383 thoughts on “Katjes…

 1. Goede reputatie van de TMG, lachen 😉 welke? Het is dat een dagelijks columist van hun persoonlijk ken, maar zelfs die vindt ik bedenkelijk

 2. Ah, kijk aan. Volkomen voorspelbare uitkomst, een verspilling van tijd en geld, maar meneer Kat was weer een dagje van straat.

  • Ga nu niet zeggen dat die TMG Telgraaf Media Groep nu heilige boontjes zijn, dat van die Pedo beschuldiging dat gaat te ver. Maar een echt fijne en journalistiek gezien onafhankelijke krant is het natuurlijk niet. En daarbij hebben ze meen ik in Rotterdam een fotograaf en zijn gezin weten kapot te schrijven, omtrent een vermeende SM kelder die er bijlange na niet was.

   Heb ik het nog geen eens over hun hypocriete houding die ze nu aannemen binnen de mediawereld (schreeuwen om hoger en strengere straffen terwijl ze er zelf met een jaartje of drie niet verschijnen zijn afgekomen na de openlijke coloboratie met de Nazi’s, NSB en WA terwijl de oorspronkelijke straf dertig jaar was)
   En welk monopolie ze hebben binnen allerlei diverse regionale dagbladen, die ook naar hun poppen moeten dansen heb ik het nog geen eens over al de websites die zij bezitten op het internet waarop je ook alleen nog maar eenzijdig nieuws krijgt.

   Nee dat ze nu worden getergd door zo’n schreeuwer met schreeuwkoppen van onzin nieuws vind ik op zich nu niet zo erg. Daarbij linkte hij alleen maar iets en is hij niet de eigenaar van de site Pedograaf want die schijnt in Oost Europa te zitten. Dus kan je hem daarwel op veroordelen?.

   • Ik sta redelijk notoir bekend om de hekel die ik aan De Telegraaf heb. Dat staat echter los van het hele simpele gegeven dat je in ons landje je nu eenmaal niet ongestraft blijvend smadend, lasterend of diffamerend kunt uiten over mensen. Blijkens de uitleg van de rechter is dat wat meneer Kat gedaan heeft. Die uitleg verwondert mij niet, de verwijzing naar pedofilie is immers ronduit beledigend. Je kunt er gevoeglijk op wachten of degene wiens goede eer en naam je aantastte zoekt zijn recht via de rechter – die je vervolgens een pijnlijk tik op de vingertjes zal geven. Meneer Kat trok zich een te grote broek aan en dat heeft consequenties.

    Wat mij betreft tergt men De Telegraaf maar een eind weg, zo lang dat dan maar binnen de kaders van de wet gebeurt.

    • Ja dat zal ik eens een keer doen, want zelfs de telegrof columnist die ik bijna wekelijks zie, wil hier geen woord over zeggen, kennelijk not done om over deze zaak te praten.

  • Grappig hoe ze op hethaagsecomplot spijkers op laag water zitten te zoeken, met dat vage verhaal over hun beroep tegen afwijzing van de wraking. Kansloos verhaal. Micha “erkent zijn vonnis” nu ook niet geloof ik. Het is vrij gebruikelijk dat als er wraking verwacht wordt, dat de wrakingskamer al stand by zit om dat direct in behandeling te nemen, zodat de zitting voortgezet kan worden. Het schijnt dat de kamer ook op ad hoc kan samenkomen. Schreef ik al eerder over op Barracuda, want dat staat uitstekend omschreven in Procedurele aspecten van wraking:

   “Bij de overheidsrechter bestaat de (informele) mogelijkheid om, indien een partij vreest dat de wederpartij een rechter zal wraken in een poging een uitspraak te vertragen, een wrakingskamer standby te hebben staan. Bij (dreigende) wraking van een arbiter zou dit ook geprobeerd kunnen worden, zij het dat de overheidsrechter zich normaal gesproken pas over een wrakingsverzoek mag buigen nadat de arbiter heeft beslist of hij in de wraking berust, of anders nadat er twee weken zijn verlopen na de initiële wraking (art. 1035 lid 2 Rv).”

   Lijkt me niet dat als deze mogelijkheid juist bestaat om de rechtszitting doorgang te laten vinden, dat de daaruit volgende uitspraak niet geldig is, Zo las ik net in het jaarverslag van de wrakingskamer Rotterdam, dat er in 2012 twaalf gevallen waren waar de wrakingskamer stand by zat.

