Sinterklaas, Sinterklaas (en natúúrlijk Zwarte Piet!)

😈 Complotvrije borrel: wekelijks ritueel?
💡 En dan nu: Sinterklaas!
😉 LIVE! Sinterklaas Nieuws
😆 LEUK! Sinterklaas Nieuws
😦 Grotemensen Sinterklaas Nieuws
😎 Sinterklaas Muziekjes & Zo

Na een week vol plot, anti-plot, dagboekintriges, kamp-fitties, pseudo-kul, semi-kul en wat dies meer zij was de complotvrije VriMiBeauX van gister een verademing! Hoewel ik al vroeg weg moest, en dus alleen getuige was van de pré-borrel, waren bijna alleen maar positieve geluiden te horen. De evaluatie trof ik vanmorgen aan, en wel onder de bar. In de vorm van een beduimeld bierviltje:

heheh, was leuk & veels te kort. kan het niet vaker over ditjes en datjes,
iig zonder die mongo complotters? aangebroken drank = mee naar huis genomen!

Complotvrije borrel: wekelijks ritueel?
Nou, duidelijk toch? Het is toch best goed gegaan, afgezien van een enkele compulsie met bijbehorende terechtwijzing. Het heeft potentie, het brengt balans. Het zorgt voor een ander soort kennismaking, als het eens niet over dreigbriefjes, ondermaatse beschuldigingen of de zoveelste keutel van Kat hoeft te gaan. Dat we gewoon eens een ander soort nieuwtjes uitwisselen, Kunsdt & Kultur, erotiek of (haute) cuisine in de mond nemen, afgewisseld met andere sublimeringsvormen die het leven aangenamer maken 😛
Onderwerpen te over, creativiteit -en libido- vermeend aanwezig. Het zou een leuke traditie kunnen worden: voortaan elke vrijdag minimaal één verplicht complotvrij topic. Bij wijze van wekelijks terugkerend ritueel. #cvvmb (?) #swapichou (!)

En dan nu: Sinterklaas!
Terug naar de dag van vandaag, over tradities en rituelen gesproken. U wordt op uw wenken bediend!  Cultuur! Folklore! Muziek! En vooruit, een béétje nieuws dan.

Voor velen is het nu tijd voor het Groot Jaarlijks Terugkerend Ritueel. Sinterklaas komt aan, en wel in Grunn! Nu is 2013 ook in sinterklaastermen een bijzonder jaar. Swapichou en Disputax berichtten er al over. Net zoals eigenlijk alle media. Ons landje werd zelfs wereldnieuws. Tot op de dag van vandaag moet het kennelijk gaan over Zwarte Piet.

Hoewel, wie bepaalt dat? Geloof dat ’t halve land er nu wel klaar mee is. Hopelijk gaat het voor veel gezinnen en al die duizenden kinderen gewoon over een leuke, spannende dag. De dag waarop Sinterklaas aankomt! Mét veel lekkers! En vooral: mét zijn zwarte pieten!

Vanaf het middaguur live te volgen via Nederland 3, RTV Noord en natuurlijk Twitter. Of kom gezellig langs als je toch in de buurt was. Live-bloggen mag ook in de comments!
Mijn kadootje staat alvast hieronder: een verzameling links naar Sint & Piet! Omdat ’t kan!

LIVE! Sinterklaas Nieuws
Intocht live van 12.00 – 13.15 uur (Nederland 3/Z@ppelin)
Liveblog: Intocht Sinterklaas (RTV Noord)

Twitter: @SintNicolaas en natuurlijk @ZwartePiet 😮
Hashtags: #Sinterklaas SintNicolaas en natuurlijk #Zwartepiet of anders #sinterpiet.

LEUK! Sinterklaas Nieuws
Programma intocht Sinterklaas (Gemeente Groningen)
Intocht Sinterklaas (Z@ppelin)
Sinterklaasintocht dit jaar in Groningen (NTR)
Sinterklaasjournaal (NTR)
Kleurplatenwedstrijd (Gemeente Groningen)

Grotemensen Sinterklaas Nieuws
Column Youp: Lokpietjes (NRC)
Intocht Sinterklaas in Groningen (NOS)
Het Sinterklaas Complot: Wat moet je daar nu van denken! (néééh! niet wééér!)

