Swapichou’s Plotter FaalHaas Awards 2013

@Beowulf is er even een weekje er tussenuit geweest. Wat was het koud…

Wat staan er al veel faalhazen in de comments! De meest genoemden tot nu toe zijn: Micha Kat, Martin Vrijland en Arend Zeevat. Die worden dus sowieso genomineerd…

Het gaat dus om verkiezing van de complotter met het slechtste verhaal van dit jaar. Degene die het presteerde om keer op keer te falen. Of zichzelf totaal buitenspel heeft gezet. Natuurlijk kan het ook één onvergeeflijke actie zijn, waardoor hij of zij het verdient om de #faalhaas13 te worden!

Hoe gaan we het nu doen?
In het diepste geheim is er intussen een deskundige jury samengesteld. Die verzamelt alle genoemde kandidaten en kiest daaruit de genomineerden. Alle motivaties in de comments worden gelezen en meegenomen in de beoordeling!

Dit weekend worden de genomineerden bekend gemaakt. Dit wordt de Shortlist. Daarop kan vervolgens een week worden gestemd. Anoniem, via de poll.

De stemming sluit dan op vrijdag 20 december. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt: de Swapichou Twijfelachtige Top Tien!

Die wordt dus bevolkt door de 10 grootste Faalhazen & Oelewappers van 2013. Op het gebied van Complot & Kaasverhaal. GRRRRRRR!

De aanvoerder krijgt uiteraard de Twijfelachtige Titel: FaalHaas van het jaar!
Naar een ludieke prijs wordt nog gezocht. Het liefst een soort bokaal die echt uitgereikt kan worden. Ideeën zijn van harte welkom!

Op verzoek zijn er nog wat categorieën toegevoegd aan de verkiezing:
Complottheorie 2013: wie kwam dit jaar aanzetten met de opmerkelijkste complottheorie? Welk verhaal was te slecht, te makkelijk, te doorzichtig?
Complotsite 2013: wie verdient een vermelding? Welk blog ziet er niet uit, waar is er geen doorkomen aan, kortom wie had dit jaar de slechtste website?
Promising Plotter 2013: welke plotter heeft het stiekem best aardig gedaan het afgelopen jaar? Wie verdient eigenlijk de aanmoedigingsprijs?!

Dus Wie en Wat of Waarom. Gooi het maar in de comments!

Waar we ook benieuwd naar zijn: de voorspellingen op plottergebied voor 2014.
Wie ontpopt zich tot… Wie wordt ontmaskerd? Wie verdwijnt van het toneel, en wie kan er nog eens heel groot gaan worden in het nieuwe jaar?

Er kunnen dus nog Faalhazen worden voorgedragen. Nog een paar dagen!
Als u al gereageerd heeft, maar het lijstje nog wil veranderen, dan kan dat dus ook.

Een reden erbij mag, maar hoeft niet. Het hoeven ook niet persé personen te zijn, het Openbaar Ministerie kwam ook al voorbij zagen we. Die club heeft volgens u ook gefaald, door complotters die de wet overtreden maar hun gang te laten gaan. GRRRRRRR! of wat menigeen denkt.

Laat het ons dus allemaal snel weten want we zijn er heel benieuwd naar!

Tot ziens.
@Beowulf

292 thoughts on “Swapichou’s Plotter FaalHaas Awards 2013

  • knowtoomuch zegt:
   Dit is de eerste keer dat ik Wim Dankbaars gezicht zie. Misschien heb ik niet zo goed opgelet, maar toch is het zo.
   Wim, jongen, ik zit zelf inmiddels ook al zo’n jaar of twaalf aan de drank (whisky natuurlijk ; het zuiverste alcohol-produkt dat er is)(zeker wanneer je het faktor 4 aanlengt met maakt-niet-uit-wat) en … ehh … shit … wat wilde ik ook al weer zeggen ?
   O ja, kijk, je neus begint op een aardbei te lijken, nèt als die van mij ‘trouwens’, dus wordt het misschien wel tijd om zo maar even een drinkpauze van laten we zeggen een maandje in te lassen, zodat je neus/handen enz weer even hun normale kleur kunnen/zullen terugkrijgen.
   Even het ‘rode’ eraf halen zeg maar en wat minder ‘doffe’ ogen (na 2 weken totale alcohol-onthouding is direkt resultaat gegarandeerd, serieus.
   Maar ja, TWEE HELE WEKEN ZONDER EEN DRUPKE … pfff … het is ook niet niks hè ?
   Probeer het maar eens, en vertel me dàn of ik gelijk had of niet, want ZELF moet ik dat ook nog steeds (ooit) doen WAHAAHAAAA !!!!
   Wimmeke, zuiperd dagge d’r bent !
   Proost !!!
   Hihi

   (Nu begrijp ik waarom deze huisdronkaard van Klokkenluideronline zoveel onzin uitslaat)

 1. Moeilijk hoor, het probleem met onze Nederlandse plottertjes is dat ze eigenlijk geen enkel opmerkelijk verhaal hebben. Of het valt in de categorie wanen en stalking, of het werd overgenomen van een Amerikaanse site. Ze zijn in wezen te dom om zelf met een goed verhaal te komen.

  Welke site het meeste zuigt qua webdesign vind ik niet zo lastig. Dat is http://ezekiel38rapture.blogspot.nl.

  Welke plotter het het “beste” deed is lastig, want wanneer doen ze het goed? In mijn beleving als ze iets anders gaan doen. maar het was absoluut Myra die het meest aan de weg timmerde dit jaar.

 2. Micha Kat met stip op nummer 1!! Zijn nieuwste stukje is verdomd slechte journalistiek. Hij beweert dat Maaike enorm graag wil dat haar dagboek uitgebracht wordt. In een interview in de Libelle staat letterlijk;
  Ik heb er wel eens over gedacht míjn verhaal op te laten schrijven. Ik heb de afgelopen jaren allerlei stukken en aantekeningen verzameld. De titel heb ik al: De moord die niet opgelost mócht worden’.
  Wat er bij Micha dan niet in kan is dat “ik heb er wel eens over gedacht” NIET gelijk is aan ik wil verdomde graag dat het gepubliceerd wordt door elke Faalhaas die in NL maar te vinden is. Maar hij zoekt altijd naar rare verbanden, verdraait woorden e.d. maar o wee als het hem eens overkomt; dan is de wereld te klein want de grote Micha Kat mag toch niet aangevallen worden?? Ik nomineer hem dus voor het slechtste verhaal, slechtste luisteraar/lezer, slechtste website en glorieus winnaar in de categorie onmens.

  • Daarbij komt nog eens dat ze dat heeft vermeld toen de moord nog niet opgelost was. Nu zal ze er anders over denken. Zij baseerde haar mening toentertijd op het feit dat ze het asielzoekerscentrum niet verder onderzochten, terwijl het voor het OM al duidelijk was dat ze het niet in die hoek moesten zoeken, wat later juist bleek te zijn. Onder druk van lokale bevolking zijn er toen wel mensen onderzocht van het centrum, onterecht dus, maar om de gemoederen te bedaren.
   Net als Dankbaar heeft Micha de term “voortschrijdend inzicht” niet in zijn vocabulaire. Waar hebben die lui last van dat ze haar niet met rust laten?

   • Zij gaat nu zwart gemaakt worden, let maar op. Eigenlijk doen ze dat al door te zeggen dat ze labiel is, wordt gechanteerd door de rest van de familie enz. enz. Hoe ze dat weten is een raadsel, maar hoor en wederhoor is bij die plotters toch al nooit aan de orde. Trouwens nog een nominatie voor mafketel van het jaar; Marcel Messing.

  • Ik ben het eerder eens met de zienswijze van Ziva. Het gaat niet om Maaike. Kat heeft een slechte dag gehad afgelopen vrijdag bij (de deken) en is nog steeds pissig op Yehudi.
   Elke aanleiding pakt Kat aan om (tegenstanders van hem) Yehudi (in dit geval) zwart te maken.

   Dat hij ineens dat dagboek online zette is ook puur provoceren. Zijn medestander Martin Vrijland doet ook mooi mee met dat gedrag.

   • Nog zoiets. Vorige week werd er op zijn site opgeroepen om te reageren op recenties over het boek van Bauke. En vandaag komt Kat aan met de opmerking: al is niet iedereen evenzeer over dit boek te spreken zoals blijkt uit de recenties op Bol.com

    Zo doorzichtig……

 3. Wat is Micha toch ook eigenlijk een domme mongool:

  Dit was wat Maaike in november 2012 zei tegen Libelle: Ik heb er wel eens over gedacht míjn verhaal op te laten schrijven. Ik heb de afgelopen jaren allerlei stukken en aantekeningen verzameld. De titel heb ik al: De moord die niet opgelost mócht worden’. Hiermee is het ultieme bewijs geleverd dat Maaike wil dat de dagboeken openbaar gemaakt worden.

  Uit het begrip “ergens over nadenken” blijkt geen enkele intentie. Mensen die spelen met een gedachte hebben nog geen beslissing genomen, dus hieruit blijkt totaal niet dat Maaike die dagboeken openbaar wilde Zelfs al wilde ze die openbaar maken, dan staat daar nog steeds niet dat ze psychowim daar toestemming voor wilde geven. Heeft Micha nou echt niet door dat hij stompzinning uit zijn nek zwamt, of minacht hij zijn lezers zo erg dat hij denkt dat ze dat ontgaat?

  Nouja, zijn reaguurders zijn in ieder geval zwakbegaafd genoeg. Komt Stout natuurlijk aanzetten met een of ander zaadverhaaltje dat onverbeterlijke psychopaten doodgemoedereerd Maaike onderdrukken terwijl het vooral complotpsychopaten zijn die een gezin tegen elkaar uit proberen te spelen, Mind over Matter zal wel weer een linkje naar de joden weten te leggen, Gretha komt met wat onbegrijpelijk Duits gebazel over een nieuwe handcreme op kruidenbasis en dat is ‘m dan.

  Is daar eigenlijk een andere term voor dan “menselijk afval”? Want ik zou ‘m niet weten.

  • Jawel, een enorme groep faalhazen!! Hoop dat de NSA/AIVD/MIVD of wie dan ook ze in de gaten houdt. Dit soort sektes gaat zelfs zo ver om hun leider (M. Kat) om te leggen om zo hun gelijk te bewijzen dat iedereen achter hun aan zit….ZEER gevaarlijk!!!

  • De lezers van KLOL ontgaat dat inderdaad, maar dat mag je ze niet kwalijk nemen, als verstandelijke gehandicapten.

  • En Jeroen, zeer goed uiteengezet op KLOL. Neem aan dat jij het bent. Dat Micha Kat er als een wesp gestoken zo idioot op reageert wil gewoon zeggen dat jij een zeer goed punt hebt en hij daar niet tegen kan met zijn ego. Vrees ook dat het bij je 2 commentaren blijft want kritiek modereert hij normaal gesproken zo weg. Dat hij het nu toelaat is denk ik om te laten zien dat “open communicatie” op KLOL mogelijk is. Voor zolang als het mag duren….

   • Omdat maaike bij monde van een advocaat laat weten en niet zelf persoonlijk, is ze gemanipuleerd en liegt de advocaat. Als ze zelf een oproep zou doen, persoonlijk, dan zijn de woorden vast in de mond gelegd. Je kan het van idioten nooit winnen, die verzinnen iedere keer wel iets. de enige manier is ze genadeloos straffen met flinke geldboetes, celstraf en tbs.

