Zo ziek zijn ze dus

vandaag een telefoontje gehad van onze almighty Don.. ik moest van hem zeggen dat ik hem zwaar belaagd zou hebben. Geen idee waar het over gaat na een half jaar van dreigementen en stalking van zijn kant, maar bij deze: Don, ik heb je enorm belaagd! Mijn excuses daarvoor, echt.

Laat je me nu met rust?

131 thoughts on “Zo ziek zijn ze dus

 1. Wat nou? Breedveld is een trage Samoeraiblogger en ik ben eerder Ninja 😉

  Maar serieus: als mijn reacties op die van Breedveld zouden lijken vind ik dat eerlijk gezegd wel een compliment, want de gave van het woord kan je hem natuurlijk niet ontzeggen. In wezen is het de enige behoorlijke Nederlandse blogger die we hebben, ondanks zijn tekortkomingen. Moeten we zuinig op zijn. Ik was dan ook jaren vaste reaguurder op Frontaal Naakt, tot Peter de irritatiegrens met me bereikte en ik met hem, omdat hij een vriend van me onverdiend ging beledigen. Dat maakt me overigens geen tegenstander van hem. Persoonlijke verschillen zijn iets anders dan politieke keuzes.

  Maar ik denk dat er toch behoorlijke verschillen zijn. Ik was en ben inderdaad veel agressiever dan Peter (altijd al geweest), terwijl Peter weer goed is in larmoyant zijn slachtofferschap uitventen en overdrijven. Ook is mijn doelgroep tegenwoordig een andere. Vanaf de Wildersgekkies en islamofoben komt gewoon niet zoveel terreur meer als vroeger, GeenStijl vind ik de afgelopen paar jaar ten goede veranderd, heb de indruk dat dat “beest” wel bedwongen werd en de noodzaak om daarmee te polemiseren wat minder groot is dan vroeger. Het probleem verplaatste zich naar een andere, nog dommere doelgroep: de complottertjes.

  Mede omdat Micha ooit met Theo van Gogh samenwerkte denken hij en met hem zijn debiele volgertjes, dat zijn mismaakte terreur, leugens, laster en stalking in die traditie zouden staan. Eric Smit schreef daar nog een uitstekend stukje over: http://www.ftm.nl/column/school-theo-gogh/. De islamofoben hielden ermee op, maar de plottertjes bewegen zich in een nog gestoordere permutatie van die manier van “denken”, die vanzelfsprekend ook onschadelijk gemaakt dient te worden. Als dat lukte hebben we die bagger definitief de samenleving uitgewerkt.

  Tja, en Ruud:

  Die heeft zo af en toe gewoon een schop onder zijn autistische hol nodig, houdt hem op het rechte pad. Dat gezeik met spellingcorrectie moet eens afgelopen zijn, hij moet zich niet zo op details richten, zich wat minder als “de rijdende rechter” opstellen, het werd hem allemaal uitgelegd. Het is natuurlijk niet voor niets dat hij nog meer bans op zijn naam heeft staan dan ik. Bovendien vind ik ons moderatiebeleid op swapichou (ik ben inmiddels ook moderator) liever voor Ruud dan hij op andere blogs tegenkomt: hij krijgt hier helemaal geen permaban, maar wordt gewoon gemodereerd en opgevoed.

 2. En nogmaals: ik ben er niet zo in geïnteresseerd om evidente bullshit te gaan zitten ontrafelen. Ik vind conspiracy theories juist leuk en amusant, kan me niet fantasierijk genoeg zijn. Ben eerder van de “willing suspension of disbelief”.

  Op achtjarige leeftijd was “Ripley’s unbelievable but True” al een lijfboek van me en in de tussentijd veranderde ik niet wezenlijk. Mijn punt gaat eerder over gedrag: stalking, laster, smaad, leugens en bedreigingen. Het voor je karretje willen spannen van de nabestaanden van dode kinderen, dat werk.

  En die verhalen over de Annunaki, de loeminadi en what have you vind ik allemaal prachtig. Moderne folklore.

 3. Bizar dat anonieme trollen zoals Don van Wim Dankbaar en Micha Kat uitgebreid de gelegenheid krijgen om te trollen. Wim Dankbaar is toch zo tegen anonieme trollen? Kennelijk geldt dat alleen voor mensen met een andere mening. Ik wens je veel sterkte Xara. Voor jou en je stalkende trol heb ik het volgende retro plaatje uit de jaren 80 gevonden.

  • Toch vreemd. Mijn bijdrage komt door de moderatie. Word echter later weer verwijderd. Toch word er op gereageerd. Maar de onbeschofte reactie van Nieuwsbreker mag blijven staan.

 4. Nog meer gezanik over Schumi.
  http://www.klokkenluideronline.is/2014/01/micha-over-duitse-pers-schumi-nwo/

  Die man is knoeperhard met zijn hoofd tegen een steen gebotst buiten de piste. Zo hard dat zijn helm stuk is. Wat is daar nou voor geheimzinnigs aan. Ten gevolge hiervan heeft hij een hersenbloeding gekregen om het even normaal Nederlands te houden. Dit is zeer ernstig want in zijn geval is de druk in de hersenen zo hoog geworden dat het enige wat ze kunnen doen om hem te redden opereren is en de man in koele omstandigheden in coma te houden om zodoende de hersenen een kans te geven te herstellen.

  Nouja je kunt van alles wel een smeuïg verhaaltje maken en uiteraard hebben ze ook van die kwaliteitskranten in Duitsland die daar hun core business van hebben gemaakt.
  Nou en..

  http://www.klokkenluideronline.is/2014/01/micha-over-duitse-pers-schumi-nwo/

 5. Kijk, daar kan je als AIVD troll nog eens wat van leren: een mevrouw die er daadwerkelijk in slaagt om de hele wereld kapot te zuigen met haar nieuwe theorie:

  http://gawker.com/infamous-tiger-mom-returns-to-troll-the-entire-world-1494983392

  The New York Post has a review of her new book The Triple Package —co-authored by her husband, Jed Rubenfeld — which says that there are eight groups of people superior to all others: Chinese, Cuban exiles, Indians, Iranians, Jews, Lebanese-Americans, Mormons, and Nigerians. Remember, her daughter got into Yale and Harvard so it has to be true.

  According to Chua and Rubenfeld, there are three reasons — the so-called “triple package,” please bear with me — why those eight groups reign over everyone else in the world: superiority complexes, insecurity, and impulse control. They believe (“believe”) that true success is reached because you think you’re better than everyone else, but also not really, and that you can resist temptation as you strive for a larger goal. Oh, and also that you haven’t “yet bought into mainstream, post-1960s, liberal American principles.”

 6. Geloof trouwens dat ze in Groningen naar de centjes kunnen fluiten als ze schade hebben, wel zijn er inmiddels voor miljarden uit de grond getrokken.
  Komt dadelijk nieuwsitem bij programma Nieuwsuur.

 7. Hallo! Volg jullie blog vanaf Wim Dankbaar. Kom veel interesante dingen tegen en heb nog veel vragen. Waarom heeft iedereen hier nou ineens ruzie de laatste tijd, het lijkt wel een soap hier?

  Jammer als jullie zouden stoppen. Mis de leuke stukjes van Xara en Sander. En waarom schrijft Sander geen stukjes meer hier de laatste tijd? Ik hoop dat jullie met de oude samenstelling verder gaan met modereren en stukjes schrijven. En dat jullie willen doorgaan met live bloggen als er rechtzaken zijn of bij een radio uitzending! Ik hoop echt dat jullie geen ruzie meer maken. Ik hoop dat iedereen terug komt die nu wegblijft.

  Die Don moet echt gestopt worden om Xara en Swap I. Chou te chanteren en te belasteren en te bedreigen. Hij heeft hulp nodig van buitenaf want als hij niet word aangepakt gaat hij net zo lang door totdat jullie elkaar de tent uit vechten of er een soort razzia komt tegen Don. Of iedereen overspannen word. Die gast is echt ongehoord ziekelijk erg. Hij moet gewoon snel voor de rechter komen en dan kan die alles zien wat Don al die tijd gedaan heeft. Hij is een internetterrorist die alleen maar haat wil zaaien.
  Kan die Don trouwens niet worden getraceerd door de politie of de internetprovider? De gewone politie is langzaam want anders was er al lang actie ondernomen. Ik heb een particuliere recherchebureau jullie site gegeven. En ook de site van Don en Misha Kat.

  Please jullie moeten doorgaan met goeie stukjes schrijven en onderzoek doen naar complotters!

  • Beste Teigertje. Ik blijf graag anoniem omdat ik geen zin heb in stalkers.

   Ik bedoelde dat ik de naam van jullie site heb doorgegeven. Omdat er veel bewijsmateriaal op staat. En ook de blogs van Don en Misha Kat heb ik doorgemaild waar allemaal strafbare feiten op staan. Je bent toch ziekelijk om iemand anoniem te blijven stalken en ook nog te gaan bellen. Dat hoort niet en daarom heb ik dat gedaan.

   Sorry als dat verkeerd over komt dat ik me ermee bemoei. Maar het duurt al zo lang en het houdt niet vanzelf op. Hoe meer dat er aandacht voor komt hoe beter. Als niemand wat doet en niemand weet wat er gebeurd dan houdt de stalker de macht en gaat het vaak van kwaad tot erger. Zie http://www.mijnstalker.nl/.

   Deze mails heb ik ook doorgestuurd. https://swapichou.wordpress.com/2013/11/25/afdreiging/ Al die signalen komen nu vanzelf bij justitie terecht en binnenkort krijgt Don een keer een dagvaarding en mag hij aan de rechter uitleggen waar hij mee bezig is. Justitie kan makkelijk achterhalen wie Don is en dan is zijn anonimiteit voorbij. Zie http://www.mijnstalker.nl/aangifte-bij-stalking.

  • @S2O, Bedankt voor het meedenken en welkom op Swapichou. Een paar algemene opmerkingen.

   Hoe sneller het recht zijn loop krijgt, hoe beter. Het is echter wèl belangrijk dat opsporing en vervolging in handen komt -en blijft- van de juiste (bevoegde) instanties. Als er allerlei -goedbedoelde- particuliere initiatieven worden opgestart om bijvoorbeeld iemand te vinden of te stoppen, kan dat juridisch vertragen of zelfs ondermijnen. Ik wil je vragen om hiermee rekening te houden en geen verdere actie te ondernemen.

   Het is duidelijk dat het overgrote deel van de community deze terreur afkeurt en verwerpt. De boosheid en verontwaardiging is heel begrijpelijk, maar laten we zelf ‘in stijl’ blijven. Een situatie van burgerjacht/hetze moeten we bijvoorbeeld niet willen, dat is juist iets waartegen wij ons verzetten.

   We laten dit verhaal nu waar het hoort: bij de juiste instantie(s). Mocht je van jouw kant nog iets kwijt willen, doe dat dan inhoudelijk via de mail of post hier een contactverzoek, zodat wij contact met je op kunnen nemen.

   Wat het schrijven van stukjes aangaat: ik heb het Sander gevraagd en hij denkt erover na. 😉 Houd er rekening mee dat er ook mensen in winterslaap verkeren. Januari is wat dat betreft één grote maandag…

 8. …even serieus mensen, waar zijn we hier nu helemaal mee bezig?
  http://donquijotte.wordpress.com/2014/01/07/a-cup-of-tea-or-death/
  Heel de dag lekker bezig met elkaar? Hebben jullie niets beters te doen?

