De Grens.

Wat persoonlijke irritatie die ik niet kan laten liggen.

De Grens.

De grens wordt tegenwoordig constant en altijd en overal overtreden. Door alles en iedereen die het maar eventjes tegenzit. Het individualisme viert kennelijk zodanig hoogtij dat het alleen nog maar gaat over het ‘ik’ persoon. Er iets voor terug doen komt er nooit van. Verwend zijn ‘we’ in Nederland. Zo lijkt het althans vanuit mijn bunker. En ik word er dood en dood zieker van.

Lees hieronder waarom ik daar zo doodmoe van ben.

 1. Straat-tokkies vinden het nodig om de buurt te vernielen tijdens oud en nieuw of een voetbalwedstrijd. Doe eens boodschappen doen voor je buurvrouw voordat zij over veertien jaar pas dood gevonden wordt. In eenzaamheid gestorven.
 2. Hangtuig vinden dat zij niet genoeg kansen hebben dus lopen gewelddadig te eisen dat zij een jeugdhonk krijgen want anders is er namelijk niets te doen. Ga eens aan het werk~!!!
 3. Burger’journalisten’ vinden dat ze bij het minste geringste maar gewoon publiekelijk mensen aan de schandpaal mogen, kunnen maar vooral moeten nagelen. Of erger, hele bevolkingsgroepen. Eigenrichting iemand? Doe eens normaal. Als je niet weet hoe je onderzoek moet doen blijf dan bij je leest~!!! Stuk zwakzinnig schoenmakerT.
 4. De roomblanke jeugd ontspoort massaal en met behulp van het internet leert hoe zij bruggen moet opblazen en men vindt het maar normaal. Joh! Ga eens naar school en maak wat van je leven~!!!
 5. Bijstandstrekkers vinden het tegenwoordig maar normaal dat ze al 35 jaar in de bijstand zitten. Want het woord bijstand betekend tegenwoordig zoiets als permanent geholpen door anderen. Maar er ook maar iets voor terug doen? Nee dat kan niet. JOH! KUT VOOR JE DAT JE GEEN BAAN KAN VINDEN. Maar doe er tenminste iets voor terug~!!! Iets. Een klein beetje maar…
 6. Onze moslim-jeugd raakt door PVV-ers en sympathisanten nog meer in de wanhoop en kansloosheid dat ze massaal radicaliseren. Maar er iets aan doen? Dat doet niemand en niets. Joh wees blij dat je niet in Syrië woont. Zoek het niet op, maak er hier maar beter iets van. Hoe moeilijk het ook lijkt het is hier nog steeds makkelijker en beter dan daar~!!!
 7. Psychiatrische patiënten krijgen overduidelijk niet de hulp die zij nodig hebben en worden beschermt door de wetten en rechten van weleer die klaarblijkelijk niet meer van deze tijd zijn. Maar deze gekken vergeten (niet vreemd overigens) altijd maar weer hun plichten en hameren maar door op hun rechten. ZOEK HULP~!!! Je hebt het nodig. Als je leven een puinhoop is en je slaagt er niet in er iets van te maken heb je hulp nodig. Zo is het. Dat of maak er een einde aan ofzo. 

Jawel. Plichten. Dat is het woord. We hebben namelijk (of zouden dat namelijk moeten hebben) vooral plichten in de maatschappij. Want als mensen zich daar niet aan houden wordt het dus een puinzooi. Zonder plichten van anderen zouden de meesten van de bovenstaande mensen die ik betitel niet eens rechten kunnen hebben. Laat staan een leven. Het is goed om te civiliseren, maar niet om dan weer maar eens af te zakken onder het juk van ongeciviliseerde wezens zoals boven beschreven.

Laten we er vooral bij stil staan dat asociaal gedrag op geen enkele vorm kan of mag bestaan in een gezonde maatschappij. Maar het gebeurt dus wel.

Elke. Keer. Maar. Weer.

