DE GROTE SWAPICHOU meepraat dag!!!! (1 UPDATE)

circus master

Yahoo!

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa beste mensen jullie horen het goed alle bans zijn (tijdelijk) opgeheven en we geven aaaaaaaaaaalle kansen aan complotters om ook eens hun gedachtegoed te staven. Superonderbouwend met wetenschappelijke feitjes en zo. Gewoon omdat het kan! Ja beste mensen U! hoort het goed, Swapichou is open voor iedereen om zijn punten te maken. Bent u boos over 9/11 (hoewel u daar niet eens woont)? Heeft u angst voor de farmaceutische industrie (hoewel u wel af en toe een pijnstiller neemt)? Denkt u dat er een ENORM pedo-netwerk uw kinderen afpakt via BJZ? Fantaseert u ’s avonds over Satanische rituelen met homo-seks? Denkt u dat de wereld DE schuld is van uw problemen!!!!???!!!

Dan PAK nu uw kans en gooi het in de panelen!!!!

UPDATE!!!: 

Beste Swapichou,

Ten eerste schrijf je ‘s avonds en niet s’ avonds en het moet zijn ‘pak je kans’ en niet sla je kans.
Het is maar dat je wel nu weet hoe het hoort.

Groetjes Boudineke”

 

249 thoughts on “DE GROTE SWAPICHOU meepraat dag!!!! (1 UPDATE)

 1. Opzetje lijkt me geslaagd maar ik vrees dat het maar stilletjes blijft hier… Och ja, het geeft tenminste een nieuw paneel om verder te ouwehoeren.

 2. Beste Swapichou,
  Ten eerste schrijf je ’s avonds en niet s’ avonds en het moet zijn ‘pak je kans’ en niet sla je kans.
  Het is maar dat je wel nu weet hoe het hoort.

  Groetjes Boudineke

 3. Zeg Swapichou, even alle gekheid op een stokje: Heb je wel primaire desinfecterende maatregelen getroffen?

  -Deze tekst is mede tot stand gekomen door de huistrol van Barracuda-

 4. ach ja, ik had het al eerder gezegd.. iemand die zich als dr. drs. etc op internet presenteert maar dan wel ruim 25 jaar in de bijstand zit…. Tsja, wat moet je daar nu van denken..

 5. http://www.boublog.nl/20/02/2013/de-zogenaamde-zelfmoord-op-anass-aouragh/comment-page-7/#comment-24061
  mrpettjo:
  1 augustus 2013 op 10:15

  “Zowel de bekende anti-sites (Ba, Sw) als Martin Vrijland melden niet dat de moeder van Anass tot actie overgaat omdat ze overtuigd is van moord. Waarom zou dat toch zijn..!?
  Zijn er toch overeenkomsten tussen bovengenoemde sites..?? (desinformatie)
  Beantwoorden

  Sancho Panza:
  1 augustus 2013 op 19:17

  Deze sites zijn beide opgezet door het OM. Er zijn 2 of 3 meelopers maar de rest wordt betaald door justitie.
  Beantwoorden
  mrpettjo:
  1 augustus 2013 op 19:25

  Ik denk dat je gelijk hebt. Sifra Zoutendijk (dochter van (oud?) VVD senator) – een van de initiatoren van Sw..) werkt bij de Raad voor de Kinderbescherming. Er zijn trouwens 2 linkedin pagina’s van Sifra Zoutendijk.
  In de zaak Natalee Holloway waren er ook heel veel anti Arubaanse pro USA websites die werden gefinancierd door de CIA/Buitenlandse Zaken en dagelijks desinfo (over de familie Van der Sloot en de Arubaanse politie/openbaar ministerie) uitbraakten.”

  Zeg, mag ik dan ook ff vangen.
  Woehahaha.
  Sancho Panza toch..

 6. Dit is echt zo bizar. Ik had contact met Sifra nadat er ineens een blog over ons uit de grond werd gestampt, dus denk wel dat ik weet hoe het zit. De complotpsychootjes bekeken de profielen van Zohra en haar vriendin en woordvoerster Danielle en merkten op dat die een gemeenschappelijke vriendin hebben, te weten Sifra. Die werkt inderdaad bij veiligheid en justitie, maar niet als uitvoerder, niet als beleidsmaker, maar als onderzoeker. Overigens is het niet bijzonder opmerkelijk te noemen dat er rijksambtenaren in de buurt van Den Haag wonen.

  Als de complottertjes wat beter hadden gekeken, waren ze erachter gekomen dat de relatie vooral is, dat ze kinderen op dezelfde school hebben. De rest komt toch echt uit hun dikke duim.

 7. Moeder Zohra heeft die anti-complotters toch goed tuk. Geen woord bij de anti-complotters over dit recente nieuwsitem!
  Die Jeroen reageert net op Swapichou over onze reacties, maar GEEN enkele aandacht voor het contra-expertise onderzoek dat Zohra heeft aangevraagd.
  Zohra heeft de zelfbenoemde woordvoerster en intrigant Danielle Berkenfelt aan de dijk gezet zoals ze direct had moeten doen. De sfeer tussen de ouders zal nu wel te snijden zijn (heheh)
  Dat onderzoek is duidelijk tegen het zere been van deze vuilbrakers.
  Er is dus niks afgerond, jeroentje..

  PS Ik denk als moeder Zohra haar kinderen niet naar die kakschool met die kakouders in dat kakdorp had gestuurd hadden we nooit van een zaak als deze gehoord.

  Wat een flapdrol, sorry maar mag het even.
  Natuurlijk zal een ouder van een kind van alles doen om te achterhalen hoe het allemaal zo ver gekomen is en of er toch geen kwade opzet is. Daar weet jij niks van Pettjo omdat het jou ontbreekt aan inlevingsvermogen. Bah, wat een vies woord is dat toch voor jou.
  Dat jij nu beweert uit je dikke zuigduim dat de sfeer tussen de ouders nu wel te snijden is met vooral dat heheh erachteraan neem ik je niet eens kwalijk. Je bent ziek van geest maar dat drs Bou de psychologe dit doorlaat. Gatverdamme zeg.

