Donaties en een feestje! (update: verslag van het feestje!)

Zo, dat was het weekje wel weer. Mensen gaan zich steeds meer afvragen hoe het eigenlijk met de donaties zit, en of het wel goed besteed wordt.

image

Gelukkig zijn stichtingen verplicht om vanaf 2015 hun depot te doen over cijfers en wat niet meer.

10jaar

Vandaag was ook de dag van het feestje van Micha :). Wij hadden een undercover iemand daar (ja, AIVD was ook -indirect- uitgenodigd!). Zie hier het gesprekje met Micha, en iemand met “de witte schoenen” Ene Erik, die heel vaag vertelt over bèta en alfa..   Goed, geen touw aan vast te knopen, maar het feestje was wel gezellig, wat we hebben begrepen vanuit het hoofdkantoor.

We zaten hier dan ook met popcorn en cola (of wijn en bier – we mogen dat zelf weten) te kijken, maar na een tijdje was de live verbinding weg. Na een telefoontje, bleek alles goed te zijn.

Leuk feestje dus, en waarschijnlijk goede discussies, details volgen later! 🙂

Update: hier een verslag van het feestje van onze “mede-strijder”:

Moet nog kijken wat ik eigenlijk filmde, op een bepaald moment heb ik m maar gewoon open laten staan. Micha had het echt goed geregeld, iedereen kreeg rondjes, hapjes en bitterballen. Ik kwam me nog netjes bij hem voorstellen, maar hij vond niet dat hij me uitgenodigd had en vond het ook niet leuk dat ik er was. Toen wees ik hem erop dat trollen, AIVD’ers en debunkers ook uitgenodigd waren, maar dat had ik verkeerd begrepen ofzo. Hoe dan ook. Ik betaalde mijn eigen drankjes en de rondjes van de mensen die met me kletsten (ik drink alleen Duvel).

Werd na de kennismaking met Micha apart genomen door een vaag figuur, een man van zekere leeftijd die volgens mij spiegies nogal in de knoop zat. Die kwam eerst met wartaal over homo’s aanzetten en dat al dat feminieme heel slecht was vanwege allerlei dieptepsychologische redenen. Waarop ik hem vroeg hoe hij de gay leather scene in die context zag, want die is toch tamelijk macho. Ik verbaasde me er ook over waarom hij daar überhaupt tegen mij over begon, dat ik meer interesse in hem persoonlijk had (nichterig-zwoel naar gesprekspartner kijkt en langzaam de lippen aflikt) en eigenlijk nooit over seksuele oriëntatie begin als ik iemand net spreek. Dat vond hij bij nader inzien ook (verlangend terugstaart).

Toen begon hij ineens over “non lethal weapons” en dat hij een beta is dus dat hij veel gelijkerder heeft dan een domme alfa als ik (wat op zich juist is) en dat ik me daarom onvoldoende realiseer dat de bandbreedte in Mhz uitgedrukt de afgelopen jaren steeds smaller is geworden, wat een le-vens-gevaarlijke ontwikkeling is op het vlak van non lethal weapons. Dus. En het gaat ook steeds sneller. Steeds. Maar Sneller. en korter ook, qua bandbreedte. Ik kon er geen touw aan vastknopen, maar als domme alfa leek me dat een non-lethal weapon uiteindelijk toch te verkiezen is boven een lethal weapon, want tja. Bij lethal weapons is de kans toch groter dat je het niet overleeft. Maar dat zag ik verkeerd en daar gaf ik hem maar gelijk in.

Ik probeerde het gesprek op klokkenluiders te brengen, maar hij vond niet dat ik hem daarmee moest associëren, hoewel hij wel op dat feestje was. Het viel me trouwens op dat iedereen daar voor zijn eigen stokpaardjes zit, iedereen zijn eigen issues heeft en eigenlijk behoorlijk plichtmatig de Demmink gebedjes naprevelt. Quirine de Kok (die ex van Spong) is wel serieus en devoot, die had nog foldertjes over pedofilie in de rechtsstaat uitgeprint en die onderweg in de trein achtergelaten, zodat we het weten. Ik kreeg er ook eentje, maar moest beloven van een andere dame in het gezelschap dat ik die niet online zou zetten.

Hoe dan ook: mijn grote vriend JDTV kwam binnen en dat was eigenlijk best gezellig. Inderdaad maar even een jointje met hem gerookt achter de kerk en hij gaf me eigenlijk wel gelijk in zijn kritiek op hem. Het gehad over verbreding van zijn onderwerpen en dat bijvoorbeeld het welzijn van bijen minstens even belangrijk is als Demmink. Dat punt ziet hij wel in.

Daarna weer teruggelopen en met zijn andere grote vriend de soeverein een hele discussie over soevereiniteit gevoerd. Weet even zijn naam niet meer (herken hem wel), maar die was daar dus met zijn vriendin. Ik uitleggen dat ik ergens ook best soeverein ben, maar dat we ook sociale wezens zijn en dan uiteindelijk tot onderlinge afspraken komen kwa financieel geld. Maar hij vond dat ik me in zijn kritiek op hem (hij zit achter ikclaimmijnnaam.nl) toch wel keihard was geweest

Aan ze uitgelegd dat ik ergens ook best wel anarcho whatever ben, maar dat je gewoon in de problemen komt als je tegelijk binnen het systeem blijft. Een vriend van me dacht er ook al jaren geleden zo over en die heeft toen aan zijn ouders een voorschot op zijn erfenis gevraagd, waarmee hij een stukje berg met een olijfboomgaard “off the grid” op Karpathos kocht en daar zelf een huis op bouwde. Dan ben je soeverein. Maar een hypotheek niet meer betalen die je zelf aangegaan bent snap ik niet, want het was een soevereine daad om dat document te ondertekenen.

Toen nog een tijdje over draagvlak gehad. De vriendin van ikclaimmijnaam.nl had een verhaal waar ik wel in kon komen. Ze huurde haar huis van de woningbouwvereniging en kon het toen overkopen en heeft dat gedaan. Ze woont er al veertig jaar en weigert dus nog haar hypotheek te betalen. Maar die veertig jaar huur zijn een hoger bedrag dan de waarde van dat huis, ik kon er allemaal wel inkomen. Maar ja, ze tekende dus wel een koopovereenkomst.

Aan haar uitgelegd dat sterk activisme begint bij organisatie, dat vakbonden eerst een stakingskas hebben en zij ook mensen die autonomie claimen op moeten kunnen vangen, want niet iedereen heeft zoveel mazzel als haar (ze denkt dat ze nog bnie uit haar huis gezet werd omdat ze “sterk” is).

Had het ook nog met verschillende mensen over complotters vs debunkers en denk ik bijgedragen aan een wat ehh.. “positiever klimaat”. Uitgelegd dat je het over van alles oneens kan zijn, maar dat je nog best een biertje kan drinken na er stevig over van mening verschild te hebben. Dat het niet wezenlijk is. Van daaraf kwam het gesprek op Martin Vrijland en hoe hij in dat debat een grens overschreed door mijn kind erin te betrekken. Ik geloof niet dat de stemming in het complotterkamp trouwens erg pro-Martijn is.

Heel veel gesprekken gevoerd. Was echt een snelkookpan.

Maar ik heb genoten.

Advertenties

648 thoughts on “Donaties en een feestje! (update: verslag van het feestje!)

  • ah toevallig, had het net over zelfspot. Volgens mij kan J. Derksen ook niet zo goed tegen kritiek, maar goed, heb ik van hear-say. Hij heeft hier misschien wel een punt.

   Peter R. de Vries, blijft veel te veel binnen de lijntjes. Die mag soms ook weleens wat luchtiger doen. Kijk, dat hele verhaal van dat hij met Renetta het bed heeft gedeeld, hoeveel mensen geloven dat nu.. En bovendien weet hij zelf het beste of dat wel of niet is gebeurd. Peter heeft ook al eens toegegeven dat hij een open relatie heeft. Hij had er ook een grap over kunnen maken, alhoewel deze zaak daar misschien net iets te serieus voor is. Er was vast wel een middel geweest. Hij heeft ook te vaak een te starre houding vind ik, maar goed, weer mijn mening. “beste stuurlui etc.. “.

 1. Er klopt trouwens nog geen drol van de volgorde van reacties van gisteren, uitgerekend terwijl we gisteren veel bezoek kregen en het over serieus ging. Veel comments staan nog door elkaar, onterecht genest of juist los van elkaar. Let maar eens op de tijden. Dit valt handmatig te herstellen, in elk geval met een premium-abo. Of we houden het op lekker verwarring zaaien, gewoon een stok zoeken kan altijd nog 🙂

  • dat is helemaal niet handmatig te herstellen. We zitten hier op gratis account van WordPress. Er waren een paar reacties weggehaald, waar replies op waren, daar gaat WordPress van over de zeik. Wat klopt er nu niet? Misschien heb je op een verkeerde reactie gereageerd?

   • en mensen reageren soms ook later op reacties. Ik heb alles nagelopen, zijn geen rare deletes gedaan, niets. Oh wacht, beste stuurlui.. etc 🙂

  • Okee, ik ging ervan uit dat er inmiddels een upgrade naar premium was geweest. Dat leek dan zo 😳 Wist niet dat als er posts gedelete worden, WP dan flipt. Had best een positieve indruk van WP qua bugs, maar okee.

   Maar inderdaad, in het kader van de beste stuurlui; hierbij een intuïtieve opsomming 🙂
   Als je bijvoorbeeld kijkt vanaf hier (en verder). De reactie van Niemand hoort daar genest onder te staan, en die van mij (21:29) daar weer recht onder. Precies daaronder zie je Swapichou reageren om 19:03, alsof hij reageerde op mijn post van 21:29 (natuurlijk onmogelijk in tijd). Daar weer onder gaat Niemand verder om 19:16.
   Verder zie je mij bijvoorbeeld om 20:13 knipogen op Niemand (wat ik niet in mijn hoofd zou halen, maar een reactie was op Swapichou). Onder die wink gaat teigertje verder om 18:18; Swap (18:22) reageert zogenaamd op Niemand (18:26); Disputax (17:11) rept in een zelfstandige post over een conflictmodel, terwijl elke referentie ontbreekt.

