De Yehudi Moszkowicz Zwendel

thegreenman15_frownstrongtarot

DEZE ZWENDEL MOET STOPPEN EN WEL ZO SNEL MOGELIJK! koeienletterde lastervehikel Klokkenluideronline op 6 april 2012. Het megalomane waankoppie Micha Kat had weer eens ruzie. Ditmaal was advocatenkantoor Vissers & Moszkowicz aan de beurt, dat op alle mogelijke manieren kapotgeschreven werd, omdat het niet in de maat wenste te lopen met de Kat-Kermis. Wat gebeurde er?

Kat huilebalkte al jaren dat zijn carrière verwoest werd door ijdeltuit-rechter Hans Westenberg, en rekende zich rijk in het verlengde van een mega-schadeloosstelling. Een vrij kansloze natte droom die hem zijn innige vriendschap met Roestige Spijker advocaat Matthijs Kaaks kostte, die de claim van Micha niet zo kansrijk vond. Kat vond van wel en ging briesend op zoek naar een nieuw passend kantoor dat hem in zijn waan wilde bevestigen: Vissers & Moszkowicz. Deze relatie was echter van korte duur, want het kantoor verbrak nog voor het tot een zaak kwam om moverende redenen de samenwerking. Kat was woedend en trakteerde het advocaten-duo op een ongekend felle smaadcampagne, waarbij hij werkelijk alle registers opentrok.

Kantoorchef Yehudi Mosckowicz was hier niet bijster van onder de indruk en trakteerde op zijn beurt Kat op een aangifte bij politie en een kort geding. Door beide rechtbanken werd Kat schuldig bevonden dan wel in het ongelijk gesteld en hij moest per direct de smadelijke, lasterlijke en beledigende teksten van zijn websites verwijderen. De voorzieningenrechter verbond ook een dwangsom aan het vonnis, met een maximum van 100.000 euro. Kat liet vrijwel onmiddellijk weten zich niet bij het vonnis van de voorzieningenrechter neer te leggen en weigerde de betwiste artikelen te verwijderen. Hiermee verbeurde hij niet alleen de maximale dwangsom, maar moest ook lijdzaam toezien hoe Yehudi doodleuk zijn Klokkenluideronline.NL domein liet veilen door een deurwaarder.

Dit alles maakte het humeur van Kat er niet beter op, en hij ging zich eindeloos beklagen bij de Utrechtse Deken waaronder Vissers & Moszkowicz ressorteert en sleepte het kantoor ook voor de tuchtrechter in Den Bosch. Veel leverde het niet op. De tuchtrechter zat niet te wachten op Kat’s wraakzucht, maar bij de Deken wist Kat er nog een bemiddelingsgesprek uit te vissen. Hier werd tussen de twee kemphanen de intentie uitgesproken te komen tot een samen op te stellen vaststellingsovereenkomst . Over de inhoud moest nog stevig onderhandeld worden, maar – zo beloofde Kat – de beide heren komen op korte termijn met een gezamenlijke persverklaring. Je kan het je bijna niet megalomaner voorstellen, maar het zij zo.

De roestige spijkerharde draadjes in het waankoppie van Kat begonnen koortsachtig te knetteren, want hij moest met vrijwel lege handen de onderhandelingen in. Hij verwijderde weliswaar op voorhand de meest beledigende “Yehudi is een Nazi-Jood artikelen” van zijn website, maar dat was volstrekt onvoldoende om de ‘Utrechtse Yehudi’ af te laten zien van de verbeurde dwangsommen. Om die leverage wel te krijgen beraamde Kat twee kwaadaardige campagnes: het Vaatstra-dagboek offensief, en de “Poging tot Moord/Doodslag”-aangifte.