En het houdt nooit op. Ik stel dat deze maatschappij vreselijk verwend is. Iedereen denkt maar rechten te hebben. Iedereen lijkt maar bezig te zijn met maar een enkel ding en dat is zich- of haarzelf. Totaal de weg kwijt. Met al deze rechten lijken we harder naar de afgrond te stevenen dan de mensen die geen rechten hebben en alleen maar plichten.

De oplossing vraagt iemand misschien? Of wellicht wat ik daar van vind?

Nou. Ik vind het ronduit schandalig. Ronduit. Ouders die hun kroost totaal niet opvoeden. Mensen die hun buurten maar onveilig laten worden. Hippies die denken dat gratis geld een recht is. Vaders die hun zonen niet de laatste jaartjes van hun leven helpen zinloos geweld te voorkomen. Volwassen mannen die hun klauwen eraf blazen, of zelfs zichzelf of anderen opblazen in het kader van ‘lol’.

In de oudheid gingen hele volksstammen naar de klote door dit soort ontwikkelingen en dat staat ons ook te wachten tenzij ‘we’ als goede burgers niet nu (twee voor twaalf) keihard optreden eisen tegen dit soort uitwassen.

Want dat zijn het tot dusver. Uitwassen. Tot dusver let wel.

Want het duurt niet lang meer voordat het hele zooitje een meerderheid gaat vormen en dat kan alleen gebeuren als degenen die wel graag bijvoorbeeld:

 1. De straat netjes schoon willen houden voor iedereen in de buurt.
 2. Die wel graag eventjes de kindertjes netjes aanspreken op onwenselijk gedrag.
 3. Die wel graag de poep van hun honden opruimen op het speelveldje.
 4. Die wel graag iets willen doen om er een samenleving van te maken en te houden

Het toelaten… Dat was het woord dat vergeten was. Als ‘we’ of ‘wij’ het toelaten.

De grootste schande is niet het gedrag van een ander, maar van diegene die er lafjes bij staat en er niets aan doet.

Was gesproken. Swap.

P.S. Veel sterkte dit jaar (2014) ik hou mij vanaf nu dus echt geheel afzijdig van dit blog en zie wel wat de rest er van wil maken. (voorlopig)

60 thoughts on “De Grens.

 1. Tja, ik denk dat de geschiedenis wel verandert, maar het wezen van de mens niet.
  De prediker (uit de bijbel, die ik wel een goed verteller vind) zegt dat er niets nieuws onder de zon is. En “alles is ijdelheid en het najagen van de wind.” Alles herhaalt zich…
  En,
  “Onze jeugd heeft tegenwoordig een sterke hang naar luxe, heeft slechte manieren, minachting voor het gezag en geen eerbied voor ouderen. Ze geven de voorkeur aan kletspraatjes in plaats van training … Jonge mensen staan niet meer op als …een oudere de kamer binnenkomt. Zij spreken hun ouders tegen, houden niet hun mond in gezelschap, … en tiranniseren hun leraren”.
  Citaat van Socrates, 5e eeuw voor Christus, bron: Plato. (
  http://www.linkedin.com/groups/De-jeugd-van-tegenwoordig-162424.S.53110455)
  Het is van alle tijden, denk ik. Het is de wet van de natuur.
  Ik denk wel een beetje te weten wel hoe e.e.a. komt en wat er aan te doen is, maar breng dát maar eens in de realiteit. Dat gaat dus niet zo eenvoudig.
  Leven en laten leven en geen kwaad doen, denk ik dan is de oplossing.
  Verdraagzaamheid en geduld is de toverformule denk ik. Als men het goed meent, dan zal het wel goed zijn.
  Men kan nu eenmaal geen ijzer met handen breken.
  Genieten is het beste wat een wijs mens het beste kan doen, denk ik wel eens.

 2. Wat is die Don/ Carla voor gestoord figuur? Moet ik me nou verantwoorden waarom ik even geen zin had in Swapichou? Ging gewoon door op Barra hoor. Ik vind dit echt smeken om strafrechtelijke vervolging. Komt goed. Thy will be done.

