Swap’s VriMiBeauX (wie schrijft -?) *update*

Beste en Waarde Swapicanen, stamgasten, reageerders, reag(l)uurders, håt0rz & prªtØrz,

Alweer veel te snel (?!) is het vrijdagmiddag. Tijd voor ons wekelijks ritueel: de vrijdagmiddagborrel 🙂

Nu wil de ironie dat het Swap-team momenteel écht geen zin tijd heeft om een topictekst te schrijven. De prioriteiten vliegen even alle kanten op, behalve naar het borreltopic. Laat staan dat er tijd is om plaatjes erbij te zoeken 😉 Dus hierbij de oproep: wie kopt ‘m in?

Wie schrijft dé tekst voor de VriMiBo?
Wie voelt zich geroepen om een leuke, luchtige en vooral vrijdagachtige topictext te boetseren, liefst nog met wat leuke weekendplaatjes? 😛

Stop uw creatie vanaf nu in de comments -teksten en links naar plaatjes enzo- en de beste/leukste komt ergens later vandaag op deze plaats te staan. Beoordeling geschiedt middels stemming dan wel willekeur (dat is nog niet bekend in dit stadium). Voorkeuren voor inzendingen of combi’s kunnen ook in de comments (dus stem gerust op elkaar of uzelve). Uiteraard staat er een tegenprestatie tegenover de noeste arbeiT. Een fles van het een of ander geloof ik, zie vorige week!

Succes en plezier, en voelt U vrij enzo!
*snel weer verder gaat*

PS: Complotvrij, als het lukt mag! 😎
#swapichou #cvvmb

=====================================================
Update I (18:00 uur)

😈 *hier had UW topic kunnen staan* 😡

234 thoughts on “Swap’s VriMiBeauX (wie schrijft -?) *update*

  • Bovendien heb ik de afgelopen 2 dagen met enige regelmaat in een doos gezeten, het was een pikzwarte doos.
   -neemt even een sterk drankje, slik,slik-
   -dit was nogal traumatisch voor mij-
   -nu gaat het wel weer-

 1. Nou vooruit dan, iets positiefs voor de vrijdagmiddag…

  The light is much brigh-ter than ever before
  In tri-ni-ty!
  The journey of death- came to its end
  In tri-ni-ty!
  Ill omens ignored- then one soundless flash
  In tri-ni-ty!
  Deaths desert doorway is blasted apart
  In tri-ni-ty!

  The gate-way is open abyss never ending
  Infernal ground zero all are descending
  In tri-ni-ty!
  Now we are all going west
  In tri-ni-ty!

 2. rechtbankverslaggever November 22, 2013 at 12:36 pm · · Reply →

  Geachte schrijver dezes, u beticht mij expliciet van een pedoseksuele voorkeur. U schrijft op korte termijn met een niets verhullend weblog over deze kwestie te komen. Graag zie ik argumenten voor deze stelling teneinde tot een correcte afweging te komen.

  Mijn reactie: Kuch, kuch kuch…
  Jullie weten wel waar dit staat.

  • Tsja. Er wordt verwacht dat dit in de toekomst vaker gaat gebeuren. Deze vrouw had geen sociaal netwerk (meer) en was circa 74 bij haar vermoedelijke overlijden (2003). Mensen worden steeds ouder, familie of vrienden vallen weg, op thuiszorg etc wordt alleen maar bezuinigd. In veel grotere steden hebben mensen amper contact met hun buren.

   Maar tien jaar dood zonder dat je gemist wordt is wel héél lang. Schokkend.

  • Update 23-11
   Het verhaal van de na 10 jaar dood aangetroffen vrouw wordt zo mogelijk nog triester dan het al was. Zij blijkt een dochter (68) te hebben, die zich ongewenst voelde en 20 jaar geleden voor het laatst contact met haar moeder had.

   AD: Háár moeder lag 10 jaar dood in huis
   De vrouw die 10 jaar dood in huis lag, zonder dat één iemand haar miste, blijkt tóch een kind te hebben. De 68-jarige dochter reisde gistermiddag ‘met een onwezenlijk gevoel’ naar de Jan Porcellisstraat in Rotterdam-West. In een gesprek met het AD vertelt dochter Evelyne dat ze haar moeder 20 jaar geleden voor het laatst sprak. ‘Ik was een ongewenst kind en dat liet ze voortdurend blijken.’ (…)

   • Ja… Het is en blijft triest maar als je geen liefde geeft hoef je het ook niet te verwachten. Familie is alles. Als je dat vergeet verdien je het eigenlijk alleen te sterven.

   • Dit is haar verhaal natuurlijk, het kan zo zijn, er kunnen ook wel dingen gepasseerd zijn die ze vergeten is. In de praktijk blijkt het toch vaak wat genuanceerder te liggen.

    Laatst keek ik Geer en Goor, (ahum), daar zaten ook allerlei echt oude mensen van rondom de 90 hetzelfde te vertellen, geen contact met de kinderen.
    Dat is de realiteit.
    Je moet eens gaan kijken in het weekend in het verpleeghuis, dan zie je hoe weinig mensen er op bezoek komen bij hun naasten.

    • @Teigertje: dat klopt. Ik heb ook een keer “moeten” werken daar (ahum :)). In die 80 daar heb ik dat ook gezien, amper bezoek. Best triest 😦

   • “Als je dat vergeet verdien je het eigenlijk alleen te sterven.”