   Kortom, er klopt geen drol van… maar dat woord is dan weer de schuld van Disputax (ik zat namelijk even in de hondendrollen vanmiddag). Mijn punt is vooral dat er onnodig verwarring kan ontstaan bij het teruglezen, en dat is tricky gezien de onderwerpen van gisteravond. Scheve gezichten kunnen snel ontstaan, en dat zou een gemiste kans zijn. Opbouwend bedoeld dus, van die drol.

   • kan ik nu niets aan doen, en heb ik nu ook geen zin in..Zal wel iets fout zijn, er is nog wel een enkele youtube weggehaald, maar ik ben al druk bezig met modereren met nieuwe dingen 🙂

   • @Disputax: geen sorry nodig hoor :). Sander wil graag referentiepost plaatsen, wij sukkelen gewoon verder :).

    Niets aan de hand, en als het goed is komt er binnenkort nieuwe post aan, of niet Sander? 🙂

   • dat weet ik Disputax, daar refereerde ik ook naar :). Sander gaat snel nieuwe post plaatsen 🙂

    (hopelijk geen poep,maar gewoon een plasje van zijn kant)

   • Vanavond nog, dat moet wel lukken ja 😈
    Wel strontvervelend al die uitwerpselen, was ik net over Jeroens en FeeX’ lozingen heen, werd ik vanochtend vroeg bij een zekere man met paard -die ik niet als zodanig zal noemen- ondergescheten door een pleedrol. En vanmiddag moest ik mezelf dan bekakte, niet grappig bedoelde, vergelijkingen laten welgevallen en me inleven in een gemeente die kennelijk schijt heeft aan een deel van haar belastingbetalers. Kijk je even op wat sites, is die lllucht nog steeds niet te harden!

  • ik ken Yvonne v. H. al een tijdje van, inderdaad, dingen op internet. En daarom heb ik ook aangegeven dat ik niet in een fittie wil zitten van ‘toen’. Als ze hier komt als Yvonne, geef ik haar een kans. Maar ik ga zeker niet mee in die discussies van toen, laat dat duidelijk zijn. Alleen we hebben ooit op Swap neergezet dat iedereen welkom is met zijn/haar mening, dus ik geef het een kans.

   • even ter verduidelijking: ik zat niet in die discussies toen, maar heb weleens gelezen over het fittie van ‘toen’. Daar is Swap niet platform voor, maar als Yvonne in een discussie een mening wil geven ga ik haar niet bannen.

  • Ik wel, genoeg om niets met mevrouw van doen te willen hebben. Juist omdat ik wat tegen kindermisbruikers heb, heb ik veel moeite met mevrouw Van Hertums werkwijze destijds. De digitale schandpaal betekent strafverlaging bij de rechter, uitlokking maakt zaken stuk omwille van onrechtmatig verkregen bewijs – en dan heb ik het nog niets eens over de gevallen waarbij mensen valselijk beschuldigd werden.

   • Inderdaad Disputax, we moeten hier natuurlijk wel wakker blijven en ze mag hier haar zegje komen doen, dat is aan de moderators hier.
    Maar ik heb niet zoveel zin om mee te gaan in alles wat ze zegt.
    Er is duidelijk sprake geweest gisteren van een gecoördineerde actie die ik zeer afkeur.
    En wat dat valselijk beschuldigen betreft, moest ik gelijk denken aan waarom (n)iemand zo boos is, is er een trigger voor die wij niet weten? Je hoort alleen maar de kant van deze dames. (kuch).
    Wat dus niet wil zeggen dat ik het eens ben met bepaalde acties richting Nico.
    Stalken keur ik af, maar namen op het net gooien ook. Komt alleen maar peop van.

   • heb ik ook Disputax, ik kende de verhalen over haar ook en heb bij toeval ook veel over haar ‘geschiedenis’ gelezen. Maar ze kwam hier vooralsnog binnen (na een tweede keer -> toen ze even niet kon wachten op moderatie en Myra haar bericht kopieerde en plakte, die ook verwijderd is) als gewoon ‘persoon’ en dat laten we toe. Ik, als persoon heb natuurlijk ook mijn mening, maar dat heeft niet altijd met moderatie hier te maken.

   • Zo gewoon is het niet, hoe ze hier binnenkwam.
    Op de meeste sites wordt je keihard afgestraft als je gelijk met namen en adressen komt en zware beschuldigingen. Dat heeft Don ook meegemaakt bij Barracuda. Maar goed, ik heb jullie keuzes hierin te respecteren.

   • @Teigertje, Disputax: laat ik wel even duidelijk zijn dat ik ernstige twijfels had over het bericht van mevrouw van Hertum gisteren. Ik liet het sowieso niet door omdat het een gevecht betrof en mevrouw Hertum daar ook de echte naam van een bezoeker schreef. Daarnaast had ze blijkbaar Myra ingelicht om het bericht te plaatsen. Dat is onacceptabel voor mij.

    Let wel: iedereen mag hier gewoon posten, iedereen is welkom, we hebben dat ook altijd gezegd. We censureren praktisch nooit. Dat is gewoon hoe Swap is, dus ook als een keer een tegengeluid komt of dingen worden gezegd die mensen niet zo fijn vinden. Natuurlijk zijn er grenzen, en misschien zijn die niet altijd duidelijk, soit, wij zijn ook maar mensen. Ben je het er niet mee eens, gaan mensen maar lekker hun eigen blogje starten en de hele dag modereren. Ik geloof dat we daar altijd duidelijk in zijn geweest. Maar we proberen te doen wat we kunnen doen.

    Natuurlijk heb ik mijn twijfels, maar ik zag geen gevaar in dat ze even haar ding kwijt kon, tenslotte deed Pieter dat ook. Maar ik heb wel duidelijk gezegd dat ik hier geen verlengstuk wil zijn van hun gevecht, dat doen ze maar lekker ergens anders. Dan volgt voor beiden een ban, maar geloof dat ze dat ook beiden wel door hebben.

   • @Teigertje: de naam heb ik niet doorgelaten, wat ze daarna zei, was toch niet heel anders dan Pieter of Niemand ook vertelde? Heb ik wat gemist, kan best hoor, maar dan wil ik het wel graag weten…

   • Het gaat er ook om dat toen Myra hier binnen kwam lopen met insinuaties die niet klopten en ze dus niet haar gelijk kreeg, ze in het midden van de nacht op deze wijze weer deed, met deze mevrouw.
    Is net zo stuitend als wat Nico overkwam.

    Heb je heel goed gedaan Xara, maar zij was het dus wel van plan en dat is veelzeggend.
    Sorry, maar ik kan mij om zulke figuren bijzonder kwaad maken.

   • Oh dank je 🙂 nou ja, zijn we het daarover eens. Als ze hier gevecht gaan uitvechten ga ik ze allebei bannen, want wij zijn wel van de positiviteit en heb geen zin in dat soort geouwehoer tussen mensen 🙂

   • @Xara, nee natuurlijk moet jij doen wat jou het beste lijkt. Jij bent de baas hier.
    Teiger waardeert jou ook enorm, dat weet je wel.
    Teiger wordt alleen misselijk als ik die dame natrek op het net. En dan de combi met Myra de intrigante.
    Dat is mijn mening als reaguurder hier.
    Tot voor kort hadden wij met zijn allen geen notie van wat er gebeurt was bij Nico, jij bent niet verantwoordelijk voor wat iemand buiten dit blog om allemaal doet.
    En wat wij nu horen is hun gevecht, ik vindt het walgelijk.

    Groetjes teigertje, en je weet zo nu en dan grom ik maar teiger kan ook heel vrolijk zijn.

   • Xaar, wat mij betreft geen enkele kritiek op de (mate van) moderatie alhier. Iedereen is vrij zijn zegje te doen, zo heb ik het ook graag. Wel ben ik het met Teiger eens dat het in gevallen als deze goed is te weten wie je tegenover je hebt. In het geval van mevrouw Van Hertum zeker.

   • @teigertje, Disputax: ja, ik weet het.. Ondanks dat het me geen ruk interesseert, weet ik dondergoed wat er is gebeurd destijds, ook met die site van mevrouw van Hertum. Daar hoef je alleen maar even een paar uurtjes voor te lezen. Heb ik ooit wel gedaan, al eerder. Daarom was ik ook zo verbaasd dat Myra haar berichtje kopieerde.

    Ze wilden gewoon even hun gal hier kwijt, dat mag.

    Myra deed dat, in mijn ogen (en heb ik ook vermeld), op een verkeerde manier. Had ze ook anders kunnen doen, maar goed. Daar kun je inderdaad ook je gedachten over hebben, lekker achter de schermen.. Maar goed, iedereen mag zijn zegje doen, prima. Maar Myra kon ook tegenstand verwachten.

    Ik laat me niet van de wijs brengen, en wil al zeker geen discussie daarover hier voeren. Wat de rest doet maakt me niet veel uit.

   • Wat ik eerder zei..
    Op eigen grondgebieden laten uitvechten..
    Grensgebieden daar moet je lijnen in trekken, anders ‘ploft deze site’
    En dat zou ik jammer vinden.
    Mocht Yvonne wat te vermelden hebben, is ieder vrij om op hun site hun kant van het verhaal toe te lichten.

    Wat er gisteren gebeurde..
    Dat komt vechtend en schietend de deur binnen.
    Ik ben geen scheidsrechter.
    Vind ik ook lastig ‘om lijn te trekken’.
    Maar goed, bij Myra en Yvonne kunnen ze zelf hun eigen bevindingen doen.
    Het staat ieder vrij om dat ook te lezen..
    Dat zeker..

   • Zal ik me er ook efkes in mengen. De perikelen van, over en tegen mevrouw Yvonne zijn mij ook bekend, al een aantal jaar. Ik ben het in beginsel met @Xara eens, iedereen welkom, tenzij. Anders ben je geen knip voor je neus waard in hetgeen je pretendeert. Iedereen een eerlijke, redelijke kans, practise what you preach! Ik vind het getuigen van professionaliteit als je als mod in staat bent je onderbuik te herkennen en deze af te zetten tegen redelijkheid en geschapen verwachtingen. Uiteraard hoef je het als beheerder niet (altijd) eens te zijn met je commenters. Met het mes op mijn keel zou ik alles toelaten verkiezen boven censuur. Gelukkig kennen we het middenveld 🙂

    Ik heb me er gister bewust niet mee bemoeid. Ik vond het niet toevoegen en wil ook terughoudend zijn in mijn oordelen naar personen als ik deze niet persoonlijk ken. Dit is tevens dubbel, want ik ben (ook) grondig tegen kindermisbruik, valse spelletjes en de hele rambam. En ben natuurlijk ook bekend met vonnissen en aanklachten. Maar ik vond het ongepast om binnen één dag meteen te gaan lopen oordelen.