  3 januari, 2014 om 23:48 *nep persoon* zegt:
  Als je van hij zij maakt dan zit je goed. Daarom weet ik dat je een leugenaar bent. Ga gewoon terug naar dat psychopaten blog van je. Doe je de groeten aan die kindervriend Jeroen Hoogeweij. Ik hoorde dat hij net weer een straf heeft uitgezeten voor mishandeling van een klein jongetje. Ik weet niet of dit klopt maar heb even naar zijn activiteit gekeken van de laatste tijd op jullie psychopaten blog. Hij was wel opvallend afwezig een tijdje.

  • Prima toch, laat maar zien wie je bent. Een naar mislukt gevalletje dat als enige tijdvulling het terroriseren van anderen heeft. Dat je geen plotter bent was al bekend, Bou had je om deze redenen ook al uitgekotst.

   Ook laat de webmaster genaamd Kat weer zien dat alles kan bij hem, maar wat heeft dit dan nog met je missie te maken Kat? Kun je dat nog uitleggen?
   Geniet jij hiervan? Ben jij zo laag gezonken dat je stalkers faciliteert.

 3. “De roomblanke jeugd ontspoort massaal en met behulp van het internet leert hoe zij bruggen moet opblazen ”

  Bron? Hier heb ik echt nog nooit van gehoord.

 4. “Bijstandstrekkers vinden het tegenwoordig maar normaal dat ze al 35 jaar in de bijstand zitten. ”

  Ook weer: bron?

  Ik ervaar dit een beetje als loos gestook van meneer Swapichou. Hetzelfde als wat hij anderen een paar punten eerder verweet dus:
  “[…] vinden dat ze bij het minste geringste maar gewoon publiekelijk mensen aan de schandpaal mogen, kunnen maar vooral moeten nagelen. Of erger, hele bevolkingsgroepen. “

 5. “De straat netjes schoon willen houden voor iedereen in de buurt.”

  Voordat ik 1 januari wakker was en naar buiten keek lag in de straat waar het wél heel erg geknald had al geen vuurwerkrotzooi meer. Kennelijk al opgeruimd door de afstekers dus.

  • Ligt er wel aan waar je woont Ruud, de rivierenwijk van Deventer, Utrecht of ergens in een dorpje wil wel eens verschil maken. Ik heb vrij snel mijn zooi opgeruimd, maar bij de chinees ligt er nog steeds een rode walm op straat die er voorlopig nog wel blijft liggen.

   • @ Ruud
    Wel vreemd dat je bij Jeroen in de moderatie zit.
    Vind het nu wel een beetje teveel cv van Jeroen en zijn gedachtegoed aan het worden deze site.
    Niet objectief meer..

 6. mijn mening: en denk er maar eens over na.

  We hebben jaren lang geleefd onder de baby-boomers (ja mijn ouders horen daar ook bij). Het wordt tijd voor een nieuw geluid.. De 40’ers en 50’ers zijn nu andere mensen. Dat gaat zorgen voor veel protest en terecht in veel gevallen. Met alle respect, maar het was niet echt de goede generatie zeg maar… Blowen, gewoon kijken hoe hun ouders het land op gingen bouwen. Daarna in keurslijf. Is nu anders.

  Times are changing, maar wel beter, en over 20 jaar nog meer! Mijn 2 centjes.

  het werd tijd…

  • Sta er een beetje ambivalent in, dat veranderen.
   Heel veel dingen die veranderen zijn goed, niet alles.
   Maar om even o.t. te blijven:

   In mijn jeugd had je ook al vervelende mensen die zich aso gedroegen, ook in de tijd van mijn ouders en daarvoor. Mijn oma is honderd geworden en is vijf jaar geleden overleden. Had vroeger een café-pension, ook toen had ze al vreemde kostgangers.

   Het is van alle tijden, de vraag is hoe ga je ermee om.

   Dan denk ik dat het ook goed is de positieve zaken eruit te lichten, dingetjes die wel goed gaan. Ken ook veel jongeren die wel goed bezig zijn, vakken vullen bij de Appie en studeren, en die ook langs gaan bij opa en oma om maar eens wat te noemen.

