Vooraankondiging: ‘FaalHaas van het Jaar’ en ‘Swapichou Jaaroverzicht’


Goedendag van de nieuwkomer. Ja inderdaad ik ben het @Beowulf.

Er is mij als jongste bediende gevraagd in alle vrijheid iets te doen om het einde van het jaar in te luiden. Gewoon omdat ze bij @Swap graag iets anders willen doen. Dus daarom.

Kort achtergrondverhaal.
Elk jaar begint iedereen te miepen over jaaroverzichten, uitreikingen en ander gedoe. Cabaretiers doen gewillig mee en bereiden een oudejaarsconference voor. Nieuwsprogramma’s doen niets anders en halen oud nieuws nogmaals aan. Radiostations laten alle liedjes nogmaals horen. Ze doen natuurlijk ook nog eens een top-100 aller tijden en de hele reutemeteut. Er worden her en der overal op het laatste moment nog wat awards uitgereikt en weet ik veel wat voor ellende nog meer.

Dus ja inderdaad, ik persoonlijk walg ervan en dus juist daarom gaan we (onder mijn leiding) dit jaar precies hetzelfde doen. Swaps eerste jaar!
Waarom? Gewoon omdat het kan!

Nu kwam @Sander al aan het eind van de zomer met het idee voor de FaalHaas. Toen hij nog vakantie had. Maar omdat nu iedereen @Swap Brigade het heel druk heeft heb ik voorgesteld om de projectleiding te doen. Dat vonden ze best!
Dit wordt na Koos mijn tweede project. Laten we maar meteen beginnen. Twee dingen die van belang zijn, of beter gezegd twee doelen:

Doel 1.) De FaalHaas van het Jaar Award: de complotter die het presteerde om zichzelf totaal buitenspel te zetten. Wie had de lelijkste actie, het slechtste verhaal? En waarom? Ging het om één actie of was alles van hem of haar onvergeeflijk? Links mogen erbij, maar een trefwoord is ook goed.

Dus. De meest kansloze faalhaas in complotterland van 2013? U mag het zeggen!
–          Wie?
–          Waarom?

Treedt u graag toe tot een select eliteploegje? Dat de verkiezing voorbereidt?
Komt er een publieke stemming? Wilt u in de Redaksie?
Helpt u mee de award kleien? Of zelfs uitreiken? U mag het zeggen!

Doel 2.) Het Swapichou Jaaroverzicht: was er dan ook maar iets memorabel?
Zo ja wat dan? Iets wat u bijzonder irriteerde? Wat was nu eigenlijk leuk? Wat blijft u bij staan? Waar moest u nu van huilen? U mag het zeggen.

Uw meningen, vox populi, opinies, gedachtes e.d. hieronder graag.
Wij pikken ze mee, beloofd! Wordt *heel snel* vervolgd…

254 thoughts on “Vooraankondiging: ‘FaalHaas van het Jaar’ en ‘Swapichou Jaaroverzicht’

  • Maar….. Met zijn artikel over Paes was ik het in grote lijnen eens. Letterlijk het eerste stukje in jaren tijd. Ik geloof zijn observatie over Matt Hoorn ook wel.

   http://www.klokkenluideronline.is/2013/12/arthur-paes-vernederd-in-pedo-zaak/

   Eerder was het trouwens de inschatting van Micha dat de duistere pedokrachten het zouden winnen en de integere journaliste het daartegen af zou leggen, maar toen meende ik dat zijn fopzaakjes geen maatstaf zijn in een echt verhaal en dat ze dit ondanks de kaasverhaaltjes van Kraaimsaait Calimero glansrijk gaat winnen.

   Nu is hij trouwens ineens vol lof over rechter van Walraven, het kan verkeren.

 1. Powned: Jasper S. verdient miljoen #Vaatstra
  Jaja, we gekkies als Martijn worden weer eens genoemd.
  En wel door De Koreaanse Slet 👿 *what’s in a name*

  Denkt u, of gelooft u dat bovenstaande een punt heeft of belangrijk zijn, dan raad ik u aan om eens langs te gaan bij de volgende websites.

  swapichou.wordpress.com…
  disputax.blogspot.nl…
  barracudanls.blogspot.nl…

  Gelukkig wat mensen die hun vrije tijd verdoen om wat gekkies af te stoppen. Helaas lukt het niet erg goed. Maar de schuld daarvan ligt bij de overheid wegens weinig kordaat optreden. Freedom is a bitch yeah!
  De Koreaanse Slet | 04-12-13 | 21:40