    Het kan ook samengaan, naast elkaar bestaan (dat gebeurt hier ook). Je distantieert je gedeeltelijk van een avatar, van diens gedachtegoed, acties of jeugdzondes, maar tolereert het wel. Wel respect, maar geen ouwe jongens. Iezze ook realiteit.

    Het levert ook interessante dilemma’s op, waarover ik een open discussie toejuich. Wat bijvoorbeeld als Martijn zich hier meldt? Is die ook in beginsel welkom? Is dat verenigbaar met onze gedeelde afkeur van zijn acties? En hoe zou dit liggen als Ben langskomt?

    In de principiële kant kan ik me soms ook wel vinden: sommige mensen moet je er niet bij willen hebben. Dit is vaak IRL zo’n taboe om over te praten, alsof je dat stiekem moet fluisteren ofzo. het schijnt gênant te zijn. Maar… zouden wij hier mensen kunnen bedenken die het hier niet zouden moeten proberen, die al bij voorbaat een collectieve schop onder hun hol kunnen krijgen? Of moeten we het daar juist niet over hebben. Lastig, om consequent te blijven en niet als hypocriet te worden weggezet.

    Kortom: ik ben er ook nog niet geheel uit. Dit soort discussies zouden we vaker mogen voeren. Het kan voor mij ook naast elkaar bestaan, het is niet zwart-wit. Stel een nieuweling meldt zich hier waarvan je maag al bij voorbaat in elkaar krimpt. Dat kun je diegene desnoods voorwaardelijk welkom heten, neutraal de huisregels communiceren en het voordeel van de twijfel geven. Vaak is het na één dag al wel duidelijk wat iemand komt doen. Iets anders vind ik het als het aantoonbaar overduidelijk is dat iemand komt om te kloten of te trollen. Maar je hebt ook weer scholen die verwijderde, uitgekotste leerlingen opnemen. Maar heeft Swap die functie? Nee, natuurlijk niet. Dus… 🙂

   • Aanvulling:
    @Disputax, dat is inderdaad waar. Het heeft ook in IRL mijn voorkeur om het recht zijn loop te laten hebben. Door hetzes en eigenrichting wordt vaak het tegenovergestelde effect bereikt.
    @teigertje, ik deel je verontwaardiging; ik ben over sommige personen genuanceerder maar het stuk verwerpelijkheid weegt hier zwaarder dan mijn sympathie. Wordt ook wel duidelijk lijkt mij, als je mijn reacties een tijdje volgt. Maar het is zelden all good-all bad, that’s simply not me 🙂
    @algemeen, bij Myra vond ik het er gister ook (te) dik bovenop liggen. Ik kan de passages zo aanwijzen, geloof dat Jeroen dat al parafraseerde. Jammer dat Myra niet bereid (of in staat :() is om zich constructief en autonoom op te stellen. Ze gooit haar eigen glazen in, ontneemt zich haar eigen kansen. Niet jammer voor ons, want wij hebben Myra niet nodig voor onze meningsvorming. Velen zijn met deze demonstratie wel bevestigd in wat de meesten de laatste weken al vonden of dachten. Vooral jammer voor de open interactie met ‘andersdenkenden’.

   • @Sander: qua jouw (lange) betoog kan ik wel simpel zijn: als Martin V. hier zijn mening wil komen geven is hij hier ook gewoon welkom.

    Alleen als twee mensen hier komen om dingen uit te vechten, daar zit niemand op te wachten, en er zijn ook weleens bans geweest. Als iemand hier alleen maar komt om ruzie te maken, dan doen ze dat maar lekker op hun eigen sites. Ook Ben is hier welkom, maar als hij zijn riedeltje met CAPITALS continu gaat doen, zonder kop of staart, zou ik hem ook snel er weer uit gooien. Doet hij maar lekker op zijn eigen facebook.

    Het is niet zo moeilijk als je goed nadenkt.

   • @Sander
    Teiger vindt dat Myra zich hier gedroeg als een trol. Heel simpel
    Wat FeeX zegt ben ik het mee eens.
    Trollen tonen dividing behaviour en daarna maken ze zich uit de voeten.
    Als een dief in de nacht.
    Deze trol neemt een dame mee op sleeptouw naar deze website waar teiger heftige onderbuikgevoelens bij krijgt.
    Wat het een dillema maakt dat is denk ik, het gegeven dat er hier gereageerd is door (n)iemand, waarvan wij allen gewoon niet weten wat hem triggert. Is hij ook een trol of is hij een gedupeerde die zeer kwaad is. Xara wil gewoon eerlijk zijn en sommige mensen proberen daar misbruik van te maken, (Van de goede intentie ieder een kans te geven).
    Maar als je mijn reacties naar Myra ziet dan weet je dat ik geen enkele behoefte voel om nader te komen tot haar en dat ik ook geen enkele bewondering heb voor wat zij doet.
    Ik zie wel wie daar reageert op haar site en ik zie ook de link bij Bou gisteren.
    Moet ik nog meer zeggen?
    Potverdomme, ik blijf verbeteren, kom niet goed uit mijn woorden.

   • @Xara, mee eens hoor; volgens mij voelden jullie het gister goed aan, het verliep niet neutraal. Kan me dan ook vinden in de keuzes die je maakt. Ik denk idd dat de boodschap wel is overgekomen: Swap laat zich niet exploiteren!
    @teigertje, ook mee eens, Myra gedroeg zich ook als trol, alleen benoemde ik het niet zo. Het is gewoon terug te lezen en dan kan ieder z’n conclusie trekken. Ik zei trouwens iets sympathieks over Arend, niet over Myra voor zover ik weet. Bewondering gaat mij sowieso te ver; de lelijkheid overschaduwt. Voor de manier waarop beiden momenteel op hun eigen manier bezig zijn hun ‘gram’ te halen heb ik uiteraard geen goed woord over. Het geslijm & gesuck (mijn mening) van @Niemand valt gewoon terug te lezen. Sander waardeert het gegrom met regelmaat.

  • Kun jij mij vertellen waar ik misbruik maak van kinderen?? En weet je dat ik door SKS te starten ruim 600.000 pedo’s tegen me in het harnas gejaagd heb teigertje. En het blijkt nog steeds dat mijn naam werkt als een rode lap op een stier. pedo’s zijn bang van me, en zo hoort het is het niet? want ik zie jullie hier wel mopperen op pedo’s maar niemand onderneemt enige actie, nee we demoniseren Yvonne gewoon ff, lekker makkelijk toch?

   • 600.000 pedo’s..
    Dat cijfer is Nederlands grondgebied?
    Vrijgezellen tussen de 40 en 70?
    Zitten er ook vrouwen tussen?

    Zomaar wat vragen bij wat jij beweert, over tot stand koming ervan
    Daar heb ik mijn vraagtekens ook bij.
    Maar je mag (denk ik) wel een link plaatsen naar je eigen forum.
    Of ‘we’ kunnen Google raadplegen.
    Maar goed..
    Je gevechten zijn niet welkom.
    Waarom doorgaan?

  • je gaat me niet vertellen teigertje dat je alles klakkeloos aanneemt wat er geschreven wordt, wiki heb ik zelfs aangeschreven omdat deze laatste zin niet klopt….maar het zaadje is geplant en ik ben de lul letterlijk toch? weet je je kunt altijd praten met me, je kunt me zelfs bellen, ik weet dat ik mijn nummer niet hier neer mg zetten, maar mailen kan altijd, dus wat let je?

 2. Maar goed..
  Arend heeft wel 2 uur vol kunnen lullen, met vaste regelmaat en er zitten ook wel onderwerpen tussen die interessant zijn.
  Dat zou mij niet lukken.
  *Om het maar positief, kleurig en fleurig te houden.*

  • Jeroen zit nog vast in de hug van de onbekende Catwoman??
   Op deze blind date..
   *vragen, vragen*
   Waar, hoe lang, en door wie?
   Quatwoman?
   *Fotoshoppen gaat.*

   • *Gemeenteraad te Schiedam aanschrijven moet over
    1 drankvergunning
    2 Gemeentelijke basisadministratie,
    3 Beveiliging kerk met camera,*
    ……………………………………………….
    Factuur opmaakt van M.E en taxi paraatheid met beveiliging.
    2 oktober, en blessure onkosten gehele team erbij voegt*

 3. Hoezo laf?
  We isbnnr mag je, indien behoefte wel deponeren.
  Maar de vraag is er niet.

  Je mag bezwaar aantekenen op deze site..
  Maar goed, mijn agendapunten worden ook niet in behandeling genomen.

 4. @ Feex inderdaad 600.000 pedo’s mannen zowel als vrouwen en waarom een link plaatsen naar eigen pagina, die heb ik dus al een tijd niet meer, ik verdedig gewoon mijn naam, iets wat jij ook zou doen toch als er door een aantal nitwits over je geschreven zou worden? Zoals ik al eerder zei, we demoniseren Yvonne en we zijn klaar, alleen ik ben net een duikelaartje, ik kom steeds weer omhoog en sla dan ff net iets harder terug. Kun je het me kwalijk nemen? Zou jij dit niet doen?
  Ik ben nooit te oud om te leren dus…

  • Dus.. 50% M/V
   Goh..
   Duidelijk.
   En ook allemaal in Nederland?
   Of ??
   Duidelijk..
   Geen link, geen studie..
   En een trouwe achterban van slachtoffers door jou persoonlijk bevrijdt van hun daderschap?
   Dat moet geloofwaardig aangetoond kunnen worden.
   Dat stukje mis ik.
   Behalve dat je hier vrij laat de boel ff opschudden gaat.

   • Zeg ik dat? 50% nee dus, er zijn meer mannen dan vrouwen die op kleine kinderen geilen en ze daadwerkelijk verkrachten, en ja allemaal in Nederland plus degene die zich nog slapend houden. Nee ik kan helaas de slachtoffers niet bevrijden, ik hoor ze aan, help ze indien ik kan, ga met ze mee naar rechtszaken, zorg dat ze professionele hulp krijgen, althans dat probeer ik, ik help dus absoluut geen daders, die kunnen van mijn part doodvallen (letterlijk) je hoeft maar te googelen je ziet hoeveel van dit soort wolven in schaapskleding er rond lopen, dat moet voor jou geen probleem zijn toch? Als je toch op google zit zoek dan eens onder: onderzoek universiteit Maagdenburg pedofilie zul je versteld staan.

