Full Moon: when tha freakz come out

Sander heeft met zichzelf afgesproken dat hij zich dit weekend een beetje zal inhouden. Zeker omdat het straks -over een kwartiertje om precies te zijn- VOLLE MAAN is.
Full moon, when tha freakz come out, wordt wel eens gezegd.

FridesVolleMaanHet Ben-kamp was er de laatste dagen in elk geval maar druk mee:  Het laatste nieuws was dat Ben gearresteerd en afgevoerd werd naar het politieburo in Zoetermeer. Nadat hij ook nog is overgeplaatst naar Den Haag heeft hij in totaal zo’n 24 uur vastgezeten. Vanwege een vormfout ondermeer door namen die niet klopten, is de zaak door de rechter geseponeerd.

We kunnen er niet langer omheen: BvdB. Ruim 2 jaar na zijn introductie bij Argusoog was er om de zoveel tijd een hoogtepunt. Of misschien beter gezegd, een reeks dieptepunten. De relatieve stilte van afgelopen zomer maakte plaats voor een hete herfst. De ‘updates’ vliegen je momenteel om de oren en vriend en vijand schrijft erover. Brink-gate roept onverminderd uiteenlopende reacties op. De afgelopen week was er bijna elke dag wel ‘nieuws’. Ter voortzetting van de discussies hier en bijvoorbeeld op Barracuda, hebben we  de laatste gebeurtenissen voor het gemak samengevat in linkjes.

De Ben-week in linkclicks
Na een kortstondige hechtenis heeft advocaat vertrouwenspersoon Frides Laméris Ben dus kunnen ‘loskopen’, voor welk vertrouwen Bens hartelijke dank. Terwijl Alex B. Nieuwsbreker toch maar even besloot tot een weekje welverdiende vakantie, werden alle pedo-verhalen nog maar eens dunnetjes aangevuld herkauwd. Zo zijn er weer hele stambomen uitgeplozen, vriendjes gemaakt en pers spamberichten opgesteld.
Naar analogie van Frides’ achtergrond worden er zelfs hele Bijbelteksten aan gewijd. Mijn naamgenoot schijnt er -naar verluidt- indirect bij betrokken te zijn! Uiteraard zijn er de nodige foto’s geplaatst, schietbewegingen gemaakt en bovenal nachtelijke wakes gepland. Meer aksie-info volgt waarschijnlijk. Hoewel het allemaal allesbehalve lollig is, werkten sommige berichten aardig op mijn lachspieren dan wel traanklieren. Sad but true.

Live-update: as we speak bevinden zich opnieuw meerdere meelopers onderdanen van het Burgermysterie voor Kinderbescherming nabij het gezinshuis in Zoetermeer.
Teneinde eeuh… ja wat eigenlijk? fullmoonswap1Deze update gaat over vannacht en slaat alles: “Ben en Leonie maken zich grote zorgen over het welzijn van hun twee dochters. In het bijzonder deze aankomende nacht omdat het dan volle maan zal zijn. Deze nachten staan bekend om hun rituele en occulte waarde. De ouders vrezen voor het leven van de twee meisjes.” Oh ja, wacht 😦

Anyway, kan de Zoetermeerse crisisdienst (079 330 1300) deze nacht nu echt even standby blijven? In belang van pedo en anti-pedo? In belang van mogelijke paranoia?

De ‘finale’ in het Ben-verhaal lijkt louter super-superlatieven te kennen. Zoals we inmiddels gewend zijn kan het niet BREAKING genoeg: trek aub bij alle media in Nederland aan de bel vandaag moeten ze uit deze levensbedreigende situatie gehaald worden dit is fucking eng nu op dit moment.

De finale in, het bewijs blijft uit
Als je alle recente ontwikkelingen mag geloven, leidt deze ‘bloedstollende thriller’ nu in sneltreinvaart naar een ontknoping. De vraag is echter hoe die apotheose eruit zal zien.
Tot op heden is er namelijk nog steeds geen feitelijk, valide bewijs aangedragen voor het bestaan van satanistische pedo-netwerken, collaborerende gezinsvoogden en corrupte politie-agenten. Wel heel veel aannames, theorieën en aankondigingen, zoals bekend. Maar feitelijk juridisch bewijs laat al 2 jaar op zich wachten. Omdat het er inderdaad niet is?

Nu kun je je natuurlijk afvragen: “ja, hoe vaak hebben ze nu al niet aangekondigd dat het er echt van ging komen, van die bewijzen en die burgerbevrijding?”
Full-Moon wolfSommigen denken dat het wel los zal lopen, voor anderen neemt de spanning toe. Immers: hoe harder en langer je schreeuwt, bewijzen aankondigt maar hier niet mee op de proppen komt, des te ongeloofwaardiger het wordt.