  Soms kan ik jeroen ook wel voor zijn ballen schoppen, maar om nou heel de dag met hem bezig te zijn…nou nee bedankt! Af en toe heeft hij ook wel eens een goed punt en daarom kies ik er zelf voor om zijn tekstjes te lezen. Persoonlijk heb ik liever allemaal mensen om me heen die constant kritiek geven op wat ik doe, dan allemaal meelopers die alleen maar ja knikken. Als dat op een beetje normale manier gaat, kun je daar met een beetje geluk allebei een beetje wijzer van worden. De manier waarop hij onze favoriete spelnazi Ruud nu denkt te kunnen opvoeden staat me ook echt niet aan. Wel kritiek hebben op andere sites waar je niet vrijuit kan reageren en dan uiteindelijk hetzelfde gaan doen? Maar ja, het is zijn dingetje en ik ga me daar verder niet te druk over maken.

  Ik snap echt niet wat hier nu precies speelt en wat jullie er mee denken te gaan bereiken met zijn allen. Volgens mij is het uiteindelijk gewoon een bitchfight tussen een paar ego’s die te weinig te doen hebben en vinden jullie de zaken waar het eigenlijk om ging helemaal niet van belang. Waarom gaan jullie niet gewoon lekker gezellig Utopia kijken als jullie op zoek zijn naar vermaak?

  Misschien ga ik nu weer te kort door de bocht hoor. Ik heb ook niet alles gevolgd en daar is het volgens mij ook gewoon echt te onbelangrijk voor. Maar kunnen jullie elkaar niet gewoon met rust laten en jullie energie stoppen in zaken waar we met zijn allen wel wat aan hebben? Beetje treurig dit allemaal! Moet de politie nu echt aandacht aan jullie ego problemen gaan besteden, terwijl er genoeg andere dingen te doen zijn die wel de aandacht verdienen?

  …Echt ga je schamen!!!

  Volgens mij hebben jullie allemaal wat frisse wind nodig ofzo….ga eens naar buiten!

  • Don heeft gewoon aandacht nodig en als hij die in zijn beleving te lang niet krijgt gaat hij stalken en bedreigen. Geen idee met welk ziektebeeld dat samenhangt, maar helemaal normaal is het natuurlijk niet. Betekent geenszins dat ik deel zou nemen aan zijn bitchfight. Hij zoekt het maar uit.

   • Ik noemde Don helemaal niet persoonlijk toen ik “a cup of tea or death” schreef en had hem ook niet in gedachten. Hij maakt zichzelf relevanter dan hij eigenlijk is. Ik gebruikte die beeldspraak toen ik in algemene termen over een wat breder verschijnsel schreef. Dat Don zich daarmee identificeert zegt heel veel over hem, maar betekent niet dat ik het over hem in het bijzonder had.

    Maar die gast is dus zo gestoord dat hij zich dat persoonlijk aan gaat trekken. Op zich niet mijn probleem.

  • JDTV, plaats jij deze reactie ook bij Don?
   Beetje raar als je reactie alleen hier komt, want waar twee vechten hebben er toch op zijn minst twee schuld?
   Bovendien:
   Heb jij goed gelezen wat er met Xara gebeurt is afgelopen half jaar?
   Is de wet overtreden belangrijker dan het verzinnen van het zoveulste complot??
   Een vrouw belagen en stalken is voor jou niet zo belangrijk?

   Verder wens ik je succes en wijsheid in de perikelen rondom je graffiti proces met Kat, je staat weer alleen voor het gerecht als ik het goed begreep van Kat, je steun en toeverlaat.

   • Wil toch nog wat toevoegen:

    Wat er nu gebeurt JDTV, is dat er iemand onder het mom van plotter zijn mensen belaagd (dat bedoel ik met de wet overtreden belangrijker vinden), en in het bijzonder Xara. Dacht altijd dat wakker zijn van belang is dus zal ik je eens virtueel wakker schudden.
    Ik kijk er eerlijk gezegd een beetje op van wat jij zegt, dacht dat je door ervaring in de plotterswereld inmiddels ook wel beter wist. Er is veel fake daar man, ziekelijk gewoon.
    Die hele site van het persoontje dat jij noemt is fake, een dekmantel om mensen te stalken. Een dezer dagen gaat hij vol op zijn bek. Dit is iemand die er zijn core business van maakt om te stalken, ook nog eens anoniem. Dan ben je dus geen plotter, ook niet als je plotter artikeltjes copy -past.

    Denk dat hij gewoon ook jaloers is op Jeroen, die heel mooie verhalen kan vertellen zonder copy-past, gewoon inspiratie uit het blote koppie. Niks fake.
    Dat maakt hem razend, afgunst en kleinzieligheid, daar is zijn geest vol van.

    Moet je eens een aantal dagen terug kijken hier, hoe blij hij was om hier te kunnen reageren en in het verloop weer los te gaan zoals voorheen, hij is ook gewoon kwaad omdat hij hier niet mag reageren.
    Lees het allemaal maar eens goed door en ook de discutabele rol van je huidige partner in court, de heer Micha Kat, die identiteitsroof toestaat. Voor welk belang eigenlijk, wil jij misschien eens aan hem vragen wat dit met plotten te maken heeft?

   • Ik kwam dit linkje op FB tegen. Ik heb het hier geplaatst en mijn verhaal gedaan, omdat ik eerlijk gezegd nooit op don zijn site kom. Ik vermoed dat iedereen die zich hier mee bezig houdt ook regelmatig op deze site komt en dat plaatsing hier daarom meer dan genoeg is.

    Waar 2 vechten hebben er 2 schuld? ik weet het niet hoor. Als ik vanuit het niets wordt aangevallen, sla ik er ook op tot het niet meer beweegt. Is dat dan mijn schuld? Het is natuurlijk anders als ik naar het café opga en het zelf ook een beetje op zoek!

    Ik keur dreigementen en gestalk natuurlijk helemaal niet goed. Het is jammer dat Don, en ook mensen hier, niet voor de inhoud gaan maar voor de vorm. Ik zie gewoon liever een goede discussie over “de feiten” in de zaak Demmink of Vaatstra, dan een discussie over wie wie nu aan het lastig vallen is.

    Ik ben in het verleden ook wel eens een stalker genoemd, terwijl ik onder het mom van “journalistiek” gewoon een vraag ging stellen. Ik kan hier altijd best wel boos om worden. Zelf vind ik wat ik gedaan heb niet eens op stalking lijken, omdat ik eigenlijk direct klaar ben als ik eenmaal een reactie heb. Zoals ik al zei heb ik deze “bitchfight” niet in detail gevolgd. Maar zoals ik het zie ben je niet helemaal goed bij je hoofd als je het puur op de persoon gaat spelen en mensen gaat lastig vallen, omdat ze een andere mening hebben. Ik zeg niet dat ik perfect ben hoor, maar Jeroen heeft me zelf ook uitgedaagd door wat onzin over JDTV uit te kramen. Af en toe probeer ik hem dan ook om zijn oren te slaan. soms heeft hij een antwoord en soms blijft hij stil. in beide gevallen weten we allebei denk ik wel genoeg!

    Wat ik wel heel triest vind is dat ik zie dat er echt een groepje mensen is, dat als een stelletje uitgehongerde wolven ligt te wachten tot hij een keer struikelt. Niet om hem weer overeind te helpen, maar om hem genadeloos tot op het bot te verscheuren. Wat dat betreft lijken jullie soms meer op elkaar, dan jullie misschien zelf zouden willen toegeven.

    Aan de beelden die Jeroen gemaakt heeft op 10 jaar klol, is duidelijk te zien dat hij zich daar niet helemaal op zijn gemak voelde. Toch is hij daar op komen dagen, heeft zich netjes voorgesteld en heeft een poging gedaan om met mensen in gesprek te gaan. Persoonlijk vind ik dat een heel stuk moediger dan elkaar anoniem via het internet belagen. Ik heb ook even met hem gesproken en natuurlijk zijn we het niet eens geworden. Maar ik vind het juist wel leuk om mensen die op het net een grote mond of duidelijke mening hebben wel eens in het echt te ontmoeten. Vaak is het heel verassend wat er komt opdagen en het is echt bijna altijd anders dan je achter je scherm in gedachte voor je zag. Volgens mij heeft Jeroen die dag trouwens wel wat leuke en aparte gesprekken gehad en hij is uiteindelijk niet gelynched op het plein. Ik denk niet dat we Don, Jeroen en Xaar nog gezellig in een cafeetje gaan zien, wel jammer want het is misschien wel een gemiste kans!

    En ja ik zal naast Jeroen, ook don hier nog even aanspreken. Want ik denk ook niet dat het handig is of nut heeft op deze manier en dan heb ik het er natuurlijk nog even niet over dat het ook nog eens heel triest is! Als je niet eens onder je eigen naam voor je mening durft uit te komen, moet je verder ook niet stoer gaan doen!…Denk eens na! Verdeel en heers is een van de belangrijkste tactieken van de mensen die ons en de aarde uitbuiten. Krijg je hiervoor betaald don, of laat je je gratis misbruiken?
    Van Jeroen weten we natuurlijk allemaal al lang dat hij een betaalde AIVD trol is! 😉

    Nog bedankt voor je support teigertje, Weer alleen ja…tja!…het went. Ieder zijn prioriteiten he. De UFO jacht ging blijkbaar voor! Misschien maar goed ook. ik moet er niet aan denken dat we hier straks opeens een invasie aan roemaliens over de vloer hebben ofzo! Eigenlijk was het wel lekker rustig zo en het was verder toch ook weer een schijnvertoning, die de moeite van het langskomen eigenlijk niet eens waard was.

    http://jdtvnieuwsbullet.blogspot.nl/2014/01/verboden-te-filmen.html
    Ik mocht vandaag weer niet filmen. De voorzitter gaf aan dat de reden hiervoor was, dat er in het verleden te vaak gewraakt zou zijn in deze zaak. Beetje verwarrend weer, want de vorige wrakingskamer heeft bepaald dat er nu niet meer gewraakt mag worden. Er mocht vandaag dus niet gewraakt worden en toch mocht de camera niet naar binnen, wegens het gevaar dat er “een incident” zou ontstaan als we een wraking zouden filmen…Snap jij het nog? Ik heb de persvoorlichter nog gevraagd, of zij dit alles konden toelichten voor de camera. Maar er was helaas even niemand beschikbaar! Wel waren er weer 3 agenten die me op stonden te wachten en door het hele gebouw achterna liepen. Iets verderop was er een zitting met een groepje gasten de er een stuk ruiger uitzien dan dat ik doe, daar heb ik echter geen agenten voor de deur gezien.

    …Ben ik nu echt zo eng?