  • Redelijk triest inderdaad, als je bedenkt dat ik als eerste al aangaf het volste respect te hebben voor Zohra’s behoefte aan contra expertise. Ik kan volledig navoelen hoe een moeder de onderste steen boven wil hebben en hoop dat ze daar serieuze professionals bij kan vinden in plaats van halve zolen als Martijn Alberda die bezig zijn met hun eigen gestoorde agenda en daarvoor liegen, bedriegen, chanteren en op gewetenloze wijze kwetsbare mensen exploiteren.

   Wat de complottertjes maar niet willen inzien is dat het me geen seconde te doen is geweest om de “whodunnit”. Ben geen politieagent, neem op vakantie geen enkele detective mee, zulk soort nieuwsgierigheid heb ik helemaal niet. Ik ben eerder geïnteresseerd in gedrag en “debunk” eigenlijk alleen maar als het over een van mijn specialiteiten gaat. Occultisme, getallen, geheime clubjes, mystieke systemen, filosofie, computers, diesaain…… Daar ligt mijn accent vooral.

   • Denk je dat het die Pjetto gaat om whodunnit.
    Geloof ik niks van.
    Ook voor whodunnit moet je je kunnen inleven.
    Deze figurant vindt zichzelf geweldig interessant, ja Bou heeft hem zelfs wel eens aangemoedigd stukjes te schrijven die zij dan uiteraard even door haar taalkundige radar zou halen.

    • Mr Pettjo of hoe hij ook heet is een geestelijk gestoorde new age hippie die zoals alle zelfbenoemde wereldverbeteraars door onkunde meer kapot maakt dan goed. Echt! En dat tuig doet zo veel slecht door publieke opinie te beïnvloeden met keiharde leugens, halve waarheden en onwaarheden. Dit soort quasi-idealistisch hippie-tuig terroriseert de vooruitgang al decennia met hun leugens. Dat er zonder genetisch gemanipuleerd voedsel slechts te eten is voor zo’n vier miljard mensen maakt ze weinig uit, kortom sterfT maar Afrikaantjes wij doneren wel wat geld i.p.v. het probleem op te lossen. Echt misdadig vind ik het om zo dom en ongeïnformeerd te blaten!

     *in het zonnetje zitten gaat*

  • Hij moest eens weten die Pettjo….
   Wat een flapdrol hihi
   Volgens mij was hij de zelfbenoemde onderzoeker die heel Nederland, wat zeg ik, de hele WERELD! wel eens even zou laten zien wat goed en gedegen onderzoek nou precies inhield toch?
   En wat heeft meneer ook alweer klaargespeeld??
   Precies, niets, nothing, nada, ziltch!

 8. Deze zin…
  ‘De sfeer tussen de ouders zal nu wel te snijden zijn (heheh)’

  Dat is puur leedvermaak.
  Zegt veel over Pettjo zelf.

  • Zegt net zoveel over Bou, die dit soort uitlatingen toelaat en tegelijkertijd iemand op zijn spelling afzeikt.
   Schijnbaar hebben ze zelfverheerlijking op het net als belangrijkste doel, zegt veel over hun persoonlijke levenskwaliteit.

   • @ Teigertje.
    Geheel mee eens.
    Haar spelling is beter dan de mijne.
    De mijne rammelt.
    Beter dat dan dat er iets in je hoofd rammelt.

    Bou zou dus les kunnen geven aan ongeletterden.
    Dan doet ze wat nuttigs..
    Haar Mr en Drs titel gedoe.
    Ach,de bijbehorende kennis daarvan ontbreekt.
    Dat wijsvingertje van haar……
    Bijna lachwekkend.

  • Stel dat het pesten en buitensluiten hem aanleiding gaf tot zelfmoord.
   Types zoals Vrijland en ook Pettjo(pedokopje) lijken me echte pestkoppen.
   Van diegene die zich even moeten laten gelden, ten koste van ..

   Je zult zulke types maar in je klas hebben,.naast je hebben wonen.
   Zulke ‘kindervrienden’ zijn het niet, kinderachtig wel.
   Natrappend en spugend
   Dat Bou leedvermaak en leesvermaak niet ziet..
   Ze is wel tuk op smerige details wat niet eens waar hoeft te zijn.

 9. *Trollen maar ontvoeren gaat… om podium te vulen*
  mrpettjo:
  3 augustus 2013 op 12:05
  Nada reacties van de bekende vuilbakken Harmsen, Hoogerweij etc. Dit is duidelijk een taboe onderwerp. De moeder van Anass is maandenlang ingepakt geweest door Berkenfelt en de andere ouders van de school, maar inmiddels weet de werkloze Zohra met haar universitaire graad wel beter.
  Ook vriend Martin doet er verder het zwijgen toe en is twee weken op vakantie.. (een Machiavelli spel krijgen duidt natuurlijk op foul play, he Martin)
  Nou ja, ik maak volgende week mijn ronde van Nederland op de racefiets maar af (nog 600 km te gaan)..

  Sancho Panza:
  3 augustus 2013 op 13:01
  Niet teveel aandacht aan schenken, aan die vuilbakken van Swapisjoegel. Daar leven ze op. Laat ze lekker met zijn viertjes tegen elkaar lullen. Elk beetje aandacht maakt ze sterker. Hun fouten toegeven kunnen ze niet want daar heb je lef voor nodig. Tuig van de richel en haatzaaiers zijn het. Veel plezier tijdens je fietstocht!!!

 10. Ach Jeroen.
  Draai het om.
  Wellicht dat die Pettjo ook even bij Jasper op visite kan tijdens zijn fietstocht?
  Of dat Panza..
  O wacht…

 11. Quote: “Bent u boos over 9/11 (hoewel u daar niet eens woont)?”

  Nee Swapi ik woon er niet maar heb wel last van alle vrijheidsbeperkende maatregelen dien ten gevolge. En wat te denken van al die dode mensen en mensjes in Irak. Door kogels, bommen of depleted uranium. Je weet wel al die ouders die ineens misvormde kindertjes krijgen door Bush, Blair, Cheney en Bakellende.