    Lees ook iets over de achtergrond van de overleden vrouw en heroverweeg dan je ongefundeerde en keiharde oordeel?

    • @Ruud

     Ik geloof niet in dat soort slachtofferschap. Als je jouw bloedeigen kind verwerpt heb je dat (die eenzame dood) jezelf aangedaan. Ongeacht traumatische ervaringen uit het verleden. Ouders hebben een voorbeeldrol, ook ik ben niet ongeschonden uit mijn kindertijd of pubertijd opgestaan maar ik weiger mijn kinderen te pijnigen met mijn pijn uit het verleden. Dat zouden meer mensen moeten doen. Dan zou de wereld snel wat mooier worden.

   • Een fenomeen wat wel ‘intergenerationele overdracht’ genoemd wordt. Zie je ook bij mishandeling, aangeleerde hulpeloosheid, slachtofferschap of emotionele manipulatie.
    Concepten en patronen gaan vaak van ouder op kind over. Moeilijk om je daar aan te ontworstelen, als je van jongs af aan iets voorgeleefd krijgt, van hoe je met jezelf, mensen en situaties omgaat. Moeilijk, maar niet onmogelijk!

   • @Swapichou
    Ben het in deze met Ruud eens.
    Er zijn situaties die zo uit de klauwen lopen dat er helaas geen andere keuze is.
    Wij kunnen hier niet over oordelen, ik in ieder geval niet.

 3. Hmm, doe mij maar een twee glazen rode wijn @Swap, want if true dit bericht gaat zo mijn volgende week verpesten:

  #BreakingNews IRNA: Western diplomat: 5+1 have admitted #Iran has the right to enrich uranium! #Israel

 4. Haha, Micha Kat legt zijn bedoelingen nog even uit (01m42s)

  “Je hebt op zo’n zitting de kans om, weetjewel, de zaak gewoon he-le-maal te domineren en iedereen te manipuleren en die hele courtroom, weetjewel, in mijn dienst te laten staan want ik weet: het zit erin. Maar goed, dat is een leerproces.”

  • Gemist, wel in de aankondigingen gehoord. Even de schade inhalen vandaag. Volg beide kwesties (Piet en PowNed) met belangstelling.

 5. Xaar is weer even terug (even, heb nog steeds bezoek van mijn surrogaat broer, dus ff snel copy paste wat ik vanmiddag zag))

  Ik zag het bericht van Koos op de site van de molenwiek. Weet niet of het al is gemeld. Maar ik kan dat heel eenvoudig weerleggen.

  Dit was het bericht van Koos:
  Koos van Woudenberg November 22, 2013 at 11:01 am · · Reply →
  Tijdens de rechtszaak tegen Wim Dankbaar zat Sander (ik denk dat hij het was) helemaal onderuitgezakt, aan een stuk door te Twitteren. Steeds was hij in de buurt van mensen die stonden of zaten te praten. Ik zag hem een paar maal praten met Rob Zijlstra, de “rechtbankverslaggever.”

  Toen iemand vroeg wie hij was wat en wat hij kwam doen verschoot hij enorm van kleur, en ontkende van swapichou te zijn. ‘Swapichou, wat is dat?’ stamelde hij.

  Van mij mocht hij er daar bij zijn. Maar speel open kaart. Zeg wie je bent en wat je komt doen, en geef je mening. Daar heb ik meer respect voor dan dit verschrikkelijk achterbakse gedoe.

  ls Swapichou, en Barracuda inderdaad door de overheid zijn opgezet -en worden gesteund dan zijn daar ambtenaren op aan te spreken.
  Zijn het dan ambtsmisdrijven? Dat zou zo maar eens kunnen.

  Ik kan hem uit de droom helpen. de enige die daar was vanuit Swap was ik, en ik heb me ook netjes voorgesteld aan iedereen. Degene die Koos bedoelt is Ritzo ten Cate. En ja, dat is ook een journalist en zat inderdaad uitgezakt en arrogant daar. Ik probeerde ook contact met hem te zoeken, lukte niet. Laat Koos maar even Googlen. Complotters moeten eens leren om ook eens te gaan onderzoeken..

  • Afdreiging:

   Tot slot nog iets over Freddy Vaastra. We geven hem bij deze een ‘laatste waarschuwing’ want we weten veel meer over zijn criminele activiteiten dan we hier reeds prijsgeven. Freddy, hou op en wees lief tegen je moeder zoals een goede zoon betaamt! Koop een bloemetje man!

   Volgens mij is dat niet strafbaar, maar het zou het eigenlijk wel moeten zijn.

   • Volgens mij zou dat heel wel strafbaar kunnen zijn. Het is een ondergeschoven kindje, maar er is een zogeheten algemeen dwangartikel:

    Artikel 284

    1. Met gevangenisstraf van ten hoogste negen maanden of geldboete van de derde categorie wordt gestraft:
    1°. hij die een ander door geweld of enige andere feitelijkheid of door bedreiging met geweld of enige andere feitelijkheid, gericht hetzij tegen die ander hetzij tegen derden, wederrechtelijk dwingt iets te doen, niet te doen of te dulden;
    2°. hij die een ander door bedreiging met smaad of smaadschrift dwingt iets te doen, niet te doen of te dulden.

    2. In het geval onder 2° omschreven wordt het misdrijf niet vervolgd dan op klacht van hem tegen wie het gepleegd is.

   • Freddy Vaatstra had wat tweets afgelopen week.
    Misschien voelde Kat zich aangesproken en dacht pay-back time.