   • Het feit dat ze niet in staat zijn om dat te herkennen betekent natuurlijk niet dat Wim dit kort geding gaat winnen, of dat die dwangsommen er niet gaan komen. Wat dat betreft is de realiteit weerbarstiger dan hun absurde gedrag.

 4. KLOL ligt er weer eens uit, alleen maar zo gemaakt door Micha himself om zometeen een uitleg te hebben waarom kritiek “verdwenen” is, ligt dan aan de storing. De faalhaas durft niet eens zelf toe te geven dat het aan zijn ego ligt dat niemand kritiek op de grote Kat mag hebben. Ben dan eens eerlijk als je zo’n grote ridder van het vredeslicht bent. Daar hoort eerlijkheid en niemand verrot schelden toch ook bij?? Maar Kat doet juist alles wat God of wie dan ook verboden heeft, dus niks voorvechter van de waarheid en/of het licht…..

 5. Myra dubbel: voor het winnen van plotterzieltjes en voor het ultiem falen wegens het succesvol verspreiden van laster.
  Micha vanzelfsprekend, Micha wordt in 2014 nog minder serieus genomen en daalt naar psychisch dieptepunt. Eigenlijk Micha ook dubbel, want voor het verder publiekelijk verliezen van zijn journalisten pet.
  Daarnaast iedereen die stiekem opnames maakt, hier misbruik van maakt en tegelijk loopt te zeiken over het onderscheppen van dataverkeer.
  Ik kom er eigenlijk niet uit, Wim D. is net zo erg in het ruïneren van levens en reputaties.

 6. Opnieuw zien we hier de satanische krachten in volle glorie aan het werk: iemand monddood maken en terroriseren is iemand helpen! Oorlog is vrede! Domheid is wijsheid! Satan is God! Enzovoort.

  Zou Micha doorhebben dat hij het over zichzelf heeft?

 7. Over complotten gesproken, dat zoenincident van Onno Hoes kwam ook wel weer lekker uit. De jongen die daar is bestolen en vermoord vanwege zijn zakelijke activiteiten, hoor je bijna niemand over. Er vallen zoals we hadden voorspeld dus doden door dit beleid. Wat mij betreft mogen Onno en Ivo op de lijst. Al dat andere gepruts wordt je ook niet vrolijk van maar wat mij betreft zijn dit de faalhazen van het jaar!

  Heeft deze verkiezing al een soundtrack?

  • Er begonnen ook al wat reaguurders psychisch te desintegreren. @saluut bijvoorbeeld. Dus ik vind het eigenlijk wel een goede beslissing om moi te bannen:

   @Dieuwer
   Zoals het klokje thuis klinkt, klinkt het nergens.
   Je hebt Klokkenluiders en Klokkenbouwers. Bij JeroenH wordt elke dag de ketting aangetrokken van de Koekoeksklok. Als uitvinder heeft zijn klok thuis vervangen door een Papagaaienklok. De gehele dag hoor je “Koekoek Koekoek”…
   Ach: beesten hebben ook geen verstand. Noch van tijd noch van uur.

   Helemaal in zijn eigen wereldje. De KLOL gekkies doen me soms denken aan Jonathan Noel uit “De Duif” van Patrick Süskind. Veel mensen denken dat “Het Parfum” zijn mooiste werk zou zijn, terwijl dat een flinterdun romannetje is dat alleen maar uit textuur bestaat.

   Korte samenvatting

   Jonathan Noel is vijftig jaar en woont in een chambre de bonne in Parijs vlakbij zijn werk. Hij werkt als waker bij een bank. Toen hij acht was zijn, zijn vader en moeder overleden. Later is zijn zus ook verdwenen. Wanneer Jonathan op een dag zijn deur opendoet om naar de WC te gaan ziet hij daar een duif liggen. Hij schrikt zich een ongeluk en hij wordt helemaal gek. Jonathan besluit dat hij niet samen met een duif onder één dak kan leven. Hij rekent uit dat hij het zich misschien net kan veroorloven om een tijdje in een hotel te wonen. Hij pakt zijn koffer en hij gaat naar zijn werk. Op de gang ziet hij dat de duif de hele gang heeft onder gepoept. Op zijn werk is alles gelukkig goed. Jonathan vraagt bij een hotel een kamer aan. Deze blijkt er uiteindelijk als een grafkelder uit te zien. Hij gaat in een park zitten lunchen want hij kan het zich niet veroorloven om ook nog een dure maaltijd te nemen. Dan ziet hij de zwerver die altijd dronken is. Wanneer hij klaar is laat hij per ongeluk zijn pak melk staan. Hier komt hij achter, wanneer hij al onderweg is. Hij gaat terug en ziet dat het gelukkig nog door niemand is opgemerkt. Hij pakt het pak melk maar scheurt dan zijn broek. De naaimachinemevrouw in de supermarkt kan zijn broek pas over drie weken gerepareerd hebben. Als Jonathan eindelijk in zijn bed in de hotelkamer ligt schrikt hij waker. Eerst weet hij niet waar hij is maar naar een poosje herinnert hij zich alles weer. ‘s Ochtends, het is zaterdag, gaat hij terug naar zijn chambre de bonne halverwege de trap twijfelt hij maar dan wordt hij plotseling van een grote angst bevrijd. Als hij boven is ziet hij dat alles schoon is en dat de duif gelukkig verdwenen is.

   • Uitstekende vergelijking. Jonathan, gevlucht voor een duif, is in Die Taube ook bang om zelf zwerver te worden en wanneer het onweert denkt hij dat de wereld vergaat. Treffend voor dit soort KLOL mafketels, zeker nu.

 8. KLOL slaat door; ze zijn bang dat ze vermoord gaan worden door o.a. Freddy Vaatstra. Nou moet ik zeggen dat ik wel met de fantasie heb gespeeld om Kat in een dwangbuis te wurmen maar verder kwam ik niet. Bewijs ontbreekt ook weer voor die vrees zoals gewoonlijk, het is zielig geneuzel van een psychiatrisch patient die hoognodig terug moet naar het rusthuis….

 9. En Theyknew nog even door de bocht:

  12 december, 2013 om 15:31 They Knew zegt:
  @JeroenH
  Dit was wat Maaike in november 2012 zei tegen Libelle:
  “Ik heb er wel eens over gedacht míjn verhaal op te laten schrijven.”
  Kijk JeroenH, zo goed kan jij nu lezen en dat “op te laten schrijven” zou best weleens door Wim Dankbaar kunnen zijn. En laten wij wel wezen JeroenH, wat heb jij nu voor contact gehad met Maaike Terpstra hierover? 0,0! Het boeit je immers niet. Jou boeit maar één ding en dat is alleen jezelf en wanneer je weer toe bent aan je volgende ADHD pilletje.

  Blijkbaar heeft Theyknew onvoldoende leesvaardigheden om zelfstandig vast te kunnen stellen dat “ergens over nadenken” en “iets doen” twee heel verschillende dingen zijn. Bij mensen met een waan ligt dat wellicht anders, maar bij normale mensen is er nogal wat ruimte tussen droom en daad.

  Stompzinnigheid vind ik in zichzelf niet zo’n probleem. Maar het probleem met plottertjes is dat het doorgaans uitmondt in kwaadaardigheid.

  • En het hele draadje overziende wordt heel goed zichtbaar dat zelfs Micha nog te dom is om er een zindelijke argumentatie op na te houden en in de afwezigheid daarvan maar persoonlijk gaat aanvallen. Komen daarna steeds verwardere lettercombinaties van @saluut en illustreert @theyknew nog eens hoe mensen die kwaadaardig en dom zijn zich gedragen.

   Die bullshit moet echt ophouden, dus ik hoop van harte dat ze allemaal het dagboek gaan plaatsen, zodat ze stuk voor stuk vervolgd kunnen worden met draconische dwangsommen.

   • Vuur01 linkt het dagboek maar liefst 12 (twaalf) keer in zijn post van gisteravond 😕 Gelardeerd met hum0rzinnetjes als:
    Immers we hebben altijd geleerd dat wie met Vuur speelt op de blaren moet zitten.
    Ik snap niet helemaal wat er gebeurt dus ik ga proberen om de logica te achterhalen. Denkt u even mee?

   • Tja, Saluut. Zwaar aan het bier en de wijn 24/7. Bij Argusoog Radio belde hij in en kreeg binnen 5 minuten zowel Micha als Arend zwaar overstuur. Dan werd hij van de radio geknikkerd.

    En nu laat Micha hem floreren op zijn webstekkie…

   • Het is maar dat je het weet: Hoarder:

    Dwangmatig hamsteren (nauwkeuriger omschreven als “hamsteren stoornis”) [1] is een patroon van gedrag dat wordt gekenmerkt door de excessieve verwerving van en het onvermogen of de onwil om grote hoeveelheden objecten die de leefruimte van de woning te dekken weggooien en veroorzaken in significante mate lijden of stoornis. [2] Dwangmatig hamsteren is het gedrag in verband gebracht met gezondheidsrisico’s, verminderde werking, economische last, alsmede schadelijke effecten voor vrienden en familieleden. [3] Indien klinisch significant genoeg om het functioneren belemmeren, kunnen hamsteren te voorkomen typische gebruik van de ruimte, zodat als om activiteiten zoals koken, schoonmaken, bewegen door het huis, en slapen beperken. Het kan ook gevaarlijk zijn als het brengt de persoon of anderen in gevaar van brand, vallen, slechte sanitaire voorzieningen, en andere gezondheidsproblemen.

    Bron: Wiki (mooi toch).

 10. Die mensen worden zo dreigend als je een tegengeluid laat horen. Daarbij komen ze met onzinnige eisen tav de gesprekspartner. “laat eens zien wat jij op je website hebt staan en of je wel onderzoek gedaan hebt, voordat je iets mag zeggen”. blijkbaar is helder denken niet genoeg en hebben ze niet in de gaten dat ze zelf nogal eenzijdige informatie tot zich nemen. Het zal je vriend of partner maar zijn, met dat soort wanen….pffffff

 11. Ja Jeroen waarom heb jij geen contact gehad met Maaike ………. , zolang dat dit niet het geval is heb je geen recht van spreken 🙂 🙂 ( sarcasme)

  Stuur Maaike effe een mailtje, dat werd genoemd in de opname Dankbaar en Maaike en een Andre.

  Overigens daar wordt ik ook wat moe van …………..de intuitie van moeders.

  Geloof dat het zelf zo was dat een zekere Eikelenboom voorheen werkzaam bij een NL onderzoeksinstituut aangaande sporen onderzoek, later zelfstandig is geworden en naar Canada verhuist en vervolgens op verzoek van de fam. Vaatstra een DNA onderzoek heeft gedaan op bepaalde voorwerpen en vervolgens daar dna profiel aantrof van een bepaald persoon. Ik zal zo effe in mijn pc het betreffende mini docu erbij zoeken.

  >> AMERIKA “Het gesprek; Richard Eikelenboom over de zaak Marianne Vaatstra”

  ( als ik het goed begrijp is het verzoek gedaan terwijl hij voor zich zelf werkte)

  Als dit inderdaad in opdracht van Vaatstra is gebeurd, dan is het dus wat vreemd dat Maaike bij het andere verhaal blijft richting de asielzoekers …………

  • Hey Martintrol, dat filmpje met het interview Eikelenboom is juist gebruikt op de site van Bou om hun gelijk te halen..en dus te bevestigen waarom Maaike volgens hun nog steeds achter het plotversie verhaal asielzoekers staat.