   • Nee hoor..
    Slachtoffers hebben hulp nodig.
    De daders straf.
    Maar ik hou het mij op nationaal nivo.
    Verleden veranderen, of de aarde redden.
    De gestoorden in Nederland zijn al talrijk genoeg.
    En de zorg is niet toereikend blijkt wel…
    Erg genoeg lijkt me.

   • Moet ik je alleen nog zover zien te krijgen dat je kinderen uit en in Irak ook als mensen gaat zien. Mensen zoals jij. Ze zijn alleen geboren op een andere plek en slachtoffer van machtswellustige politici uit “onze” wereld.

    • Don, die hele hippie gedachte van de wereld redden heeft al genoeg slechts gedaan. Face it, er is in al die tijd niets veranderd, behalve dan dat jij lekker op je gat kan zitten en bier zuipen terwijl er aan de andere kant van de wereld de meest vreselijke dingen gebeuren. Maar ja, wat doe je er aan? Of anders gezegd… Wat doe JIJ er aan?

   • Laat Micha maar eens schrijven.
    Jeweettog?
    Over de echte dingen, die bedreigend zijn.
    Of nee, liever niet, want dan kom je in ‘zijn wereld’ van waanzin..
    Wat klonk hij rustig he, tijdens zijn fietsvakantie.
    Niet meer zo incontinent.
    Kan hij niet een sponsorfietsvakantie houden?
    Hoe langer hij wegblijft, hoe meer hij inzamelen kan?
    Overleg het met hem.
    Ik heb goede ideeën, zoals jij weet.

 12. Zeg Swiebertje, ik herinner mij je naamgenoot als hoofdrolspeler in een leuke kinderserie.
  Dit gevoel heb ik niet echt bij jou, ik weet ook niet precies hoe dit komt.
  Misschien omdat je vrijwel gelijk met het verhaal komt dat je een derderangs garnituur BN-er kende. So what!

    • Ik zou het prettiger vinden als je gewoon onder je eigen nick reageert, ik zei toch immers dat alle bans tijdelijk opgeheven zijn? Dan hoef je toch niet als ‘Zwiebertje’ voor te doen?

    • Tsjonge wat verlaag je jezelf weer Don. Niet te kort. Waarom is voor mij een vraag, volgens mij ben je IRL best een sympatieke kerel met de beste intenties maar weinig kennis. Op het internet gedraag je als een enorm beest en hufter, je gaat niet eens eventjes zitten om te horen wat anderen te zeggen hebben. Nogal onbeschoft Don. Ik (ik kan alleen voor mezelf spreken) luister tenminste nog naar jouw boodschap en doe mijn best om deze te staven. Het is me niet gelukt, tot dusver zijn al jouw aannames (voor zover bekent) ‘gedebunkt’ maar dat wil niet zeggen dat je altijd fout zit of altijd fout zou blijven zitten. Je kan er ooit eens snoeihard bovenop zitten, en die optie hou ik tenminste open.

   • @Swapichou
    Kun je niet een soort van geluidje brengen onder de comments van ome Don wanneer hij over Nazi enz. begint. Haha, je weet wel net als bij zo’ n quiz op teevee vroeger.

    • Nee hoor je bent gewoon bij ons beter bekent als Drs. Donnetje. Dus waarom niet onder je eigen avatar reageren? En ga nu niet liegen dat je dat niet bent, man. Je denkt toch niet dat je hier van doen hebt met achterlijken.

    • Overigens vind ik na de laatste streek dat je me met meneer Swap moet aanspreken, maar ik was de enige die dat vond dus moet je zelf maar beslissen hoe je dat verder doet.

   • Maar swap ik heb het beste met je voor. Je bent best een goed persoon. Het kan echt niet meer dan één verbinding zijn. We will FIX it !! Waar heb je dat eerder gehoord?

    • Ach Don ik ga morgen met vakantie, samen met de hond lekker naar de Franse kust, ik woon normaal in de bergen, niet zo ver bij XXX vandaan… DOI! Ja Don, ik woon helemaal niet in XXX ik ben er wel vaak geweest met name omdat mijn ex-vrouw XXX was. Nu ja, ze is nog steeds XXX alleen mijn vrouw niet meer. Ik werk nu inmiddels al weer een hele tijd in XXX (XXX) daarom ben ik dus ook niet die XXX.

     Edited door Xara Sorry Swap, je hebt kennelijk wat te veel gedronken en praat te veel over je prive, veel plezier op vakantie morgen!!!!

   • Samba erbij?

    Ballen serveren gaat.

    Ik vind dat Don Swap moet aanspreken met Keuning, gezien hij nog op zijne grondgebied en domein blijft spugen.

    *meezingerT*

   • Nou ja.. ff bellen wanneer de koffie klaar moet zijn.
    Ik weet veel over groene grensstreken en fietsen.
    Genoeg geheime bermmonumenten met doofpotcensuur.

   • Streekgeschiedenis.
    Zeker uit de grensstreek.
    Maar jij bent tog een Groninger?
    Komt niet verder dan Friesland.
    Wat trouwens ook een Duitse Aandeel had?

   • Heb deze ochtend even nagelezen en Don je bent inderdaad gestoord en geen goed mens, al roep je zelf herhaaldelijk van wel.
    Je probeert andere na te apen op het net en dat is verre van origineel, ik zie o.a. dat je papi probeert na te doen. Je gebruikt andere taal als bij de complottersites, daar gedraag je je keurig, slijmerig. Je bent een dividing splitt personality, niet eens een originele echte trol.

   • Hee Teigertje Wel vervelend zeg zo’n eenzaam en leeg bestaan dat je een hele ochtend hebt om alles van die Don na te lezen. Misschien is het een idee om toch eens een opleiding te gaan volgen om een baan te vinden. Anders klik mijn naam even aan om inspiratie op te doen.