    Volgens teigert is het enige wat bekend is dat onze Wim een keer in de nacht kwaad is opgebeld door Freddy die iets zei in de strekking van ” ik ruk je kop eraf” (Wim’ s woorden als ik het mij goed herinner), toen Wim flink aan het etterbakken was met zijn flyers en dergelijke.

    Maar ach, daar kun je toch weer een mooi horror verhaaltje aan koppelen.
    Vergeten de mensen de Micha claim misschien wel!!

   • “Het is Marjolijn, Ruud. Niet Marjolein”

    Ja, shit, dat kan ik dus nooit onthouden, ook niet of ze nou visser of vissers heet. Volgens mijn eigen regels had ik het dan na moeten kijken, maar ja, de kinderen van de schoenmaker hebben kapotte schoenen, of hoe het spreekwoord ook gaat, dat zou ik dan ook weer na moeten kijken … Onder de molen is het donker, of zo iets?

   • @Ruud Harmsen,
    Je weet het hè Ruud. Je weet waarom jij de enige bent bij wie ik dit in mijn hoofd haal.
    😛

    Psssht. Was je nou dronken, van de week? 😳
    #durftevragen

   • @Ruud Klacht of aangifte, in beide gevallen wordt een strafbaar feit bij de politie gemeld. Bedenktijd en al dan niet ambtshalve vervolgbaar – er zijn duidelijke verschillen maar uiteindelijk is elke klacht een aangifte, maar niet elke aangifte is een klacht.

  • Het is natuurlijk een hellend vlak. De juridische definitie van bedreiging en afdreiging etc luistert vrij nauw, maar als ik Freddy Vaatstra was, zou ik me hier boos en ongemakkelijk bij voelen. Ik vind dat Micha aanmatigend hoog van de toren blaast, zeker als “journalist”.

   Micha stelt, kort en zakelijk weergegeven:
   • Freddy, laatste waarschuwing, stop en bied excuses aan. Anders geven wij (nog) meer prijs over jouw criminele activiteiten dan we al doen. (suggestie dat deze criminele activiteiten a) überhaupt bestaan en b) bij KLOL bekend zijn, en c) wereldkundig worden gemaakt, tenzij)
   • Freddy Vaatstra heeft de leiding bij operatie ‘sloop de complotdenkers’. (ongefundeerde polarisatie en framing)
   (Micha stelt en suggereert nog veel meer, maar nu even geen tijd om dit uit te werken :()

   Als hij al gelijk zou hebben, dan beschouw ik het als zijn morele en menselijke plicht om het waarheidsgehalte van zijn stelling aan te tonen. Maak het evident, aannemelijk, toetsbaar, whatever. Dit noem ik nog steeds ongefundeerde stemmingmakerij. Van een schmerig-opportunistisch laag soort, ook nog.

   Of dergelijke uitspraken strafbaar zijn, hangt mede af van (ruime of enge opvatting van) juridische bepalingen, de uitleg daarvan. Het kan volgens mij wel degelijk worden aangeklaagd/vervolgd onder een of andere noemer. Ik heb momenteel onvoldoende zicht op de jurisprudentie op dit vlak om specifiek te zijn. Kwestie van onze juristenpoule een tikje geven 😛

   • Oeh… jullie zijn snel, te snel voor mijn reactie… 😳
    Zie dat er al een lid uit onze juristenpoule wakker is. @Disputax! 😛

   • @ Teigertje 10:33,
    “Volgens teigert is het enige wat bekend is dat onze Wim een keer in de nacht kwaad is opgebeld door Freddy….”

    Dat was NIET Freddy.

   • Die relatie met Freddy is volkomen uit de lucht gegrepen en de hetze wordt weer volgens het aloude recept uitgevoerd: er wordt gelinkt naar “informatie” over Freddy die Dankbaar uit zijn duim zoog en daar wordt dan door Micha als “absolute waarheid” (want Wim zegt het) naar verwezen. Vervolgens gelooft zijn horde van schuimbekkende mongolen het en gaan nog meer stalken, lasteren en bedreigen. Dat is het gewenste effect.

    Micha wil denk ik het gezin Vaatstra laten “voelen” dat er nog een doos van Pandora aan laster, leugens en haatcampagnes kan opengaan als ze niet netjes in de maat van de gekkies lopen. In de laatste analyse is het een bedreiging van het hele gezin Vaatstra.

   • Vandaar dat ik ook geen seconde geloof dat die bedreiging van Dankbaar authentiek is. Die was er om een bepaald effect te bereiken en dat zien we dus nu paatsvinden. The proof of the pudding is in the eating.

   • Hoe ze Maaike behandelen doet trouwens heel erg denken aan de manier waarop een uittredend sektelid ook behandeld wordt. Die valse schijncompassie met haar, proberen los te weken van dierbaren, de laster, het is “textbook” sektarisch.

   • Micha chargeert altijd met een complete omdraaiing als hijzelf iets op zijn geweten heeft. Dus als hij hard roept dat hij bedreigd wordt, kan je er de donder op zeggen dat er een bedreiging van hem afgedekt wordt. De patronen zijn echt doorzichtig.

   • Dat doet ‘ie zeker, dat vond ik dus ook. Mag dan ook gewoon gezegd worden, naast alle irritatie over scheldpartijen en dronkenmansvenijn. Dit doet @nieuwsbreker gewoon goed!