   Wat teigert altijd wel opvalt dat is dat het verhaal van Dankbaar over de asielzoekers op punten afwijkt van het verhaal over Satanisme, prins Friso en zo. Het maakt eigenlijk niet uit als het maar anti DNA Jasper verhaal is.

   • Wim omschrijft eigenlijk de contouren van de “samenzwering”, legt de bal voor open doel en laat het dan aan de gekkies over om dat in te vullen met Johan Friso, Demmink, chemtrails, whatever. Het wijkt niet zozeer af van zijn opvattingen, maar borduurt daarop voort.

   • Het friso/satanisme verhaal komt van de supergetuige. Wim heeft haar gesproken en zelf direct geconstateerd dat het een zeer onwaarschijnlijk verhaal is.

   • @JDTV

    Wim’s vragen bieden heel veel ruimte voor interpretatie en hij komt vooral met vage suggesties van machinaties tot en met Demmink aan toe. En bij die bewuste vaagheid (de netwerken, de rechtsstaat, de illuminati etc), een onzichtbaar soort van monster, heeft ieder plottertje weer zijn eigen angstbeeld.

    Wim wilde me inderdaad er een keer van overtuigen dat hij echt normaal is omdat hij dat van die supergetuige niet vindt. Tja.

   • Er bestaan heel veel levels van abnormaliteit, Jeroen. Jij bent ook niet normaal (wil je vast ook niet), ik ook niet, Ziva niet, maar we zijn ieder heel verschillend en elk ook zeer verschillend van Dankbaar, die weer anders is dan Kat, dan Vrijland, dan zweefsites, dan Myra Mbije, noem maar op.

    Ieder zijn eigen, unieke, individuele abnormaliteit. Hebben we recht op. Mits binnen de wet.

 12. Frides Lameris op 11 december 2013 om 22:33
  Het dagboek is al op talloze websites gepubliceerd. Vandaag is het gepubliceerd op: [klokkenluideronline.is] De titel van het bovenstaande artikel is dus beyond the point. Waarschijnlijk andere media gevolgd die de klok heben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Goed verslag van de zitting op deze site: http://martinvrijland.com/2013/12/11/werkt-yehudi-moszkowicz-voor-maaike-vaatstra-terpstra-inzake-dagboek-dagboeken

  Doctorandus?

 13. On-Topic:

  Faalhaas van het jaar
  1. Wim Dankbaar: Voor zijn werkelijk onbegrijpelijke eigenwijze opstelling mbt het dagboek. En dan ook nog eens komen met “De relatie tussen mij en Maaike is er één van vriendschap en wederzijds respect en bewondering” Om vervolgens een simpel expliciet verzoek van Maaike om haar dagboek niet te publiceren tot aan de rechtszaal aan te vechten, terwijl hij bij herhaling roept het niet nodig te hebben voor zijn boek. Echt, dan faalhaas je tot aan je sokken.

  2. Micha Kat: Voor het steeds verder afglijden naar een werkelijk tot op de vezel zijn van een onbetrouwbare l*l. Nu probeert hij het dagboek weer tot een soort van politiek pamflet te spinnen, wat het natuurlijk op geen enkele wijze is. En dat weet hij natuurlijk ook, maar dat komt Micha niet uit, want wil Yehudi pesten. Micha is een goede runner-up van Dankbaar, want met wat nog komen gaat voor Micha in 2014 zie ik hem volgend jaar met gemak de plaats van Dankbaar innemen.

  3. Martin Vrijland: Stompzinnige luie idioot die probeert de polder David Icke uit te hangen, en het zelfs niet kan laten om zijn ‘urgent calls’ op joetoeb met bling bling te voorzien. Martin doet zwaarwichtig maar vertelt voor een ieder makkelijk te verifieren onzin in ongeveer iedere drie zinnen die hij uitkraamt.

  Complottheorie 2013
  1. Martin Vrijland met zijn Anass-analyses: Druipt van de onzin
  2. Wim Dankbaar met zijn oeverloze gedoe over Vaatstra: tsunami aan onzin
  3. Micha Kat met Victoria Gate: compleet onzin.

  Complotsite 2013
  Micha Kat, wat een draak van een template heeft deze sukkel gekozen. Het rammelt werkelijk aan alle kanten.

  Promising Plotter 2013
  Myra. Heeft een leuke niche gevonden in de plotterkliniek, en dat snel en aardig weten uit te bouwen.

  • @ziva

   Ja, die opmerking van Dankbaar was wel heel stuitend. Ook dat hij eerst ontkent dat Maaike hem direct verzocht om niet te publiceren, terwijl hij vervolgens zegt dat ze hem zelfs vertelde dat het een dolkstoot zou zijn. Wat vond jij trouwens van zijn lichaamstaal? Want ik word er astmatisch van.

   Met je complottheorie 2013 ben ik het wel eens. Maar hoewel Micha’s nieuwe template nogal wat tekortkomingen heeft blijf ik toch bij Ezekiel38Rapture, qua oogkanker alert. Zeker als ik naar zijn laatste twee stukjes kijk. Trouwens, de nieuwe site van Ben vd Brink vind ik ook wel een kanshebber. En Myra deed het zeker goed dit jaar. Nu kijken of ze het kan vasthouden, want het is er de laatste weken wel een beetje rustig.

   • > blijf ik toch bij Ezekiel38Rapture, qua oogkanker alert.

    Shit, en ik dan?? Nu voel ik me echt tekort gedaan! http://rudhar.com/index/coldftnl.htm : “Niet klikken voor u een fles chloor en sateprikkers hebt voor uw ogen […] Ik kan het niet lezen. Ik MOET na drie woorden mijn ogen uitsteken.”

    Komt nog bij dat ik vandaag min of meer besloten heb voortaan niet meer in bekende talen zoals Nederlands, Engels of Duits te publiceren, maar uitsluitend nog in het Interlingua. Wereldwijd gesproken door naar verluidt slecht enkele 100en tot 1500 mensen, maar toch spontaan gemakkelijk te lezen door enkele miljarden — namelijk een aanzienlijk deel van de bevolking van Europa en Afrika, en geheel Noord- en Zuid-Amerika. Met andere passieve kenners van het Engels erbij zelfs een meerderheid van de hele wereldbevolking.

    Stay tuned!

   • Nee, geen animated GIF. Hebben mijn kinderen me in 1997 of daaromtrent (toen ze 12 of zo waren) wel proberen te leren, maar ik snapte het niet. Ze waren me technisch toen al de baas, nadat ik ze wel een headstart kon geven toen ze 8 jaar of zo waren.

   • Ik leerde vroeger ‘Ezechiël’ op school, maar dat is onzin, want in de Hebreeuwse naam zit (meen ik, eerder eens nagezocht) een q, die dus never nooit kh kan worden.

  • Schreef een uitgebreide reactie die schijnbaar direct in de spambox verdween, zo erg is de site die ik zou willen nomineren. Hierboven staat het linkje naar die Ezekiel site. Check die laatste twee artikeltjes dan, volgens mij is daar een stukje drangzorg aan de orde. Dat meen ik trouwens.

   • Ik mean damn…

    SATAN, ROT EEN EIND OP MET JE GORE, VUNZIGE ‘CHRISTENDOM’ EN JE ACHTERLIJKE KERKEN, NEP-KERKEN, GENAAMD MOSKEEËN, EN JE ANDERE DWAZE TEMPELS EN AANBIDDINGSPLAATSEN VOOR JOUW MINDERWAARDIGE GESTOORDE PERSOONLIJKHEID…IN DE NAAM VAN JEZUS CHRISTUS, DIE JOU EEN ONVOORSTELBAAR EN ONEINDIG PAK SLAAG ZAL GAAN GEVEN IN DE POEL VAN VUUR!

    VRESELIJKE DOMME ENGEL, OP HOL GESLAGEN COMPUTERVIRUS, DOMME ROBOT!

    MIJ KAN JE NIET PAKKEN, VIEZE GORE GLUIPERD, WANT IK BEN JE VOORMALIGE ‘VRIEND’ EN JEZUS HEEFT ME UIT JOUW VUILE SMERIGE ROOMSE KLAUWEN GERED en ook uit de klauwen van RELIGIEUZE IDIOTEN!

   • Jeroen, ik hoop niet dat je Hans Steenhagen (ezekiel) hierheen hebt gelokt want daar zal je later spijt van krijgen.

   • Ik heb eens gekeken naar de laatste posts van die Hans.
    Niks grappigs aan, gewelddadige dwaze sektetaal. Ook volledig zonder boodschap, alleen religieuze haatzaaierij, discriminatie en gestoorde paranoia. Misbruik van/voorbij vrijheid van meningsuiting. Typisch geval van zorgwekkende zorgmijder.

   • Inderdaad erg ziek. Maar in het verleden was zijn problematiek naar eigen zeggen erger, dus ik zeg: laat hem, alsjeblieft. Terugvallen wens je niemand toe.

    Zonder Jezusillusie redt hij het niet, dit is zijn strohalm. Heeft hij recht op, vind ik. Serieus.

   • Ik ken hem al/nog van de DMZ-tijd. Ik was moderator (met 4 anderen) op een site, heb meermaals troep van hem eraf moeten schoppen. Werd hij dan weer verongelijkt zieligdoenerig door.

   • @Ruud
    Het ging mij niet zo zeer om zijn aversie tegen het katholieke geloof, maar om de opruiing. Het is niet alsof hij de haatdragende geweldstermen tegen zichzelf in zijn hoofd zegt, hij zet het bewust (dat betekent niet perse toerekeningsvatbaar) ter verspreiding online. Misschien is dat volgens het strafrecht nog net geen strafbare opruiing, maar geruststellend is het niet.
    Maar ik ben blij dat hij Christus gevonden heeft en hier milder van is geworden, dat maakt ze helaas nog niet altijd voorspelbaarder.

  • Ik geloof dat ik Ziva’s doorwrochte nominatie wel geheel kan onderschrijven. Alleen weet ik niet of ‘faalhaas’ de lading dekt. Het gaat hier over types die al dan niet bewust de lantaarn van de rede hebben gedoofd, en op ronduit kwaadaardige wijze grote maatschappelijk en persoonlijke schade aanrichten. Er een beetje om lachen is natuurlijk leuk, maar de ernst loert om het hoekje. Zoals hier al eerder is gesignaleerd is de escalatie niet zonder gevaar.

   • Micha is toch een beetje de uberplotter in ons kikkerlandje. …., grondlegger en wegbegaander.

    Verdient die niet de prijs van het eerste seizoen?
    Kan dan eventueel meteen de prijs naar hem genoemd worden…. “de blikken kat” 😉

   • Ach ja: anderstofje mag ook: de “papieren teiger” of de kartonnen lul”. De zilveren kalf bestaat al en de douches zijn al geclaimd door radar…. 😉

    Aluminiumhoeft niet duur te zijn: met een rol folie kun je alles beplakken…….

    Inkopper: de “aluminium hoed” ?
    Bovenmaatse ikea trechter inpakken in folie…….

   • Het object moet een bepaalde lulligheid uitstralen vind ik. Dus het mag ook best iets zijn dat qua symboliek helemaal zijn doel mist. Bijvoorbeeld een aluminium stukje dakgoot, verzinnen we er achteraf wel een concept bij 😉

   • > Micha is toch een beetje de uberplotter in ons kikkerlandje. …., grondlegger en wegbegaander.

