De shake-out van Micha Kat

tumblr_mr0gmb5bqu1s42wbfo1_1280Micha Kat ziet zichzelf graag als de Obersturmbahnfüher van de complotmedia. Samen met Jan Poot heeft hij een strakke agenda en blogs die deel uitmaken van zijn Einsatzgruppe moeten blind zijn geboden opvolgen. Als je daar tegenin gaat ben je -zijn woordkeuze- een couppleger die zijn alleenheerschappij in gevaar brengt.

Die positie bereikte hij met een gewetenloze vorm van klantenbinding: door zo hier en daar (met Calvinistische beetjes) geld van Jan Poot uit te delen, verschillende categorieën mafkezen te faciliteren in hun wanen en er nog een paar van hemzelf aan toe te voegen. Op deze manier slaagde hij er jaren in om hetzes en haatcampagnes tegen doorgaans onschuldige mensen niet alleen via Klokkenluideronline, maar ook via andere blogs te voeren. Totaal gewetenloos, want hij probeert met name mensen die psychisch niet in orde zijn,  diep in de problemen zitten of anderszins een halfie zijn aan zich te binden. Mensen die doorgaans ook nog eens stijfstaan van de haat en eigenlijk alleen maar destructieve intenties hebben. Beschadigde mensen met een rugzakjedrangzorgbehoeftigen. Die exploiteert Micha het liefst. In zijn totaliteit vormen ze een criminele organisatie.

Volgens mij is het bewijs voor dit netwerk van haat en leugens onder leiding van Micha Kat zo overweldigend -met name in zijn eigen woorden-, dat ik er niets van begrijp dat hij nog niet aangeklaagd werd voor dit jarenlange patroon van opruiing en haatzaaien in zichzelf. Telkens weer wordt er geprocedeerd over incidenten, terwijl het verhaal in zijn totaliteit, noem het voor mijn part een “samenzwering” onder leiding van Micha  veel misdadiger en strafwaardiger is.  En helemaal niet zo lastig om aan te tonen, want Micha verspreekt zich nogal eens als hij weer eens staat te schuimbekken.

Maar nu begint zijn zorgvuldig opgebouwde narcissistic supply system toch in rap tempo af te brokkelen, waarvan hij op zijn eigen blog melding doet. Ik moet hem er gelijk in geven dat ik waarschijnlijk geen deel uitmaak van de “groep Poot” zoals complotpsychopaat Martijn Vrijland dat voor zich ziet, maar verder is het een een bizar verhaal, waarin hij de verantwoordelijkheid voor zijn publicatie van doodsbedreigingen aan het adres van premier Rutte probeert te ontlopen, aanpapt met Boudine die hij eerder tot op de enkels afzaagde, en het feit dat Alexandra van niburu.co geen zin had om het medeplegen van een misdrijf, wordt door hem gezien als “verraad”.  Zoals Ziva al schreef

1. Het filmpje dat Vrijland heeft gepubliceerd, waar Kat als een randdebiel tegen Rutte c.s. tekeergaat heeft hij wel degelijk gepubliceerd op zijn eigen web site. Vervolgens heeft hij het ‘private’ gezet toen zijn advocaten gingen bellen: die zagen zichzelf al ‘s nachts naar een politiecel vertrekken om Kat te bevrijden. Op 9 januari 2014 meldde ik dat filmpje al hier op Swapichou. Niets “niet voor publicatie bestemd”. Gewoon wel gepubliceerd en op aandringen van zijn advocaten snel verwijderd, wat hij overigens zelf in de comments aangaf op KLOL.

2. Zijn charme naar Boublog is über vals. Hij heeft Boudine al zo vaak en zo diep door het slijk gehaald dat het niet meer geloofwaardig is.

3. Zijn gedoe met Niburu.co is niet zijn keus, maar de keus van Alexandra die plots inzag dat Kat een grote oplichtende manipulator is. De druppel was het ‘dagboek’, maar het zaad dat initiatief van Alexandra om een alternatieve NvJ op te richten: hetgeen Kat op zijn kreupele koppie manier probeerde te kapen voor eigen gewin.

4. Eric Donk is door Kat op talloze manieren belazerd. Kat kwam de financiele afspraken niet na, verraadde Donk’s vriendinnetje in de Leidse Uni-story, betaalt niet de boetes waar Eric hoofdelijk voor aansprakelijk is gesteld, etc, etc. Slijmen dat het zo’n toffe jongen is, helpt dan niet meer.

Het is te hopen dat Kat niet alleen zijn netwerk verliest, of daar op z’n minst niet zoveel invloed meer op heeft, maar eindelijk eens de strafrechtelijke vervolging krijgt die hij verdient. Deze ellende heeft nu echt lang genoeg geduurd en richt direct en indirect teveel schade aan om voort te kunnen duren.

13 thoughts on “De shake-out van Micha Kat

 1. Let op mijn woorden: de Val van Kat binnen afzienbare termijn is net zo onwaarschijnlijk als de totale ineenstorting, vandaag, of op zijn laatst morgen, van de satanische NWO of hoe dat ook heten mag.

  • Dat heeft er dus volgens mij mee te maken dat de bestrijding van hem reactief is en telkens ingaat op de incidenten, terwijl je de achterliggende structuur aan moet pakken, die ervoor zorgt dat de volgende drie hetzes en haatcampagnes al op stapel staan.

