Plotter FaalHaas Awards 2013: Stemmingmakerij! *UPDATE 2*

Goedenavond allen.

Hier @Beowulf. Bedankt voor alle ideeën, ook voor de trofee. Jullie hebben het mij moeilijker gemaakt. We gaan er volgende week maar even goed over bakkeleien met een pot bier erbij.

De jury komt net uit overleg achter gesloten deuren. Omdat er het laatste uur nog zoveel kandidaten zijn genoemd, is besloten deze nog mee te nemen voor de nominatieronde. De regels zijn er toch voor de mensen en niet andersom. Er is besloten om 10 kandidaten te nomineren voor de shortlist. De kandidaatstelling is NU gesloten!

De laatste comments worden NU geteld. De shortlist met poll komt er aan!

*terugtrekt voor beraad*
@Beowulf

*UPDATE 1*
De commissie #faalhaas13 presenteert U met trots: de genomineerden!

Nr Kandidaat
1 Micha Kat
2 Martin Vrijland
3 Wim Dankbaar
4 Arend Zeevat
5 Koos van Woudenberg
6 Myra de Weerdt
7 Johan Oldenkamp
8 André Vergeer
9 Ruud Harmsen
10 Openbaar Ministerie

Omdat wij de slechtste niet zijn, mag U er 2 kiezen, waarvan één vrije keus!
Stemmen maar!

*UPDATE 2*
De stembus is nu gesloten. Bedankt voor uw stem! De jury trekt zich dit weekend terug voor beraad. De poll geeft een aardig idee hoe de Twijfelachtige Top Tien eruit zal zien. Maandag 23 december volgt de definitieve uitslag. Dan wordt bekend gemaakt wie er in de prijzen zijn gevallen.
@Beowulf

Advertenties

281 thoughts on “Plotter FaalHaas Awards 2013: Stemmingmakerij! *UPDATE 2*

 1. Is er iemand bij de uitspraak vanmiddag? Want als ik moet lezen op rik wat de uitspraak is, dan weet ik zeker dat ik niet de waarheid lees.

   • Chris Klomp op twitter:
    “Met advocaat moeder Vaatstra gesproken. Kans groot dat nu ook andere sites zullenworden aangepakt. Dagboek helaas nog online.”

   • Peter R. de Vries op twitter:
    “Rechter: Dagboek #Vaatstra mag niet gepubliceerd worden door complotdenkers. Gerechtigheid. Maar het wachten is op de volgende streek…”

   • Chris Klomp ‏@chrisklomp 2u

    Met advocaat moeder Vaatstra gesproken. Kans groot dat nu ook andere sites zullen worden aangepakt. Dagboek helaas nog online.

    Denk dat Dries hier op doelt.
    Zal wel erg moeilijk worden, denk ik.

    In een reactie van Boudina het volgende hierover:
    http://www.boublog.nl/2013/11/08/het-dagboek-van-de-moeder-van-marianne-vaatstra/comment-page-3/#comment-26826

    Waarin helemaal onderaan staat:

    “Het vonnis zal binnenkort wel worden besproken door Wim Dankbaar en/of Hans Mauritz. Voorlopig heeft dit vonnis geen consequenties voor de vele websites die het dagboek hebben ge-upload en de talloze mensen die het hebben gedownload, maar zolang dit vonnis niet wordt herzien in een bodemprocedure, is het wel degelijk jurisprudentie. Ergo: wie niet weg is, is gezien!”

   • @ Ruud Wim gaf het aan iedereen, plus dat er wel delen daarvan op RIK stonden.
    1 Hij gebruikt haar naam in de titel.
    2 Hij is er onrechtmatig aan gekomen.( en biedt het aan.)
    3 Hij wist al vanaf januari (of eerder) dat ze het niet wou.
    Respect?
    nee.. door de stront gehaald noem ik de actie van Wim..
    Geen hart,die Wim..

 2. Intussen op de site van RIK: http://rechtiskrom.wordpress.com/2013/12/18/geen-verbod-op-uitgifte-boek-geen-verbod-op-facebook-page-geen-smartengeld-geen-contactverbod/

  staat onder meer het volgende:

  “Sterker, de titel van het boek “Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra” is krachtiger dan ooit. Het dagboek van Maaike, wat iets heel anders is dan ons boek, is nu immers ook officiëel door de rechter verboden. Iets wat verboden is, is extra aantrekkelijk. ”

  en even later:

  ” En toch ook weer niet, want een ieder die het wil lezen, hoeft maar te googelen op “Het dagboek van Maaike Vaatstra” om haar grootse werk tot zich te nemen. Dat dit werk groots is, zal haarfijn naar voren komen in ons boek, dat dus ook een lofzang zal worden op Maaike, Dankbaar’s door haar gezinsleden weggekaapte strijdmakker.