Voor het Vaatstra-dagboek offensief maakte hij handig misbruik van de problemen die Wim Dankbaar ervoer rond het dagboek van Moeder Vaatstra. Dankbaar koketteerde op dat moment luidruchtig met zijn aankomende boek: Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra en Vaatstra-advocaat – jawel – Yehudi Moszkowizc stelde hem een kort geding in het vooruitzicht. Dankbaar verklaarde ontstemd niet van plan te zijn om integrale delen uit het betwiste dagboek te publiceren, maar stond desondanks beteuterd voor de voorzieningenrechter in Haarlem, die hem prompt in het ongelijk stelde: Dankbaar werd verboden (delen uit) het dagboek te publiceren en kreeg als bonus de rekening voor dit ‘onderonsje’ van ca 6.000 euro gepresenteerd. Ondertussen zat Kat niet stil, mobiliseerde heimelijk zijn satellieten en spoort ze aan het dagboek integraal te publiceren. Het leverde hem een breuk op met UFO-kolonie Niburu.co dat weigerde zijn opdracht op te volgen, maar diverse sites gehoorzaamden loyaal aan het bevel en publiceerden het dagboek: zo ook de wereldvreemde kabouter Frides Laméris. Ook hij werd getrakteerd op een kort geding met hetzelfde resultaat: een publicatieverbod en de begeleidende factuur van ca 6.000 euro. Kat zelf publiceert eveneens het dagboek, overdrijft nog een stukje verder door het dagboek in het Duits te laten vertalen en te publiceren op een bevriende Duitse plotgekkie-site, Sommers Sonntag. Het leek Yehudi net zo min te boeien als het Micha interesseerde dat door zijn opruiing inmiddels twee personen fikse financiële schade leden. Schofteriger is bijna niet mogelijk.

Bijna, want Kat wist zichzelf met zijn tweede spoor – de aangifte poging tot doodslag/moord te overtreffen: hier wist hij een twijfelachtige uitspraak van één van zijn gekkies – Yehudi zou in de parkeergarage na afloop van de tuchtzaak in Den Bosch bewust gevaarlijk op een groepje plotteraars zijn ingereden – zo te spinnen dat hijzelf en anderen aangifte deden bij de politie. Kat was zelf geen getuige van deze ‘aanslag’, maar zag wel zijn kans: handig manipuleerde hij delen van zijn labiele achterban tot het doen van aangifte om ondertussen de dreiging van een strafrechtzaak bij Yehudi als leverage te gebruiken tegen de dwangsommen.

Je moet wel een enorme empathisch verminkte amoebe zijn wil je deze zwendel opzetten.

Helaas lijkt het wel te werken. Kat meldt inmiddels dat de onderhandeling over de vaststellingsovereenkomst in de laatste fase zit. Yehudi lijkt op zijn beurt nog weinig last te ondervinden van zijn moordaanslag en zijn interesse te hebben verloren om plotters op te sporen die het dagboek via hun sites aanbieden. Ook de zeer misplaatste Nazi-Jood beledigingen van Kat aan het adres van Yehudi en zijn familie maken hem – getuige het onderstaande filmpje van Martin Vrijland – niet minder ‘amice’ met Micha:

Het wachten is nu op de vaststellingsovereenkomst tussen beide heren. Een overeenkomst die de belangen van Micha Kat dient , maar waarvoor andere personen – Wim Dankbaar, Frides Laméris, Maaike Vaatstra- serieuze financiële en emotionele schade opliepen, of het risico aangingen mogelijk strafrechtelijk te worden vervolgd wegens het doen van valse aangifte. Het wordt tijd dat de mensen die nog steeds geloven in de integriteit van Micha Kat werkelijk ontwaken. We eindigen zoals we begonnen:

DEZE ZWENDEL MOET STOPPEN EN WEL ZO SNEL MOGELIJK!

INSTANT UPDATE:
De deal is zojuist beklonken. We rest our case: Another Reichstag Fire – to justify your exploits

Advertenties

54 thoughts on “De Yehudi Moszkowicz Zwendel

 1. WTF?

  Als er nu nog steeds niet een massale ‘achter de oren krabt’ wave ontstaat bij de donateurs van dit soort charlatans eet ik volgende week op film mijn bikini-topje op.

  Ongelofelijk!

 2. Dan zou ik je bikini-topje in ieder geval koken met wat knoflook, ui, tomaat, pepertje en wat olijven, want anders is het niet te vreten. De trouwe achterban gaat zich niet achter de oren krabben, want er wordt al gejuicht dat de parlementaire enquête over Demmink eraan komt. Als dat ooit gebeurt. Al te goed is de buurmans gek. kun je stellen.

 3. Intussen heb ik dat interview met Mauritz eens beluisterd: over zijn uitgeefverleden praat hij niet graag, eigen onderneming ‘ontmanteld’ (failliet?), zijn vrouw is kostganger, en zelf verdient hij geen cent. Ook ruzie gehad met Peter R. de Vries, maar je voelt al op je klompen aan dat zijn versie onvolledig is. Kennelijk ligt hier de reden voor dat boek over De Vries.