   • Ach Swiebertje, mooie jeugdherinneringen.
    Stratenmaker op zee show.
    Stuif “s in, mooie tijden.
    In de zomer bessen, kersen, aardbeien plukken en op woensdagmiddag op het eind voor het eten even tv kijken.
    Apart hoe het nu door Wiki wordt beschreven, maar het klopt wel denk ik.
    Het structureert, duidelijkheid is voor een kind heel belangrijk, ook voor veel werknemers.
    Deze week weer aan de slag, lekker vakantie gevierd, lekker net uit wezen eten met familie. Lekker banaan gegeten. Ze hadden helaas geen gerecht met nootjes.

   • Iedere morgen zie jij jezelf in een spiegel en wat zie je dan?
    Een persoon vervuld van onvrede, wat je zegt ben je zelf ome Don.
    Schelden is een teken van onmacht. Je zelf anders voor doen dan je bent brengt geen tevredenheid, of slechts heel tijdelijk.
    Triest ben jij….doe zelf eens wat aan je leven man, lees eens echt wat, zoek eens wat diepgang op in je leventje. Laat jezelf helpen bij een echte dokter, Dulcinea is zo vervuld van zichzelf en ziet jou niet eens staan.

   • Dan zie ik een zeer aantrekkelijke en gezonde man. Dat zie jij zeker weten niet Teiger. Je bent namelijk aantrekkelijk noch gezond.

  • Slaaf Don, ik zal het nog een keer door de vingers zien, maar de volgende keer dat je niet de juiste aanspreekvorm in de richting van je meerderen gebruikt verkopen we je door. Of je gezond en aantrekkelijk bent merken we dan wel aan de opbrengst.

   • Nou Jeroen, zijn manier van reageren gaat nu al een beetje vooruit.
    Het is weer gewoon het molentje met Don om te beginnen, al is daar wat dwang voor nodig geweest en hij spreekt mij aan met teiger.
    Dat is al een begin. Ik reageer natuurlijk niet als er geen mevrouw voorstaat.
    Dat ben ik aan mijn stand verplicht.
    Hahaha, in de haven hebben ze ook altijd stoere sterke gezonde mannen nodig met spierballen.

   • Bij Don stel ik me iemand voor die niet gewenst is in de lokale kroeg.
    Niet bij zijn buren op de bbq wordt uitgenodigd.
    Maar goed..
    Borsten en bierbuik, drankneus.
    Het ouderwetse ‘Complottype vieze man’ type gluurder poltloodventer.
    Zijn nicknamen geven ook het idee de dorpsidioot te zijn.

   • Hij is kwaad, geeft hem nog niet het recht om zover te gaan dat het zowat strafbaar wordt. Je kunt wel merken dat hij op Barra actief is, (copy paste Papi).

   • Nee, we zijn wat gedragsregels voor je aan het formuleren. Sander is “herr Obersturmbahnsander” voor jou, “meneer Swap” en “sublieme vader”. Zo werkt het hier gewoon voor jou.

   • De ‘Grote Alwetende Goddelijke FeeX’ bevalt mij ook als aanspreektitel.
    Voor vrienden blijf ik FeeX.

   • Mevrouw Teiger volstaat.
    Wat trouwens wel eens samenvalt met split personality is dit
    “Narcistische persoonlijkheidsstoornis
    Hoofdartikel: Narcistische persoonlijkheidsstoornis

    Mensen die voldoen aan de diagnostische criteria voor de narcistische persoonlijkheidsstoornis splitsen gebruiken ook als een centrale afweermechanisme. Meestal de narcist doet dit als een poging om zijn / haar gevoel van eigenwaarde positief te stabiliseren, om zijn / haar behouden eigenwaarde , door het waarnemen van hemzelf / haarzelf als puur rechtop of bewonderenswaardig en anderen die niet voldoen aan zijn / haar wil of waarden als puur slecht of verachtelijk. Gegeven “pervers gevoel van de narcist recht en splitsen … [s] hij kan net zo afgestemd worden, psychologisch en praktisch, voor de promotie en de richting van de ondergang van een bepaald collectief heilzame project. ” (Abdennur, de narcistische gelijkwaardigheidsbeginsel) [11]

    De cognitieve gewoonte van splitsing impliceert ook het gebruik van andere afweermechanismen, namelijk idealiseren en die preventieve houdingen of reacties op zijn narcistische woede en narcistische verwonding . ”

    Ik heb al Dulcinea aangehaald. Dit doet hem sterk aan Bou denken die hij adoreert.
    Al zijn nicks zijn zijn imaginaire vrienden vermoed ik.
    Toch wel heel lief van Swapichou om hem hier toe te blijven laten.

   • Nee,
    Het mag wel in sierletters, en mooie kleurtjes, groot en voluit.
    We moeten wel proffesioneel blijven naar de trollentypes.
    En ze moeten ook de waarde kennen van namen en betekenissen.
    Educatief gezien is het uiterst productief om je meerderen ook zo te erkennen met titels.
    Zo doen Mr/Drs het ook…

   • Ik heb gehoord dat hij mij sowieso tweemaal met volledige titulaetuur moet aanspreken, uiteraard met de juiste intonazie & interpunctie. Als hij zich vervolgens houdt aan de Swapiquette mag hij wat mij betreft daarna afkorten tot @Herr OSS.
    Ik ben ook de kwaadste niet en ben eigenlijk best aardig. It’s in his hands.

   • In dat geval is het simpel: tot nader order reageer ik alleen als hij mij aanspreekt met
    Herr ObersturmbahnSander!