  Niettemin zullen Dankbaar en Mauritz hoger beroep aantekenen tegen de uitspraak. De veroordeling om de exorbitante kosten van de (toegevoegde) Yehudi Moszkowicz te voldoen (ruim 6000 euro) schiet bij ons principiëel in het verkeerde keelgat. Het was immers een kort geding waar Dankbaar en Mauritz niet om hadden gevraagd, maar wat toch doorgezet werd door Moszkowicz ondanks het feit dat wij hadden aangegeven zijn vorderingen niet te willen overtreden. Bovendien zijn wij het niet eens met het oordeel van de rechter dat Maaike nooit toestemming heeft gegeven voor publicatie van passages uit haar dagboek zoals die reeds eerder op Rechtiskrom en elders , onder meer Boublog, zijn gepubliceerd. Deze passages zijn wel degelijk gepubliceerd in een tijd dat toestemming van Maaike bestond.”

  Zo, zo
  Maar er was geen clubje dat samenspande toch, heren?
  Denk dus echt van wel…
  Maar Yehudi is denk ik nog niet klaar met jullie.

  • Iets met beton en plaat in het hoofd halend maar niet weten of dat bij Dankbaar en consorten ook zo is…denk gewoon dommigheid!!
   Maar laat ze vooral hun eigen ondergang tegemoet gaan!!

 3. *Vlag uithangt,proosten gaat*
  Maar goed..
  Wim legt zich er niet bij neer..
  Hij gaat doorrrrrr.
  *Tot de laatste cent*

 4. Waarom is Wim Dankbaar ineens zo blij? is het de opbrengst van zijn boek verkoop? Er zijn zoveel slachtoffers… maar er is maar één slachtoffer waar ik het echt mee te doen heb. En dat is de Moeder van Marianne. Complotmoe… dat ben ik. Mag dat? of zit je er voor de rest van je leven aan vast? Ik hoop van niet… Beschuldigingen over en weer, geen bewijs, wel bewijs, rechtzaak hier, rechtzaak daar. Geen oplossing, geen waarheid, geen acceptatie, wel waarheid, boekverkoop, opbrengts, aandacht, media, maffia, pizza, razzia. …maar wat is de motivatie… Wat houdt een Mens zich bezig? wat drijft hem? Complotmoe… ja, dat ben ik. Laat ales maar waaien, “All we are is…dust in the wind” – anyway…

  • Welkom op Swapichou @Marja. Natuurlijk mag je complotmoe zijn. Hier werd het wel #dankbaarmoe genoemd.

   De uitspraak van vandaag kun je ook beschouwen als een begin van erkenning en gerechtigheid. Voor Mariannes moeder die gewoon niet wil dat er met haar dagboek aan de haal wordt gegaan. Zo’n strijd bovenop alle tragiek die er al was gaat je niet in de koude kleren zitten. Geloof alleen niet dat Dankbaar ooit gaat toegeven dat hij ernaast zit. Volharden tot het bittere end en ten koste van te veel, grensoverschrijdend, typisch Wim. Terechte koploper in de FaalHaasverkiezing!

   Ben erg benieuwd naar de resultaten van het persoonlijkheidsonderzoek dat hij binnenkort moet ondergaan. Gokje: psychiater en psycholoog zijn zelf gek, corrupt en begrijpen het gewoon niet! Onderdeel en verlengstuk van de corrupte macht, zitten zelf in het complot. Dan is de cirkel rond: Dankbaar gepsychiatriseerd en de para vervolgens compleet bij de RiKkertjes, Katjes, Vrijlandjes en Myralaatjes. #ziejenouwel

 5. Ik vind jet ook ongelofelijk dat Wim dit als een overwinning viert. Maar niet getreurd, hij krijgt nog een onderzoek en een smaadzaak aan zijn broek.

 6. Volgens Wim komt een bekende Nederlander het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Die bekende Nederlander is dan wel voor de rest van zijn leven gebrandmerkt

 7. Chris Klomp ‏op twitter:
  “Reactie Hans Mauritz op het vonnis inzake dagboek: ‘Het vonnis is CORRUPT’ #waarvanakte”

  *zucht*

 8. Kan swapichou dat boek niet bestellen? En dan het geheel inscannen en op een ijslandse server beschikbaar maken? Gratis voor iedereen ? En dat ongelofelijk pitchen op alle denkbare websites? Blogs / twitter. Etc?