  • Die Mauritz is een grote ‘ik ben bruin de beer’ puppet. Die man heeft werkelijk nog niets gepresteerd, en verschuilt zich achter allerlei wapenfeiten die stuk voor stuk alleen maar in zijn eigen koppie hebben plaatsgevonden. Mauritz komt hier nog wel op de borrel, dat is zeker.

   • Nou, no worries, hij graaft zijn eigen ‘debunk’-graf met zijn incest interview met plotkoppie Kat: in drie delen.

   • Hij is al eens op de borrel geweest idd, toen ik een paar kleine opmerkingen maakte, zaten schijnbaar wat gevoelige snaren bij. Is vast ergens terug te vinden in het archief.

 4. slaafNL zegt:

  Gemeenschappelijke verklaring Joris Demmink en Micha Kat

  Na meer dan twaalf jaar hebben Micha Kat en Joris Demmink een einde gemaakt aan hun conflict. Dat conflict begon in september 2001 toen de familie ‘Chipshol’ Poot de belangen behartiging van het grootkapitaal in de procedure tegen de Staat der Nederlanden had neergelegd. Vanaf dat moment is er van alles voorgevallen en werden van beide kanten verschillende zaken opgestart: civielrechtelijk, strafrechtelijk en tuchtrechtelijk. De executie van de afgesloten zaken zal worden stopgezet en aan de lopende zaken zal geen verder vervolg worden gegeven. De familie Poot heeft een schikkingsvoorstel aanvaard waarbij een flink bedrag werd binnengeharkt.
  Demmink en Kat hebben hun afspraken vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst die is geredigeerd door het O.M.
  Partijen doen geen verdere mededelingen en zijn blij dat er een einde is gekomen aan een vervelende periode.

 5. Het schrijverscollectief van KLOL denkt dus dat je via een soort onbevlekte ontvangenis een gruwelijk mediaverhaal bij justitie kan planten, om vervolgens via de zijdeur af te gaan! Ik ga ga echt emigreren als het waar is. Onmogelijk en inderdaad stompzinnig.
  NB
  @Ziva
  Knap schrijfwerkje, goed bewaren.

 6. @Jeroen

  Ik ben klaar voor de volgende ronde:

  @geen

  😉 hugs and kisses like always to you my friend and your family. Shalom!

 7. @Ruud
  Als Pietje Precies, moet jij toch snappen dat globaal gezien 50% van jurisprudentie en haar vertegenwoordigers zaken verliezen? Dat jij, al polderende en gedogende, wilt haarkloven, is helemaal prima. Maar kom ook eens met oplossingen!

 8. @Ruud
  Best mens die je bent, kijk eens lekker de film Liar Liar, echt een aanrader, gewoon lachen en leren. Echt een eyeopener voor jou, je neemt jezelf veel te serieus.

 9. Leave it @Ruud. Je hebt net zoveel gelijk als dat @jeroen dat heeft. Dus: me wins not

  Maar ik ben blij dat je er weer bent. Ik kan je kritische blik en je onderbouwde technisch juridische opmerkingen zeker waarderen. Dat neurotisch autistisch van ieder woord dat gecorrigeerd MOET worden in een opvolgend paneeltje “uiteenzetten” dan weer wat minder: maar zo hebben we allemaal ons propellertje.

  • Het waarom de @Ruudachtigen niet reageren op flutinfo over criminelele mockups over 3D printing, idiotitie over stamcelhamburgers, en Vrijland met zijn zielige leugenachtige discrepanties over alternatieve energie, komt m.i. alleen maar voort uit een lullig toetsenbord. Meer is het niet, en gaat het nooit worden.

 10. Er wordt hier dus wel heul hard gewerkt voor al deze mooie stukjes.
  Gaat helemaal goed. 🙂

  • Je wilt niet weten wat voor gestoorde bagger ik in mijn persoonlijke inbox aantrof toen Ruud gemodereerd werd.

  • Ja, eerlijk gezegd heb ik ook wat van zijn niet-gemodereerde nachtelijke uitspattingen gezien, en die waren inderdaad niet bepaald erudiet. Wel autistisch verongelijkt, wat het dan weer wel des @Ruud maakte, en schattig IMO.

   Vriendschap is deels het erkennen van verschillen, toch?

 11. @Jeroen
  Wil ik eigenlijk best wel weten, college dictator.

  @Ziva

  In India/China is 3D-Printing koploper, nu nog de juiste toepassing. Google glass Hoax, Jezus de brandweer van onze metropool zet dat ook al drze zogenaamde neusgadget op de knar , als het al waar is!