  Plus nog veel meer comments van DKS. Rara, wie zou dát nou zijn… *lol*

 2. Die beeldspraken van Micha worden met de dag bizarder. Wat is het toch ook een stripfiguur:

  EEN VOOR EEN WORDEN ZE EXPOSED EN NEERGESABELD ALS EEN UI WAARVAN ALLE SCHILLEN WORDEN GEPELD TOT EEN ROTTEND, STINKEND HART ZICHTBAAR WORDT

  Uien pellen met een sabel? Wat valt er überhaupt nog te pellen als je er al op inhakte? Dan is hij toch al aan stukken? En sinds wanneer heeft een ui een hart? Dan moet ik eerder aan artisjokken denken ofzo.

  Ik had er eerder van gemaakt:

  ÉÉN VOOR ÉÉN WORDEN ZE EXPOOST EN MET EEN SABEL GEROOID, ALS EEN ARTISJOK WAARVAN ALLE BLAADJES WORDEN GEPELD, TOT EEN ROTTEND, STINKEND HART ZICHTBAAR WORDT.

  Hij husselt nu verschillende beeldspraken door elkaar die soort van tegenstrijdig zijn. Op deze manier is er in ieder geval een soort eenheid van handeling. Maar het blijft vreemd om zulke dingen met een sabel te doen.

 3. nog even een nieuwtje waaruit men eventueel op zou kunnen maken dat Swapichou of Barracuda de grootste faalhaas is! Dit om wat diversiteit qua keuze aan te stippen. 🙂

  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/bewezen-complotdenkers-hebben-gelijk/

  “De meest recente studie in dit verband, werd op 8 juli jl. gepubliceerd door psychologen dr. Michael Wood en dr. Karen Douglas van de Universiteit van Kent (UK). Hun studie was getiteld: ‘Wat is er met WTC-gebouw no. 7? Een sociaal-psychologische studie van een online-discussie over 9/11-samenzweringstheorieën.’ Een studie die dus de commentaren van ‘aanhangers van complottheorieën’ vergeleek met de conventionele commentaren van anti-samenzweringstheorieën op nieuws-websites.

  Het ging daarbij om een ‘neutrale kijk’ op het gegeven dat ‘WTC-building no. 7′ ná de aanslagen van 9/11, het onderwerp is geworden van veel theorieën die de officiële versie van de gebeurtenissen tegenspreken. Sterker nog, het instorten van dit WTC-gebouw wordt niet eens genoemd in het officiële rapport van de onderzoekscommissie rondom 9/11.”

  • Dr. Kevin Barrett? Wij van WC Eend. Ik geen geen complotdenker die zo agressief uit de hoek komt en onderzoeken steevast uit hun context citeert. Vraag maar aan zijn zoon die van de waaromstuit anti-complotter is geworden. Er staat ook nog een filmpje op YouTube waar zijn hele voormalige universiteit hem wegjoelt.

  • Het wordt wel genoemd in het rapport van NIST. Je zou het eens moeten lezen, dan leer je nog wat. Er wordt zelfs gesproken over explosieven en waarom die uitgesloten worden. Lees het rapport ipv een site met verkeerde info

  • Al heel lang hoor. Omdat het uit ging met zijn vriendin of aanstaande vrouw. Voor Micha Kat is iemand dan automatisch meteen homo en dus ook pedo en kinderkanibaal. Zo simpel.

 4. Hoe gaat het jongens? Ik zal wel een lastpak zijn geweest de laatste 2 jaar dat ik aan de bier zat? Ik kijk nu anders aan tegen de dingen in het leven, en maak er geen paradox meer van en een clownscircus. nieuwsbreker zal wel gaan veranderen van karakter inhoud en artikels.

  • @nieuwsbreker,
   Het gaat prima, maar ’t is een drukke maand 😕
   Jij bent de eerste die ik nu al succes + de beste wensen wens.
   De beste wensen dus!

 5. Zo dat gaat lekker hier, er komt van alles voorbij waaien wat normaal vast hoort te zitten.
  Xavier, lay down…..

  • Nou, dat kun je zeggen @Wynona…
   Ben je weer beter 😛

   Het is hier ook lekker onstuimig trouwens…blij dat ik niet in de file sta. Jammer dat ik niet in Scheveningen kan zijn vanmiddag 😦

    • Aah. Maar wat die malloten betreft, daar ben je gelukkig zelf bij.
     Iets anders (nou ja…) 😛 Hoorde dat er misschien een jury gezocht wordt voor de FaalHaasverkiezing. Interesse?