    *ga dus zo doorrr @nieuwsbrekerT*

 6. Wat een (imo) mooi en treffend geschreven artikel van rechtbankverslaggever Rob Zijlstra weer, getiteld De Rechtspraak.
  Het eerste en laatste gedeelte ervan neem ik hier graag even over:

  De Rechtspraak maakte deze week wereldkundig dat de Rechtspraak werkt aan een sneller en slimmer strafproces. De Rechtspraak – dat zullen de rechters wezen – wil strafzaken op een efficiëntere manier afhandelen.

  Er is een werkgroep opgericht dat Kwaliteit en Innovatie heet en wordt afgekort als KEI. De groep onderzoekt hoe digitalisering kan helpen het strafproces te vereenvoudigen. Zodra de werkgroep iets heeft gevonden, wordt dat ondergebracht in een versnellingsproject.
  De rechtbank Noord-Nederland kan fungeren als proeftuin. Dan komt er een testfase en daarna wordt het landelijk uitgerold.

  Dit klinkt niet best.

  Al langere tijd wordt beweerd dat het strafproces steeds ingewikkelder wordt.
  Dat komt omdat de samenleving ondoorgrondelijker is geworden, ongeduldiger ook, de criminaliteit internationaler en opsporingstechnieken gecompliceerder.
  En juist in zo’n tijdgewricht moet het sneller, efficiënter, eenvoudiger.

  Schrijver Arnon Grunberg rekende er deze week op de voorpagina van de Volkskrant nog mee af. De schrijver schreef: ‘Een van de fnuikendste religies van de laatste decennia is het geloof in efficiëntie (…) Aan de basis van alle innovatie en creativiteit staat inertie.

  Traagheid dus.

  [casus]

  Beste KEI-werkgroep, uw rechtbankverslaggever in alle bescheidenheid: misschien moeten we mannen als Gaston die het ook niet kunnen helpen, niet meer lastig vallen met het strafrecht.
  Dat is niet efficiënt, maar volgens mij wel veel slimmer.
  Denkt u er vooral rustig over na.

 7. Micha Kat gaat zo absurd in de aanval om zijn verlies van gisteren mbt de Micha Claim te compenseren. Zo werkt dat in het koppie. Voelt Micha zich kleiner worden door teleurstellingen of gebrek aan bevestiging dan gaat hij onmiddellijk op zoek naar een slachtoffer die hij zonder aanleiding keihard gaat aanvallen. Hij pompt zichzelf daarmee op.

  Micha’s zelfbewustzijn heeft het conflict nodig.

  Wat me dan wel weer een beetje verbaast is dat niemand van zijn Micha Claim investeerders opvalt dat Micha in zijn filmpje met zoveel woorden toegeeft dat de Micha Claim min of meer faalt qua rendement.

  • @Swap

   Dat gaat het dan idd niet. Hoewel het conflict letterlijk een survival-skill is voor types als Kat veroorzaakt het een steeds groter isolement. Die vlucht voorwaarts waar @Jeroen naar refereert is een signaal voor dat toenemende isolement.

   Dat zal alleen maar groter en intenser worden tot er geen weg meer is. Wat dan volgt is een zeer ernstige depressie door het bewust worden van het eigen falen. Daarna is er vaak, en zeker bij oudere gevallen, slechts nog de gang naar een brug.

   • Ja, voor een normaal mens wel, maar niet voor het type Kat. Die voelen dat niet.

    Bijvoorbeeld, een normaal mens zou helemaal gek worden van de beslagen op zijn bankrekeningen, een waslijst aan strafzaken, etc etc. Een normaal mens zou op een moment gaan nadenken wanneer hij keer op keer een geconfronteerd wordt met partners die gillend weglopen, werkgevers die doorlopend de relatie beeindigen, etc etc.

    Maar Kat niet.

   • Nou ja, niet dat het een verrassing gaat worden waar @Niccolo mee gaat komen, maar ach, de man is net terug van een mooie enerverende half werk/half vakantie trip in of door Zuid-Amerika, en wil graag naast zijn warrige stokpaardjes zijn nieuwe vakantie-fantasietjes komen delen.

    De man is anders ook maar zo alleen.

  • In het kader van die vlucht voorwaarts wil hij geloof ik ook graag dat de familie Vaatstra hem gaat aanklagen en hij zou het gevoel hebben dat ze “in zijn dienst staan” als dat gebeurt. In zijn “urgent call” van gisteren vond hij dat de rechtszaalbewakers in zijn dienst zouden hebben gestaan als ze hem hardhandig verwijderd hadden. Zou niemand er overigens van moeten weerhouden om zo’n aangifte alsnog door te zetten. Het is natuurlijk een maniertje om die moordzaak tot in lengte van dagen uit te kunnen melken, zonder dat er sprake is van wat voor nieuw feit dan ook.

  • Ja, op een of andere manier heeft Micha Kat zijn vele rechtbank confrontatie’s weggeschreven als zijn persoonlijke arena waar hij de NWO gaat omduwen. Als het ware verdraait hij hiermee zijn falen naar een positief zelfbeeld.

   Dat benadrukt hij nog eens door die uitspraak van ‘in mijn dienst’ richting zowel rechter als parketwacht. Immers het is Micha Kat die deze zaak voor de rechter brengt, en daarmee eigenaar is van deze zaak. Hij is de baas en niemand anders.

   Helaas voor Micha denkt voor de rest niemand daar zo over.

