200,000

Toen de originele oprichters van @Swap Blog ermee begonnen dachten we er niets over. Het was eigenlijk gewoon spontaan begonnen, gewoon simpelweg ontstaan omdat Wim ons allemaal bande — want tegenspraak — en ze konden dus eigenlijk heel plots hun twijfels en frustraties niet meer kwijt over hetgeen aan waanzin dat plaats vond en vindt in de krochten des internet. Dus kozen ze ervoor om hier dan maar hun zegje te doen.

Nooit maar dan ook nooit hadden zij ooit gedacht dat het aantal dagelijkse bezoekers ooit het magische nummer vijf zou overstijgen. Vijf, want met zoveel waren we toen. Vijf die hun ei kwijt moesten. Vijf die lolletjes maakte. Vijf die steeds weer trachtten er mee te stoppen. Vijf die steeds weer elkaar hier troffen.

En toen heel plots eigenlijk kwamen er meer mensen een kijkje nemen. Vaak gewoon even snel kijken. Soms meedoen. En toen veel plotser kwamen er nog meer kijken, en nog meer kwamen een reactie geven. En nu, hoewel het nog steeds een marginaal keuvel-blogje is, vind ik het toch noemenswaardig dat we zeer binnenkort de 200,000 views overstijgen met zo’n 20,000 bezoekers (historisch gezien althans). Ja het is natuurlijk niet veel, maar als je bedenkt dat het slechts met een ban op RiK begon toch merkwaardig. Dat wou ik even zeggen. Dat, en bedankt voor de OMD (gebruik ik vaak), het stamcafé, de VrijMiBeau en een hoop andere dingen.

Swapichou

324 thoughts on “200,000

  • “Vijf, want met zoveel waren we toen. ”

   En wie waren die vijf dan wel? Mogen we dat weten of is dat geheim? Gewoon jezelf even netjes voorstellen als je je presenteert, ooit was dat zo gewoon, maar in de bloggerwereld zijn we terug in de steentijd of zo.

   • WELK 1e artikel en 2e, 3e? Hyperlinkjes , nooit van gehoord?

    Ben ik de enige die zichzelf oplegt artikelen en reacties te documenteren en controleren, op straffe va niet-posten, zodat ik alleen dingen beweer die zichtbaar juist zijn? De rest van de wereld kan zich veroorloven dat allemaal niet te hoeven en lekker vaag te zwammen?

    Ik wordt hier allemaal zo moe van, vind je dat erg??

    • @Ruud: je bent niet helemaal wakker he?

     Je zegt: “Vijf, want met zoveel waren we toen. ”

     En wie waren die vijf dan wel? Mogen we dat weten of is dat geheim? Gewoon jezelf even netjes voorstellen als je je presenteert, ooit was dat zo gewoon, maar in de bloggerwereld zijn we terug in de steentijd of zo.”

     Teigertje bedoelt het eerste, tweede en derde artikel op DEZE site, dan zie je toch de eerste vijf mensen die hier kwamen? Wel eens naar de rechterkolom gekeken, bij archief?

     En je zegt: ik word(t) hier allemaal zo moe van.. Ja, dat kan ik me voorstellen, zou ik ook van mezelf worden als ik zo’n kniesoor zou zijn. En een taalnazi ben je ook niet echt meer of wel?

   • Gelezen, geen touw aan vast te knopen. Wie is Rachid nou weer?

    Misschien eens een stagiaire inhuren voor weinig, die iets weet van communicatie??

    (Heb ik een keer erge ruzie over gekregen ergens, allemaal professionals in de communicawetenschappen, die de meest basale dingen niet bleken te beheersen. En als ik wat van zei werden ze BOOS!)

   • “Teigertje bedoelt het eerste, tweede en derde artikel op DEZE site, dan zie je toch de eerste vijf mensen die hier kwamen? Wel eens naar de rechterkolom gekeken, bij archief?”:

    Blijft onduidelijk, waarom geef je niet gewoon werkende hyperlinks zoals elke serieuze moderne auteur? Waarom moeten je lezers het huiswerk van de schrijver gaan doen? Dus nu moet IK gaan zoeken wat JIJ misschien wel bedoelt? Zo werkt het niet. Regel 1 is doelgroepdenken.

   • HûH. Wat is dit nu weer voor draadje. De afgelopen dagen moest ik ook al even fronsen bij comments van @Ruud Harmsen.

    @Ruud Harmsen
    Op zich heb ik je hoog zitten. Vanwege de vele comments, door de tijd heen en op verscheidene blogs, waaruit vaak kennis of inzicht bleek. Op juridisch gebied, op taalgebied, whatever. Met verwijzingen, visies, de hele rimbim. Heb daar best wat aan gehad, dat mag je best weten.

    Maar meen je nu serieus wat je hierboven allemaal zegt? Heb eigenlijk weinig toe te voegen aan wat alle stamgasten al opmerkten. Er is niets geheims aan de (vijf) Swapicanen van het eerste uur. Het staat gewoon open en bloot te lezen in het archief. Als iemand al bij machte is om juridische bepalingen tot in detail op te zoeken en uit te zoeken, dan veronderstel je toch dat een blogarchiefje raadplegen geen enkel probleem mag zijn?

    Gewoon… kwestie van je huiswerk doen, Ruud!

 1. Share this:………
  Aangezien ik geen facebook heb wil ik wel graag een Vind-Ik-Leuk (V.I.L.) uitdelen.
  Wilde de 1e like, dus.

 2. Het nieuwste videootje van dhr. Kat is ook weer hilarisch. Nooit zoveel woorden uit iemand horen komen die daarmee werkelijk niks maar dan ook niks zegt. Dit keer moeten we weer allemaal naar alweer een historische rechtszaak komen, waarbij hij hoopt dat er niet gewraakt hoeft te worden enz. maar als er niet gefilmd wordt en hij niet de zaak mag regisseren ziet hij geen andere keus. Hij zal en moet de rechters wegblazen anders stuurt hij de rechters naar huis…We hebben een nieuwe SG van justitie, naam; M. Kat….

 3. Swap ik heb geen probleem met jou, maar die ene en die andere kunnen mijn reet likken. Elke keer als ik Kat aanval verdedigen ze hem.

  Edit door Swap: kom op Alex, hou het netjes. Een ad hominem is sowieso al niet handig, onderbouw het met feiten of zeg niets op de persoon

 4. Zojuist een statement gemaakt ten aanzien van de bedreigingen aan Chris Klomp. Vorige week woensdag ook al aandacht aan besteed. Voor het gemak maar even een integrale copypaste:

  Sander | november 13, 2013 om 15:54
  Dit is pas een uitgekookte formulering (Q-alert) zeg. Lees ff mee:
  (…) Je zult als klant maar iets plaatsen van Chris Klomp.. sta je een tijdje later voor het hekje. Wat kost dat wel niet zo’n hoernalist als Chris Klomp. Gezien zijn tweets heb ik ook een sterk vermoeden dat Chris Klomp pedofiel is. Zal daar binnenkort een stukje aan wijden.

  Mag dit allemaal maar? Lijkt me echt op het randje; hij zegt het nèt niet!
  Resumerend: Q heeft dus
  • een sterk vermoeden
  • dat Chris Klomp pedofiel is (wrom:)
  • gezien zijn tweets. (en ‘kondigt aan’:)
  • Zal daar binnenkort een stukje aan wijden.

  Dus: Q brengt Klomp in verband met pedofilie, doet dat ongegrond (want toont niets aan), doet dat in de vijandige, negativistische context van zijn blogje (in een aan Klomp gewijd anti-topic vol anti-Klomp-sentimenten) en doet dat en passant; namelijk in reactie op monogaam anti-Klomper de haas:

  En Chris, reken ook maar dat we dat je opdrachtgevers gaan vertellen hoe slecht jij je vak uitoefent..behalve Giel dan want dat is geen journalist maar een DJ: meer jouw niveau zeg maar..

  Weet je hoe ik denk dat het zit? Klomp heeft gewoon wat gevoelige snaartjes geraakt! Gewoon op een legitieme manier, door gewoon zijn werk als rechtbankverslaggever te doen. Q kan het niet hebben dat Klomp c.s. alle aandacht krijgt, dan wel het nodige teweeg heeft gebracht met zijn tweets en artikelen in krant of blog. Koren op de anti-NWO-molen van Q natuurlijk, want in dienst van de macht en tegen de waarheid natuurlijk.

  In de ontstane polemiek “Dagboek/Dankbaar JA vs NEE” laten velen zich informeren of overtuigen. Zeker ook door Chris Klomp. ‘Anti-Wim’ dus, of liever Pro-gerechtigheid (Dagboek: NEE). Een andere groep was al eerder geïnformeerd of overtuigd. Van de gekte van Wim en diens volgers wel te verstaan. ‘Anti-Wim’ dus, of liever Pro-gerechtigheid (Dankbaar: NEE).

  Dat heeft kennelijk “tegenkracht” nodig, in de vorm van desinformatie dan wel (verholen) beschuldiging.
  Nee Q, hier scoor je geen punten mee. Goed om te weten, dat wel.

   • De panelen zijn weer geopend bij Boudina.
    Wij krijgen ook nog even op het eind van het artikeltje een sneer.
    Gevoelige snaar geraakt zeker!
    Interessant om haar denkwijze te lezen over de dagboeken van Vaatstra.
    Mevrouw beschouwt zichzelve als het heilige boontje zogezegd.
    Durf geen link meer te zetten vanwege het verboden woord.

   • Jemig, wat een verhaal. Wat een confessions, ook! Zo blijkt Swap gepromoveerd tot roddelblog. Dat wist ik nog niet 😦

    De meest veelzeggende reactie komt wat mij betreft van Ingrid: Alle begrip dat u af en toe de stekker eruit trekt.

    Als je de praktijken van en bij BOU! niet zou kennen, dan zou haar Open brief een heel logisch artikel zijn. Maar het wordt al snel duidelijk dat er, opnieuw, een aantal elementaire denk- en augumentatiefouten in voorkomen.

    Het zou ook disrespectvol zijn om slechts te roepen dat die op BOUblog vaker voorkomen. Het dient natuurlijk wel beargumenteerd. We hebben immers van doen met een Meester in de rechten en Doctoranda in de psychologie. Huh?!

    Ik krijg zelfs de neiging om haar artikel te herschrijven. Herschrijven naar een satirisch stuk waarin de wérkelijke waarheid van -door BOU!-critici veronderstelde- beweegredenen aan de orde komen. Beweegredenen van sommige ‘reageerders’ op BOUblog en van Boudina zelf.

    Bedoel, t is zo’n vat vol tegenstrijdigheden daar. Niet van schelden houden, maar wel 2x kut en 1x kutje in één artikel 👿 En maar afgeven op trollen, wat daar ook voor beeld over moge bestaan.

    Het zou flauw zijn om Dagboek-gate er weer bij te slepen, maar dat was nu juist wel de aanleiding, oorzaak en het gevolg van deze misère. Het kost ook even tijd om die fouten op een rij te zetten en aan te tonen. Nu zit Sander niet zo in BOU! Niet zo intensief als anderen.

    Is het geen idee @teigertje en/of iemand anders die zich geroepen voelt, om BOU! weer eens van wat repliek te dienen? Om het knagende gevoel te verwoorden? Er een mooi (tegen-)artikeltje aan te wijden, aan de hand waarvan Plotterland, bij behoefte, de zuiverheidsgraad van BOUblog kan spiegelen?

    Of misschien kunnen we wel rouleren. Word ik qua taakaccent een tijdje op BOU! gezet, in het kader van de broodnodige variatie 😈 Doen rechters ook. Die ‘doen’ een tijdje civiel, waarna ze verhuizen naar straf- of familierecht. Schijnt heel functioneel en leerzaam te zijn 😉

   • Retoriek Sander, retoriek..
    Mevrouw Boudina, meesteres in de (eigen)rechten, psychologica en aardappels heeft hier gelezen wat teigert van haar site vindt, haha.
    Ik noemde het Story/Privé nivo dus erg origineel is de opmerking van Boudina niet!!
    Wederom copypaste Boudina.
    Je Story verhaaltjes vermeng je met copypaste verhaaltjes, meer stelt het niet voor.
    Ik denk dat je eigen collega’ s dit eigenlijk ook wel vinden maar goed dat maakt niet uit.
    Dus hoe je jezelf er ook uit probeert te frutselen in je laatste schrijfseltje, het gaat niet werken.
    Het probleem met jou is dat jij over wil komen als zijnde de heilige boon, dat ben jij niet.
    Als jij problemen hebt met een trouwe lezer dan vecht je dit achter de panelen uit en niet op het blog in een artikel. Hiermee toon jij wederom aan uit welk verrot hout jij gesneden bent. Een waarschuwing voor je andere lezers, want zo ga jij met mensen om.
    Jij geeft niet zoveel om anderen, meer om jezelf…anders heb je deze maniertjes niet nodig.

 5. Tja..
  Ik werd getroffen door Vrouwentong die alles mooi samenvatte.
  Later kwam die zaak Anass..
  Toen veranderde een hoop.
  Maar goed, de laatste tijd kom ik ook hier wel dingen tegen waar ik mijn vraagtekens bij zet.
  Dus ik ben hier minder te vinden.
  Wel denk ik dat het goed was, om hier kritische tegengeluiden te laten horen.
  Maar goed.. mijn mailbox liep niet over met dreigmails.
  En heb ik ook niet de behoefte om mijn privé on line te zetten ter inzage onbekenden.

  Op zich vind ik het we goed dat structurele fouten of wantoestanden uit de weg worden geruimd, maar bij KLOL, Bou en Rik blazen ze de zaken op, ter ere eigen glorie.
  Beroeps provocateurs..
  Zorgt eerder voor meer stagnatie die processen die ze voeren..
  Tot op de komma blijven procederen..dat kan dus..
  Sex en religie all over..
  Vooral de verkrachtingen worden rijkelijk aangehaald.
  Ben ik niet zo over te spreken.
  Vind Victoriagate uiterst triest.. Ben vd b..en het filmpje internaat Martijn..
  Dat gaat over de rug van het kind.
  Op welke wijze ze geholpen worden… uitbuiting is geen hulp.

  Maar goed.. ik ben ook niet zo`n volgzaam type..
  Daarbij ook niet religieus, dus religie voorrecht daar doe ik niet aan.
  Religie is, en blijft vrouwonvriendelijk.

  Ik schaam mij ook niet dat ik uit een arbeidersgezin kom,en heb ook hier wel opmerkingen gelezen die nogal elitair en denigrerend overkomen op lagere inkomens/levensstandaard/studie.
  Maar voor mij geen reden om titels te voeren, of me te beroepen op de slachtofferrol.

  Maar goed.. ook hier plegen mensen zelfmoord als het riante inkomen wegvalt en de bijbehorende status niet meer gehandhaafd kan worden..
  Je zal maar naar de Aldi moeten…einde vriendschappen..
  Dat soort problemen moet je niet willen.

  Maar goed…Ik kom hier dus wat minder, heb wel veel geleerd over gemanipuleerde beeldvorming,zelfverklaarde deskundigheid/ goddelijkheid en volgzame schapen.
  Ik dacht dat Sekte´s eigenlijk vrij zeldzaam waren in Nl.
  Benoemde al eerder dat het op een ‘internetsekte’ leek.

  Ik denk niet dat ik ooit zo fanatiek zal worden om te posten, te flyeren, of te bellen.
  Hooguit een zaak persoonlijk bijwonen, als het de reistijd en moeite waard is.
  Maar goed..
  Vergeet niet te storten op giro 666.

