Poisoning the Well

The Faerie thief

The Faerie thief

Toch weet MartinVrijland/ Martijn Alberda, onze favoriete complotpsychopaat, telkens weer te verrassen met nieuwe stompzinnigheden. Ondanks het feit dat ik zeer kritisch over de familie Poot van Chipshol schreef in een stuk dat door diverse leidende blogs overgenomen werd, denkt hij nu dat ik de familie Poot juist help, zijn verhaal kaap en met de “eer” strijk van wat zogenaamd zijn primeurtje zou zijn. Opmerkelijk, want de informatie over Jan Poot en de feitelijke belangen die in de Chipshol affaire spelen, kopieerde hij gewoon van Barracuda en dit blog, waar we het al sinds jaar en dag in de reactiepanelen over deze materie hebben. Ook denkt hij dat de weblogs Sargasso en FrontaalNaakt van Peter Breedveld vehikels zouden zijn van de familie Poot. Want iedereen die een mening uitdraagt die tegengesteld is aan die van hem, móet haast wel sinistere belangen vertegenwoordigen! Zelfs als die zijn verhaaltjes ten dele bevestigen. Pathetischer is eigenlijk niet mogelijk.

Het is natuurlijk verre van Martijn’s primeur. Jan Poot werd vorig jaar op dit blog al uitgeroepen tot “sugardaddy van het jaar” vanwege zijn ruimhartige financiering van de complotscene en het “primeurtje” over de achterliggende financiële belangen in de hetze tegen Joris Demmink was eigenijk van mij afkomstig. Ik ergerde me er al tijden aan dat alle aandacht naar Micha kat ging, die eigenlijk gewoon een werknemer is van de familie Poot. Zo schreef ik al op 17 december 2013, maanden voor Martijn’s “breuk” met Micha Kat en Martijn Alberda overigens nog voluit de Demmink hetze ondersteunde:

Op de keper beschouwd is die oude Poot een veel schadelijk figuur dan Micha. Dat is verder een loopjongen van deze poot, die gewoon door een andere gek vervangen gaat worden als Micha binnenkort opgebruikt is. Maar die oude gek richt nogal wat maatschappelijke schade aan om een gelijk te halen dat hij verder toch nooit gaat krijgen. Het draait hem eigenlijk alleen maar om algehele rancune, haat tegen de democratische rechtsorde (zoals Micha nog verwoordde) en GELD.

Maar de maatschappelijke schade die hij aanricht is aanzienlijk, want hij weet nogal een stoot geld achter zijn wanen te zetten:

 • Zo er al een zaak tegen Demmnink is, speelt poot met zijn machinaties (nu dus weer met die nepverklaring uit turkije) het zo, dat Demmink nooit meer kan verliezen.
 • Hij berokkent mensen die hem in het echt of zijn verbeelding tegenwerken een onherstelbare reputatieschade (Demmink, Westenberg)
 • Hij houdt een netwerk van blogs (en indirect de satellieten daarvan) in stand dat gerund wordt door psychiatrische patiënten, die ieder op hun eigen unieke manier weer hun haat tegen Joden, homo’s, Jeugdzorg en weet ik wat tot uitdrukking brengen. Is “collateral damage”, maar wel degelijk op zijn conto te schrijven.
 • Hij berokkent ons als land schade, door “black pr” en negatieve campagnes in de VS op te zetten onder leiding van de criminele lobbyist Abramoff en wat extreemrechtse elementen uit de Amerikaanse politiek (zo constateerde VN).
 • Hij deed zijn miljoenenclaim in de uitverkoop aan deze Amerikanen, die nu de laagst denkbare astroturf inzetten (die niet bij onze cultuur hoort).