   • @Ziva

    Raar ziektebeeld trouwens. Zodra het geld op is, wat naar ik heb mogen vernemen spoedig zal zijn, dan sta je toch mooi op straat en wordt je dus geconfronteerd met je falen. Dat kan niet goed gaan.

   • Even iets heel anders. Zit je lekker op de zaterdagmiddag een tietenblogje door te bladeren, zie je daar een ex-vriendinnetje posen. En ik maar denken dat al die meiden CGI waren! 😀 Ha!

     • Eind 2010 gooide hij ook al de handdoek in de ring, erkende psychische problemen te hebben en kondigde aan hulp te gaan zoeken. Was net na de breuk met Dankbaar en onenigheid over invulling en moderatiebeleid KLOL.

      *jaaah mjensuh, toen keek Sander al eens rond in Plotterland*

   • @Swap

    Nou nee, die kans zit er niet in. De medicijnen die de Kat’s van deze wereld krijgen zijn om de depressie’s of angstaanvallen tegen te gaan; mood stabilizers.

    Om zijn stoornis te behandelen – of eigenlijk beter beheersbaar te maken – is een intensieve psychotherapie nodig, die Kat dan wel vrijwillig moet accepteren. En daar zit vaak het grootste probleem.

    En dan nog.

   • @Sander

    Ja, meestal komt dat (tijdelijke) inzicht op het moment van een zware depressie. Zo ook bij Kat in die periode.

    Kan zijn dat Kat inmiddels wel weer zijn therapie heeft opgepakt. Zijn opmerking in het ‘verslag-videootje’ op 1:20: “..ik zou het ook wel kunnen inmiddels, dat ik dan ook rustig blijf” lijkt daar namelijk een beetje op. Inzicht in de eigen emotionele wanorde is een belangrijk onderdeel binnen de therapie.

    Al kan het ook zelfmedicatie zijn, want in de aanloop naar dat zinnetje zie je hem al weer gasgeven richting het emotionele ravijn.

   • @zivac
    Een intensieve psychotherapie aangaan zie ik niet gebeuren. Ik schat zo in dat Micha’s persoonlijkheidsstructuur daarvoor veuuls te wankel is.

    Hooguit zou een steunend, structurerend, inzichtgevend contact, waarbij Micha de regie heeft en houdt, enige soelaas kunnen bieden. In geen geval een openleggende, confronterende of integratieve vorm van therapie. Werkt alleen maar escalerend en ‘decompensatoir’. Dat gaat ‘m niet worden en zal ws. leiden tot ‘de brug’.

    Micha heeft nu eenmaal constructies hoog te houden. Hij heeft een site draaiende te houden en dagelijks te voorzien van input. Er zijn nogal wat verwachtingen die Micha van zichzelf en zijn publiek van hem heeft. Hij heeft zichzelf nogal niet een rol opgelegd! Hij is bezig met een meerjarig masterplan ter exposure van al wat kwaad is, vergeet dat niet!

    Hij is Klokkenluider! Hij is er nu bijna!
    Na al die jaren strijd en vasthoudendheid!!!

    Micha is inmiddels, feitelijk, duurzaam aan het overleven. Nog los van maatschappelijke stressfactoren (voortdurend op de vlucht en feitelijk thuisloos, rechtszaken en politiecontacten, onbetaalbare boetes/schulden) leeft hij ook voortdurend in strijd. Met anderen, maar vooral met zichzelf. Het moet daarbinnen neurotisch zijn, op z’n minst. Hij heeft dus ook zichzelf omhoog te houden.

    Wat jij aangeeft over ‘besef van falen’ – als dat eenmaal écht binnenkomt, echt postvat, hij de draagwijdte van dat besef overziet –dat zou wel eens verwoestend kunnen uitwerken. Op zijn zelfconcept, eigenwaarde, mens-/maatschappijbeeld, alles eigenlijk. Wat rest er dan nog 😦

    Als ik zijn vriend/collega/therapeut/whatever zou zijn, zou ik hem de levensvraag voorleggen. Stel: je hebt nog precies 3 maanden te leven. Wat zou je nog willen? Wat is nu écht belangrijk voor je!
    Ik denk dat hij of in janken uitbarst, of ik zou een bats voor mijn bek krijgen.

    • ‘Stel: je hebt nog precies 3 maanden te leven. Wat zou je nog willen? Wat is nu écht belangrijk voor je!’

     Hmmmm… Goede vraag. Ik zou een biertje optrekken en al mijn geld van de bank aftrekken alles aan mijn vrouw geven en daarna samen met de wolfjes in een omgebouwde bus richting Noorden (Noorwegen) of Oosten (Siberië) rijden. Als ik dan toch doodga wil ik wel in de mooie vredige natuur wat toch echt het prachtige stille niemandsland mag heten sterven. Lijkt mij vrediger. En sneeuw is gewoon gaaf!

   • Micha zou er beter aan doen om zijn eigen lat eens ontzettend lager te leggen. Fuck KLOL, fuck die onmogelijke strijd, fuck dat hele paragedoe.

    Smijt die zelfopgelegde, onleefbare druk nou eens van je af. Doe eens janken. Flikker al die instabiele randfiguren eens uit je leven. Kijk of er nog één stabiele over is, die van je houdt. En zo niet, dan maar even niet. Scheelt sowieso onnodige stress. Gaat in retraite ofzo. Kick af van dat fucking duivelse internet!