  • @FeeX,
   Mooie reactie, je zegt veel vind ik. Volgens mij kun je en mag je hier vooral jezelf zijn. Ik heb er althans nog nooit moeite mee gehad, integendeel. Ik denk zelfs dat we over veel dingen aardig hetzelfde denken, maar da’s wat anders 😉

   Je geeft aan dat je hier wel dingen tegenkomt waar je je vraagtekens bij zet. Ik weet niet of je de behoefte hebt om dit toe te lichten, maar ik weet niet waar je op doelt en dus kan ik er niets mee.
   Je laat dingen doorschemeren, misschien is dat voldoende. Misschien mis ik je punt ook wel, want ik zie niet direct of het een reactie op een bepaalde post is of meer in het algemeen. Ik hoop alleen niet dat je je door enkelen hebt laten ‘wegjagen’, dat is namelijk wat ik eruit haal. Je bent gewoon stamgast en ik vind dat er best rekening mee mag worden gehouden als je iets te ver vond gaan. Maar goed, je weet mensen wel te vinden als je het nodig vindt denk ik dan…

   Op al het handelen en nalaten daarvan door plotters hebben wij natuurlijk geen invloed 😦 Mochten we willen 👿 Het gaat er soms wel hard aan toe, hier maar vooral in Plotterland. En soms onredelijk, onder de gordel of ronduit onbeschoft of crimineel. Het gaat natuurlijk niet over plokworsten of autobanden, maar over plot en anti-plot. En recht en onrecht en onmacht en onwil, en soms slachtoffers en geruïneerde levens. En helaas ook over zieke, geobsedeerde of getergde zielen.

   Het kan ineens heel dichtbij komen of persoonlijk worden. Daarvoor was ik ook gewaarschuwd…al ver voordat ik hier aanklopte. Het is ook een van de redenen dat ik een pseudoniem voer, al heb ik ook begrip voor degenen die dat niet vinden horen of passen. Ik vond dat tot een tijdje geleden ook en ben daarin door schade en schande terughoudend geworden. Gelukkig ga ik, net als jij en anderen, ook over mijn eigen privéleven, de keuzes die ik daarin maak en verantwoording die ik afleg – aan intimi en niemand anders.

   Het enige bezwaar dat ik maak tegen anonimiteit is als er sprake is van bewust beschadigend bezig zijn. Daar zijn wij hier regelmatig getuige of zelfs benadeelde van geweest. Daar hebben we dan gelukkig ook *kuch* politie voor.

   *giro 666 invullen doet*

  • FeeX, dat heb je goed gezegd,
   Ook ik denk krabbel wel eens op mijn koppie, maar bedenk me dan dat iedereen anders is en iedereen probeert te reageren vanuit goede impuls.., op enkele naarling na dan, of oké enkelen…. Indringers!!

   Teigert kan jou eerlijkheid en droge humor wel waarderen.
   Lieve (ahum) FeeX, doe wat je zelf het beste vindt..

  • Thanks @FeeX voor je woorden.

   Laat een ding duidelijk zijn niemand maar dan ook niemand hier kijkt neer op arbeiders, huismoeders of mensen die het eventjes tegen zit. Persoonlijk kijk ik wel neer op mensen die overduidelijk profiteren van anderen en zwakkeren. Dat is waar ik tegen ageer. Maar taxi-chauffeur of captain of industrie mijn waardeoordeel slaat op wie je bent, niet wat je bent. En daar ben ik fier op.

 6. darllenydd | 20 november 2013 14:05
  Off topic. Aan de ene kant is Micha Kat een plottertje van dertien in een dozijn, anderzijds is hij zo ver doorgeschoten dat hij, tenminste in Nederland, een unieke plaats inneemt. Hij presteert het nu om op de dag vóór het kort geding dat hij heeft aangespannen een uitermate beledigend en lasterlijk “artikel” te publiceren over de rechter die zijn zaak gaat beoordelen. (Ik ben benieuwd wat zijn advocaat hiervan vindt.) Zelfs Micha geeft blijkbaar geen cent meer voor de Micha-claim. Het wachten is nu op het gemor van de sukkels die er geld in hebben gestoken.

  LOL Maak idd je borsten maar nat!

  • Op zich wel handig van Kat.
   Als hij zijn miljoen niet krijgt (en die krijgt hij niet en dat weet hij al die tijd dondersgoed), dat komt dat omdat de rechter vuistdiep in de MSM zit.
   Plottertjes, die hun inleg honderdvoudig terug willen hebben, zijn bij Kat dan aan het verkeerde adres.
   Hij had het ze met liefde gegeven, daar niet van, maar ja, die rechter, hè, dat zal je altijd zien…

   Maar voorlopig: storten zolang het nog kan, mensen.

  • LOL. Misschien iets bedenken van vergoeding in natura?
   Micha spreekt vandaag ook over een HALLUCINEREND STUK. Hoe zouden zijn stukken getypeerd kunnen worden vraag je je af?

   Micha excelleert in projecties. Ik zie hem best voor de klas staan. Maar dan niet als docent klassieke talen, maar als gast in een les maatschappijleer ofzo, om leerlingen te demonstreren hoe het met je kan aflopen. Doen scholen ook vaak met (oud) criminelen of drugsverslaafden. Dan zou Micha pas echt maatschappelijk zijn nut bewijzen!

  • Natuurlijk krijgt Micha Kat dat miljoen niet. Al was het maar omdat hij niet kan aantonen dat hij dat bedrag aan schade heeft geleden.

   Daarnaast is de optelsom van zijn ‘time-line’ ook corrupt. Kat heeft nooit een ‘berufsverbot’ opgespeld gekregen door deze Westenberg-affaire. Specifieker; zijn ‘fittie’ met de Raad voor de Rechtspraak – waar Micha Kat mee samenwerkte via het Nationaal Juristen Congres – ligt ver ná de Westenberg-affaire en is vooral te danken aan Micha’s ongezoute artikeltjes en beschuldigingen aan het adres van deze Raad. De Raad heeft vervolgens aangegeven geen zaken meer te willen doen met Micha Kat vanwege zijn aantijgingen, en derhalve verloor Micha zijn winstgevende scharrel als content-manager voor dit congres. Ergo, Micha’s manke koppie verklootte het weer eens. In dezelfde tijd verloor Micha ook zijn freelance job bij de advocatie.nl site, om ongeveer dezelfde redenen; ‘poepen op het tapijt van je gastheer’

   In die hele jarenlange giftige mix van aandachttrekkerij, teveel zuipen, jezelf belangrijk vinden, onzeker zijn, en emotioneel een ramp zijn komt ook veelvuldig ‘berufsverbot’ voorbij of – voor het gewone publiek – de term ‘buiten de gevestigde orde geplaatst’.

   Ook dat is klinkklare onzin. Micha is vele, vele malen ontslagen, en dat terwijl er ook vele mensen waren die hem de hand boven zijn hoofd hielden (for a while). Toch kwam er altijd op een ongelukkige manier een einde aan de ‘relatie Micha’. Wat zo’n aardige, bevlogen, belezen en zelfs in zekere zin erudiete man leek, bleek een onaangename, rancuneuze, onbetrouwbare en arrogante idioot; en dat is de gemiddelde kwalificatie van de erfgenamen van Micha’s carriere.

   Micha Kat is een intelligente en bevlogen man. Zijn referentie-kader is indrukwekkend, en zijn vermogen om snel gedachten op papier te zetten in slimme handige zinnen best jaloersmakend. Toch klopt er geen hout van; Micha is slordig, liegt, is ronduit beledigend, kan niet positief schrijven, is enkelvoudig in zijn uitdrukkingsvaardigheden, lui, arrogant, betweterig, ego-centrisch, en bovenal onzeker waardoor hij zich altijd in ieder van zijn stukken overschreeuwt. Maar hij is bovenal onbetrouwbaar. Je kan niets van Micha’s hand lezen zonder het gevoel te krijgen belazerd te worden. En dat is, denk ik, zijn grootste falen. Micha mist het meest elementaire dat een journalist – of schrijver – dient te bezitten; de liefde voor zijn/haar lezer.

   Micha Kat schrijft voor zichzelf, over zichzelf en door zichzelf. Zijn trouwste volgers zouden dergelijke mensen typeren als psychopaat.

   • “Micha’s ongezoute artikeltjes ”

    Ongezouten, met n.

    Weet je wat ook raar is? Moderne WordPress-software is veel onhandiger qua reageren en discussiëren dan good old Usenet uit 1986, which even predates internet e-mail not to speak of the World Wide Web.

    De wet van de remmende voorsprong, maar dan andersom.

 7. MSM: STEEDS MEER INZET VAN BETAALDE TROLLEN
  DE CORRUPTE LEUGEN-MEDIA MOETEN STEEDS MEER TROLLEN INZETTEN OM DE FACADE VAN GELOOFWAARDIGHEID IN STAND TE HOUDEN * STEEDS RESTRICTIEVER BELEID INZAKE COMMENTS DIE DE LEUGENS EXPOSEN * OOK OP KLOL OPMARS VAN TROLLEN

  Zullen we eerst maar weer eens onze definities opfrissen, Micha? Wat zijn internet-trollen ook alweer precies?

  EXTRA EN BREAKING
  Ook plotters zelf binnenkort van harte welkom op het nieuwe PlotterKennisNet. Om definities op te frissen, bijvoorbeeld. Om zich in te lezen over -of verder te verdiepen in- het fenomeen Trolling. Om het relatief nieuwe woord Staatstrol te komen definiëren. Of om mee te helpen aan hun eigen objectieve omschrijving, die vervolgens te raadplegen valt op PlotterPedia.

  Maar Micha, wat je nu doet is, naast te makkelijk, ook weer zeer selectief en opportunistisch. Een man van jouw statuur toch niet waard?

  • Aah… got it 😉 Omdat er nu nog niet zoveel te zien is -wegens bouwwerkzaamheden- had ik de site-toegang beperkt. Hoewel je daar niets van merkt als je ingelogd bent als eigenaar, dat was ik even vergeten.

   • Uit de al even klaarliggende standaardtekstjes:

    Het worden informatieve verzamelsites over complottheorieën, “complotters” en alles wat ermee samenhangt 😉 Ze moeten een aanvulling vormen op de sites die al bestaan.
    PloKnet krijgt algemene en besloten gedeelten, PlotterPedia wordt waarschijnlijk algemeen toegankelijk.

    ————–
    Hierbij ontvang je een tijdelijke uitnodiging voor het “PlotterKennisNet”, kortweg PloKnet. Deze nieuwe site wordt nog vóór het einde van het jaar gelanceerd, samen met zustersite “PlotterPedia”.
    Als je ingelogd bent kun je PloKnet-in-opbouw alvast bekijken. Je kunt ook niet-openbare bestanden downloaden. Zodra beide sites gereed zijn, ontvang je mogelijk nog een definitieve uitnodiging.

    Groet, Sander
    oktober 2013

    Er werd en wordt dus aan gewerkt…ook buiten kantoortijden 😛

  • Die MSM-trollen verzieken het voor de Staatstrollen.
   Wij ambtenaren mogen immers niet staken.
   Daar staat tegenover, dat MSM-trollen geen pensioen opbouwen.
   En dan krijg je dat soort schrijnende taferelen als je nu ziet bij de ontslagen Opzij-trollen en Ouders-van-Nu-trollen.
   Maar het is al 17:13 uur, ik zit verdikkie in mijn eigen tijd te werken!

  • Ja, dames en heren van de ZZP-trollencentrale, wanneer worden mijn facturen nou eens voldaan???

   Geintje natuurlijjk, ik doe alles pro deo uit eigen initiatief naar eer en geweten en bewust onafhankelijk en niet-corrupt. Niemand bood me ooit iets aan, maar ik zou het ook niet aannemen.

 8. “Hmm, een prive domeintje? Wat is dat?”
  Hij bedoeld eigenlijk een satanische darkroom met middelleeuws kindermarteltuig incl. de vleeshaken waar hij dan vervolgens kinderscalpjes aan ophangt ………

  mmmhhh het kan zijn dat ik wat te ver ga ……… laten we het er dan maar op houden dat ik arm van geest ben ……….. en dat u dat vervolgens mag aanreken door midel van een ban of iets dergelijks …..

 9. owwh das een goed tip voor Sander wehhehehe,
  Misschien zijn er nog andere tips, zoals een goed recept …. want hoe maak je lekkere maaltijd van mensvlees. Zonde als je kerst maal niet te pruimen is, kan je bijvoorbeeld soep laten trekken van een mensenogen? Dat zou wel makkelijk zijn want dan kan je de oogkas gelijk gebruiken om teen knoflook in te douwen, en de andere zijde douw je een prei in.

  Overigens zou ik in mijn geval dus geen punaises gebruiken, die vind je wat lastig terug.

  Nou Sander heb je wat aan dit advies …..??

  • Zonde als je kerst maal niet te pruimen is, kan je bijvoorbeeld soep laten trekken van een mensenogen? Dat zou wel makkelijk zijn want dan kan je de oogkas gelijk gebruiken om teen knoflook in te douwen, en de andere zijde douw je een prei in.

   Hmm, als kok ben je best wel waardeloos @Roodkapje.

   Zal de “grote boze wolf” het je even uitleggen?

   Soep trekken van mensenogen kan niet als je de schedel, en daarmee dus de oogkas, rond het oog laat bestaan. Daaruit volgend kan je dus niet profiteren van de knoflook die je voorstelt in de oogkas te steken.

   Het voorstel om soep te trekken van mensenogen, qua recept zeg maar, is dus nogal amateuristisch.

   Ik zou willen voorstellen dat je je kerstmaaltijd begint met een eitje.

  • Zeg @roodkapje1 waar ga je hene hoe weet jij dat allemaal van dat kannibalisme? Volle manen schijnen bevorderlijk te zijn. Dat wordt zuigen jôh, dat wil jij niet weten 😛

  • We weten toch dat jij als ‘roodkapje’ bewust de wereld van de ‘grote boze wolf’ bent ingestapt.

   Hoe is het btw met Micha, weet je dat? Slaat zijn medicatie voldoende aan om morgen de Rechtstaat te breken?

   • Die zal wel weer een aanval van acute togavrees krijgen vrees ik….Hij wil niet afgaan voor zijn “fans”.

   • Geen enkel idee, zoals Sander al opmerkte dat het wel erg vaag is dat meneer, de rechter op voorhand al gas geeft en wat de gedachte van zijn advocaat in deze is.

    Maar goed nog 1 nachtje slapen en ze gaan weer los, vol verwachting …………..

   • “Die zal wel weer een aanval van acute togavrees krijgen vrees ik….Hij wil niet afgaan voor zijn “fans”.”

    Niet opdagen bij zelfgeïnstigeerd hoger beroep? Errgghh overtuigend en indrukwekkend. Judges love it. Zie Ncrv krakerrellen gisteren.

   • Geen enkel idee, zoals Sander al opmerkte dat het wel erg vaag is dat meneer, de rechter op voorhand al gas geeft en wat de gedachte van zijn advocaat in deze is.

    Niet om het een of ander @roodkapje1, maar ik merkte dat niet op. Ik citeerde slechts. meH.

 10. whheehe denk nu opeens aan dat huis van de Adams family met al die vernuftigheden.
  En aan mijn jeugd 🙂
  Mijn moeder vond het handig destijd om mij en me zusje af te zetten bij de bioscoop, vervolgens zelf de hort op. Afijn me zus en ik de film bekijken, het speelde zich af op een chinees strand en het zag er allemaal relaxt uit. Tot er opeens allemaal draken uit de zee kwamen en die chinezen door midden beten ………. vervolgens overal bloed spoot …… vliegende lichaamsdelen aka een lugubere voorstelling. Wij dus met zijn tweeen al jankend, zwaar geschokt de bios uit uit vlogen.

  Ons moeder probeerde op deze wijze ons alvast klaar te maken voor het echte satanisten werk,
  ik ben vervolgens op latere leeftijd op zoek gegaan naar andere voorbestemde kinderen die evenwel ontsnapt zijn aan het ruige werk. Om vervolgens met hun een platform op te starten voor lotgenoten. Vervolgens kwam ik deze site tegen en zie ik dus bepaalde kenmerken, dit gevoel werd steeds sterker de afgelopen maanden en vervolgens heb ik maar de knoop doorgehakt.
  En probeer dus via deze weg jullie ontkennigsfase te doorbreken, helaas weet ik jullie nog niet op een juiste wijze te benaderen. Dat is dus heel herkenbaar in jou vorige reacties, je gaat er beetje jolig mee om zo van leuk hoor …….. en dat aangevuld met smileys. Zo werkt dat DUS niet Sander, en dat geldt ook voor de rest van de herbestemden op deze site.
  Overigens is je gedrag heel herkenbaar, dat ken ik van me eigen voorkomen ……….
  Maar goed misschien heb je een wat langere aanloop periode nodig om hieraan toe te geven.