    Maurice de Hond is ouder als grondlegger. Alleen is die wel tijdig tot inkeer gekomen, hoor je verder nooit meer iets van, behalve incidenteel wat neutrale dingen. Maar eigenwijs en niet op voor andere meningen is hij altijd gebleven.

  • @Markiezet
   Eerste prijs vooruit, maar die blikken kat, daar kan ik bij mijn lief huisdier niet mee aankomen. Hij voelt zich door die gek al genoeg besmeurd.

 14. Haha Jeroen! Die vergelijking met dat voetbalteam! Als Big Farma je tot zulke leuke vergelijkingen brengt doe mij er dan ook een!

 15. > Happy Friday the 13th!


  Oh Happy Day – The Edwin Hawkins Singers

  1968. Ik was 13. “When Jesus washed — when Jesus washed — he washed my sins away.”

  Ik geloofde er toen al geen barst meer van.

  • Hé, wat cool, als je twee koppeltekens (-) tikt, zoals ik voor de grap bij gebrek aan ndash wel eens doe, maakt WordPress er dus spontaan ook echt een echte ndash van: –. How’s that? Hoe koel is dát?

   • @Ruud Harmsen
    Baas boven baas. Ik kwam virtueel iemand tegen die in 1960 een typecursus heeft gevolgd, dus toen jij daar als kleuter nog niet toe in staat was neem ik aan 😆 Maar Ruud, vraagje: weet jij soms hoe de slash forward ‘/’ in het Nederlands ook wel wordt genoemd? *Niet Spieken* 😉

    En ja, WordPress ondersteunt praktisch alle alt-codes. Kijk maar eens op de Codex Alimentarius.

 16. Ja,waar dat dan?
  Oh,jullie bedoelen mijn reactie die ik schreef richting Freddy.
  Ik ben een compleetdenker,dus Freddy moet niet gaan bedreigen.
  Kijk uit Freddy want de AIVD leest hier ook mee.

 17. Ik bedreig niemand.
  Ik probeer mij in te zetten om leugens te ontmaskeren opdat waarheid aan het licht mag komen.
  Verder zal ik mij wel altijd verdedigen als ik merk dat iemand mij bedreigd.
  Maar dat is toch ook menselijk?
  Oke jongens,ik trek er weer uit.Ik moet zodadelijk weer vroeg uit de veren.

 18. “Maar niet getreurd want ik bekokstoof ook wat.
  Alleen ik ben vent genoeg om het alleen uit te voeren als het echt moet.
  Don’t mess with me or I will kick twice as hard back”

  Klinkt niet als een uitnodiging om bij een kopje thee de zaak eens uit te praten.

  Kan ook zijn dat ik de taal van compleetdenkers niet goed begrijp.

  • Ja, dat klinkt ergens best wel lone wolf. Ik denk dat je eerlijk gezegd bij mensen die zulke dingen roepen toch even moet gaan kijken wat ze dan precies van plan waren, voor ze een Suzuki Swift gaan kopen of op vakantie gaan naar Kashmir.

  • Dat Micha dit als webmaster toelaat en dan ook nog laat staan maakt hem medeverantwoordelijk. Maar dit soort comments zijn nou net de bedoeling, kijkend naar een titel als: ‘OVERHEID GAAT ZEER AANSTONDS MOORDEN’ Dit soort koppen getuigen toch echt van een realiteitsgestoord soort populisme. Maar ja, kan Micha het helpen. De arme man is De Waarheid op het spoor, dus waarom niet?
   *eigen glazen*

   • Artikel in wetboek van strafrecht over opruiing is dan toch volop van toepassing? Wanneer pakken ze die IJslanders eens aan met een opsporingsbevel of zo? Interpol is daar toch ook?

   • Minimaal opruiing. Tsja, zijn sites worden gemonitord, diensten zijn al geruime tijd op de hoogte. Iets met dossieropbouw enzo 😦

   • @Ruud
    Ha toevallig. Ik ben net klaar met mijn reactie op jouw comment (Ezekiel Hans), heeft ook te maken met opruiing en het strafrecht:)

  • > Don’t mess with me or I will kick twice as hard back”

   Is geen goed Engels, Nederlandse volgorde. Will kick back twice as hard, moet het zijn. Waarom? Weer ik niet, is nou eenmaal zo.

 19. Sander, die malloot is slim genoeg (nog wel) om precies te weten wat voor gekken hij als volgeling heeft. Hij daagt ze uit, hitst ze op. Trekt ze misschien wel over de streep. Best griezelig.

  • Daarom is het ook goed om daarop te wijzen @Violier. En ja, het is ook een zaak voor de politiek. Je hebt nu eenmaal categorieën complotdenkers en waarheidsstrijders. Micha is van het gevaarlijker soort, hij heeft nu eenmaal invloed en “gezag” onder zijn discipelen.
   Micha Kat is iemand waartegen actiever gewaarschuwd mag worden.

   Lees de vonnissen, lees Elsevier, lees Barracuda, lees Swapichou. Micha’s waarheden en schreeuwkoppen zijn al lang ontkracht, Micha’s scripts en strategieën al lang exposed. Hij spaart aanklachten en rechtszaken. Radicaliseert zienderogen en is mentaal aan het teloorgaan. Toch kan hij zijn gang blijven gaan. Blijft zich journalist noemen, blijft “scoops” publiceren. Dat hij nog niet gestopt is, hij überhaupt zichzelf nog niet gestopt heeft, verbaast mij ook. Een plotter zou redeneren: “Micha wordt van hogerhand in bescherming genomen” 😉
   Hoe lang nog voor er écht ongelukken gebeuren, vraag je je af. 1+1+1+1+1+1+1+1+1+1…

 20. Nadeel van internet: iedere gek kan zijn waandenkbeelden spuien. Voordelen: je weet je precies waar ze zitten.

  Telkens als Micha tegen een proces aan zit wordt hij banger en gekker. Hoe boos ik kan ook worden om de bizarre beschuldigingen die hij plaatst, heb ik ook medelijden met hem. Je zal maar zo in het leven staan. Niet open voor hulp en medicatie (die hij echt nodig heeft), zo bang en zo alleen. Dat is erg.

  • Als je je een beetje ingelezen hebt dan weet je wat voor trajecten Micha al zoal achter de rug heeft. Je kunt je afvragen voor wie het precies erg is dat Micha niet geholpen wordt. Dat Micha schade veroorzaakt, staat al even vast.

   • Ik weet alleen dat hij na een veelbelovende carrière in de journalistiek ineens van wat het spoor raakte maar verder weet ik het niet,

    Als ik zeg: ‘niet open voor hulp’ dan bedoel ik ook dat hij er zelf niet voor openstaat. Niet dat het hem niet aangeboden is. Ik weet ook niet of dat zo is maar zoals ik hem inschat vindt hij dat de rest van de wereld hulp nodig heeft en niet hij. Herkenbaar patroon,

  • Hoe zou het eigenlijk met onze Victoria zijn?
   Zo plots als ze verscheen, verdween ze ook weer van het toneel.

   • Dat was me toch een item! Iedereen zat in het pedo-satanisch complot inclusief de ambassade, de Ierse politie, het kon niet op. Er kwam een GROTE onthulling.

    Victoria exit.

 21. Violier gaat naar bed en zet verstand op nul en Swap mag niet meer lezen in mijn hoofd. Ksssst. ga weg!

  😉

 22. Goed, 2x één doorpost dan. Van KLOL, ruim 3 jaar geleden!
  Well, WHAT HAS CHANGED IN THE MEANTIME??!!

  Door de nieuwe site-template zijn trouwens alle comments bij oudere artikelen verdwenen, ongetwijfeld toeval. Google en Archive.org vergeten echter niet 😉

  HET EINDE VAN DE WEG….
  Door: Micha Kat op 26 september, 2010 in Algemeen, 105 Comments
  AAN ALLE LEZERS VAN KLOKKENLUIDERONLINE

  Toen ik het tweede en het derde deel van de Schiphol-persco bekeek -prachtig gemonteerd door onze Eric- wist ik het opeens: hier zit iemand die hulp nodig heeft. De hele performance is way over the top. Ik heb mezelf opgeblazen en kan het niet langer aan. Mijn persoonlijk leven wordt verwoest. Ik heb geen distantie meer: ik ben zelf mijn eigen strijd geworden en dat is fout. Ik schaam me. Ik moet kijken of ik nog terug kan schakelen naar een leven in liefde tussen en voor de mensen die mij zo dierbaar zijn zoals mijn lieve vriendin, mijn lieve zoon en mijn lieve vrienden. Ik capituleer. Het ga jullie goed!

  Hartverwarmend: heb ik dat bereikt?
  Door: Micha Kat op 26 september, 2010 in Algemeen, 74 Comments

  Ik zou haast tegen vriend Wim Dankbaar willen zeggen: dat is de truc, kijken hoeveel steun we nu eigenlijk hebben om vanuit die basis met dubbele kracht door te gaan! Maar dat was niet de reden van onderstaand stuk. De reden is dat ik mijn emoties niet meer altijd onder controle had met nare consequenties voor mijn prive-leven. Heeft te maken met het zich steeds herhalende pedo- en corruptie-mantra. Daar krijg je toch een tic van mee. Dat punt hebben we nu wel gescoord! Er is geen sprake van intimidatie. Misschien speelt dat ook wel mee: het aanhoudende zwijgen bij Justitie (en de MSM) jaar in jaar uit! Als je dat maar lang genoeg volhoudt creeer je vanzelf roependen in de woestijn! Ik schrok toen ik mezelf terugzag op de Schipshol-persco maar ben blij dat de meesten het toch een goed optreden vonden. Ik moet mezelf gewoon weer vinden. Ik ga in therapie. Misschien dat ik daar dan wel wat over ga schrijven!

  Waarna diverse sites aandacht besteedden aan Micha’s “surmenage”, waaronder Quo Fata Ferunt, Barracuda, Anarchiel en Boublog. Beste Micha, deze is voor jou…

  *tipje: vervang de (imaginaire) vriendin in de tekst door iets anders 😉
  who represents who…*

 23. Hahahaha, know too much wijst Wim op zijn drank gebruik. Ik dacht hetzelfde bij het zien van de rode neus van Wim op het youtroep filmpje….. Die man is een zuiperd!

 24. Yo. Harro knijff, advocaat van Demmink, slaat de spijker op zijn kop:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3561293/2013/12/13/Stichting-vraagt-verhoor-rechercheurs-in-zaak-Demmink.dhtml

  ‘Helaas vormen door derden gefinancierde roddel en achterklap mede de basis voor de nodige berichtgeving. Met alleen hoor en wederhoor trek je zo’n beeld niet recht. In de beeldvorming lijkt het erop dat de bevindingen van onder meer de AIVD , de minister en het Functioneel Parket allemaal van minder gewicht zijn.

  Stichting De Roestige Spijker is opgericht om onderzoek te doen naar de zaak-Demmink. Ze wordt gefinancierd door de 89-jarige ondernemer Jan Poot, die op allerlei manieren probeert de zaak open te breken en ook de website De Demmink Doofpot beheert. De stichting vroeg de rechter om de voorlopige getuigenverhoren, om te kunnen bepalen of ze een film openbaar mag maken die over de zaak gaat.

