Dankbaar deel VII: de Dankbare Dagboekdieven

Negen dagen na de 5-uur-durende-smaadzaak tegen Wim Dankbaar, is Mister Overveen opnieuw landelijk nieuws. Woensdag 6 november 2013 zal de boeken ingaan als de dag dat Dankbaar een kort geding aan de broek heeft: de moeder van wijlen Marianne Vaatstra wil niet dat haar eigen dagboek door de “complotdenker” gepubliceerd wordt.

De Wereld Draait Door vanavond over Dagboek-gate
Kijk hier LIVE naar DWDD (en daarna via Uitzending Gemist). Hieronder de programma-informatie over het item met Peter R. de Vries:

Publicatie dagboek moeder Vaatstra: Peter R. de Vries – 6-11-2013
De geruchtmakende moordzaak rond Marianne Vaatstra lijkt geen eind te kennen. Het meisje werd 14 jaar geleden verkracht en vermoord. Jasper S. is daarvoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. S. heeft een bekentenis afgelegd, de rechter vond het bewijs overtuigend. Een groep complotdenkers, onder aanvoering van publicist Wim Dankbaar uit Overveen, legt zich echter niet neer bij die veroordeling. Ondanks emotionele oproepen van de familie om de zaak te laten rusten. De complotdenkers geloven dat de overheid probeert te verdoezelen dat asielzoekers de moord hebben gepleegd. Nu wil Dankbaar het oude dagboek van de moeder van Marianne, Maaike Vaatstra,  publiceren, tegen haar wil in. Hij acht de zoektocht naar de waarheid belangrijker dan de wens van de nabestaanden. Aan tafel Peter R. de Vries, die de moordzaak uitgebreid heeft behandeld.

Twitter
Volg ook de hashtags #wimdankbaar #vaatstra, al dan niet in combinatie met #dwdd.
Dankbaar was vandaag weer eens trending. Maar vlak @swapichou niet uit, hauh! 😡

Talk2Myra
Vanavond over Hans Mauritz, PRdV, Dankbaar en Dagboek-gate. Live vanaf 20:30 uur via windows_media_playerwinampblack_quicktime en later via YouTube. En jahaa, Myra heeft óók programma-informatie: 😉

Woensdag 6 november 2013 om 20:30 uur
J. Hans Mauritz is te gast. Zijn nieuwe boek komt bijna uit: De Misdadige Misdaadjournalist. Peter R de V, onderzocht, aangeklaagd en ontmaskerd. 
De heer Mauritz is ook bekend met de zaak Vaatstra en nauw betrokken bij de actuele zaak van Wim Dankbaar. We zullen ongetwijfeld weer nieuwe aanknopingspunten te horen krijgen… Houd ramen en deuren gesloten want we gaan het ook over “Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra” hebben.

Het Dankbare Linkoverzicht

375 thoughts on “Dankbaar deel VII: de Dankbare Dagboekdieven

 1. Nu wordt ‘ie helemaal mooi: Micha zet pontificaal een link naar het dagboek -gehost op KLOL- en gooit een soort van handdoek in de ring met een heel relaas -annex stuitend artikel- om nu wel te publiceren. Het moge duidelijk zijn dat Micha de wanhoop nabij is en de weg kwijt!

  PUBLIKATIE DAGBOEKEN MAAIKE TERPSTRA
  LEES HIER [dagboek] DE MEEST SENSATIONELE DAGBOEKEN UIT DE NEDERLANDSE CRIME-GESCHIEDENIS DIE CRUCIAAL ZIJN VOOR DE ZAAK-VAATSTRA EN OP ZICH EEN NOVUM ZOUDEN MOETEN ZIJN DIE LEIDEN TOT EEN HERZIENING
  Met onze welgemeende excuses aan Maaike als we op enigerlei wijze, uiteraard zonder opzet, niet op de door haar gewenste manier zijn omgegaan met haar optekeningen. (Wim Dankbaar)

  wûT? Kan het recht / het lot / een pil / Yehudi* nu zijn werk doen?
  *Omcirkel wat van toepassing is zou moeten zijn.