   Bovendien geef ik hier eens een voorbeeld over de 60+ generatie (een deel daarvan):
   In het verpleeghuis zie je veel oudjes (rond de 90), die zelf ook zestigers als kind hebben en die nooit langskomen, echt nooit. En dit is helaas geen uitzondering.
   Dus wat zegt dat over die kinderen, en ja natuurlijk zijn er ook wel eens oorzaken voor dat dit niet gebeurt maar dat verklaart dit verschijnsel dan echt nog niet.
   Dit heeft mij wel tot nadenken gezet.

   Zelf hanteer ik het volgende: Behandel de ander zoals je zelf behandeld wil worden in het dagelijkse leven. Dat is soms al moeilijk genoeg.

  • De babyboomers, waaronder mijn ouders, zijn inhalig tuig die ons achterlaten met lege pensioenfondsen en een kapotte verzorgingsstaat. Wij kunnen doorwerken tot ons zeventigste, hun ouders bouwden dit land op en zij stopten op hun 55e om in hun huisje op het Franse platteland te gaan wonen.

   Maar ze houden ook alles voor zichzelf. In tegenstelling tot eerdere generaties delen ze niets met de generaties na ze, maar voelen zich volstrekt gelegitimeerd om familiekapitaal aan zichzelf te verjubelen, dat vaak generates duurde om op te bouwen.

   Als we een klein stukje van de enorme bedragen die deze generatie bij zichzelf houdt hadden afgepakt en geïnvesteerd in de economie, hadden we nauwelijks tot geen last gehad van de crisis.

   Lees ook: http://www.economist.com/node/15495760, een goede bespreking van het boek “How the Baby Boomers Took their Children’s Future—and Why They Should Give it Back.”

   Binnenkort is onze generatie aan de macht. Ik denk dat we het maar gewoon terug moeten pakken, wat er nog van over is. De klassenstrijd van vroeger is de generatieclash van nu.

   • En de Britse situatie verschilt niets van de Nederlandse. Het is een enorme scheefgroei.

    Altogether British people are worth about £7 trillion ($10.9 trillion). This can be divided roughly into £1.6 trillion in personal financial assets (shares, savings), £3.7 trillion in housing (£2.5 trillion if you subtract mortgages) and £1.8 trillion in personal and company pension schemes. It is logical that older people should have accumulated more wealth than younger ones. But the proportions seem to be shifting sharply in favour of the older cohorts, especially those aged 55 to 65.

    Half the population are under 40 years old but they hold only about 15% of all financial assets. People under 44 own, again, just 15% of owner-occupied housing. Comparing the financial and housing wealth of different age groups in 1995 and 2005 the Bank of England found that those aged 25 to 34 had seen their wealth fall, whereas those aged 55 to 64 had seen theirs triple. It helped that inflation was galloping when the older group was borrowing to buy homes, but slowed thereafter.

    If pensions are counted, the situation is even more skewed. Lushly funded final- salary schemes are now broadly closed to new members, in the private sector at least. Baby-boomers can chuck the day job at 60 or 65 and head off into the perma-tanned sunset (they will probably prove freakishly long-lived), borrowing against the inflated value of their houses as they do so. Their children must slog on towards an infinitely receding retirement age, squirrelling away money for their meagre defined-contribution pensions as a growing proportion of state spending is devoted to the needs of a massive generation of the elderly.

    Young people have little chance of building up similar wealth. They are struggling to get on the housing ladder, though close to a fifth of people between 50 and 59 years old own a second home. Jobs for the young were getting scarcer even before the crash. Yet more and more older people are working and earning more, relative to young workers, than before.

    On top of this, older baby-boomers have dodged two speeding bullets, leaving their descendants squarely in the line of fire. The first is the bill for bailing out the financial sector; the second, the effect of climate change on the cost of energy, water, flood-prevention and the like. Other countries have ageing populations, but the problem in Britain is especially acute. British baby-boomers tended to believe their houses were all the piggy bank they needed. They neglected to make other comparable savings or they borrowed against property to finance their old age. (One result of rock-bottom savings rates was that British banks, which did not have the same access to retail deposits as banks in other, more provident countries, got into trouble leaning heavily on the volatile wholesale markets for their cash.)