   • Er is niemand hier die ontkent dat er pedofilie bestaat.
    Snap niet zo goed dat je dat hier komt prediken, het is nu wel zondag maar als ik een preek wil horen ga ik wel.

    Je hebt gelijk dat kindermisbruik schofterig is en als je kijkt naar de statistieken hebben veel volwassenen er ook mee van doen gehad op eniger wijze.
    Je profileert je hier alsof je de enige bent die er wat over kan zeggen.

    Wat jij echter ook doet is mensen zonder enig bewijs aan een schandpaal nagelen.
    Daar heb ik grote bezwaren tegen en dat mag ik zeggen want daarmee overtreed ik de wet niet.

  • Oei, Yvonne, dat terugslaan is misschien niet zo’n goed plan. Op een bepaald moment kom je de verkeerde tegen en dan kan dat duikelaar effect vies tegenvallen.

   Zocht je al hulp voor je obsessie?

  • Ik dacht dat ik vragen had.
   En ik verwacht ook niet eens je antwoord.
   Ik heb ze gesteld, maar welk antwoord verwacht jij van mij dan?
   Of ik cijfers heb?
   Nee..
   Jij wel..
   Dus jij kan het in een notendop uitleggen.
   Dat doe jij niet.
   Ik kan het niet.
   Jij dus wel.

  • Deze waren niet aan mij gesteld.
   En ik ga ook niet antwoorden voor Teiger.
   Maar de mijne zijn nog niet beantwoord.
   Dat zou ik wel willen.

  • Stel jezelf de vraag wat je hier komt doen, telkens midden in de nacht.
   Kun je niet slapen? Speelt je geweten op?
   Gisteren kwam je hier schietend binnen en dan verwacht je applaus, wat Feex ook al ongeveer vertelde. Ga lekker ergens anders sudderen als je toch niet in dialoog wilt gaan.

   • @teigertje, je schrijft midden in de nacht, ook daar klopt weer niks van, het was avond en ik hoef niet voor 2400 uur op mijn bed te liggen hoor, ik ben al volwassen, mijn geweten opspelen? Hoe dat zo? Ik reageerde omdat er een link verscheen van wiki, ik heb al verteld dat ik daar op gereageerd had naar wiki. Die pagina is gemaakt door iemand die gewoon niet met zijn tengels van kids af kan blijven, maar denk niet dat jij zover doordenkt, lijkt me beetje bekrompen, maar ach wie ben ik 😉
    Ook zoiets leuks, ik ben ruim een uurtje op de pagina hier en ik lees de antwoorden pas de volgende dag, *grinnik

   • Nee, je kwam hier niet binnen omdat je op iets reageerde. Je wilde iets komen vertellen, dat stond blijkbaar nog in de moderatie en toen ging Myra die reactie maar plaatsen, blijkbaar omdat je met haar afstemt?

   • Je weet Yvonne, dat er tegen twaalven wat minder mensen zitten en daar maakte je handig gebruik van samen met je vriendinnetje.
    Heb net je filmpje verwijderd en reken maar dat ik me er hard voor ga maken dat jij je uitwerpselen hier niet kunt strooien.
    Ik heb geen enkele behoefte aan peop en opruierij. Opgesodemieterd als dat het enige is wat je hier komt doen.

    Laat mij maar lekker bekrompen zijn, bevalt me prima!!
    Bovendien noemde ik jou het eerst bekrompen, gevoelige snaar geraakt?

   • Ook een goedemorgen Sander,
    Teiger heeft net niet gegromd maar is in de aanval gegaan.
    Ze zat te hengelen naar hoe het hier met de moderatie staat.
    Ze kan het krijgen met haar gezuig.

 5. Ja, fijn ,maar ljnnrs dat mis ik bij je vele rechtsgangen.
  En ook verwacht je eigenlijk ook dat ik zelf moet uitzoeken wat ervan klopt.
  Mijn indruk over jou doet me denken aan http://nl.wikipedia.org/wiki/Tara_Singh_Varma
  Maar goed..
  Het is vrij om je te verweren dat wel.
  Mijn eigen indruk, wil er verder ook niet verder mee.
  *Rijdende rechterhamer hanteren gaat*

  • Sorry beste mensen er worden weer verdachtmakingen naar iemand gemaakt met filmpje.
   Xara heeft je verdachtmakingen gelijk verwijderd en dit is hetzelfde dus weg ermee..

   Voor de duidelijkheid Teiger heeft dit gedaan, deze troep hoeft geen seconde op dit blog te staan.

 6. je maakt nu echt een vergelijking dat slaat nergens op, eigenlijk beetje zielig, onmachtig want je geeft nog steeds geen antwoorden op mijn vragen. En de rijdende rechter is trouwens een hele aardige vent hoor, ken hem persoonlijk en niet beroepsmatig trouwens, maar dat ter zake. Waarom krijg ik geen antwoord op mijn paar vragen?

  • Ach ken je hem, wauw dat is interessant.
   Ik ken ook wel een paar bekende Nederlanders, niks bijzonders hoor!
   Die mensen hebben ook woonruimte nodig, familie, vrienden enz.
   Denk je dat je daarmee wat gewicht in de schaal kunt leggen, dat wij helemaal flabbergasted zijn of zo. Lekker bekrompen.

   Wat heb je hier nu eigenlijk te melden?
   Tweerichtingsverkeer mevrouw, zo werkt dat. Als jezelf niks beantwoord hoef je ook zelf niets te verwachten.

  • Hey Yvonne, ga je nou ons hele blogje volblaffen met vervelend gereutel over pedofilie? Heel Nederland weet dat je daar nogal mee gepreoccupeerd bent. Twee vraagjes: wat drijft je om hier te komen reaguren en kan je het ook over iets anders hebben?

 7. Voor de heer Dautzenberg heb ik veel respect. voor Yvonne.. not so much.

  Ik werd beveiligd door verhalen over kinderlokkers. Wat kon mijn moeder daar spannend over vertellen. Meestal met dubbele tong, want het vereiste natuurlijk de nodige moed om je kind in te wijden in de duistere kanten van de mensheid. Dat dubbele vermenigvuldigde bovendien het gewicht van de woorden. Als kind ga je dan zondermeer voor de bijl.

  De verhalen waren zó spannend dat ik dagenlang de weg naar school rennend aflegde, zonder op of om te kijken. Ik was doodsbang om een kinderlokker tegen te komen. Een behoorlijk preventief middel, die verhalen. Daar kan geen dubbele beglazing tegenop.

  Ging daags na zo’n verhaal de laatste schoolbel, dan liep ik angstig naar de poort, me verstoppend achter de ruggen van vriendjes. In de wachtende auto’s zaten natuurlijk kinderlokkers. Klaar om mij te grijpen… Vooral de lichtblauwe kevers boezemden mij angst in, met hun quasi-lieve uitstraling… Eenmaal voorbij de witte poort zette ik een sprint in die ik volhield tot in onze straat. Twintig minuten lang. Bezweet opende ik met mijn sleutel de deur achterom. Veilig. Het duurde altijd een tijdje voor ik weer door het raam durfde te kijken.

  De opvoedkundige blik was indertijd wel erg naar buiten gericht. Binnenshuis kon ‘zoiets’ niet gebeuren. Natuurlijk niet…

  En dus kon Sinterklaas, naar later bleek ome Toon, me even apart nemen in de keuken. Mijn ouders lieten hem begaan. De goedheiligman zou wel een boodschap voor me hebben. Mijn moeder knipoogde, dat weet ik nog goed. Zij was bijzonder gecharmeerd van haar oom.

  Eenmaal in de keuken graaide Sinterklaas onhandig onder zijn mantel en haalde plotseling een stijf geslacht tevoorschijn…

  Nu moet ik zeggen dat dit mij indertijd niet afschrok. Integendeel. Dat stijve ding fascineerde mij tot en met. Bovendien voelde ik me vereerd dat de goede Sint mij had uitgekozen om hem te laten zien…

 8. Dit vind ik ook zo’n mooie van Dautzenberg, die Yvonne zich zeker aan moet trekken:

  Het is naar aanleiding van de hetze van onder andere deze dolle aap dat de Tweede Kamer praat over een verbod op de Vereniging Martijn. Als u toch op zijn Facebook-pagina aan het kijken bent, lees dan ook even de bijdrage van Fransjuh van den Dop:

  Hoe wil je een vereniging van pedo’s bestrijden bij de rechtstaat/justitie en debatten terwijl de elite zelf bestaat uit pedo’s homo’s en Zionistische joden die aan Pagan worshipping doen!!

  Dit is dus het soort maanzieke waar onze overheid, maar ook onze intellectuele elite, de laatste jaren hun oren naar laten hangen. Wie er zin in heeft om de hele uitzending van Debat op 2 uit te kijken, ziet nog veel meer fraais.

  Een mevrouw, bijvoorbeeld, die mensen, die nog nooit iemand iets gedaan hebben, in het bijzijn van een Tweede Kamerlid en een senator uitmaakt voor “ongedierte” dat moet worden vernietigd. En de enige die daar iets van zegt, is Dautzenberg. Als hij sarcastisch voorstelt om een gele ‘P’ op de jas van pedofielen te laten naaien, vindt die mevrouw dat zelfs een goed idee! Presentator Arie Boomsma probeert daarna begrip voor haar standpunt te kweken door te verwijzen naar de ouders van een kind dat is misbruikt door een pedofiel.

  Hoe lang moeten we de terreur van deze onderontwikkelde apen nog verdragen? Wanneer gaan de afgewogen oordelen van deskundigen weer zwaarder wegen dan het hysterische gebral van Henk & Ingrid? Wanneer komt er eindelijk eens een einde aan deze afschuwelijke Telegraafdictatuur? Wie verlost ons van primaten als Henk Bres?

  Jij bent ook zo’n aap, Yvonne.