 2. Ik kan de gedachten van het OM niet lezen, maar ik vermoed dat men vindt dat het sop de kool niet waard is. Reageren op elke provocatie kost veel werk terwijl men het al zo druk heeft, en bezorgt Kat weer onnodige publiciteit. Maar de gevolgen van die opstelling zijn wel vrij ernstig, namelijk dat Kat voortdurend wegkomt met het soort overtredingen en misdrijven waarvoor anderen doorgaans wel worden veroordeeld – een vorm van rechtsongelijkheid. Uiteindelijk zal deze criminele narcist zichzelf opblazen, maar met Douwe denk ik dat dat nog wel even kan duren.

  • Nouja, dat heeft volgens mij dus te maken met de strategische insteek. Zo lang het OM zich focust op incidenten en niet het achterliggende patroon aanpakt, kan dit tot in lengte van dagen doorgaan.

   • Je weet het inderdaad niet. Als het OM verstandig is maken ze geen martelaar van hem, rechtsongelijkheid of niet, en is het een kwestie van wachten tot hij zichzelf in de vergetelheid heeft gerant, geraasd en getierd of gestikt is in zijn eigen speeksel. Wat Dorothy bij Barra zegt, hoe de fuk weet er in de echte wereld nou wie Kat is. Een handjevol receptionistes. Houwen zo toch.

    • Sorry hoor, maar je vergist je. Micha’s naam is inmiddels behoorlijk bekend en er moet juist wel een aanschouwelijk voorbeeld van hem gemaakt worden, juist omdat hij zo bekend is. Maakt dat een “martelaar” van hem? Nee, zoals zijn laatste detentie liet zien, toen er ook bepaald geen volksopstand uitbrak. Het is belangrijk dat juist zijn medestanders, die hem als rolmodel zien, snappen wat het prijskaartje is dat aan bepaalde misdrijven hangt.

    • Als het OM een algehele crackdown Op Micha en de gekkies om hem heen organiseert, heeft dat bij die doelgroep een positieve werking en er wordt niemand martelaar, want ze zijn toch te gestoord. Dit is een heel anders soort tuig dan kraaktuig, die harder worden naarmate je ze harder aanpakt. Dit zijn eenlingen en lafaards. Als je die hard aanpakt heb je daarna geen last meer van ze.

     • Niet alleen dat Jeroen. Het internet zit vol van onzinnige nutteloze nietsnutten die redactie panelen volschijten met de meest onzinnige haatdragende onzin. One-liners. En andere stierenstront. Het is niet alleen ernstig te noemen dat veel nieuwssites hun commentaar panelen sluiten. Het was vroeger bezopen kroegpraat van randdebielen maar met het internet krijgen deze totaalmaloten en podium dat een flink stuk groter is dan de belachelijke zeepkist van weleer. Ik zie het als kanker. En ja kanker daar ga je doodt van. Doet 90% zijn best om er iets van te maken zit je met 10% die voor diverse redenen alles kapot willen maken. KLOL is maar een fractie van de idioterie.

     • @Swap

      Dat is ook zo, in sommige gevallen zelfs stront van een papegaai met paratyfus, zoals onze dierbare reaguurder Nieuwsbreker zich als geen ander realiseert. Hij hield er zelfs religieuze ervaringen aan over. Maar zulke randdebielen een focus geven in hun afzonderlijke wanen en ze allemaal als een schuimbekkende meute zombies op Joris Demmink afsturen om daarmee op slinkse wijze het financieel belang van een oude gek te dienen, is me echt een brug of drie te ver. Wil ik als Nederlands staatsburger niet hebben in mijn achtertuin, qua NIMBY. Dat gun ik zelfs die debielen niet en Micha zou door een rechter op dat gedrag aangesproken moeten worden, in plaats van alle afzonderlijke incidenten. Bewust, gericht en stelselmatig haatzaaien en opruien over bepaalde onderwerpen bij een labiele en zwakintelligente doelgroep, zou volgens mij de maximale straf voor die misdrijven op moeten leveren.

      Zeg maar Chemotherapie.

 3. Micha kan zich een ‘overlever’ noemen. Maar het feit blijft dat hij dagelijks ernstige strafbare feiten pleegt. De vraag is dus niet OF hij te grazen wordt genomen maar WANNEER hij te grazen wordt genomen. In mijn nederige mening is het OM rustig aan het afwachten totdat het dossier compleet is om hem (al dan niet met TBS) voor een hele lange tijd weg te bergen. Micha zal dan ook slim genoeg zijn om ‘absent’ te zijn. Deze woorden van uw profeet 😉

 4. Dorothy, ik denk dat Douwe doelt op de gewoonte van Kat om zich, voorzien van een kinderpetje, een rugzakje en een van Michael Moore afgekeken megafoon, bij banken, advocatenkantoren en ministeries te vervoegen om de een of andere VIP te spreken te krijgen. Die pogingen liepen meestal via een portier of receptioniste. Die kennen hem dus, of ze willen of niet.

 5. Het probleem met Micha is dat hij serieus genomen wil worden. Het Michael Moore idee is aardig, maar het niveau van Michael Moore is iets wat de natte droom van Micha is. De vraag blijft als we over 10 jaar nadien hier naar kijken, dan zal Micha zijn naam hierin obscuur zijn en dat is wat hem betreft niet de bedoeling. Geen doorbraak, behalve dat hij voor eeuwig als broodschrijver voor de familie Poot is.

Reacties zijn gesloten.