   • agree… en ik heb me weleens vaker uitgelaten over de baby boomers.. Maar goed, het heeft ook geen nut om daar over te zeiken en te zuigen iedere keer. Er is wisseling van de wacht nu, en laat de nieuwe 20’ers en 30’ers het maar over nemen :). Wij, mensen van de jaren 60 en 70 kunnen het toch niet meer doen, denk ik.

   • De reden van mijn anonimiteit ligt in mijn dagelijkse werk

    Nou Don ech Sancho weet ik veel, dat geloof ik wel aangezien jouw dagelijks werk stalken is. Dat doe je liever in het geniep natuurlijk. dat begrijpt teigerT wel hoor.
    En heb je nog gehoor gevonden bij Dankbaar, begreep hij je wel en was het wel ok voor de goede zaak wat je allemaal uitvreet??

  • Ach Don was toch helemaal geen Sancho Panza.
   Toch meneer de Haas, u begreep hier toch ook niets van…?
   Grrrrrrrr.

  • Don is wel fanatiek..
   Bij Vrijland en Bij Wim en Bou..
   Dan is het toch wel vreemd dat zijn omgeving niets mag weten van zijn wandel en handel.
   Schelden vind ik een zwaktegebod.
   Zegt vaak meer over de schelder zelf dan degene waarop gescholden wordt.

 7. en mijn advocaat is al druk bezig om Planet Internet aan te schrijven… zal hem nog bezuren om mij te pakken.. Dat kan ik iedereen verzekeren.. en nee, ik mag dit niet zeggen maar denk wel dat iedereen het zal begrijpen 🙂

 8. Hmmmmmmmm ik bespeur hier een oorlog tussen de gekken van klokkenluideronline en de swapianen. Geen zorgen, die klokkenluideronline debielen zijn nog niet eens in staat een aardappel te schillen. Dit was Alex Foley. Proost!

  • Proost, ouwe!

   Als het niet zo ernstig was zou ik hard met je meelachen. Maar ’t is natuurlijk al even geen onschuldig spelletje meer. Het is inmiddels zelfs politiewerk.

   Terecht, want er is sprake van (een combinatie van) gepleegde strafbare feiten, over een langere periode. Het zal snel duidelijk worden wat er allemaal voor “spelletjes” zijn -en nog worden- gespeeld. No kidding.

   Justice will be done, in any way!

  • Er is geen oorlog tussen Swapichou en KLOL.
   Xara heeft gedurende een half jaar al last van een stalker, een cyberidioot, die zich vermomd als zogenaamde complotter haar meent te kunnen belagen, te dreigen enz.
   Er zijn bovendien sterke aanwijzingen dat hij onder haar echte naam allerlei onzin laat zeggen op KLOL, identiteitsroof. Ook de meeste reageerders daar hebben dit in de gaten dus ik geloof dat we er wel over eens zijn met elkaar dat dit ver ver over de top gaat wat deze malloot doet. Ook Jeroen is wederom belasterd door hem onder die naam bij KLOL. De vraag is nu of Micha ingrijpt of dat justitie dit moet doen.

   Ik, wij, steunen Xara hierin, en ook Jeroen die weer de meest belachelijke aantijgingen kreeg.
   Oorlog voeren laten we maar aan de waarheidsstrijders over.

   • “”Er zijn bovendien sterke aanwijzingen dat hij onder haar echte naam allerlei onzin laat zeggen op KLOL, identiteitsroof.””””

    KLOPT DAT WEL????

    Aangezien er op KLOL evenwel een persoon rond hangt, die verkondigt evenwel onder de naam Xara te posten, en vervolgens commentaar heeft op de Xara van Swapichou ….

    Kan het niet simpelweg zo zijn dat er 2 Xara s zijn ……. en dit dus eigenlijk niks met identiteitsroof te maken heeft ……maar toeval??

    Het kan zijn dat ik wat info heb gemist in tussen tijd, mocht dat het geval zijn kunt u de bovenstaande tekst verwijderen …..

