Super Drinks

lowbrowtarot2

Het is altijd een beetje wiebelen op twee benen met OlympicZion. Het ene moment lijkt het een madrassa voor plotgekkies die klaargestoomd worden voor het echte werk in de reactiepanelen van Klokkenluideronline, het andere moment overheerst het gevoel te maken te hebben met de groep plotgekkies die het helaas niet gehaald hebben en definitief van het randje van de maatschappij zijn gestuiterd. Erg aangenaam toeven is het er in ieder geval niet.

Het lijkt bij OZ een beetje op de bekende scenes in horror-movies, waar de onschuldige actrice een doodstille donkere kamer binnentreedt, maar zodra ze met de lichtbundel van haar zaklantaarn de ruimte verkent schieten er allerlei creepy creatures links en rechts langs de muren en het plafond weg uit het licht. Je wordt er niet bang van, maar lekker fris is het ook niet.

Dat unheimische gevoel draagt niet bij aan het verwerken van de OZ-content wat an sich al een opgave is. Ieder artikel is een erbarmelijk slecht geschreven of vertaald boekwerk met onderwerpen waar een mens met een gezonde synapsstructuur al snel hersenhik van krijgt: het is gewoon niet te volgen wat er in die koppies van OZ bruist.

Toch is het niet allemaal knotsgek dat zich daar in donkere hoekjes opstapelt. Heel soms weet een OZ-stuiterballetje ergens op het web een artikel terug naar het hol te slepen, dat aardig en informatief is. Ook voor gezonde mensen.

cc_fat200Bijvoorbeeld het stukje OZ-duiding over de ‘anatomie’ van Coca Cola en de effecten van het drinken van super drinks op het menselijk lichaam: deels een vertaling van een artikel van Elaine Hense. Het eerste deel – dat van Hense – geeft een aardig inzicht van het chemisch terrorisme dat de high processed food industry op ons consumenten toepast. Als lid van de Israeli Slow Food Movement kan ik dat stukje voedsel-duiding alleen maar onderschrijven, en raad zelfs iedereen aan om zich goed te informeren en bewuster te eten. Wat een beetje jammer is aan het uit twee vertaalde copy-pastes opgebouwde artikel van OZ is het stuk waar met eigen OZ-woorden de artikelen van Elaine Hense en Tim Dollee aan elkaar geplakt worden. Stop dus met lezen wanneer deze zin verschijnt: “We moeten dood, en onderbewust en zielsmatig voelt u dat er iets aan de hand is.” Olympic Zion. Betreden op eigen risico.

21 thoughts on “Super Drinks

  1. Technische mededeling: Sinds enkele dagen is het zo dat wanneer ik op Lees verder klik, het achtergrondplaatje op de voorgrond komt, zodat artikel en reacties slecht leesbaar worden. Ik verhelp dat dan maar met de optie No [Page] Style. Ik gebruik Firefox maar weet niet of het door de browser komt, door een add-on, of door nog iets anders.

  2. Oh? Dat is wel heel vreemd, maar op dit moment niets aan te doen, behalve google Chrome gebruiken. Ik kon je fout trouwens ook niet reproduceren in Firefox (voor mac), dus misschien heeft het met je eigen configuratie te maken. Overigens is de code afgesloten voor ons, omdat we op een gratis wordpress accountje zitten en gebruik maken van hun server. Anders was ik er direct ingedoken.

  3. @Ziva, gaan we weer een VrijMiBeautje doen dan?

    *zich naar AIVD stamcafé bewegen doet en plaats neemt op barkruk met naamplaatje Swapichou, je weet wel die tussen de barkruk met naam Ziva en de barkruk met de naam Xaartje staat*

Reacties zijn gesloten.