    Met Kat heb ik sinds zijn wilde holocaustontkenningsactie niet echt zoveel contact meer en zeker niet meer nadat hij me daarna ook op zakelijk gebied nog eens een oor aannaaide. Ik heb hem al vele malen aangesproken op zijn moderatiegedrag. Grappig genoeg is dat begonnen, nadat ik merkte dat hij Ruud Harmsen gebanned had. Het is zijn eigen website en dus zijn eigen keuze, maar ik heb het altijd jammer gevonden dat het zo gaat. Volgens mij had zijn site er een stuk beter bij gestaan, als je daar echt vrijelijk de klok kon luiden en ook ergens met elkaar in discussie kon. Hoewel ik er wel meerdere keren op aangedrongen heb. Is het volgens mij een bewuste keuze om het zo te laten. Ik vind het jammer en heel erg dom, maar ik ga niet eens proberen hem te dwingen het anders te doen. Eigenlijk was het bannen van Ruud, het begin van het einde daar. Pas maar op met hem, want volgens mij komt die spelnazi regelrecht uit the Twilight zone!!! 😉

    Ik vind het echt heel triest als er comments verwijdert moeten worden of zelfs bans worden uitgedeeld. Helaas is het soms ook wel gewoon keihard nodig. Zelf heb ik gelukkig niet zo heel veel comments op mijn blogje en ik heb echt maar zelden iets verwijdert. Als ik dat doe gaat het vaak om reclame. Wel heb ik, met tegenzin, echt een keer een bericht moeten weghalen. Nadat deze persoon blijkbaar ergens anders gebanned was, wou hij het nu bij mij wou proberen. Daar had ik dus even geen zin in. zeker niet na alles wat ik had meegekregen, over alles wat er al had plaatsgevonden in zijn zaak. Hij mag me nu misschien een enorme pislul vinden, maar ik vind dat JDTV niet de plaats is waar hij dit uit moet vechten. Is echt vervelend maar als hij er een probleem mee heeft kan hij binnen 5 minuten een eigen blog opzetten en daar zijn geluid laten horen. Als het dan ergens naar klikt, komen er vanzelf wel wat mensen kijken! Het blijft een feit dat er altijd genoeg wereldvreemde figuren zullen blijven rondlopen. Het is je eigen keuze of je daar de confrontatie mee aangaat of niet. Als je dat niet wil moeten ze je verder gewoon met rust laten!

    Ergens vind ik het gewoon echt heel jammer dat het allemaal zo moet gaan en dat door al dat gedoe niemand meer met elkaar wil praten. Hoewel hij heeft aangegeven waarom hij het niet wil, blijf ik het bijvoorbeeld jammer vinden dat Jeroen niet bij Myra in de uitzending is geweest. Aan de andere kant vind ik het ook onbegrijpelijk dat Micha niet met Jeroen wil spreken voor de camera. Het blijft een beetje een triest gebeuren op deze manier. Allemaal een grote mond, maar niemand durft iets! Het meest triest blijft natuurlijk wel het dreigen met geweld omdat je iets wil afdwingen, maar het niet met goede argumenten kan doen.

    De rechter “beschuldigde” mij er vandaag trouwens ook van dat ik de rechtbank zou misbruiken om een podium te creëren. …lol, alsof ik daar dat suffe hok voor nodig heb!
    Met de inzet van meerdere beveiligers en agenten om een camera tegen te houden, lieten ze weer zien dat ze eigenlijk ook helemaal niks echts te zeggen hebben en hun macht misbruiken om waarheidsvinding tegen te gaan!

    Ik ben ook niet perfect hoor, maar wat een sippe bende weer overal!

    • @JDTV
     Jij zegt:
     Het is natuurlijk anders als ik naar het café opga en het zelf ook een beetje op zoek!

     Nu, dat is precies op doel geschoten JDTV, hij kwam hier binnen, is toegelaten net als ieder ander en zeker in die periode nog ongedwongen.
     Vervolgens liepen discussies in de spaak, en ging het manneke over tot vreemd ontoelaatbaar gedrag. Anoniem altijd al maar ook onder verschillende namen.
     Je kunt het allemaal nalezen. Natuurlijk zijn er ook door Swapichou fouten gemaakt, voornamelijk uit onhandigheid met het probleem. Uiteindelijk is er niets wat zijn acties kan goedpraten, het is laf om een vrouw te stalken en te dreigen en te belasteren, ook als het cyberstalking betreft. Is niet voor niets strafbaar.
     Uiteraard is het belasteren van Jeroen laf en zegt dit des te meer over het onvermogen een inhoudelijke discussie aan te gaan.

     Verder hoeft Jeroen absoluut niet te verschijnen in een babbelprogramma van provocatrice Myralalal, die dit manneke opstookt op en achter de schermen evenals Vrijland. Je kunt dit allemaal gewoon terugvinden op het net.
     Het draait allemaal om centjes JDTV, en niet om plotten.
     Hun geloofwaardigheid is aardig onderuit gehaald mede dankzij een kleine rol van dit blog. Toch genoeg om over te gaan tot achterbakse streken.

     • Kapitalist ‏@daskapitalEINZ 2 januari

      @Talk2Myra waar bestaat de laster uit? Heb je een link?

      Beantwoorden
      Retweeten
      Favoriet

      Openen
      Talk2Myra ‏@Talk2Myra 2 januari

      @daskapitalEINZ https://swapichou.wordpress.com/2013/12/31/2013-in-review/comment-page-1/#comment-24082

      Beantwoorden
      Retweeten
      Favoriet

      Foto weergeven
      Kapitalist ‏@daskapitalEINZ 3 januari

      @Talk2Myra Zou de teksten van die gek gewoon negeren, zwaar gestoord figuur. Iets anders: zou jij Micha Kat niet weer eens kunnen uitnodigen

      Beantwoorden
      Retweeten
      Favoriet

      Openen
      Talk2Myra ‏@Talk2Myra 3 januari

      @daskapitalEINZ negeren verergert. Já Micha komt zeker weer. Kerstavond werd een virtuele bom ontvangen. Technische reanimatie bijna klaar..

      Beantwoorden
      Retweeten
      Favoriet

      Openen
      Kapitalist ‏@daskapitalEINZ 3 januari

      @Talk2Myra ja zal hij wel achter zitten als ICT gek. We moeten mss een front vormen tegen die gek.

      Twitter.twitter…Dit bedoel ik dus.
      Opstoken en mensen beschuldigen, ontzettend raar is dat dan toch, als iemand niet met je komt babbelen. Het is maar voor de transparantie…
      Zo ziek zijn ze dus.

     • Misselijkmakend inderdaad. Want dat ze Martijn opstookte is gewoon terug te lezen op het internet, net zo goed als Bou, die evengoed met gluiperige verdachtmakingen bezig was. Krijg ik er nu de schuld van dat ze te incompetent is om haar site draaiende te houden?

     • Kijk Myralalal, je hebt zelf lasterpraatjes waar Jeroen heel scherp is, dat ik ook denk slik..slik, weet ik al een hele poos waar jij mee bezig bent en dat doe jij niet alleen dat is zo helder als wat. Je kunt het niet alleen af als een grote meid.
      Wanneer ga jij dozen inpakken? Ben jij al opgeroepen?
      Want dat is de frustratie, de inkomsten vallen tegen en je zoekt een zondebok.
      Dikke pech voor jou!!

   • @JDTV,
    Thanks voor je uitgebreide verhaal. Ga het even laten bezinken. 😉

    Wat stalking betreft lijkt het me goed om van de juiste definities uit te gaan. Een volksmond-stalker is echt wat anders dan een échte stalker. De juridische definitie van stalking (in de wet spreekt men van belaging) laat aan duidelijkheid niets te wensen over:

    Belaging (Art. 285b Sr)
    1.Hij, die wederrechtelijk stelselmatig opzettelijk inbreuk maakt op eens anders persoonlijke levenssfeer met het oogmerk die ander te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden dan wel vrees aan te jagen wordt, als schuldig aan belaging, gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste 3 jaren of een geldboete van de vierde categorie.
    2.Vervolging vindt niet plaats dan op klacht van hem tegen wie het misdrijf is begaan.

    Bij stalking gaat het dus om inbreuk op iemands persoonlijke levenssfeer die:
    -wederrechtelijk,
    -stelselmatig en
    -opzettelijk is;
    én met het oogmerk om die ander:
    -te dwingen iets te doen,
    -iets niet te doen,
    -iets te dulden,
    -dan wel vrees aan te jagen.

    • Jeroen moet helemaal niks van mij. Dat mag hij lekker zelf bepalen. Ik vind het alleen jammer dat hij die gelegenheid niet heeft aangegrepen om zijn geluid te laten horen en ook Myra te confronteren. Ook daar heeft hij genoeg over te zeggen heb ik gemerkt. Wat mij betreft is dat niet alleen spannende radio, maar zou het wellicht ook heel wat spanning uit de lucht hebben gehaald. Maar ja, misschien ben ik weer een dromer. Als je ziet hoe het er nu in de praktijk aan toe gaat, is het misschien maar beter ook.

     Op zich vond ik de actie van disputax met martijn vrijland wel mooi. Het deed me een beetje denken aan het ontmaskeren van een kwakzalver ofzo. Aan de andere kant begrijp ik de reactie aan die kant ook wel weer ergens. Het gaat hier tenslotte wel om een goed uitgevoerd complot tegen martin. Hoewel het allemaal eigenlijk echt supertriest is kan ik er ergens ook wel een beetje om lachen. Wat gewoon echt niet grappig is zijn inderdaad van die domme acties waarbij iedereen elkaar gaat lopen belagen en stalken. Ik krijg nu van alle kanten geluiden te horen wie er nu de slechtste is, maar het interesseert me echt niet. Ga dat maar lekker samen bij de rechter uitzoeken als jullie toch niks beters te doen hebben. Het is jammer en dom dat het zover moet komen. Het is gewoon zielig dat er blijkbaar geen normaal gesprek gevoerd kan worden. Ik hoop echt dat jullie elkaar voortaan zullen negeren!

     …Kunnen de normale mensen in het cafe elkaar tenminste ook weer gewoon verstaan!

     • Idd, JDTV, het staat een ieder vrij om aangifte te doen, en alles te doen om hufters buiten de deur te houden. Als je zegt er weinig van te weten en het tegelijkertijd kwalificeert als dom/zielig etc., dan zeg je ook maar wat, nietwaar?

      Je hebt het over DNA afname, heb ik Kat niet over gehoord. Is er een reden dat dit bij hem schijnbaar niet gebeuren gaat?

     • Wat de actie van Kate betreft, meneer Vrijland had alleen haar naam hoeven Googlen en hij was direct op mijn vooraankondiging ervan gestuit. De reactie die erop volgde begrijp ik in het geheel niet, het was volkomen duidelijk dat Jeroen daar helemaal niets mee te maken had en toch was hij de gebeten hond. Dat Jeroens zoontje daar ook nog eens betrokken werd was helemaal de limit.

      Ik weet niet of je hier met “jullie” ook mij meent aan te moeten spreken, maar als dat zo is, dan moeten we het daar misschien nog even over hebben.

     • Nou, volledigheidshalve…
      [   ] Voelt zich door ‘jullie’ aangesproken
      [X] Voelt zich niet door ‘jullie’ aangesproken

      Duidelijk 😉

     • Ik ben het erg eens met je reacties, @JDTV

      Behalve dat ik Myra niet geconfronteerd zou hebben, of in haar uitzending had moeten verschijnen. Moet je voor de grap dat interview terugluisteren met die Vlaamse pedojager, die kritisch was over van Morkhoven. Ze interviewt niet objectief, maar zit te framen, leen ik me niet voor.

    • @sander

     Dat belagingsverhaal klinkt een beetje als de beveiliging van de rechtbank, die niet wil dat ik mijn camera mee naar binnen neem. Of als de politie die om mijn ID vraagt. Zodat ze me bezig kunnen houden, terwijl degene waar ik eigenlijk voor kwam wegvlucht.

     …al die puntjes zijn van toepassing!