   • Maar goed, feodalisme dus. Op het Kanaaleiland Sark werkt dat echt als de ideale staatsvorm:

    Sark wordt wel beschouwd als de laatste feodale staat in Europa. De Seigneur van Sark staat aan het hoofd van het feodale bestuur van het eiland. Veel eigen wetten, vooral die betrekking hebben op erfrecht en het bestuur door de Seigneur, zijn nagenoeg ongewijzigd sinds de aanname in 1565 door koningin Elizabeth I. Zo werd de positie Seigneur door overerving bepaald. De huidige Seigneur is John Michael Beaumont die in 1974 aan de macht kwam. Hij is het tweeëntwintigste staatshoofd. Drie van zijn voorgangers waren vrouwen. Zij werden dame genoemd. De ambtswoning van de Seigneur wordt de Seigneurie genoemd. Op Sark is ook het oude Normandische rechtsmiddel, Clameur de Haro in gebruik.

    Echt zo’n prachtig aan het feodalisme gerelateerd rechtsmiddel, die clameur de haro:

    De procedure is als volgt: Op de knieën zittend ten overstaan van getuigen en in het bijzijn van de aangeklaagde en op de plaats van het onrecht roept de “Criant” of “Uitroeper” uit met de hand in de lucht –

    “Haro! Haro! Haro! À l’aide, mon Prince, on me fait tort.”
    Engelse vertaling:
    (Hear me! Hear me! Hear me! Come to my aid, my Prince, for someone does me wrong.)
    Nederlandse vertaling:
    (Hoor! Hoor! Hoor! Komt mij tot hulp, mijn Prins, men doet mij onrecht aan.)
    Hierop spreekt de aanklager een gebed uit, het “Onze Vader” in het Frans.
    Als de aangeklaagde dit hoort is het de bedoeling dat alle activiteiten gestaakt worden totdat de zaak bij de rechtbank is behandeld. In het geval dat de aangeklaagde geen gehoor geeft aan de oproep wordt in alle gevallen een boete opgelegd. In het geval dat de aanklager dit zonder een acceptabele reden doet wordt deze een boete opgelegd.

   • Tja, ik voel me ook het meest plezierig in een feodaal stelsel. Sterker nog, er mogen wat mij betreft bijv óók op terrasjes toegangrestrictie’s gelden, en wanneer het toch publiekelijk moet zijn een 1e, 2e en liefst nog 3e klasse indeling van het terras toegekend krijgen. Dat socialistische gedoe om ons tussen dat productievolk, werklozen en ander kansloos volk te laten relaxen is voor beide groepen geen succes gebleken.

   • Als je lijfeigenen en horigen de valse illusie van gelijkheid geeft kunnen ze dat toch niet aan. Je moet ze gewoon het land laten bewerken en een tiende laten afstaan. Bekijkt meneer pastoor in samenspraak met de landheer wel wat het beste is voor hun zieleheil.

    Ben je trouwens ook meteen van die lastige discussies over geldschepping of whatever af. Geef maar graan, dan doet de leenheer wel iets met gouden dukaten.

   • Domme Zwiebertje toch.

    De sfeer in de serie is die van vóór de Eerste Wereldoorlog, en is sterk hiërarchisch, mogelijk zelfs feodaal getint. De verhalen spelen in een kleinere plattelandsgemeente waar schijnbaar een ‘baron’ de dienst nog uitmaakt. De aristocratisch pratende burgemeester wordt met ‘edelachtbare’ aangesproken en heeft een huishoudster in uniform, die de zwerver Swiebertje af en toe een boterham toestopt. De veldwachter Bromsnor – op een gemoedelijke manier likkend naar boven en trappend naar beneden – grijpt iedere gelegenheid aan om Swiebertje zonder duidelijke vorm van proces in het ‘hok onder de toren’ op te sluiten. Vaak is er een misverstand waarbij Swiebertje ergens valselijk van wordt beschuldigd, maar het loopt altijd goed af.

 13. Helpt niets teiger, bromznor heeft het al zo vaak geprobeerd.
  Oh wacht, misschien moet we Xaartje inzetten…

  • Xaartje is voor swiebertje wat Dulcinea (Bou)voor Don is.
   -open deur-

   Link naar H.J.K. was ook weer een goede trouwens. Wat is die gast al lang bezig zeg.

 14. “Zwiebertje zegt:
  augustus 3, 2013 om 22:13
  Hee Swappi weet je dat dhr. dr. Stapel een goede bekende van me was seksueel gezien.”

  “Was”?
  Wil hij niet meer? Vertel….

 15. Als hij niet voldoet aan de Swapiquette, krijgt hij strafwerk! Sanctie daarop is een dwangban.

  Copypaste uit de statuten / Appendix richtsnoer SES
  • 17.1 De wederspannige reaguurder kan, na meerdere hints, waarschuwingen of correcties, een educatieve sanctie worden opgelegd, de SES. Deze kan bestaan uit het schrijven van een opstel, doen van research, verwijderen van laster, plegen van hoor en wederhoor of het maken van een reflectieverslag.
  • 17.2 De vorm en inhoud van de SES wordt in onderling overleg bepaald en eenduidig met de reaguurder gecommuniceerd.
  • 17.3 De SES kan worden gepost in de comments. Tranen en andere persoonlijke ontboezemingen kunnen, mits niet op de Zwarte Lijst, per e-mail worden ingestuurd (swapwordpress[at]gmail.com).
  • 17.4 Indien de SES niet (tijdig), onvolledig of met onvoldoende resultaat wordt ingediend, kan een herkansing worden toegekend. Reputatie en track record hebben hierop invloed.
  • 17.5 Over de resultaten van de SES kan, maar hoeft niet met de reaguurder te worden gecommuniceerd.
  • 17.6 Als (ontbindende) voorwaarden voor het niet (tijdig), onvolledig of met onvoldoende resultaat indienen van de SES kunnen onder meer, maar niet uitsluitend, worden opgenomen: premoderatie, een ban voor (on)bepaalde tijd, een identiteitsonderzoek, eeuwige hoon, duurzaam negeren of een verminkte avatar.
  • 17.7 Voor minder begaafde of anderszins beperkte reaguurders kan een op het niveau en mogelijkheden aangepaste SES worden samengesteld.
  • 17.8 Voor een gedetailleerd overzicht van relevante sancties en maatregelen raadplege U paragraaf 11 (Sanctielijst) en 12 (Maatregelen) of de Appendix Dwangban.