  Inderdaad. Het betreft hier een door een oude kwaadaardige gek gefinancierde haat- en lastercampagne waarin alles uit de kast gehaald wordt om Demmink te vervolgen. De Roestige Spijker wordt betaald door Poot, Micha krijgt zijn centjes evengoed van Poot, de Amerikaanse anti Demminklobby werd door hem gefinancierd (zo’n Jack Abramoff is ook niet gratis, ook al bereikte hij niets), het is een grote corrupte teringzooi waarin mensen die het vooral om het geld geboden is net doen of ze moreel verontwaardigd zijn over kindermisbruik, terwijl ze zelf meer dan één verstokte kindermisbruiker in hun gelederen hebben.

  Zoals altijd beschuldigen de complotgekkies anderen vooral van wat ze zelf doen. Gaat Micha heel hard roepen dat anderen ervoor betaald zouden worden om hem te bekritiseren, terwijl hij vooral zelf degene is die tegen betaling zijn misdrijven pleegt. De integriteit is ver te zoeken en altijd weer die omkeringen.

  Volgens mij moet een wat breder publiek eens wat duidelijker gemaakt worden hoe die financiële lijntjes lopen en wat precies de reden is van die haatcampagne. Heeft namelijk geen ruk met kindermisbruik te maken en alles met Poot’s rancune inzake Chipshol.

  Tijdens dat tien jaar KLOL feestje schudde ik trouwens nog een wat jonger lid van de Poot familie de hand, toen die samen met Micha de “troepen overzag” (natuurlijk werd het feestje ook door de familie Poot betaald). Keurige jongen met een goed stel hersens die zich er volgens mij prima van bewust was dat hij de “soevereine” complotgekkies tot op het bot aan het gebruiken is voor zijn eigen doelen.

  Het is om kotsmisselijk van te worden.

  • Micha is niet alleen geen journalist, maar ook geen activist, ook al ligt zijn toolset op het grensvlak van activisme en misdaad. Want hij wordt door een gestoorde graaikapitalist gefinancierd, het gaat echt alleen maar om geld en daar is verder geen greintje idealisme in te bekennen.

   Dat we toch echt in een democratische rechtsstaat wonen kan je bijvoorbeeld merken aan het feit dat iemand als Poot niet al vijf jaar geleden een spuitje naar gene zijde kreeg (84 was ook een mooie leeftijd geweest) en hij in plaats daarvan uitgebreid de kans krijgt om ons land in het Amerikaanse congres door het slijk te halen en in Nederland een financiële bodem te geven aan jodenhaat, homohaat, stalkgedrag, bizar gereutel over de Satan en allemaal random haatcampagnes, waarvoor willens en wetens het laagste en domste uit de Nederlandse bevolking wordt gemobiliseerd.

   Micha probeert die gestoorde idioten aan zich te binden door ook over hun preoccupaties te schrijven, zonder dat hij daar zelf een woord van gelooft. Dat gelul met Victoria, de bullshit met nazi UFO’s laatst, zelfs zijn in twijfel trekken van de holocaust, het gaat vooral over klantenbinding, zodat die idioten ook op het vlak van Demmink te mobiliseren zijn als dat hem uitkomt. Het maakt Micha geen zak uit hoeveel schade hij aanricht, zolang hij zijn centjes maar krijgt van Poot.

   Die campagne van Poot, hoe die financiële lijntjes allemaal lopen en hoe onze samenleving vergiftigd wordt ter meerdere glorie van een oude gek is eigenlijk het enige interessante aan het Demmink verhaal. Verder zijn het alleen maar sprookjes.

   • Ben het grootste gedeelte met je eens.
    Blijf alleen wel benieuwd naar wat er uit die zaken komt die er alleen al volgende week weer spelen.
    Bij Demmink heb ik al jaren een gevoel dat er wel degelijk iets aan de hand is.

   • Jeroen schreef:
    > Want hij wordt door een gestoorde graaikapitalist gefinancierd,

    Dat weet je helemaal niet, dat veronderstel je maar. Ooit heeft Kat dat zelf onthuld (2000 per maand), maar sindsdien is zijn financiering onduidelijk.

    Ik vind dat je weer behoorlijk aan het radicaliseren bent, je draaft ongenuanceerd en onfundeerd volkomen door.

   • Er is ook wat aan de hand: een grootschalige lastercampagne om jou dat gevoel te geven. Poot geeft overigens ook zelf toe dat Kat op zijn loonlijst staat:

    https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/voorwoord-drs-j-poot.html

    Hoe dan ook Chipshol heeft het aan zijn boek Topadvocatuur (2004), waarin zijn artikel De accountant en de grond rond Schiphol te danken dat Westenberg per 1 oktober 2009 moest aftreden, zij het 15 jaar te laat. Vandaar dat Chipshol deze “onfatsoenlijke journalist” als speurhond met als enige een uitgebreid dossier over Demmink (als er andere journalisten zijn met gegevens over deze s-g houd ik mij aanbevolen) ingeschakeld heeft.

    Als je dat stuk goed leest zie je dat Poot vooral bezig is met het afschieten van een schot hagel: het maakt hem helemaal niets uit wat voor laster er over Demmink gepubliceerd wordt, als de stroom bagger maar gestaag blijft stromen blijft er vanzelf iets kleven. Zo werken jarenlange hetzes. In dat stuk zie je dan ook een man die stijfstaat van de haat en het evengoed over Demmink’s declaratiegedrag heeft. Het maakt Poot niet uit waarmee Demmink besmeurd wordt, als het maar beschadigt. Daar is het vooral om te doen.

   • Haha, zonder je reactie zelfs maar gelezen te hebben gaf ik je al het linkje waarin Poot zelf ook stelt Micha “ingeschakeld” te hebben en inderdaad heeft Micha het zelf ook een keer verteld. En die financiering is helemaal niet onduidelijk. Zelfs het 10 jaar KLOL feestje kwam uit de portemonnee van de familie Poot.

   • Overigens weet ik zeker dat het KLOL feestje door de Pootjes gefinancierd werd. Er stond een familielid naast Micha en toen ik merkte dat de rondjes en hapjes allemaal van het huis waren kon ik me eigenlijk niet voorstellen dat dit van het krappe budgetje van Kat mogelijk zou zijn geweest. Ik heb toen uit twee onafhankelijke bronnen bevestigd gekregen dat dit inderdaad van Poot kwam, vandaar dat ik al mijn drankjes daar zelf betaalde. Ik kreeg er hetzelfde gevoel van walging bij als toen Wim me die dagboeken aanbood.

   • Het is natuurlijk op zijn minst dubieus dat een familie poot er geld in pompt. Dat doen ze niet zonder reden en zeker niet omdat ze tegen kindermisbruik zijn.

   • Radicalisatie, dreiging met geweld, bloederige beeldspraken.

    Zorgelijk, wat hier op Swapichou gebeurt. Als ik moderator was, ging zo’n commentaar er meteen af. Dit gaat echt een grens over.

    Ik zei het al eerder: complotters en anticomplotters lijken vaak erg op elkaar, qua denkpatronen en uitingswijzen.

   • Wat Jeroen zegt, klantenbinding.
    En belangrijk, deze mensen uit de goten van Nederland mogen hun stem laten horen op KLOL waar niemand anders nog luistert. Zo hebben die reageerders de illusie dat ze iets voorstellen, in IRL niet dus.
    Om zichzelf nog wat meer gewicht te geven noemen ze zichzelf compleetdenkers, waarheidsstrijders e.d.
    Kat zal wel regelmatig in de lach schieten bij het lezen van de reacties op zijn site en weer eens een flesje opentrekken.
    Niemand die nog vragen stelt over donaties.

   • Het is hier duidelijk dat Jeroen het figuurlijk bedoeld, “de bijl in de familie poot” , daar waar op klol de dreigingen letterlijk zijn, of op rechtiskrom iemand in het verleden met een kogel bedreigd werd.

   • Wat ik vooral bedoelde te zeggen is dat het veel interessanter is om in dit verhaal naar De familie Poot dan Demmink te kijken. Het is geen Demminkverhaal, maar een verhaal over een mafiafamilie van louche vastgoedfiguren die zich gerechtvaardigd voelen om de samenleving waar mogelijk te ontwrichten omdat ze hun zin niet kregen.

    Maar dat met die bijl bedoelde ik vanzelfsprekend overdrachtelijk. Dat mag.

   • Nu Ruud, weer een reactie geplempt en weer weg?

    Wat kom jij hier eigenlijk doen behalve de bezoekers van Swapichou te generaliseren?
    https://swapichou.wordpress.com/2013/12/11/swapichous-plotter-faalhaas-awards-2013/comment-page-1/#comment-22957
    Als iedereen toch te dom is voor de nuance.

    Overigens, je weet best wel wat beeldspraak is, maar toch blijven beuken.
    Maakt dat jou dag goed? Heb jij dat nodig? Ben jij er zo tevreden mee?
    Het is jammer want ik blijf erbij dat je heel veel inhoud hebt op gebied taal en wetgeving, maar je giet er eigenhandig een pot drek over uit waardoor niemand dit nog ziet.

    Je bent zelf al verschillende malen gemodereerd, zal wel aan de ander liggen?

   • Voor open doel:
    “Pootje lichten….”

    Familie Poot, dat is toch die gristelijke familie die helemaal waus gaat met het opgeheven vingertje en zich bediend van orthodoxe methodes…..?

    Wel goed; Met “follow the money” kom je veel te weten over je tegenstander. Als Knijff een chart-flow maakt van alle stichtingen / verenigingen / websites/ blogs etc… die anti-demmink zijn. Kom je uiteindelijk steeds uit bij Poot.

    Waarom Demmink? Waarom is dat de rode lap voor Poot? Heeft dat te maken met Chipshol? Is te makkelijk, Is toch de rechterlijke macht en die staat wat verder af van de invloedssfeer van de wetgevende macht (ministerie justitie – Demmink).

    Kennen ze elkaar van vroeger? Hebben ze ooit samen in de sauna gezeten en wilde Demmink Poot wat beter leren kennen??…. 😉 . Zo het dan toch gewoon zijn omdat Demmink homo is?

    Vragen, vragen. er is meer, er is altijd meer… 😉

   • @ Jeroen,
    Natuurlijk dat is het! Die ouwe poot wordt al zijn hele leven gepest met zijn achternaam…., niet leuk als je een gristelijke fundamentalist bent.

    Vroeger op het schoolplein natuurlijk al: “Hé poot… buk eens!”.
    In zijn leven hebben er natuurlijk wel eens succesvolle homo’s zijn pad gekruist… In de vastgoed, in de juristerij, etc.

   • Teiger:
    > Nu Ruud, weer een reactie geplempt en weer weg?

    Weer zo’n rare reactie. Ik kijk hier de laatste tijd meerdere keren per dag, zelfs meermaals per uur. En dan nog komt Teiger met deze rare verwijten!?

    Is het soms verplicht à la seconde overal op te reageren? Komt het niet in je op dat ik misschien ook nog wel eens andere dingen te doen heb in het leven?

    Graag uitleg. Ik snap dit echt niet.

   • Teiger:
    ==
    Het is jammer want ik blijf erbij dat je heel veel inhoud hebt op gebied taal en wetgeving, maar je giet er eigenhandig een pot drek over uit waardoor niemand dit nog ziet.
    ==

    Je verdraagt geen kritiek, dat is alles. Bijna niemand kan dat. En dan krijg je van die bloggen waarin iedereen elkaar zelfbevestigend naar de mond praat. Heel menselijk, maar totaal niet productief, want het leidt niet tot kennis of inzicht. Jammer.