  Betreft ons platform timmeren we aardig aan de weg, we zijn op het spoor van de productielijn van het martelgereedschap, ondanks dat hebben we nog behoefte aan een financiele ondersteuning, overigens mag dit ook in de vorm van goederen zoals koffie en sigaretten.
  Je zou bijvoorbeeld kunnen overdenken om je feestmaaltijden te laten staan en in plaats van een kalkoen in de pan te donderen en ander overdadig gedrag te veruilen voor doosje eigen merk frikkandelen. Het geld wat je bespaard kan je dan doneren.

  Maar goed ik wou het wat subtieler brengen, maar helaas het is weer niet gelukt.
  Anderzijds is dit misschien wel een betere manier om jou en je medelotgenoten te benaderen.

  Overigens is het geen probleem als je me persoonlijk een e mailtje stuurt, het is natuurlijk best wel lastig om je verhaal zo in de ether te knallen. Daarbij wil ik gelijk mensen op het hart drukken om begrip te hebben voor Sander zijn situatie, tevens geldt dat voor jou SANDER.
  Ik vermoed dat je aardig op de wipwap zit ………. je kan het.

  Met liefde Roodkapje

  • …niet van achteren in elk geval. Wolven houden niet zo van schaapwolven. En al helemaal niet van sheep who backstab. Dan riskeer je nu eenmaal dat er gebeten wordt. Dus die angst is meer dan terecht, roodsnapje.

   • Swap, hoogstwaarschijnlijk vind je dit vervelende, drammerig of je eigen interpetatie.
    Oke het zij zo …… ik kan me daar voor verontschuldigen, kan zijn dat je aanneemt of nog pissiger wordt ……….

    Maar zougraag je effe iets uitleggen, teminste als je dat toestaat?

    Betreft gister avond was ik in een flauwe bui en zat dus onzin uit te kramen, waarin ik vervolgens wat te ver mee doorging. Betreft de eerste 2 verhalen, ik dacht dit niet zo n probleem zou zijn aangezien ik dat tussen andere personen van je blog ook het een en ander had zien staan. Waarbij ik tegen Jeroen en Sander opmerking maakte of een reactie gaf die verkeerd vielen.

    Hoe ik op dat kindermartel werktuig kwam in het verhaal,had te maken dat ik op een website had gelezen dat volgens de bezoekers de satanisten de kinderen tussen 2 ijzeren platen hadden gezet en vervolgens de platen lieten persen.

    Ik ging daar een verhaal van breien en betrok Sander er in ……

    Vervolgens kwam jeroen met een opmerking, waarop ik het niet kon laten om op te reageren. (sja Sander vind ik dan persoonlijk heel scherp met zijn teksten, daar zal ik waarschijnlijk nooit in de buut komen) Zijn opmerking intreseert mij dat enz ……… reageerde ik vervolgens net zo bot op “zei je wat”?

    Vervolgens kwam een mede bezoeker met een story dat ik zogezegd ook ergens anders het een en ander aan de hand had, en vervolgens mijn Roodkapje had aangemeten om vervolgens op jullie website te gaan trollen. Dit niet het geval!

    Ondertussen had je al een 1 ste waarschuwing verkondigd aan mijn adres, deze had ik niet zo gauw in de smiezen vanwege mijn prille kennis van WordPress pagina s en dat ik eigenlijk drukker was met typen. (wat het dan ook voorsteld …….en vervolgens zonder nadenken al op send knop druk)

    Imiddels was ik al bekomen van mijn flauwe en ging vervolgens op de orde van dag.
    En ging vervolgens Jeroen een serieuze vraag stellen, op een verkeerd moment.
    Aangezien ik al het een en ander had vernaggeld …………..

    Zoals ik al zei gisteravond tegen Jeroen, dacht ik dat ik hem bij een bijeenkomst van Micha Kat zag staan. Ik denk dat is mogelijk aangezien ik een van jullie teksten had doorgelezen, en daar hadden 2 personen het erover dat ze bezoek hadden gebracht of dat gingen doen aan de consorten van van Kat en Dankbaar lezing/rechtszaak …???

    Deze vraag schoot mij te binnen omdat ik afgelopen het weekend een beetje zat neuzen op Klokkenluideronline en hun filmpjes en vervolgens een lezing van Kat tegen kwam, en daar vervolgens een persoon zag lopen die aardig op Jeroen leek.

    Dit is het bewuste filmpje …… op 0.19 sec http://www.youtube.com/watch?v=nRKXl3_y_BQ

    Daar mijn vraag aan Jeroen zonder dollen of trollen bedoeld, hij vatte het zo wel op en was dit vervolgens de druppel waarop vervolgens een Ban volgde van jouw zijde.

    Ik had beter jouw waarschuwing kunnen bevestigen, en me vervolgens effe koest gehouden.

    Sja maar kon effe niet accepteren dat er personen mij in de trollen hoek hadden gezet, zie mijn story richting Jeroen …………

    Overigens is het natuurlijk ook wel wat vreemd als je ergens net om de hoek komt kijken zo op de man te spelen ………. en kan dat verkeerd vallen zoals dat gister avond plaats vond.

    Betreft mijn verleden heb ik voorheen wel op Zaplog gezeten, dit was in het begin toen ze net bestonden, dat was bij de overschakeling van hun eerdere blog.
    Betreft Zaplog bekijk ik dat regelmatig zoals ik dat met Barracuda evenwel doe.
    Op Zap zul je geen comment zien van mij, aangezien ik mijzelf qua woordenschat beneden peil vind en daarbij zou je opmerking kunnen plaatsen dat mijn hersenspinsels evenwel niet deugen of anders ……..
    Overigens betreft Bou ken ik via Zap, probeerde mij te lijmen voor het een en ander.
    Deels ging ik daar in mee maar opgegeven moment vond ik haar wat kort door de bocht, en vond haar niet voor rede vatbaar en haar relatiseringsvermogen vond ik vreemd …….. en helemaal als je bepaalde titels draagt op bepaalde vakgebieden.
    Had daar bij mijn gedachte …of die opleidng stelt niks voor of mevrouw heeft iets anders aan de hand. Opgegeven moment had men ook op Zap er problemen mee, dit werd gelukkig wel gedaan via interne mailwissling om vervuiling te voorkomen.

    Via Zap kom je natuurlijk ook in aanraking met websites als Klokl. en Dankbaar, en vervolgens daar comments geleverd op hun beweringen die al snel warden geblokkeerd en vervolgens persoonlijke mail kreeg van Dankbaar …..”stop ermee je brengt de mensen in de war ” en logischerwijs was dit evenwel het geval Klokl.

    Vervolgens las ik deze site ook regelmatig, en vond dus aanhaling van Geke zijn verhaal beetje vreemd en andere beweringen, aangezien ik naar mijn idee genoeg zo links en rechts zien heb afspelen en dit projecteer op hun verhaal.

    En ik dus vragen ga stellen betreft beweringen van Geeke, met de bewering dat ze doelbewust HUN fietsen gingen saboteren.
    Ik vraag me dan af zijn er meer fietsen de klos?? En is dit gewoon een alledaags geintje die wordt uitgevoerd op scholen.
    En bijv de bedreiging “keelsnijdend gebaar” kan zijn dat het serieus is, maar evenwel een heetgebakkerd mannetje die hier graag mee te koop loopt en verder geen uitvoering hieraan geeft.

    (dit soort bedreigingen heb ik mijn horeca tijd regelmatig meegemaakt en vervolgens komen ze niet opdagen)

    Betreft dat verhaal van die snuff movie en die caravan, kan ik me daar ook in verplaatsen aangezien ik verschillende steden/dorpen heb gewooond en het een en ander aan roddel/onstaan van beweringen naar bepaalde personen die hier woonde.
    en waar vervolgens wel heel dik werd overdreven in bepaalde zaken.
    Dus dat verhaal kan evenwel slapgeouwehoer zijn aangezien zijn verleden in andere plaats >> sexshop<<
    Wat natuurlijk al gauw een verkeerde eend in de bijt is, daartegen ook al zou er drugs en bandjes worden verhandelden en bijv. gestolen goederen dat komt zowat in elke plaats wel voor. Dus als mevrouw Bou daarin een opmerking dat het bizar is …… komt ze naar mijn idee van een andere planet.

    De verkondiging dat de carvan in de brand vloog en de bewering daarbij, lijkt me evenwel kort door de bocht aangezien de dader dit wel om een heel andere redden kan gedaan hebben die niet direct met Vaatstra te maken heft.
    De dader kan dat gedaan hebben met de gedachte dat er effe te veel aandacht was rond zijn caravan en zich bewust was dat hij met zaken bezig was als zoals dealen.
    Lijkt me niet dat een dealer in het middelpunt wil staan, en dus vervolgens maar de boel de brui gaf.
    Anderzijds kan dit ook wel zijn gedaan vanwege de roddels in het dorp, dat ze hem erbij betrekken . en vervolgens dacht bekijk het maar, mij nemen jullie niet in het ootje.

    Zoals vervolgens een bepaalde bewering betreft Stephanie, kan je tig andere redenen voor bedenken. Dat ze gaat huilen bij een aanval Van Geeke kan evenwel zijn om dat zij er bij betrokken word …..bij een moord!! Een ander zou Geeke misschien een hengst geven. Niet dat de persoon er wat mee opschiet, want Geeke maakt er wel wat van.

    Vervolgens komt er nog een supergetuige om de hoek zeilen met het verhaal Friso, met satanische rituelen en weet ik al wat niet meer. Werd het me iets te zot …..

    En zo kunnen we nog even doorgaan betreft hun beweringen (niet dat mijn benoemingen zo waardevol zijn 😉 )

    Betreft justitie en hun standpunt ten aanzien van Dna en het boven staande gedachtengang, had mijn redenatie niet hoeven plaats te vinden aangezien DNA niet wordt overtroffen door andere bewijsvoering., ook al vind dit in een later stadium plaats. En dus andere zaken er niet meer toe doen, + Jaspers toegift.

    Overigens kan het dat een aantal waarnemingen van Kat en de zijnen juist zijn maar dat een samenloop van omstandigheden is.

    Maar goed ik heb weer eens een heel verhaal neergezet, het kan zijn dat je denkt wat moet ik daarmee en je hebt een BAN dus wat denk je hier mee te bereiken en vind je verhaal en wat het dan mag voorstellen ………… ( zelf in te vullen?).

    Oke prima Ban of niet …… het is niet mijn bedoeling via bovenstaande een wit voetje te halen of de BAN te laten vervallen.
    Het is meer dat ik de narigheid uit de lucht wou halen, het was niet mijn opzet om te doelbewust de sfeer te verpesten op de site of me op te stellen als troll via die via andere sites hun gram willen halen.
    Mijn excuses daarvoor.

    thanks for your time

    mike

   • @roodkapje1,
    Nu, je merkt dat je kennelijk een tweede kans krijgt hier. Dat gebeurt niet overal, kijkend naar je reacties deze week. Als je meent wat je zegt, krijg je van mij ook het voordeel van de twijfel. De komende tijd zal uitwijzen of je meent wat je hierboven zegt.

    Wat mij aangaat, in mijn reacties reageerde ik op jouw posts. Posts waarop je nu zelf terugkomt. In het algemeen ben ik tolerant en open-minded in mijn reacties. Of ik scherp naar jou ben, is wat dat betreft ‘up to you’.

    Zo was mijn reactie op jouw vraag over dreigingen gewoon een open tegenvraag. Zelfs toen je naar mij toe verholen en off-topic op de man ging spelen heb ik slechts satirisch gereageerd, in plaats van je meteen voor te dragen voor een ban. Omgekeerd heb ik alle begrip voor degenen die er al klaar mee zijn.

    Dus: als je moeite hebt met posts van mij, dan mag je dat gewoon op een normale, faire manier aangeven. Ik heb en kan niets met steken onder water of vergelijkingen met kannibalisme. Los van het feit dat het ordinaire en bizarre stemmingmakerij is die hier niet past. Lees anders nog eens wat @Swap I. Chou tegen je zegt.

    Pogingen mij en anderen middels indirecte metaforen en anekdotes in diskrediet te brengen zijn way too far. Als je dat ontgaat kun je beter een ander gezelschap opzoeken.

    Je hebt nog steeds te maken met wolven en waakhonden. Geldt overigens voor een ieder die hier probeert te ondermijnen, diepzuigen, uitspelen of erger. Mind you, mind that.
    And now back to reality.

 11. ” Maar in jouw psychotische beleving zal dat wel weer andersom liggen”
  nope daar kan ik niet inkomen , aangezien ik in acht zou nemen dat ik dan gigantisch op mijn plaat zou kunnen gaan.

  Overigens Jeroen zat ik van de week wat te spitten in ouder material, in een bepaald filmpje liep Kat in en café het een en ander te preken, vervolgens kwam Myra en een ander persoon nog aan het word ………..

  Klopt het dat jij daar ook aanwezig was? Teminste ik zag een persoon op de achtergrond die op jouw leek. Als je daar inderdaad was, in welke hoedanigheid???

 12. Want? Dat interesseert me?

  Zei je wat ….

  Betreft … een oude bekende ……. nope kom zo aanwaaien ……… ik heb door de jaren heen wel regelmatig een bezoek je gebracht aan Barracuda. Effkes neuzen zonder reactie.
  Zoals ik al eerder had verkondigd had ik bepaald idee over vd Brink en zijn grappen en grollen.
  Vervolgens kreeg ik het tijdje niet voor elkaar om een account aan te maken via WordPress.
  Dacht in eerste instantie dat dit aan mij lag, maar dat was het dus niet . na 2 weken kwam ik erachter dat in mijn pc bepaalde instellingen verkeerd stonden.

  vervolgens een relaas over het een en ander ………. en vervolgens heeft Swap mij uitgenodigd …… ach waarom niet.

  Dus bedank Swap maar 😉

  En nu ben ik es effe lekker slap aan het ouwehoeren, dus trek je het niet aan.
  Als het ongewenst is hoor ik het wel, effe tikje op Roodkapje s schouder……
  Aangezien Roodkapje evenwel het verkeerde pad op kan geraken ……..

 13. “Ga je nou flauwe verdachtmaakelletjes spelen Donkapje”

  nee, simpelweg een serieuze vraag zonder bedoelingen om het een en ander.
  Het zou toch zo kunnen zijn dat je eens wou koekeloeren wat voor volk daar dan op afkwam???

  Ik zal effe kijken of ik toevalig het filmpje bewaard heb of ik kan nagaan waar ik het tegenkwam.
  Het kan zijn dat je op die persoon lijkt en anders heb ik me hierin vergist.

  • Daar kun je op afstuderen op de Technische Universiteit.
   Kan dus gaan over isolatie: Zo zit je er warmpjes bij in de koude dagen.

   Het kan over zangtechnieken gaan, je stembanden.

   Of over dat andere, waar ik zo’ n last van krijg als ik zie wie hier dit mooie blog komt vervuilen.

 14. Over DNA gesproken. Ik bedacht me laatst dat een rechter moet geloven wat hij aangeleverd krijgt. Een rechter is biochemicus noch genetisch expert neem ik aan. Weet de rechter wel dat het DNA-onderzoek nogal ‘vaak’ is? En ook al vertelt men hem dat, is hij een statisticus die de getallen en de verdelingsleer begrijpt? Ik denk het niet.