 9. Hè, heerlijk. Meteen sfeer. Ik word er een beetje bang van, eigenlijk.
  Dan m’n zonnebril maar opzetten, tot de storm gaat liggen 😎

  • Ik meende dat misbruikte kinderen dusdanig gestoord konden worden in hun seksuele ontwikkeling,en dat de kans vrij groot is dat ze van slachtoffer naar dader veranderen.
   Of in de prostitutie komen, verslavingsgevoeliger zijn, etc..
   Net als bij kindermishandeling.
   Vind ik nogal verontrustend…
   Maar goed, het kon ook een ‘hersenafwijking’ zijn, dat pedofilie.
   Ik ken ‘de feiten’ niet.
   Yvonne zelf, onderbouwd niets van haar beweringen.
   600.000 pedo’s die haar op de korrel hebben?
   Meer dan een half miljoen dus?
   Moet wel een ‘goed bezochte site’ zijn geweest dan.
   Denk ik dan.
   Mijn visie..en daarmee nog geen feit.

   En bij Myra kon ik weinig ‘Yvonne expertise’ vinden hierover..
   Wellicht ooit te horen in een uitzending ooit.?
   Kinderen worden tegenwoordig al vroeg geconfronteerd met commerciële porno..
   Meer pornoadvertenties dan Vacatures…
   Dat is wel een feit.

   Dat Pedo’s moeilijk te ‘genezen’ zijn..
   Dat lijkt wel in het terugval in hun ‘gedrag’
   Het heeft ook niet zozeer met ‘liefde’ te maken, maar meer met ‘overwicht en lustgevoel’ voor de onvolgroeide lichaam.
   Narcisme enzo..

   • Ergens worden Pedo’s gevoed door de media.
    Vind Toddler en Tiara ook wel ‘projectie’
    Maar goed.. commerciële tv is kudT

   • Ze heeft zichzelf wel wel ‘kenbaar’ gemaakt.
    En haar ‘aftocht’ roept vragen op.
    Dat dan wel..
    Zo gaan die dingen.
    Vluchtig en vervlogen.

    *Google link Yvonne en ljn*
    Die link gaf ze niet.
    Jammer..
    Dat had ik wel graag willen zien.
    Dat dan weer wel.

   • @FeeX, juich nou niet te vroeg, het is nog geen middernacht 😦
    Kun je die waslijst aan openbare vonnissen nu echt niet vinden FeeX?

 10. @Jeroen

  Hoe kom je van die apen af? Nou, om te beginnen door ze geen podium te bieden voor dat eenvoudige onderbuik-gelijk. In dit specifieke geval Yvonne v H. lijkt me dat dus door haar gewoon te weren, of niet op haar reactie’s in te gaan.

  Vrijheid van mening, betekent niet per definitie dat er ook vrijheid van uiten bestaat, en dat betekent weer per definitie dat er geen verplichting is die geuitte mening te accepteren.

  Daar denkt dit lunitic fringe volk anders over, maar laten we eerlijk zijn; “who cares?” Alsof ‘we’ ooit geïnteresseerd zijn geweest in de mening uit de laagste lagen van de samenleving?!

  Wat moet je met mensen die schreeuwend van de emotie staan te stampvoeten dat biggetjes niet onverdoofd gecastreerd mogen worden, terwijl ze iedere vrijdag vanuit de kiloknaller hun vriezers weer volgooien met lappen varkensvlees “omdat het zo lekker veel en goedkoop is”?

  Wat moet je met het soort mensen dat zegt pedofilie te bestrijden, maar zelf de hele dag met pedofilie bezig zijn. Zonder pardon willekeurige of bekende personen hiervan beschuldigt, aanwijst, verkettert, of zelfs voor (serie-)moordenaar uitmaakt?

  Accepteren als gesprekspartner? Als gelijke? Mee in discussie gaan? Proberen tot inzichten te laten komen? Welnee, onbegonnen werk. Gewoon negeren en een ban geven.

  • Met dat “geen podium bieden” ben ik het volledig eens, maar er zijn wel twee problemen mee: in de eerste plaats kunnen deze apen met weinig moeite zelf een platform creëren dat nooit losstaat van de rest van blogoshpere en in de tweede plaats vindt er een soort kronkeldenken over vrijheid van meningsuiting plaats, waardoor webmasters zich zelfs verplicht voelen deze “opvattingen” de ruimte te geven. Je ziet het zelfs in de tweede kamer terug, waar het verbod op de stichting Martijn besproken werd als gevolg van de hetze van een paar leipen.

   Vrijheid van mening, betekent niet per definitie dat er ook vrijheid van uiten bestaat, en dat betekent weer per definitie dat er geen verplichting is die geuite mening te accepteren.

   Goed dat je dat noemt. Ik heb vaak de indruk dat plottertjes proberen mijn mening te onderdrukken als die niet in hun straatje past. Ze kunnen het niet echt hebben als hun “mening” niet geaccepteerd wordt, terwijl ze die luidkeels voor zichzelf opeisen. De onderdrukking uit die hoek is tamelijk bizar. Het verbaasde me dan ook niets om iemand als Martijn Alberda enthousiast te zien fantaseren over militaire machtsovernames.

   Accepteren als gesprekspartner? Als gelijke? Mee in discussie gaan? Proberen tot inzichten te laten komen? Welnee, onbegonnen werk. Gewoon negeren en een ban geven.

   Weet je…. ze zijn er en gaan niet verdwijnen. Ik ben het dus wel eens met je punt, maar het is niet pragmatisch. We leven (helaas) in een egalitaire samenleving, waarin volstrekte wartaal gelijkgesteld wordt aan de onderbouwde analyses en opvattingen van professionals en wetenschappers. We zijn helaas nog niet zover afgegleden dat evolutieonderwijs verplicht gesteld wordt in het onderwijs, maar die debilisering is nou eenmaal een feit. Wake up & smell the coffee etc.

   Ik geloof uiteindelijk toch meer in bevoogden, relateren en betrekken dan in negeren en bannen.

   • Vandaar dat het zo belangrijk is dat mensen als Kat en Zeevat hun straf niet ontlopen. Daar stel je een voorbeeld mee naar de andere gekkies en kan je duidelijker maken waar bijvoorbeeld de grens tussen enerzijds haat, laster, vandalisme of bedreiging en anderzijds een normale mening ligt.

    Hilarisch interview met Micha, dat zo te zien kort nadat ik ging koken door JDTV gemaakt werd. Maar ehh.. werd het pand echt ontruimd door de politie? Dat geeft de burger moed 🙂

    deed echt m’n best er wat integers of oprechts uit te halen, maar het waren werkelijk alleen maar drogverhaaltjes van Micha. @JDTV: ik vind dat je hem wel wat scherper had mogen bevragen en er is natuurlijk altijd een vraag naar de objectiviteit van je verslag, als je samen met de geïnterviewde terecht moet staan. Zag jij dit als een journalistiek verslag of als een promotiefilmpje? Ik zag je kritische vragen ook wel hoor, maar vind dat je soms wat verder door had moeten vragen.

    Zo stelt Micha zonder blikken of blozen dat: KLOL het “meest baanbrekende journalistieke archief dat er in Nederland is” zou zijn (w00t) en zegt hij werkelijk de domste dingen over de “Nieuwe Media” (waarvan hij blijkbaar de enige vertegenwoordger is). Als @JDTV hem vraagt wat hij vindt van de kritiek dat die “niewue media” uit prutsers bestaan zegt hij iets heel vaags over postkoetsen. Blijkbaar verkeren al zijn “tegenstanders” nog in een ander technologisch stadium? Volgens mij liggen de scheidslijnen daar niet, want de main strema media hebben toch echt betere sites dan een prutserig wordpress dingetje.

    Waarom vroeg je hem niet waarom hij zich als de personificatie van de nieuwe media ziet, terwijl hij natuurlijk maar ene piepklein stukje is van het totale nieuwe media landschap? Of ben je het met hem eens? Overigens hebben die “mainstream media” het internet ook al een tijdje in de gaten. Compleet drogverhaal.

    Ook als Micha vertelt dat de “mainstream media” de hoorn erop gooien als hij ze weer met zijn bizarre stemmetjes en “ouwe jongens, krentenbrood” toontje komt stalken hoor ik je niet kritisch reageren, @JDTV. Kan je je daar nou niets bij voorstellen, dat professionele journalisten geen zin meer hebben om Micha te woord te staan? waarom zeg je er niets van als Micha gaat roepen dat journalisten die hem niet te woord willen staan “journalistiek, moreel en ethisch kapot” zouden zijn?

    Daarna gaat hij al helemaal vreemd praten over een “nieuwe mindset” die de wereld ingekomen zou zijn. bijkbaar ziet “alles er anders uit dan daarvoor” in het hoofd van Micha, maar ik (en misschien jij ook) ervaren dat toch anders. Ik had daar wat van gezegd, want mijn besef is niet zo anders dan voor 2012. Zegt hij dat dan om de wat geschiftere complottertjes aan zich te binden?

    en dan heb ik het alleen nog maar over de eerste vier minuten van het interview.

   • Hmmm…. maar ik bedoel denk ik iets anders met “debilisering”. In tegenstelling tot neerlandici zie ik taal als een dynamisch gegeven en vind iets als Leet talk absoluut geen taalverarming. Jongerentaal vind ik ook prachtig, hoewel ik de Franse “Argot” creatiever en speelser vind dan wat er hier in Nederland gebeurt.

    Ik vind het “debilisering” als intrinsiek minderwaardige opvattingen een platform krijgen en gelijkgeschakeld, genivelleerd worden met valide en onderbouwde opvattingen.

  • “Devl kikd outa hevn coz jelus of jesus&strts war.pd’off wiv god so corupts man(md by god) wiv apel.devl stays serpnt 4hole life&man ruind. Woe un2mnkind.”

   Dit is Milton’s Paradise Los teruggebracht tot 4 regels text-messaging, en het leest:

   “The devil is kicked out of heaven because he is jealous of Jesus and starts a war.
   “He is angry with God and so corrupts man (who is made by God) with an apple. The devil remains as a serpent for the whole of his life and man is ruined. Woe unto mankind.”

   Prof John Sutherland, Fellow of the Royal Society of Literature, die de vertaling officieel goedkeurde zei hierover: “The learning opportunities afforded by text messaging have so far been under-exploited.”

   Wat door de één als debilisering wordt ervaren is voor de ander een ‘learning opportunity’, want hoewel Sutherland deze uitspraak al deed in 2005, volgde Carol Ann Duffy, een Britse poet laureate, in 2011 Sutherland’s opinie door te geloven dat: the fun and creativity of mobile texting will turn today’s children into exciting poets of tomorrow.