Het mag duidelijk zijn dat Martijn’s zogenaamde primeurtje leunt op dit verhaal en hij er eigenlijk alleen maar wat extra psychotische veronderstellingen aan toevoegde.  Op dat moment was dat helemaal geen gangbaar standpunt, hoewel mensen zich de laatste tijd gelukkig steeds meer bewust beginnen te worden van de strategie die gediend wordt met de hetze tegen Demmink: door middel van beïnvloeding van de publieke opinie via de media en sociale media, procederen tegen Demmink en agressief lobbyen, wordt er gehoopt op een parlementair onderzoek (Peter Poot ziet het al helemaal gebeuren), waarin de vraag dan aan de orde gaat komen waarom Demmink zogenaamd “beschermd” werd (belangen!111ONE), een parlementair onderzoek kan leiden tot het opnieuw openbreken en eventuele herziening van die claimzaak, zodat Jan Poot en zijn medegekkies hun koffers met vooralsnog denkbeeldige miljarden gevuld zien. Het is een soort drietrapsraket van haat en hebzucht. Een absurde strategie natuurlijk, maar het heeft er alle schijn van dat dit het achterliggende verhaal is.

Overigens verwijt Martijn Alberda me ook onterecht, dat ik de dood van Fred Brouwer niet zou aankaarten. hij schreef:

Wat Jeroen Hoogeweij namelijk niet zal doen is de nep-moord op journalist Fred de Brouwer aankaarten. Nee, hij moet dingen verkopen die toch al online staan. Wil je aan damage control doen, dan moet je altijd zorgen dat je een verhaal overneemt.

Ook dit is feitelijk onjuist, want naar aanleiding van Martijn’s geesteszieke verhaal dat Fred de Brouwer niet dood zou zijn terwijl er uitgebreid verslag gedaan werd van zijn begrafenis en de Telegraaf zelfs getuigen vond die bij het ongeval aanwezig waren, schreef ik afgelopen week nog het artikel I see dead people. Ik kaartte het dus wel degelijk aan, maar verwees Alberda’s nogal gestoorde verhaal het naar het rijk der fabelen.

De vraag is een beetje wat Martijn drijft om de eer voor een primeur die niet de zijne is op te strijken en die vervolgens te verkrachten met gestoorde theorettes. Ik zie twee mogelijkheden: hij is een narcist zonder enige creativiteit of onderzoeksvaardigheden die op agressieve wijze de “eer” van andermans verhaal probeert op te strijken en zichzelf belangrijker vindt dan het verhaal, of er is hier sprake van een bewuste poging om een feitelijk juist en goed onderbouwd verhaal te verneuken, door er allemaal bizarre verhaaltjes aan toe te voegen. Dit wordt ook wel poisoning the well  genoemd. In het laatste geval is het zogenaamde conflict tussen Kat en Alberda te zien als een toneelstukje en is de functie ervan het op feiten gebaseerde verhaal over Poot en Rubinstein onschadelijk te maken. Over controlled opposition gesproken.

27 thoughts on “Poisoning the Well

 1. Mogelijkheid drie lijkt me in al zijn eenvoud het meest voor de hand liggen.
  Martijn gokt er op, dat zijn volger, anti deVriesmaffia, niet verder leest dan zijn neus lang is.
  Aan de comments te zien heeft Martijn goed gegokt.
  De suckpoppits kunnen in hun hok blijven.

 2. Zou kunnen, maar dan met minder drama dan jij er aan toedicht.
  Iedereen werkt volgens hem inmiddels voor Poot.
  Vanochtend dacht hij (facepalm) shit, ik ben Hoogeweij helemaal vergeten.
  Dus draait hij daar al copy/pastend een mooie dagelijkse drol van en anti deVriesmaffia vreet die meteen op alsof hij al dagen niet heeft gegeten.
  Jammie, Martin, lekker!

  Zoek er niet te veel achter, dat is teveel eer voor die stumper.

  Wel benieuwd, wat hij nog over Vrouwtje Boe wou gaan melden.
  Zal wel voor Poot werken.