   • Ja, dat begrijp ik wel, maar de rechter moet tóch oordelen over zaken waar hij geen verstand van heeft. Hij zou geen deskundigen nodig moeten hebben eigenlijk, want wie controleert de zogenaamde deskundigen met hun kokervisie, hun cognitieve dissonantie en evt belangen, ook al was het alleen maar in inkomen, niet meegerekend.
    N.b.
    Ik zocht van de week na hoe DNA-matches worden verkregen. Nou, ik begrijp het niet helemaal, maar als men van de goedkope gebruikelijke methode gebruik maakt, dan is die nogal ‘onwetenschappelijk’ te noemen. Eerder wat vaag.
    Nu ben ik enigszins technisch aangelegd, maar zo een rechter (of een afvokaat) is vaak een alfa-type, dus die snapt het waarschijnlijk nog minder.

  • @dries
   Bedankt voor de alert, al is het natuurlijk allerminst grappig. Maar om andere redenen is het best een interessante post.

 15. Mededeling.
  Het blog vertoont bij mij sinds vandaag opeens eigenaardigheden. Reloaden gaat erg traag en het scherm wordt niet goed opgebouwd. De achtergrond zie ik dan weer wel.

 16. 23:21
  excuses.
  ‘ Weet de rechter wel dat het DNA-onderzoek nogal ‘vaak’ is?’
  Ik bedoelde natuurlijk vaag ipv vaag.

 17. Nou ja zeg! Vaag ipv vaak.
  *Schaamt zich om (of is ’t over (blijft moeilijk)) gebrek aan schrijfvaardigheid*

 18. Dries,
  Zou Francis of Micha of Arend of Ad wel ‘Verlicht’ zijn?
  Want ik denk wel eens dat zonder gezonde geest er geen oplossing mogelijk is daar de oplossing gelegen is in het oplossen van het ‘ego’.

  • Het bouwen van dat “object van negatie”, het ego, wordt in het Boeddhisme ook wel kye rim of het opwekkingsstadium genoemd. De troep die mensen met “ego” verwarren mag die naam helemaal niet hebben.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Generation_stage

   The generation stage engages creative imagination or visualization as an upaya or skillful means of personal transformation through which the practitioner (sadhaka) either visualizes a meditational deity (yidam) or refuge tree before themselves in front generation, or as themselves in self generation, to engender an alteration to their perception and/or experience of the appearance aspect of reality.

   • Ik versta onder het ego de verzameling van natuurlijke driften plus het aangeleerde verstand, de woorden.
    Aan de natuurlijke driften valt misschien weinig te doen, maar de aangeleerde woorden met het daarbij behorende zelfbewustzijn zijn voor kritiek vatbaar. De truc is het doorzien van dat laatste. Woorden scheppen dualiteit. Dát inzien en door ervaring begrijpen lijkt mij belangrijk. Weten is meegemaakt hebben. Wijsheid ontstaat uit lijden, denk ik. En kennis natuurlijk.
    Het wordt in de boeken nogal vaag benoemd.
    Grappig vind ik het als leerlingen de leraar gaan uitleggen. Die snappen het natuurlijk niet en maken van de boodschap soms een potje. Maar ja. Het is ook moeilijk. Zelfkennis is belangrijk.

   • Ik maak onderscheid tussen een vals ego en een uitgezuiverd ego. Het is eigenlijk alleen praktisch mogelijk dat gezuiverde ego op te laten lossen. Tot dat moment is het in wezen wreed om van mensen te verlangen dat ze hun ego moeten laten oplossen en al helemaal hun conditioneringen.

    Natuurlijk ontstaat wijsheid uit lijden (dukkha), maar onwijsheid evengoed. De oorzaak van lijden is onwetendheid (avidjah).

 19. De controversiële PowNews-verslaggever Danny Ghosen kennen we nu wel, bijvoorbeeld van de vasthoudende parkeerfilmpjes waarin hij diplom(h)aten terechtwijst. Het is gisteren *kuch* behoorlijk aardig erg uit de hand geëscaleerd. Heb je even 7 minuten?

  GeenStijl: FILMPJE. Diplomaat hoekt Danny Ghosen op de bek
  -2 voor het lezen van een stukje en 5 voor het kijken van een filmpje-

  Ironisch genoeg was Danny laatst nog te gast bij Rob Stenders, waar ook het geweld waar hij mee te maken krijgt en de vraag of hij niet een beetje moet oppassen, uitgebreid aan bod kwamen. Danny vond zichzelf ook best heldhaftig in het heetst van de strijd, twijfels komen altijd achteraf. Nu is het dan zover. Dat wordt me nog een fittie. Bloed-onder-nagels-argument is natuurlijk lariekoek, Danny heeft legitiem punt en diplomatieke agressie is veelzeggend. Politie mag niets doen, want diplomatieke onschendbaarheid. Ik zou zeggen: misbruik van diplomatieke onschendbaarheid. Dat gaat gevolgen hebben… mark my words…

  *commentaren en rechtvaardigingstweets nalezen gaat*
  *Kamervragen afwachten gaat*

  • Wel raar, gisteren kwam deze tweet online:
   Talk2Myra ‏@Talk2Myra 14u
   Wedden dat er een akelig bericht komt in de #Media #Vaatstra klaagt #Steringa losse handjes op één dag…

   • De twitter van Freddy geeft aan dat er weer eens wat volgers doorgeslagen zijn.
    Met dank aan Maaike support artikel RIK!!

    Sander @09:50
    Reactie was wederom onterecht als spam aangemerkt. Naar oorzaken wordt gezocht 😳
   • @dries, ik denk dat die uitspraak van Myra gebaseerd was op eerder geplaatste tweets van Freddy Vaatstra (“Komt net oan mem”).

    Freddy Vaatstra ‏@FreddyVaatstra 19 november
    grens is nu bereikt. Kom net oan mem! #vaatstra (3/3)

    Freddy Vaatstra ‏@FreddyVaatstra 19 november
    Komt bij dat je na zoveel jaar weer een geheim nummer moet hebben tegen ongewenste telefoontjes op late tijdstippen. Ja volgers, de (2/3)
    19 november 13 om 10:56 ’s middags · Details

    Freddy Vaatstra ‏@FreddyVaatstra 19 november
    Dat je vandaag vrij moet nemen om gepaste maatregelen,voorbereidingen moet treffen tegen complotgekkie no1 is te gek voor woorden. (1/3)
    19 november 13 om 10:56 ’s middags

    • Ik zag het ja. Vreemd, want zo op het eerste gezicht geen verboden woorden of blocks wegens persona non grata. Heb de ‘call’ voor zesdelijnsonderzoek doorgestuurd naar De Grote Swap Helpdesk En Technische Afdeling In Een…

   • En Dankbaar neemt de Kat weer in huis..
    De Dankbare kat..
    Volgens Micha moest Wim ‘als belanghebbende’ de kinderen van Maaike aanklagen wegens onder druk zetten…..van hun moeder..
    Tja….
    Maar goed… het gaat om geld.
    En processen voeren is ook pr.
    *Flyeralert*

    Ik denk dat Wim beter in JFK kan investeren/promoten.
    *weg gesluisde gevangen enzo*
    Of zo..

  • “De vader van Jasper S., de lustmoordenaar van het Friese meisje Marianne Vaatstra, is bij de politie in het vizier vanwege herhaaldelijke pogingen tot handtastelijkheden bij een vrouw.”

   Lijkt me niet dat er een link is met die dagboeken he!

 20. Algemeen: ik ben er wel uit. We ‘moeten’ hier op Swap gewoon veel meer doen met Twitter en andere sociale media en 2.0-toepassingen…

  Plotterland monitoren middels blogposts is de basis, maar best achterhaald. Ook Plotterland manifesteert zich tegenwoordig op de Facebooks en Twitters. Live-bloggen wordt is het helemaal. En het één sluit het ander niet uit. Het goede van alle platforms combineren, dat is mijn ideaal. Doel: in één oogopslag de boel kunnen zien. Efficiënt als je eens wat minder tijd hebt, of betere dingen te doen dan bijvoorbeeld Myra’s virtuele diarree tweetsels apart moeten opzoeken.

  TweetDeck (dat Twitterfeeds combineert in één interface) is err0g handig voor de desktop, maar niet voor mobile of even snel. Het doorzetten van één Twitterstream is leuk, maar beperkt. Handmatig de boel overgooien kost teveel tijd. Een Twitter(zond)vloed de komende tijd wordt voorzien.

  Nu hebben we gelukkig Jeroen, die al eerder en vaker met technische ideeën en oplossingen kwam. Feeds, bootstrap, bouwen & combineren, kortom vernieuwen & verbeteren. Lijkt mij dus een goed idee voor de Swap-commissie. Concrete oplossingen die relatief weinig tijd -en geen geld!- kosten. Zodat we het bij de volgende Wim-zaak (& beyond…) weer op een iets hoger plan kunnen tillen.

 21. Chris Klomp: Gevaarlijke gekkies

  Wat een heerlijk herkenbaar stuk. Chris maakt weer een taboe bespreekbaar. De documentaire over Matthijs heb ik destijds óók gezien, het leidde ook tot de nodige gesprekken – en polemiek. Ik heb daar zelfs één forse ruzie aan overgehouden, wegens gestigmatiseerd en gekwetst voelen. Iets met een verkeerd getimede opmerking.

  Ik ken veel mensen die in eufemismen spreken over mensen met een ‘stoornis’, ‘handicap’, ‘aandoening’ of ‘achtergrond’. Ik doe het zelf ook wel eens. Vooral als ik te maken heb met mensen die ik niet ken, of die ik mogelijk kwets als ik spreek over ‘gestoord’, ‘bordy’ of ‘schizo’. Het is ook een kwestie van respect en omgangsvormen ofzo.

  Er is zelfs een Engelse term voor ‘gekkies’: mentally challanged people. WûT? Mentaal uitgedaagde mensen? Hoe verbloemd wil je ’t hebben, dat gaat *zelfs* mij te ver. Echter, een aantal ‘patiënten’ (hierna: GGz’ers, waarmee bedoeld de doelgroep cliënten, patiënten, ‘patiënten’, gekkies en gestoorden) die ik ken kunnen een brute woordspeling zelfs wel waarderen, of maken zelf de zwartste grappen over hun eigen psychische ziekte!

  Toch is psychiatrie nog steeds een taboe. In de afgelopen 60 jaar is er ontzettend veel veranderd in de wereld van psychiatrie en psychische aandoeningen. De stand van de medische wetenschap is zwaar verbeterd, denkbeelden over ziektes, aandoeningen en patiënten zijn al decennialang in beweging. Visies op hoe GGz’ers dienen te worden behandeld, bejegend en geïntegreerd hebben geleid tot ware cultuurverschuivingen.

  Afschermde inrichtingen in the middle of nowhere maakten plaats voor socio-woningen en ambulante behandeling en begeleiding. In de psychiatrische ziekenhuizen en klinieken van vandaag verblijven veelal mensen met relatief zware problematiek. Het maatschappelijk residu, zeg maar. Ook wel eens empathisch het afvoerputje genoemd 😦

  De laatste jaren is -en wordt, nog steeds- de halve GGz-sector onder handen genomen. Enerzijds is er sprake van kwaliteitsverbeteringen en efficiencyslagen, anderzijds van uitkleding en versobering. Bezuinigingen en beroep op eigen verantwoordelijkheid zijn het devies. De praktijk is dat er fors minder geld voor zorg beschikbaar is en dat veel mensen die 5 jaar geleden nog behandeling of beleiding ontvingen, deze nu niet langer krijgen. Andere GGz’ers krijgen niet de zorg die ze nodig hebben (en vaak ook zelf willen). Een groep GGz’ers wordt dus ‘onderbehandeld’, en dat heeft gevolgen.

  Tel 1 plus 1 op en je kunt voorspellen wat er gaat gebeuren. Aan het gebeuren is, ook al. Mensen moeten begeleiding of behandeling missen of krijgen deze onvoldoende, voelen zich miskend, in het diepe gegooid. Levens en systemen komen onder druk te staan, soms zelfs hoogspanning. Ondertussen wordt er wél verwacht dat GGz’ers naar vermogen meedoen in de samenleving. Er worden eisen gesteld. Anderzijds wil men niet (verder) gestigmatiseerd worden of zich laten afkeuren. Sommige GGz’ers houden zich dus groot en sterk en worden zo overvraagd. Soms zonder dat zij dit willen, of hun omgeving dit ziet. Ook zien GGz’ers -of hun familie- zich op kosten gejaagd, vanwege eigen risico’s en dure vergoedingen. En er speelt veel wederzijds onbegrip. Resultaat: mensen zijn aan het overleven, gaan zorg mijden, om allerlei redenen. Maar de maatschappij dendert door, met alle verplichtingen en verwachtingen. Hoe lang gaat dat goed?

  Terug naar Chris’ column.
  De realiteit laat zien dat de wereld van mensen met een psychiatrische aandoening niet alleen maar sympathiek en begrijpelijk is. Helaas zijn er in deze enorm heterogene doelgroep mensen die het voor hun ‘lotgenoten’ verpesten. Ongewild en onbewust, maar soms ook doelgericht en met voorbedachten rade. In die heterogene groep zitten ook moordenaars en verkrachters, sadisten en querulanten. En ook: complotdenkers! Net zoals die in andere ‘categorieën’ voorkomen of geplaatst worden. Dat is naar mijn idee de groep die Chris bedoelt: de gevaarlijke gekkies!

  De realiteit is, as usual, een stuk weerbarstiger. Zelf probeer ik mensen te beoordelen op hun gedrag, niet op hun ziekte, afkomst, opleiding of eventueel etiket. Dat lukt vaak, niet altijd. Ooit een mens zónder vooroordelen ontmoet?

  Wat betreft de ‘buitenwacht’ houd ik het op -deels- onwetendheid en -deels- handelingsverlegenheid. En daarnaast ken ik ook de (grote?) categorie mensen die de groep psychiatrisch patiënten graag, snel of makkelijk generaliseert. Zowel in positieve (bescherming en stimulans nodig) als in negatieve zin (sederen of opsluiten). Het is logisch, het is menselijk. Maar het is meestal niet reëel.

  Een bankdirecteur of justitiebobo -of een HEMA-verkoper- die (hele) gekke dingen doet vind ik bijvoorbeeld even ‘fout’ als een autist of schizofreen die een reëel gevaar vormt. De samenleving dient wel beschermd te worden tegen te verwachten uitspattingen of ontsporingen. Preventief of reactief. Repressief ook, en soms zelfs al prepressief. Want die kant gaat het wel op. Er is minder ruimte voor tolerantie en interactie dan voorheen. De overheid zet in op een pro-actieve aanpak van overlast, naast efficiency en beheersing. Er is sprake van meer controledenken, systemen worden verder geautomatiseerd en gekoppeld. Gekkies staan tegenwoordig op lijsten.

  Als hulpverlener, politie of rechterlijke macht heb je nog met andere dynamiek te maken. Sympathiek *of zielig* prima, maar er moet ook worden gecorrigeerd, behandeld, opgetreden of gehandhaafd. Meestal ontbreekt echter de tijd of de wil om gekkies beter te leren kennen. Het gedrag wordt veroordeeld (ook letterlijk), maar voor de ‘persoon van de verdachte’ is niet altijd voldoende aandacht. Nu volstaat soms gewoon straf en veroordeling, maar soms is er iets meer nodig.

  Door ietsje meer deskundige aandacht kan veel ellende worden voorkomen. Kennen teneinde te begrijpen, begrijpen teneinde op situaties en problemen in te spelen en maatwerk te bieden. Teneinde te voorkomen, dus. Daar is wel geld en draagvlak voor nodig.

  Daarnaast is óók sprake van beroepsdeformatie, waar een gekkie 9 keer per jaar wordt teruggezien in politiecel, strafbankje of bij de crisisdienst. Beeldvorming is soms snel bepaald. Sommige gekkies worden liever ‘binnen’ dan ‘buiten’ gewenst, of dit nu een afdeling, separeercel of tbs-kliniek is. Dan heeft de samenleving er (tijdelijk) geen last meer van. Vaak logisch en juridisch terecht, soms subjectief, kortzichtig en niet reëel. Vaker zou een gekkie beter af zijn met én beveiliging & bescherming, én behandeling & persoonlijke aandacht. Feitelijk wat er gebeurt in de forensische psychiatrie. Maar die plaatsen zijn duur, en de instapcriteria hoog. Je komt niet zomaar bij de Waag of in een FPC terecht.

