Éindelijk VrijMiBo!

Hèhè, tijd voor een ouderwetse VrijMiBo. Voor degenen die vrij hebben, bijna vrij hebben, of áltijd vrij hebben. 🙂 Kortom, tijd voor een drankje of twee!

Het was idd wel èrg rustig hier de laatste weken. Waar hangt iedereen uit? Laten we eens kijken of we wat mensen uit de winterslaap kunnen halen. Ook in het nieuwe jaar hebben we een bescheiden prijs te vergeven aan degene met een leuk + origineel idee. Wat hebben we gemist, waar mag het volgende artikel over gaan, wie schrijft een tekstje over..?

De eerste 6 drankjes zijn vandaag trouwens graties. Omdat het kan, en in een poging om onze weggebleven stamgasten terug te halen. Want die hebben we gemist!

Ik ben borrelen!

PS: Ooit één hele week geteerd op één vrijmibo? Deze week is het gebeurd!

109 thoughts on “Éindelijk VrijMiBo!

   • Ik zit stiekem al aan de ‘Zatte’ van brouwerij ’t IJ … Want kut week geen zin meer. Flink verdriet verzuipen dit weekend en dan weer met goede moed verder!

   • Toch goed om weer terug te zijn op deze plek! Roar, maar woar!
    De tap is bijgevuld en ik zag dat er nog 2 kratten triples overgebleven waren van oud&nieuw. DUS!

 1. Het is wel stilletjes hier inderdaad. Ik zit al aan de borrel want absolute Kaaaaaaa Uuuuuuuuu Teeeeeeeeeee week. Ik weet niet hoe het voor andere mensen was maar mijn start van 2014 is zwaaaaaaaar kut.

  • Gelul, je gaat dood aan leven. Maar waar je vooral dood aan gaat is stress. Roken beschadigd je longen, dat is zeker waar maar het is niet dat waar je kapot aan gaat. Dat is stress. Stress is de grootste kankerverwekker.

   • Nou Swap, daar heb ik zelf toch wel andere ervaringen mee, drie ooms van mij zijn overleden aan longkanker. Is het heel erg dat ik een andere mening heb dan jij?

    Overigens deel ik wel je mening over stress.

    • Nu ja, ik rook een pakje per dag en ook ik zal sterven aan kanker. Maar mijn misbruik van mijn lichaam weegt niet op aan de dagelijkse stress. Dat is de echte ‘killer’ overigens weet ik nu al wat er mis is. Ik voel het gewoon. Daarom kies ik nu voor mijn familie.

    • Klinkt niet best. Heb je feitelijke vrijheid om tijdelijk te stoppen? Je te onttrekken aan die stress. Time-out, ziekmelden, whatever. Zo klinkt het Swap.

 2. Kat en Vrijland zijn trouwens weer bezig met een oorlog te veroorzaken tussen politie en burgers. Dit heeft niets meer met strijden voor onze vrijheid tegen de elite te maken, hun maken het alleen maar erger. Kijk hoe ze hun bezoekers opstoken en zelf zitten ze veilig achter de pc. Ik gaat deze 2 slopen, al is het het laatste wat ik doe.

  • Slopen hoeft niet eens @nieuwsbreker. Gewoon een spiegel voorhouden en mensen *kuch* wakker schudden. WAKKER!

  • Nah, gewoon een beetje ‘re-wiring’ in de hersenpan, en als Kat dan weer wakker wordt, schrijft hij alleen nog maar reisverhaaltjes, en leeft hij nog lang en gelukkig..

 3. Kwam trouwens deze nog tegen afgelopen week:

  Bij Bou loop nu weer van alles over het koningshuis, overigens wel terecht. (mijn mening).
  Vermoed ook steeds meer dat er bepaalde zaakjes teveel rieken.

  • Lucky TV staat hier soms wel een uur aan. Schade inhalen 😉 Wim de Bie anno jaren ’10, geniaal. Er kan geen satire genoeg zijn als het aan mij ligt.

   • Hahaha maar ik ben blij met Koning Pils. Beter dat dan wat dan ook. Ik snap dat gezeik over het koningshuis sowieso niet. Het is stabiel, het werkt, het brengt enorm veel geld. Vanwaar het gezeur?

    • Gezeur is het niet bepaald als ik de feiten op een rijtje zou zetten wat eigenlijk al niet te doen is vanwege de omvang.
     Wat er aan werkt roep ook vraagtekens op bij mij, voor wie werkt het dan?
     Voor de Nederlanders of het koningshuis?