   Terwijl de Engelse ondernemer Charles Duncombe ongeveer tegelijk met Duffy een wat meer schokkend beeld schetst van de debilisering, en dat met name op het niveau van taalgebruik.

   Duncombe stelt dat: poor spelling is costing the UK millions of pounds in lost revenue for internet businesses. […] “Some people even used text speak in their cover letter,”

   Zie hier dus deels het gelijk van je mening Ik geloof uiteindelijk toch meer in bevoogden, relateren en betrekken dan in negeren en bannen., maar tevens de Catch-22. Daar waar Sutherland en Duffy duidelijk jouw mening delen, houdt Duncombe toch wel een akelig andere spiegel voor, en waarschuwt voor het niet bannen van dit soort ondermaats gepeupel.

   Het is een Catch-22 imo omdat beide partijen niet in staat zullen zijn er een positieve, binnen de kaders van traditioneel denken, draai aan te geven door het ‘volk’ op te voeden. Je ‘leert’ het volk door het te organiseren – en daar hoort (helaas) ook repressie bij – waardoor het stabiliseert en er algemeen geldende (gedrags)regels gaan gelden van waaruit je kan sturen.

   De crux ligt dus imo niet bij ‘opvoeden’ of ‘leren’, maar bij organiseren. En dat is volgens mij niet nieuw, want het organiseren van die domme massa heeft wel vaker de loop van dingen bepaalt. Zo bracht het vrouwen met rood haar op de brandstapel, of de Nazi’s aan de macht. Maar zie je hetzelfde proces van organiseren in werking door en rond Micha Kat, inclusief zijn eigen “10 jaar KLOL” bier stube putsch, waar hij zichzelf zonder enige schroom upgrade van de rancuneuze egotripper die hij is, naar ‘leading actor in de Resistance’.

   Dus, imo moeten we niet energie steken in het geschifte individu, zoals Yvonne van H, maar de volle focus leggen op de intentie van de organisatie – overigens komt deze nooit vanuit de eigen gelederen voort, waarvan Micha Kat en zijn bende gekkie’s ook een voorbeeld voor is – en de leiders, en tegelijkertijd de pogingen om op het laagste niveau stemmen te vergaren simpelweg te bannen.

   Dat daar het gevaar van dictatuur schuilt neem ik vooralsnog op de koop toe. Het alternatief is namelijk een nog grotere ramp.

  • Eem mislukte moeder/ kind relatie.
   Om daarmee op te groeien,dat blijkt nu wel funest, ook op lange termijn.
   Of dat de reden was dat ‘zij in een hij’ veranderde?
   Als dochter was ze niet gewenst, als zoon ook niet gevoel..
   Liefdeloos opgroeiende kinderen.. het heeft impact op hun zelfvertrouwen.

   • Ik kan niet snappen waarom je een gezond lichaam wil aanpassen.
    Ik bedoel.
    Dan accepteer je jezelf toch niet?

   • Dat vind ik ook ingewikkeld hoor, want hoewel ik wel wat “fluid gender” bij mezelf herken (iedereen zit op een glijdende schaal zoals je ook in dat eerste filmpje uitgelegd kan zien), heb ik niet de behoefte om mijn lichaam te veranderen, of zelfs maar mijn manier van kleden. Het zou me ook niet genoeg interesseren. Misschien toch een restantje judaisme, want je zult me ook nooit een tatoeage zien nemen. Mijn lichaam is een gegeven en daar ben ik tevreden mee.

    Volgens mij zijn mensen die van geslacht willen veranderen het gevolg van een samenleving waarin maar twee geslachten erkend worden en heeft het alles te maken met hoe “wij” ermee omgaan.

   • Het is eerder de reactie op genderdysforie die levens kost.

    Precies, want het kan ook anders namelijk. Zie het (levens)verhaal van Yaron Cohen/ Sharon Cohen aka Dana International. De Israelische transgender die voor Israel ooit het songfestival won, en nog steeds een voorbeeld is voor vele Israeli. En dat in een cultuur waar homosexualiteit nou niet bepaald ‘normaal’ gevonden wordt.

    Het is de omgeving die deze mensen wel of niet het ongeluk injaagt, niet het verschijnsel zelf.

   • Natuurlijk, Dana International…. Laten we de Nederlandse Kelly maar even wijselijk achterwege. Van mij mogen mensen zijn wie ze maar willen zijn. Zo mag Valeria Lukyanova ook best Amatue Topiltzin Pacal Votan Wiracoccha zijn, een Space Barbie met een lange baard. Wat geeft dat nou? Wie zijn wij om te beoordelen of dat wel goed zit als ze er zelf gelukkig mee is?

   • een transgender hoeft niet per definitie als een homosexueel te zijn geboren. Ik ken een vrouw, die is man geworden en daarna een relatie begonnen met een man. Dus eigenlijk wel homosexueel na de operatie, maar niet als homosexueel geboren. Lekker ingewikkeld.

    Maar goed, @FeeX: ja dat is misschien moeilijk te begrijpen dat je in een gezond lichaam wilt snijden, maar voor iemand die ‘in het verkeerde lichaam’ is geboren, voelt het lichaam niet als gezond. Het omhulsel verafschuwen ze, en psychisch kan dat hele grote gevolgen hebben. Het is ook niet zomaar ‘verbouwen’, daar gaat een heel proces aan vooraf.

   • Tuurlijk is het altijd hoe je ergens mee omgaat, welke betekenis iets ‘afwijkends’ voor iemand persoonlijk heeft. Wat ik wel wreed vind, is dat je als kind maar het geluk moet hebben dat je wordt geaccepteerd hoe je bent. Als ik m’n hele jeugd had moeten horen dat ik een loser was, of dat mijn lichaam toch een beetje jammer blijft, dan weet ik ook niet of ik er nu nog zou zijn. Zijdelings ken ik ook 2 ‘genders’, waarvan 1 ‘latente’ en 1 ‘succesvol omgebouwde’, allebei voelen ze niet écht geaccepteerd door de burgermaatschappij, maar zijn wel zichzelf… hebben gewoon eigen vrienden die ook echte vrienden zijn.

 11. Onnodig snijden blijf ik onnodig vinden.
  Jezelf ombouwen..
  Dat uit onvrede over jezelf..
  Ik denk niet dat het de oplossing is.

  Maar goed. Kelly kan er wel erg vrouwelijk uitzien, maar ook ongesteld worden, of kinderen baren, dat zijn wel lichamelijke ontwikkelingen, en seksuele ontwikkeling.
  Ik snap de drang en noodzaak niet zo.

  • @FeeX: het is niet alleen een kwestie van ‘onvrede’ over iets van jezelf. Het is een heel verschil met bv een vrouw die vindt dat ze te kleine borsten heeft en dan maar cup F gaat aanmeten. Of iemand die haar lippen voller laat maken. Dat is, naar mijn mening, geen vergelijk. Genderdysforie en de daadwerkelijke transitie is niet even dat je denkt, goh, laat ik van mijzelf maar even een ander geslacht maken, operatie en klaar. Gaat veel meer aan vooraf.

   • Ik ken geen transgenders, of travestieten, eigenlijk.
    Maar het komt op mij over dat er geen zelfacceptatie ‘als persoon’ is.
    Je ‘persoon’ veranderd niet, maar je spiegelbeeld wel.
    En ook wellicht dat de omgeving anders reageert bij ‘man of vrouw benadering’.
    (Bij cup a naar cup F wel)
    Maar goed, dan krijg je wel meer manlijk aanspraak, wat mogelijk ‘beter’ is voor zelfvertrouwen?

    Wellicht ben ik te nuchter?
    *fles drank lostrekt*

   • @FeeX: nee,heeft niet veel met nuchterheid te maken denk ik, meer met onwetendheid. Het is voor iemand soms echt ondraaglijk om in een verkeerd lichaam te zijn geboren. En ja, voor het persoon is het heel moeilijk, maar natuurlijk ook voor de ouders/omgeving. Ik heb het twee keer van dichtbij meegemaakt, allebei mensen uit een behoorlijk gelovig gezin. De eerste werd verstoten door de ouders, de tweede (uiteindelijk) niet (zwaar gereformeerd gezin). Beiden zijn wel blij dat ze het hebben gedaan, ondanks het moeilijke traject.

  • @FeeX

   Kelly kan er wel erg vrouwelijk uitzien, maar ook ongesteld worden, of kinderen baren, dat zijn wel lichamelijke ontwikkelingen, en seksuele ontwikkeling.

   Het is nog niet mogelijk om vrouwelijke geslachtsorganen te transplanteren. Too complex en de organen zijn, in tegenstelling tot de organen die doorgaans voor transplantatie in aanmerking komen, te afhankelijk van het zenuwstelsel, en die technologie is nog niet echt ontwikkeld, en zeker niet om te gebruiken bij geslachtsveranderingen.

   Daarbij komen ook nog de psychologische problemen die vaak ontstaan bij orgaan-transplantatie’s. Mensen voelen zich bijv. erg vaak heel erg schuldig, maar je kan je denk ik ook wel wat voorstellen dat wanneer er na een transplantatie van eileiders, baarmoeder, vagina een zwangerschap optreedt de vraag zal komen: “Van wie is deze baby?”

   Een transplantatie van een penis is eigenlijk al wel (deels) mogelijk. Het orgaan doet het vrij goed na transplantatie, maar ook hier komen weer die psychologische problemen om de hoek kijken, zoals bij dit Chinese echtpaar. De man onderging een succesvolle penis-transplantatie en genas lichamelijk voorspoedig. Toch werd de transplantatie na een paar weken ongedaan gemaakt wegens ernstige psychische problemen bij zowel de man als zijn echtgenote.

   Ik denk dat je je toch gaat afvragen wie zijn penis je nu in je hand hebt, ofzo 😉

   • Ik weet wel dat mensen na een hersenbloeding hun lichaamsdelen niet als ‘eigen’ ervaren.
    Bang worden van hun eigen arm die in bed ligt.
    Dat snap ik..

    Onvrede over uiterlijk, ach..Daar draaien ‘hele takken’ op.
    Van penisverlenging tot push up bh`s
    en arsenaal aan dagelijks make up, en diëten,etc..
    Deze 2 Belgen, hoe triest ook, lijken acceptatieproblemen/eigenwaarde te hebben.
    Buitengesloten en uitgestoten.
    Pijnlijk.