    Het is geen buigen Micha. Opgeven en totaalafgang is ook maar een constructie. Je bent eraan onderdoor aan het gaan, het wordt alleen maar nijpender en uitzichtlozer.

    Aanvaard. Laat los. Houd eens van jezelf, “droplul”.

   • @ziva

    Al kan het ook zelfmedicatie zijn, want in de aanloop naar dat zinnetje zie je hem al weer gasgeven richting het emotionele ravijn.

    Stond er laatst niet op KLOL dat Micha te stoned was om te schrijven?

  • Weinig aan toe te voegen. Het beeld van Micha en zijn functioneren is inmiddels voldoende coherent en solide om dergelijke voorspellingen hard te kunnen maken.
   Sad, but true.

 8. Iedere dag raus ik even over het internet. Zo ook langs dit soort blogjes vanwege het simpele feit dat op dit soort blogjes eerder gedane beloften nooit worden nagekomen, het doel van dit soort blogjes iedereen lijkt te ontgaan, er maar 4 a 5 respondenten zijn die iedere dag maar weer elkanders bevestiging nodig lijken te hebben en het stuurloze en geen effect hebbende plegen van seriële karaktermoord!!

  Na een jaartje zo hier en daar te hebben meegelezen, is de conclusie over wat hier gaande is simpel, jullie soort is tot elkaar veroordeeld! 🙂
  Gezien de bijna autistische zucht om elkaar naar de mond te praten, is medelijden met jullie soort, de enige juiste emotie.

   • Graag Swapichou. en geplaatst, en een vriendelijk aanbod?
    ik ben even helemaal van de leg 🙂
    Een ijskoud biertje zou er wel ingaan. Mag ik vragen vanwaar deze wijze van handelen?

    • *pint neerzet voor Nicky*

     Luister vriend, als jij hier problemen maakt of komt maken dan ban ik je harder dan een Barracuda je in je kont kan bijten. Dus maak een goed gesprek of zeg niets. Deal?

     *glas bier opheft*

   • Beste Zivac,
    Denk dat ik je vraag het best kan beantwoorden door te stellen dat, voorbeeld doet volgen.
    Kan de bal namelijk letterlijk en direct naar je terugkaatsen.
    Stellen dat iemand er belachelijke meningen op nahoudt is wat mij betreft geen probleem. het is allen wat jammerlijk als er alleen word gesteld dat iemand ongelijk heeft c.q. knettergek is zonder dat men instaat lijkt om ten eerste het ongelijk feitelijk aan te tonen, zonder een poging tot karaktermoord. En ten tweede verteld hoe het volgens hen dan blijkbaar wel zit , zonder telkens te verwijzen naar slagers die zonder uitzondering telkens hun eigen vlees keuren.

    Zomaar een idee.

   • @Niccolo

    Hmm, ik weet niet of je bal naar me terug kan plaatsen. Sure, ik heb mijn stokpaardjes, maar onderbouw die volgens mij in het algemeen wel degelijk. Zelfs wanneer ik psycho- of gedragsanalyses inbreng.

    Ok, toegegeven, ik moest wel even slikken toen ik een paar dagen geleden op Barracuda naar een van mijn eigen reactie’s daar verwees mbt Micha Kat. Die reactie was meer dan een jaar oud, en ik realiseerde me dat er helemaal niets veranderd was. Niet bij Kat, maar eigenlijk ook niet bij mezelf. Zit nog steeds te kwetteren over dat waar ik al een tijdje uit ben; het psychologische profiel van Micha Kat. Dus, in die context zet ik idd ook (te) regelmatig dezelfde plaat op.

    Toch is dat niet geheel met jouw inbreng te vergelijken. Daar waar ik iig probeer de diepte in te duiken, doe jij dat in zijn geheel niet. Jouw reactie’s kleuren zich door oppervlakkige weinig inhoudelijke wollige zinnen. Dat wat jij zegt kan je in 3 zinnen neerzetten, maar jij kiest ervoor om het iedere keer met honderd zinnen te doen, in 30 reactie’s, die dan ook nog eens nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Dat is mega-slaapverwekkend.

    Dan je stokpaardje; “Ja maar, ga nou eens in op wat iemand zegt, en niet hoe hij het zegt.”

    Sure, da’s best een legitieme vraag. Echter, het heeft geen enkel nut om in te gaan op “wat” iemand zegt, wanneer je niet weet “waarom” iemand het zegt. En om te weten “waarom” iemand het zegt, moet je weten ‘wie” het zegt.

    Juist door dit proces niet te volgen, of überhaupt te onderkennen, krijg je van die rare volgelingen onder de hersenspinsels van de Micha Kat’s, Wim Dankbaar’s, en expositie’s van de eenzaamheid van bijv een Koos. Juist door een dergelijke terughoudendheid niet in acht te nemen krijg je walgelijke excessen zoals het huilverhaal van Martin Vrijland op Facebook waar hij volstrekt corrupt naar donatie’s hengelt.

    Dus, wanneer je op recht op zoek bent naar de waarheid, well, let’s talk, maar dan zal je wel meer van je eigen mening moeten laten zien, dan wat recalcitrant gesputter. En herhalingen zou ik sowieso achterwege laten, tenzij ze vanuit een andere invalshoek worden belicht, want dom zijn de mensen hier zeker niet.

  • Zulks verwachtte ik wederom.
   Reeds.

   Het is een feit: soort zoekt soort. Mensen zijn mensen.
   Maar Niccolo schijnt zijn eigen soort, ondanks zijn geraus over de internets, nog steeds niet gevonden te hebben.
   Een eenzaam Übermensch.