  Uiteraard anoniem en onder andere namen. ? Natuurlijk is dat strafbaar. Nou en? Maar ze zullen er niet meer aan verdienen. ……

 9. 6200 euro (of meer) proceskosten voor Wim. Wat een faalhaas. Juridische nederlaag door dwangmatig doorgaan tegen en ten koste van alles en iedereen, inclusief de waarheid en zichzelf. Complot ocd-tje/lijkenpikker?

  • @deus
   Dankbaar gaat in beroep, en dus loopt dit bedrag nog verderop denk ik want deze uitspraak staat alvast. Als Dankbaar niet oppast zit er ook nog een contactverbod in het verschiet want meneer zat hier al tegenaan te hikken.
   Weet je wat nu zo tekenend is, hij wordt door zijn sekte gefeliciflapstaart vanwege een paar so called overwinningen.
   Ik bezie deze vanuit een ander perspectief:
   Ten eerste ging het proces niet over het boek, maar over het dagboek.
   Ten tweede hoeft hij geen misstap meer te maken en heeft hij alsnog contactverbod.
   Ten derde mag hij heel zijn site gaan schoonmaken want er staan stiekem heel wat stukjes uit het dagboek weggemoffeld tussen reacties en artikelen.
   Ten vierde moet het vonnis vandaag of morgen zonder schrijfseltje van Dankbaar op de site, bovenaan in leesbaar lettertype.
   Het valt ook nog te bezien wat er voor winst wordt gemaakt met het boek, dat inmiddels van de bol-com site verdwenen is. Er zijn altijd vaste kosten etc. dus ook dat is onzeker.

   Overigens zou het de welgestelde Dankbaar (was toch miljonair ofzo), zijn respect voor de moeder van Marianne niet duidelijker kunnen maken dan zijn winst naar haar over te maken. Dat zou toch heel mooi zijn, nietwaar.
   Ja, nu is het moment Dankbaar om je van je goede kant te laten zien, dat je de kwaadste niet bent zeg maar. Dat zou pas een kerstsurprise zijn.

   Over surprise gesproken, als het aan Yehudi ligt komt er ook nog een surprise voor Boudina en Co, hoe hij dit wil doen is een andere vraag.

  • Ach Vergeer, denkt dat hij intelligente reactie heeft.
   Een grote luchtballon, draait de zaakjes weer gewoon om en denkt Klomp even nog op de korrel te kunnen nemen omtrent normen journalistiek.
   Dat boeit toch niemand gekkie, mensen die zo de loop nemen met de ongeschreven gedragsregels t.a.v. omgang met familie vermoord meisje hoeven een ander niet de maat te nemen.
   Dat plaatje blijft maar in dezelfde gleuf vasthangen. Negeren die hap.

  • Wat gaat die Hoekema ook weer los daar zeg…
   NSB-ers enzo.
   Leeft 70 jaar terug, volledig gefascineerd door dit soort terminologie lijkt wel.
   Begint ook wel heel gênant te worden.

  • @Sander
   Dit schrijf jij:

   “Zij lijken het nu zelfs te gooien op een heus charmeoffensief in aanloop naar de publicatie van hun Verboden Dagboek-boek. Wederom wordt gehandeld ten koste en over de rug van de nabestaanden van Marianne, haar moeder voorop. Sterker: als we de co-auteurs mogen geloven gaat laatstgenoemde zelfs een enorm positieve dienst bewezen worden met de aanstaande publicatie. Ze moest Dankbaar maar vast dankbaar zijn! Heb je het dan begrepen of niet?! Hoeveel empathie en medemenselijkheid heb je dan?”

   Daarom zeg ik: bewijs Maaike dan een enorme positieve dienst door de opbrengsten van het boek aan haar over te maken. Wat let je, oja dat is waar ook: je zit met die Koekert van een Mauritz opgescheept.

  • Inderdaad @teigertje. Bij schenking van de opbrengsten aan de nabestaanden wek je nog de indruk een ideëel doel na te streven. Wim heeft, als miljonair zijnde, het geld toch helemaal niet nodig? Dit riekt naar abject opportunisme. Er is onmiskenbaar sprake van eigenbelang. Als je lef hebt, zeg je dat ook gewoon. Maar Dankbaar, Mauritz en Vergeer c.s. zeggen vooral heel veel niet, valt me op. Laat het maar duidelijk worden!
   #dankbaarmoe

 10. Micha Kat op Camilleri-TV. Met op KLOL bijbehorend promotie-artikel en zojuist nóg een promotie-artikel. Als je Micha Kat, zijn acties en zijn handelswijzen niet zou kennen, zou je zowaar de indruk krijgen met een sympathieke klokkenluider van doen te hebben. Vanwaar dit charmeoffensief, kun je je afvragen.