     Naar aanleiding van het filmen van de graffiti heeft de officier geëist dat ik mijn DNA verplicht afsta, dit heb ik geweigerd omdat ik niks misdaan heb en mijn DNA, i.v.m. het verdrag van prum o.i.d., dan ook meteen naar allerlei andere landen gestuurd wordt. Landen waar ik zelf nog nooit ben geweest! Omdat ik niet ben komen opdagen voor het afnemen van het DNA, kan ik gewoon elk moment van straat geplukt worden. Waarna ze het wel even gedwongen zullen doen. Hierdoor is mijn persoonlijke levenssfeer wel geraakt zeg maar, door deze dreiging heb ik veel van de dingen die ik van plan was niet kunnen doen. En dan heb ik het nog niet eens van de schending van mijn rechten. Zoals de vrijheid van meningsuiting waar de vrije nieuwsgaring onder valt. Zou jij bijvoorbeeld iemand in de gevangenis gaan interviewen als je gezocht wordt door justitie?

     Ben ik nu ook een slachtoffer van belaging/stalking en denk je dat ik daar ergens aangifte van kan doen? 😉

     • @JDTV,
      Heb je zelf al de wetgeving en jurisprudentie erop nageslagen?

      In de oproepingsbrief voor DNA-afname die je als het goed is ontvangen hebt, staat altijd op basis van welke wet- en regelgeving dit is. Tegen een bevel tot afname -na een veroordeling- kun je geen bezwaar maken, wel tegen opslag van een DNA-profiel. Dus als je (onherroepelijk) veroordeeld bent, ben je tegenwoordig de spreekwoordelijke lul. [mogelijk stigmatiserend linkje]

      Rechtbanken hebben een persrichtlijn en vaak aanvullende regels per locatie/ressort. Waarschijnlijk weet je beter dan ik wat je rechten precies zijn. Je status als cameraman / camjo wordt waarschijnlijk niet door iedereen beschouwd als regulier. Een grijs gebied dus. Als je geen perskaart hebt wordt je sowieso gevraagd een persprotocol te ondertekenen. Speel het spel volgens de regels, zou ik zeggen. Wend je anders tot de RvR of Nationale Ombudsman als je aantoonbaar onterecht toegang tot de rechtszaal geweigerd wordt.

     • Tja @JDTV

      Okay, je DNA verplicht afstaan omdat je de criminele activiteiten van Micha Kat filmt lijkt overdreven. Maar als ik dan zie hoe jullie dat bejaarde echtpaar in Leiden lastigvallen dan wordt het gewoon al meteen een stuk minder overdreven, want die actie vind ik simpelweg te vergelijken met een aanslag. Geweldadig that is!

      Dus, tja, dat je nu door je eigen actie’s op verschillende watch-lists terecht komt, en mogelijk bepaalde landen niet meer binnenkomt, is toch echt je eigen schuld. Met maskers op, en gekleed in het zwart het woonhuis van een bejaard echtpaar op klaarlichte dag onderspuiten met leuzen? En daarna nog doodleuk met een camera in je nek aanbellen en ze intimideren?

      Watch-list waardig IMO.

     • Nou nou Ziva, zo erg was het allemaal niet volgens mij. Wie val ik lastig dan?
      Volgens mij leg ik alleen maar vast wat er plaats vind.

      Toe maar…Op de watchlist?
      Ze kunnen maar beter oppassen dat ze niet op mijn watchlist terecht komen! 😉
      Echt waar. Ik ben heel lief en zal nooit iemand kwaad doen die me niet direct fysiek aanvalt. Maar als het zo moet, zal ik ze ook iets geven dat de moeite van het bekijken waard is. Ik blijf net zo hard terug kijken en filmen. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit zo’n freakshow gezien. Misschien moet ik voortaan ook maar standaard een spiegel bij me gaan dragen, voor het geval de camera niet mee mag. Kunnen ze zelf ook eens zien wat voor gezichten ze trekken als ze liegen.

      Vind je trouwens ook dat ik straf zou moeten krijgen, omdat ik filmde hoe die stadstokkies in Haarlem die demonstrant op onrechtmatige wijze het zwijgen oplegde. Of omdat ik die bedreigingen van die messentrekker in Maastricht vast heb gelegd?

      @Sander
      Tja leuk linkje ik ken hem. Bezwaar maken kan achteraf als het kwaad al geschied is!

      “U bent verplicht DNA af te staan als u bent veroordeeld voor een misdrijf waarvoor de rechter u in voorlopige hechtenis stelt. Dit is meestal een misdrijf waarop een gevangenisstraf van 4 jaar of meer staat.”

      Vind je het niet vreemd dat ze een straf eisen waar 4 jaar of meer op staat, omdat ik iets gefilmd heb? Ik heb wel in de politiecel gezeten maar ben nooit in voorlopige hechtenis gezet door een rechter. Op zich snap ik nog wel dat die agent me heeft aangehouden om uit te zoeken wat er aan de hand was. Maar de spelletjes die daarna door justitie gespeeld zijn, zijn niet echt normaal te noemen. Er worden tenslotte wel gekkere dingen gefilmd en niet bestraft!

      In het filmpje hierboven zie je hoe er een ruit vernield wordt, maar wat is er in mijn zaak vernield? Wat heb ik dan samen met Kat kapot gemaakt? Nadat ik ben vrijgelaten liep ik langs het paleis van justitie en dat zag er gewoon nog hetzelfde uit. Ik heb het misschien gemist omdat ik even vastzat, maar volgens mij hebben daar geen bouwvakkers gestaan om nieuwe gevelplaten aan te brengen. Ook de ruiten van het gebouw van het Openbaar Ministerie, waarop Kat zijn teksten had aangebracht, waren niet vervangen. De muur en de ruiten zijn gewoon schoongewassen. Micha Kat heeft die gebouwen beklad. Het is misschien niet netjes, maar vernield zijn ze zeker niet!

      Het is jammer dat ik het verhaal van de officier voor de politierechter niet heb mogen filmen. Anders hadden jullie zelf kunnen zien dat deze enorm uit zijn nek stond te kletsen! Alleen het filmpje van de actie, zal kunnen aantonen of de officier mij bewust onterecht als een zware crimineel probeert weg te zetten. Of dat ik echt een crimineel ben waar zo’n zware straf voor geëist moet worden. Waarom kwam er wel een heel kletsverhaal van die officier, maar heeft nog nooit iemand die video kunnen zien? Was het niet logischer geweest als de rechter en het publiek die beelden tijdens de zitting hadden kunnen zien en hier zelf over hadden kunnen oordelen?

      Na het mid air ongeluk en het incidentje in Maastricht, heb ik mijn beeldmateriaal ook gewoon vrijwillig aan de politie afgestaan voor het onderzoek! De camera en het beeldmateriaal, die bij mijn arrestatie in beslag zijn genomen, heb ik nog altijd niet terug gekregen! Waarom denk jij dat dit in deze zaak zo anders gaat?

      Het enige dat er echt vernield is, is mijn vertrouwen in de rechtsstaat! Net zoals agent Thea in Amsterdam, zullen ook deze rechters en officieren er allemaal wel weer ongestraft mee weg komen! Het is inderdaad behoorlijk ziek allemaal!

     • @JDTV Om een lang verhaal kort te maken; graffiti is in wettelijke zin een vorm van vernieling en dus strafbaar.

      Afhankelijk van wat er precies gebeurde kan er sprake van vernieling (artikel 350 Wetboek van Strafrecht), vernieling van een gebouw (artikel 352 Wetboek van Strafrecht) of openbare geweldpleging (artikel 141 Wetboek van Strafrecht) zijn.

      Daarnaast is is er sprake van een onrechtmatige handeling, jegens de eigenaar van het besmeurde bouwwerk – die de schade (verwijderingskosten dus incluis) derhalve op de pleger kan verhalen.

     • @JDTV

      Het onderkladden van een logo-bord van een overheidsgebouw vind ik eerlijk gezegd extreem kinderachtig, nutteloos en doorspekt van domheid. Geweld zie ik daar niet zo in. En boeien doet het me ook niet, zolang alle rekeningen om het op te lossen maar bij jou en Micha Kat in de brievenbus terechtkomen.

      Het bekladden en onderspuiten van een particulier woonhuis in een woonwijk met maskers op en gekleed in een zwart hoodie uniform daarentegen zie ik als een aanslag met geweld. En voor die twee oude mensen is het regelrechte terreur. In je eigen beelden zie je de angst bij die mensen.

      Dat mag van mij graag als openbare geweldpleging worden gezien, en de straf fors. En inderdaad verdient een plek op een watch-list, en DNA is ook handig. Kunnen de arrestatie-teams bij een volgende aanslag, al dan niet door Micha Kat opgeroepen, meteen even een match zoeken en de zaak snel en gepast afhandelen.

      Maar wat me eigenlijk het meest irriteert aan je verhaal hier, is dat er kennelijk bij jou helemaal niets in je koppie doorsijpelt over wat je deze bejaarde mensen hebt aangedaan. Hoe je hun gevoel van veiligheid in hun eigen huis hebt aangetast en misschien wel hebt weggenomen. Dat je kennelijk maar niet begrijpt dat het aanvallen van woningen waar oude mensen wonen een absolute ‘no-go’ is.

      Het enige dat je hier doet is huilen over je camera en al wat het OM je allemaal aandoet.

      Beetje tegenvallend, to say it mildly…

     • @ziva
      Ik heb de boel daar van te voren niet verkend om een aanslag op arme bejaarden te plegen. Ik heb Kat gevolgd om te zien wat hij aan het uitspoken was. Dat die mensen daar woonden bleek pas toen Micha aangebeld had. Bejaarden bang maken was niet echt de intentie. Volgens mij zie ik trouwens eerder woede dan angst bij die man.
      Ik neem die mensen niks kwalijk, maar het is natuurlijk niet echt handig om stichting Bilderberg meetings op je huisadres in te schrijven. Zeker niet terwijl het hele internet vol staat met vage verhalen over die club. Dan moet je ook niet verbaasd zijn als er eens iemand komt kijken. Micha is daarheen gegaan naar aanleiding van een artikel in dat daar in de lokale krant stond, dat van die graffiti was voor mij verder ook een verassing.

      lol….bejaarden stalken!
      ik zet hem in het lijstje van mooiste valse beschuldigingen!

      @disputax
      Ik weet het, maar het blijft vreemd. Er is niets vernield!

     • Je hebt zelf hersenen JDTV en dus ook een eigen verantwoordelijkheid.
      Uiteindelijk beslis jij voor jezelf, de journalist die een artikel schrijft en ook Micha Kat moeten niet jouw leidraad zijn maar jij zelf. Zo werkt dat als je volwassen bent.

     • @JDTV Onwaar. Graffiti is, maatschappelijk bezien, zelfs een enorme kostenpost. De verf laat zich allerminst zo even ergens vanaf wassen.

     • lol….bejaarden stalken!
      ik zet hem in het lijstje van mooiste valse beschuldigingen!

      Nergens beschuldig ik je van ‘bejaarden stalken’ @JDTV.

      Verder vind ik je verdediging zwakker en zwakker worden. Nu geef je weer toe dat je volkomen onvoorbereid met Micha Kat op pad gaat. Dat is niet alleen naïef, maar ook onverantwoordelijk in my book. Vervolgens ben je getuige dat Kat een aanslag pleegt op een woonhuis (Sorry, dat argument dat je niet wist dat daar mensen wonen is onzin), maar verzuim je in te grijpen. Sterker nog, je keert samen met Micha Kat later terug, en filmt het intimiderende gedrag van Kat.

      Zelfs dan heb je nog niet door dat jullie gedrag volkomen ongepast is, en publiceer je jubelend de beelden op het Internet. Terwijl parallel de wel wat wakkere mensen op KLOL al onmiddellijk de KvK-inschrijving op dat adres in Leiden debunkten. De Stichting stond al geruime tijd ingeschreven op een adres aan de grachten in Amsterdam. Micha Kat had slechts een oud artikeltje gevonden op het web, en zonder enig onderzoek zijn terroristen-uniform in zijn rugzakje gepropt.

