Hart voor Emma

BkpXtodCUAAWh3o

Elke dag ben ik er dankbaar om dat ik een mooie, slimme en vooral kerngezonde zoon heb en realiseer me maar al te goed dat het een lot uit de loterij is. Zo attendeerde Nieuwsbreker me op de kleine Emma uit Sint Jacobiparochie, die stage 3 neuroblastoom heeft, een verschrikkelijke vorm van kinderkanker. Omdat de kansen op genezing in dit stadium erg laag zijn, wordt verdere behandeling voor Emma niet of maar ten dele vergoed door de verzekeraar, terwijl die wel voorhanden is. Een zeer prijzige behandeling, want voor 200.000 euro kan Emma immunotherapie krijgen in een kliniek in het academisch ziekenhuis van het Duitse Greifswald.

Inmiddels werd er door dorps- en streekgenoten al 93.000 euro ingezameld en wordt er op verschillende manieren aandacht gevraagd voor deze actie: via de sociale media, een eigen site en ook op andere sites wordt er geld ingezameld. Als je geen geld hebt, kan je overigens nog steeds helpen, want er wordt ook een veiling georganiseerd, je kan een benefietconcert bijwonen en er werd zelfs een dansworkshop gehouden.

Lieve mensen, ga naar die site en help de ouders van Emma deze behandeling te betalen. Geef gul, bied op de veiling, of verzin zelf een actie om dit geld binnen te halen. De tijd dringt.

Advertenties

11 thoughts on “Hart voor Emma

 1. @Jeroen,
  Goed dat je er over schrijft, jouw grote vriend Vrijland had er ook een blog over.

  Ik ben inmiddels al zo sceptisch (noem het maar: verrot) als ik die peop van Vrijland lees, dat ik hem sowieso niet geloof.

  Uiteraard is de insteek van Vrijland ook een andere, die trekt het meteen breder om over de misselijkmakende reaguur-reacties maar te zwijgen.

  • Ja, Martin is nu ook al een kanker-specialist, hij weet precies hoe we de kanker kunnen bestrijden. Had je niet zo’ n Jomanda in blauw kleed?
   Die hebben ze uiteindelijk vervolgd. Het is echt misdadig om zo uit je nek te kletsen.
   Anderen zitten zo’ n 12 jaar op de universiteit, maar Martin internet gewoon eventjes.

  • Ja, het is echt ongelofelijk hoe Martin Vrijland zelfs een steunbericht voor dit initiatief weet om te zetten in ongeïnformeerde giftige modder. Met sympathie of sentiment heeft het helemaal niets te maken. Het is puur geschreven om zijn setje kwaadaardige gekkie’s nog meer en nog verder aan te zetten en aan te jagen tot haat. Walgelijk.

   Je ziet dat psychopathische spel van hem ook meteen teruggespeeld in de reactie’s onder zijn stuk. Er ontpopt zich onmiddellijk een soort van haattrollen dat wat mij betreft de grens van vrijheid van meningsuiting heel erg dicht benadert.

   Dat de mensen die Martin Vrijland steunen niet doorzien met wat voor krankzinnige persoonlijkheid ze hebben te maken verbaast me iedere dag weer.

   Strijden voor een betere, eerlijker wereld? Flikker toch op!

 2. Ach, Martijn vestigt in ieder geval de aandacht hierop en dat vind ik goed. Dat hij het niet kan laten om er meteen ook een “fuck the system” stukje van te maken vind ik jammer, want daar is Emma op dit moment niet mee geholpen. Nu gaat het wat mij betreft even om die resterende 107.000 euro en dat moet je niet vermengen met een andere boodschap, vind ik.

  Maar het is in ieder geval beter dan zijn normale bagger en werk er dan ook van harte aan mee.

  • Tuurlijk, een inzamelingsactie is heel goed……
   Dat staat wat mij betreft los van het artikel van Martin.
   Martin moet met zijn fikken af blijven van dit soort acties want hij vervuilt het op onacceptabele wijze.

Reacties zijn gesloten.