  • Nou, hij was goed over de zeik en liet all over reacties achter om aan te geven dat het zogenaamd zijn primeurtje zou zijn. Tot Frontaalnaakt aan toe en daarna ging hij briesend dat stukje schrijven. Dus het zit hem ergens toch dwars, ook al komt hem geen enkele eer toe en kon hij geen enkel primeurtje op zijn conto schrijven, los van wat gestoord gereutel over Fred de Brouwer, waarvan een debiel nog wel kan constateren dat het onzin is. Dus op het eerste gezicht lijkt optie één – dat hij een narcist is die goede sier wil maken met andermans verhaal- me het meest voor de hand liggend en ook niet zo dramatisch.

   Toch vind ik optie twee ook het overwegen waard, kijkend naar onderzoek dat gedaan werd over complotgekkies. Er bleek dat de verkondigers van complottheorieën vooral hun eigen manier van denken en handelen op de wereld projecteren. Wat we bij Martijn zien is dat hij een nogal ziek beeld van wat hij dan ‘perceptiemanagement” noemt heeft en in het verleden vaak liet zien dat vooral zelf toe te passen. “Poisoning the well” is natuurlijk één van zulke gewetenloze perceptiespelletjes. Daarnaast is het een nogal doorzichtige manier om dat spelletje uit te voeren, dus qua uitvoering blijft het natuurlijk een domkop, als dat zijn bedoeling was.

   Hier kan je een verslagje van het onderzoek trouwens bekijken:

   The research, titled Does it take one to know one? Endorsement of conspiracy theories is influenced by personal willingness to conspire, considered the responses of around 250 UK undergraduates to 17 major alleged conspiracies, such as the ‘assassinations’ of Princess Diana and John F. Kennedy, the ‘faking’ of the moon landings and the ‘orchestration’ of the 9/11 attacks by the US government.
   In the first study, participants were asked whether they would personally play a role in such conspiracies, if they had been in a position to do so. An example of this was ‘If you were in the position of the government, would you have ordered the attack on the Twin Towers?’ The more that participants indicated a willingness to conspire, the more they found the same conspiracy theories to be plausible, interesting, and worth considering.

 3. Besteed een tijdje geen aandacht aan Martijn. Alles wat hij schrijft is bagger, dat weet het grote deel wel, maar hij nog niet. Het moet eenzaam zijn bij Martijn, hij heeft het geld niet binnen, zijn aanhang daalt en de grote doorbraak wil maar niet komen. Wat moet je dan?

  • Jaja, er staat een serie artikelen op stapel.. over occultisme in de twintigste eeuw… ook een fijn stokpaardje.. Maar Martijn drong zich zo agressief op p sites waar hij niets te zoeken heeft, dat het onaardig van me zou zijn om hem geen aandacht te geven. Zo alleen met antivries en zijn sockpuppets en zijn uitkerinkje is ook zo eenzaam.

   • LOL, wat dacht je van deze:
    rmstock / April 20, 2014

    Ik zie twee links naar dat verhaal van Jeroen Hoogeweij. Eentje op frontaalnaakt punt nl waar artikelen worden opgeleukt met smerig stinkend antieke soft erotiek platen uit vervlogen tijden. Wie zou dat nou willen bekijken ? En een link op swapichou punt wordpress dot com , een blog waar trendy stories (ook complot) worden opgeleukt met luxe edities van Tarot kaart plaatjes en andersoortige Satanische graphics, Youtube videootjes met thumbnails die lijken op een glossy magazine ads voor chocolade ijsjes en blowouts van groen slijm uit de nieuwste alien SciFi must see movies. Na het ‘vermaak’ kan men een bezoekje brengen bij het Het AIVD Stam Café … De content managers van deze sites , Jan Poot en Micha Kat zijn allen on the same page : Dat er minderjarige jongetjes worden verkracht gaan wij onze doelgroep niet in de oren wrijven.

    woehahaha, en ik maar denken het kan niet debieler. Maar het kan wel.

 4. Het lijkt mij veel interessanter als Martijn eens een artikel zou schrijven over waarom hij er als sales manager bij De Jager is uitgevlogen, of waarom al die bv’tjes van hem niet van de grond kwamen, waarom hij failliet ging en schulden had. Dat zijn immers zaken waar hij wel verstand van heeft.