  Ik kan wel een voorzetje doen. Heb toch zeeën van tijd 😛

  • De SES van drs. Don: ideetjes en een-tweetjes
   • Een essay of paper met als titel: Leer mijn Persona kennen!
   • Een opstel over Circe of Sekhmet.
   • Een reflectieverslag met als titel: Ontboezemingen over mijn Negatieve Anima.

   Huiswerk, dus!
   Waar die ook nog wat van op kan steken. En lekker niet over economie, dat zou te makkelijk zijn.

   Of zou dit al teveel zoekvaardigheden of zelfreflectie veronderstellen?
   Wie schrijft voor? Ik stel voor Juf Mia of een aangewezen ander.

 16. Stelletje ondankbare honden bij Martin Vrijland:
  o,o reacties op zijn vakantieartikel.
  Er is niemand die hem een prettige vakantie toewenst, dan kun je er potverdorie toch net zo goed mee stoppen?

  • Tja..
   Fijne vakantie van de donatiegelden?
   Bij Micha was er ook niemand die hem een lift kon geven..
   Micha moet op de fiets.
   Op zich niet verkeerd natuurlijk.
   Zo kan hij ook trappen en tevens vooruitgang boeken.
   Dat is het mooie van fietsen…

   • @Don: je zegt altijd zo goed te lezen. Sphinx is een bezoeker uit Duitsland op onze Swap-site. Hij heeft wel eens vaker gereageerd.

    Nu is iemand het met je eens, ben je nog niet ‘blij’? Wat is er toch met je aan de hand? In onze mail-conversatie kwam je helemaal niet zo negatief over, was je best een toffe gast.

    Wat is jouw werkelijke probleem? Als je het hier niet wilt vertellen mag je het ook doen op ons Swap adres. Volgens mij ben je namelijk helemaal niet zo slecht, maar zit iets je dwars.. *Xaartje biedt hulp aan*.

   • Wat een achterdocht. Wat is het spreekwoord ook al weer:
    Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.
    Eindelijk, na knew nothing iemand die je wil helpen, maar dat is weer niet goed voor ome Donnie.
    Is toch weer eens een lieve reactie van Xara, grijp hem!

   • Kijk, teigertje durft alleen te reageren wanneer hij/zij denkt dat ik niet mee kijk.

    Swap was inderdaad aan vakantie toe, want de laatste tijd las hij nog weleens over relevante zaken heen. Of hij durfde niet toe te geven dat het relevante zaken waren. Anders is je anti-complottersitetje geen anti-complottersitetje meer en heb je nergens meer om over te lullen.

 17. @ Sander..
  Jij schat hem te hoog in.

  Don met zijn koudwatervrees laten spartelen terwijl hij niet eens kan zwemmen?
  Laat hem eerst maar strafregels schrijven…
  Ik zal mijn meerderen met RESPECT behandelen.
  Net zo lang tot zijn handje lam is geworden.

  Dan houden we hem een spiegel voor, en leren hem roeien met zijn eigen broekriem
  (Kunnen we de oude boten weer in werking nemen in kader van cultuur, en heropvoeding)
  Scheelt de staat een hoop werk, een hoop medicijnen en meer rendement.

  (Ik had rechter moeten worden)

   • Precies.
    Disciplinaire maatregelen.
    Eigenlijk vraagt hij er ook zelf om een beetje heropvoeding.
    Dat kunnen we hem wel bieden.
    We zijn proffs..

   • Tja, jullie kennen ‘m beter en langer dan ik… Als mijn voorstel teveel gevraagd is, blijft er nog genoeg over. Ouderwetse strafregels zullen hem aanspreken!
    Op straffe van … wil je hem soms te water laten?

   • Koudwatervrees…
    De kruik gaat net zo lang te water…
    Ik voel het aan m’n…
    Stille wateren…
    *hier hou ik op*

   • De verzuipproef?
    Die is toch al 400 jaar verboden?
    De brandstapel hebben we ook al eerder besproken.
    En we besloten ons niet zo laag te laten zinken tot hun peil.

    Nee ..
    Intensieve therapie..

   • @FeeX Is het laag zinken of diep zinken? En hoe zit dat dan met vallen? Domme vragen bestaan niet toch?

   • Misschien ook eens beginnen aan wat geestelijke arbeid Feex!!! Zou je weer op het goede pad kunnen leiden. Je zit toch alleen maar eenzaam en verlaten thuis niets te doen na verlies van weer een baantje, is het niet? En al dat fietsen in de grensgebieden wordt je ook niet beter van schijnbaar.

   • How low can you go?
    Origineel ben je in ieder geval niet, van medicatie kun je heel vlak worden in je gevoel ome Don.
    Taalfrutsels zijn zoooo 2000 om reacties mee uit te lokken, voel je je niet goed genoeg in het leven? Ach wat maakt het ook uit.

   • Gelukkig hoeven we slechts onderling of in het algemeen te reageren, zolang je niet met Aanhef aangesproken wordt. Heerlijk, scheelt een slok op een borrel!
    En al dat luchtfietsen in de taalkundige grensgebieden wordt je ook niet beter van schijnbaar.

   • Ik stelde alleen maar 3 vragen. Jullie schijnen ineens geen antwoorden meer te hebben. Vergt wat aanpassing mijnerzijds. Jullie hadden altijd een antwoordje klaar tot op heden. Time is on my side!

   • Je vergeet mij op mijn titel aan te spreken.
    Strafpunt….
    Maar Dulcinea is dat het oude slachtpaard van Don of Sancho?
    Waarmee de beide Spaanse ezels ten strijde trokken tegen de windmolens…
    Krijg je muildieren van.
    En hoe liep dat verhaal eigenlijk ten einde?
    Waren beiden ook Gay?
    Seniele strijders toch?
    Moraal van het verhaal ?