Laat die vent maar roepen, hij schreeuwt zich vanzelf stuk”, werd wel gezegd. Anderszins, wie zegt dat het bij aankon-diging blijft? Eigenrichting wordt inmiddels wel gevreesd. Je kunt je ook afvragen: wanneer is the limit the limit. Wanneer is het nu eens genoeg geweest?! 😐

Ben Hoax?
De laatste weken worden de geluiden dat Ben zélf een ‘hoax’ is, weer luider. Er zijn, opnieuw, mensen opgestaan die beweren dat Ben vooral zichzelf afdekt. 😕 😡
Dat schreeuwen, bedreigen en belasteren een effectieve manier is (geweest) om aandacht te krijgen. Anders gezegd: om de aandacht af te leiden van de problemen die er onmisken-baar zijn. Problemen bij Ben zelf, in zijn leven én zijn gezin. Kortom, er bestaat een gerede kans dat het verregaande onzin is wat Ben verkondigt. Ofwel: er is geen pedo-complot!

Hoe langer deze chaotische ruis voortduurt, des te meer vertwijfeling lijkt er te ontstaan.
De redenering is momenteel: IS HET NIET ZO FLIKKER JE MIJ DE BAK IN VOOR 6 MAANDEN VOOR SMAAD EN LASTER EN KAN HET BOEK DICHT ,DEAL ???

Ten aanzien van ‘het mijnenveld dat Ben van de Brink heet’ worden er nu zelfs hele weblogs de grond uit gestampt: “Ik ga proberen om de stortvloed van teksten die op diverse sites gedumpt worden te analyseren. Niet om Ben te weerstaan maar om inzicht te krijgen waar het omgaat”.

De wijste zijn
fullmoonswap3De situatie wordt allengs dringender. Feitelijk resultaat blijft uit, ‘bewijs’ blijft al ruim 2 jaar steken in (forse) beschuldiging en aantijging. Het gedoe heeft wel de nodige stress en chaos opgeleverd, zowel bij het ‘kamp-Ben’ als bij hulpverleners, politie en rechtspraak. En op internet, jammer genoeg. Niet in de laatste plaats zijn Bens eigen meiden allerminst gebaat bij dit psychologisch geduw en getrek. Zij verdienen rust en evenwichtigheid. 😉

Wat mij van de week zeer trof was dat nota bene Bens bloedeigen dochter aandrong op de-escalatie. Het advies was om pa beter te vermijden, want Ben wordt boos ‘omdat hij weet dat je gelijk hebt’. ‘Geen contact meer hebben’ is het beste, en ‘niet bang’ zijn, want ‘grote praat’ maar ‘doet niks’. Met de bevestiging dat ‘bepaalde dingen’ die pa beweert over de gezinshuisouders ‘niet waar zijn’. Zo, die zit!
Als dochterlief vervolgens dreigt te worden betrokken in een strijd buiten haarzelf om, reageert zij zeer ad rem: los dat lekker zelf op. Wauw, dan ben je wijs! Een voorbeeld waar de omringende volwassenen in dit verhaal zich best iets van mogen aantrekken!

Maneschijn
Sander hield het vanavond overigens bij een eenvoudige, romantische maanwandeling.  Een rustige tocht zonder superlatieven, gewoon het hoofdje naar boven gericht en genietend van de heldere herfstnacht. Dit rondje volle maan ook niets van lunatics gemerkt, dat kwam pas toen de internetverbinding weer connecten kon 😛
Wens alle partijen vannacht een behouden vaart toe en morgen gezond weer op!

350 thoughts on “Full Moon: when tha freakz come out

   • Bereid je voor op een anti-climax maandag; hele dikke kans dat er niet of nauwelijks inhoudelijke behandeling plaats gaat vinden. Wim heeft alweer aangekondigd dat ie wil gaan wraken als Wim z’n zinnetje niet krijgt, en aangezien je zeker weet dat Wim z’n zinnetje niet krijgt, zal er dus zeker een wrakingsverzoek komen. Met een beetje mazzel is de wrakingskamer al opgetrommeld en kan dat meteen gebeuren, maar het gaat hoe dan ook voor wat uren vertraging zorgen, en dan is er weer de kans dat het vervolg van de rechtzaak wordt uitgesteld.