Sinterklaas Muziekjes & Zo
Klassiekers (nou ja…)
Henk & Henk – Sinterklaas Wie Kent Hem Niet? (Regenboogversie 2013)
Ome Henk – Olee olee Sinterklaas is here to stay (nostalgie dan wel irritant uit 1991)

Sinterklaas Hits 2013
Party Piet Pablo – De Pieten Sinterklaas Move – De Sinterklaashit van 2013
Coole Piet – Een echte Piet (Officiële Videoclip uit De Pietenschool 2013)
Blurred Pieten Lines | Piet Johnny en Piet Peet
Zwarte piet moet blijven! – De Sinterklaas Brigade
Zwarte pieten stijl de nederlandse gangnam style

Playlists & zo
 (…een paar maar…niet uitputtend…)
Playlist (diversen)
Playlist (kinderkoor De Gouden Nachtegaaltjes)
Playlist (nieuwe sinterklaasliedjes van Tijl Damen en Baspiet)
Sint Sing-A-Long show – Het mysterie van de valse noten

257 thoughts on “Sinterklaas, Sinterklaas (en natúúrlijk Zwarte Piet!)

 1. de pro Pieterbaas …….. ik heb zo n idee dat bij berichten van de anti Piet groep er evenwel mensen zijn die daar tegen in gaan en vervolgens deze mensen weer dreigmailtje sturen??

 2. Hallo Sander, dank u voor je reactie op mijn verhuling inzake mijn redenering en toelichting betreft mijn misplaatste grappen.

  Betreft je open vraag ………. daar heb ik totaal geen probleem mee.
  Ik zat alleen te overdenken hoe het een en ander afspeelt, zoals ik hierboven misschien onduidelijk aangaf ging mij het om het volgende namelijk ……..

  Bij de eerste aanvang van de berichten dat er een groep is gestart die af wou van zwarte pieten, er hoogstwaarschijnlijk er ook mensen zullen geweest zijn die vervolgens gelijk in de pen klommen om om kwalijke mail te versturen naar de anti-piet groep.
  Wat ik persoonlijk evenwel zeer kwalijk vind, deze puur op punt dreigingen/haatmail.
  Dus ben ik in deze ook benieuwd wat er zoal bij de anti-piet groep in de mailbox beland met de afzender van de pro-piet groep. Deze mailwisseling heeft naar mijn idee een wisselwerking is waardoor het steeds ernstiger kan worden en dus gevolg kan hebben zoals de dreiging/ benoeming zoals dat bij Geen Stijl wordt weergegeven.
  Deels zou je dat eenzijdig kunnen noemen, ondanks de omschrijving een dode zwarte piet.

  Het zou kunnen dat medebezoekers van Swapichou daar een andere redenering over hebben …….

  Daarbij opmerkend dat het mij niet zozeer gaat over hele verhaal en of er een bepaalde groep fout/goed zit met het totale verhaal.

  (overigens is het wel een appart gegeven dat mensen effekes vanuit hun huis adres een dreigmail versturen, denken ze niet na of hebben ze er zogezegd schijt aan. In principe wordt het er natuurlijk wel makkelijker op voor opsporing, das natuurlijk iets makkelijker dan dat men ouderwets een dreigmail schrijft met pen en papier)
  Alhoewel hierin natuurlijk weer mensen zijn die het wat slimmer aanpakken via andere ip adressen of bijv. op een andere ip locatie gaan zitten zoals een internet cafe.

  Hoop dat ik nu wat duidelijker heb gemaakt ipv de vage korte reacties van mijnerzijde, wat mijn overdenkingen toevoegt …….. geine anung.
  Dat zal ik waarschijnlijk wel bemerken via de scherpe tongsnede s 🙂

  En nogmaals de oudere redacties betreft dit onderwerp hadden geen doen met met slappe lulvehaal, dat kwam tot stand om dat.

  Overigens is het ook mogelijk via deze site om een stuk tekst te verwijderen, een bepaald gedeelte in mijn vorige relaas. Dat gaat om het gedeelte betreft mijn motiveren hoe ik hier zo terecht kom en het gedeelte van de website s die ik in het verleden heb bezocht en daarin de personen die ik benoem. Dat schrijfel was gericht als prive naar Swap toe, overigens heb ik er geen probleem dat andere vaste bezoekers hier kennis van nemen ……..
  Maar om dat plein public te laten staan vind ik wat minder prettig!

  dank u vrindelijk

 3. Pingback: Swap’s VriMiBeauX (wie schrijft -?) | Swap I. Chou

 4. Pingback: VrijdagMiddagBorrelTopic (oproep) #cvvmb | Swap I. Chou

Reacties zijn gesloten.