I see dead people

jack_abramoff_maaktfoto

Eigenlijk waren Martin vrijland’s/ Martijn Alberda’s “analyses” al van hetzelfde, diepgestoorde niveau tijdens de zaak Anass, bijvoorbeeld in zijn commentaren op een foto van een dode Anass en de striemen in zijn nek. Maar dit is toch wel een nieuw dieptepunt. Niet alleen gaat hij ervan uit dat Fred Brouwer, de ex-Panorama journalist die een reportage over Joris Demmink maakte en bij een verkeersongeval om het leven kwam niet dood is, dit onderbouwt hij met een foto die Thailandcorrespondent Colin de Jong doorspeelde aan de Misdaadjournalist. Deze woonde de begrafenisceremonie bij en bracht daarvan verslag uit aan Hendrik Jan Korterink; er was een opstootje tussen verschillende schuldeisers van Brouwer en zijn broer lijkt niet aanwezig geweest te zijn , ook al maakte die wel vijfhonderd euro over voor de crematie.

Dat je de dood van iemand in twijfel trekt kan natuurlijk (we noemen een Elvis en een Tupac), maar Martijn heeft wel een heel aparte manier om dat te “onderzoeken”. Dan pakt hij niet de telefoon om contact te zoeken met de benaderbare Colin de Jong en het verhaal te checken, maar gaat hij net zo lang staren naar een foto, tot hij er gezichten in gaat zien. En wie is het die we volgens hem in het glas weerspiegeld zien? Jawel, “Casino” Jack Abramoff. Eigenlijk is er geen enkele gelijkenis met Abramoff (die heeft een heel andere neus) en is het niet waarschijnlijk dat Abramoff ooit naar Thailand zou gaan voor de dood van een journalist die jaren voor hij ingehuurd werd door de familie Poot een stukje over Demmink schreef. Maar dat maakt Martijn niets uit.

Hij gaat er aangifte van doen!

Screen Shot 2014-04-10 at 13.02.40

30 thoughts on “I see dead people

 1. ik zat ook met verbazing te lezen vandaag.. Martin zijn aangiftes zijn ook altijd erg succesvol (kuch).

  Op KLOL schreef trouwens @corrupteboel in het reageer paneel het volgende:
  “@corrupteboel zegt:
  Jan, de kennis van de brouwer is een hollandse plaatsgenoot die hem erg goed kent. Ik wilde al die info aan vrijland geven maar ben direct geblocked en contact is niet meer mogelijk. Als je echt interesse hebt in hoe het zit pak je zo’n kans aan en ga je bellen. Ik kan dan alleen maar vooringenomenheid concluderen.
  Of het een ongeval of moord is , blijft natuurlijk de vraag.
  en die omgebouwde Thai was eerst man heb ik gehoord van die kennis.”

  Tsja… dat past natuurlijk even niet in het straatje van Vrijland. Hij plaatst liever reacties zoals onderstaande:
  “Brammetjebram / April 9, 2014
  Ik wil een paar dingen opmerken….
  Ten eerste mijn complimenten aan Martin, goed werk weer…
  Jij hebt een talent om dingen die niet kloppen op te merken op basis van logica, en ik heb niet het idee dat je gevoel er vaak naast zit…”

  Logica?? Gevoel??? Laat maar… dat is bij Martin ver te zoeken vrees ik.

 2. Daar komt nog bij, dat de “spiegelende” foto schuin staat. De weerspiegeling is niet die van de fotograaf, maar van iemand die toevallig naast hem staat. Ik zie zelf in die weerspiegelde persoon trouwens niet Abramoff, maar wel een opvallende overeenkomst met de persoon in de Lijkwade van Turijn. En dan ben ik nog wel broodjenuchter.

 3. Zwartwit reflectie bestaat niet, en heeft geen scherptediepte met contouren. De originele onbewerkte foto is zo te zien met een polarisatiefilter gemaakt, aangezien de bloemetjes nergens reflectie vertonen. Waarom zou iemand zichzelf herkenbaar in een foto plakken?
  De zoveelste kinderlijke denklijn van iemand die waarschijnlijk als dakdekker op de HTS gezeten heeft. Gevalletje zelreflectie over de top, of is hij naar Lourdes geweest?