    Met andere woorden: leuk dat je gaat, maar ga er ook niet te veel andere dingen voor afzeggen. Aan de andere kant: wie weet wordt het wel een leuk schouwspel. Het lijkt me goud waard om het gefrustreerde gezicht van WD te zien wanneer een rechter voor de zoveelste keer “het lef heeft” om z’n verhaaltje af te breken.

 1. Wat ik verder ook nog wil zeggen is voor Jeroen.
  Ben het niet in alles met je eens maar wel voor de volle 100% wat betreft je actie richting Q.

  • Toch prima, maak je eigen blog en ga daar lekker tegen jezelf aan leuteren, deze komt er gewoon voor uit gezien zijn reactie naar Fir. Prima, zo kun je jezelf een beetje reguleren en helpt dat je door de lange dagen heen.

   Er is er ook ééntje die tegen zichzelf staat te kletsen met zeer inspirerende foto’ s erbij, die meerdere persoonlijkheden verzonnen heeft op zijn blogje die daar zogenaamd komen reageren. Dat is gewoon sneu.
   De mensen die dit blog vervolgens gebruiken als link zijn zo mogelijk nog sneuer, in de overtreffende trap.

 2. Oh kijk, wat handig. Draaideurcrimineel Micha zet zijn zaken op een rijtje:

  * Strafzaak wegens bedreiging, belediging en een valse bommelding: Werd Micha al voor veroordeeld, maar hij probeert het door te laten etteren in hoger beroep. Net als gekkie Wim denkt hij dat het geen strafzaak, maar een platform voor zijn preoccupaties is. Alleen al daarom vind ik dat Micha in hoger beroep een extra douw moet krijgen voor zijn proceshouding. Is voldoende jurisprudentie voor. Zielig wel dat Micha het de “Vogelenzang” strafzaak noemt, want het is niet de officier van justitie die terechtstaat, ook al denkt Micha van wel. Hij voerde weliswaar een bizarre hetze tegen deze mevrouw, maar dat betekent nog steeds niet dat zij terechtstaat.

  * Graffiti strafzaak: Werd hij ook al voor veroordeeld en durfde recentelijk nog niet eens op zijn eigen zitting te verschijnen. In wezen gebruikt hij JDTV als menselijk schild in deze zaak.

  * Bedreiging Bart Mos (en zijn kinderen ook, als ik het wel heb): Werd hij ook al voor veroordeeld en nu denkt gekkie Micha dat zijn “bewijs” dat Bart Mos bewijs vervalst zou hebben enige impact gaat hebben in de rechtszaal.

  Vervolgens gaat hij justitie ervan beschuldigen die zaken tegen hem te “saboteren” om op die manier zijn vrijspraak tegen te houden. Absurde redenatie natuurlijk, want hij is zelf degene die zijn zaken saboteert door niet te verschijnen, op de bizarst denkbare gronden rechters te gaan wraken (vandaar dat de wrakingskamer in een andere zitting al standby zat) en hordes psychiatrische patiënten op de publieke tribune gaat zetten die de orde komen verstoren.

  De megafoon stalking van Richard Korver: werd door de rechter aangehouden op een vormfout, het is te hopen dat Micha’s advocaat dat strafdossier snel krijgt, zodat hij ook hiervoor veroordeeld kan worden.

  Dan noemt Micha ook nog zijn valse aangifte tegen Moszkowicz. Dat was aanvankelijk zijn advocaat, maar sinds hij Micha niet meer wil verdedigen wordt hij tot op het bot gestalkt en belasterd. Nu weer dat hij op hem “ingereden” zou hebben. Goed idee als het OM deze valse aangifte inderdaad gaat vervolgen, want daar werd het rechtsstelsel niet voor bedoeld. Het is te hopen dat Micha hiervoor ook een jaartje gevangenisstraf krijgt, want “malicieuzer” (zoals Micha dat dan noemt) is eigenlijk niet denkbaar.

  De NVJ zaak is helemaal geen zaak, ook niet als Micha een kort geding gaat aanspannen. Verenigingen mogen hun leden nou eenmaal schorsen en als Micha iets in de afgelopen jaren bewees, is het dat hij misschien een draaideurcrimineel is, wellicht een activist, maar geen journalist.

  Als laatste noemt Micha de “Pedograaf” zaak waarvoor hij ook al veroordeeld werd. Hij gaat ook gewoon door met het gebruiken van die term op zijn site, en zal die boetes waarcshijnlijk ook moeten betalen. In eerste aanleg had hij al geen inhoudelijk verweer, het is niet te verwachten dat hij die in hoge beroep ineens wel heeft.