  Kortom, het ene gekkie is het andere niet. Gekkies vallen nu eenmaal niet over één kam te scheren, hoe groot die verleiding vaak ook is – want makkelijk + anderen doen het ook. De totale groep gekkies is zo heterogeen als een paardenvacht. De scheidslijn tussen verdachte en patiënt is soms flinterdun, en vaker overlappende. Dat maakt recht en (forensische) psychiatrie ook zo lastig.

  • Hij heeft zeker gelijk, de rechten van de omgeving zijn niet gelijk aan de rechten van de psychiatrische patiënt. Dit levert in de praktijk lastige situaties op en lokken ook recidive gedrag uit, deze mensen weten vaak heel goed wat hun rechten zijn en zoeken deze grenzen dan ook op.
   Heeft weer alles te maken met hun functioneren want immers, zij spiegelen en nemen zaken dus vaak letterlijk op.
   Dat is mijn eerste reactie hierop, is wel goed om op terug te komen.

   Sander @16:30
   Reactie voor de derde maal in 2 dagen onterecht als spam aangemerkt. Driemaal lijkt wel een complot 😕
  • Over de evidente gevaren van psychiatrische patiënten -of de irrifactor van uitgekookte manipulanten- zouden we het heel goed kunnen hebben. Alleen dan wordt het zo’n eeuuh, inkoppertje. Daar zijn we het toch wel over eens, of niet. Die zijn er gewoon, en die zijn gevaarlijk en/of irritant. Ik vind nuance juist bij deze groepen belangrijk.

   Ik heb ook nog (uitgebreid) bij Chris gereageerd. Staat nog in de pending, vermoedelijk vanwege de links 😛

  • Lastig onderwerp.
   WE hopen dat ZE genezen..
   Maar ook in instellingen wordt er erg veel naar medicatie gegrepen als ZE niet te handhaven zijn.
   Of ze gedijen bij de structuur, wat wegvalt, indien einde opname..en ZE het zelf weer moeten doen.
   Ook is de verslaving onder die groep hoger..
   Een alcoholist met psychische problemen heeft een dubbele diagnostiek en kan buiten boord vallen.
   Voor familie kan het een opluchting zijn dat ZE voor de rechter komen..
   Hulpverleen -land kan nogal een doolhof zijn, voor familie en met de rechter geeft het wel wat meer gewicht.
   Vroeger dacht ik dat mensen met een hoog iq te slim waren om gek te worden.
   Nu heb ik het idee dat ze juist eerder de kans hebben om gek te worden.

   Sander @17:21
   Ook deze reactie kwam (onterecht) in de Spambox terecht…
   • @FeeX
    Vroeger dacht ik dat mensen met een hoog iq te slim waren om gek te worden.
    Dat dacht ik vroeger ook… Onze samenleving is niet ingericht op hoogbegaafden, net zo min als zwakbegaafden. De laatste decennia is er meer begrip, is er meer onderzoek, aandacht op scholen, hulpmiddelen e.d. Ik ken mensen uit beide groepen. Zowel succesvol en (redelijk) gelukkig als gek geworden 😕

   • @Feex

    Ik heb het dat ik bepaalde eenvoudige dingen totaal niet kan en ingewikkelde dingen juist goed. Ook ben ik niet in staat om bezig te zijn met dingen die me niet interesseren. Is verschrikkelijk, want iedereen denkt dat je de boel zit te belazeren.

  • Teigert gelooft wel dat er meer autisten dan psychopaten voor de rechter moeten komen.
   Immers een psychopaat (laat wel even in het midden wanneer Chris iemand een psychopaat noemt), heeft manipulatieve trekjes, kan beter veinzen en hierdoor zichzelf beter onttrekken aan het rechtssysteem dan een autist.

   • Autisten kunnen niet zo goed liegen..
    Juist de ‘spontane eerlijkheid’ wordt kwetsend ervaren.
    Geen charmeurs.

    Psychopaten spiegelen,’delen’ altijd dezelfde ervaringen, vermenigvuldigen met factor 10 en hebben ook plan a-z al in de kast.( net misleidende verslaafden)
    Charmeurs pur sang.
    Een autist ziet geen grasveld, maar een veld met grassprietjes.
    Goede detaildenkers, maar minder in het gehele plaatje.
    Psychopaten gaan voor het gehele plaatje..
    Een wereld van verschil tussen autisme en psychopaten.
    Om het in de ‘klassieke vorm’ te houden.
    Dat soort diagnose wordt ook niet gesteld op basis van meetbare lichamelijke waarden/kenmerken.
    *alhoewel*

  • Als dat het “vierde front” tegen Demmink is, dan is dat wel heel erg grappig in al zijn kansloosheid. Wel erg dat elke psychiatrische patiënt mag prijsschieten op zo’n man.

   • Dat Demminkverhaal komt niet alleen uit de koker van Kat.
    Dat hij er een klucht van maakt en ook de link Vaatstra legt.
    Dat is Kat eigen.
    Zijn eigenaaneengebreide PR knoop.
    Wat ik eerder aangaf..
    Ik ken de sexleven van Demmink niet, en sta er niet voor in.
    Ik sta hooguit in voor mijn sexleven, en wat eruit voortkomt.
    *pil*
    Pedofielen weten wel hun jachtterrein, en is niet slechts een behoefte van ‘Jan met de pet met modaal inkomen’
    Het zou kwalijk zijn als er Pedo´s in dat soort positie´s hun gang kunnen gaan.
    Dat ‘koosverhaal’ dat acht ik kansloos, zeker gezien onkoosjer langer meeloopt in de ‘complotterwereld’ dan ik.

    Persoonlijk blijf ik van mening dat voorbeeldfunctie´s ook integerheid meebrengt.
    ‘Predik het water’ maar zelf wijn drinken is wel hypocriet.

    Maar goed..
    Demmink is ook een jood en moet dood?
    Eet maagden?

    De Demminkzaak en link Vaatstra heb ik nooit kunnen leggen/zien.
    Waarom de offerbloed/sex religieJoden link er ook nog een ‘occulte link’ er elke keer bij wordt gehaald…is storend.
    Zal wel ergens in een bijbel te verklaren zijn?
    *Abraham vragen gaat, en vrouwelijk dna lijn natrekken doet*

   • @feex ik heb een keer een docu over ritueel kindermisbruik in Frankrijk ondertiteld, daarna is satanisch misbruik vaak genoemd op het net. Daarvoor had ik er, op het verhaal van het ronde huis na, bijna nog nooit over gehoord.


    Er zijn een hoop rare verhalen. Maar een ding is zeker, ritueel (satanisch) kindermisbruik bestaat wel degelijk!

    • @JDTV
     Satanisch ritueel (kinder-)misbruik bestaat. Daarover geen misverstanden.
     Door de jaren heen heb ik meerdere slachtoffers van stelselmatig misbruik ontmoet, waarvan enkele die aangaven dat het satanisch was. Die ervaringen hebben veel indruk gemaakt.

     Het is bijna altijd too bizarre to believe. Het staat nog steeds ver van mijn bed; ik zal het nooit écht kunnen invoelen. Ik heb het ook nooit hoeven meemaken. Voor de overgrote meerderheid die er zelf nooit ervaring mee heeft gehad, blijft het bij inleven en voorstellen.

     Zelfs enkelvoudig of eenmalig misbruik is vaak al zo traumatisch, dat het bijna zonder uitzondering gepaard gaat met verdringing, PTSS en dissociatieve mechanismen als psychogene amnesie en fugue. Stelselmatig of ritueel misbruik, en zeker op een leeftijd dat je gevormd wordt, is ‘simpelweg’ devastating voor de geest en iemands verdere leven.

     De pest is dat de betrouwbaarheid (consistentie) van ervaringsverhalen chronisch onder druk staat. Vertekeningen van het verleden komen regelmatig voor. Ook het fenomeen van de valse herinnering is bekend, net zoals het ‘verzonnen’ misbruik, vergelijkbaar met de valse aangifte. Hard bewijsmateriaal van (ritueel) misbruik ontbreekt bijna altijd. Het blijft behelpen met ervaringsoverdracht en reconstructie.

     Terughoudendheid bij deskundigen, zoals therapeuten en zedenpolitie/LEBZ, vind ik een goede zaak en een kwestie van professionaliteit. Naast expertise is er vooral heel veel geduld en zorgvuldigheid nodig bij het re-construeren van wat er met iemand gebeurd is (moet zijn).

     Regelmatige blootstelling aan dit soort emoties en ervaringsverhalen laat ook de meeste professionals niet onberoerd. Emotionele afstomping of immuniteit is ook begrijpelijk, het is een kwestie van zelfbescherming. Als echter ongeloof of terughoudendheid leidt tot onterechte miskenning van een slachtoffer dan is dat altijd ernstig ongewenst.

     Het zijn met recht ‘ongelofelijke’ verhalen en ‘duivelse’ dilemma’s. Verhalen en dilemma’s om kotsmisselijk van te worden.

   • Satanisch misbruik werd puur gebaseerd op de fantasieën van gestoorde mensen, @JDTV. Het bestaat echt niet.

    Je zou deze studie eens moeten lezen en misschien ook een beetje in de spiegel kijken.

    http://homepage.hispeed.ch/O.T.O./english.html

    This summary overview is enhanced with 30 years of findings from police authorities, public prosecutor’s offices and legal cases. Information from all state police agencies, the Federal Criminal Investigation Office and the Federal Information Service are considered as well as judicial rulings since the early 1970’s involving the wave of Satanic Panic over alleged Satanic crimes committed by occult orders.

    The roots of these accusations are traced historically over the centuries through the blood-soaked accusations of ritual murder legends, including the most spectacular cases of diabolical crimes, including infamous allegations against Jews; each case is highlighted by a legal evaluation. The recurring pattern of child murder allegations shows that virtually the same content and nearly identical phraseology occurs no matter which group is accused.

   • Oei Sander, ik had je voor intelligenter aangezien. Er bestaan beschuldigingen van satanisch misbruik, maar het lukte helemaal nooit om die substantieel te maken of aan te tonen en het bleek achteraf toch om massahysterie, of wat labiele figuren met valse beschuldigingen te gaan. Zoals je weet ken ik zo ongeveer elk satanisch clubje onder de maan, er wordt daar niet ritueel misbruikt, daar gaan die clubjes helemaal niet over.

    Het enige rituele misbruik waar ik van hoorde was nog niet eens seksueel, maar komt uit Afrikaanse en ook wel Caraïbische “occulte kringen”. Er wordt nog wel eens gedacht dat de duivel in een kind gevaren is, en die overleeft de excorcismen die uitgevoerd worden niet. Dat gebeurt.

    De rest is massahysterie en fantasie.

    • Nee, niet waar er zijn ook nog sporadische gevallen van meestal tieners die in bosjes een vriendje ‘ritueel’ misbruiken en ombrengen. Later blijkt het inderdaad te gaan om ernstig zieke mensen en meelopers. Dat is het satanische misbruik. Marginaal vaak onwaar. Wat veel erger is dan dat is misbruik binnen de familiekring, dit komt relatief vaak voor met name in sociaal zwakkere gezinnen.

   • @Sander

    Het is “too bizarre to believe” omdat het niet waar is. Als jij in de rol van hulpverlener mensen valideerde in zulk soort fantasieën, vind ik jou niet zo’n goede hulpverlener.

    • @Jeroen
     Geloof dat ik niemand “in de rol van hulpverlener valideerde in zulk soort fantasieën”.

     Jij stelt onomwonden dat satanisch ritueel misbruik niet bestaat. Ik ben ervan overtuigd dat het wel bestaat, op basis van hetgeen ik aanhaalde. Ik hanteer daarbij ook een forse betrouwbaarheidsmarge: too bizarre to believe + overwegingen. Ik weet niet wat intelligenter is.

     Ik spreek daarmee overigens geen oordeel uit over de documentaire die @JDTV aanhaalt, net zo min als ik de intentie heb te valideren.
     Ik hoop voor de mensheid dat het niet bestaat. Ik ben er zelf nooit bij geweest, jij toch ook niet?

   • Wat is satanisch misbruik dan precies? Veel mensen geven hier een ander antwoord op vanuit hun eigen perceptie.

    Op zich is misbruik zelf al ernstig genoeg en daarom moet je uiterst zorgvuldig met de betrokkenen omgaan, ook met degene die ervan wordt beschuldigd.
    Het zou je maar overkomen…dat je onschuldig bent en toch wordt beschuldigd.
    Dat maakt ook levens stuk, relaties stuk, je kunt je baan onterecht kwijtraken etc.

    Zorgvuldigheid is een eerste.
    Internet heeft veel goeds gebracht, maar het is ook heel verleidelijk om als je aandacht wil om welke reden dan ook iets van het net te plukken en te veinzen dat jij dit ook hebt meegemaakt. Copypaste zeg maar. Mensen die dit doen beseffen vaak zelf niet dat ze heel ziek zijn, en wat de gevolgen zijn van hun handelen.

    Dus keur ik het ten zeerste af om alleen maar af te gaan op 1 gesprek, of via een Youtube filmpje, of een artikel op een weblog. Zo werkt dat dus niet i.r.l.
    Middels intensieve gesprekken en onderzoeken kom je verder, ook niet altijd.

    Bij Demmink zie ik vooral veel ruis en ook vooroordelen.
    Dit heeft hij zelf in de hand gewerkt met zijn zwijgen.
    Let wel, misbruik keur ik natuurlijk ook af.
    Wel is het zo dat als een oudere man een meid van 17 zover krijgt dat ze sex heeft met hem, dit eerder als stoer wordt gezien. Dat heb je toch maar even geflikt ouwe rukker!! Ook gaan mannen naar de hoeren.
    De hoeren zijn vaak slachtoffers van mensenhandel. Dit is al zo oud als job, de pooier en het afhankelijke meisje/vrouwtje.
    Als een oudere man graag een jonge kerel heeft ziet men het anders, terwijl dit niet gelijk strafbaar hoeft te zijn.
    Het zou dus goed zijn als duidelijk wordt wat Demmink nu precies heeft uitgespookt, ook al vanwege zijn functie in het verleden.

   • Lees ook vooral dit FBI onderzoek:

    http://www.skeptictank.org/fbi1992.htm

    Beschuldigingen van satanisch misbruik hebben te maken met pathologische vervorming (munchhausen by proxy), een getraumatiseerd geheugen waardoor vervormingen ontstaan, ten dele zijn het ook normale kinderfantasieen, er is sprake van veel onjuiste waarnemingen en regelrecht bedrog, dan heb je nog de invloed van “hulpverleners” en waren er ook nogal wat urban legenda rond.

    Maar om nou te zeggen dat er satanisch ritueel misbruik plaatsvindt, gelukkig niet.

   • Lees de onderzoeken waar ik naar linkte, Sander. Ik vind hulpverleners die hun cliënten op zo’n manier valideren in hun fantasieën het beleg op hun brood niet waard. Die hielpen mensen onder hun hoede dus verder de sjit in.

   • @Swapichou
    Ik ben dit niet met je eens.
    Mishandeling komt in alle lagen van de bevolking voor, misbruik zeker ook!!
    Dat wil ik even benadrukken en dat is ook bekend in de hulpverlening.

    Overigens houd ik het hier beperkt tot Nederland, dat is voor mij al genoeg gespreksstof.

    • @Teigertje

     Lez0n: ‘dit komt relatief vaak voor met name in sociaal zwakkere gezinnen.”

     Dat is gewoon zo, misbruik komt in alle lagen voor maar met name in sociaal zwakkere gezinnen.

    • @Jeroen
     Ik heb duidelijk ergens een snaar geraakt. Ik heb simpelweg de tijd niet om nu alle links te lezen en daarop te reageren. Ook de reacties gaan snel.

