internet overigens en gaat het idd niet worden naar mijn mening.
      In de Tweede Kamer zit onvoldoende kennis momenteel om gewicht te bieden aan types als Samsom die zich als een waardeloze marktkoopman gedraagt.

 4. Die mythische held uit Rechters/Richteren, Samson, heet trouwens in Nederland Simson, zowel in de Statenvertaling van 1637 als in de nieuwste vertaling van een paar jaar geleden en in alle vertalingen daartussen. De i in Simson vind je ook in het Hebreeuwse origineel.

 5. Hoe dan ook, iedere politicus heeft een houdbaarheid. Anders gezegd: een grens aan zijn geloofwaardigheid. Die van Samson is over de datum en hij zou er slim aan doen om stilletjes plaats te maken voor een partijgenoot die nog wel fris en fruitig de socialistische ideeën kan pitchen.

  Ik denk namelijk dat het verlies van de PVDA met de gemeenteraadsverkiezingen deels aan hem te wijten is. Mensen willen niet stemmen op een draaikont / leugenaar, ook al zijn ze in de kern hardcore socialist. En dan kun je als signaal wel op andere socialisten stemmen (dat moest sowieso al bij de gemeenteraadsverkiezingen), SAMSON straalt toch af op de partij dus stem je niet of stem je anders.

  • Het meest kwalijk aan dit kabinet is de geloofwaardigheid die ze definitief te grabbel hebben gegooid met een partijtje kwartetten. Ik hoop dat de mensen dit niet vergeten.
   Kwartetten om de toekomst van een land!! Te debiel voor woorden.

   Toevallig stond er het volgende op teletekst: Politie rukt vaker uit naar GGZ patiënten die nu langer gedwongen thuis zitten. Goedkoop= duurkoop.
   Een lange termijn visie dat mis ik.

 6. @teigertje: mee eens.
  Totaal idioot dat kwartetten. Was trouwens een ideetje van een andere socialist die inmiddels ook over zijn houdbaarheid heen is.

  Samson moet gewoon wieberen, er staan genoeg eloquente partijgenoten klaar die prima partijleider zouden kunnen zijn. Er is gewoon een grens aan wat wij burgers accepteren van onze “leiders”. Je kunt niet ongestraft uiteenlopende standpunten innemen in een kort tijdsbestek.

  Overigens nadert Rutte ook zijn uiterste houdbaarheidsdatum. Is ook helemaal niet erg. Gewoon lekker wat anders gaan doen. We leven in een democratie, we horen om de zoveel tijd onze leiders te wisselen. We leven toch niet in Rusland? Om maar eens een land te noemen.

  Over Rusland gesproken; wanneer legt de EU daar nou eens een doorwrochte visie neer? Precies de gebieden waarop EUROPA het altijd laat afweten (defensie, buitenlandbeleid) zijn de gebieden waar het om spant. Liever neuzelen we in Europa over voorschriften en rauwmelkse kaas oid….

  Kom eens als Europa met een dichtgetimmerd verhaal over energie, duurzaamheid, etc. en laat die Putin lekker in zijn eigen gas stikken.

Reacties zijn gesloten.