  Kan Micha zich rijk rekenen met zijn fictieve “Micha claim”, maar alles overziend is het gewoon einde verhaal voor hem.

  • Gelukkig komt het even goed uit voor Kat dat er een zwarte lijst bestaat.
   Kat weet zeker dat hij erop staat en beweert dus stellig dat hij zomaar opgepakt kan worden als hij naar de rechter gaat. Dus gaat hij niet.

   Ondertussen vliegt meneer van Nederland naar Duitsland en vanaf daar weer naar zijn Victoria (als er één moment is dat je opgepakt kunt worden is het wel tijdens de paspoortcontrole), maar zijn harem slikt dit voor zoete koek.

   Overigens denkt teiger dat Kat op een heel ander lijstje zou kunnen staan.
   Maar dat heeft meer met dwangbuizen en zo te maken.

   • Ik ken iemand die echt op die zwarte lijst staat, daar kwamen ze zelfs van tevoren al vragen wat hij op Prinsjesdag ging doen.

  • Het is tevens een fraai jaaroverzicht van Micha’s productie 2013. Hij begon het jaar met strafzaken tegen zichzelf, en eindigt er ook mee. Daar tussen zit niets, maar dan ook echt niets, noemenswaardig.

   De ook dit jaar weer enorme lijst aan ‘publicatie’s’ van zijn hand bevat weer niets meer dan lasterlijke beschuldigingen, zelfmedelijden, verslagen van zijn eigen rechtszaken, interne fittie’s of andere onzin. De enige ‘journalistieke reportage’ die Micha in zijn agenda had staan – Victoria Gate – is van een tenenkrommend amateuristisch niveau, vol met speculatie, ronduit fantasie, en wederom ernstige laster. Bovendien nog mislukt ook; zelfs de Ierse pers wil hem niet meer te woord staan.

   Blijft over zijn eigen typering van zichzelf: “Een meervoudig veroordeeld crimineel”.

   • Volgens mij is Micha vooral met Victoria bezig omdat hij haar leuk vindt. Maar als hij daar een “zaak” bij elkaar fantaseert kan hij zijn tripjes met geld van de klokkenluiderstichting maken. Vandaar dat hij even wat bullshit opklopte.

   • Een paar correcties op de rechtzaakopsomming hierboven:
    De Moszkowicz zaak: Yehudi Moszkowicz is nooit de advocaat geweest van Micha, maar zijn moeder en destijds kantoorgenoot Marjolein Vissers. Een belangrijke reden van Micha’s veroordeling zit in het gegeven dat hij zijn smaad en laster richtte tot een persoon met wie toegeeft dat ie er nooit een zakelijke relatie mee heeft, maar eenvoudig omdat zijn telefoonnummer op de website stond en dus makkelijker ‘stalkbaar’ was.
    de NVJ zaak: Micha heeft die niet per definitie bij voorbaat verloren. Een vereniging is wettelijk gebonden aan zijn ‘statuten en regelementen’ (*trekt een Anton Geesink-gezicht*) en ook een royement moet getoetst worden aan deze eigen regels. (Dit voorkomt dat in het geval van een machtstrijd naar willekeur onwelvallige mensen geroyeerd kunnen worden zonder geldig argument). Het zou best zo kunnen zijn dat de regelementen van de NVJ voorschrijven dat er recht is op ‘wederhoor’ en dat een rechter bepaalt dat deze regelementen niet zijn nageleefd, en op basis daarvan het royement ongedaan maakt. Aan de andere kant: ik kan me voorstellen dat er nog wel andere regelementaire mogelijkheden zijn waarop Kat geschorst kan worden; als er iemand is die zich niks gelegen laat liggen aan journalistieke ethiek is het Micha Kat wel.

   • En toen kwam Jeroen op het feestje van Micha,
    Vlak hierna is er even flink in wat neuzen gepeuterd en kwamen ze met een verzinseltje want love&peace daar doen ze alleen op papier aan. De toenadering tussen enkele dreigende afvalligen en de trollen (onze geuzennaam) moest teniet worden gedaan.
    Ik denk overigens niet dat Kat hier wat mee van doen heeft maar meer wat mensen uit zijn harem die op hun beurt weer wat mensen zo gek kregen om het broddelwerkje op hun site te krijgen. Degenen die dit aansturen hebben zo hun eigen agenda, laat ik maar zeggen.

