Wholly Shit

05-Hierophant_LG_Mars_200

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar? Het is Sint Johan Oldenkamp. Althans in de vorm van digitale energie: de Pateo-nieuwsbrief. Maar aangezien alles voor prof. dr. Johan wholly is en energie niet vergaat, maar slechts van vorm verandert, is de digitale versie van Johan gelijk aan de biologische. Alsof hij uit je beeldscherm voor je op je toetsenbord plaatsneemt voor wat wholly-science duiding: een soort van whollygram.

Anyways, Hoofdstuk 1 van Dr Johan’s laatste hersenspinsel draagt de zeer fraaie, eloquente, wat zeg ik, erudiete titel “Ethiek in de alternatieve nieuwsmedia”. Dat belooft heel wat. Al geldt dat eigenlijk voor alles wat Dr. Johan schrijft: het belooft heel wat. Dus, kopje jasmijnthee erbij – blijft mijn huid jong en mooi van – en klikkerdeklik op naar de ethiek samen met prof. dr. Johan. Wholly Shit! Dat wás me een tegenvaller! Nou staat prof. dr. Johan natuurlijk niet bekend om het kunnen vasthouden van een rode draad, maar zó warrig en tegenstrijdig als dit pennebrouwsel lees je het zelden. Het lijkt een beetje op de digitale uitglijders die mr. drs. Boudine graag maakt als ze wat wanhopig begint te worden: literair de spatie tussen dol en fijn (dolfijn ha-ha) weglaten in een stuk waar ze mijmert over hoe graag ze een vogel zou willen zijn. In mijn hoofd gaat het dan meteen ‘plop’. Ik mag hopen bij de meeste van haar lezers precies zo: nee? jasmijnthee, helpt ook om helder na te denken.

In de eerste alinea gaat het meteen al mis. Dr. Johan wauwelt wat over fatsoen en ethiek en plakt daar dan een indringend advies aan vast. Crap. Normaliter voldoende om zijn whollygram direct de prullenbak in te kieperen, maar het ging me helemaal niet om Oldenkamp’s mening over ethiek. Die boeit me niet. Waarom ik wel gretig deze hersendans met Johan aanging, was zijn belofte om ‘een boekje open te doen over Rob van der Zon’. Kijk, roddelen: dat boeit me wel. Zeker wanneer het gaat over nutteloze bralsnorren als van der Zon. Pas in de negende alinea – hij doet het expres I shit you not – komt prof. dr. Johan bij het open boekje over van der Zon. En Wholly Shit, daar gaat me een beerput open. Johan loopt echt he-le-maal leeg.

Het zit zo: Tijdens de bezinningsperiode van Argusoog besprak het team de mogelijkheden voor een doorstart. Een harde eis van Arend Zeevat was dat Rob van der Zon wederom deel zou uitmaken van Argusoog radio. De rest zag dat totaal niet zitten. Arend nam ontslag, en Argusoog bleef op zwart. Nou, en dat was me een partij vervelend voor het ego van Johan Oldenkamp, want het betekende dat hij op zoek moest naar nieuw onderdak voor zijn Pateo-radio, en het hele archief moest verplaatsen naar een andere server. Ergens tussen alinea 2 en 8 wauwelt hij nogal langdradig over zuivere en onzuivere intenties. Volstrekt oninteressant, dus sla dat maar gerust over.

Dat was het dus. Rob van der Zon is stom, omdat Johan dankzij hem niet meer bij Argusoogradio mocht logeren. Wat nog volgt is een roddelverslag van een of ander interview met Anton Teuben: sowieso niet boeiend, en met morele vorming heeft het al helemaal niks te maken.

Voor het geval iemand toch zo stom is geweest om die Pateo-tijdverspilling door te worstelen volgt nu nog een kort filmpje waar meer prikkels voor een discussie over ethiek in voorkomen dan in de 3045 woorden die Dr. Johan in zijn nieuwsbrief heeft gematerialiseerd. Prettige vakantie Johan. Veel plezier in Frankrijk en Roemenië. Zwaai, zwaai.

Advertenties

7 thoughts on “Wholly Shit

  • Ben is niet echt rustig. Hij opent de ene na de andere site, die dan weer even snel gesloten worden door de provider. Het gorgelt maar door met die man. Oh en hij heeft een nieuwe hobby: complete websites in honderdvoud uitprinten bij de bibliotheek en die dan naar iedere instantielijst die hij kan vinden opsturen. Vinden ze erg fijn bij de bibliotheek. Het eerste bibliotheekverbod heeft hij al te pakken.

 1. Heeft Ben geld teveel? Als je bij de bieb hun computer gebruikt ben je al gauw een paar euro kwijt en dan rekenen ze nog 20 euorcent per print. Dus hij is al gauw 30 euro per bezoekje kwijt.Gezien zijn guerrilla acties tegen de hulpverleners van het huis waarin zijn kinderen wonen, is het niet zo vreemd dat er actie is ondernemen. Trouwens nu we het er toch over hebben; van Frides hoor je ook weinig nadat die de deksel op zijn neus heeft gehad. Via de rechter in de portemonnee worden gepakt is een uitstekend middel geweest voor zowel Ben als Frides. Jammer dat Dankbaar nou net teveel van heeft.

  • Poot heeft een veelvoud van Dankbaar, 😉
   Aan de andere kant, die interesseert zich niet voor kindermisbruik, alleen maar in het pakken van de Nederlandse staat.
   Maar dat is weer een obsessie..hmm

 2. Dat Poot Sr zich niet voor (als in tegen) kindermisbruik zou interesseren is een domme valse spin van de plotgekkie’s. Het is niet de reden geweest waarom hij zijn staatsondermijnende campagne is gestart. Maar dat is wat moeilijk te bevatten voor de gemiddelde simple life. Kindermisbruik en pedofilie begint zo langzamerhand de meest eenvoudige, en daarmee snelst gebruikte, trigger te worden om het ‘gewone volk’ achter zijn gehaktbal vandaan te campaignen.

  Ik snap die Poot an sich dus ook wel:

  fuckthepoor

Reacties zijn gesloten.