  • Laat ik het zo zeggen: ik was genoodzaakt om een “rule” in mijn email te maken om zijn berichtjes automatisch in de prullenbak te kunnen zetten en hem telkens hetzelfde berichtje terug te sturen.

  • @geen

   ik draag meer boots dan heels op het moment, maar ben al wel lange tijd ‘involved’ met 3D printing voor medische toepassingen waaronder orgaan-printing, en zelfs toepassingen waar complete lichaamsdelen worden vervangen. Ik weet wel een beetje wat er kan of niet kan met 3D-printing.

 12. Dr. Louis Thomas Jerome Auzoux (1797 -1880) uitvinder papier mache 3D anatomy
  @Ziva
  Met o.a. 3d printing als Pavlov techno onzin
  journalistiek, waar zolderkamerNederland zich momenteel slag op slag belachelijk mee lijkt te maken, terwijl TNO met spectaculaire 3D aandrijf concepten aan de weg aan de weg aan het timmeren is, dat is slechts mijn punt.

  • Ik snap niet helemaal wat je bedoelt @Geen.

   Als je bedoelt dat ZolderkamerNederland zich gelukkig rekent door te denken dat 3D printing customized volume-productie kan verzorgen voor de (retail-)consumermarket dan ben ik dat met je eens: gaat voorlopig niet gebeuren.

   Maar de 3D print technologie biedt wel heel veel mogelijkheden voor industriële en medische toepassingen die wel (financieel) interessant zijn, en Nederland loopt op dat gebied mee in de kopgroep.

   Er is een klein bedrijfje in het Oosten van Nederland DPS (Dental Printing Services) dat bijv kronen en gebitsprotheses 3D print voor een fractie van de kosten die iemand nu moet betalen voor zijn kroon. Het proces en de software is onder controle, het wachten is nog even op de goedkeuringen voor het materiaal dat gebruikt wordt: mag je het bijv 5 jaar in je mond houden tegen een acceptabele afscheiding van chemische stoffen. Bureaucratische processen dus, maar zodra dit opgelost is, dan wordt een Kroon ipv 700 euro, 70 euro. Hetzelfde geldt voor protheses en botprotheses. In Leuven bij iMaterialise worden al geruime tijd botprotheses geprint in titanium voor met name de Amerikaanse ziekenhuizen. De Luchtvaart industrie gebruikt meer en meer 3D printtechnologie voor onderdelen, net als defensie (de Amerikanen gebruiken al een mobile 3D print lab dat ze droppen via een heli bij forward bases).

   het concept klopt en is een gamechanger. De brede toepassing volgt vanzelf.

   • 3d kun je ook toepassen voor het opsporen van medische mankementen in het lijf zelf, dat scheelt een hoop gedoe en onkosten. Een print maken van het zieke orgaan en dan kijken wat er voor afwijkingen zitten bijv, normaal kan dat pas bij lijkschouwing. Ontwikkelingen gaan razendsnel, was ook een docu over laatst in Nederland. Dit heeft veel toekomstmogelijkheden, geen twijfel over mogelijk.

    • Doorsnede van een celmembraam bedraagt gemiddeld 1/50 tot 1/100 mm, maar kan ook kleiner zijn (bij bepaalde hersencellen bijvoorbeeld 1/200 mm) of groter (vrouwelijke eicellen 1/4 mm). 3D printen van organismes is voorlopig uitgesloten.
     Foodprinting m.b.t. bacteriologisch besmettingsgevaar, ga er maar aanstaan. Het kost al moeite genoeg om een produktielijn in een ijsfabriek aan de huidige veiligheidseisen te laten voldoen. Gaat hem niet worden. Hooguit een keukengadget om chocoladerepen te printen, homemade datwel.

 13. @Ziva
  In de tandheelkunde wordt de prijs van een tandprothese bepaald door vraag en aanbod, in relatie tot de Maserati en Cayenne wereld. Op naar de golfbaan dus als je geld wilt besparen.
  Probleem bij 3D printing is enerzijds de grove resolutie, en anderzijds de beperkte vormvastheid. Materiaalkrimp, foutafwijkingen +/- 0.05 mm , zeer beperkte materiaalkeuzes en onacceptabele cyclustijden beperken de mogelijkheden enorm. Uiteindelijk produceer je op een omslachtige manier halffabrikaten, zonder klantvraag. Waait gewoon over, maar heb nog wel hoop op TNO, zie daar wat innovatieve lichtpuntjes op het gebied van opspanmethodiek. Info : print Valley

Reacties zijn gesloten.