   • Cultuur Feex, verdiep je eens in de cultuur. Iets minder grensoverschrijdend fietsen en iets meer geestelijke arbeid FeeX. Dat brengt meer dan orde en tucht! Geeft ook minder hoofdpijn..

 18. In het verhaal is Dulcinea de onbeantwoorde liefde van Don want zij bestaat niet.
  In het internetverhaaltje is het een oude nickname van Bou.
  Bou heeft hiermee een gevoelige snaar van Sancho Panza geraakt en daarmee bespeelde ze hem.

  • Ach Teigertje heeft Wikipedia ook gevonden. Goed zo… echt toppie, toppie. Daar ben je dan ook geen HBO opleiding voor nodig.

   • Nu alleen nog echt leren lezen Teigertje. Over het bestaan van Dulcinea zijn wat twijfels gerezen maar of ze alleen maar fictie was daar lopen de meningen over uiteen. Iets met die klok en de klepel of zo?

  • Tja, heeft Pettjo wel terrein gewonnen bij Bou kutreeks.
   Muntstuk valt..
   Sorie foor mein spelvouten.
   Chelukkich hep ik wel goet dna CHEERVT.

   • Maar Don Sancho is Gay toch?
    Wederzijdse strijdmakkers, narcistische weerspiegeling
    Of was dat ook Nwo bullshit om de M/V KI techniek te promoten.
    De Spaanse cultuur komt er niet goed vanaf.
    *KI techniek is vooral van toepassing bij minder vruchtbaarheid bij mannen*
    Stieren en haantjes zijn dagelijks menu..
    I know ..u know
    Heb jij een Spaanse kraag?

   • Het is een medische en noodzakelijke aandoening.
    Ik denk van wel…

    Het kan zijn dat Don een huisarts heeft die hem Viagra voorschrijft.
    Dat lijkt me niet gunstig.
    *Cbs googled op viagragebruik*

 19. Tekenend dat er bijna niet te praten is met Don, altijd de drang te beledigen en met weinig/geen humor. De drang om te laten zien dat hij wel nog wat meer weet, dat is pas dom. Inderdaad zoek ik wel eens wat op per Wiki. Nou en? Wie niet? Dat maakt mij geen ene moer uit ome Don.
  Maar voor jou informatie weet ik dit al langer.
  Als ik iets niet weet vraag ik ernaar of doe ik even niet mee. Is veel eenvoudiger dan iedere keer hier de wijsneus uit te hangen.
  Op het tweede gedeelte van mijn reactie zonet gaat ome Don niet in, dat is qua gedrag wel interessant.

  Je bent overigens ook op bijv. een vraag van Mia niet ingegaan?
  Over lezen gesproken.

  Xara wil jou dus wel graag helpen, dat vindt ik heel mooi van haar.
  Maar ik zie dat het weinig uitwerking op je heeft want je gaat gewoon door.

  Je bent duidelijk geestelijk niet in orde en daarom denk ik dat het niet veel zin heeft maar goed. Waarom ik dat denk? Nou, dat gedoe met Zwiebertje bijv en je verwijzingen naar nazisme bij zowel Jeroen als mij. Je bent grenzeloos man om in jou terminologie te spreken.

  Zolang je kiest voor beledigingen naar bijna iedereen hier blijf ik mevrouw Teiger voor jou.

  • Xaar is een schatje.
   Dat zekers.
   Ik denk wel dat ik haar op mijn oude dag kan vertrouwen.
   Dat wel.
   Wat mij betreft was ondergemanierde Don gebleven op zijn oude stek.
   Maar hij heeft hier zijn asiel gehad en zijn buik al volgevreten en de vloer ondergescheten.
   I

   • Toen ik jong was had ik ook verkeerde vrienden. Het kan verkeren zei Joost van den Vondel al. Alles komt goed zei toen Don Quijotte de la Mancha.

   • Derhalve ben ik ook heftig overtuigd van het bedrog van Scaliger betreffende de chronologie van historie en toekomst. 😉 Bedrog schijnt een beetje bij Leiden te horen. Anders kan ik Minerva niet verklaren net als het gedrag van Beafix, Demmink en de man Op Stelten die meldde dat ministers nooit liegen. Die ministers doen niet anders net als Beafix en Demmink .

   • Trusten heb nog 2 uurtjes. De meesten van jullie zullen dit omstreeks 11.00 uur morgen in de ochtendstond wel lezen. Ik hoop mijn taken dan al weer volbracht te hebben.

 20. Waar een aan drugs verslaafde en in dealend zoon wel niet goed voor is. Die Donnertjes toch!!! Toch een genetische afwijking opgelopen met al die inteelt.

  • Xara heeft hem hoop ik wat coaching gegeven.
   Denk dat hij als de sodemieter om een doorverwijzing moet vragen gezien zijn wisselende stemmingen en zijn manische gedragingen. (nachtelijke uurtjes met zichzelf kletsen).

  • Weer min of meer smeken om een ban. Wat ben je toch een zielig kereltje. Je kan niet tegen mensen zekers die je geen vinger in je aars steken.

 21. Met Roelie werkte dat ook niet in de time-out kamer en die had toch min of meer hetzelfde ziektebeeld als Don: verstandelijk gehandicapt en dan ook nog eens paranoïde wanen.

  • Zielig kereltje wil je weer een ban regelen voor iemand die niet tot aan zijn ellebogen in je aars zit? Stumpert!

  • Het is maar goed dat je niet meer in Laren woont. Je zou het niet overleven. Zelfs niet met die boksbeugel van je. Je maakte toen al veel vijanden.

   • Heerlijk, die fantasieën. Don begint wel steeds ontremder te worden en ook verder van de realiteit af te staan. Beetje cyclisch met die mongool. Eerst wat seksuele innuendo, dan wat fantasievehaaltjes (nou weer over vermeende vijanden in Laren terwijl ik daar toch echt het lieve vriendje van de baas was) en als dat niet aanslaat komen de dreigementen natuurlijk weer.