   • Geen interesse, want ik wil de genomineerde FaalHazen geen podium bieden op dit mooie blogje. Zij hebben hun eigen speelplaats 😉

 6. Even een lekker fout onderwerpje. And now something completely different 😕

  Gisteravond werd voor de 8e keer Het Eerste Amsterdamse Sinterklaasgala voor Volwassenen gehouden. Op het gala is ook de uitreiking van de Zak 2013! (…)
  De Zak wordt elk jaar op 5 december uitgereikt aan de BN’er die zich het afgelopen jaar het meest heeft misdragen.
  Of, volgens de Televaag: De ‘prijs’ is bedoeld voor diegene die zich in 2013 op de meest brutale of beschamende wijze heeft laten leiden door “hebzucht, wansmaak of een andere grove ondeugd”.

  Er waren 4 BN’ers genomineerd:
  – Philippe Remarque | Hoofdredacteur van de Volkskrant
  – Coen van Veenendaal | Medeoprichter van Alpe d’HuZes
  – John Ewbank | “De W van wakker stamppot eten”
  – Piet Moerland | Bestuursvoorzitter van de Rabobank.

  En 3x raden wie De Zak heeft gekregen: John Ewbank!
  Terechte winnaar voor het uitpoepen van een draak van een plaat *als je het mij vraagt* Hoewel, iedere Koning krijgt het Lied dat het Verdient. Zo is het ook 😈

  *inspiratie opdoet voor de FaalHaas*

  • @JDTV,
   Punt. Was die naam eerlijk gezegd al vergeten. Eigenlijk zou die verkiezing ook gewoon over moeten. Met bij de nominaties de omschrijving:
   – Coen van Veenendaal | Meesteroplichter van Alpe d’HuZes.

   Alleen is een Zak wat mij betreft nog te friendly voor dit soort oplichters. Je hebt laffe honden en extreem laffe honden.

 7. Wat mij betreft is martin tokkie vrijland vandaag de faalhaas met zijn artikel over Nelson Mandela, wederom te triest voor woorden. Ik hoop dat bij zijn 3 trouwe volgers dit in het verkeerde keelgat schiet…….

 8. Update DKS op PowNed: gisteren kwam de Onvermijdelijke Joris met den Hamer en joriste De Koreaanse Slet alsnog weg. Na al die jaren… Alleen en uitsluitend bij 3 of meer verzoeken plaats ik een spiegeltje 😎 van het fittietopic dat op het randje was, maar voor velen niet eroverheen.

 9. vr 06 dec 2013, 10:19
  EXCUSES
  AMSTERDAM – Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden heeft er vanmorgen enige tijd een artikel op telegraaf.nl gestaan waarbij op onsmakelijke wijze een link werd gelegd tussen het overlijden van Nelson Mandela en het einde van het Sinterklaasfeest.
  Dit had nooit mogen gebeuren. Onze excuses daarvoor.

  Zodra de eindredactie in de gaten kreeg dat het artikel toch gepubliceerd was, is er ingegrepen. We hebben echter niet kunnen voorkomen dat het toch nog een klein half uur te lezen is geweest. Het betreft hier een flauwe grap, die nooit gepubliceerd had mogen worden. Het leert ons weer dat het nooit gepast is om tijdens ons journalistieke werk grappen te maken rondom treurige onderwerpen als het overlijden van mensen. Zelfs als het niet de bedoeling is dat deze worden gepubliceerd, is er een risico dat dit toch gebeurt. Daar is dit een voorbeeld van.

  De Hoofdredactie

  *iets gemist heeft*

  • hahaha ja @teigertje… voor mij heeft die woordvoerder de ‘Citation du jour” gescoord:

   MIcha: Zeg Job, kan ik een interview krijgen met Opstelten?

   Woordvoerder: “Nee, Micha, je bent geen journalist. Dus dat kan niet”…beep..beep..beep..

   K.O.

 10. mijn lijstje voor 2013:
  1. Martin Vrijland -> voor zijn rol in de Anass zaak
  2. Micha Kat -> voor zijn angsten voor de rechtszaken, chocolade letters en antisemitische teksten toelaat.
  3. Arend Zeevat -> komt er nu pas achter dat hij al jaren genaaid is.
  4. Swapichou -> omdat ze als anti complotters er twee keer naast zaten in een onderzoek.
  5. DonQuijotte -> door zijn dreigmailtjes en ook niet bij een clubje hoort.

Reacties zijn gesloten.