    -voor de duidelijkheid, bewijzen kan ik het niet voor de volle 100%, alhoewel het eigenlijk wel bij elkaar te vinden is op het net-

  • “Dan noemt Micha ook nog zijn valse aangifte tegen Moszkowicz. Dat was aanvankelijk zijn advocaat, ”

   Ho, stop, foutje, Yehudi Moszkowicz is NOOIT de advocaat van Micha Kat geweest. De moeder van eerstgenoemde wel. Dat is cruciaal punt, want dan heeft YM dus ook geen beroepsgeheim over telefoontjes van Micha aan YM!

   • @Ruud

    Ja, schreef Barend ook al.. I stand corrected 🙂 des te bizarder dat hij dan de kantoorgenoot van zijn voormalige advocaat zo gaat stalken. Overigens ben ik het weer minder met Barend eens wat die NVJ zaak betreft, want hij werd geschorst vanwege zijn bedreiging van Bart Mos en daar werd hij zelfs al voor veroordeeld. Als hij nou in hoger beroep vrijgesproken wordt kan hij misschien weer lid worden.

   • Klopt wat @Ruud zegt; Yehudi is nooit zijn advocaat geweest. Zijn kantoorgenoot Visser wel, maar dat in een fase waarin je je überhaupt mag afvragen in hoeverre je kan spreken van een ‘mogelijk schade toebrengende’ relatie. Kat stalkt Yehudi en belastert hem vanwege initieel het mobiele telefoonnummer dat Yehudi op de praktijk website van zijn kantoor plaatst. En de naam M. doet het natuurlijk ook leuk, zeker als je even in de voor Kat zo bepalende periode van “Uit de Stal van Theo van Gogh’ gaat wroeten.

    Daarnaast is het heel simpel. Kat vindt dat hij teveel geld heeft betaald voor te weinig service. Dat bestrijdt zijn advocatenkantoor. Kat pikt dat niet en gaat zijn voormalige kantoor belasteren, partners op hun afkomst beledigen, en gericht een campagne starten om het kantoor op verschillende niveaus’s in moeilijkheden te brengen. Dat pikt het kantoor niet, legt dat voor aan een rechter; rechter zegt dat Kat stom is, en veroordeelt Kat. Kat is gek, dus luistert niet, en gaat door. Kat komt daarmee verder in de problemen, en gaat steeds harder piepen. Tja?!

    Komt bij; Kat ziet inmiddels spoken achter ieder gordijn, en hallucineert er hoogdravend op los; IEDEREEN WIL MICHA KAT KAPOT MAKEN.

    Hulp vanuit de Otrivin-brigade wordt dan ook welkom omarmt wanneer er beweert wordt dat die kleine Yehudi duivel een aanslag op Kat wil plegen in een parkeergarage. Kat is het volledig ontgaan, maar ‘hey wacnt ff’, de stoney Tony’s uit Kat’s slip stream ‘zaguh ut tog ech wellus’.

    Echt, de enige relevante vraag in dit drama is: “Waarom duurt het zo extreem lang voor dat een straf onherroepelijk is, of dat een hoger beroep wordt afgehandeld?”

 3. Zo, zakt dat stuk vuil van een Steven Brown even door de mand…. een paar maanden geleden schreef hij nog dat hij ging modereren op jodenhaat en homofobie en kijk eens wat hij nou schrijft:

  De NOS meldt dat er in Nederland in de Media nooit Pedofielen zijn geweest of nog zijn. Nee, ook niet Evert Santegoed en Gordon en Geert Joling en Albert Verlinde en zijn Burgemeester Ego. Dat zijn allemaal vuige Privé Weekend Story’s.

  Hij linkt in dat quootje naar stukjes over die mensen, waarin overigens geen enkele indicatie van pedofilie te vinden is. Zijn stukje over Joling gaat over zijn aanvraag van de belgische nationaliteit, het stukje over Santegoed over een veroordeling van de Privé en Kwalbert’s echtgenoot zou in een te dure auto rijden ofzow. Daarnaast meldt hij dat de NOS gesteld zou hebben dat er in de Nederlandse media geen pedofielen zouden zijn, maar vermeldt daar geen bron bij en die uitspraak kan ik zelf ook nergens terugvinden.

  Wat de mensen hierboven vooral gemeen hebben is dat ze homofiel zijn. Vanuit die gemeenschappelijkheid gaat hij dus met behulp van droglinkjes impliceren dat bewezen werd dat ze pedofielen zijn. Dat is blijkbaar in zijn beleving hetzelfde.

  • Ja heel makkelijk hoor, net zo veranderlijk als het weer.
   Je zegt dit en doet dat, soms wis je een filmpje weg of hoe het maar uitkomt.
   Wat maakt het uit, de meesten slikken het gewoon voor zoete koek.
   Ach die werkwijze is ook al gangbaar geworden in die kringetjes.