      En jij? Deed niets, toonde geen verantwoordelijkheid, greep niet in, of plaatste zelfs maar een kanttekening. All you did was zelfingenomen deze mensen als vogelvrij behandelen; boeien dat deze mensen enorm moeten schrikken wanneer ze zien dat hun hele huis is ondergekalkt.

      Dus nu niet piepen dat je een forse haal over je neus krijgt. Karma is a bitch!

     • JDTV If you can do the time, don”t do the crime.

      Mensen belagen zonder een spatje bewijs, is schandalig. Ook op een filmpje , bij een agent Dead ore alive, neerzetten is strafbaar.

      Achteraf klagen over de gevolgen van jullie actie, is gewoon zielig en had je van te voren moeten bedenken. Geen medelijden van mij kant. Had je ook niet met de mensen die door jullie belaagd werden.

     • Ok, als je er zo naar kijkt, moet je dan ook maar zelf weten.
      Voor mij is het bagatelliseren van stalken en belasteren van mensen via internet, telefoon, een uiterst kwalijke zaak waar geen enkele rechtvaardiging voor is.

      Als je van mening verschilt met iemand, dan moet je gewoon soms je verlies nemen, schouders ophalen en weer door. Soms steek je er ook nog wat van op. Op een gegeven moment stop je met internet en ga je weer irl. Op het moment dat je meent dat je je gelijk achteraf alsnog moet halen en via speurwerk proberen mensen met wie jij meent conflict te hebben middels stalken, belasteren en dreigementen in hun privé aan te tasten, ben je strafbaar. Dat is mijn mening en nu houd ik erover op.

      Het valt mij nu wel een beetje op, ook bij de graffitizaak, dat jij niet wilt weten dat sommige zaken niet kunnen, Strafrechtelijk alsook moreel niet. Enig idee hoe deze ouderen in jullie graffitizaak bijv. zich zo geïntimideerd voelen dat zij er psychisch last van hebben gekregen ?
      Je kunt niet zomaar van alles doen, JDTV.

     • Bovendien, Kat lacht zich toch een krul in zijn … als hij ziet hoe jij alleen jullie zaak staat te verdedigen. Jij vangt alle smurrie op, meneer de koekepeer zit lekker ergens in Duitsland te potverteren. Laat gewoon zien dat je van dingen leert, sorry seems to be the hardest word.

     • @teigertje
      Heb ik dat gestalk ergens goed gepraat, volgens mij was ik er wel duidelijk over.

      Ik zag de video net terug en die man vraagt op een gegeven moment aan Kat, of hij zojuist ook gebeld heeft. Volgens mij speelde er dus nog wel meer. Ben ik nu opeens overal verantwoordelijk voor? Ik vind het inderdaad heel erg als deze mensen hier een trauma aan over hebben gehouden, maar komt dat echt puur alleen door mijn acties? Hoe denk je trouwens over de journalist die dit als eerste in de krant heeft gezet. Is dat ook een gewetenloos persoon?

      Moet ik volgens jou ook excuses maken voor alle andere dingen die ik heb gefilmd die eigenlijk niet kunnen? Ik zou sommige dingen tegenwoordig zeker anders aanpakken, maar spijt heb ik niet echt. Ik weet heel goed dat sommige dingen niet kunnen, maar ik weet ook, dat die ook gewoon gefilmd worden. je weet wel van die gasten die ongelukken of tasjesdieven filmen, oorlogscorrespondenten die bombardementen vastleggen enz. Zijn die ook schuldig aan de trauma’s van de slachtoffers?

      Waarom denk je trouwens dat ik kat heb staan verdedigen. Was je bij de zitting aanwezig? Dit soort uitspraken zijn nu precies de reden waarom ik denk dat zittingen vastgelegd moeten worden.De camera liegt niet! Wat zou er gebeuren als er na de volgende zitting 50 mensen zijn, die allemaal stug beweren dat de rechter zijn middelvinger naar de verdachte opstak en samen met de griffier openlijk coke zat te snuiven tijdens de zitting. Zullen ze dan nog zo blij zijn dat er geen camera in de zaal aanwezig was?

      Ik ga geen sorry zeggen voor iets wat ik niet heb gedaan, om maar van de ellende af te zijn. Tot nu toe ben ik, op een uitzondering na, altijd netjes komen opdagen bij zittingen.
      Ik wil mezelf wel verdedigen, maar ik krijg de kans gewoon niet!

     • @JDTV, verdedigen bedoelde ik eigenlijk iets ruimer, niet alleen in de rechtszaal, en voor jullie zaak.
      Dat je het niet opneemt voor Kat zelf had je al duidelijk gemaakt.

      Als je verder wil komen, en ondanks alles hier toch nog iets van wilt opsteken dan begint alles bij jezelf. Geen dingen zoeken die je gedrag in die periode vergoelijken, maar juist aan kunnen geven waar je fout zat en dat je daar aan wil werken.
      Dat je anders bent dan je medegedaagde, dat wil de rechtbank zien en dat kunnen ze meenemen in jouw voordeel.
      Zolang je weer nieuwe discussies gaat opladen, en dan bedoel ik het filmen, wekt dit een irritatie op die jou weer ten nadele komt. Is dat het je waard, of wil je je leven weer oppakken en dit afsluiten?

     • Eens. Een klein beetje inzicht in je misdrijf zou behoorlijk kunnen uitmaken voor de strafmaat die je te wachten staat. Legitimeer het niet joh, want zulk soort gedrag is niet goed te praten. Zie het aan voor wat het is, namelijk stalking en vandalisme, waaraan je dus op z’n minst medeplichtig bent. Je moet ook niet meer zeuren over mogen filmen in de rechtszaal en je heel goed realiseren dat jij terecht staat, niet de rechter of de OvJ die je aanklaagt.

     • Wat wij als samenleving vooral willen zien is dat je doorhebt wat er mis was met je gedrag, dat er iets gaat dagen bij je. Als jij daar blijk van geeft denk ik dat je mild behandeld zult worden. Maar dat doe je dus niet met absurde eisen om als verdachte te mogen filmen in de rechtszaal, de aandacht te verplaatsen naar de mensen die recht over je spreken. Dan heb je er nog steeds niets van begrepen.

     • Ik weet heel goed dat sommige dingen niet kunnen, maar ik weet ook, dat die ook gewoon gefilmd worden. je weet wel van die gasten die ongelukken of tasjesdieven filmen, oorlogscorrespondenten die bombardementen vastleggen enz. Zijn die ook schuldig aan de trauma’s van de slachtoffers?

      Dit is in mbt jouw actie’s – @JDTV – samen met Micha Kat een beetje appels met peren vergelijken. In jouw voorbeelden zijn de ‘filmers’ niet medeplichtig aan de gebeurtenis. Dat is een fundamenteel verschil.

      In jouw vergelijking zou een tasjesdief wegkomen met zijn criminele actie zolang er maar een vriendje met een camera in de buurt is. Zo werkt dat natuurlijk niet.

     • @Ziva
      “In jouw vergelijking zou een tasjesdief wegkomen met zijn criminele actie zolang er maar een vriendje met een camera in de buurt is.”

      …Zeg ik dat? Ik hoop het niet! ik probeer uit te leggen dat de cameraman niet schuldig is aan de tasjesroof, zeker niet als die voornemens is om het filmpje te publiceren, waardoor de tasjesdief er gloeiend bij is.

      “Zelfs dan heb je nog niet door dat jullie gedrag volkomen ongepast is, en publiceer je jubelend de beelden op het Internet.”

      …jubelend? lol. Nu begin jij ook al met jullie. Ik voel me niet aangesproken!

      “En jij? Deed niets, toonde geen verantwoordelijkheid, greep niet in, of plaatste zelfs maar een kanttekening.”

      Is iedereen die dit heeft gezien en niets gedaan heeft in jouw ogen medeplichtig? Ik heb destijds volgens mij ook geen comment van jou gezien onder het filmpje, heb jij direct ergens melding gemaakt. Of heb je daarna ook alleen maar zitten kakelen? Als Kat die oude man uit de deur had getrokken en op straat in elkaar was gaan slaan, had ik wel even een belletje gepleegd natuurlijk. Sterker nog dan had ik hem wel even tegen gehouden. Het plaatsen van die graffiti was voor mij geen reden om direct 112 te bellen. Nogmaals ik heb geen huizen of oude mensen aangevallen. Ik heb iets gefilmd! Daarna heb ik het gepubliceerd, zodat iedereen het kon zien en er wat over kon zeggen!

      Ik ben inderdaad onvoorbereid op pad gegaan en wist niet wat me te wachten stond. Is misschien stom, maar zo is het wel gegaan. Eigenlijk had ik meer zoiets verwacht als het bezoek aan Demmink. Ondanks alles heb ik geen spijt heb van het filmen. zelfs niet als ik daardoor minder straf zou krijgen. Ik heb het vastgelegd zoals het gegaan is. Voor zover ik weet is dat adres van die stichting pas later gewijzigd naar Amsterdam.

      @jeroen
      Wat is er dan zo erg als er een camera staat mee te draaien, wat kan dat voor kwaad?
      Ik vergelijk mezelf helemaal nergens mee. ik vraag of oorlogsjournalisten ook schuldig zijn aan wat ze filmen. Ik zeg ook niet dat je die mensen mag stalken omdat ze van Bilderberg zijn. Ik zeg dat ze niet vreemd moeten opkijken als er iemand komt kijken, omdat er zo’n controversiële stichting op dat adres staat ingeschreven. Ik heb die mensen maar 1x gezien, dus ik zie mezelf echt niet als stalker.

      @disputax
      Heb je helemaal gelijk in en is ook verschrikkelijk, maar het feit blijft dat er letterlijk niets vernield is. Er is niks kapot! Dat is gewoon waarom ik het een kromme aanklacht blijf vinden. Vernieling in vereniging vind ik ook onzin omdat ik Kat totaal niet geassisteerd heb. Ik was daar ook niet voor de lol, maar om het vast te leggen en te publiceren. Het is wel duidelijk dat sommige mensen me maar een eng mannetje vinden omdat ik dit heb vastgelegd. Maar de agent, in het filmpje van de bekladding van het bord voor het ministerie, vond het ook niet nodig dat ik mee ging. Ik heb immers echt niks misdaan! Dat de dader van een bekladding voor de schoonmaak kosten moet opdraaien lijkt me verder logisch!

      @Teiger
      Ik pak mijn verantwoordelijkheid toch netjes op. Ik kom iedere keer netjes opdagen bij die zittingen. Als ze me straf geven onderga ik die ook netjes. Ik vrees alleen dat ze me daarmee in mijn mening zullen bevestigen i.p.v dat ik andere inzichten zal krijgen.
      Voorlopig vind ik het gewoon nog een corrupte bende die er alles aan doet om het deksel op de doofpot te houden! Zoals ik al zei mocht ik de laatste zitting dus niet filmen, omdat ik wellicht een wraking zou filmen terwijl er een wrakingsverbod was!
      In de persrichtlijn staat nergens dat je niet mag filmen als er teveel gewraakt is. Ik probeer al sinds de zitting om op beeld een toelichting te krijgen van een persrechter of voorlichting, maar die zijn even niet thuis.

      Ik wou dat rechters hun verantwoordelijkheid eens opnamen. In de persrichtlijn staat namelijk wel duidelijk vermeld dat professionele procesdeelnemers de camera maar te dulden hebben. Als zij normaal zouden doen, was dit helemaal geen issue geweest en was dit alles allang achter de rug geweest.