    • Overigens heb ik nog een algemene vraag ……………

     Dit gaat over het telefonisch stalken richting het KLOL kamp vanuit het kamp Swapichou, is dit juist of totale onzin?? Of weet het kamp van Swapichou niet of 1 van hun bezoekers zich met deze praktijken bezig houdt??

     dank u

    • Wat een vreemde mistgordijnen, Roodkapje. Is dat bewust? De Xaar hier en de Xaar daar zijn één en dezelfde. Daarnaast keer je nu iets op een vreemde manier om, want vanzelfsprekend doen we niet aan stalking.

     Eerste en laatste waarschuwing.

     • “”Eerste en laatste waarschuwing””” een beetje erg vreemd ……….

      Ten eerste werd in het voorgaande jaar gesproken over dat bepaalde mensen van KLOL zogezegd werden gestalkt door mensen van Swap.

      Mijn vraag is deze is puur of dit klopt, dan kan jij vervolgens simpelweg wel verkondigen dat dit niet het geval is. Maar daar kan je niet zo zeker over zijn, omdat jij niet weet wat medebezoekers verder uitspoken buiten de tijd dat ze bij Swap rondhangen.

      Jouw stellige overtuiging lijkt me wat overtrokken in deze, lijkt me dat je enige kennis hebt van waar toe personen allemaal toe in staat zijn

      Ten tweede heb ik de opmerking mee gekregen van Xara van Swap dat zij zich stoorde aan persoon die zogezegd haar indentiteit gebruikte op KLOL en daar vervolgens allerlei vage verhalen neer plempte waar zij niet mee kon leven …….
      En aangezien ik net als jou evenwel af en toe rondstruin op KLOL, zag ik daar vervolgens evenwel een opmerking van eenXara die hetzelfde probleem had met identiteits bla bla.
      Het zou natuurlijk kunnen dat dit een andere Xara is of eendezelfde, mijn opmerking is puur gericht om eventuele mis vattingen uit de lucht te halen, in positieve zin en voor de gemoedsrust van Xara van Swapichou.

      Schijnbaar heb ik het bovenstaande bericht waar jij op reageert het zo beroerd omschreven dat je vervolgens met je bestraffende toon komt ……….

      Mocht dit het geval zijn mijn excuses voor het ongemak ……

     • “”Mijn vraag is deze is puur of dit klopt, dan kan jij vervolgens simpelweg wel verkondigen dat dit niet het geval is. Maar daar kan je niet zo zeker over zijn, omdat jij niet weet wat medebezoekers verder uitspoken buiten de tijd dat ze bij Swap rondhangen.”””

      Dit zelfde zou net zo goed kunnen gelden voor de volgers van een heer Kat.
      Indeze kan Kat alleen voor zichzelf spreken, en aanhoorder moet dat vervolgens maar accepteren.

     • “”Ten eerste werd in het voorgaande jaar gesproken over dat bepaalde mensen van KLOL zogezegd werden gestalkt door mensen van Swap.””

      Betreft deze opmerking als extra opheldering .

      Ik zat te overdenken dat een beheerder van deze site ook zijn overdenkingen hierin zou kunnen hebben, en bij het stalkgebeuren zijn vraagtekens heeft.
      Je zou ook kunnen redeneren dat de complottertjes fantasten zijn en dit maar effe uit de hoge hoed toveren. Ze kunnen het evengoed juist hebben en dat er vervolgens inderdaad er een persoon tussen de beide kampen rondhangt en olie op het vuur wil gooien.

      Misschien heb ik het mistgordijn wat opgehelderd???

     • Voor iemand die zelf graag behoorlijk uit de hoek komt zit je wel vlot in de rol van forumpotentaat zeg.

    • Roodkapje1, ik meen begrepen te hebben dat het niet de nickname ‘Xara’ is waar misbruik van van gemaakt wordt, maar haar werkelijke naam. Dat ze er daar, onder haar eigen nickname, wat van zegt lijkt me geheel terecht.

