Het beschamende gebedel van Martin Vrijland

lucifer

Een nieuwe lente, een nieuw geluid! Althans, niet voor onze grote vriend Martin Vrijland, kijkend naar zijn laatste artikel: in een dramatische oproep  kondigt hij aan de pijp aan Maarten te geven, als we hem niet snel allemaal geld geven. Want anders kan hij het ook niet meer betalen en wordt hij de uitkering uitgegooid, ofzo. Wat wel een beetje vreemd is, want naar eigen zeggen heeft hij op jaarbasis miljoenen hits.  Je zou verwachten dat je  een aardig zakcentje aan advertenties overhoudt met zo’n enorm bereik, maar dat blijkt  toch niet het geval te zijn. Ook bepaalde steenrijke mede complottertjes zien blijkbaar niet helemaal het nut in van zijn site:

Onder alle lezers van deze sites zitten echter ook een paar mensen die ‘goed in de slappe was zitten‘. Enkele daarvan heb ik persoonlijk benaderd. De bereidheid om iets aan sponsoring te doen lijkt echter niet overeen te stemmen met het veelvuldig lezen van mijn artikelen. Men weet dat ik in een bijstandsuitkering zit en vindt het blijkbaar niet nodig om een medestander die zijn nek uit steekt te helpen. Een reactie als “Wij concentreren ons op Demmink, omdat het rotten van de vis aan de kop is begonnen” is dan soms wel een beetje contrasterend met de uitgesproken waardering.

Martin, misschien zou het helpen als je eens niet zoveel liegt. Zo begon je helemaal niet met je site naar aanleiding van de zelfmoord van Anass, want die bestond toen al een tijdje. Wel probeerde je dat op een gewetenloze manier te exploiteren en via sociale media aan te jagen om aandacht mee te krijgen voor je site. Probeer het de volgende keer eens op een andere manier in plaats van over de rug van een dood kind, want daar zit nou eenmaal geen verdienmodel in. Echt niet. En je bizarre homohaat, antisemitisme, Poetin propaganda, je nonsens over “perceptiemanagement”, Amerikaanse Fema Camps, kolder over de Annunaki en wat je verder nog van David Icke overschreef zet natuurlijk ook geen zoden aan de dijk.

We hopen dat de sociale dienst in zijn Friese woonplaats er snel in slaagt Martin te bemiddelen naar een passende functie. Als kantklosser, zakkenwasser of steekverschoner. Of een krantenwijk, Maar dat zal dan wel weer strijdig zijn met zijn opvattingen over de Meen striem Miedia.

20 thoughts on “Het beschamende gebedel van Martin Vrijland

 1. Uit het bericht van Martin: “Sites die er ogenschijnlijk voor betaald krijgen om elk ‘ander geluid‘ te ridiculiseren of in diskrediet te brengen hebben er alles aan gedaan om mij zwart te maken als oplichter, mishandelaar, enzovoorts. Dergelijke sites durven ook te beweren dat je steen rijk wordt van de alternatieve media. Meer woorden wil ik niet vuil maken aan dat soort onderkruipsels die hun ziel (als ze die al bezitten) hebben verkocht voor een paar euro.”

  Nah, die paar euro hebben wij ook niet gekregen. Hadden we eindelijk die euro-shopper wijn voor kunnen kopen op onze vrijdagmiddag borrel. Maar helaas, dat moest gewoon uit eigen zak, inclusief de goedkope brie die we soms serveerden. Zelfs wij hebben hier geen belang in gehad. Als iemand poep schrijft, zal het nooit goud worden, ook niet voor Swapichou.

 2. Tuurlijk Martin, op het internet wemelt het van de ziellozen die bakken met geld krijgen om zo’ n vreemde vogel als jij onderuit te schoffelen. 🙂
  Dat kun je toch prima zelf met je baggerartikelen, heb jij niemand voor nodig.
  Je bent compleet van de leg als je denkt je lezers deze zielige bullshit te kunnen verkopen en op deze wijze te kunnen bewegen tot het doen van donaties.