   • Jeroen:
    ==
    Echt Ruud, ga fijn met de SSL certificaten van je browser spelen, want meer dan dom lullen doe je toch niet.
    ==

    Wat voor beeld geeft dat voor iemand, als je zo met kritiek omgaat? Ik meende dat echt, van dat doordraven. Dat Poot De Roestige Spijker financieel steunt, weten we helemaal niet, er is welgeteld EEN internetbron die dat opeens beweert. Hoe Kat gefinancierd wordt, is al jaren onduidelijk.

    Toch weet jij het, gebaseerd op helemaal niets, allemaal zeker, en begin je een laster- en scheldpartij tegen iemand die je helemaal niet kent.

    En als ik er dan wat zeg, ben ik dom aan het lullen. Tuurlijk joh. Blijf in jezelf geloven, laat nooit die twijfel toe.

    Hoe is dit anders dan wat iemand als Wim Dankbaar doet? Die is ook heel voorkomend, totdat je hem tegenspreekt, dan heb je het opeens gedaan.

    Zie je nou echt die parallellen niet? Vind je niet dat je hier iets mee zou moeten doen? Ik wel.

   • @Ruud

    Het probleem met jou is dat je vooral ingaat op irrelevante details en daar op een vervelende, zeurderige manier over zeikt. Plus dat je de hele tijd stropoppen opzet, qua drogverhaaltjes. En als je daarop aangesproken wordt zeg je vaak niets meer terug, om gewoon hetzelfde in het volgende draadje te doen. Dat is even leuk, maar gaat wel irriteren.

    Het is helaas niet zo dat je met een relevant, onderbouwd weerwoord komt. Nu ook weer: kom je met een enorme stropop aanzetten en bent zogenaamd “kritisch”, terwijl je tegelijk het precieze bedrag weet te melden dat Micha ontvangt van die oude poot. Zijn financiering is helemaal niet onduidelijk zoals je stelt, maar juist duidelijk vanaf het moment dat Micha dat bevestigde. Ook kijkend naar zijn bestedingspatroon, feestjes en snoepreisjes is er geen enkele reden om te veronderstellen dat die regeling gewijzigd zou zijn.

    Dat die regeling waarschijnlijk niet helemaal legaal is blijkt overigens uit het feit dat er aan alle kanten beslag ligt op Micha. Schijnbaar onttrekt hij inkomsten uit die beslagen. Waarom wordt daar nou nooit eens wat mee gedaan? Heb je meteen de stekker eruit getrokken.

   • Ruud, ik meen toch dat Jeroen daar een algemene zegswijze bezigt: De bijl aan de wortel van iets zetten, om de uiteindelijke oorzaak van een misstand grondig aanpakken. Dat heeft een Bijbelse origine, maar is desondanks niet gewelddadig of bloederig bedoeld.

   • En volgens mij is het verschil tussen mij en Dankbaar dat ik me gewoon baseer op uitspraken van Kat en poot zelf, die deze regeling bevestigden. Ik zette hierboven nog even een ondubbelzinnig citaatje van Poot’s site om dat mee aan te tonen, gaf nog aan dat ik in ieder geval zeker weet dat uit die hoek de recente financiering van een toch vrij kostbaar feestje voor Kat kwam en die het sowieso op onverklaarbare wijze breed kan laten hangen terwijl er beslag ligt op al zijn bankrekeningen. Dus dat het logischer is te veronderstellen dat er niets veranderde aan die regeling dan dat er wel iets veranderd zou zijn. Wat dat betreft wint mijn verhaal het toch echt, qua Occam’s razor.

    Het is een aanname dat die regeling tussen Kat en poot gewijzigd zou zijn terwijl je daar geen enkele indicatie voor hebt en er zit weer geen aanname in de veronderstelling dat een regeling die de twee direct betrokkenen zelf bevestigden nog steeds bestaat.

   • Kat was in zijn gloriejaren wel een Journalist, of het een goede was, dat zou best kunnen.
    Ik heb ook geen inzage in de financiën van Kat.
    Zou niet weten hoe..
    Maar je hoeft maar een film van Kat te kijken, en ziet dat hij ‘ver van zijn padje is’
    Vorig jaar hadden Wim en Kat nog ruzie over de kroongetuige en nu zijn ze weer dikke mik.( Niet ongewoon)
    Op de forum van Wim zie je ook wel een heldenverering.
    Wim doet er ook zelf aan.
    Ik noemde het al eerder een internetsekte met volgelingen die teleurgesteld zijn.
    Of .. gezien de inhoud van de reactie’s.. ‘vergelding’ willen, ergens voor.
    Internet hooligans..groepsgevoel?

    Maar goed..twijfelen aan Demmink geeft je wel gauw de aluhoedstatus, en twijfelen aan profeten zoals Wim en Kat ook de status ‘Pedobeschermer’
    Dat valt mij dan wel op in complotland.
    Dat kan ook erg ver gaan.
    *Nou ja..mijn eigen interesse (verslaving) voor complotland zet ik niet op mijn cv..*
    Maar goed.. ik twijfel ook niet aan de arbeidsethos van de deelnemers in Complotland..dat is ongetwijfeld meer dan een fulltime job..

    Ik ontken ook niet dat er veel verbeterd kan worden in de maatschappij.
    Rechtvaardig is.. vaardig met recht.
    En Micha en Wim schieten van de daderrol in de slachtofferrol bij de rechtbanken.
    Ten koste van… o.a de belastingbetaler?omdat het kan..
    Micha gaf toe dat het hilarisch is en HIJ MICHA KAT… zoveel kost bij de rechtbank en beveiliging..
    Om hun ego te voeden..
    Daarmee worden geen kinderen geholpen, geen moorden opgelost, of hulp geboden aan degene die het nodig hebben.
    Wat Jan Vlug bij zijn gesprek met Kat vermelde sta ik helemaal achter..
    Niemand zal hun onderwerpen serieus nemen,verpakt en ingepakt door Kat en Co.
    Serieuze onderwerpen worden dan een vervelende klucht.
    En dat moet je niet willen..

    Jasper wil Wim niet spreken.( Durf ik te stellen)
    De Dutroux nabestaanden houden zich afzijdig van dit soort ‘kinderbeschermers’
    Familie keert zich af, en tegen deze kliek gezien hun dierbaren slechts een ‘stepping stone’ zijn.

    Je kunt je afvragen wie er baat heeft gehad bij deze groep ‘burgeronderzoekers’
    Welke zaken er zijn opgelost en of verbeterd/verslechterd.

    Iemand een idee?

   • @Ruud
    Jij weet drommels goed wat ik bedoel met reactie neerplempen, want dat doe je.
    Je dropt iets en gaat weer vrolijk verder, nou niet zo verschrikkelijk onnozel doen, voor moderators kan dit onder de noemer trollengedrag vallen.

    Volgens mij zit je te spiegelen en kun je zelf niet met kritiek omgaan.
    Er is jou al meerdere malen verteld waarom vele reacties van jou storend zijn.
    Dat hoeft niet eindeloos herhaald te worden.
    Nou kun je dit stukje tekst weer eindeloos herkauwen en door blijven zeiken over allerlei details of eens iets doen met zelfreflectie enzo.
    Succes ermee!

   • Ja @Ruud, ik ben het wel met @teigertje eens.

    Je gedraagt je een beetje als iemand onder vrienden aan een tafeltje in een restaurant waar een best interessante discussie ontstaat, maar jij blijft hangen in opmerkingen dat iemand zijn vork niet goed vasthoudt.

    Echt, totaal niet belangrijk doordrammen, en wegnemen van de potentie van de discussie.

 25. Haha, Kat schrijft een (belabbert) artikel over de uitspraak van Knijf en wat doet hij? Hij geeft niet aan waarom de uitspraak niet klopt, hij ontkent het niet eens, hij gaat lopen jij-bakken. Poot financiert het zwartmaken, maar jij wordt betaald met belastinggeld……

  Fijn om te weten kat, goed gepareerd (ahum).

  • Maar dat wij ervan beschuldigd worden “AIVD agenten” te zijn heeft er alles mee te maken dat Micha zelf op de loonlijst van een psychopate graaikapitalist staat. Letterlijk vanaf het moment dat deze financiële lijntjes op Barracuda ter sprake kwamen is het kamp Poot al bezig met die omkeringen. Het zijn mistgordijnen.

   • Nu dit lijntje richting “poot” gaat….
    Moet Poot niet genomineerd worden in een eventuele vierde categorie?

   • Jeroen:
    ==
    […] een psychopate graaikapitalist […]
    ==

    Wat is precies het subtiele en principiële verschil tussen dit, en de mensen die Demmink voor kinderverkrachter uitmaken? Zie je echt de parallellen niet? Of ben ik nou zo blind?

    Waar baseer jij in hemelsnaam op dat de oude meneer Poot een psychopaat zou zijn? Ken je hem dan?

   • Ruud het verschil zit hem erin dat de beschuldigingen richting Poot keihard gemaakt kunnen worden en die richting Demmink niet. Sterker nog, Poot geeft het toe!! Demmink heeft alleen ooit gezegd van jonge mannen te houden, dat is geen bekentenis.

   • ==
    Ruud het verschil zit hem erin dat de beschuldigingen richting Poot keihard gemaakt kunnen worden
    ==

    Hoe, waar, wat dan?? Er is helemaal niks. Er zijn vermoedens, aanwijzingen, dat de familie Poot Kat financieel gesteund heeft, en één bewering dat dat ook voor een stichting geldt. In beide gevallen is dat trouwens helemaal niet verboden.

    Dus is de oude Poot een psychopaat en een graaikapitalist. Ja, logisch toch?

   • Begrijpend lezen is moeilijk he Ruud, Poot heeft het zelf toegegeven!!! Wil je dan nog meer bewijs?? Jongen jongen…jij moet nog veel leren over bewijsvoering. Heeft Demmink ooit toegegeven aan kindjes te hebben gezeten laat staan satanist te zijn?? Nope. Poot wel aan Demmink haat?? Ja volop, door zelfs een website tegen Demmink op te richten en een mislukte journalist los te laten op Demmink. Hij geeft het ook ruiterlijk toe….dus als Knijff slim is, wat hij denk ik ook wel is, roept hij de Pootjes op als getuige en de rest ontvouwt zich vanzelf…..zou ook nog Baybassin uitnodigen….en Myra, Kat, Dankbaar, Bou, Vergeer, enz. enz.

   • Sorry Chris, sorry Ruud. Bedoelde het allesbehalve persoonlijk en/of dreigend. Maar het is overduidelijk dat Kat gekocht is en voornamelijk doet wat Poot hem ingeeft. Denk dat hij niet blij was met Victoria en de liters Guinness, maar das wat anders. Wou alleen even Ruud laten inzien dat bij Poot vastgesteld is dat hij wel degelijk Kat financiert en dat ook toegeeft.

 26. Oh en nog iets anders: ik vind dat kort geding vanwege die dagboeken een strategische meesterzet. Op de keper beschouwd kan een blind paard natuurlijk geen schade aanrichten met die dagboeken, want ze werpen geen enkel nieuw licht op de zaak. Maar het was tegelijk volkomen voorspelbaar dat alle complotgekkies het als een malle zouden gaan publiceren als er bezwaar tegen gemaakt zou worden en dat een daarop volgend geding bij voorbaat al een juridische slamdunk is. Totaal wezenloos, geen moment hebben de plottertjes zelfs maar door hoe hard ze ge0wned worden.