     Ik geef aan dat ik er van overtuigd ben dat het bestaat, het satanische aspect dus. Zonder dat ik dat kan aantonen of dat maar gepretendeerd heb. Ik hoop van niet maar denk van wel. Dat is op basis van een totaalbeeld totnutoe, dus van fenomenen, theorieën, prevalentie, referentiekader, ervaringsverhalen etc. Het is mogelijk dat ik na heroverweging mijn stelling nuanceer, vooralsnog blijf ik erbij. Als dat in jouw ogen dom of naïef is, dan zij het zo. Dat laat ik voor jouw rekening.

     Voor de duidelijkheid: ik valideer helemaal niets en zeker niet als hulpverlener, dat zijn ook jouw woorden. Of het in een rol van hulpverlener of zedenrechercheur of putjesschepper is vind ik sowieso niet relevant. En ja, ik ben ook tegen aanpraterij en ‘zachte heelmeesters’ of whatever.

     Laten we hier op terugkomen. Nu niet van mijn kant, want ik moet verder.

   • @sander

    Je haalde wat voorbeelden uit je eigen ervaring aan, zonder die cases te beschrijven. Terwijl je natuurlijk best een foute inschatting gemaakt kan hebben, helaas zijn hulpverleners vaker wel dan niet onderdeel van het probleem. Ik haalde in ieder geval een hele reeks van studies aan die het tegendeel van jouw mening aantonen.

    En ik ben hier best wel boos over, omdat ik dus van heel dichtbij weet hoeveel schade zulke valse beschuldigingen kunnen aanrichten.

   • @Sander
    Wees altijd terughoudend met termen als PTSS, ik vindt dat er veuls te gemakkelijk met zulke termen wordt gestrooid.
    Er is nog een giga scala van andere initiator waarmee je rekening dient te houden.
    In de dynamiek van gesprekken komen er vaak andere punten naar voren waaruit dan uiteindelijk blijkt dat er iets heul anders aan de hand is.
    PTSS is iets waar mensen zich iets te snel achter willen verschuilen omdat ze niet onder ogen willen zien dat ze bijv. borderline hebben of manisch zijn.

   • @teigertje

    Satanisch ritueel misbruik kan je niet zomaar op iedere gangrape labelen. In dat FBI document waarnaar ik linkte staan een aantal heel goede definities, die goed afbakenen waar het over gaat. Het woord “ritueel” moet ook goed bekeken worden, want iedere vorm van menselijk of groepsgedrag heeft wel een ritueel aspect. Onze vrijmibeau is in wezen ook een ritueel. Ik ga dalijk schijten, is ook een ritueel. Als die kinderen dat deden in de context van een cult zou het binnen de definities passen. Als ze zelf wat fantaseerden van wat ze op tv zagen weer niet.

    Probeer ook niet te hypothetiseren wat er zoal onder ritueel misbruik verstaan kan worden en hoe ver je die definitie kan oprekken, maar kijk naar de beschuldigingen zelf. Die zitten niet in het grijze gebied dat je nu probeert te verkennen, maar zijn. Heel zwart met pentagrammen, omgekeerde kruizen, “the full monty”.

   • @sander

    Dus je neemt het aan zonder het te kunnen aantonen, gewoon vanuit je “gut feeling” en blijft erbij, zelfs in het licht van overweldigend bewijs van het tegendeel? Zucht.

   • En tot overmaat van ramp gaan ook nog eens alle reacties door elkaar, qua postingstijd.
    Nogmaals, ik kom hier later op terug, als ik tijd en aandacht heb. Niet zo snel met oordelen en conclusies alsjeblieft.

   • Sorry dat ik hier zo emotioneel op reageer, maar maakte dus mee hoe mensen kapot kunnen gaan aan zulke valse beschuldigingen. Die beschuldigingen zijn het enige misbruik dat eigenlijk plaatsvindt.

   • @Swapichou

    Jij hebt het over relatief. Ik heb het goed gelezen Swapichou, alleen ik betwijfel dit nogal.
    Wel denk ik dat het misbruik beter verborgen blijft in de “sociaal betere klasse” omdat zij meer tools tot hun beschikking hebben om dit in het geniep te kunnen doen en het verborgen te houden.
    Ik heb heel wat dossiers gelezen die mij wel tot deze overtuiging gebracht hebben.
    Zo heb ik ook dossiers gelezen van oude psychiatrische patiënten, vroeger gebeurde ook heel veel wat wij nu niet weten. Dat kon geheim blijven door ondermeer de grotere sociale druk die er vroeger was.

    • @Teigertje

     ‘Wel denk ik dat het misbruik beter verborgen blijft in de “sociaal betere klasse” omdat zij meer tools tot hun beschikking hebben om dit in het geniep te kunnen doen en het verborgen te houden.’

     Daar kan je best goed gelijk in hebben. Ik denk inderdaad dat het vaker bij lagere klassen naar boven komt en er daardoor een vertekend beeld ontstaat. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat pappa de succesvolle zakenman wel met zijn tengels van zijn kinderen afblijft. Mea culpa.

   • In de hulpverlening is zeker nogal eens sprake van vooringenomenheid en tunnelvisies.
    Ik ben het met op de meeste punten eigenlijk wel met Jeroen eens.

    Het enige is dat als er gepraat wordt over satanisch misbruik in de media wat men hier dan mee bedoeld en hoe men erop komt dat dit zo is.
    Sadisme is bijv. iets heel anders dan satanisch.

   • Genesis is uiteindelijk maar geëmigreerd. Maar de beschuldigingen kostten hem zijn kinderen, zijn land, zijn huis, zijn naam als kunstenaar en zijn vrouw. Hij is nooit meer helemaal hersteld van die beschuldigingen. Van die David Icke link:

    Back at the club, Genesis had still not put in an appearance so I brought Christophe up to date. While visiting America in the early ’90s with their two daughters, Caresse and Genesse, Genesis and Paula heard that Hackney social services wanted to question them about allegations of child abuse. (Despite his carefully projected image that there were no boundaries, I don’t believe for a minute that Gen was inappropriate with his girls.) Their house was raided by Scotland Yard’s Obscene Publications Squad, who unearthed their vast collection of occult writings and graphic photos of anything involving murder, necrophilia, mutilation, sexual deviance and Nazi imagery. In short everything that illustrated Genesis’ fascination with the power and mechanics of evil. The couple didn’t dare return, and instead went into self-imposed exile in San Francisco. Divorce followed not long after and, in 1993, Genesis met and married the woman he has described as the love of his life and soulmate, Jacqueline Breyer.

    Ik ken Caresse en Genesse. Dat waren gelukkige kinderen en zijn nu mooie en sterke jongvolwassenen die zelf ook niet denken dat ze ooit misbruikt werden. Maar omdat Genesis een libertijn is, een deviante seksualiteit heeft en een fascinatie met esthetische uitingen van “het kwaad” zoals zoveel kunstenaars die hebben, wordt er makkelijk aangenomen dat hij schuldig is aan misbruik. Dit voorbeeld is geen toevalstreffer, maar exemplarisch voor de ellende die het veroorzaakt bij mensen die verder niets misdeden.

   • “Satanisch misbruik heeft alles te maken met mensen zoals jou, JDTV.”

    Oh vertel, ben ik nu opeens de duivel ofzo?
    Trouwens over massahysterie gesproken, niks zo gestoord als religies!

    Ben je zelf niet lid van dat clubje van die link van je en doen die gasten echt aan verkleedpartijtjes tijdens hun “rituelen”? Dat het in jouw omgeving misschien niet plaats vind wil niet zeggen dat het niet bestaat. Sterker nog, je geeft zelf eigenlijk al aan dat het wel degelijk bestaat! Ik plaats het verder niet in een hokje. Ik neem aan dat het iedereen kan overkomen en ben heel blij dat ik zo’n verhaal nog nooit van dichtbij heb mee hoeven maken. Het verhaal van de mensen in die docu geeft me kippenvel!

    Het is helaas ook een feit dat er mensen zijn die dit soort verhalen zelf misbruiken, om er zelf iets mee proberen te bereiken. Als je zoiets bewust doet ben je volgens mij niet helemaal goed bij je hoofd en doe je niet allen diegenen die je er vals van beschuldigt, maar ook de echte slachtoffers van dit soort praktijken groot onrecht aan.

    Je kan mij wel de schuld geven, maar ik heb dit gelukkig niet verzonnen! Wat mij betreft gaat er meer aandacht aan dit soort onderwerpen besteed worden, i.p.v. aan hoeveel coke gorden deze week weer gesnoven heeft en welke voetballer wiens ex vriendin nu weer heeft uitgewoond! Natuurlijk vraag ik me zeker wel af of er een link is met het plaatsen van die docu en het ontstaan van sommige verhalen op internet. Het is niet mijn bedoeling geweest om een soort ritueel misbruik hype te starten.

    Moet ik een dergelijk verhaal niet plaatsen omdat er mensen rondlopen die dit soort verhalen misbruiken? Ik vind het verhaal van die meisjes meer dan schokkend. Dit is typisch weer zoiets dat eigenlijk te gek voor woorden is. Gelukkig was er een camera om hun verhaal vast te leggen. Als iemand hun verhaal kan debunken hoor ik het graag!

   • ik moest wel even het werkwoord “diffameren” opzoeken….. (artikel Volkskrant)
    DIFFAMEREN 1) Belasteren 2) In opspraak brengen.

    Toch nog iets geleerd, dat is alles wat ik er op kan zeggen…

    Maar goed, in zijn algemeenheid: In dit geval is het een duidelijk psiegische patiënt die een hooggeplaatste dandy aanklaagt.

    Maar als we het dichter bij huis houden, Ook wij allemaal kunnen door onze buren aangeklaagd worden voor iets.

    Gewoon omdat je een paar keer niet groette…., Staat er ineens een agent voor je deur die vraagt of je even meegaat naar bureau (kan al vernederend zijn..) en dan krijg je daar te horen dat je net iets te lang -onbewust- naar het buurjongetje keek vanaf de eerste verdieping toen die in zijn blote reet in zijn zwembadje sprong. Dat zag de buurvrouw toevallig…, en die had nog de pik op je omdat je de laatste keer niet op haar avances inging toen ze dronken aan je voordeur stond met de duidelijk mededeling dat haar man (jouw buurman) nu niet thuis is en dat zij het een beetje koud had… Waarop je dan weer antwoordde dat ze dan de kachel iets hoger moet zetten…..

    Nee, dit is geen verhaal uit eigen doos… 😉

    Dit kan dus allemaal wel in Nederland. En het is diep triest dat Demmink dus letterlijk aangeschoten wild is. En hij kon zich er nooit goed tegen verweren. Want in functie. En natuurlijk is hij door al die veiligheidsdiensten door de mangel gehaald, die hebben niets kunnen vinden. Er is ook nooit iets anders uitgelekt dan het bekende Tsjechië verhaal. Er is ook nog zoiets als privacy. Dus de veiligheidsdiensten zullen hun rapporten ook niet vrijgeven. Waardoor het bij de complotterts lijkt op een “zie je wel” een complot.

    Demmink komt hier heel moeilijk vanaf, dit blijft heel lang door etteren. Misschien is er maar één oplossing: Zelf de confrontatie aangaan met in ieder geval Kat, maar doe ook die Koos en Baybasin er maar bij. Hup met de handycam (Misschien wil JDTV wel…filmen….. hij heeft de naam al….. en kan ie iets goeds terugdoen tov Demmink..) naar dat adres in Schiedam en dan de rollen eens omdraaien.

    Gewoon omdat het kan.

    Demmink hoeft zich niet voor te bereiden. Het gaat om zijn leven, dat kent ie zelf het beste. Hij moet dan wel accepteren dat ie waarschijnlijk zelf wel iets moet vrijgeven over zijn priveleven (“Ja Micha, ik val op jonge jongens, heb je daar een probleem mee? Ik heb genoeg keus en ze zijn allemaal netjes 18+. Ben al die jaren in functie nooit chantabel geweest. Dus wat heb je daar op te zeggen…. ? en nu niet gaan schuimbekken Micha, dan sta je niet fraai op de tape…..”)

   • Mooi die fantasiereactie die je daar bedacht hebt markie, helaas gaat het in het echt iets anders. Als ik Demmink was geweest had ik ook zo’n soort reactie gegeven. Maar toen ik hem spontaan vroeg of er iets waar was van alle beschuldigingen, vertrok zijn gezicht en zei hij: “Ik zou bijna zeggen uiteraard niet”. Niet echt een overtuigend antwoord, zeker niet voor een doorgewinterde jurist. Hij is natuurlijk altijd welkom om zijn kant van het verhaal voor onze camera te komen doen, helaas heeft hij dit tot nu toe altijd geweigerd.

    Ik wil Koos na alle ontwikkelingen van vandaag zeker wel een keertje interviewen!
    Ik ben namelijk zelf ook niet echt overtuigd dat het verhaal van Koos de waarheid is.
    Heb me er verder eerlijk gezegd ook nog niet zo in verdiept, dus ben wel benieuwd.
    Als jullie nog mooie vragen voor Koos hebben wil ik ze wel meenemen.
    Eerst maar eens zien of hij JDTV wel te woord wil staan.

    Mijn belangrijkste vraag als complotdenker is natuurlijk, of Koos is ingezet om de andere verhalen ongeloofwaardig te maken. Beetje vaag dat juist de Volkskrant groots uitpakt met dit verhaal!?…zou Lidy dan toch stiekem bij een groot complot betrokken zijn? 😉

    Baybasin zou ik ook heel graag interviewen voor de camera, helaas zit hij nog altijd in de bak en mag ik de camera daar niet mee naar binnen nemen. Alle drugs en chantage verhalen in zijn zaak vind ik eerlijk gezegd een stuk minder interessant dan de vraag hoe het zit met de vervalste telefoontaps. Ik heb als onschuldig burgertje namelijk geen zin, om op basis van een aantoonbaar vervalste telefoontap, levenslang de bak in te gaan voor een moord die niet gepleegd is.

    Ik heb gewoon vastgelegd wat er heeft plaatsgevonden terwijl ik Kat gevolgd heb.
    Als je een confrontatie met Kat wil zien moet je zelf de camera maar oppakken held!
    Waar is trouwens dat filmpje dat Jeroen geschoten heeft op de bijeenkomst van 10 jaar klokkenluider, Sander zou dat toch monteren. Zit dat nog steeds in de montagefase?

    In een van mijn filmpjes zie je trouwens hoe kat onrechtmatig van straat wordt geplukt door de politie en ik vervolgens een agent betrap op het construeren van een zaak tegen hem. (lijkt een beetje op dat telefoontapverhaal van hier boven) Alleen dit filmpje alleen al toont aan waarom je altijd een camera bij je moet hebben en zeker wanneer je met justitie te maken krijgt. Het is geen excuus, maar af en toe snap ik wel hoe kat zo gefrustreerd is geraakt!

    De camera liegt niet!
    Dit is ook de reden waarom ik mijn beelden van de graffiti actie van Kat nog altijd niet terug heb gekregen van justitie. Anders zouden jullie allemaal kunnen zien dat er ook van de beschuldigingen aan het adres van JDTV niets waar is! De agent die ik betrapte werkt trouwens nog steeds bij de politie. Zijn verklaringen worden in de rechtbank betrouwbaarder geacht dan die van een burger!

    Dat schuimbekken is volgens mij trouwens een bijverschijnsel van PTTS. Beetje triest om dat tegen iemand te gebruiken. Ik wacht jullie stoerepraatjesconfrontatiefilmpjes met Micha, Wim, Martijn enz. enz. wel af. Hoe meer er op beeld staat, hoe beter wat mij betreft!

    #SwapichouShownieuws

   • @JDTV
    -1- Is die vierde aangifte tegen Demmink wel Koos? We gaan er met zijn allen maar van uit, maar is het wel zo?

    -2- Je gaat er al vanuit dat de telefoontap in het Baybasin-verhaal vervalst is. Ben ik nog niet van overtuigd. Het zal wel weer een zaak blijken waar niet geheel volgens de regels gerechercheerd is, maar dat er meteen sprake is van een vervalste tap? is nogal een aanname.

    -3- Dat je je tape in de graffiti-zaak nog niet terug hebt, lijkt me logisch. De zaak is toch nog onder de rechter? Dus is het nog steeds bewijslast. Ten voordele / nadele van jou. Ik vraag me wel af of je niet recht hebt op een (gewaarmerkte) kopie om je eigen verdediging goed voor te bereiden met je advocaat.