   Ook dat stemt tot medelijden.
   Collectief medelijden, dat dan weer wel 🙂

   *gedeelde smart mompelt*

 9. Trouwens, die “nieuwe” zgn Demmink-getuige is volgens mij een “oude” maar dan in een nieuw jasje gestopt.
  ——————————————————————————————————————————-

  “Ik ben een anonieme getuige in het Rolodex-onderzoek (1998). In 1999 zou ik meedoen aan het Leidsch Cabaret Festival. Dat werd mij toen verboden door CID Kennemerland.

  Claus en Salomons 487104_253259918136566_1359240812_nIn de tijd van het Rolodex-onderzoek sprak ik met de rechercheurs Leen en Ben (geeft een oud briefje met de tekst: Leen & Ben; 06-53443401 (Leen); 06-53 (3?) 68191 (Ben)) van CID Kennemerland. De OvJ in charge was mevr. van Luijn. Ik ben in de martelkamer geweest van Frits Salomonson op de Keizersgracht 497. Daar ben ik misbruikt door Karel Maasdam. Deze is veroordeeld met name op basis van mijn verklaringen. Ik heb ook verklaard tegen Arthur Tukkers en ‘Ducedo’, de codenaam van Charles Geerts. Ook heb ik verklaard tegen ‘Duitse Willy’, een ronselaar van Lothar Glandorf. Ik ging met Ger van Roon naar Worclaw in Polen. Ik was toen 15. Hij werkte op een universiteit. Ik werd in een auto met prive-chauffeur naar zijn appartement gereden in Amsterdam-Noord. Daar heb ik ook Joris Demmink ontmoet. In dat appartement ben ik misbruikt. In heb Demmink ook ontmoet in de Amstel Club in de Paardenstraat (Amsterdam). Ik schreef daarover een stuk op stelling.nl [Kleintje Muurkrant]. Kort daarna is die tent gesloten. Je kunt het gerust de ‘Nederlandse Pinokkio Bar’ noemen.

  Een andere bar van belang is de Festival Bar, ook wel de Cupido Bar genoemd. Ger van Roon kwam daar ook. Dus ik heb Demmink op twee plaatsen ontmoet: bij van Roon thuis en in die Amstel Club. Waarschijnlijk ook nog in de club op de Insulindeweg 106 (Amsterdam). Hoe ik weet dat het om Joris Demmink gaat? Gewoon: het brilletje, het is een viezerik. Hij wilde vieze, extreme dingen in bed. Men sprak hem aan met Joris. Marc Dutroux heb ik twee keer ontmoet. Hij kwam langs op de Insulindeweg [dit is ondermeer bevestigd in publikaties in Die Welt]. Ik heb nu drie dochters van 7, 4 en 2 jaar. Het kindermisbruik door het pedo-netwerk moet stoppen.

  Ik zat vanaf mijn 14e jaar in het circuit. In het pretpark De Eemhof werden films gemaakt. Daar huurden ze dan twee appartementen. Ik ben op mijn 14e weggelopen van huis. Mijn vader was een alcoholist. In Amsterdam ben ik opgepikt door Arthur Tukkers die werkte voor Ducedo. Ik ben naar zijn huis gebracht op de Oude Schans 53. Daar kreeg ik drugs en pillen. Na korte tijd moest ik met Maasdam mee naar de Festival Bar. Ik herhaal hier dat Joris Demmink mijn heeft misbruikt in Amsterdam Noord bij Ger van Roon thuis.

  In 2000 heb ik uitgebreid verklaard aan de NOS, aan Lex Runderkamp en Robert Bas. De NOS heeft mijn verklaringen in een kluis. Ik ben ook naar de kelder gebracht van Frits Salomonson en daar misbruikt. Daar heb ik Prins Claus ook gezien. Ik heb daar ook mensen gezien die later spoorloos zijn verdwenen.

  Demmink had vooral anale seks met jonge jongens. Het is een machtswellusteling. Hij is SG geworden omdat hij belastend materiaal heeft over Claus dat is opgenomen bij Salomonson. Ik ben bereid dit voor de camera te verklaren. Mijn advocaat is M. de Witte, maar hij heeft niets voor mij gedaan. Hij zou diverse aanklachten indienen, ook tegen Demmink. Ook voor het lekken van opsporings-informatie. Robert Bas van de NOS heeft me gekoppeld aan de Witte. Over de NOS wil ik nog een ding zeggen: Hans Laroes is ook chantabel.

  Ik werd in een zwarte auto naar het huis gereden van Salomonson. Daar was veel marmer. Een hele grote woonkamer. Rechts naar beneden ging een trap naar het sousterrain. Daar hingen mutsen van leer, zwepen, dildo’s en kettingen, van alles. Ik ben daar een keer geweest. Ik heb prins Claus daar gezien. Ik was onder invloed van middelen en ben daar gepenetreerd. Demmink heeft contacten met buitenlandse veiligheidsdiensten. Hij heeft deze het materiaal van Claus toegespeeld.

  Mijn vizier staat op scherp. Ik heb goede dekking want mijn vriendin is Surinaamse en heeft hechte banden met Desi Boutserse. Toen ik 18 werd ben ik met mijn eerste vriendin gevlucht naar Tiel. Eerder was ik ook al gevlucht, naar Posterholt. Daar zat ik een tijd bij een boeren gezin.”

