Inlevingsvermogen

Baybasin03

 (Illustratie: Hüseyin Baybaşin)

Dat inlevingsvermogen niet de sterkste eigenschap van complotdenkers is, blijkt keer op keer. Zo denken ze dat secretaresses schandknapen kunnen regelen voor hoge ambtenaren, dat Micha Kat en Yehudi Moszkowicz (die tegenwoordig een moordlustige sekte verdedigt)  de beste vrienden zijn, dat de tot levenslang veroordeelde drugscrimineel Hüseyin Baybaşin een volstrekt onschuldige  man is, een gevoelig en begenadigd artiest die men alles ontnam.

Maar het empathieloze dieptepunt van de week kan nu al(weer) toegekend worden aan Martin Vrijland, die zich hardop afvraagt of Fred Brouwer, een Panorama journalist die jaren geleden een reportage aan de zaak Demmink wijdde, wel echt dood is en alweer een nabestaande met zijn wanen gaat stalken, zoals hij dat eerder deed in de zaak Anass. Een absurde vraag, want het Telegraaf artikel waar hij nota bene naar linkt doet zelfs melding van ooggetuigen die bij het ongeval aanwezig waren. Brouwer zou daarnaast geen enkele relevantie hebben als Micha Kat zijn dood niet buiten elke proportie had geblazen. Uiteindelijk bleek dat hij nog niet eens uitgenodigd was bij Pauw & Witteman om zijn licht op de zaak Demmink te laten schijnen. Dat zou ook vreemd zijn, want zoals de Misdaadjournalist terecht opmerkte, zijn er voldoende journalisten in Nederland te vinden die indertijd ook meewerkten aan die reportage. Deze zijn overigens nog allemaal in leven.

Dat Vrijland in een andere werkelijkheid leeft, een fijner spinsel dan dat van ons, wordt in zijn eerste zin al duidelijk, waarin hij zich “journalist” in plaats van een “op de samenleving parasiterende steuntrekker” noemt en zich erover verbaast dat de rouwende broer van Brouwer zijn naam niet kent. Het enige wat deze broer zegt, is “ik kan u hierover niet informeren” en probeert Martin duidelijk te maken, dat hij niet lastiggevallen wil worden, omdat al zijn woorden door de pers omgedraaid en verkeerd weergegeven worden. Zo viel de “journalist” Nico van Ham hem ook al lastig.

Volgens Vrijland is het opmerkelijk dat Brouwer’s mobiele nummer nog actief is (dat van een oom van me deed het nog twee maanden na zijn overlijden) en hij reed helemaal geen scooter, want de uiterst betrouwbare André Vergeer mailt met iemand die dat zegt. Bovendien liet niemand de overlijdensakte of het autopsierapport aan Martin zien, dus dat is ook verdacht, want als hij vindt dat mensen hem bewijzen moeten geven, heeft hij gewoon récht op die informatie.

UPDATE: Brouwer wordt volgens waarinholland morgen gecremeerd

UPDATE 2: De broer van Fred Brouwer neem de telefoon niet op, dus volgens Vrijland is hij nog in Nederland!

20 thoughts on “Inlevingsvermogen

 1. niet om het één of ander, maar ik vind het schilderwerk van Adolf Hitler nog getalenteerder dan dat van Baybasin. Wat een gedrochten.

 2. Je zal maar de vriendin zijn van Martijn Alberda/Martin Vrijland en ontdekken dat hij van dit soort volkomen walgelijke activiteiten uitvoert, dan word je toch onmiddellijk kotsmisselijk?

  Het is allemaal prima dat je je gestoorde mening op het web pushed, maar het wordt een heel ander verhaal wanneer die verkniptheid mensen die rouwen om het verlies van een nabestaande volstrekt onnodig extra pijn doet. En dan ook nog zonder enige vorm van empathie eisen dat je een autopsie-rapport en overlijdens-akte in mag zien. Echt, dat gaat iedere fatsoensnorm voorbij.