     Het brengt enorm veel geld, hoe weten we dat dan? Er is niemand die hier een zinnig antwoord op heeft, en dat is ook wel gebleken uit bijv. interviews met opeenvolgende ministeries van Buitenlandse Zaken en hun hoge ambtenaren.
     En dan bedoel ik niet Blauw bloed programma dat een reportage doet van een buitenlands bezoek maar gespecialiseerde journalisten van FD en NRC.
     Het is allemaal net zo onduidelijk als wat het koningshuis kost, soms komt er een overzicht voorbij in de de tweede kamer, maar staat in deze berekeningen nog steeds heel veel niet.

     Nederland is heel klein, teveel mensen op belangrijke posten zijn voor hun carrière afhankelijk van het koningshuis. Denk aan een politicus die ambitie heeft ooit burgemeester te worden, denk aan de families zoals de familie Donner, v.d. Broek etc etc. Denk aan de financieel afhankelijken en hun klantenkring, aan het kabinet van de koning. Al deze mensen hebben belangen bij het voortbestaan van de Oranjes in hun huidige vorm.

     Heb ik het nog niet eens over de geschiedenis van de Oranjes, voor mij is het in ieder geval niet duidelijk hoe het zit met de bloedbanden van koningin Wilhelmina en koning Willem de Derde. Er zou in ieder geval Russisch bloed aanwezig moeten zijn, waarom sta je je DNA dan niet af als de Russen het willen vergelijken met het Tsarenbloed.
     Deden de andere koningshuizen niet moeilijk over? Willem de derde had Syfilis en die ziekte heeft toch echt wel gevolgen voor de vruchtbaarheid.
     Staan inmiddels boeken vol beschreven maar ook heel veel niet, wat er niet bekend mag worden roept ook veel vragen op.
     Het is echt allemaal teveel om op te noemen naast de vraag of je een koningshuis moet willen.

     Verder was ik uitermate verbaasd wat Maartje van Wegen vertelde over de afwezigheid van De Roy van Zuydewijn en Margaritha ten tijde van het huwelijk van Alexander en Maxima, dat was idd heel vreemd en riep bij mij vragen op los van wat ik verder van een De Roy van Zuydewijn zou vinden. Was NOS onwaardig en riekte.
     Nog even de achtergrond van de familie van Maxima meenemen tot slot, er zitten ook hier teveel leugens en belangen. Overigens is Maxima een mooie vrouw waarvan ik heel goed kan begrijpen dat Alexander erop viel, dat staat er los van.
     Het is allemaal te wazig en het riekt teveel voor mij, daar komt het op neer.

 4. Kots- en kotsmisselijk. Vraagtekens, verbijstering, shock. Hier hoef je geen Plotter of Anti-Plotter voor te zijn. Just a Human Being…

  Jimmy Savile. Ruim een jaar geleden werd het aantal door hem misbruikte slachtoffertjes geschat op 300. Nu kennelijk 1000. Dui-zend. En in de praktijk waarschijnlijk nòg meer.

  …Andere werknemers van de BBC zouden oogluikend hebben toegestaan dat Savile de jongens en meisjes aanrandde of verkrachtte in opnamestudio’s en kleedkamers van de omroep. Savile kon bijna 40 jaar lang min of meer ongestoord zijn gang gaan.

  NRC: ‘BBC-bekendheid Savile misbruikte duizend kinderen’
  The Observer: Revealed how Jimmy Savile abused up to 1,000 victims on BBC premises
  The Observer: Take note, BBC. Whistleblowers are good for you (Nick Cohen)

  Die Savile moet dood- en doodziek zijn geweest. En degenen die dit in stand hebben gehouden ook. Het was al erg. Maar blijkt nu nóg zieker. Hier zijn dus generaties kinderen en ouders mee opgegroeid. Met deze “Ridder”.

  Ik begrijp dus waarom steeds meer mensen paranoïde worden. Want: wat zit hierachter? Zoiets kan niet op zichzelf staan. Waarom wordt de omvang en ernst nu pas duidelijk? Nu hij dood is? Hoeveel getuigen en vermoedens zouden er zijn geweest? Waarom heeft dit een generatie kunnen voortduren? Ja, vragen…

  En hoe zit dit in Nederland? Wat is híer mogelijk allemaal gebeurd? En zal dat ooit duidelijk worden? Het geeft te denken. Daar gaan je goede herinneringen aan een jeugd vol kindertelevisie.