  Ik wist trouwens niet dat je bijstandsuitkering gestopt kon worden, dan moet je je toch niet aan de regels hebben gehouden, kweetniet hoor!
  En hoe blijf je als begenadigd schrijver met miljoenen hits dan toch zo in de eeuwige zelfde financiële probleempjes hangen?

  Die reageerders die in de slappe was zitten die heb ik nog niet gezien op jouw site Martin.
  TeigerT ziet wel mensen reageren bij jou met praatjes al of niet onder het genot van alcoholische versnaperingen waarvan velen tot in de nek in de eigen persoonlijke problemen zitten.
  Zij zoeken hun afleiding. (kuch.)
  Die dus zoeken jouw site op om met gelijkgestemden in aanraking te komen zeg maar, en het zijn mensen met een smalle beurs.
  Kale kippen kun je niet plukken.

  Lange tijd geleden dat ik dit kon zeggen hier, het was een flinke boer die ik kwijt moest!!

 3. Echt grappig om te zien dat zijn pseudoniemen hem nu geld gaan toezeggen. Wat hij niet doorheeft is dat los van twee of drie complete malloten ook de complotgekkies hem liever kwijt dan rijk zijn. Dat werd me duidelijk op dat feestje van Micha. Iedereen schijt verder op hem.

  • !@#$%…ik krijg niet eens een uitkering!
   (niet dat ik dat zou willen trouwens!)

   …Diegenen die echt in JDTV geloven, mogen natuurlijk wel altijd een steentje bijdragen!

  • Ja, ik evenmin. vroeg nog nooit om een bijdrage aan mijn reaguurders, krijg helaas ook geen bijdrage van de AIVD of whatever en hield uit principe nooit mijn hand op bij de overheid, want die formulierenshit en bijstandsmedewerkers trek ik helemaal niet. Lekker soeverein ook om te doen. De stress en irritatie die ik ervan heb zijn vele malen groter dan het geld dat het oplevert, want op zo’n fooitje zit ik ook niet te wachten. Past niet bij mijn bestedingspatroon. Maar goed. Nu heb ik gelukkig weer een behoorlijk grote opdracht, maar had het de afgelopen maanden ook niet makkelijk. Als ik geen broertje, zusje en netwerk van lieve vrienden die in me geloven had, was ik gewoon verhongerd. Njks uitkering, gewoon helemaal niets. Bijt ik gewoon doorheen, probeer positief te blijven, keihard klussen te zoeken en nu is het weer goed. Zo gaat dat. Niet dat ik tegen uitkeringen voor de zwakkeren in onze samenleving ben hoor, maar als je genoeg kan zoals Martijn en je hebt twee handen aan je lichaam, moet je niet gaan zitten janken bij de sociale dienst en al helemaal niet op je blog. Dan regel je dat zelf , with a little help of your friends. en als je geen vrienden hebt, moet je misschien eens bij jezelf te rade gaan.

 4. Volgens een reaguurder heeft Martin duizenden bezoekers, als die nu eens allemaal geld doneren dan kan Martin weer een tijdje toe..
  Duizenden en duizenden..slik, het barst dus van de reaguurders bij Martin.
  Not!!
  Maar goed.
  Op de website van Martin zelf loopt het niet echt storm met de reacties op zijn gebedel, misschien stortten die duizenden mensen wel gelijk op zijn rekening, duizenden gulle gevers.
  Mooi toch 🙂

 5. LOL!! ot
  Ik kende die frutsel/knutselsite niet eens, opinielijders, hahaha.
  Nu ben ik weer een sektelid, ben al vaker beschuldigd maar deze is echt wel erg dom.
  Is dit serieus?
  En nee, ik zet er geen link naar.

  “teigertje zegt:
  maart 17, 2014 om 16:41

  Wat een bagger, deze link van Gladstone.“

  Teigertje zal wel een vriendje van Jeroen zijn.