  • Eigenijk gaan die artikelen over enge onzichtbare krachten die hem (en dus ons) manipuleren en het op hem gemunt hebben wel over hem. Het zijn verklaringsmodellen voor die mislukkingen, omdat hij het vermogen niet heeft om zijn eigen verantwoordelijkheid voor zijn falen te nemen, hij een gapende leegte heeft zitten waar andere mensen iets als “introspectie” hebben. Dat maakt hem machteloos, want tegelijk wil hij niets liever dan alles controleren: mijn verhaal, de vriendschappen van Wim Dankbaar, de geldbedragen die hij van de familie Poot en Micha ontvangt, hoe vaak hij zijn dochter mag zien, zeker ook zijn relaties, die klappen krijgen als ze zich niet laten controleren…

 5. BREKEND: @JDTV stopt ermee en zette al zijn video’s op zwart. Wijze beslissing, Eric. Er zijn meer dan genoeg mensen overtuigd van je kunnen, het is alleen maar goed dat je uit dat vicieuze cirkeltje stapt. Volgens mij ga jij nu een leuk nieuw hoofdstuk tegemoet.

 6. Ik stop helemaal nergens mee!

  Ben eventjes wat dingen aan het herstructureren, waardoor er voorlopig even geen filmpjes uit komen. Schijven zitten vol websites moeten verbeterd worden etc. Er staan idd wat filmpjes op zwart, maar dat heeft zo zijn eigen redenen, waar ik jullie i.v.m. het grotere complot helemaal niks over ga vertellen. Verder is alles gewoon te zien.

  Begin trouwens wel een beetje misselijk te worden van al die mensen die mijn materiaal maar zomaar blijven jatten en het op de meest bizarre manieren weer verder verspreiden.

  Urenlang vollullen over het onrecht in klokkenluidersland, maar vervolgens net zo hard hetzelfde doen…Echt wat een idioten overal.

  • Zat net even tussendoor te kijken op jouw site, maar ik zag ook nergens dat je ermee stopt. Dat weten we dat dus nu, heb je zelf al bij KLOL gereageerd?

  • Wat vind je van Micha’s uitspraak dat hij financieel zoveel voor je deed? Comment? Either way Eric, we houden op de swapichou’s toch wel van je 😉

  • Hij heeft dit antwoord op zijn site overgenomen of wel via jou. (via een chat).
   Je laatste alinea is hij overigens “vergeten”. Ook weer knip en plakwerk dus.

 7. Ik reageer al tijden niet meer op KLOL.
  Dat filmpje heb ik niet in elkaar gezet he, dat is een van de gejatte versies waar ik het over heb. Over de rest van de situatie ga ik niet eens beginnen, echt onzin. Wel een beetje jammer dat Kat net doet alsof ik hem loop af te persen in die tekst.

  • Hij gaf je jaren geleden een laptop en wat apparatuur, maar verder toch niets? Het filmpje blijft leuk 🙂

  • Kat is dus aan het frutselen geslagen met jouw werk, op zich niet verbazingwekkend.
   Hij is gewoon wat op zoek naar iets om reacties uit te lokken en zijn treintje te laten voortrijden.

 8. Eric kreeg voor elk JDTV-filmpje vrij redelijk betaald. Kat schreef zelf in april 2012: “Ik heb met Eric fantastisch samengewerkt en hem duizenden – ik schat meer dan 10.000, eerder 15.000 – Euro gegeven alsmede drie camera’s, een laptop en een desktop. Ik vond dat hij daar recht op had als betaling voor zijn werk en na een jaar of twee hebben we ook wel gesproken over vormen waarmee we de samenwerking konden formaliseren. Dat is er echter niet van gekomen omdat dat te ingewikkeld is en mijn persoonlijke positie te onzeker. Het bleef dus bij min of meer spontane periodieke betalingen die ik aan hem overmaakte met als tekst: JDTV plus lekkere snack.”

Reacties zijn gesloten.