  Na die uitspraak ligt er een enorme (overdrachtelijke) knuppel op tafel waar je van alles mee kan. Dus ehh plottertjes: keep up the good work!

  • Idd!! Die rechtszaak is geniaal!!! Wil iedereen ff 25.000 euro aftikken voor het verspreiden van die dagboeken!! Wat?? Hebben jullie die niet?? Dan maar effe een paar jaar geen internet en/of websites starten dames en heren, totdat die boetes voldaan zijn….STRIKE!!!

  • Soms werkt het veel beter om niet zozeer te proberen iets tegen te houden (kostbveel energie), maar gewoon mee te bewegen met de flow en het juist een extra zetje te geven, qua “spinning out of control”.

   Desintegratie? Uit zijn baan getold? Wie zal het zeggen 😉

  • ==
   Na die uitspraak ligt er een enorme (overdrachtelijke) knuppel op tafel waar je van alles mee kan.
   ==

   Welke uitspraak? Er is helemaal nog geen uitspraak. En ik acht de kans groot dat die gemengd is: enkele eisen worden ingewilligd, maar de meeste afgewezen wegens onvoldoende concreet, onvoldoende gefundeerd, te zeer in strijd met grondrechten als de uitingsvrijheid. Nogmaals: een boek bij voorbaat verbieden kan niet in Nederland, dat zou in strijd zijn met de grondwet.

   • Och ja, dat hebben we in Le Petit Vendredi al besproken. Nogmaals, dat kan dus wel. Ook in Nederland kan een boek bij voorbaat verboden worden en wel aan de hand van de Auteurswet. Dat heb ik je dus al eerder ingefluisterd: “Het is voorts ook niet zo dat een verbod op voorhand per definitie een onmogelijkheid is, ook niet met een beroep op de grondwettelijke publicatievrijheid zonder toestemming vooraf. Juist de Auteurswet maakt dat mogelijk. Middels een voorlopige voorziening in kort geding kunnen inbreuk makende handelingen, ook van toekomstige aard, verboden worden.”

    http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/index.asp

  • Mensen die de zitting bijwoonden hebben toch echt een andere inschatting van die zaak. Zag je dat schattige bleke koppie van Wim niet? Hij bracht niets in, zijn pleitnota maakt geen deel uit van het dossier, hij maakte zichzelf belachelijk door het mandaat van de advocaat van de wederpartij in twijfel te trekken in plaats van inhoudelijk in te gaan op de zaak, hij heeft het gewoon verpest. Zelfs als hij een theoretische kans had maakte hij zich nu dus kansloos. Jouw idool van Iusmentis had trouwens ook een andere inschatting van die zaak dan jij, zoals je weet.

   • Idd, de hele mimiek van Wim Dankbaar na de zitting was er een van: gekrenkt, ge-irriteerd, en timide. En behoorlijk vermoeid.

    Zijn repliek/commentaar was eigenlijk ook niet meer dan wat Calimero-gebrabbel: “Het is niet eerlijk”.

    Enerzijds kan ik dat wel begrijpen. Het is allemaal zwaar aangezet door Yehudi, en Maaike was jarenlang een bondgenoot van Dankbaar, en de ‘toestemming’ was niet expliciet “Nooit”.

    Anderzijds blijf ik het onbegrijpelijk vinden dat Dankbaar het zover laat komen. Je kan nog zo’n eigenwijs rechtvaardigheidsgevoel bezitten, maar dan nog laat je je ‘vrienden’ niet vallen. En dat doet Dankbaar nu wel, wat waarschijnlijk ook deel uitmaakt van zijn ‘gekrenktheid’. Ook Dankbaar voelt zich niet ‘happy’ met dit gedoe. Maar ja, ego en ijdelheid.

    “Vanity..my favorite sin”
    Al Pacino – The Devil’s Advocate

   • Typisch gevalletje van complottersretoriek……. “het mandaat klopt niet”….. Ze wijden erover uit, terwijl voor de hele bewering geen enkel bewijs is.

   • En tijdens een kort geding werkt het niet om een mandaat op die manier in twijfel te trekken. De bewijsregels liggen heel anders en er is geen enkele ruimte voor langdradige metaverhalen die niet inhoudelijk over de zaak gaan. Daar zijn bodemprocedures dus voor, kan je er nog jarenlang mee gaan mieren en klieren. Wat je ermee bereikt is dat je de rechter inderdaad enorm ergert en de kans niet pakte om met een inhoudelijk verweer te komen.

   • ==
    Hij bracht niets in, zijn pleitnota maakt geen deel uit van het dossier,
    ==

    Dat beweert die niet als erg betrouwbaar bekend staande Martin Vrijland, zonder uit te leggen welke motivatie de rechter gaf. Lijkt me nogal raar dat een ingebracht verdedigingsstuk van één partij in een kort geding zomaar terzijde wordt geschoven. Alle kans dat Vrijland dat verkeerd begrepen heeft.

    ==
    Jouw idool van Iusmentis had trouwens ook een andere inschatting van die zaak dan jij, zoals je weet.
    ==
    Op basis van geheel andere vraagstelling (“mogen ze zonder toestemming het dagboek publiceren?”) dan de werkelijk voorliggende (een boek van honderden bladzijden dat put uit een dagboek van 40 bladzijden, als bron en mogelijk in de vorm van citaten).

    Dat had ik eerder ook al gezegd en ik niet alleen.

   • ==
    hij maakte zichzelf belachelijk door het mandaat van de advocaat van de wederpartij in twijfel te trekken in plaats van inhoudelijk in te gaan op de zaak, hij heeft het gewoon verpest.
    ==
    Een onafhankelijke rechter laat zich daar niet door afleiden, haalt er alleen uit wat relevant is voor de zaak.

   • ==
    Typisch gevalletje van complottersretoriek……. “het mandaat klopt niet”….. Ze wijden erover uit, terwijl voor de hele bewering geen enkel bewijs is.
    ==

    Lijkt me wel degelijk relevant. De rechthebbende heeft het auteursrecht, niet een advovcaat. Wel belangrijk dus of de advocaat echt namens de rechthebbende spreekt.

   • een rechter laat zich er inderdaad niet door afleiden, maar de achterban van wimpie wel! voor die mensen is het de strohalm van hun gelijk.

  • ==
   Ook in Nederland kan een boek bij voorbaat verboden worden en wel aan de hand van de Auteurswet.
   ==

   Ja, maar het voorgenoemen boek is NIET het dagboek van Maaike. Het gebruikt dat alleen vermoedelijk als materiaal. Hoe precies weten we niet, weten Dankbaar en Mauritz misschien zelf niet definitief.

   Op die basis kan de rechter zo’n voorgenomen boek dus NIET verbieden.

   • Maar volgens mij gaat dit KG niet over het verbieden van dat bewuste boek van Dankbaar/Mauritz en/of het verbod daar op.

    Het gaat over het publiceren van het dagboek, en het citeren daaruit, en zelfs over het in bezit hebben van het dagboek.

    Waarom je telkens weer dat Boek van Dankbaar?Mauritz erbij betrekt ontgaat me een beetje.

   • Zo lang eindelijk maar eens indaalt dat “een boek bij voorbaat verbieden niet kan in Nederland, want dat zou in strijd zijn met de grondwet” baarlijke nonsens is, Ruud. Een schrijver hoeft niet lijdzaam af te wachten tot een ander zijn werk daadwerkelijk in de winkels heeft liggen, alvorens een stokje voor die schending van zijn auteursrecht te mogen en kunnen steken.

    Ook over je aanvullende argument hebben we ook al eens gesproken. De titel van het boek en de beschrijvingen op de site van meneer Dankbaar en in zijn persbericht indachtig, denk ik dat de zaken weleens heel anders uit zouden kunnen pakken. Het boek moet, volgens Wim Dankbaar, overigens volgende maand het literaire levenslicht al zien. Dat de heren nog onzeker zijn over vorm en inhoud lijkt me onwaarschijnlijk.

   • @Disputax

    Mee eens.
    Bovendien is het werkelijk bizar om te lezen dat Dankbaar c.s. de titel van het boek “Het verboden dagboek van Maaike Terpstra” met marketing argumenten hebben gekozen.

    Lekkere vrienden heb je dan. Stel iemand schrijft een boek over mij: Ziva, de dood van een princes. Dat gaat over mijn leven. Terwijl ik nog leef?! Bizar toch, als je ‘vrienden’ dat doen?

    Kortom, alleen om dat ‘marketing-argument’ zou de rechtbank alle verwijzingen naar de moeder door Dankbaar moeten verbieden. Lijkenpikkerij is niet cool.

   • Ziva:
    “Waarom je telkens weer dat Boek van Dankbaar?Mauritz erbij betrekt ontgaat me een beetje.”

    Dat is wat Dankbaar/Mauritz aankondigden, en daar kwam de reactie op van de advocaat. Afdwingen dat ze het dagboek niet publiceren, is een beetje, omdat ze steeds al zeiden dat helemaal niet van plan te zijn. Vandaar dat ik de preciese dagvaarding wel eens had willen zien. Iets eisen waar al aan voldaan is, wat moet een rechter daarmee?

   • ==
    Zo lang eindelijk maar eens indaalt dat “een boek bij voorbaat verbieden niet kan in Nederland, want dat zou in strijd zijn met de grondwet” baarlijke nonsens is, Ruud. Een schrijver hoeft niet lijdzaam af te wachten tot een ander zijn werk daadwerkelijk in de winkels heeft liggen, alvorens een stokje voor die schending van zijn auteursrecht te mogen en kunnen steken.
    ==
    Ik heb toch ook nog beweerd dat dat dagboek zomaar gepubliceerd mag worden? Integendeel, ik benadrukte keer op keer dat dat onrechtmatig en zelfs strafbaar is.

    Maar het gaat over een boek van beweerdelijk 500 bladzijden en dat dagboek is maar 41 pagina’s.

   • ruud, je zegt “Vandaar dat ik de preciese dagvaarding wel eens had willen zien. Iets eisen waar al aan voldaan is, wat moet een rechter daarmee?” misschien moet je je dan bedenken dat je het niet weet en dat er dus niet iets geëist wordt waar al aan voldaan wordt, om vervolgens uit te zoeken wat er wel geëist wordt. Het gaat niet om het boek van dankbaar, maar om het dagboek van Maaike waar hij niet uit mag citeren en wat hij niet mag gebuiken voor zijn eigen boek.

   • @Ruud

    Ja, ik begrijp je. Maar de inzet van dit KG is niet de vermeende publicatie van het 500-blz boek Dankbaar c.s. De inzet is het verbod op publicatie, citatie, en bezit van het dagboek van de moeder.

    Wat me daar dan wel verbaast is waarom André Vergeer zo buiten schot blijft. Daar ligt de wortel van het kwaad. Vergeer is de persoon geweest die het handgeschreven dagboek van de moeder heeft overgetypt in zijn tekstverwerker, waarna het dagboek digitaal verspreidt is geraakt.

    Die verspreiding is volgens mij iets waar de moeder nooit toestemming voor heeft gegeven, naast het overtypen van haar verhaal, maar wel de oorzaak is waarom het dagboek nu op allerlei schimmige weblogs wordt aangeboden.

    Dus, ik ben het deels met je eens. Er klopt iets niet, en de reden waarom het nu zo hard wordt opgespeeld is idd niet helemaal zuiver.

   • BTW @Ruud

    Met een voorpublicatie van de titel van je boek: “Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra” lok je natuurlijk ook een reactie uit zeker wanneer je een weblog volkalkt met je vermeende theorie-tjes.