  Het komt allemaal niet bepaald over als een logisch en congruent verhaal. In het interview vliegen de drogredeneringen je om de oren. In de nachtelijke comments op KLOL linkjes naar Matt Hoorn-chantagepraktijken; een André Vergeer die zich afvraagt of Micha wel wakker en bij de les is. Vanwaar? Dit? Allemaal? Nu?

  Vragen, vragen, vragen… Oordeel zelf:

   • m.stock in de nachtelijke uurtjes ………
    “Ik zou het willen nuanceren. Waar de NOS, Telegraaf etc. nu mee bezig zijn is dat men eerst het homosexueel gedrag van Burgemeester Onno Hoes als een volledig acceptabele nieuwe norm voor overheids dienaren gaan promoten, waarna volautomatisch het sexueel misbruik van jonge jongens door Demmink ter zijde kan worden geschoven als zijnde irrelevant voor de gedane aantijgingen in de diverse aangiften tegen hem.”

    joh …………whahaha wat een paddestoel ………

 11. Een Martijn die zich ten zoveelsten male vergaloppeert en er blijk geeft zijn Schadelijke Stokpaardjes maar niet los te willen laten in één groot #ziejenouwel zelffapverhaal: Lost Prophits zanger Ian Watkins, MK Ultra, Anass Aouragh «

  • Ongewisse doodsoorzaak Ruben en Julian: #ziejenouwel
  • Disney-connectie Anass: #ziejenouwel
  • NFI en OM etc: #ziejenouwel

  Hieronder één tenenkrommende passage waarin Martijn, na bijna een jaar, meent om Anass’ -destijds dertienjarige- tweelingzusje te moeten besmeuren met allerlei toegeschreven Disney-connecties. Hoe verzin je het! Bah, schaam je, FaalHaas!

  Ook het afgelopen jaar heeft de oplettende lezer een Disney-connectie voorbij zien komen. Dit was in de zaak van Anass Aouragh. Half Nederland heeft nog steeds zijn twijfels over de zelfmoord van Anass. Opmerkelijk was het dan ook om de foto’s van de begrafenis van Anass te zien en te ontdekken dat het tweelingzusje van Anass (Inass) vaak lachend op de foto staat. Veel opmerkelijker zijn de Disney-tekens die zij draagt. Zo wel zij als haar vriendin dragen een Disney-strikje in het haar en Inass heeft steevast een Mickey Mouse bij zich. We kunnen hier natuurlijk geen conclusies aan verbinden. Hooguit is het opmerkelijk te noemen als we het houden tegen het licht van de vermeende verbintenis tussen MK Ultra, kindermisbruik en Disney. Over de overeenkomsten tussen de vindplaats van Anass – naast Duinrell – en de vermeende tunnelstelsels in vergelijk met de vermeende tunnelstelsel bij Disneyland wil ik het dan nog niet eens hebben. Ik vraag me in ieder geval nog steeds af waarom ik het Machiavelli-spel cadeau kreeg van de moeder van Anass.

  Voor de duidelijkheid: uiteraard zijn Watkins en Savile ronduit fout geweest. Savile is postuum ontmaskerd als kindermisbruiker en Watkins zit daarvoor nu een gevangenisstraf van 29 jaar uit. Uiteraard dienen pedofielen of pedoseksuelen die kinderen misbruiken daarvoor te worden veroordeeld, net zoals iedereen die zich schuldig maakt aan zedenmisdrijven. Uiteraard is het OM een stroperige organisatie die absoluut fouten maakt. Uiteraard is het NFI feilbaar. Dat is het punt helemaal niet. Dat mag allemaal aan het licht komen en verbeteren, graag zelfs!

  De doorgeschoten redeneringen van Martijn zijn weer eens onnodig beschadigend naar rouwende nabestaanden. Martijn verdient het om doorlopend gemonitord te worden, dat is wel weer duidelijk. Eeuuhh… nieuwe slogan:

  Verplicht dozen inpakken door Martijn, zou echt voor alle partijen beter zijn!

  • Bedacht ‘m net spontaan 😳

   Verplicht dozen inpakken door Martijn,
   zou echt voor alle partijen beter zijn!