      Daarmee probeer ik niet de aandacht te verleggen van wat ik heb gedaan. Daar zal de rechter uiteindelijk heus wel aan toe komen, Waar ik me zorgen over maak is dat ik ooit een complete docu over deze hele zaak wil maken en als verdachte gewoon mijn eigen proces terug wil kunnen zien.

     • @JDTV Met graffiti tast je het object aan, dat lijk je maar niet te willen begrijpen. Mensen moeten zelfs kosten maken om die rommel te (laten) verwijderen. Ergo, vernieling.

      Artikel 350
      1 Hij die opzettelijk en wederrechtelijk enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort, vernielt, beschadigt, onbruikbaar maakt of wegmaakt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.
      2 Gelijke straf wordt toegepast op hem die opzettelijk en wederrechtelijk een dier dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort, doodt, beschadigt, onbruikbaar maakt of wegmaakt.

      Je zegt “Het plaatsen van die graffiti was voor mij geen reden om direct 112 te bellen. Nogmaals ik heb geen huizen of oude mensen aangevallen. Ik heb iets gefilmd! Daarna heb ik het gepubliceerd, zodat iedereen het kon zien en er wat over kon zeggen!”

      Wanneer jij van tevoren wist wat Micha Kat van zins was, met hem op pad gegaan bent met het oogmerk zijn actie te filmen en hem te faciliteren door een en ander te openbaren, is medeplichtigheid bij openbare geweldpleging al snel in zicht. Daarvoor hoef je niet zelf de spuitbus niet ter hand genomen te hebben.

      Ik denk dat je al te weinig bewust bent van waar je mee bezig bent, verdiep je eens in de materie voordat je je weer ergens toe laat lenen.

     • @JDTV

      Wat is er dan zo erg als er een camera staat mee te draaien, wat kan dat voor kwaad? Ik vergelijk mezelf helemaal nergens mee. ik vraag of oorlogsjournalisten ook schuldig zijn aan wat ze filmen. Ik zeg ook niet dat je die mensen mag stalken omdat ze van Bilderberg zijn. Ik zeg dat ze niet vreemd moeten opkijken als er iemand komt kijken, omdat er zo’n controversiële stichting op dat adres staat ingeschreven. Ik heb die mensen maar 1x gezien, dus ik zie mezelf echt niet als stalker.

      Je doet net of je een toevallige voorbijganger met een camera was, terwijl je deel uitmaakte van het team van Micha en in zijn opdracht bezig was. En als je jezelf niet wilde vergelijken met een oorlogsverslaggever, wart wilde je dan met die vraag zeggen?

      Het probleem is alleen dat het team waar je vrijwillig deel van uitmaakte wel meer deed dan “alleen komen kijken”. Er werd vernieling gepleegd en een ouder echtpaar werd belaagd door een schuimbekkende idioot en een camera.

      Maar die stichting zat er nog niet eens, wat dat betreft was het al helemaal misplaatst.

     • @JDTV
      Na al deze reacties en de antwoorden die jij geeft, heb ik de indruk dat er toch een enorme plaat voor jouw hoofd zit.
      Ook hiermee ben je het niet eens natuurlijk, welnu je komt er vanzelf wel achter.
      En dan niet mauwen!

     • @disputax

      Ik snap wel wat je zegt en begrijp dat het ergens onder moet vallen. Ik ben misschien een beetje koppig, maar wat mij betreft is er echt niets vernield of beschadigd. Kat heeft iets aangebracht. Als het nou een of andere kwetsbare zandsteenmuur o.i.d. was geweest die door het schoonmaken beschadigd was geraakt, had ik het er wel mee eens kunnen zijn.Ik heb verder nergens echte beschadigingen of vernielingen kunnen constateren.

      Wat bij sommige mensen helaas niet wil doordringen is dat ik van tevoren echt niet precies wist wat me te wachten stond. Ik bedoel wie verwacht zoiets nou? kom op zeg!
      Ik wist wel dat we naar het Bilderberg HQ zouden gaan, maar meer ook echt niet. Ik had eerder een kantoor verwacht dan een woonhuis.

      @jeroen
      Met JDTV heb ik aan de Demmink zaak met Kat echt meegewerkt om diverse acties op te zetten. In de Bilderberg serie volgde ik zijn activiteiten op dat gebied. Is wel een verschil. Als ik een cameraman van de politie ben, die filmt hoe een collega iemand in elkaar beukt. Ben ik dan ook schuldig omdat ik deel van het team ben? Of als ik bijvoorbeeld als voetbalhooligan het omgekeerde film. Ben ik dan schuldig omdat ik hetzelfde t shirt aan heb als de dader? We gaan wel merken wat de rechter er over te zeggen heeft he.

      Zoals ik al zei zat voor zover ik weet die stichting destijds nog op dat adres. Als ik echt deel van het team had uitgemaakt, had micha wel als ober op een van die conferenties rondgelopen o.i.d!

      @Teiger
      Misschien heb ik idd een bord voor mijn kop en daarom het goed onderbouwde antwoord waarom ik niet zou mogen filmen nog niet gehoord!

      Als die mensen er last van hebben vind ik het echt heel erg. Maar misschien hebben ze nog geluk gehad, dat het Kat was die aan de deur stond en niet iemand die echt gekke dingen van plan was. Dit schrijf ik niet om mezelf te verdedigen, te intimideren, of iets goed te praten. je mag van me vinden wat je wil. Maar volgens mij was het was gewoon een domme actie om die stichting daar in te schrijven. Aan de andere kant snap ik ook wel dat je zoiets totaal niet verwacht. Echt waar, ik had dit van tevoren ook niet kunnen bedenken!

      In de serie probleemwijken zijn een stelletje ettertjes te zien die een oudere buurtbewoner al jaren terroriseren. Dat keur ik ook niet goed, maar ik vind het wel goed dat het gefilmd en uitgezonden is. Naast dat het natuurlijk spectaculaire televisie was, kwamen er in die serie ook heel wat misstanden aan de orde. Ik denk dat het gewoon goed is om te laten zien wat er allemaal speelt. Heel de dag GTST kijken is volgens mij ook nog nooit iemand echt wijzer van geworden!

      Vertel eens eerlijk vinden jullie het echt zo erg dat dit alles in beeld is gebracht?
      Volgens mij vinden jullie het zelf ook allemaal wel nieuwswaardig.

      Als je denkt dat ik dit soort puur dingen vastleg om te rellen of om een adrenalinekick op te wekken, heb je er helaas maar weinig van begrepen Hoe er over me geoordeeld wordt interesseert me verder echt niets. Ik heb zo mijn eigen redenen om te filmen en dat blijf ik lekker doen tot ik er letterlijk klaar mee ben….Figuurlijk ben ik dat natuurlijk al lang. Trieste bende hier! Helaas is het op andere plekken niet veel beter, dus ik vrees dat ik hier nog wel even blijf rondhangen. Wen er maar aan! Als je het niks vind kijk je niet en anders ga je het ooit misschien nog wel begrijpen.

      Ik hoop dat ik hier in de tussentijd weer gewoon kan meelezen en af en toe mijn frustraties kan komen uiten, zonder over allemaal nutteloze bitchfights tussen complotters en anti complotters te struikelen, die eigenlijk helemaal nergens over gaan en waar alle betrokkenen uiteindelijk toch maar ongelukkig van worden. Ik ga niet lopen oordelen over wat er allemaal plaats gevonden heeft en hoop dat jullie gewoon normaal tegen elkaar kunnen doen. Als het zo doorgaat, ga ik straks echt nog een serie over anonieme internet dreigers maken!

      Dus gedraag je voortaan tegen elkaar. Anders dan sta ik, voor je het weet, opeens met een draaiende camera voor je neus om je te ontmaskeren. Kan iedereen eens zien hoe stoer je in het echt bent. Ik zie er wel een mooie show in en denk dat er genoeg mensen zijn die zoiets wel eens willen zien. Ik heb geen schuilnaampje nodig en ben helemaal open in wat ik doe. Vergeet niet, JDTV kan altijd iedereen vinden!
      Dit is dus geen dreigement. Ik doe het gewoon echt!!!

      pfff al dat gedoe overal.
      Als het aan mij lag zou ik het ook wel weten, helaas valt er niet aan te ontsnappen! 😉

     • zucht:
      Kritiek leveren JDTV, is iets heel anders dan belasteren, dreigen en stalken zo ook vernielen en lastigvallen. PUNT.

     • In Miami werd een meisje afschuwelijk in elkaar geslagen door 2 vriendinnen, en vervolgens verkracht door een aanwezige jongen… Een andere aanwezige jongen stond erbij, en filmde alles.

      Zijn advocaat komt met hetzelfde onzin-argument en hersenkronkel dat @JDTV hier maar blijft herhalen:

      Pappacoda (de advocaat) also said that he expects a psychological evaluation of his client will show that by videotaping the attack Singleton considered himself a bystander in the incident and not a participant. Bron: CBS Miami

      Gelukkig denkt het Amerikaanse OM hier anders over, en zit deze idioot achter de tralies, en blijft hij daar hopelijk een erg lange tijd.

      Kortom, een camera in je hand maakt je niet een ‘neutrale omstander’.

     • @JDTV
      Heb me bewust een paar dagen buiten deze discussie gehouden, maar nu toch even mijn 2 centjes. Zie je nu echt niet dat je gebruik maakt van oneigenlijke argumenten?

      Je kunt nog zo’n goede intentie hebben, of zelfs zeggen te hebben – het is niet waarop je uiteindelijk beoordeeld wordt. En eventueel veroordeeld wordt.
      Intentie of ideaal is één, daadwerkelijk gedrag -handelen en nalaten- is twee.

      De manier waarop je jouw aandeel verklaart, bagatelliseert, rechtvaardigt, gaat niet door iedereen geaccepteerd worden. Zo werkt een flink deel van de gemeenschappelijke norm niet. Zo werkt ook de rechtspraak niet. Daar kun je verontwaardigd of verbijsterd over zijn, maar dat verandert niets aan de situaties waarin je een aandeel had. Je hebt, als privépersoon maar zeker ook als camjo een stuk eigen verantwoordelijkheid. Die had je, die heb je en zou je wat mij betreft ook moeten nemen.

      Eerlijk naar jezelf kijken, voortschrijdend inzicht, is bepaald geen afgang – mits oprecht. Is wat mij betreft ook een kwestie van sportiviteit.

      Je kunt het ook vanuit je eigen ontwikkeling (belang!) als camjo bekijken. Zuiver zijn in je argumenten, bereid zijn deze te onderzoeken, zal je professioneler maken. Door zelfreflectie zul je beter en scherper worden. Uiteindelijk vergroot en verbreed je je bereik, omdat meer (andere) mensen achter je kunnen staan dan nu het geval is. Goodwill en credits op basis van een zuiver verhaal. Afgelopen zomer hebben we die discussie ook al eens gehad.

      Nóg een ander aspect. Het enkele feit dat er zoveel mensen hier de moeite nemen om de discussie met je aan te gaan, je voorzien van repliek en die onderbouwen met argumenten, zegt iets. Kennelijk geniet je óók credits. Aan jou de keuze om ze als zodanig te beschouwen, of het af te (laten) doen als een sippe bende.

      Doe dit draadje anders eens laten lezen aan je vrienden, je advocaat, whatever. Regel eens tegenspraak. Gratis advies man! Of wil je echt zeggen dat iedereen in je omgeving alleen maar achter je staat? Ik mag hopen van niet.