  “Het waren een prima stukjes bij Frontaal Naakt, waarom niet daar een link naar gezet, dan kunnen mensen zelf een mening vormen zonder die voorgekauwde afzeikerij van Opinielijders.nl“

  Zou teigertje Peter ‘de sokpoppenmeester’ Breedveld zelf zijn? Of een van zijn sekteleden?

  “http://www.frontaalnaakt.nl/archives/eigen-jodenhaat-eerst.html
  en
  http://www.frontaalnaakt.nl/archives/zielige-joden.html“

  Die stukjes moeten kennelijk gepoesjt worden.

  • Ja, ik las het, maar het bevat verder geen argumentatie, zag geen enkel aanknopingspunt om ergens op in te gaan. Het is een zichzelf overschattend dom figuur met een lelijk en volstrekt onbetekenend blog. Hij mist duidelijk zelfs maar de basaalste leesvaardigheden en snapt blijkbaar ook niet dat commentaren als “het zal wel’ werkelijk niets met “close reading” te maken hebben. Deed toevallig zelf van de week een “close reading” van een tekst, dat ziet er zo uit. Met zulke figuren heeft een discussie verder toch geen zin. Lekker laten jammeren.

   /care

   • “dom figuur”

    Ik ken hem een beetje en dom is hij zeker niet.

    “Met zulke figuren heeft een discussie verder toch geen zin.”

    Daar heb je wel weer gelijk in, want hij is ook hondseigenwijs. Maar ach, wie niet?

 6. Idd beschamend is het goede woord. Een man zonder gêne. Iemand met karakter houdt zijn eigen broek omhoog. Parttime kantoren schoonmaken kan iedereen, en schilderen, behangen, stucadoren valt te leren. En dan niet klagen en zeiken. Hopelijk zijn dit zijn laatste wanhoopskreten.

  • Hopelijk zijn dit zijn laatste wanhoopskreten.

   Als ik zijn site lees, zie ik iemand die het klagen in zijn bloed heeft zitten en geen enkel reflectievermogen. Hij geeft af op zijn reaguurders die wel genoeg geld hebben en het hem toch niet geven want iets met een vis etc., het ligt echt nooit aan Martin.
   Hij frutselt maar wat aan en denkt dan pas na.
   Het is bovendien een persoon met een veuls te groot ego.
   Hij straalt geen creativiteit uit, geen positiviteit en hij is rancuneus ingesteld, kan niet met tegenslag omgaan, werkelijk allemaal eigenschappen die afstotend werken bij het vinden van een leuke baan.
   En wie is zijn recensie? Micha Kat. 🙂

 7. Iedereen kan geld verdienen, zelfs al zit je heel laag. Als je dat niet kunt heb je ook geen kwaliteiten om journalistieke stukken te schrijven.. *oh wacht…*.

  Echt, geld is altijd te verdienen, zelfs in crisistijd, Je moet gewoon even de mogelijkheden zien en pakken natuurlijk. Als je achterover gaat hangen in de hoop dat mensen je wat toegooien, nee, dat gaat niet werken. Martijn kan volgens mij genoeg. Heeft ook wel wat ervaring met zelfstandig ondernemen. Even de schouders eronder, kom op (en dit bedoel ik erg opbouwend!).

  • Martijn is niet in staat om zijn persoonlijke falen onder ogen te zien en is helemaal gefocust op het zoeken van de schuld bij anderen. Als hij het niet op anderen kan pinpointen, zijn het wel vage, onzichtbare krachten die hij de schuld geeft. Het is een doodlopende weg. Dat begint hij nu te voelen.

 8. Mijn baby Ziva zei het al. Aleternative media is big buisness over een paar jaar en we zijn zover. Kat heeft in ieder geval genoeg binnen gehaald de afgelopen jaren.

 9. Pingback: Interview met Micha Kat over situatie Martin Vrijland

Reacties zijn gesloten.