  • OK, daar kan Yehudi dus met gestrekt been in. Wat een leugenachtig stukje trouwens. Deze vond ik opvallend:

   Hier werd in een één-tweetje tussen presentator Matthijs van Nieuwkerk en Peter R. de Vries in 10 minuten een waarheidsvinder in de zaak van Marianne, Wim Dankbaar, helemaal met de grond gelijk gemaakt, zonder dat deze laatste was uitgenodigd of ook maar gebeld is voor wederhoor. Er was sprake van zware laster, smaad en we kunnen het gerust karaktermoord noemen

   Zoals we van Mauritz bij Myra vernamen, werd er zelfs twee keer contact opgenomen, zelfs voor Peter R. de kans kreeg om in de uitzending te verschijnen. Ook lag er een uitnodiging van P&W klaar, waar ze blijkbaar ook niet op ingingen”. Daarnaast werd er wel degelijk wederhoor toegepast, want Mauritz heeft blijkbaar de kans gehad om zijn hele “Maaike werd gechanteerd” lulverhaaltje te vertellen. Niettemin schrijft Micha dat dan toch en dat gaat hij vast niet rectificeren.

  • Tja. Dit is best heel schofterig zeg, beetje leugenachtig powerplay plegen met een kulverhaal met kulargumenten, ook nog de indruk wekken van geloofwaardigheid en deskundigheid en dan óók nog het lef van welgemeende excuses aan Maaike. Dat vind ik nog ’t meest zieke (en ernstige). Die man is zijn eigen decorum voorbij.

   • Wij van de alternatieve media.
    Beste Kat jij bent niet van de alternatieve media.
    Jij, Bou ,Myra zijn gewoon roddel en achterklap sites op STORY nivo inclusief bij Kat de caps-lock en de sappige verhaaltjes. Telefonisch lastigvallen van mensen, mensen onder een fake nickname iets laten zeggen enz.
    Teigert noemt jou paperazzi.

    • @teigetje

     Correctie. Zelfs een slechte paparazzi heeft zo nu en dan een *hoest* scoop die op waarheid gebaseerd is. Micha presteert dat zelfs niet eens. Die loopt het een na het ander uit zijn dikke duim te zuigen of in ten treuren te herhalen… Het is echt zielig.

 2. 6 november 2013. Een zwarte dag, Het optreden van Peter R de V. bij “De wereld draait door” naar aanleiding van het Dagboek van Marianne Vaatstra is een historisch dieptepunt in de journalistiek. Co-auteur Hans Mauritz vetelt hoe het zit met het verboden dagboek. (Ik ben Wim Dankbaar)

  Twijfelde er nog íemand aan (de kant van) Myra? Ga vandaag een 3e poging wagen om het af te luisteren. Vanmiddag tijdens de borrel ofzo 😦

  • Ga het ook nog eens proberen, maar die man (Mauritz) is bijna niet te volgen.
   Ik haakte gisteren al af na dat debiele relaas over vier trollen…
   Krijg ik altijd zo’ n John Cleese gevoel bij in Fawlty Tower..don”t speak about the Germans..enz. Het filmpje staat al ergens op Swapichou.
   Dan wordt ik zo slaaaaperig en zet ik het af.

   • 1.12 Mauritz bij de ouders van Jasper.Vader overtuigd dat zijn zoon het voor 95% gedaan heeft.
    Maar die 5% hangt hij zoveel gewicht aan, dat het 95% is??
    zegt Hans M
    Daarna bebloede jas.
    1.15. Wim heeft van de afgelopen 4 jaar wel 300 van dit soort voorbeelden.
    Ali weer..
    1 vandaag.. Mous..
    Daarna rechtszaak van Wim.Hassan Alexandra?
    Alexia? wrakingskamer gedoe.
    1.19 Slettering
    Wietze die Mauritz 12 leugens heeft verteld, fietsverhaal , daar is de hele veroordelen op gebaseerd?? (!)
    Lichtpunt vogelsang..speurhonden..
    Landgoed kloppenburg Dill.
    1.12 I k weet van getuigen. a
    1,23 Marianne kwam vaak op het asielzoekerscentrum..had overal vriendjes….
    Caravanbrand.Duitsers asielzoekers…
    1.25 Ferry brouwer..
    1.27 Hans trekt familiare kaart.
    Klaske ferwerda gouden wijf.
    Vergeer en Wim Maaike.
    Dagboek.
    1.28 Maaike heeft niet gezegd dat het persé asielzoekers moesten zijn.
    Vergeer weer.met karakterbeschrijving..
    Verkoop eigen boek..
    Dagboek on line.