     • JDTV:Als je dus niet met woorden eruit komt op het net , ga je op de ontmaskerings- tour, ondanks dat wat hier verteld wordt. Bij gebrek aan argumenten, kom jij ons vertellen dat wij ons in ieder geval ook niet gedragen. Ik loop anders niemand te bedreigen, te stalken of met camera te belagen, ik gebruik het vrije woord. Appels en peren. Wij leven hier in een democratie met bijbehorende wetten en niet het eigen gerecht waar jij schijnbaar wel wat in ziet.
      Valt mij erg van je tegen.

     • @JDTV Wat jij vindt is gelukkig de maat niet. Je draait de zaken om. Het aanbrengen van die graffitiverf is vernieling. Niet omdat het “ergens onder moet vallen” maar omdat benadeelden kosten moeten maken om die troep te (laten) verwijderen. Volgens jouw redenatie is een vernieling geen vernieling meer zodra de vernielde zaak gerepareerd is en zo werkt dat niet.

      Je dreigement overigens is natuurlijk een lachertje. Wie ben jij nou om anderen op zo’n manier in enig moreel gareel te dwingen? Dwang door middel van een dergelijke dreiging is nota bene een strafbaar feit.

     • @sander
      Wat ik film is voor de meerderheid van de mensen extreem, omdat het totaal niet aansluit bij hun (en vaak ook mijn) wereldbeeld van wat normaal is. Al die ja knikkers wordt ik natuurlijk ook echt niet vrolijk van. Ik vind het fijn als mensen het met me eens zijn, maar daar maak ik die filmpjes natuurlijk niet voor. Met sippe bende doelde ik meer de staat van het land en hoe er soms met dingen omgegaan wordt, dan op de reacties hier. Die vind ik altijd wel grappig en af en toe pik ik er ook nog wel eens wat van op. Volgens mij neem ik verder gewoon mijn verantwoordelijkheid. Ik ga iedere keer netjes naar die zittingen en wacht (op wat gedoe over het filmen na.) rustig af wat er uit komt. Ik ben niet van plan om het land uit te vluchten of om onder te duiken, tegen de tijd dat de uitspraak er is. Ik kan mezelf rustig in de spiegel aankijken en heb echt geen spijt over wat ik zelf gedaan heb. Achteraf was het misschien gemakkelijker geweest als dingen iets anders waren gegaan. Maar ik blijf erbij dat die beelden uniek en nieuwswaardig zijn en dat dat ook geld voor opnames van de zittingen. Dat ik als verdachte wil kunnen beschikken over beelden van mijn eigen proces komt wat dat betreft zelfs op de 2e plaats.

      @Ziva
      Beetje triest om dan deze vergelijking uit de kast te trekken. Ik geloof best dat je dingen een beetje anders beleeft als je aan het filmen bent. Maar zoals ik al zei zou ik ook meteen ingrijpen als ik Kat die mensen had zien aanvliegen. In die video met dat mes, hoor je ook dat ik die kerel het liefst meteen wil uitschakelen voor er echt ellende komt. Ik geloof niet dat de camera een soort muur is waar je achter kunt verschuilen, zeker niet in dat soort gevallen.

      @Disputax
      Natuurlijk is er financiële schade is ontstaan door het verwijderen van de verf en zal de dader daarvoor op moeten draaien. Maar daarmee blijft het feit dat er feitelijk niets vernield is. Er zijn nergens permanente beschadigingen! Als er echt aan waarheidsvinding gedaan zou worden, dan zou dit wat mij betreft echt wel iets uitmaken. Dat is mijn oordeel en daarmee zult u het moeten doen! Je hoeft het er uiteraard niet mee eens te zijn!

      Jij neemt me duidelijk ook al niet serieus. Het is maar goed dat ik geen anonieme dreiger ben, anders zou ik hier waarschijnlijk heel erg gefrustreerd van raken! 😉

      “Je dreigement overigens is natuurlijk een lachertje. Wie ben jij nou om anderen op zo’n manier in enig moreel gareel te dwingen? Dwang door middel van een dergelijke dreiging is nota bene een strafbaar feit.”

      …Ik wacht de aangiftes van alle anonieme dreigers in spanning af….lol

      @teigertje
      Welk dreigement? Volgens mij zei ik dat het juist geen dreigement is, maar dat ik het echt ga uitvoeren als ik eenmaal een geschikte kandidaat heb gevonden. Het lijkt mij echt wel een mooie en leerzame show! Diegenen die zich aangesproken voelen door zo’n tekst, moeten geloof ik nog maar eens goed nadenken!

     • JDTV,
      Je zaak ligt nu bij de rechter en daar moet je zijn voor de uitspraak.
      Jij komt hier jouw verhaal vertellen en je krijgt een paar tips.
      Zo ligt het en niet anders, jij hebt nu een probleem en Kat laat je het allemaal alleen oplossen.
      Don’ t shoot the messengers!!

      Je weet overigens donders goed wat je gezegd hebt hier en daar moet je geen woordspel van maken want dat is niet van toepassing en er is geen ruimte voor een andere interpretatie.
      Laat de woorden van Disputax over strafbaarheid goed tot je door dringen want zo ligt het wettelijk. Maak het jezelf niet nog moeilijker.

     • @JDTV

      Met JDTV heb ik aan de Demmink zaak met Kat echt meegewerkt om diverse acties op te zetten. In de Bilderberg serie volgde ik zijn activiteiten op dat gebied. Is wel een verschil. Als ik een cameraman van de politie ben, die filmt hoe een collega iemand in elkaar beukt. Ben ik dan ook schuldig omdat ik deel van het team ben? Of als ik bijvoorbeeld als voetbalhooligan het omgekeerde film. Ben ik dan schuldig omdat ik hetzelfde t shirt aan heb als de dader? We gaan wel merken wat de rechter er over te zeggen heeft he.

      Zoals ik al zei zat voor zover ik weet die stichting destijds nog op dat adres. Als ik echt deel van het team had uitgemaakt, had micha wel als ober op een van die conferenties rondgelopen o.i.d!

      Sorry hoor, dit is een beetje een vreemde kronkelredenatie die het nooit haalt bij een rechter. Je wilt dus beweren dat je soms in dienst van Micha was als jij en zijn camera met hem meehobbelden, maar precies niet op de momenten dat jullie als team met strafbare activiteiten bezig waren? Zal een rechter natuurlijk nooit in meegaan, want je kreeg vooral hardware voor je activiteiten en volgens mij is het niet zo dat je een overeenkomst kan laten zien waarin goed afgebakend werd welke gewerkte uren in dienst van Micha waren, waarvoor je die hardware kreeg en welke gewerkte uren uit eigen initiatief plaatsvonden.

     • En ik vind je verder een aardige vent, ook al wil je me soms in mijn ballen trappen. Vanuit een maatschappelijk perspectief bekeken zou er een stevig signaal door de rechter afgegeven moeten worden dat je een harde grens overschreed, maar persoonlijk hoop ik dat je er genadig van afkomt.

      Ik hoop wel dat er op enig moment iets bij je gaat dagen.

  • Stomzinnige, beledigende, smadelijke en hoogstwaarschijnlijk ook lasterlijke flauwekul van deze blogger “Donquijotte”. Mijn mening.

   Ik hoop dat hij hier stevig zowel civiel als strafrechtelijk voor zal worden aangepakt.

 9. Wij willen dat Swap en Xaar doorgaan met dit blog. Wat moeten we zonder dit blog? Haha we zullen Kat en Vrijland eens laten zien wat we in huis hebben.

 10. Had het gisteren even over UFO in Bremen, zoals te verwachten dus ook artikel van Kat.
  Deze reactie viel mij op van Openbaar Ministerie, een reageerster uit het wereldje van Kat die eruit springt in positieve zin en die hier ook eens een keertje voorbij kwam.
  Zelf bewonder ik Robbert Dijkgraaf ook:
  http://www.klokkenluideronline.is/2014/01/nos-debunkt-ufo-verhaal-met-alle-kracht/#comment-109528

  Is idd heel leuk van DWDD, kijk er maar eens naar.
  Momenteel is er ook een leuke serie over Silicon Valey op ned 3 geloof ik, op vrijdagavond gepresenteerd door Mathijs van Nieuwkerk. het is een herhaling van de serie / mei 2013.

 11. Wanneer het kennelijk volkomen normaal is om de Minister-president van je land openlijk met de dood te bedreigen – ..als je dit niet doet, kom ik persoonlijk naar het Torentje om…”, te beledigen, beschuldigen van pedofilie, en te belasteren. Tja…?!

  Wanneer het kennelijk volkomen normaal is om de Minister van Defensie van je land een “blonde hoer”, en <em"kutwijf" te noemen. Tja..?!

  Tja, ik denk dan dat je niet vreemd moet opkijken wanneer personen die met respect naar dergelijke zichzelf journalist noemende criminelen kijken en luisteren dit soort praktijken overnemen.

  Het mag kennelijk. Het is hoe mensen in Nederland met elkaar omgaan in 2014. Als je de Minister president ongestraft voor pedofiel mag uitmaken, en bedreigen met de dood, waarom mag je dat dan niet doen bij een opvallende reaguurder op een blog?

  Als je de minister van defensie mag uitmaken voor “blonde hoer”, waarom dan niet mijn persoontje voor ‘hoer van Netanya’?

  Of Xara stalken, ongewenst bellen, en haar publieke imago doelbewust schaden?

  De overheid interesseert het niet. Die laat het allemaal maar gebeuren. En als dat zo is, tja, waarom zou ik me er dan nog druk overmaken? Zoek het lekker zelf uit, denk ik dan…

  Micha Kat, in zijn meest onbeschofte filmpje tot nu toe:

  Wat mij betreft wordt Micha Kat vanavond nog gearresteerd.

  • 100% mee eens. Zag het toevallig net ook.
   Ja Kat had duidelijk wat anders omhanden dan samen met JDTV te verschijnen voor de rechter.
   Niet voor niets is het OM Faalhaas.

   • Anyway, Micha Kat heeft zijn filmpje al weer achter een slotje gezet op aanraden van zijn advocaten.

    En kennelijk heeft Don ook wat lichtwezens op bezoek gehad, want ook zijn dreigartikeltje is *plop* verdwenen.

    • Ben het helemaal eens met Ziva. Er is een klimaat ontstaan waarin de walgelijkste beledigingen aan het adres van gezagsdragers die ons land dienen normaal zijn geworden, waar ambulancebroeders met vuurwerkbommen bekogeld worden als ze een leven proberen te redden. Er moet gewoon ergens een grens getrokken worden. Uiteindelijk is het zonder respect niet mogelijk om een samenleving draaiende te houden.

     @disputax: helaas heeft dat wel degelijk te maken met de maat voor hoe mensen in 2014 met elkaar omgaan in Nederland. Natuurlijk zijn de plottertjes het afvoerputje van die ontwikkeling, de negatiefst denkbare manifestatie daarvan, maar die werd wel in de hand gewerkt door een onjuiste, bizarre, egoïstische en volstrekt narcistische opvatting over de “vrijheid van meningsuiting”, zoals die sinds de moord op Theo van Gogh in zwang is.

     • Die tendens zie ik ook en ik erger me wild aan de uitersten; de schreeuwers, het schelden, het reageren vanuit de onderbuik en de diarree van ondoordachte ressentimenten die daar het gevolg van is. Toch denk ik dat het bepaald unfair is om de extremen in die onderlaag nu direct de maat te laten zijn voor hoe mensen in Nederland anno 2014 in het algemeen met elkaar omgaan.