 4. Waarom zou Abramoff überhaupt naar Thailand afreizen? Fred de Brouwer is toch niet dood volgens Martin? Wat heeft die kerel daar dan te zoeken?
  En zo zien we maar weer, Martin lult zichzelf klem.

  Hij is nog steeds niet aan het werk voor de sociale dienst, heeft tijd teveel en een gemis aan kornuiten in de plottersscene..Misschien is medewerker op het crematorium wel iets voor hem nu ik eraan denk. Je weet wel bloemenverzorger of koffieschenker of plaatjesdraaier, kan hij zijn hart ophalen want Martin heeft zeker wat met dode mensen. On second thought: nee dat kan je die familie van overledenen niet aandoen.

 5. Ja, dat volg ik ook niet. Abramoff regelde dingen in het VS, dat die hoorzitting in het congres plaats zou vinden en het Rebecca Project. Je moet echt een IQ van ver onder de nul hebben om ervan te maken dat Abramoff wel even persoonlijk naar Thailand af zou reizen om een fotootje te maken.

  • Ik was er al over uit dat Martijn hulp nodig heeft maar zijn krankzinnigheid neemt nu wel ernstige vormen aan. Ziet hij eindelijk een beetje goed door in te zien dat Micha een betaalde besmeurder is die voor grof geld de overheid zwart maakt, heeft hij zelfs een scoop met Bakker en nog weet hij er een krankzinnig verhaal omheen te verzinnen en zichzelf totaal ongeloofwaardig te maken. Dat wordt dus driemaal niets met Martijn. Ergens vind ik het zielig. Maar dan denk ik weer hij doet het zelf, steeds maar weer. Ga werken sukkel je bent diep gevallen maar je kan dieper vallen. Eindstation is op deze wijze gedwongen opname.

 6. Of hij denkt dat zijn lezers kinderen zijn, die nog een hoop moeten leren. Zelf geeft hij aan dat de foto nep is, vervolgens maakt de weergave deel uit van zijn fantasie. 3 x raden wie deze compositie brdacht heeft. Foutje bedaankt.

 7. Eerijk gezegd begin ik steeds sterker de indruk te krijgen dat er sprake is van een opzetje tussen Micha en Martijn, waarin Martijn zich de normale “debunk” theorieën die gangbaar zijn over de integriteit van Micha en over Demmink toeëigent en bewust in een steeds geschiftere context plaatst, zodat ze besmet raken en ongeloofwaardig worden. Vergeet niet dat voor Micha en Martijn waarheidsvinding plaatsgemaakt heeft voor beeldvorming. Ze leven in de leugen.

  Ik zie het als een noodoffensief, omdat de demminkhaters verder niks meer kunnen na deze voor de demminkplottertjes desastreus verlopen getuigenverhoren. Het kost Micha zijn broodwinning. Wat we hier zien plaatsvinden is een spelletje, dat de bedoeling heeft om de beeldvorming te beïnvloeden.

  • Het is een opzetje. Martijn gaat steeds verder “over the top”. Van de tachtig miljoen die Poot eigenlijk wil maakt hij twee miljard, hij gaat zich -te bizar voor woorden- afvragen of Fred brouwer wel dood is en “bewijzen” van het tegendeel aanvoeren die evident absurd zijn. Volgens mij is de achterliggende intentie om de stuitende lulkoek van Micha “plausibel” over te laten komen. Het proces wordt in dit onderzoek goed omschreven:

   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3712257/

   Characterizing the conspiring agent as possessing minimally counter-intuitive powers and knowledge seems a core quality of CTs (Shermer, 2012). The agent is rarely outlandishly or bizarrely powerful or strange, except in extreme cases. Such cases function as rhetorical devices to deliberately contrast with, and so render more credible, the less bizarre qualities of agents in other CTs by the same sponsors. For example, viewing conspirators as “alien lizards” seems so outlandish as to make other, more obviously minimally counter-intuitive CTs about corporate finance seem more intuitive.