  In zijn onbeschoftheid is het nu alleen nog maar wachten tot Martijn Alberda/Martin Vrijland besluit bij zijn ‘fanboys’ een vliegticket Thailand incl resort bedelt om ter plaatse ‘onderzoek te doen’.

  Wellicht een idee voor een poll?

  Vraagt Martijn om donatie’s direct of indirect voor het kunnen doen van onderzoek in Thailand?

  • Hij zal toch echt een muilezel klusje moeten vinden om in Thailand te komen, want van zijn bijdragen gaat hij het niet redden en als hij in een uitkering zit mag hij niet zomaar op reis gaan, want dan is hij niet meer beschikbaar voor arbeid. Misschien heeft Steve Brown nog tips.

 3. Blijf het positief bekijken Martin: Nu het begrotingstekort van Nederland weer onder de 3% is gekomen, kan jij weer een extra douceurtje tegemoet zien van de Nederlandse Staat -ja toch?

  Zelf heb ik het Grote Frontier interview met Martin en Micha beluisterd, ik moest mezelf er wel toe dwingen omdat ik meestal in slaap val bij dit soort programma’ s.
  De interviewer was btw Anthony Migchels, dat is die vrouwen meppende reageerder bij Martin. Het was werkelijk verschrikkelijk om aan te horen en een grote chaotische uitzending zoals ik her en der al gelezen heb.
  Uiteindelijk kon er alleen maar geschreeuwd worden en is de knop door de zelfbenoemde Frontier- clown technicus dichtgedraaid.

  En die artikelen over Fred de Brouwer gaan het echt niet worden Martin, net zo kansloos als dat gedoe rondom Anass die eindigde in de rechtszaal, ieder uur neemt je fan schare af..
  Er reageren al bijna geen vrouwen meer in ieder geval met dank aan jezelf en aan types als Anthony Migchels.

 4. Ik lag trouwens vanochtend helemaal onder tafel, want ik heb toch sterk de indruk dat Martijn zijn blog nu gefinancierd wil krijgen via -jawel- de regeling “meedoen met de samenleving”, van de soosjaale dienst. Herkent iemand trouwens het gemeentelogo? Een klein vogeltje vertelt me dat zijn blog niet past in die criteria, eerder integendeel. Het staat hem tot op zekere hoogte vrij om zijn wanen te delen met wie hij maar wil, maar om het nou te gaan subsidiëren lijkt me toch een brug te ver.

  • Je vindt nog eens wat… Bijvoorbeeld de brochure van de regeling “Meedoen met de samenleving 2014“:

   Waarvoor kunt u een bijdrage aanvragen?
   De regeling Meedoen met de samenleving is bedoeld om u, uw gezin en/of uw kinderen in staat te stellen mee te doen aan culturele, sociale en sportieve activiteiten. Zo kan uw kind bijvoorbeeld lid zijn van een sport- of muziekvereniging, deelnemen aan een knutselclub of zwemlessen volgen. Maar u kunt de bijdrage ook gebruiken voor bijvoorbeeld de kosten van concerten of voorstellingen, excursies of schoolreizen, de contributie van bibliotheek of ouderenverenigingen of de kosten van een internet-, tijdschrift- en/of krantenabonnement.

   staat dus niet het vergiftigen van de samenleving met een gestoorde, homohatende extreem paranoïde pisvlek op het internet. Er staat “internetabonnement”, dat is iets anders. Overigens heb ik wel mijn vraagtekens bij zijn precieze recht op een uitkering, want als ik het goed begrijp heeft hij toch geen zelfstandige woonruimte en moet zijn sanitair toch zelfs met zijn huisgenoten delen? Dan heb je toch alleen recht op een soort landlopersvergoeding?