     • @Disputax
      Jij zegt:
      Toch denk ik dat het bepaald unfair is om de extremen in die onderlaag nu direct de maat te laten zijn voor hoe mensen in Nederland anno 2014 in het algemeen met elkaar omgaan.

      Dat ben ik met je eens, het is een kleine groep mensen die zichzelf een podium willen geven die ze irl niet hebben. Sommige zien hier zelfs broodwinning in, ik noem een Vrijland. Deze zijn wat mij betreft zeker niet de maatstaf.
      Echter: de Nederlandse maatschappij is er één van toenemende individualisme, en hierdoor raken wel steeds meer mensen in de verleiding om vreemde uitlatingen/gedragingen te etaleren. Onze regering heeft hier een groot aandeel in en ook zeker zo’ n type als Wilders of een Ouderenpartij. Ik zie een hele kwetsbare groep mensen met onbehandelde psychiatrische symptomen in die onderlaag.

     • Precies. En voor met name die doelgroep is het zeer belangrijk om de grenzen van het maatschappelijk acceptabele duidelijker te markeren. Bovendien is het zo dat die kleine groep sinds de opkomst van het internet veel meer middelen heeft om een stempel op de samenleving te drukken, dat onevenredig is met hun aantal.

     • In principe is het zelfs ondemocratisch om zulke figuren teveel ruimte te geven. Zeker als ze met behulp van intimidatie, stalking en bedreigingen proberen om tegengeluiden de kop in te drukken, terwijl ze zelf alle ruimte gegund wordt.

     • @Teigertje Eens, die tendens zie ik ook. Ik zie er echter ook een waarbij de verantwoordelijk voor het eigen handelen alsmaar meer wordt afgewenteld op de overheid. Dat vind ik een kwalijke zaak.

     • @Disputax
      Ja, alhoewel je dat type mensen altijd wel hebt gehad, komen ze er nu meer dan voorheen mee naar buiten.
      Type is het mijn probleem? Dan zorg ik toch gewoon dat het een ander zijn probleem wordt. Probleem opgelost.

      Maar ik heb mijn vraagtekens bij beleid kabinet t.a.v. een aantal zaken die dit gedrag gaan triggeren. Op een breed vlak, ik mis lange termijn oplossingen, zie teveel korte termijn oplossingen waardoor problemen vaak verergeren. Die signalen geeft de GGZ ook af als je kijkt naar eigen bijdrage maatregel bijvoorbeeld.

     • @teigertje,
      Die vragen heb ik ook. Vele vragen! En: er is geen één juiste oplossing. Ik heb het links/rechts-paradigma al een aantal jaren losgelaten. De verhouding overheid-burger is natuurlijk meer in deining dan ooit, het is een super onzekere tijd waarin eerdere vanzelfsprekendheden of verworvenheden ter discussie staan. Werk, inkomen, toegang tot zorg. Kom ik wel rond deze maand, wanneer verkoop ik eindelijk mijn huis, hoe voorkom ik faillissement, gaat het lukken met kinderopvang voor mijn dochtertje. Whatever.

      Een hele groep ‘verzuipt’ momenteel, is onzeker, is bang. Niet alleen burgers, ook ambtenaren en professionals.
      Banen staan op de tocht, mensen worden ook uitgebuit, er wordt door leidinggevenden ingespeeld op loyaliteit of schuldgevoel, de sociale druk is soms bizar. Enig idee hoeveel mensen overspannen worden?

      Er zijn idd altijd mensen die misbruik maken van systemen, privileges, mazen in de wet. Niet alleen querulanten en kansloze figuren, maar ook hooggeplaatsten. Er is (terecht) veel verontwaardiging voor megabonussen en handhaven van aangeschoten wild, mensen die al lang ontslagen hadden moeten worden. Bedenk de poppetjes er maar bij.

      Kortom, het is een lastige, rare, onzekere tijd, waarin de verschillen tussen mensen groter worden. Sommige mensen zijn idd gebaat bij (heel) duidelijke kaders. Kort door de bocht gaat het om de ‘onmachtigen’ en de ‘onwillenden’. Voor die laatste groep is het wat mij betreft: kiezen of delen, slikken of stikken. Om het netjes te houden: aanpassen of opkrassen. Zoek ’t dan maar uut.

      De overheid trekt zich terug, maar een hele groep blijft zwaar afhankelijk van diezelfde overheid. Soms noodgedwongen en legitiem, soms omdat het lekker makkelijk gevonden wordt.

      En dan heb je nog de subgroep die enerzijds het handje ophoudt, maar ondertussen trapt en ageert tegen het systeem. In sociale kring of op complotterblogs. Lopen schijten in het bord waaruit je tegelijkertijd loopt te vreten!

      Daar vinden we elkaar. Ik ben daar ook klaar mee!

  • Ik begrijp je helemaal, Ziva. Toch denk ik dat het bepaald unfair is om mensen die dit soort uitlatingen bezigen nu direct de maat te laten zijn voor hoe mensen in Nederland anno 2014 in het algemeen met elkaar omgaan.

  • De overheid zou moeten doen aan 1-op-1 beleid. Uiteindelijk veel goedkoper en voor iedereen beter. Leg ik uit:

   Ik weet dat er gemeentes zijn die (indirect / informeel) een ambtenaar toewijzen aan burgers die je zou kunnen bestempelen als querulant. Burgers die elke keer maar wobben, brieven schrijven, bezwaren indienen etc etc.. Die dus steeds hun democratische ruimte gebruiken om dwars te liggen.

   Er staan termijnen op waarin een overheidsinstantie moet reageren, die worden niet gehaald door drukte etc, wat weer reden is om bezwaar in te dienen, etc .. etc.

   Dikwijls leidt dit tot vertraging in bestemmingsplannen, bouwplannen, etc. Kost de samenleving veel geld.

   Als je nu querulant “Jan” ambtenaar “X” toewijst en je laat alle correspondentie en contacten van Jan via X lopen. Echt, geeft meteen resultaat. Jan voelt zich serieus genomen, termijnen worden gehaald, EN (speelt ook mee) de lol bij Jan gaat er af…. Stiekum wil die natuurlijk ook dat alles gerekt wordt tot in den treure

   Zo’n querulant is nog redelijk onschuldig. Maar als je deze aanpak nu vertaald naar een Micha…

   Vanuit de landelijke overheid, OM zou een juridische ambtenaar toegewezen kunnen worden die zich invreet in “dossier Micha”. Alle correspondentie en contacten gaan zoveel mogelijk via deze persoon en anders wordt deze persoon in ieder geval steeds op de hoogte gesteld. Deze ambtenaar houdt alle (voorwaardelijke) straffen bij. Ziet hij een overtreding, dan wordt daar een aantekening van gemaakt of gaat er een ambtsbericht naar politie om hem op te pakken.

   Als samenleving heb je ook de verantwoordelijkheid om goed voor je schaapjes te zorgen. Ook de schaapjes die steeds weer van de kudde dreigen af te lopen…

   • @mark zet (markiezet?)

    Goed punt. Gebeurt natuurlijk al in meerdere sectoren, denk aan UWV/sociale zaken, woningbouwvereniging, reclassering, jeugdzorg, GGz, OGGz (openbare GGz en bemoeizorg), verslavingszorg.

    De VNG (gemeenten) en de verschillende brancheorganisaties hebben inmiddels de nodige richtlijnen opgesteld en ervaringen gebundeld voor een 1:1 aanpak van “lastige burgers”. Good practises. Het wiel hoeft niet opnieuw uit te worden gevonden, wel bijgeschaafd per sector en uiteraard maatwerk per persoon of casus. Er is en wordt veel onderzoek naar gedaan, er lopen pilots in gemeenten en wijken. Er wordt momenteel nog heel veel gepionierd. Binnen een jaar of 5 is deze aanpak ingeburgerd en gemeengoed, verwacht ik.

    Tegenwoordig heb je wijkregisseurs, veiligheidshuizen en zelfs hufterloketten, waarin één contactpersoon of klein team namens overheidsinstanties zaken afhandelt met de “lastige cliënt”.
    Daarnaast heb je (F)ACT-teams, die in steeds meer steden worden samengesteld uit hulpverleners en contactpersonen namens GGz of justitie. Zoek maar eens op Functional Assertive Community Treatment. Die hebben ook de nodige querulanten in hun ‘caseload’.

    Vaak lopen ‘dienstverlening’, ‘sociale veiligheid’ en ‘bemoeizorg’ door elkaar. Er is niet één doelgroep. Het kan gaan om plegers van (huiselijk) geweld, ex-gedetineerden, (ex-)patiënten van TBS, GGz of verslavingszorg, dak-/thuislozen, ouders met jeugdzorgmaatregel, boze of rancuneuze huurders of uitkeringsklanten. Regelmatig is een (wijk)agent betrokken, soms vinden (risico-)gesprekken plaats op het politiebureau.

    Stigmatiserend: ja, maar soms echt de minst slechte oplossing. Altijd correct en duidelijk, vriendelijk als het kan, beslist als het moet. Naar sommige mensen is het de énige manier om zonder ellende goede zaken te doen.

   • Getergdheid en onmacht naar instanties (bureaucratie) is soms heel logisch en begrijpelijk, geweld en agressie is tegenwoordig not done. Het wordt niet langer gedoogd en geaccepteerd, en terecht!

    Er is maatschappelijk de laatste jaren een forse kentering gaande. Agressie naar ambtenaren en hulpverleners is een hot issue, er raken mensen en teams overspannen van, het werkt ontwrichtend. Overheid/gemeenten hebben echter ook zorgplicht. Een kleinere, vaak tevens van overheid afhankelijke groep vern*ukt het voor de gemiddelde, goedwillende burger. Sociale veiligheid is een ingewikkeld sociaal vraagstuk waar we voorlopig wel zoet mee zijn. Laat staan de ‘participatiesamenleving’. Iedereen doet mee! YeeY!

 12. Het enigste waar ik naar op zoek was Ziva, was een beetje liefde en aandacht en wat vrienschap en steun. Denk je dat ik dom ben en niet weet dat je me maar als oud vuil ziet. Ik wens je veel succes baby bij Barracuda met zijn anti semistische teringzooi, en waar je ook mee bezig bent. Je bent precies hetzelde als mijn 2 exen die geen reet om mij geven. Ik ben toch maar Alex of niet, een stuk vuil.

 13. Jeroen Hoogeweij zegt:
  januari 10, 2014 om 09:18

  In principe is het zelfs ondemocratisch om zulke figuren teveel ruimte te geven. Zeker als ze met behulp van intimidatie, stalking en bedreigingen proberen om tegengeluiden de kop in te drukken, terwijl ze zelf alle ruimte gegund wordt.

  Mee eens , dat zulke figuren een halt moeten krijgen.
  Maar we hebben een uitstekende wetgeving die uiteindelijk daar voor zorgt.
  Als je die groeperingen hun vrijheid van mening wil ontnemen, hoe veilig is jouw vrijheid van mening dan nog.
  Nederland heeft een heeft een zeer rechtvaardige wet , en is tot alle gaatjes en hoeken bedekt.
  Als je daar aan wil tornen, ben je net als complotters bezig.

  • Die wetgeving is er, maar prioriteiten van de politie en het OM zijn weer vers twee. Met die wetgeving wordt veel minder gedaan dan mogelijk is. Daar zou ik graag aan willen tornen.

   Daarnaast vind ik mijn eigen vrijheid van meningsuiting niet zo belangrijk, mag het best ten koste van gaan.

Reacties zijn gesloten.