    Dit verhaal..Is uiterst triest.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/David_Reimer
    Maar in deze kan ik me wel voorstellen dat hij gevangen zat in het verkeerde lichaam.

   • penis-transplanties worden niet veel gedaan in Nederland. Kans op afstoting is te groot + dat je hele zware medicijnen moet gebruiken om die afstoting te voorkomen. Meestal wordt een penis nagemaakt m.b.v. vlees van je lichaam. Van de schaamlippen worden de balzakken gemaakt. De urineleider wordt dan ook doorgetrokken. Het ‘leren’ plassen blijkt overigens een heel moeilijk (en vaak pijnlijk) proces te zijn. Heel veel transmannen kiezen ook voor een micropenis. Door ze mannelijke hormonen gebruiken gaat de clitoris opzwellen. Je kunt er dan natuurlijk niet mee plassen maar voordeel is wel dat je een erectie kunt krijgen.

    Ja, is niet zomaar iets.. Daarom moet je eerst ook een heel psychiatrisch proces doorlopen, daarna hormonenbehandeling. Je bent dan zo 5 jaar verder. Wel even wat anders dan zomaar een cosmetisch ingreepje.

   • @Teigertje: je was me net voor met die link naar David Reimer. Dat is inderdaad een heel triest verhaal en geeft ook veel inzichten.

    Sorry, sorry @FeeX dus 🙂

   • @
    Xaar
    IK ben TeigerT niet!
    Maar goed..
    Kinderen en manipulatie?.
    Kweekvlees??
    Beetje S.F horror.
    Eerlijk gezegd, liever op een ‘natuurlijke’ wijze kinderen.
    Gewenst, met nestwarmte enzo..
    Geacepteerd, vooral dat, dat lukt niet altijd zo..
    Anders adoptie?
    Hoever wil je gaan?
    Moeilijk om hier iets over te zeggen..

    Eventueel bij onderbrengen nageslacht wegens werk en omstandigheden..
    Dan ook bij een gezellige make up loze provinciaal boerendeern, die geen kunstnagels en sieraden draagt, maar wel verzorgt.
    I.p.v mensen die in een identiteitscrisis of onder zelfacceptatie lijden.
    Of dergelijk..

    Dat dan weer wel..
    Wellicht dat er in de toekomst de techniek zover is?
    Maar goed.. een kloon van FeeX lijkt me niet wenselijk,.
    Draai me om in mijn graf, indien er 1 is..
    *niet meer slapen durft*

    Ik bedoel de emancipatie is toch erkenning van persoon?M/V
    Niet vanwege de M/V uiting of vertoning ervan?

    *Ter plekke ongesteld wordt*

   • @FeeX

    Nou, het lijkt mij wel leuk als er drie Ziva’s door huis lopen. Lijkt me fascinerend om naar mezelf te kijken 😉

    En zo moeilijk kan het niet meer zijn..

    Ik bedoel, binnenkort ga ik even in deze scanner staan, en maakt een mooie full body 3d scan van mezelf:

    En dan stap ik naar deze Chinezen, voor het 3D uitprinten op de Bio 3D printer

    Okay, allemaal nogal grof enzo, en de benodigde electronica en interne chip set is ook nog niet afgedekt, maar het komt, het komt….

    Dus misschien “clonen” we in de toekomst wel vanuit eigen celmateriaal een andere sexe van jezelf in een 3D printer.

    Ben benieuwd wat voor gesprekken ik met mijn mannelijke evenbeeld ga hebben, of dat hij denkt dat ik zeur…

    nou ja anyway… ik zie er wel de lol van in….

   • @FeeX: het gaat niet alleen om de erkenning, maar ook over een stuk psyche/levensvreugde/identiteit.

    Maar goed, misschien moeten we hier ooit eens een artikeltje aan wijden. Of misschien kan Myra eens een transgender uitnodigen in haar programma *proest* 🙂

   • @ Xaar.
    Ik weet het niet, lijkt me heel lijdensweg.
    Wakker worden met een ochtendodol zit er niet in, laat staan ongestoord en veelvuldig plassen?
    Er was laatste een omgebouwde man,in het nieuws.. maar van onder nog vrouw ,die een baby baarde..
    ??
    Andersom.. Ja, met tieten en behouden penis is ook de meest ‘gangbare vorm`’
    Het klinkt mij als zelfmutilatie..
    Of zo, uiterst triest om deze weg te kiezen, of zo..
    Maar goed, ben ook geen Psych..

   • @FeeX: voor sommige mensen is het meer een lijdensweg om in een verkeerd lichaam te zijn geboren. Een ODOL is misschien niet het allerbelangrijkste in de ochtend en het plassen leren ze uiteindelijk wel, dat proces is alleen pijnlijk en moeilijk. Maar toch is het voor veel mensen een bevrijding. Een hele grote bevrijding. Voor ouders lijkt het mij ook moeilijk en ik begreep die ouders destijds ook wel heel goed.

    Toen ik 15 was leerde ik iemand kennen in mijn vriendenkring die van man naar vrouw was gegaan. Vond het toen alleen maar leuk, was ook een hele leuke meid (met een hele grote dosis humor en zelfspot) :). Zij is overigens wel verstoten door haar familie, iets dat ik toen, als puber, niet kon begrijpen. Ze heeft me toen wel heel veel verteld over het psychiatrisch proces.

    Toen ik 25+ was leerde ik iemand kennen die van vrouw tot man was gegaan. Toen heb ik ook wel heel wat filosofische / ethische gedachten in mijn hoofd daarover gehad. Ik kon me daar eerst ook niets bij voorstellen (omdat ik waarschijnlijk vrouw ben -> referentiekader). Zeker omdat het toen ook heel dicht bij mij stond, was het zusje was mijn (toenmalige) vriend. Waarom? En kun je dan niet gewoon dit en dat.. etc etc.. En als zij, later hij, dan belde omdat ze problemen met plassen had vroeg ik wel door. Het komt ook dichterbij als je er bijna dagelijks mee te maken hebt. Je referentiekader wordt anders. Daar kwam ook nog bij dat ze uiteindelijk ook nog met een man een relatie begon. Dus dan was het weer tijd voor familieberaad, “mijn dochter wordt mijn zoon”, en nu is “het” ook nog homoseksueel! Je wilt niet weten al die gesprekken. Maar het is uiteindelijk goed gekomen.. 🙂

    Hij/zij was ook een heel ander persoon dan het eerste persoon dat ik ontmoette die in dat proces zat. Je hebt ook heel veel gradaties in het transseksuele proces. Is ook niet altijd te vergelijken met elkaar.

    Die problemen in dat gezin waren best heftig, zwaar gereformeerd. Dus niet heel makkelijk allemaal. Gaandeweg leerde ik het steeds meer begrijpen, maar ik snap wel jouw gedachtegang. En als zelfs dat gezin het (uiteindelijk) kan accepteren (min of meer), dan geloof ik er wel in.

    Het is, en blijft natuurlijk een ethisch ingewikkeld vraagstuk, net wat Ziva zegt die het nog wat aandikt. Maar ze heeft wel gelijk, hoe ver moet je gaan? Dat ligt voor iedereen verschillend, en ik begrijp het ook wel dat mensen daar vraagtekens bij hebben.

    Het zijn je ervaringen, persoonlijkheid en referentiekaders die een mening vormen. Die van jou is duidelijk anders, daar is ook niets mis mee.

   • Ja, nou ja..
    Het lijken me lijdenswegen en niet altijd met bevredigende resultaten.
    En idd meisjes kunnen evengoed technische begaafd zijn.
    Zowel ook dat er ook veel mannen in de mode of keuken werken.
    Persoonlijke vaardigheden zijn niet M/V ??
    Jatognietdan?
    Wijst de harde praktijk uit.
    Datdanweerwel.

    *Vrouwen met ballen*
    Ja ..dat dan weer wel.
    *ZUCHT*

  • Heya openbaarmysterie.

   Thx, interesting. Dat wist ik niet. Als je het artikel leest merk je al wel de complexiteit. het waren beide gevallen transplantaties van moeders op dochters (genetisch ‘perfect match’) en ze zijn er 10 jaar plus mee bezig geweest om het voor te bereiden.

   Ben benieuwd of ze dat dus ook binnen afzienbare tijd voor elkaar krijgen voor niet perfect genetische matches en al helemaal voor een transplantatie van vrouw naar man (transgender). Al was het maar omdat mannen minder goed reageren op transplantaties van vrouwelijke donoren (hoger percentage complicaties, afstoting en zelfs kans op overlijden). Het sekse verschil blijkt ook invloed te hebben op het immuunsysteem.

   • Welke waarde heeft het om de mensch te verbeteren?
    Dat snap ik dan niet.

    Ik ben niet van de religie, maar dit is TOGWEL zitten op de stoel ‘van de SchepperT’?
    Beetje Frankenstein..
    Of.. dan wel Mengelehorrorachtig, Lebensborngedoe..
    Delphine la laurie expirimenten.
    Het doel.. is hetzelfde toch?
    Welke middelen ervoor gebruikt worden..
    Het is wel menselijk weefsel.

    Zijn moeder en dochter nu proefkonijntjes?
    Beetje bizar toch?

   • @FeeX

    Tja, de wondere wereld van Transhumanism.

    Erg interessant onderwerp vanuit vele zichtpunten, en niet in de laatste plaats de ethische. Mag je technologische (of genetische) modificatie’s aanbrengen om iemand die blind is geboren weer te laten zien? En mag je dan ook een een volkomen gezond oog vervangen door een super-oog waardoor de eigenaar bijv infrarood kan waarnemen? (Handig voor soldaten bijv).

    Mag je een zwangerschap afbreken omdat uit tests blijkt dat het ongeboren kind zware genetische afwijkingen heeft waardoor er geen kans bestaat op een volwaardig leven? En mag je dan ook vooraf de conceptie beïnvloeden door genetische modificatie en/of selectie?

    Mag je een persoon die zijn arm heeft verloren een nieuwe cybernetics arm geven zodat de persoon weer een ‘normaal’ leven kan leiden? Mag je dan ook een compleet gezonde arm amputeren en vervangen voor een enhanced cybernetics arm omdat de persoon met die modificatie moeiteloos 100 kg kan tillen en daardoor 10x zo productief is in zijn werkzaamheden?