 4. ik wilde jullie even vermelden dat ik net een heel leuk telefoontje kreeg!! Ik heb per 4 november een baan!! En dat door een contactpersoon (Adecco?) in Schiedam, hoe toevallig kan het zijn 🙂

 5. Wheeyooo 😡

  Chrysalis | 24 oktober 2013 om 17:47
  Klasse, Wim. Was iedereen maar zo’n goede burger als dat jij bent, dan was die hele verschrikkelijke moord op Marianne nooit gepleegd.

  • Even voor de mensen die over het linkje heen lezen 😉

   Mia zegt:
   juni 11, 2013 om 13:21
   Swap, de website “waarinholland.nl” waar de factuur werd gepresenteerd is in handen van Jos Hendriks, voorzitter van FAMILIA directe democraten en o.a. vrind van Poot de anti-demmink man en Micha Kat.
   Zegt al genoeg dus en dan weet je nu ongetwijfeld wel waar ‘de vlag’ hangt!

   Jos Hendriks, een politiek-bezig-mannetje heeft ook o.a. de sites directedemocraten.nl en nieuwehaagschecourant.nl.
   Tik ze maar eens in dan kom je op dezelfde pagina als die van waarinholland.nl.

 6. Volgens mij loont het wel om wat die Poot uitvreet eens wat structureler onder de loep te nemen, want daar komt een best wel smerig beeld bovendrijven met betaalde agitators zoals Micha of waarinholland, smerige lobbies in de VS waar hij ten behoeve van een lapje grond het Nederlands belang schaadt, haatcampagnes tegen justitiemensen die hem niet aanstaan, die houdt veel ranzigheid waar we in Nederland goed zonder kunnen in stand.

  Als je ziet dat hij zich inlaat met figuren als Jack Abramoff, de corrupste oplichter uit de Amerikaanse politiek en de demminklobby in de VS vooral een extreemrechts teaparty verhaal is van congresleden die de laatste paar weken bezig waren met het dichtgooien van de Amerikaanse overheid, dan slaat de ziekmakende walm je al tegemoet.

  Eigenijk zijn de complotgekkies niet zo interessant, dat is slechts Kanonenfleisch voor Poot

 7. Heel apart weer,dit allemaal te lezen.
  Toen je dit opschreef MIA was ik in vakantiestemming en is het me niet opgevallen.
  Moet het even laten bezinken, wat een enorme mesthoop is het weer.
  JDTV heeft inmiddels aan Yvonne (Vonne) gevraagd of het filmpje van JDTV Agnes Kant van de site van Waar in Holland afgehaald kan worden in een reactie bij KLOL.

  De verdachtmakingen richting onze Schiedamse mede-reageerder, puur als afleidingsreactie op lastige vragen over donaties en Stichting uit eigen geleding. Een zoethoudertje voor de plotters.
  Het zou zomaar waar kunnen zijn.
  In ieder geval duiken telkens dezelfde namen op, dit zou wel eens een doorslaggevende aanvulling kunnen zijn.

 8. Als bovenstaande hypothesen kloppen, werpt dat wel een heel ander licht op het hele complotgekkies-gebeuren.​ Ten aanzien van Poot ben ik ambivalent. Kan het (nog) niet in samenhang beoordelen. Er zitten dubbele bodems aan het verhaal.

  • Nee, dus wacht ik even af wat anderen hiervan vinden, wie er wellicht meer van weet.

   Het is echter in mijn ogen geen toeval dat wanneer er echt lastige vragen gesteld worden, ineens Jeroen vanuit allerlei hoeken beschuldigingen om zijn oren krijgt.

   Wie spinnen hier garen bij, afgezien van een sneu type die met wat persoonlijkheids-problematiekjes kampt waarvan men handig gebruik maakt.
   Het gaat dan niet om Jeroen maar om iets heel anders.
   Dat is mijn vermoeden.

   • Het was toch al langer het beeld dat de familie Poot de grootste querulanten zijn? Ze hebben geld, ze hebben een lange adem en ze hoeven niet per se zichzelf op de voorgrond te zetten. Daar hebben ze “gestuurde mongolen” voor…

    Natuurlijk stonk de chipshol-zaak. Old-boys enzo… het lag er te dik op en uiteindelijk heeft Poot senior hier (ten dele) zijn gelijk gehaald. Maar kon ook alleen maar doordat ie geduld en geld had.

    Misschien ging het daar wel fout….. Heeft Poot senior ergens een waus voor zijn ogen gekregen mbt Demmink… En heeft ie zichzelf (en God) beloofd dat hij deze …..##$% kapot zou maken…..