    Hoe zou jij het vinden wanneer – zeg een Don Quichotte – een weblog volkalkt over jouw omgeving en ervaringen die druipen van de voorliefde voor illegale sex-praktijken waarbij jouw naam zijdelings telkens weer valt. En dan plots kondigt dat weblog een boek aan met de titel: Het verboden leven van Ruud H.

    Dan denk je toch ook “WTF?!!”, daar heb ik dus even geen zin in.

    En dan bel je Yehudi M. 😉 Die regelt dat dan voor je.

   • @Ruud

    Vandaar dat ik de preciese dagvaarding wel eens had willen zien.

    Ja, dat begrijp ik, ben zelf ook wel van de details, maar toch denk ik dat hier óók precies het probleem ligt.

    Het is een ‘sign of times’ dat we alles binnen een gedetailleerde, liefst juridische, analyse en context willen voorgeschoteld krijgen. If not, verschuilen we ons achter abstracte termen als ‘vrijheid van meningsuiting’, etc.

    Het tekent een moreel verval, waar in ieder geval de wetgeving niet op voorbereid is. Die volgt het einde van het moreel, niet het begin.

    Persoonlijk vind ik dat zorgelijk. Je daden toetsen aan de wetgeving voor je ze begaat is een levensgevaarlijke tendens.

   • ==
    Het gaat niet om het boek van dankbaar, maar om het dagboek van Maaike waar hij niet uit mag citeren en wat hij niet mag gebuiken voor zijn eigen boek.
    ==

    Dat zeg ik toch de hele tijd (weken, maanden) ook al?

   • ==
    Ik heb toch ook nog beweerd dat dat dagboek zomaar gepubliceerd mag worden? Integendeel, ik benadrukte keer op keer dat dat onrechtmatig en zelfs strafbaar is.

    Maar het gaat over een boek van beweerdelijk 500 bladzijden en dat dagboek is maar 41 pagina’s.
    ==

    Kijk nog even naar de reactie van jouw hand waar ik op reageerde. Je draait nu wel, maar feit blijft dat je daar baarlijke nonsens in neer plempte.

    De verhouding tussen boek en dagboek is niet van belang. Van belang is het auteursrecht over het dagboek en of de schrijfster ervan meneer Dankbaar toestemming gegeven heeft haar dagboek te publiceren. Al wordt het dagboek in een boek van drieduizend pagina’s verstopt, zonder toestemming mag hij het gewoonweg niet publiceren. Niet één op één, niet in delen en niet naar eigen goeddunken aangepaste versie.

    ==
    En ik acht de kans groot dat die gemengd is: enkele eisen worden ingewilligd, maar de meeste afgewezen wegens onvoldoende concreet, onvoldoende gefundeerd, te zeer in strijd met grondrechten als de uitingsvrijheid. Nogmaals: een boek bij voorbaat verbieden kan niet in Nederland, dat zou in strijd zijn met de grondwet.

   • Op RIK staat een mooi plaatje van, op het oog, het stofjasje van het uit te brengen boek. De titel is ongewijzigd en het achtergrondje is buitengewoon veelzeggend. Mooi handschrift, ook.

   • @ Disputax
    http://www.dekrantvantoen.nl/vw/article.do?id=FKC-20130213-01003007&vw=org&lm=mem%2Cvaatstra
    Genoeg aanwijzingen dat Maaike ‘er klaar mee is’, uit haar eigen naam.
    Maar veel tegenstand ervaart met het opzeggen van ‘de samenwerking’.
    Eigenlijk vraagt Wim dat Maaike zich inzet om de moordenaar van haar dochter vrij te krijgen..
    Hoe bizar is dat?
    De familie van Jasper en Jasper zelf… wil ook niet in contact met Wim & Co.
    Lijkt me ook vrij logisch gezien..de bewezen genadeloosheid van Wim &Co..

    Titel voor een boek…
    De Bizarre realiteit van Wim Dankbaar..
    Lijkt me ook veel passender.

 27. Als Knijff nou slim is vraagt hij de familie Poot als getuigen en hun bankrekeningen om zo voor eens en altijd vast te stellen dat het 1 grote hetze is van Poot en natuurlijk ook Baybassin tegen Demmink. Zijn we in 1 keer klaar met al die complottertjes…..

  • ??
   Je legt mij woorden in de mond die ik helemaal niet gezegd heb Ruud.
   Heb je gebrek aan een goed argument voor je gedrag waar ik je op aansprak?
   Beetje flauw, slap geouwehoer van je.

 28. Oei druk hier deze ochtend. Ik voel een vroege vrijdagmiddagborrel aankomen 😉

  Harro Knijff was in de Westenberg-zaak (de Micha claim zeg maar) de advocaat van Hugo Smit (de advocaat die samen met Micha was gedaagd). De advocaat van Micha was Matthijs Kaaks, nu de advocaat van de Roestige Spijker, een stichting van de Fam Poot, zoals die Amerikaan van de Roestige Spijker ook volmondig toegeeft in zijn eerste interview met Myra.

  In de zaak Westenberg werd al snel duidelijk, en geoordeeld, dat Micha Kat niets te verwijten viel (hij vierde deze overwinning nog samen met Kaaks en een fles champagne), en het gevecht ging eigenlijk alleen nog tussen Smit en Westenberg die samen faalden om een schikking te treffen.

  Micha Kat stond toen (al) “grijnzend langs de kantlijn”

  Kat maakt zich overigens geen zorgen over zijn eigen rol in de zaak. Volgens de journalist is elke beschuldiging aan zijn adres van de baan; er zou geen twijfel meer bestaan over de correctheid van de citaten in zijn boek.

  Later escaleerde de zaak weer enigszins, en vooral omdat inmiddels de Fam Poot zich in de strijd had gemengd, en uiteraard ging voor de aantasting van de integriteit van Westenberg. Iets waar Westenberg zich met alle macht tegen verzette. Tot een paar maanden geleden is de Fam Poot nog bezig geweest om Westenberg onderuit te halen.

  Vanaf die tijd is Micha ook ‘gekocht’ door de Fam Poot, en schrijft hij stukjes conform de Poot agenda, de advertentie-copy, de Demminkdoofpot site, etc, etc.

  Volgens eigen zeggen krijgt Kat “alles van de Fam Poot”, zoals blijkt uit een chatbericht tussen Micha Kat en Eric Donk:

  [2/26/2012 5:10:04 PM] michakat: of bel Chipshol.. heb je dat ooit zelf gedaan? leg ze ujit wat je kunt doen… zij zijn nu ook hard aan het inhakken op Emster..

  [2/26/2012 5:10:15 PM] Eric Donk: ja ik heb ze meerdere keren gemaild

  [2/26/2012 5:10:30 PM] michakat: en… nooit antwoord gehad??

  [2/26/2012 5:10:43 PM] Eric Donk: nope

  [2/26/2012 5:10:53 PM] michakat: fuck zeg, dat vind ik echt smerig

  [2/26/2012 5:11:08 PM] michakat: zijn hebben de milhjoene. ik krijg ook alles van hun.,/strong>

  Anyway, het zet allemaal de Micha Claim in een ander daglicht, en de rol van de Fam Poot, maar ondergraaft ook volkomen dat gejank van Micha Kat dat hij de enige onafhankelijke journalist is. Als er één jorunalist is die zich voor het verkeerde karratje heeft laten spannen is hij het wel.

  • Zeer goed ZIva!! Kat beschuldigt zowat geheel Nederland ervan chantabel te zijn maar hij is natuurlijk God himself en niet om te kopen, terwijl hij aan de leiband zit bij Poot. Iets van de pot de ketel verwijten of zoiets?? *kijkend wie Kroelie wil omkopen*

  • Oké, Ziva, duidelijk bewijsmateriaal. Wel de aantekening dat dit dus stamt van 26 februari 2012.

   Die episode dat Kat opeens terugkwam uit Laos op zijn flat te ontruimen, omdat hij de huur niet meer kon opbrengen, dat was volgens Google in april 2012 (ik zocht met “micha kat terug naar Nederland flat ontruimen”. Toen is hij gearresteerd en heeft een tijd in voorarrest gezeten. Rond die tijd meldde hij, of iemand, dat weet ik niet meer, dat zijn toelage door de fam. Poot gestopt was.

   Inmiddels woont hij nog steeds in die flat in een keurig nieuw gebouw, dus goedkoop zal dat niet zijn. Wie de huur betaalt blijft onduidelijk. Zelf heeft hij (althans legaal) niks, want hij heeft tonnen aan dwangsommen verbeurd en op alles in beslag gelegd.

   Poot betaalt de huur? Iemand anders? Kat heeft donatie- of andere gelden die hij buiten de beslagleggingen weet te houden? We weten het niet. Ik in elk geval niet.

   • @Ruud

    Ja, de huidige financiering van het Kat-empire is mij ook niet helemaal duidelijk.

    Het klopt dat er op een gegeven moment ‘geroddeld’ werd dat de Poot-toelage was gestopt als gevolg van Micha’s Holocaust-ontkennen. Waren de Pootjes niet zo van gecharmeerd. Maar dat is kennelijk bijgelegd, anders kom je niet in vertegenwoordiging naar het 10 jaar KLOL-feestje.

    Micha is commissioned door zijn uitgever om een updated versie uit te brengen van zijn boek “Boekhoudfraude”. Ik neem aan (!) dat hij daar een voorschot voor heeft ontvangen.

    Wie de huur betaalt van zijn appartement in Schiedam, terwijl op al zijn bankrekeningen een beslag ligt weet ik niet. Ik denk dat hij het speelt via een rekening die niet op zijn naam staat, zoals dat je hem moet mailen voor de bankrekening als je wilt doneren.

    Daarnaast was de opmerking van Arend Zeevat een aantal weken geleden wel aardig. De opmerking refereerde aan de ruzie die tussen Arend en Micha ontstond in het bestuur van de Harm Bos Stichting. Grondslag van de ruzie was Micha’s wens om zijn waardevolle bezittingen in de Stichting onder te brengen om ze zo aan eventuele beslagleggingen te onttrekken.

    Nota Bene op de site van onze Alex Nieuwsbreker door Arend opgebiecht

    Het is allemaal uiterst schimmig met Micha Kat..

   • Wat ik vermoed is dat Micha Kat niet meer ingeschreven staat bij de GBA op het adres in Schiedam, maar dat bijv zijn zoon er staat ingeschreven. Dat verklaart die factuur van die rijlessen aan dat adres, maar ook waarom er nog steeds geen deurwaarder op dat adres heeft aangeklopt om Kat’s bezittingen te veilen.

    Ik geef hem daar overigens geen ongelijk in. In zijn situatie zou ik ook creatief worden.

    Wat me wel verwondert is waarom Kat het zo ver heeft laten komen. De verbeurde dwangsommen lopen inmiddels in de tonnen, en daar kom je, mits je een schikking treft, nooit meer ongehavend uit. Het is Kat’s absolute Achilleshiel IMO. Micha moet wel doorvechten, anders is hij voor de rest van zijn leven failliet.

   • “Wat me wel verwondert is waarom Kat het zo ver heeft laten komen. ”

    Zelfdestructieve neigingen op basis van psychische problematiek. Dat dwangmatig iemand anders de schuld moet krijgen (bijv. Westenberg) hoort ook bij het ziektebeeld.

    Voor mij overduidelijk, maar ik ben geen psychiater.

Reacties zijn gesloten.