  En dan je kinderprogramma Jim’ll Fix it noemen. Krijgt nu wel een erg wrange bijsmaak. Kotsmisselijk word je ervan toch. Dit is dus wèl een beerput. En die moet open. Tot de laatste snik. En snel graag. Gat-ver-damme!

  • Ja. 😕 Er worden ook zaken niet gezegd. Deze zin is ook veelzeggend:

   Het inmiddels alsnog ingestelde hoger beroep tegen het kort gedingvonnis zal verder geen vertragingen opleveren omdat het appel slechts ziet op procedurele aspecten van het geding en onder meer de schreeuwende dwaling met betrekking tot de kostenveroordeling.

   • Mee eens +
    De tactiek van uitstellen heeft Mauritz al eerder toegepast, nl. toen hij het boek De Oordopjes wilde uitbrengen.
    Mijn onderbuikgevoel zegt mij ook dat het verhaal over de kostenveroordeling een excuus is.

 5. http://www.hethaagsecomplot.nl/20140120-psychiatrische-dwangbehandeling.htm

  Een artikel wat veel zegt over de denkwijze van Ton Hofstede en prima aansluit op het artikel van Barracuda: http://barracudanls.blogspot.nl/2014/01/ton.html

  Begint al gelijk bij de eerste zin over controle, Ton noemt het woord controle, als typisch verschijnsel bij een neuroot. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Neurose), Controle is echter een symptoom dat onder een heel breed spectrum van stoornissen kan vallen en heus niet allen typisch voor neurose. Zoals autisme alsook borderline, eetstoornissen en noem maar op. Kortom hij plaatst het in een hokje. Dit doet hij omdat hij de overheid neurotisch zou vinden.

  Ton plaatst namelijk alles graag in hokjes, overzichtelijk en passend in zijn beleving.
  Zo borduurt hij verder, volgens Ton valt onder crisisinterventie:
  preventieve detentie, preventief afschieten, en platspuiten.
  Volgens teigert is crisisinterventie het volgende: https://www.psychischegezondheid.nl/action/psychowijzer/179/crisisinterventie.html

  Waarom zit Ton de zaakjes zo te verdraaien en gebruikt hij termen die gevoelens oproepen bij mensen, koppelt hij daar bepaalde zaken aan vast. We kennen ze uit de artikelen van een Vrijland en Kat (afschieten van..killercop kletsverhaal), preventieve detentie (waxinelichtgooier), platspuiten ( je hebt dus geen idee wat dat is maar heeft weinig met crisisinterventie van doen).

  Extra kwalijk omdat Ton Hofstede een medische opleiding heeft gevolgd en dat de indruk geeft dat hij het wel zou weten.

  Nu blijkt dat er vandaag een hoorzitting is
  http://www.europa-nu.nl/id/vjf5hmotsby2/agenda/verplichte_ggz_den_haag?ctx=vh8lnhrouwyz&tab=1
  Dit ter voorbereiding op het volgende:
  http://www.parlementairemonitor.nl/9353000/1/j9vvij5epmj1ey0/vig2946b9jww

  Heeft niets te maken met detentie, platspuiten en ander pretentieuze terminologie waarmee Ton mensen bewust een verkeerd beeld voorschoteld. Het kan natuurlijk wel onder crisisinterventie vallen als je de link hierboven goed leest. Maar dan kom je weer terug dat Ton de verkeerde termen gebruikt bij crisisinterventie. Is dat een vorm van Mind Control of niet?
  Ton zit zijn lezers angst aan te jagen voor iets wat totaal niet nodig is, ik vraag mij af waarom en ook weer niet want als je het artikel van Barra leest zie je de angst en vooral frustratie bij Ton zelf.

  Overigens is de website van Ton zelf:http://www.ton.hofstede.nl/ , niet meer te bereiken vanaf de dag dat Barra er een link naar plaatste. Hoe zou dat nu komen?

 6. Het lijkt erop dat vandaag een historische dag zal worden. Demmink is een Mainstream Headliner. Alleen al bij de NOS al 6 berichten. Al de hele middag in de radiobulletins. Onwerkelijk.

  Nu de feiten, graag. Onderzoek, waarheidsvinding. Ad fundum. Zonder aanziens des persoons.