    Snap niet goed wat hij wil bereiken, want we weten nu wel dat hij een psychiatrische patiënt is. Waarom blijft hij dat benadrukken?

   • Ach jeroentje iedereen weet hier dat jouw rectaal georiënteerde poging carrière te maken een hopeloze mislukking is gebleken. Leer er mee te leven loosert!

   • Wat heeft hij toch met de fixatie op je achterwerk Jeroen?
    Heb jij zulke mooie billen?
    Of is Donnytoyboy gewoon een beetje van de poeppraat?
    Wel opvallend, dat hij je zo seksueel benadert.
    Veel seksueel agressie zit er in hem.
    Toch weer die Spaanse kraag vermoedelijk dat hem blijft kwellen en knellen.

   • Allemaal loze praatjes terwijl in de tussentijd klol eruit ligt, Martijn voor moet komen, Micha een perspectiefrijker bestaan heeft als hij er een eind aan maakt, Joris Demmink inmiddels best moet lachen om de bullshit over hem, refo’s zich en masse laten inenten, Jasper S. In het gevang zit en de zaak Anass ook weer voorbij is.

    Slaaf don overschreeuwt het feit dat hij een verliezer is. Op alle fronten, maar als menselijk wezen faalde hij nog het hardst.

   • Ha.. Ik maar denken dat Don jaloers was op je achterwerk.
    Hoopte op een mooie billenfoto, ook nog.

    Volgens mij -gezien zijn terugkomende achterwerkpoeppraatjes-
    Heeft hij een billenfixatie.
    Lastig met die Spaanse kraag van hem.
    Maar hé.. mensen die veel over sex praten komen tekort.

    Ik denk dat Don geen geld meer heeft voor een hoerenbezoek.En dus niet aan ‘zijn trekken komt’

   • Er staan een paar arbeidershuisjes in Laren, maar slaaf don kan toch echt niet meer dan een plaggenhut bekostigen op zijn uitkerinkje. Op het Mauvezand waar ik woonde is hij natuurlijk alleen welkom als hij goed schoon kan maken of leuk kan tuinieren. En zelfs dan wil je zo’n minvermogende alcoholist niet op je erf.

   • Oh.. daarom ben je uit Laren weggeschopt. Je kon niet schoonmaken jeroentje. Ze hadden je liever willen begraven in die mooie tuin!!

   • Jeroen, hoe kom je op plaggenhuisjes, dat zijn toch van die huisjes gemaakt van Veen.
    Maar dit terzijde.
    Als de Kat van huis is, dansen de muizen op tafel.
    -rekening niet betaald-
    De coaching van Xara slaat nog niet echt aan (kuch) en misschien moet ome Don gewoon eens zijn nachtrust nemen. Hij dealt met al zijn alter ego’ s, dat is heel vermoeiend. Hij moet anders maar in de echoput van Dulcinea gaan zitten alwaar hij zijn getinte uitspraken in herhaling krijgt… best leuk voor een narcist.

 22. Je hebt nog steeds verkeerde vrindjes Don.
  Je zit aan te pappen op de site van ons aller Dulcinea met een gast die nog steeds loopt na te trappen in de kwestie Anass en de snaren probeert te bespelen van een gezin dat naast een scheiding de dood van een kind te verwerken heeft. Terzijde maar ook veelzeggend is de ruimte die er wel gegeven wordt om ook Vrijland (een bevriend blog) een trap te geven.
  Dulcinea staat dit toe als de één of andere privé/story die het blaadje gaande moet houden middels het teren op de ellende van anderen. Met het geven van complimentjes en smileys spoort Dulcinea aan. Jullie trappen daar met open ogen in.
  Overgoten met een papje van artikeltjes van het net (zaplog bijv.) om het geheel zogenaamd intellectueel te doen voorkomen. Dit heeft niks met de waarheid of intelligentie te maken maar alles met parasitair gedrag. Vaatstra scoort, Anass scoort, Rubin en Julian scoort!
  In huize Boudina gaat rond 21.00 ’s avonds het lichtje uit en de luikjes dicht en ze geeft geen shit om petje, jou of wie dan ook. Dit zie ik aan de manier waarop ze mensen die wat minder schriftelijk begaafd zijn behandeld. Hierna jorist ze die reactie en die van haar binnen enkele uren weg, lekker achterbaks. Dit heeft dus niks met een goed blog van doen.
  Denken je nu echt dat Monsanto vrij gegeten wordt in uitkeringshuize Dulcinea? Ik denk eerder Aldi.
  Wie zegt jou dat ze Sancho Panza niet eerst middels Wiki uitploos alvorens te reageren om aan jou narcistische trekjes te voldoen? Immers, ze is zelfverklaard psychologe.
  Resumé: Dream on Don, de echte wereld is heel anders jongen.
  Waarom ga je niet gewoon bij Kat reageren tussen je gelijkgestemden, ik denk dat Kat in ieder geval een stukje oprechter is voor zover dat mogelijk is en vraag hem ook eens naar de streken van Dulcinea.

  • @Teigertje Één ding moet ik je nageven teigertje, je vraagt niet om moderatie c.q. een ban zoals dat minderwaardig, nsb-achtig, onderkruipseltje jeroentje.

   • Je zou ons bij de Titels aanspreken.
    En waarom dat Nsb/hoeren gescheld er altijd tussen gooien?
    Gaat vervelen dat standaard gescheld.

   • @FeeX jeroentje blijft klein en zelfs geen hoofdletter waardig, laat staan een titel. Laat die dat spelletje spelen met zijn vriendjes in zijn sm-kamertje.

 23. Neehee don. Alle hoeken van Swapichou wou je zien. V’ruut, de laatste dan.
  Buk dan! Nee, niet zo bang zijn don, je wordt vast opgevangen en anders maar niet.
  Komt ‘ie hè??

  PATS!.

Reacties zijn gesloten.