Zomaar een zondag

Bij Swapichou zitten we een beetje in de winterslaap, we hebben hier allemaal onze bezigheden waardoor we het ook wel eens rustig aan doen omdat er weinig tijd is en wij ook andere dingen te doen hebben. Wat mij wel opviel was dat Micha Kat weer eens bezig was bepaalde zaken toe te dekken want zoals ik het vorige artikel al stelde, er is geen behoefte aan zijn deelname omtrent de laatste ontwikkelingen in de zaak Demmink. Al wat hem rest is reageren bij Myra en de bedenkelijke praktijken op zijn site KLOL. Modereren blijft ook een aandachtspunt voor Kat. Het gegeven dat hij een ongeleid projectiel is die bovendien mensen behandeld als vuil wanneer het hem zo uitkomt zijn feiten die hij liever niet wil weten. Hij is hier al meerdere malen op gewezen.

Natuurlijk is het volgende wel vaker in het nieuws maar toch wil ik er even aandacht voor. Leest u deze links eens:

http://www.omroepbrabant.nl/?news/205625812/Verzwijgen+moord+Nicole+van+den+Hurk+geeft+aan+dat+tbs+Jos+de+G.+niet+geslaagd+is.aspx

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22239087/__Tbs_er_mag_met_onbegeleid_verlof__.html

Het geeft te denken, hoe moeten we omgaan met Tbs’ers die mogen terugkeren in de maatschappij? Welke vragen moeten we stellen aan de verantwoordelijken in ons rechtssysteem? Hoe zit het met de deskundigheid van verantwoordelijke zorgverleners?

25 thoughts on “Zomaar een zondag

 1. Vwb Micha Kat is de tendens wel duidelijk denk ik. Wanneer iemand zo openlijk door meerdere partijen wordt weggezet als ongewenste stoorzender, of simpel in zijn geheel wordt genegeerd, dan kan zelfs het meest stoïcijnse plottertje niet meer ontkennen dat de rol Micha Kat is uitgespeeld en er niet meer toe doet. De halfslachtige pogingen van Micha om, desnoods met leugens, toch nog een plaatsje op het podium te bemachtigen nemen daar niets van af. Micha Kat is over.

  Vwb je vraag over TBS-ers. Tja, de maatschappij ben jij. Wil je een terugkeerkans voor TBS-ers in je maatschappij, dan zal je ook de ‘failures’ moeten accepteren. Maar ook vertrouwen moeten hebben in die mensen die het oordeel over de eventuele terugkeer vellen. En beide zijn niet ter beoordeling van het volk. Simpel omdat het volk het vermogen mist om daar over te kunnen oordelen.

  Dus de vraag is niet: hoe MOETEN we omgaan met TBS-ers die terugkeren in de maatschappij. Maar hoe WILLEN we omgaan met TBS-ers die terug WILLEN keren in de maatschappij.

 2. Ter aanvulling:
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/tbs/verlof-tijdens-tbs

  Het hele verlofsysteem is een samenwerking tussen justitie en de instelling die de Tbs’er behandeld. Een Tbs’er heeft rechten waarmee justitie zich aan te houden heeft, vanuit de samenleving, vertegenwoordigd door de tweede kamer (de volksvertegenwoordigers) en bijvoorbeeld handtekeningenacties is druk mogelijk om wetsinitiatieven ter verbetering te ondernemen.
  De wet kan wel degelijk aangepast worden door het volk, niet gemakkelijk maar ook niet onmogelijk.

  Wat betreft de behandelaars, ook dit blijft dynamisch, nieuwe inzichten kunnen tot aanpassingen leiden en behandelaars kunnen worden aangesproken door Inspectie e.a. instanties,
  http://medischcontact.artsennet.nl/actueel/nieuws/nieuwsartikel/09509/inspectie-organisatie-tbsklinieken-kan-nog-beter-1.htm

 3. Waar in Holland:
  http://www.waarinholland.nl/fred-teeven-waarom-dennis-wel-en-karate-bob-niet/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+WaarInHolland+%28Waar+in+Holland%29

  Citaat uit dit “artikel” :

  – Vorige week nog besloot Teeven dat de 8-jarige asielzoeker Dennis uit Utrecht en zijn moeder en zusje uit Kenia in Nederland mogen blijven. Normaal gesproken zouden ze hier niet kunnen blijven omdat de wet het niet toelaat. Dennis, zijn moeder en zusje zijn 8 jaar illegaal in Nederland. De moeder van Dennis heeft gelogen bij de asielaanvraag. Onder druk van huilende klasgenootjes, gesubsidieerde actiegroepen en actualiteitenrubrieken besloot onze juridische zwaargewicht dat op humanitaire basis was besloten om het Afrikaantje en z’n mama op kosten van de belastingbetaler in Nederland te laten blijven. Waar Fred Teeven natuurlijk niet over sprak is dat deze ‘humane’ beslissing een aanzuigende werking heeft, er zullen meer advocaten zijn die gaan claimen dat ook hun uitgeprocedeerde cliënten in Nederland mogen blijven omdat het principe gelijke monniken gelijke kappen moet worden toegepast. Ook zullen er mensenhandelaren zijn die hun kans schoon zien en Kenianen onze kant op sturen omdat je in Nederland gratis geld en onderdak krijgt. –