 7. Dat alles van wat boven staat, of er wordt een tactisch spelletje gespeeld.

  Mijn complotdenkers brein vertelt mij of een simpele vrijspraak en alles blijft zoals het is / was, óf men is achter de bühne al een tijdje bezig om een lastercampagne te ontrafelen. In dat geval voorspel ik een flinke staart. Ik zou als ik Demmink was namelijk of balen van alle ophef, of, nu ik gepensioneerd ben, en dus privé persoon keihard in de aanval gaan. Mijn recht halen. En in dat geval mogen de Katjes e.d. best gaan bibberen. We hebben het dan namelijk over een complot om te lasteren, een crimineel complot, lijkt mij spannend om te zien ontrafelen. De middelen zijn er wel bij vrijspraak volgens mij.

  Dat, of het is allemaal waar en kan bewezen worden maar ik denk van niet.

 8. Rusten zal het nooit. Vrijspraak dan is het een complot. Veroordeling dan is het een complot. Ja zo rollen ze in de alternatieve media.

  Headlines zegt u?

  Demmink veroordeeld! Geslachtofferd voor hogere machten?

  Of

  Demmink onschuldig? Beschermt door pedo-elite?

  *zucht*

 9. Waarom is er geen vervolging in Turkije trouwens, blijf ik me afvragen…

  De vermeende misdaad vond plaats in Turkije. Dat snap ik dus weer niet. Ik bedoel. Je bent net verkracht. Je hebt verwondingen. Je gaat naar de politie. Naar het ziekenhuis. Dat plus hotel administratie plus douane gegevens, plus vliegmanifesten plus getuigenissen plus ziekenhuis administratie en aangifte moet meer als voldoende zijn voor vervolging. Ik ben heel benieuwd hoe men dat gaat bewijzen zonder dat alles. Want tot dusver is er niets meer dan twee dubieuze figuren exclusief het Nederlandse dubieuze figuur die zeggen te zijn verkracht. Waarvan acte dat de Nederlander een prostituee en drugsverslaafde was/is. Tsja.

  Ik geloof er tot dusver niets van en gok op een opzetje. Be careful what you wish for…

 10. Of Demmink nou word veroordeeld of niet. Met deze nieuws stunt van de media spinnen Kat en Vrijland garen. Het goedgelovige volk zal gaan doneren als vliegen op stront. Geloof mij nou. Ik gaat Vrijland ophangen als oplichter bij stand.nl. Die gozer gaat de radiouitzending halen en ken het schudden. Ik heb echt een hekel aan die oplichter die er met het geld van de Anass stichting vandoor ging over het lijk van een vermoord kind voor eigen gewin.

 11. Ik zoek desnoods contact met zijn sociale dienst en vertel ze over de jackpot die hij in het verleden ving met donaties en nog steeds incaseert via donaties. Ik maak hem kapot.

 12. JDTV ik ken je nou al 4 jaar. Zou je niet is helpen om Kat en Vrijland op te hangen als oplichters. Het is onze taak om de alternative media te beschermen tegen dit soort types.

  • hehe rustig aan Alex.

   Ik denk dat ik al meer dan genoeg gezegd heb over dat onderwerp.
   Vrijland ken ik verder niet eens. Zoals ik al eerder heb laten merken heb ik niet zoveel met hem op en vind het echt een beetje een triest figuur. Zeker nadat ik dat filmpje met de moeder van Annas gezien heb. Ik vond zijn filmpje over de getuigen van de schietpartij in Rotterdam wel weer verassend en op zich ook wel ok. Misschien is er toch nog ergens hoop voor die cokesnuivende vrouwenmepper. Anders kan hij natuurlijk altijd nog dozen gaan inpakken ofzo!

   Ik zie het niet echt mijn taak om te gaan bepalen wie er goed en slecht zijn in de alternatieve media, dat mag jij en de rest van het publiek lekker helemaal zelf bepalen. Ik ga me er verder ook niet mee bezig houden. Misschien is dat namelijk wel precies de bedoeling. Mij hebben ze echt niet nodig om zichzelf ongeloofwaardig te maken. Ze gaan elkaar maar lekker ophangen. Ik denk dat het probleem zichzelf wel oplost, dus laat je niet gek maken.

   …Alle begin is moeilijk!

 13. @JDTV
  Ondanks onze meningsverschillen (kuch) wil ik je feliciteren met gisterenavond want jouw filmpje over Demmink was te zien op tv. Proficiat man!!

Reacties zijn gesloten.