   Vergeleken met de totale waanzin waar martijn nu ineens mee komt aanzetten, is de gestoorde bagger van Micha “minimally counter intuitive” te noemen. Als gevolg daarvan komt de Demmink lulkoek voor domme mensen plausibeler over, dat is de functie.

   Kijk bij mismaakte figuren als Micha en Martijn altijd naar wat ze doen met beeldvorming. Inhoudelijk debunken is zonde van de energie. Zijn ze zelf ook niet mee bezig. Het is ze puur te doen om effecten en op deze manier werken ze alsnog samen.

   • Zou zomaar kunnen, je weet het nooit.
    Ze zijn alletwee uit hetzelfde hout gesneden en zien plotten als een manier van broodwinning. Ben benieuwd wat er morgen dan gaat gebeuren. Komen beide kampen naar de Demmink verhoren? Maar hoe past het gedoe rondom Myra en Bou hierin?

    • Ik geloof niks van een een-tweetje met een driedubbele bodem (had ik toch bijna het woord complot laten vallen)
     Vrijland is – hoe raar zoiets ook klinkt – volkomen integer en consistent in zijn wanen.

     • @Douwe

      Dat is hij absoluut niet, integer in zijn wanen (waarmee ik overigens niet ontken dat hij wanen heeft). Hij ziet de wereld als een strijdtoneel (dwz een “information war”) en beschouwt stukjes “informatie” en interacties dan ook als wapens. Zijn “tegenstanders” beticht hij van de smerigst denkbare vormen van “perceptiemanagement” en hij voelt zich gerechtvaardigd om het “ragfijne spel” dat hij vanuit zijn schizotype persoonlijkheid bij anderen waarneemt ook zelf te spelen.

      Kijk op zijn blog en tel voor de grap eens bij elkaar op wat zijn tegenstanders en andere duistere krachten in zijn beleving doen. Dat is best even schrikken. Daar geeft hij zijn eigen “tegenspel” op.

     • Hij heeft een aantal basispercepties die natuurlijk wanen zijn, maar daar bovenop ligt een dikke laag van “feitjes” waar hij niet perse in gelooft, maar als wapen gebruikt. Deed hij eerder en doet hij nu ook. Het is precies waarom hij eigenlijk niet vrij in deze samenleving hoort rond te lopen.

   • Voorbeeldje: de uitspraak dat Brouwer vermoord zou zijn is raar, want daarvoor ontbreken werkelijke motieven. Maar hij lijkt minder raar, als je de uitspraken van Martijn daarnaast gaat zetten, die ons zo’n beetje laat geloven dat Brouwer op een eiland met Tupac en Elvis leeft. Dan ben je eerder geneigd om Micha’s verhaal serieus te nemen, terwijl dat ook nergens op slaat.

    • En ineens is er ruzie, wakkere Martin sliep met Kat als het ware op hetzelfde kussen maar wist voor die tijd van niks. Dat lulverhaal is sowieso quatsch.
     Twee mogelijkheden:
     – jouw theorie
     – Martin is kwaad geworden omdat Poot zich geen extra poot wilde laten uitdraaien

  • Kat geeft Vrijlandje wat Pootgeld (lol) om de waanzin slash ‘journalistieke investering’ door te carboncopyen. Klinkt in theorie niet eens zo raar. Punt is echter: beiden kunnen niet acteren en beiden dulden geen concurrentie. Voorlopig lijkt het meer op een fixatie van Martijn op Kat die ontspoort is tot een bitchfight van twee hulpbehoevenden op psychisch vlak. Een gevecht om de ‘legions’.

 8. Dus morgen wellicht een verhaal over 3D -dimensionale slagschaduws die via een HAARP verbinding naar Thailand op een foto gebeamed zijn. Never ending story. Lezertjes voor de gek houden, kijken hoe Henk zich er doorheen sleept.

  • Yupz, en labiele, oerdomme en geesteszieke mensen keihard exploiteren om die boodschap aan de man te brengen. figuren als theyknew, don of antidevries laten zich telkens weer voor zulke karretjes spannen.

Reacties zijn gesloten.