   Zorgelijk blijft wel dat er een groeiende groep is die dit voor waarheid aanneemt, er over nadenkt. Kijk op zijn FB, kijk hoe er naar hem verwezen wordt. Martijn beïnvloedt mensen, weliswaar vaak met aantoonbare drogredeneringen, maar hij weet het mooi te verkopen en om te keren.
   Dat beschadigen moet gewoon stoppen!

 12. Huh, zie ik het nou echt goed?!! Frides Laméris herpubliceert het dagboek! Dan zoek je de juridische problemen echt bewust op. Waarom? Volgende week verschijnt tevens een nieuw “ministerie” van zijn hand. Wat beweegt die man?

  Bericht 18 december 2013
  Herpublicatie van het ‘dagboek’ van Maaike Terpstra, de moeder van de in 1999 vermoorde Marianne Vaatstra.
  Nadere uitleg volgt volgende week op mijn nieuwste website (‘under construction’)
  http://WWW.BURGERMINISTERIEVOORJUSTITIEENVEILIGHEID.NL
  Link naar pdf: [link]

  Dit spectaculaire boek over het ‘verboden dagboek’ (vermoedelijke publicatiedatum 23 januari 2014), waarin de ware daders van de moord op Marianne worden onthuld, kan besteld worden via de volgende website: http://www.hetverbodendagboek.nl

  Nou psychiater Yehudi, kom er maar in!

 13. Ook raar dat Kat innees op Camilleri zit… Ik heb gehoord dat Kat een deal heeft gesloten met Yehudi… nou ben benieuwd wat dat dan is… een interview op Camilleri?

  • Mwah, ergens kan ik het wel snappen…Micha weet dat hij aan het verliezen is qua Demmink en Vaatstra en moet zich toch richten op een complotterloze toekomst. Dus een charme-interviewtje waarin hij eens een keer niet hysterisch gaat schreeuwen of schuimbekken op een wat meer gerespecteerde site dan de zijne kan een soort van sollicitatie zijn om bij een ander “kritische” site aan de slag te gaan. En misschien heeft Yehudi op band Kat de huid volgescholden en heeft hij nu zoiets van goh, ik maak dat in ieder geval goed met een klein interview op een bevriende website. Andere redenen zijn er weinig te bedenken omdat zij ook zoiets hebben van dorpsgek Micha dat is een lastige.

 14. voor de lach ………

  Myra met een eedere radio uitzending over de praktijken van Kat en zijn uitgevoerde grappen destijds, waarschijnlijk kennen jullie het verhaal al >> https://www.youtube.com/watch?v=vDAeHzDsefA

  ik kende nog niet het hele verhaal van zijn praktijken waarvoor hij destijds een straf heeft uitgezeten, Mevrouw Myra in de eerste 15 min. pffffffffff

  • Is dat gesprek van Kat met de advocaat Moskodinges, waar Micha volgens Myra zo zielig was nog beschikbaar???

   Teiggert kom eens te voorschijn …….. es kijken of je mij daar eveneens in kan voorzien 🙂

  • Myralalal is weer eens bezig, stond bij tweets Freddy Vaatstra:

   “Talk2Myra ‏@Talk2Myra 11u

   @FreddyVaatstra @HeksjeNicky @PeterRdeV Dankbaar vecht voor ons land en kinderen. Andere, freddy, voor geld en perversiteiten.”

   Dan ben je toch echt een gestoorde tante om zo over Freddy Vaatstra te praten.
   Als je het over pervers hebt.
   En wat vindt jij eigenlijk Myralalal, moet het geld wat Dankbaar verdient aan het boek niet naar Maaike toe? Dat is toch het ultieme eerbetoon aan haar?

 15. Ruud jij vieze vuile Portugese doerak. Jij was het die de boel liep op te stoken bij Chris Klomp. Ruud je bent knettergek geworden. Door jou word ik strafrechtelijk vervolgd.

  • Ik heb jou, Alex Nieuwsbreker, in mijn laatste artikel niet genoemd, omdat ik geen zin had op te zoeken of je echt ook het dagboek illegaal gepubliceerd heb. Staat me bij van wel.

   Ergens anders (weet niet meer waar, twitter?) zei ik dat ik hoop dat al dergelijke copyrightschenders tot in de hel vervolgd zullen worden, zowel civiel als strafrechtelijk. Daar sta ik nog steeds achter. (Alleen ben ik atheïst en ik geloof niet in de hel. Maar bij wijze van spreken dan.)

Reacties zijn gesloten.