    Volgens mij (weet het natuurlijk niet zeker) Heeft Demmink allang door hoe hij deze aantijgingen voorgoed de wereld uit kan helpen en speelt hij het “spel” vooralsnog mee. Daar moet je leip en jurist voor zijn (en een beetje masochist). M.i. laat Demmink zijn tegenstanders nu in een val lopen en dan komt hij straks snoeihard met feiten / bewijzen dat zaken echt anders liggen. Maar dan kan de verdediging niet meer terug want dan zouden ze van hun strategie moeten wijzigen… en dan verlies je…

    En de belangrijkste reden dat Demmink niet nu al alles fors ontkracht wat er te ontkrachten is, is dat ie (en daar volg ik @Jeroen) dat niet hoeft te doen, omdat ie recht heeft op zijn privacy. Ook daar is ie strak in de juridische leer.

    Nu is ie met pensioen dus zou ie iets forser in de aanval kunnen gaan. Doet ie vooralsnog niet. Vooraleer kon ie het niet doen omdat ie toen in functie was en dan zou hij zichzelf tot aangeschoten wild bombarderen op basis van geruchten. Zou ie zichzelf op non-actief moeten stellen….. Daar had ie (terecht) geen zin in.

   • Om Micha te citeren:

    Binnen de Demmink-bestrijders hebben zich thans twee kampen geformeerd. Het ene kamp is dat van Baybasin en Adele van der Plas, het andere dat van de familie Poot en Micha Kat. Het kamp-Baybasin heeft nu een eigen ‘journalist’ naar voren weten te schuiven: Wim van de Pol van Crimesite, een proxy-site van Peter R. de Vries. Pogingen om beide kampen op een lijn te krijgen zijn reeds jaren geleden gestrand toen Baybasin opeens brak met Micha. Hoewel beide kampen het eens zijn over de figuur Joris Demmink en zijn misdaden, is er een belangrijk en cruciaal verschil:

    Het Adele-kamp zegt: Demmink is fout en een crimineel, maar de rest van het systeem deugt en we hebben vertrouwen in de rechterlijke macht. De familie Poot daarentegen stelt dat de hele Nederlandse rechtstaat een grote fake is, een corrupte bende, en dat de oorzaak daarvan ligt bij Joris Demmink.

    Bullshit natuurlijk, want beide “partijen” waren aanwezig op het feestje van Micha en ze rollen alleen maar een “light versie” uit om aanhang te winnen. Slagen ze ook wel in, want op die manier wordt het verhaal nog eens bij GeenStijl of het AD opgepakt. Maar het is een fictief onderscheid, die “kampen” lopen dwars door elkaar heen.

    Wat Kat hier goed laat zien is de hiërarchische rol van Poot in dit hele verhaal. Dat hij zichzelf daarbij noemt is vooral narcisme, want Micha is gewoon een betaalde onderknuppel van Poot die publicitair handen en voeten probeert te geven aan diens stelling dat de rechtsstaat een grote fake is en dit allemaal door Joris Demmink komt. Dat zijn dus zuiver destructieve intenties, die vooral ontstaan zijn vanuit het private belang van een bedrijf, ten behoeve waarvan het algemene belang constant geschaad wordt.

    Maar die rechtsstaat is wel van ons allemaal. Als een of andere oude vastgoedgek met een sloot geld buitenproportioneel veel destructieve invloed heeft op onze rechtsorde, is dat ondemocratisch. In plaats van haatcampagnes en Amerikaanse astroturf op te zetten zou hij de democratische en daartoe bestemde wegen moeten bewandelen en zich erbij neerleggen als anderen zijn punt niet overnemen.

   • Ik vind dat een democratische rechtsorde weerbaar moet zijn tegen figuren als Poot en dat het daarom terecht is om de hardst denkbare repressie te gebruiken. Hj bestrijdt die met buitendemocratische middelen en het kan niet zo zijn dat je alleen maar omdat je veel geld hebt zo’n negatief stempel kan drukken op de samenleving als geheel.

   • De verbanden tussen de vastgoedbranche en de LPF vond ik indertijd al zum kotzen, dit is een slag erger. De belangen zijn nog privater en de intenties nog destructiever. Zoiets moet je dus niet door laten etteren.