  • @FeeX: er zijn heel veel vrouwen die technisch zijn ingesteld. Ik ben daar een levend voorbeeld van, heb ook nog cupje C, en ronde vrouwelijke vormen, maar heb heel lang in de ICT wereld gewerkt. En mannen waardeerden mij. Niet om dat cupje C (misschien ook wel eens) maar zeker om mijn kennis.

   • Ja,ik heb zowel in zorg als metaal gewerkt.
    Qua collega´s (algemeen) kies ik voor metaal, juist vanwege de ‘directe communicatievormen’ (uitzondering gelaten.)
    qua zorg liever vanwege inhoudelijk werk, ‘uitzonderingen gelaten’
    Lastig hoor..
    *En nu al ruim een jaar parttimewerkeloos*
    Gezien flexcontracten en hervormingconstructiegedoe.

    Maar goed de techniek van Ziva lijkt me beter in een soort ‘Steve Hawking’ communicatie/constructie.
    Dat dan wel..
    Maar zingeving??
    Dat zit tussen zons op en ondergang tussen je oren.

    .

   • Ja teiger is ook beetje technisch (ahum)
    Mijn vader heeft mij van alles geleerd zodat ik zelfstandig en onafhankelijk ben.
    Fietsbandje plakken, electriek, huis tuin keuken dingetjes. Hij leerde mij ook op tijd in te zien wanneer ik iets niet kan, is net zo belangrijk.

    Ik denk trouwens dat iedereen een vrouwelijke en mannelijke kant heeft en dat dat zich aanpast naar je leefomstandigheden. Denk bijv. aan je opvoeding.
    Je hormonale huishouding speelt ook een belangrijke rol, zoals bij bijna alles.

    Het is wel interessant om hier het één en ander over te lezen.
    De link van Openbaar Ministerie was interessant om te lezen (leuk trouwens dat je hier komt), de ontwikkelingen gaan razendsnel. Het zwanger worden is een ingewikkeld proces, dus dat zal nog een hele uitdaging worden en tevens een doorbraak voor vrouwen die nu ongewenst zwanger zijn.

   • *Breaking*
    Met de k.i kunnen we mannen massaal misbruiken danwel als overbodige luxe zien
    !!!Spermabanken met geniaal sperma heeft geniaal perfect DNA!!
    Criminaliteit in het verleden!
    Gooi uw vent bij het vuil!

    Ha ha!

    Hmmmm. kan wel..
    Al jaren ook nog..
    *Uitwerken moet*

   • @FeeX

    Hmm, KI is ethisch anders net zo ‘questionable’. De Denen zijn excellente sperma-exporteurs. De grootste sperma bank in Denemarken “Cryos” exporteert sperma naar 70 landen, en is verantwoordelijk voor 2000 baby’s per jaar.

    Er beginnen door deze export vanuit Denemarken in sommige landen in Latijns Amerika al zichtbare veranderingen in de phenotype van de bevolking af te tekenen.

    Tja, en dat is dan?

   • Ja ik moet de *FeeX claim* nog wel uitwerken
    Verkoopbaar maken.
    Zoiets..
    Stichtingen en bankverkeergedoe kost tijd, maar storten mag..
    O900 666666.

 12. @ Ziva.
  ‘God’ had dat dan zo gewild?

  Ga jij maar je cyberobotvisie naast je heilige boeken leggen.
  Sturen o.k
  Manipuleren nee.

  *Appel uit de tuin gaat eten*

  • Als ik transhumanisme of überhaupt lichaams modificatie’s naast de heilige boeken uit mijn eigen cultuur leg ben ik snel uitgepraat en is het ethisch kader snel bepaald.

   Maar ik denk zelf dat we in deze tijd niet meer ‘wegkomen’ door G-d als ethisch kompas te kiezen. Dat wordt op alle gebieden steeds minder houdbaar. Zie bijv de discussie die NL ontstond rond het wel of niet inenten tegen de mazelen. En dat is in de context van de zaken die we hier nu bespreken imo nog een heel simpel vraagstuk.

   Daarnaast, een beetje flauw, maar toch:

   Een priester stond langs de reling van een schip dat zojuist midden op de oceaan lek geslagen was, en zinkende. De bemanning stapte in de reddingsboot, en maande de priester eveneens van boord te stappen.

   De priester antwoordde dat hij aan boord bleef, want G-d zou hem redden.

   Een half uurtje later kwam een andere boot langszij de inmiddels half gezonken boot, en riep de priester toe over te stappen naar het veilige schip.

   De priester antwoordde dat hij aan boord bleef, want hij vertrouwde erop dat G-d hem zou redden.

   Een uur later, het schip was inmiddels bijna volledig gezonken, cirkelde een helicopter boven het schip en seinde naar de priester het aangereikte touw te grijpen en zo zijn leven te redden.

   Wederom weigerde de priester met als reden dat hij een man van het geloof is, en dat hij er op vertrouwde dat G-d zijn leven zou sparen.

   Niet veel later zonk het schip en verdronk de priester. Bij zijn G-d aangekomen begon de priester verhaal te halen, en vroeg G-d waarom hij niet werd gered.

   G-d zuchtte en antwoordde: ‘Eerst heb ik ervoor gezorgd dat er een reddingsboot aan boord van het zinkende schip was, en je voldoende tijd had om daarin te stappen, maar je zag het niet. Toen heb ik een ander schip gestuurd dat je op tijd van het schip af kon halen, maar je zag het niet. En als laatste heb ik nog een helicopter gestuurd dat je leven alsnog kon redden, maar je zag het niet”.

   Wat kon ik meer doen?

   Dus… wat is het dat G-d wil?

   • Priester Dominee Rabbijn
    Het grapje is leuker met lego?
    Die man wou gewoon de hemel in.
    Dus.. hij ging.
    Hij kreeg zijn zin toch?
    Jatognietdan?

   • @FeeX

    De keuze voor een priester in dit verhaaltje was niet expres. Zo heb ik het ooit zelf gehoord. Maar dominee is ook prima, een rabbijn gaat niet want die zou op basis van zijn geloof anders reageren.

    Ik weet niet of het een grapje is. Israelische humor is anders. Meer morbide zoals bijv dit:

    of zoals deze commercial van HOT, een kabelTV bedrijf, daags na een ontploffing in Isfahan Iran:

    Of deze van Sprite in Israel die op TV verscheen toen de Arab Spring begon..

    Meer morbide dus..

   • Eeuuh… dat jouw gelijkenissen zomaar in de Bijbel (ofzo) hadden kunnen staan… 😳
    En dat diverse religieuze zaken voor mij ook al langer niet vanzelfsprekend zijn. Ik sta er vrij open-minded in, zeg maar.

   • @Sander

    Aha, ok.. I see.

    Er is al lange tijd een uitgebreide discussie gaande over ‘human ethics’ en ‘emerging technologies’. En vaak een stuk scherper dan hier nu kan of gebeurt, met uitspraken zoals:

    There’s a moment in the new documentary In de documentaire Fixed: The Science/Fiction of Human Enhancement zegt Bioethicist James Hughes bijvoorbeeld: It’s immoral for parents to intentionally bring disabled children into the world just to enrich their family life. Instead of imposing disabilities on others, he insists, they should settle with getting a pet.

    Daar verslikte veel mensen zich behoorlijk in.

   • ‘ utterly agree Ziva 😉 Heeft ook mijn interesse, interessante invalshoeken ook.
    En behoorlijk ‘wide’ zo te zien (meteen maar ff wat accenten aangebracht: 😈
    FIXED: The Science/Fiction of Human Enhancement is an essential teaching and research tool for:
    ◾Science & Technology Studies
    Disability Studies
    ◾Sociology / American Studies/ Community Studies
    ◾Anthropology/ Medical Humanities
    Law / Legal studies/ Medical Ethics/ Bioethics
    Gender/ Feminist Studies
    ◾History (Eugenics in the U.S.)
    ◾Social Welfare/ Social Work/ Counseling
    ◾Bioengineering/ Genetics/ Neuroscience / Biomechatronics
    ◾Engineering
    Public Health / Public Policy
    ◾Environmental & Urban design / Architecture
    ◾Medical schools / Prosthetic, Orthotic, Physical therapy & Rehabilitation programs
    ◾Dance/Performance studies

    Zie alleen metaal er niet bij staan… 😉 wat een openbaring @FeeX, nou nooit achter je gezocht, zo zie je maar ❗

   • Ik ga die documentaire wel een andere keer bekijken, ik verslik me nu al.
    Maar wat een materiaal allemaal, een leesvoer ook.
    Ga morgen maar eerst even naar de boekenwinkel, het is ook kinderboekenweek.
    Daar haal ik mijn hartje op.
    Ben gek op kinder prentenboekjes.

    • @Teigertje

     Ah, je kan dan het prentenboekje “Origin” halen over mijn favoriete genetisch gemodificeerde superman: Wolverine.

     Knappe man, held, een paar psychische probleempjes, maar toch, een snoepje en volledig on-topic voor vanavond.

   • Ik kan het invullen wat de Rabbijn geantwoord had kunnen hebben.
    Deze versie mag jij ook invullen.
    Wil het wel weten, hoe dat grapje dan uitvalt.

   • Ah, that’s a pity. Mijn meissie kan er best wat van, maar die heeft het geduld niet. Het is idd een gave, en dan moet je het ook nog leuk vinden. Maar weet je, anders maken we gewoon een digitale dierentuin, en trollentuin. En als er weer eens iemand uit de (complotgekkies) band springt dan eeuhh… maken we daar gewoon een digitale spotprent van. Is ook tekenen. Gewoon, binnen de (juridische) lijntjes.

   • @ziva

    De gemodificeerde Wernher von Braun en Harry Daghlian uit Manhattan projects zijn momenteel mijn helden.

    En Harry Truman natuurlijk, maar die is niet transhumanistisch..

 13. @ Xaar
  Kweenie.
  Mijn wijsvinger deed vreemd al sinds bezoek AIVD café..
  Ik was de dirigent..Zoiets.
  *Bloedonderzoek weigert*

   • Dat is Dna
    En ik vraag bloedwaarden!
    Waarvan akte!
    Onvoldoende toezicht, Corrrupt personeel!
    Dna afname mag niet bij te laat betalen!!
    AIVD rekening.
    Bij Kut en Kerk inschrijven gaat wegens!!!!
    ONRECHT

Reacties zijn gesloten.