  • Dat is de HQ van de dienst volgens mij:

   De Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân werkt voor de inwoners van de gemeenten het Bildt, Ferwerderadiel, Franekeradeel, Harlingen, Leeuwarderadeel, Menameradiel, Terschelling en Vlieland.
   De Dienst heeft een centraal kantoor in Franeker waar het werk achter de schermen wordt gedaan.

   link

 5. Twitter twee nieuwe getuigen voor Demmink verhoren Roestige Spijker.

  Marcel Haenen ‏@MarcelHaenen 3h

  Ook oud-medewerker justitie John Moeleker, die Demmink zaterdag al in het AD beschuldigde van dienstautoseks, opgeroepen te getuigen.
  Expand

  Marcel Haenen ‏@MarcelHaenen 3h

  Oud Kamerlid @HenkKrol is door Roestige Spijker opgeroepen in Utrecht te getuigen over beschuldigingen aan het adres van Joris Demmink.

 6. Zucht.

  bonus111!!!oNE

  Die mail lijkt trouwens aan Peter Poot gericht te zijn, terwijl we moeten aannemen dat hij juist afkomstig van hem zou zijn. Ah well.. details.

  Het probleem met al die “bewijzen’ van Martijn is dat ze goed door hemzelf gefabriceerd kunnen zijn, zoals eerder met die zogenaamde ‘bedreigingen”. Nu komt hij dus weer aanzetten met “zwartboeken” van personen om en rond Schiphol. Hij doet net alsof de familie Poot die zwartboeken als “Pandora’s box” zou benoemen, terwijl hij dat begrip kent omdat Micha en ik het allebei op verschillende momenten gebruikten. Viel hem al een paar dagen geleden op in de reactiepanelen en veronderstelt op basis daarvan dat we onder één hoedje zouden spelen. Dat gooit hij er dan gewoon bij, qua degelijke journalistiek.

  Maar goed, ik zie de familie Poot er wel voor aan, alleen zijn bewijs overtuigt totaal niet. De copypaste van het skype gesprek is een nogal vreemd mailtje en dat bestand ziet er eerlijk gezegd uit zoals Martijn zelf iemand zou “onderzoeken”. volkomen debiel: een luie google search en dan een rij van alle facebookvrienden van “target” Camiel Eurlings. Het gaat nergens over en lijkt in “opbouw” precies op wat er een tijdje geleden over mij gepubliceerd werd. Was ik ook “object van onderzoek”, samen met een volkomen willekeurige medewerkster van het ministerie van veiligheid en justitie.

  My guess; Martijn zit nu allerlei vervalsingen te produceren in het kader van zijn “oorlog” met Micha.

 7. Wat een dweilorkest is dat zooitje toch. Dat telefoontje, hij doet inderdaad een ondanbaartje. Journalist, laat me niet lachen. Dus wel. Mooi stuk, goed geschreven, mij was al opgevallen dat er weer foutieve data’s in het verhaal van Micha staan, sommige dingen zijn van voor mijn tijd, en hij parkeert alles tijdens of na mijn tijd neer. Klopt niet. Baybassin is zeker ondankbaar voor zijn veilige levenslange positie waar hij in zit. Ik ga niet voorstellen om deze alsnog…..jullie snappen het wel. Er wordt zoveel gekrakeel bijgehaald, en ik blijf het maar gek vinden dat in mijn tijd bij Justitie, (net een klein dorp) geen woord is gesproken over ene Demmink, door Huet en De Vrijer of andere directeuren die ik heb mogen ontmoeten. En nu ineens een hype geworden is. Men herschrijft geschiedenis, vermoed ik. Maar het grappige is wel dat geschiedenis altijd door de overwinnaar wordt geschreven. Ik wacht nieuwe zaken af. Complimenten.

 8. Wahahaha, het gaat steeds schever in dat koppie van Vrijland. Nu stelt hij weer dat de broer van Fred Brouwer nog in Nederland is, omdat zijn telefoon doorgeschakeld staat.

  Zou zijn sociale dienst geld overhebben voor zulke wanen? Want dan ga ik daar ook wonen.

Reacties zijn gesloten.