     • Oke, dank u voor de toelichting disputax.

      “”Dat ze er daar, onder haar eigen nickname, wat van zegt lijkt me geheel terecht.”””

      absoluut, lijkt mij ook niet prettig ..alhoewel het in mijn geval het er van zou kunnen opknappen 🙂

      Het zou natuurlijk hel toevallig zijn, en dan vervolgens over elkaar hetzelfde denken, vervolgens allebei denken dat er opzet in het spel is om hun zwart te maken ……….. en dus met mijn vraag het een en ander uitsluiten ………

      overigens heb ik de optie die jij aandraagt eigenlijk wat over het hoofd gezien …zo zie je maar weer vele opties

     • Kwam het oude bericht tegen wat ik las op KLOL, had ik per ongeluk op mijn blog bij WP geplaats ipv hier.

      afkomstig van KLOL staat onder het filmpje van de demonstratie wat uit de hand liep, door een zwaaiende stok.

      “”Die agente die de geboeide man sloeg zit ook op Swapichou samen met mijn naamgenoot Xara. Het is een zooitje vertel ik jullie. Ze weten van de toenemende bewustwording van de mens en zetten nu helemaal in op de angst om de macht te houden. Infiltranten overal.””

      wordt het al wat duidelijker 🙂

     • Zeg Roodkap, neem er eens een zak teigernootjes bij. Wat er op KLOL gebeurde en nu nog is toch wel vrij duidelijk. De directe reacties van Xara staan erbij die keer op keer angeeft dat de reageerder onder haar haar naam gebruikt en rare dingen zegt.
      Meerdere malen heeft zij het over een identiteitsrover en stalker.

      Je babbelt verder over wat mensen hier in hun vrije tijd doen of bij KLOL, idd dat weten we niet. Evenmin als dat wij het van jou weten!!
      Misschien, wat als, daar kan ik niks mee maar komt wel heel wantrouwend over, tegelijkertijd gedraag je je een beetje onnozel.
      Dus nogmaals, praat niet zo vreemd en zeg eens wat je eigenlijk wil zeggen.

     • Teigertje …..

      “”daar kan ik niks mee maar komt wel heel wantrouwend over, tegelijkertijd gedraag je je een beetje onnozel.””

      Dat wantrouwend lijkt me niet zo n probleem, zoals dat ook wordt toegepast als er weer een brouwsel vanuit het Kat kamp komt.
      Klakkenloos iets aannemen ……. lijkt me niet zo verstandig.

      Betreft de onnozelheid zal een ander dat waarschijnlijk eerder opmerken, dan de persoon zelf wat hij of zij uitstraalt ………… maar goed ik zal het eens in de gaten houden.

      Betreft dat Xra verhaal laat ik het erbij zitten, mijn aanwezigheid is wel weer genoeg voor een weekje of wat ……….

     • “”Schijnbaar jaagt Roodkapje bizarre lasterpraatjes vanaf KLOL hier aan””

      owh god krijgen we dat weer, maar succes met deze grappen.
      Had je nog iemand op het oog bij KLOL, wel een beetje redelijk figuur graag ………..

     • Roodkap. klakkeloos iets aannemen lijkt jou niet zo verstandig, zeg jij
      Is het wel verstandig om hier iets te komen insinueren?
      Ik maak zelf wel uit op welke gronden ik iets wel of niet aanneem als jij dat niet erg vindt.
      Ik ben een grote teigerT.

      Ondertussen geef jij geen antwoord op de kernvraag van mij:
      Wat wil jij hier eigenlijk vandaag zeggen, wat kom jij hier vandaag doen?
      Geef daar eens antwoord op, is toch simpel?
      Misschien ook transparant voor als je nog eens langskomt.
      Laat ik het eens voor je invullen Roodkap, om het jou gemakkelijk te maken:
      Twijfel zaaien over wat Xara zegt?? Met welk doel?

      Vanaf het begin gedraag jij je als een vreemde wazige snuiter.
      Vertel eens wat over een grapppig plotje wat je ergens in de krogten van het internet hebt ontdekt bijvoorbeeld, of is dat jou doel niet?