    -4- Zou best de confrontatie kunnen aangaan met Kat maar ben geen belanghebbende in deze zaken. Ben voor mijn werk ook geen journalist. Dat is geen laf excuus, maar als iedereen zich altijd maar overal fysiek tegenaan gaat bemoeien…. Wat voor land hebben we dan?

    Weet je wat de grootste cover-up is in de naoorlogs Nederlandse maatschappij? Dat zijn de fotorolletjes van Srebrenica. Daar hoor je Kat (en anderen) zelden over. Als hij daar nou zijn tanden eens in zou zetten. Volstrekt ongeloofwaardig verhaal, dat vindt iedere logisch redenerende burger. Spelen ook veel belangen mee op de achtergrond.

    Is toch een veel beter onderwerp dan een gepensioneerde homo ambtenaar of een domme Koerdische drugslord?

    • @ Markiezet

     Weet je wat de grootste cover-up is in de naoorlogs Nederlandse maatschappij? Dat zijn de fotorolletjes van Srebrenica. Daar hoor je Kat (en anderen) zelden over. Als hij daar nou zijn tanden eens in zou zetten. Volstrekt ongeloofwaardig verhaal, dat vindt iedere logisch redenerende burger. Spelen ook veel belangen mee op de achtergrond.

     Daar zeg je wat. Dat is pas een samenzwering.

     Maar goed daar zit geen seks in dus verkoopt het niet zo goed.

   • Idd goed punt Markiezet.

    De zgn. plotters houden overduidelijk van privé/story nivo verhaaltjes, dus idd een portie sex en aanverwanten blijft het noodzakelijke ingrediënt, naast het beschuldigen van mensen die een weerwoord geven natuurlijk.
    Het is de core business van een Kat en co.

   • Tja, Ik heb ook al eens geschreven Dat Demmink de ideale pispaal is. Hij is homo, heeft geen vaste relatie (hadden we het al lang geweten), is kalend, is niet bepaald een hunk en valt op jonge jongens.

    Prototype viespeuk, dan MOET er “iets” zijn..
    p.s. zou Demmink ook achter de fotorolletjes van Srebrenica zitten….;-)

   • Het is gewoon altijd hetzelfde liedje. Of het nou gaat over Demmink of Genesis-P-Orridge, het gaat vooral over de vooroordelen van in wezen kleinburgerlijke en minderwaardige figuren. Ben je homo? Dan ben je ook kindermisbruiker. Ben je libertijns kunstenaar? Kindermisbruiker.

   • @Markiezet

    De speculatie dat die nieuwe “aanklacht” tegen Demmink van Koos afkomstig zou zijn komt door mij. Maar als ik naar zijn twitter en recente beschuldigingen van hem kijk is het best voor de hand liggend om dat te veronderstellen.

   • @markie

    1. nou dat is dan meteen de eerste vraag die we hem gaan stellen sherlock! 😉

    2. Een aanname? Zembla over de telefoontaps http://www.youtube.com/watch?v=1Up7D-Xzlag

    3. Zowel mijn camera als beeldmateriaal zijn onterecht in beslag genomen. Deze heb ik tot op de dag van vandaag nog niet terug gekregen. Onnodig want ik heb altijd alles altijd direct gepubliceerd. Ook bij andere zaken zoals het vliegtuigongeluk heb ik mijn beeldmateriaal aan de politie aangeboden. Het overzetten van het materiaal is zo geregeld, dat ik mijn camera nog altijd niet terug heb voelt voor mij alsof mijn werkzaamheden opzettelijk belemmerd worden! Dat ik mijn beeldmateriaal nog altijd niet heb, is gewoon meer dan schandalig! Ik heb gewoon als een soort crimineel in de telegraaf gestaan terwijl iedereen die die video ziet, kan zien dat ik mij nergens schuldig aan heb gemaakt. Bovendien zijn ze nog altijd nieuwswaardig en kan ik hierdoor niet verder werken aan mijn docu die ik hier over wil maken. Het is gewoon walgelijk!

    4. Ach gut…je zit toch ook fysiek op je toetsenbordje te rammelen?
    Iedereen kan journalist zijn, dat is het mooie er aan. Als het huis van je buren nu in de fik vliegt en je er een foto van publiceert is het eigenlijk al zo ver. Je zal inderdaad niet meteen bij een kwaliteitsprogramma als Zembla aan de slag kunnen na je publicatie, maar je begrijpt wel wat ik bedoel denk ik. Als je je in deze zaak geen belanghebbende voelt. Snap je duidelijk niet waar het over gaat, of ben je gewoon blind voor wat er speelt. (zie 2 en 3)

    Je lijkt aardig op de hoogte te zijn van het fotorolletjes drama, waarom zou ik je daar dan verder over moeten informeren? Als mijn beeldmateriaal ook opeens verdwenen is, gaan die rolletjes meer dan genoeg aandacht krijgen van me!

    “als iedereen zich altijd maar overal fysiek tegenaan gaat bemoeien…. Wat voor land hebben we dan?”…..uhm een land waar mensen weer met elkaar in discussie gaan en wellicht tot oplossingen kunnen komen. Lijkt mij wel mooi eigenlijk!

    Dat Demmink homo is moet hij allemaal lekker zelf weten, dat is ook zoiets wat er altijd bijgehaald wordt om kritische mensen af te kraken. Ik heb als kleine jongen honderden uren op de pinballmachine van mijn homoburen gespeeld, die gasten hebben me nooit een vlieg kwaad gedaan. Als hij afgeperst werd omdat hij het met minderjarige meisjes deed was ik net zo moeilijk gaan doen! Ik discrimineer niet wat dat betreft.

    Ik heb baybasin opgezocht in de cel en kan je vertellen dat die man alles behalve dom is. Zoals ik hierboven al beschreef gaat het er mij niet om of hij van de maffia is, maar of hij op basis van een vervalste telefoontap onterecht een levenslange gevangenisstraf uit zit.

    Sorry hoor, maar eerlijk gezegd vind ik jou een beetje dom overkomen zo!
    Laf zijn we allemaal wel eens, maar dit is toch wel weer een nieuw dieptepuntje.
    Ik zat me al helemaal te verheugen op die filmpjes!

    In het openbaar mag je natuurlijk gewoon overal filmen en mensen aanspreken. De enige regel waar ik me altijd aan hou is dat je “hulpverleners” de ruimte moet geven om hun werk te kunnen doen. Ik doe zelf niet aan 112 filmpjes dus wat dat betreft loop ook nooit echt in de weg! Koop gewoon een camera en laat maar zien wat je kwijt wil!

    Hoe meer mensen de camera oppakken hoe beter. Vooral bij rechtszaken. Een rechtszaak kan wel openbaar zijn, maar dat betekend nog niet dat ik er altijd bij kan zijn. Als bijvoorbeeld alle caféhouders van Nederland komen opdagen bij een zitting over het rookverbod, passen ze ook niet allemaal in de rechtbank. Ik wil graag altijd zelf zien hoe een zitting is verlopen en ik denk dat ik daarin niet de enige ben. Zittingen waar je niet bij bent geweest, kunnen later toch om allerlei reden van invloed op je zijn en dan is het toch fijn als je terug kan kijken hoe iets tot stand is gekomen. Zelfs de snelst tweetende rechtbankverslaggever, kan maar een heel beperkt beeld geven van wat er zich werkelijk allemaal afspeelt. Griffiers vertrouw ik niet, ze kunnen volgens mij niet heel veel sneller schrijven dan rechtbankverslaggevers en alle mensen maken natuurlijk fouten!

    Beetje jammer hoe het met het filmen van de zitting van micha is verlopen, dat had ik stiekem toch ook wel willen zien. Een filmaanvraag bij de afdeling persvoorlichting van de rechtbank is zo gedaan. Als je geen perskaart hebt, kun je na ondertekening van een formulier alsnog met de camera naar binnen. Normaal gesproken doet de rechter, aan het begin van de zitting, in het openbaar een uitspraak over het voeren van de camera. In de persrichtlijn kun je er alles over lezen. http://www.rechtspraak.nl/Actualiteiten/Nieuws/Documents/RVRECH014_Persrichtlijn_07.pdf

    Al die fantasie praatjes over hoe Demmink zou reageren of hoe een confrontatie met Micha zou verlopen vind ik allemaal maar een beetje onzinnige tijdverspilling.
    Hoewel Jeroens poging, om een filmpje te maken bij 10 jaar klol, best moedig te noemen is, ben ik wel een beetje teleurgesteld over het resultaat.

 22. @Sander
  Kijk eens in de spambox

  Sander @16:30
  Zelfs deze reactie verdween in die spambox. Is er soms een spam-complot tegen @teigertje?
  Snap er niets van.
  • “Zelfs deze reactie verdween in die spambox. Is er soms een spam-complot tegen @teigertje? Snap er niets van.”

   Dus. 😡

 23. Heheh… Commentaartje op Frontaalnaakt lijkt niet doorgezet te worden, naar aanleiding van dit schotschrift:

  http://www.frontaalnaakt.nl/archives/de-imaginaire-academische-penis-van-postmoderne-leuteraars.html#comments

  Haha laat me raden: structuralistische taalkunde en etnologie zijn niet opportuun in de discussie over Zwarte Piet, dus dat moet even als intellectualistisch geneuzel weggezet worden? Beetje in context plaatsen zodat je niet meer met anti intellectualistische PVV’ers geassocieerd kan worden?

  Misschien dat bovenstaand schotschrift, waar eigenlijk alleen maar slecht of niet onderbouwde kwalificaties in voorkomen relevant was in de jaren negentig, maar nu niet meer. De discussie over postmoderne interpretatie werd al beslecht door Eco in zijn ” limits of interpretation”.

  Beetje demagogisch cherrypicken en daar dan details uitpakken om een vals beeld te schetsen van Lacan. Die moet je evalueren op zijn verbinding tussen psychoanalyse en een wat socialer niveau, de pietendiscussie kan beter begrepen worden met behulp van zijn onderscheid tussen imaginaire, symbolische en reële ordes, zijn criminologische studies zijn zeer belangwekkend. Zijn analyse van Poe’s “purloined letter” onvolprezen.

  Het probleem met Lacan en andere Franse denkers is vooral dat het hard werken is voor intellectuele luiaards die Zwarte Piet racistisch vinden.

 24. HAHAHAHAHAHA

  Ondertussen bij Micha:

  Een camaraman/journalist die zich bij de rechtbank had gemeld met de wens de zitting te filmen, werd mishandeld door rond de tien kapo’s en gestrekt de rechtbank uit gedragen, direct langs de propaganda-cameraploegen van NOS en RTL voor wie door de corrupte en criminele president Eradus de rode loper wordt uitgerold. De betreffende persoon is Karel Bagchus van STC Media. Bagchus is een zogeheten ‘soeverein persoon’ (over deze zeer snel groeiende beweging die ook in Duitsland snel terrein wint later meer) en kon/wilde vanuit deze overtuiging geen stuk overdragen dat in de ogen van de rechtbank kwalificeert als ‘geldig legitimatiebewijs’.

  Volgende keer paspoort meenemen joh. Sekteleider Micha vind het trouwens “sektarisch geweld” als je je niet legitimeert omdat je bij een zelfmoordsekte van “souvereinen” zit. Over omkeringen gesproken.

  Anyway, de volstrekte kansloosheid van de Micha clam is nu wel duidelijk:

  De Raad voor de Rechtspraak bleek wel rechtspersoonlijkheid te bezitten als ze iets eisten -zoals 381,76 Euro van Micha voor het verwijderen van grafiti-, maar als er van hun iets werd gevorderd -500.000 Euro wegens het financieren van de operatie ‘sloop Kat’- bleek dat opeens ‘niet meer mogelijk’ omdat de Raad ‘niets is’. Volgens landsadvocaat Houtzagers had dat er mee te maken dat de eis tot schadevergoeding zijdens de Raad in een ‘vormvrij strafproces’ plaatsvond terwijl mijn claim gedaan werd in civilibus. Tsja. Het is maar een voorbeeld.

  Volgende keer beter nadenken over hoe dingen juridisch liggen. Dat is allemaal heel anders dan in Micha’s koppie.

  • En dan het stuk ervoor…hij zou gehakt hebben gemaakt van de tegenpartij…om dat vervolgens in zijn volgende stuk weer tegen te spreken. En ineens een rare vergelijking met Auschwitz te maken, misselijkmakend!!! Nu hield ik Micha voor veel dingen mogelijk maar dit…Hij wordt met de minuut wanhopiger want hoe moet hij zijn volgers zo gaan uitleggen dat zijn Micha-claim geen reet waard is?? Of zal dat, uiteraard, weer de schuld van Demmink zijn?? Hoe doorzichtig ben je dan, Kat?? Een Kat in het nauw maakt rare sprongen maar hij spant de kroon…

   • als die fimpjes van de verwijdering van de cameraman het bewijs vormen voor de mishandeling, dan maakt hij weinig kans……. zelf maken mensen als kat en dankbaar hele levens kapot, maar als je 1 vinger op ze legt, dan roepen ze moord en brand….

 25. Och jee, marcel vervloesem is veroordeeld op basis van een geluidsopname en natuurlijk zijn deze vervalst volgens de complotgekkies……

 26. Eerlijk gezegd denk ik dat in Medialand aardig wat relnichten rondlopen, en dat de beeldvorming van Homo’s aardig inkleurt/vertekend beeld geeft.
  En we hadden Pim Fortuin..
  Dus ik snap wel dat Buitenlanders Nederland zien als een Pornoplek.
  Niet iedere Homo is een relnicht, maar er zijn wel veel relnichten breed in beeld..
  Jammer, en slechte beeldvorming ook nog.

  • Sinds wanneer mogen homo’s hun seksuele oriëntatie niet uitdragen? Wie misdoen ze daar wat mee? Bovendien zijn homofoben vooral slecht voor de beeldvorming, zoals we recentelijk in Rusland konden zien. Je lult weer eens dom Feex, het is niet anders.

   • Als jij het zegt Jeroen.
    Dus ik mag niet eens mijn mening geven?
    Maar jij wel je seksleven uitdragen?
    Discriminatiekaart?
    Ik ken wel degelijk Homo’s die ook geen Gordon of Paul de Leeuwfan zijn.
    Gewone mensen.
    Die discrimineren natuurlijk ook.

    Niet elke Homo is een relnicht of heeft behoefte te pas en te onpas domme opmerkingen te maken over sex..en op hun pik getrapt als ze weerwoord krijgen.

    maar goed..
    Dat Nederland als Pornoplace te boek staat heb ik geen aandeel in.
    Wel snap ik dat..de beeldvorming zo is.
    En dat is jammer..

   • Je mag best je mening geven, maar ik mag ook zeggen dat ik het een nogal stompzinnige “mening” vind. Als mensen zin hebben om relnicht te zijn, hebben ze daar het volste recht op en je laat je al helemaal niet censureren door debiel klootjesvolk.

   • “Sinds wanneer mogen homo’s hun seksuele oriëntatie niet uitdragen?”
    Dat stel ik nergens…
    Jij wel?

   • “Je lult weer eens dom Feex, het is niet anders.”
    Weer?
    Het is niet anders?
    Wat.. is niet anders?
    Feit/onderbouwing/mening?

 27. Stompzinnig, debiel..
  Niet gelijk schelden.
  Het is niet mijn schuld dat Nederland zo wordt gezien door het buitenland.

  • @ Jeroen.
   Jij legt me woorden in de mond.

   En kleinburgelijke randmongool.
   Zo noem je mij dus?
   Omdat ik zeg dat de relnichten in mijn mening geen goede reclame is voor de ‘gewone Homo’?
   Zegt meer over jou dan over mij..
   Dus elke Homo word graag als relnicht gezien?
   Goh…

  • Je kan veel van Demmink zeggen, maar het is toch geen (openlijke) relnicht?
   Stelling: Had Demmink een vaste relatie gehad (a la Verlinde / Hoes), was ie nooit zo’n doelwit geweest.. van de complotterts.