  Wauw- stilte- Ja het staat er echt Het Afrikaantje……
  Wat is dit weer voor smerig populistisch artikeltje, daar zal Karate Bob blij mee zijn.
  Toch weer fijn dat de plotters regelmatig doorverwijzen naar dit soort sites met dit soort artikelen.
  Niet te geloven!!!

  • Abiram uit Almelo zou (volgens de krant) in stervende toestand op de vliegtuig worden gezet.
   Maar het ind zou echt geen mensen uit het ziekenhuisbed lichten ( tegen doktersadvies) om vervolgens op de vliegtuig te zetten,vliegtuigmaatschappijen nemen dat risico ook niet.
   Bij Sahar, leek het alsof het om haar ging, maar ze vertegenwoordigde de hele familie.
   Mauro is hier door mensenhandelaren gebracht, verbleef bij zijn halfzus,die hem afleverde omdat ze niet voor hem kon zorgen, en moet ook een broer hebben hier,die hem voor ging.
   Dat hiv weesje uit Gambia bleek wel familie te hebben.in tegenstelling tot vermelde berichten..Het belang om een kind als (boegbeeld/buffer te) gebruiken, in de media, verkoopt.
   In geval Dennis,is er ook een zusje en moeder dat in een vrouwonvriendelijk land terug moet.
   Maar vrouwonvriendelijk is geen reden om….te mogen blijven?
   Wellicht moet Dennis Homo worden?
   Ik vind veel berichtgeving ook erg eenzijdig,
   Uit verband getrokken, etc.
   Ook denk ik dat niet iedereen geld, of contacten heeft om hun land te kunnen verlaten, of in de vliegtuig te stappen om de wereld rond te vliegen.
   Of land (s)hoppen.
   Merendeel mannen, maar 25-40% vrouw en kind.
   Hmm, die blijven achter??

   Ik heb wel eens met iemand gepraat werkzaam bij het Ind..
   Hij stelde dat er veel crimineel geld zit in dat vlieg en grensverkeer..
   Dat geloof ik..
   Als je te arm bent om te poepen, dan is het knap dat je kunt reizen.Hmm, Kranten kunnen ook vrij eenzijdig berichten.

    • Tja, zo zie je maar alles heeft een verhaal FeeX.
     Het recht moet zijn loop hebben en zo’ n jongen kun je niet het gedrag van zijn moeder aanrekenen. Het is heel erg dat mensen zwanger worden om zodoende van bepaalde rechten te kunnen profiteren. Dat gedrag kan ook voorkomen bij de autochtone Nederlander, dat hoef ik jou niet uit te leggen.
     Maar dat neemt niet weg dat de toon die gezet wordt bij Waar in Holland echt niet kan.
     Je gaat mensen met andere huidskleur terloops geen Afrikaantje noemen en dat soort van termen. Daarmee diskwalificeer je jezelf.
     Is niet de eerste keer dat ze dat doen, was ook met de zwarte piet discussie zo, is hier toen ook voorbijgekomen op het blog.

 4. Je mag natuurlijk je mening hebben, voorop staat dat je op menselijke beschaafde wijze uit.
  Dat is bij dit “artikel” niet het geval.

 5. Micha Kat maakte zichzelf weer eens belachelijk door Laroes op te bellen over documenten die Micha zogenaamd achterhaald had (maar die dus gewoon openbaar op het net staan volgens Laroes maar dat geheel terzijde).
  http://www.klokkenluideronline.is/2014/01/interview-met-hans-laroes-over-demmink/

  Bij NRC ombudsman stond trouwens dit artikel waar volgens Kat geen reacties onder stonden, ze staan er dus wel en nog pittige ook.
  http://www.nrc.nl/ombudsman/2014/01/25/een-onontwarbare-kluwen-van-geruchten-en-feiten/

  en nog een column:
  http://www.bnr.nl/opinie/kustaw-bessems/144280-1401/column-kustaw-bessems-de-waarheid-over-demmink

 6. Kom hier de komende weken ongetwijfeld nog op terug. Niet reageren = geen desinteresse, integendeel!

Reacties zijn gesloten.