200,000

Toen de originele oprichters van @Swap Blog ermee begonnen dachten we er niets over. Het was eigenlijk gewoon spontaan begonnen, gewoon simpelweg ontstaan omdat Wim ons allemaal bande — want tegenspraak — en ze konden dus eigenlijk heel plots hun twijfels en frustraties niet meer kwijt over hetgeen aan waanzin dat plaats vond en vindt in de krochten des internet. Dus kozen ze ervoor om hier dan maar hun zegje te doen.

Nooit maar dan ook nooit hadden zij ooit gedacht dat het aantal dagelijkse bezoekers ooit het magische nummer vijf zou overstijgen. Vijf, want met zoveel waren we toen. Vijf die hun ei kwijt moesten. Vijf die lolletjes maakte. Vijf die steeds weer trachtten er mee te stoppen. Vijf die steeds weer elkaar hier troffen.

En toen heel plots eigenlijk kwamen er meer mensen een kijkje nemen. Vaak gewoon even snel kijken. Soms meedoen. En toen veel plotser kwamen er nog meer kijken, en nog meer kwamen een reactie geven. En nu, hoewel het nog steeds een marginaal keuvel-blogje is, vind ik het toch noemenswaardig dat we zeer binnenkort de 200,000 views overstijgen met zo’n 20,000 bezoekers (historisch gezien althans). Ja het is natuurlijk niet veel, maar als je bedenkt dat het slechts met een ban op RiK begon toch merkwaardig. Dat wou ik even zeggen. Dat, en bedankt voor de OMD (gebruik ik vaak), het stamcafé, de VrijMiBeau en een hoop andere dingen.

Swapichou

324 thoughts on “200,000

  • Koos ontkent, klopt ook, de tijdlijnen die beschreven staan komen niet overeen. Maar Koos is desondanks wel een groot liegbeest en een fantast. Koos fantaseert erop los, maar zoals altijd met complottertjes zijn de bewijzen er nooit. Wat vaag bla bla bla van vage figuren het komt nooit tot meer. Laat me duidelijk zijn als Demmink zich heeft ingelaten met minderjarige schandknaapjes is dat kwalijk te noemen maar zeker geen hoofdzonde. Dat Kat e.d. er weer pedofilie van maken is natuurlijk van de zotte. Er is natuurlijk een gigantisch verschil tussen je aangetrokken voelen tot jonge ‘knapen’ en kinderen. Overigens las ik laatst dat veel kinderverkrachters gelegenheidsdaders zijn i.p.v. pedofielen. Dat zal ik wel eens nader toegelicht willen zien. Iets zegt mij dat dit best goed kan kloppen.

   • @Jeroen,
    het blijkt idd niet uit het stukje, maar het was uit de hele context al duidelijk, dat het om een copy-cat gaat, en Koos (geloof hem op zijn woord) bevestigt dit.
    Als het Koos zelf was, had hij het wel van de daken geschreeuwd, want niemand wil wat met zijn verhaal.

 1. Pingback: Afdreiging | Swap I. Chou

 2. Ik ben sinds kort ook in de ban gezet door Wim Dankbaar. Slaat echt nergens op. Voor het eerst was ik het ergens niet mee eens, en ben meteen geblocked. Ik legde netjes mijn standpunt uit, m.b.t. de foto van Ali Hassan. Ik ben namelijk schilderes, en weet veel van het menselijk lichaam, dat moet ook wel wil je het accuraat kunnen schilderen. Dus ik vertelde Wim waarom die twee foto’s van dezelfde persoon moeten zijn. Dat kun je gemakkelijk aantonen via de botstructuur, en met name de botstructuur van het frontale voorhoofdsbeen, en de afstand tussen bepaalde weke delen van het gezicht. En het probleem van perspectief, licht en schaduw bij het fotograferen….En nu ben ik dus ook geblocked. Dat wilde ik even kwijt. Jammer dat het allemaal zo moet gaan. Ik hou niet van ruzie en dat soort dingen, maar blijkbaar kunnen bepaalde mensen niet tegen opbouwende kritiek. Wil niet zeggen dat ik het voor 100% met Swap eens ben, ik ben gewoon kritisch, maar ik vind dat ik dit wel even mag melden. Ik denk dat Wim geen slechte man is, maar ik krijg zo’n idee dat het hem niet voor de echte waarheid te doen is… waarom zou je anders niet luisteren naar kritiek? Ach ik weet het ook niet meer. Ik denk ik vertel het even, want ik mag daar niet meer reageren. Misschien hier wel.

  • Marja hier ben je welkom.
   Ik heb je reactie zien staan bij Wim kort daarna heeft hij hem inderdaad verwijderd.
   Het is hier ook niet altijd pais en vree, maar er wordt niemand om zoiets geband.

  • Ach Marja, Xara en nog wat meer mensen waren ook in de spambox van de heer Dankbaar beland. Je bent dus in goed gezelschap.
   Voel je vrij om te reageren.

   • Ja, Ik was wel een regelamatige lezer van Wim’s website, en waardeerde toch wel zijn inzet. Maar ik begon te twijfelen aan zijn motief. Hij is niet voor niets een ondernemer, (Miljonair zeggen sommigen) en geld lijkt ook hier een rol te spelen, boeken verkopen. Als hij er al 1000 heeft verkocht, is dat 1000 x 20 euro. Veel geld. En waar gaat dat heen? Ik zou het aan Maaike schenken, dan heb je echt een hart! Ik ben er denk ik in getrapt door het verhaal van Maaike, of dat Wim zo goed met Maaike omging. Nu blijkt het allemaal anders te liggen. Ik weet het niet meer, maar het is tijd geworden om mezelf van dat soort websites te distantieren. Dit voelt niet goed aan…

   • @Marja
    Mauritz is er ook nog, en die gaat dat geld echt niet aan moeder Maaike geven.
    Kijk maar eens op zijn site “de oordopjesmoord” hoe hij met ouders van een vermoord meisje omgaat. Totale zwartmakerij.

Reacties zijn gesloten.