   Er loopt momenteel ook een vrijgezelle MP rond (p.s. die moet toch ook aan zijn trekken komen?? , zou ie ergens een fuckbuddie hebben?) maar dat is veel minder “verdacht”..

   In die zin is er nog wel een wereld te winnen qua emancipatie van de homo’s en zo..

   • Zal beter zijn dat het ook voor vrouwen geld.
    Er zijn nog steeds miljoenen vrouwen ‘familiebezit’
    Ook in Nederland.(Europa)
    Algemene geaccepteerde toestanden.

    Ik meen ook dat de vrouwenemancipatie grondleggers ook veel uit Lesbo´s bestond.
    Groot respect voor deze Dames met ballen.

   • @Josée
    Klopt, het is een aanname van mij dat Demmink geen vaste partner heeft.
    Maar het is dan weer wel feitelijk te onderbouwen (met linken enzo) dat de gemiddelde complottert totaal geen respect heeft voor andermans privacy.

    Laatst werd bijvoorbeeld bij KLOL nog een omaatje opgevoerd als “de moeder van Demmink”.

    Voor wat betreft Huffnagel…., die was ik idd even vergeten… Onderschrijft trouwens wel dat de complottert totaal geen respect heeft voor andermans privacy.

    Duss…. op zijn Dankbaars geredeneerd: Omdat je niet op een fiets met lekke banden kunt fietsen…, moeten ze wel gelogen hebben…. Kortom Demmink heeft geen partner 😉

  • “Je mag wel homo zijn, maar het mag niet te zichtbaar zijn? Bah.”

   Nou volgens mij zijn er genoeg homo’s te zien, op TV in openbaar bestuur enz. enz. Op zich ook niks mis mee natuurlijk. Maar ik word ook wel eens moe van al dat homo emancipatiegedoe! En dan heb je ook nog eens van die figuren zoals Joling en Gordon. Soms heb er even de kracht niet voor zeg maar. Iedereen moet kunnen zijn wie hij wil, zolang die de ander maar geen kwaad doet wat mij betreft. Ik ben volgens mij niet de enige die hier over klaagt, het lijkt soms wel alsof homo’s oververtegenwoordigd zijn. Zeker in de media. Volgens mij zit het hier dus wel goed met de homorechten en valt er verder weinig af te dwingen. Respect krijg je niet zomaar, dat moet je verdienen!

   Hoewel ik iedereen zijn dag gun, kan ik me ook goed voorstellen dat er ook een hoop homo’s niet blij zijn met het beeld dat bijvoorbeeld bij de gayparade wordt neergezet. Helaas zullen er altijd wel bekrompen mensen blijven bestaan, die anderen om allerlei domme redenen zullen blijven discrimineren. Ergens begrijp ik van die gekke homo artikeltjes zoals die van Vrijland dan ook wel.

   Wat mij betreft mogen al die relnichten met hun praatjes, in Rusland lekker hun soortgenoten gaan helpen om daar eens wat aan de emancipatie te doen. Dat zou nog eens opschieten en waarschijnlijk ook nog grappige TV opleveren. Ik zie het al helemaal voor me 1000 van die relnichten die achter een paar van die neo nazi’s aanrennen. Helemaal leuk als er een verassingselement in de show verwerkt zit. Misschien kunnen we het mooi plannen en martin voor straf, als lokhomo tijdens een of andere rechts extremistische feestdag op het rode plein neerzetten. Kan hij ook eens van dichtbij zien hoe echte homohaters zich gedragen. Zodra hij op de grote rode panic button, die we op het plein hebben geïnstalleerd, heeft gedrukt komen al die opeens relnichten tevoorschijn! ! 😉

   Het is misschien niet politiek correct. Maar als ik een aandachtshomo op TV zie, zet ik hem toch echt uit. Ik heb er natuurlijk geen probleem mee dat er programma’s zijn die jongeren voorlichten of de doelgroep af en toe eens extra belichten, maar af en toe lijkt het hier wel alsof het hier verheerlijkt wordt en je er verplicht positief over moet zijn. Die aandachtshomo’s verpesten het wat mij betreft dan ook echt wel echt een beetje voor de “normale” mensen. Ik ben in een redelijk diverse omgeving opgegroeid, voor mij is het echt vreemd dat dit nog altijd zo’n discussie moet opleveren. Wat dat betreft snap ik ook echt niet waarom je je zo op je pik getrapt voelt na zo’n opmerking Jeroen. Volgens mij ligt dit probleem echt meer bij over hoe jij je voelt, dan over hoe de omgeving denkt.
   Je hoeft niet iedere keer als het woord homo valt meteen helemaal te flippen hoor, volgens mij zei feex toch echt iets anders dan jij las!

   ….Peace!

    • @Jeroen

     *zucht*

     You can’t let it go can you… 🙂

     Je kan dit op twee manieren lezen, jij leest het op jou manier ik lees het anders. Namelijk dat er gewoon overdreven nichten zijn die bepaald niet meehelpen aan de emancipatie van homoseksualiteit door zich recalcitrant vunzig en ronduit goor op te stellen. Ik hoef namelijk ook geen heteroseksueel vatsig stelletje ranzig in het Vondelpark te zien vunzen op klaarlichte dag in een leren SM pakjes. Ik neem daar net zoveel aanstoot aan als leernichten die het nodig vinden om dat te doen. Waarom moet dat? In mijn kring zijn de homo’s die ik ken (en dat zijn er best veel) ook niet te spreken over dat overdreven gedrag. Die hebben gewoon hun partner lief en leven hun leven. Overigens zijn de meeste relnichten doodongelukkig en is dat recalcitrante gedrag volgens mij een compensatiestoornis. Geloof me, ik kwam tot voor kort zeer regelmatig in homotenten (om meisjes op te pikken, dat dan weer wel) en de meeste homo’s op de plekken waar ik kwam waren gewoon leuke jongens die ook van dat hele extravagante achterlijke gedrag niets moeten hebben. Mij kennende gaf ik natuurlijk altijd mijn mening over achterlijke manifestaties zoals de gay-parade e.d. De meesten waren het ronduit met mij eens.

     Laat me duidelijk zijn filmpjes zo als onderstaand ‘from Russia with HATE’ zijn om van te kotsen. Spuugmisselijk word ik er van want in mijn wereld is een ‘vrouwelijke’ man gewoon iemand die gewoon lekker zo moet zijn, niets mis mee. Met ranzige hardcore SM nichten heb ik het dan weer helemaal niet. Dat is in mijn opinie net zo smerig als de perverse heteroversie, maar aan de andere kant zolang het mij niet opgedrongen word doen ze maar wat ze willen.

     Overigens, als ik een homostelletje verliefd hand in hand op straat zie lopen en elkaar een kusje geven vind ik dat aandoenlijk en mooi. Dat is het verschil. Zo simpel is het in mijn opinie. @FeeX heeft wat mij betreft gewoon gelijk. Jezelf zijn prima. Jezelf etaleren als een pervers seksobject vind ik onnodig en ranzig. Dat heeft overigens niets met preutsheid te maken. Mijn slaapkamer is regelmatig onderwerp van stomende seks waarin weinig taboe is, maar zoals gezegd loop ik daar niet te koop mee in de zin van dat ik het zonder aanleiding etaleer (ervan uitgaande dat dit onderwerp een juiste rede is om het wel te etaleren). Seks is iets tussen twee of meer mensen. Maar daar hoeven omstanders sowieso niet ongewild mee geconfronteerd te worden en al helemaal niet met bizarre over-the-top perversie.

     En nee Jeroen nogmaals. Twee mannen die elkaar liefhebben of gewoon geil in de slaapkamer, sauna of waar dan ook privé willen neuken is dus niet over-the-top perversie, dat is gewoon liefde of geilheid of beiden tussen twee of meer personen. Zelf vind ik het driemaal niets maar als ze dat gelukkig maakt en ze dat lekker vinden dan is dat prima.

     Ik hoef het niet te zien. Omdat IK het onprettig vind om naar te kijken.

 28. @ Jeroen..
  “Die “mening” mag je best hebben, vandaar dat je reacties er nog steeds staan”
  Dankzij je ‘mildheid’ mag IK hier nog een reactie neerzetten?.

  “Maar je moet wel beseffen waar jij eigenlijk staat als je zulke dingen roept.”
  Bedreiging? Waar sta ik dan?
  “Bovenstaande was mijn milde woordkeuze.”
  Ik vind de jouwe eigenlijk al erg grof..en beledigend.

  • Als je die mening niet mocht hebben hadden je reacties er ook niet meer gestaan. Duidelijk toch? Blijkbaar mag je ‘m wel hebben, want ze staan er nog.

   En als je mijn milde reactie al grof en beledigend vindt, kan je nagaan wat ik eigenlijk denk! Ik vind het in ieder geval geen respectvolle discussie waard, want voor dergelijke standpuntjes heb ik ook geen enkel respect.

   • Respect vraag ik ook niet van jou,en gezien jij zo tekeer gaat tegen mijn mening, heb ik dat ook niet voor jou.
    Je gaat persoonlijk in de aanval.
    “Blijkbaar mag je ‘m wel hebben, want ze staan er nog.”
    Ja.. En?? Probleem?
    Ik geef aan dat niet iedere Homo een relnicht is.
    Gelukkig maar.
    Je zou er ter plekke ongesteld van worden.

   • Sorry Jeroen echt belachelijk hoe jij nu op @FeeX los gaat. Niet te kort. Een excuus aan FeeX zal je sieren.

    Ze geeft haar mening over het feit dat er inderdaad relnichten rondlopen, en dat zijn inderdaad niet altijd leuke mensen en er zijn dus ook mensen die vinden dat geen leuke mensen zijn. Ik moet persoonlijk ook niets van de media ‘relnicht’ hebben, ik vind het akelige mensen en ja het zijn doorgaans homo’s. Maakt dat homo’s slecht? Zegt FeeX dat? Of ik? Nee totaal niet. Dat maakt sommige homo’s slecht. Volgens mij is dat wat @FeeX probeert aan te geven that’s it. En ja gaat helemaal op de kast en helemaal los. Dat vind ik persoonlijk echt geen stijl.

   • Het is idd niet nodig.
    FeeX haar mening staat en blijft staan want ze heeft wel een punt als ze wijst op de vele homo’ s die niet zo extravert van aard zijn maar gewoon onopvallend willen leven.

   • Niet elke Moslim is een Haatbaard ,en niet elke Homo een relnicht.
    Dat is een kwestie van goedkope beeldvorming.
    Jos Brink heb ik liever op tv dan Gordon of Paul de Leeuw.

   • Extraverte homo’s zijn helemaal niet slecht. Mensen mogen zijn wie ze willen zijn als ze daar verder niemand wat mee misdoen.

    Maar goed, je mag dus best homo zijn als je het maar niet teveel laat merken. Flikker toch op.

    • Sinds wanneer zijn extravagante of extraverte homo’s hetzelfde als relnichten? Volgens mij is er veel gescheld, veel veroordeling, veel aannames maar weinig communicatie. Je kan mensen ook verkeerd begrijpen Jeroen. Dat de meeste homo’s hartstikke leuk zijn wil niet zeggen dat alle homo’s leuk zijn, dat vinden homo’s ook helemaal niet. Dat is het punt toch?

   • Geef er de spin aan die je wilt. Extravagante homo’s worden ook wel “relnichten” genoemd, je speelt nu een woordspelletje zodat de vervelende werkelijkheid maar niet tot je door hoeft te dringen dat mensen blijkbaar best homo mogen zijn, als je het maar net teveel aan ze merkt.

    Dat is zeer verwerpelijk.

   • Van mij mag een homo zich uiten ook op extraverte wijze, als ik Gordon niet wil zien pak ik de afstandsbediening. Gordon is voor mij een voorbeeld van een relnicht.
    Soms is het leuk, soms niet. Staat bij mij overigens los van de geaardheid want je
    hebt ook reltypes die geen homo zijn.
    Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.

   • Jeroen wil me graag neerzetten als een Homohater.
    Dat ben ik niet.
    Het interesseert me niet ‘wie het met wie’ doet.
    Zolang de relatie gelijkwaardig is.
    Smakeloze opmerkingen hou ik niet van, Hetero of Homo maakt niet uit.
    Ruziezoekers hou ik ook niet van.Hetero of Homo.

    Maar ik ben geen Homohater, mijn hekel aan mensen staat los van geaardheid, sekse kleur en leeftijd.

   • @ Jeroen.
    Ik vind het ook niet nodig dat je mijn vrienden erbij haalt, of hun sexleven invult.
    Hun seksleven is niet jou zaak.
    Ik kan je persoonlijke aanval en scheldpartijen niet waarderen.
    En de manier waarop jij dat doet zegt meer over jou.

   • Sure. Ik heb erover gezegd wat ik erover te zeggen had en als ik me niet teergevoelig mag opstellen over bepaalde onderwerpen, zou ik jou aanraden dat ook niet te doen. Verder alles prima wat mij betreft 🙂

   • Maar ik had het niet over je familie…. Het is een uitspraak die je vaak hoort: “mijn beste vrienden zijn…..” Ik hoopte dat die verwijzing je tot inzicht zou brengen. Het zegt iets over hoe je kan poseren niets tegen een bepaalde bevolkingsgroep te hebben, maar eigenlijk toch wel.

   • Dus?
    Mijn familie moet er ook bijgehaald worden?
    Ik kan het wel zelf af.
    Zonder er alles en iedereen erbij te halen.
    Dat is niet mijn stijl.
    Ik hoef me niet bij jou te verantwoorden.
    Laat dat duidelijk zijn!

    • Willen jullie nu alle twee kappen met deze non-discussie.

     Voor de duidelijkheid FeeX is voor mij een geliefde reaguurder wiens toevoegingen voor mij in ieder geval van waarde zijn. Sterker nog ze heeft een goed punt in deze discussie.

     Voor nog meer duidelijkheid Jeroen, je brengt veel, ik vind je een prima vent maar je hoeft niet altijd en overal met een gestrekt been op in te gaan. Jij hebt jouw mening over relnichten en ik de mijne, prima. Maar goed dat het kan. We hoeven het niet altijd eens te zijn. Maar deze ‘fittie’ was ik gisteren al beu en nu helemaal. Ofwel ander onderwerp. Klaar. Het is genoeg. Is dat duidelijk?

   • Ik weet niet of het nou opzettelijke domheid is, dat je het zeg maar leuk vindt om dit soort misverstanden te creëren, maar ehh… Djiez. Get a life joh. Ik betrok je familie er helemaal niet in en je vrienden dus ook niet.

 29. Eeuuhhh. Aankondiging. Een dezer dagen een gebalanceerd combinatietopic over (satanisch) ritueel misbruik. Inhoudelijk, scherp én respectvol. Visies, constructies en mythes. Valse aannames, -herinneringen en -beschuldigingen. Verwijzingen. Definities, feiten, literatuur, onderbouwing. Meningen en ervaringen. Verbanden met gekkies en/of psychiatrie. Verbanden met Plotterland.

  Bestaat Satanisch Ritueel Misbruik nu wel of niet. En waarom (niet)? Waarom is het zo’n taboe? Het roept dusdanig veel op dat het een apart topic verdient.
  Upcoming dus.

 30. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bokkenrijders
  http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/geschiedenis/22465-religieuze-geschiedenis-joden-45-bloedsprookje.html
  Mi zijn het de oude methoden; men valt er nog steeds voor.
  Wmb is er incest, wat ook een gegeven in de dierenwereld is, die heel wat kapotmaakt voor een kind en helemaal in een religieuze of familiale contekst waarbij het kind de schuld krijgt.
  En het ritueel misbruik wat dan in een kader van kerkstructuur valt, het satanistisch wordt veelal door de rkk toegevoegd om zichzelf veilig voor verdenkingen te vallen.
  Waarom wordt er weer zo hard geblaat ?
  http;//.sargasso.nl/katholieke-kerk-relativeert-rol-misbruik-met-wereldwijde-mediastrategie/

Reacties zijn gesloten.