     • Aha, Roodkap is terug naar het sprookjesbos? Oma zoeken, pas op..
      Misschien is het wel een wolf.
      Ja Roodkap en een wolf, wat een toeval?
      Heb niet zoveel op met toeval.

 9. Moderatiemededeling: eenmalige herkansing
  @sockpuppet1 (07-01-2014 17:25)

  Norm
  • Reageer onder je bij Swapichou bekende avatar, is wel zo helder. Dan word je in beginsel doorgelaten in het kader van het vrije woord / gelegenheid tot repliek.
  • Omfloerst taalgebruik is weliswaar niet verboden, maar wordt in deze context niet gewaardeerd. Het schept onnodige misverstanden en mistgordijnen.

  Beslissing
  Ik geef je hierbij een eenmalige herkansing zonder gezichtsverlies. Bij recidive is het wat mij betreft einde verhaal en zal ik je voordragen voor een permaban.

  Onderbouwing
  Na de 7 weken dat je hier actief reageert behoor je te (kunnen) weten dat Swapichou mede bevolkt wordt door goede verstaanders die doorzien. Realiseer je dat je op Swapichou verantwoordelijk bent voor de inhoud van je eigen reactie.

  Ter illustratie geef ik hieronder drie citaten uit je reactie weer, die onderstrepen dat reageren onder een dubbelpseudoniem als ongepast en onnodig kan worden aangemerkt:

  • (…) Je kan dit heel zwaar op hand nemen, maar naar mijn idee totaal niet nodig, aangezien mijn intentie niet in negatieve zin is richting en gebaseerd is op goodwill. (…)
  • (…) het was puur een vraag en niet bedoeld als aanval op Swapichou. Schijnbaar kom ik zo over, als ik zo jullie reacties lees ……(…)
  • (…) Zoals ik evenwel bepaalde personen bestempel, hoeft dat niet het geval te zijn voor andere personen. En zoals ik al eerder zei kan je me heel makkelijk onderuit halen op zinsopbouw en andere grappen en grollen betreft mijn persoontje …… als er mensen zijn die daar hun gram in willen halen ……… ik vind het alemaal prima.(…)

  Advies
  • Beperk je tot hetgeen je wil zeggen: niet suggestief maar to the point.
  • Als je intentie “gebaseerd is op goodwill” dan moet het je lukken om dit tot uitdrukking te brengen in de wijze waarop en de teneur waarmee je reageert. Je kunt het best, lees je reacties maar eens terug. Tel desnoods even tot 10, voordat je op Reactie plaatsen klikt.

 10. Haha, Don heeft aandacht nodig:

  http://donquijotte.wordpress.com/2014/01/07/a-cup-of-tea-or-death/

  Jeroen Hoogeweij je hebt het hopelijk goed gelezen. Vanaf nu geen kinderen meer, niet de zwakkeren. Nee jeroentje vanaf nu gaan wij lekker stoeien. Ik kies daarbij maar voor het free-fight model. Alle middelen toegestaan. Je kunt dus rustig je amfetaminen blijven slikken. Een snuifje coke zo af en toe mag je van mij ook gewoon blijven nemen. Je zult merken dat er voor jou geen middelen bestaan die je gaan redden. Eindelijk kun je nu laten zien dat je niet dat mietje bent waar iedereen je voor aanziet. Eindelijk kun je de daad bij die grote bek van je voegen. Wat zul je blij zijn strijdend ten onder te gaan.

  Nouw….. *sidder* het loopt me dun door de broekspijpen.

  Schijnbaar voelt hij zich aangesproken over dat “cup of tea or death”, terwijl ik verder niemand specifiek noemde. Maar wie de schoen past trekke hem aan natuurlijk. Prachtig, die grootspraak van een anoniem figuur. Maar op zich wel weer bedreiging. Ga niet nog een keer aangifte doen hoor, want ondanks het feit dat dit bedreiging van mij is, lukt het me niet om me ook echt bedreigd te voelen hierdoor.

Reacties zijn gesloten.