   • Adele vd Plas moet wel de redelijke kaart spelen. Anders diskwalificeert zij zich in het juridische proces. In de luwte kan zij meer voor elkaar krijgen dan als een Kat te gaan schreeuwen.. 😉

    Nee, ik denk dat de advocaat van Demmink laatst de waarheid sprak over de agenda van Demmink. Dat “oriënterend onderzoek” uit oktober 2011 stelde natuurlijk geen ruk voor. Onder het genot van een koffietje is wat heen en weer gebabbeld. Dit is nu wel het haakje waar de complotterts alles aanhangen. Nu (de advocaat van) Demmink moest verschijnen in de rechtbank om wat vragen te beantwoorden over zijn mogelijke aanwezigheid in Turkije, kon hij die weerleggen.

    Jammer voor Demmink dat het speelde in 1996 en dat hierover niets meer is terug te vinden op het departement (administratieve bewaarplicht van zeven jaar, ruim overschreden). Zover terug reconstrueren wat je precies gedaan hebt op een willekeurige dag… valt nog niet mee. Gelukkig had ie zijn agenda nog!

    Als ik naar mijzelf kijk…., wat ik in juli 1996 deed…… Ik weet nog wel veel als ik hardop terug redeneer en bepaalde dingen op volgorde zet…. Maar had ik nou het eerste weekend van juli 1996 of het tweede weekend van juli 1996 een date met dat ene leuke meisje….. Ik heb allang geen agenda’s van vroeger meer..

   • Het kamp-Baybasin heeft nu een eigen ‘journalist’ naar voren weten te schuiven: Wim van de Pol van Crimesite, een proxy-site van Peter R. de Vries.

    Daarmee impliceert Micha de naar voren geschoven ‘journalist’ van Poot te zijn.

 9. Deze Jack Abramoff dus.

  “The year before he graduated, he founded the International Freedom Foundation (IFF) which, according to reports in The Observer and Newsday, was secretly funded by South Africa’s apartheid government.

  “…the International Freedom Foundation was, in fact, a South African military intelligence front, created in the dying years of apartheid to win friends and influence people internationally, and to campaign against the African National Congress. In Washington it passed on information to a British-based company, Long Reach, also a military intelligence front, whose job was to gather data on the ANC for the apartheid government.” [3]

  According to a 1995 report issued by South Africa’s Truth and Reconciliation Commission the apartheid government had supported the IFF to the tune of $1.5 million a year from 1986 to 1992. They also financed a rabidly anti-communist B-movie called “Red Scorpion”, which Abramoff helped to write and produce while living in Hollywood. [4]

  In December, 1994, Abramoff was hired by Preston Gates where he was able to parlay his Republican connections into a lucrative lobbying career. Abramoff’s first dealings with Indian tribes began in 1995 but the frauds did not really kick into high gear until 2001 after he moved to another lobbying firm, Greenberg Traurig, and formed a secret partnership with Michael Scanlon. (More on this later.)”

  Probeer je voor de grap eens voor te stellen wat voor strategische adviesjes zo’n figuur aan Poot geeft en hoe Poot dat in Nederland zou aanpakken. De hele toolset van dit figuur wordt ingezet, maar dan net ietsje knulliger dan in de VS. Maar Abramoff is dus ook zo’n beetje de “godfather” van wat bekend staat als astroturfing.

  Astroturfing is the practice of masking the sponsors of a message (e.g. political, advertising, or public relations) to give the appearance of it coming from a disinterested, grassroots participant. Astroturfing is intended to give the statements the credibility of an independent entity by withholding information about the source’s financial connection. The term astroturfing is a derivation of AstroTurf, a brand of synthetic carpeting designed to look like natural grass.

 10. ook jammer dat barra niet op dit soort achtergrond in wil gaan
  er is erg veel geld in bepaalde kringen, die dus ook veel ‘vunzige’ propaganda kunnen rondpompen

 11. DeWimP ‘kalefatert’ onverminderd door:
  De ik-figuur is de moeder van Marianne. Je bent een hufter als je de politie inschakelt als de moeder van het dode meisje, waar je zoon het vriendje van was, je een vraag stelt over de ware toedracht van haar dood. Je bent nog meer een hufter als je over die ware toedracht liegt.

  Waarop wordt gereaguurd: Ik vermoede dit maar wilde graag jou bevestiging. Sluit me dan ook gehaal aan bij je beoordeling. Overigens respect voor je doorzettingsvermogen en analytische kwaliteiten (…). En daarop wordt voortgebroddelduurd: Jan, ik neem aan dat je nu begrijpt dat Wim met zijn antwoord aan jou (hieronder) een heel vet punt heeft?

  Meneer wordt alleen maar bevestigd en gestreeld. Handig met zo’n beperkt, uitgeselecteerd publiek.

Reacties zijn gesloten.