    1.32 Wim heeft het niet verspreid.
    “Wim heeft niet gestolen, Wim heeft eerzaam en rechtmatig verkregen, niet rechtstreeks van Maaike”André heeft het gekregen van Maaike”.

    Hebbes..
    Bou
    wim dankbaar:
    8 november, 2013 op 08:35
    “Even geleend ter inzage gegeven aan een vriendin”. Even is een rekbaar begrip. Maaike heeft het dagboek 5 (VIJF)jaar geleden aan Klaske gegeven. Een dik jaar geleden hebben wij Maaike gevraagd of we eruit mochten publiceren. Drie maal raden wat het antwoord was.

    Beantwoorden

   • Bij kat staat weer een ander verhaal:

    In de mainstream media wordt nu verteld dat het dagboek door Maaike zou zijn uitgeleend aan haar beste vriendin die het gelekt zou hebben. Dat is onwaar. Iemand anders die we niet bekendmaken, heeft het handgeschreven werk al veel eerder, en wel vijf jaar jaar geleden, van Maaike gekregen. Dat is dus iets heel anders dan wat de media ervan maken: “even ter inzage uitgeleend”. Weer iemand anders, ook bekend bij ons, heeft het ruim een jaar geleden in een Word dokument ingetypt om het vervolgens te laten controleren door iemand die wij persoonlijk ook goed kennen.

    Het enige wat hier interessant aan is, zijn de verschillende verhalen.
    Oeps, iemand is weer aan het jokkebrokken. Nou zoek het maar lekker uit paparazzi, bottomline is dat je met je fikken van het dagboek had moeten blijven. Internetpublicatie=no go area voor jullie

   • Wim weet zelf niet waar hij gedramd heeft om Maaikes dagboek?
    Hij kreeg het niet rechtstreeks, dat is wel duidelijk, en dat ‘ verzoek’ van Maaike zelf was ook niet rechtstreeks.
    En Wim maar zaniken dat hij zo’n geweldige vriend is..voor Maaike.
    Hij vult het zelf in..wat ze denkt, wi,l kan of niet.
    En dat natrappen naar de familie heeft ook niets te maken met corruptie OM of daderzoektocht.
    Gaat er ook prat op..die WimP
    Waarvan de zoveelste akte..

    By the way.. ik kan 3 fm niet beluisteren.
    Wil wel.
    Wel rechtstreeks, maar niet met de link..
    Komt wel..

 3. Was het al duidelijk aan wiens welke kant Martijn stond?
  Met zijn penis goede intenties?

  In de afgelopen artikelen had ik een externe link staan naar het dagboek van Maaike Terpstra (Vaatstra, gescheiden). Ik had aangegeven de wil van mevrouw Vaatstra om niet te willen publiceren, te respecteren. Echter na de uitzending van DWDD (bla bla bla).
  De vraag is dus of het de wil van mevrouw Vaatstra echt is om dit dagboek niet naar buiten te brengen of just het tegenovergestelde. (blaat)
  Iedereen moet voor zichzelf bepalen of hij/zij het dagboek van Maaike Vaatstra wil lezen. Het is al langere tijd te vinden op het internet. Omdat er echter mogelijk een verkeerd persoon achter de tralies zit (ookal heeft hij officieel bekend), wil ik in ieder geval de mogelijkheid bieden het dagboek te lezen. Daarom plaats ik het dagboek hier.

  Mja. Wat voorspelde ik van de week 😡

Reacties zijn gesloten.