 10. Voor degene die mij steeds doorverwijzen naar sites en blogs met zogenaamde aan mijn ideeen gelijk gestemden, even een uitleg.

  Ik kom hier niet om lastig te zijn, te trollen of haat te zaaien e.d. ik ben oprecht opzoek naar “waarheid” what ever that is!
  Het in deze mijn overtuiging dat het voor mij geen zin heeft om de hele dag met gelijkgestemden te ouwenelen over zaken waar ik zo wie zo al van overtuigd ben.
  In deze hoor ik liever andere geluiden. Ik ben opzoek naar de geluiden die de zogenaamde complotten keihard ontkrachten, dan wel aantonen waarom dergelijke verhalen in de rondte gaan.

  Misschien dat men zich dan ook voor kan stellen waarom ik bijv, per ongeluk, op blogs als Barracuda en deze terecht ben gekomen.
  Als je als blog(barracuda) belooft “domdenken in de alternatieve media de mond te snoeren met steekhoudende logica” dan beloof je nogal wat.
  Het was dan ook een jammerlijke constatering toen bleek dat er niet aan mondsnoerende logica werd gedaan, maar aan pathetische seriële karaktermoord.
  En daar mag je dan als respondent niets over zeggen! Er worden zelfs geen redenen benoemd waarom men liever niet op inhoudt discussieert. Er word allen gesteld dat ik geen kennis bezit en zou liegen. 2 stellingen die men maar niet hard kan maken. Telkens is er wel weer een ander excuus om vooral niet inhoudelijk te worden.
  En dat vraagt om nader onderzoek wat betreft beweegredenen waarom men hier doet wat men doet.
  Niet uit frustratie, maar uit oprechte nieuwsgierigheid.

 11. Op KLOL krijgt de broer van Marianne er flink van langs en wordt hij en passant nog even bedreigd. Zal me niet verbazen als 1 van die mensen het een keer echt zat is en kat even laat molesteren.

  • @Chris,
   Micha zou er goed aan doen zijn verantwoordelijkheid als beheerder en moderator eens te gaan nemen. En als hij daar geen tijd, gelegenheid of ruimte in zijn hoofd agenda voor heeft, dit te delegeren. Micha faciliteert broednesten waar hellende vlakken tot wasdom kunnen komen. Enzo.

 12. De reaguurders denken alles beter te weten dan de broers en zussen van Marianne en vragen Zich af of die wel alles rond deze zaak gelezen hebben. Echt, die reaguurders moeten nodig opgenomen worden…

 13. Psychiatriedebat bij Chris Klomp. Al de halve dag vindt een beweging van tegengeluiden plaats, die de toon van ‘autisten’ en ‘psychopaten’ wat pleegt te nuanceren. Zoals uit de reacties blijkt voelen mensen zich miskend en zelfs gekwetst. Iets met onnodige stigmatisering.

  Dat vindt Sander best verheugend nieuws 😉 Als Chris het nu ook nog zo heeft ingestoken, is het helemaal mooi. Provoceren teneinde te prikkelen. Maar ook het (goede) voorbeeld geven als *min of meer* opinieleider.

  Laten we wel zijn: de categorie gevaarlijke gekkies mogen ook wat diplomatieke Sander betreft aan het infuus, maar het ene ‘gekkie’ is het andere niet. Er zitten ook normale mensen bij met (tijdelijke) pech. Zoals ik eerder deze week probeerde aan te geven. Psychisch ziek zijn kan iedereen overkomen!
  Verder: go freedom of speech!

  • Deed ook even mijn “two cents”

   Nou heb ik een vader die in de jaren zeventig bij de reclassering werkte, dus het kan best dat ik op dit vlak een beetje “softe” opvattingen heb. Vanwege de verhalen die ik thuis hoorde over de contacten van mijn vader met criminelen, had ik hier al jong een mening over en die is eigenlijk ongewijzigd soft gebleven, werd nooit met geiten weerlegd.

   Volgens mij is misdaad sowieso een medisch/ psychiatrisch probleem en werd de link tussen misdaad en geestesziekte zeer uitgebreid aangetoond in een reeks van onderzoeken teruglopend tot aan de jaren veertig van de vorige eeuw. Het “anomalie” is de misdadiger zonder psychische stoornis in het koppie. Dus dat is verder duidelijk.

   Persoonlijk vind ik het dan ook inhumaan dat we überhaupt een gevangenisstelsel hebben. De samenleving moet natuurlijk beschermd worden, maar je zou de misdaad veel effectiever bestrijden door mensen de juiste behandeling te geven. Kom je volgens mij ook op een lager kostenplaatje uit dan detentie en ga je wonderen zien gebeuren met recidive.

   http://www.crimetimes.org/96c/w96cp1.htm

 14. De nieuwe verhaaltjes op Kat zijn site mogen dan zowaar wat elementen der waarheid bevatten, de onzin die eromheen geschreven wordt is voer voor psychologen en psychiaters!! Micha weet dat de Micha-claim onbegonnen werk is dus 3 stukjes binnen een dag om alle aandacht effe af te leiden van de grote zaak en toch nog wat euro’s proberen binnen te halen. Helaas gaan de reageerders nog over onze meester der verzinsels heen…al met al genoeg om een aantal psychiatrische instellingen en gevangenissen te bevolken.

 15. Pingback: VrijdagMiddagBorrelTopic (oproep) #cvvmb | Swap I. Chou

Reacties zijn gesloten.