   Tevens werd de wrakingskamer twaalf maal verzocht voor een zitting een college “stand by” te hebben om een wrakingsverzoek – met de indiening waarvan werd rekening gehouden – aanstonds te kunnen behandelen. In 2011 gebeurde dit nog slechts vijfmaal. De twaalf verzoeken betroffen de navolgende zittingen:

   – zevenmaal een zitting van een meervoudige strafkamer van de rechtbank Rotterdam;
   – eenmaal een zitting van een meervoudige strafkamer van de rechtbank Dordrecht, die
   zitting hield in de extra beveiligde zittingszaal in het Rijnhavengebouw;
   – tweemaal een zitting van een voorzieningenrechter in kort geding en
   – tweemaal een zitting van de eigen wrakingskamer

   Wat dat betreft verachten ze teveel van kinderlijke wrakingsspelletjes.

   • Ach, verachting is ook bewezen.
    Verkrachting van ‘recht’ zou je ze ook kunnen toerekenen.
    Het serieuze deel van de klachten bij onrecht moet je niet bij Micha & Co halen.

    Ze blijven maar doorgaan met hun antieke ‘onderbuikgevoel en vage links’
    Harde feiten negeren ze.

 3. Ik bedoel dat filmpje van Ben van der Brink..
  Ik zie hem geen puberende kinderen opvoeden..
  Slaande deuren etc..bij huisarrest.
  Die kinderen kunnen hun eigen naam eigenlijk op internet terugvinden..
  als etalagepoppen om bepaalde theorieën en fantasieën terug te vinden.
  Moet voor hun op zich al een martelgang zijn om zo in de media neergezet te worden.

  • Ben is alweer een tijdje van het toneel verdwenen. Zou hij opgenomen zijn, of zit hij vast? waarom vernemen we niets meer van onze foptheoloog uit Zuidlaren (de weg was recht, de weg was krom, nooooit kwam berend botje weerom).

   Wat ik zo apart vind: als Demi en Nirvana al misbruikt werden, is volgens mij de hoofdverdachte Ben zelf. Dat is toch iemand die niet bepaald de fysieke integriteit van zijn gezinsgenoten respecteert als ik kijk naar de manier waarop hij zijn vrouw in elkaar beukte en zo af en toe volledig ontremd kan zijn. Hij lijkt toch een bepaald respect voor de lichamelijke integriteit van anderen te missen.

   Ik las ook in rapportages, dat hij constant zit te bellen als moeder en dochters elkaar alleen zien. Dat is dus iemand die bang is voor wat er zonder hem over hem besproken wordt. Maar wat wil hij precies controleren? Wat zouden moeder en dochters onderling kunnen bespreken dat hij als bedreigend of beangstigend ervaart?

   Misbruik misschien?

   • Zullen de kinderen ook op internet zitten?
    Moet toch wel.
    Wat vinden ze van RITUEEL MISBRUIK in hoofdletters bij hun namen te zien?
    Wat vinden ze van hun eigen ouders?
    De moeder plempt niet het internet vol, lijkt op de (oude) foto ook wel een mooie goed verzorgde vrouw.
    Lijkt nu wel bang en onzeker, om bij Ben fouten te maken.
    Jammer dat ze niet bij Ben weggaat, en wegblijft,dan had ze wellicht meer kans.
    Ben zwaait met wapens?
    Wellicht dat het risico op familiedrama ook meespeelt.
    De kinderen zaten bij hun in een huis zonder elektriciteit..
    Maar Ben heeft wel geld om een camera te kopen?Betaald nu zijn internetrekening?
    Kan voor zijn kinderen geen mobiel kopen?
    Nu men twijfelt aan Ben &Co is hij van het toneel afgevoerd.

    Toch heeft hij een paar jaar een podium gehad.
    Die kinderen worden nu volwassen.
    Wellicht dat dat ook een reden is?

 4. ‘ Ik las ook in rapportages, dat hij constant zit te bellen als moeder en dochters elkaar alleen zien’
  opvallend ja..las ik ook.
  Waarom zou Ben zijn kinderen niet willen of mogen zien?
  Wel naar Tjechie ? rijden om ze te willen ontvoeren,maar vanuit Schoorl naar Zoetermeer is te ver of te gevaarlijk?
  Vrij omslachtig.

  • Och FeeX weten wij veel, het enige waar ik zeker van ben is dat die kinderen beter af zijn zonder BvdB …. Qua die moeder heb ik mijn twijfels. Zijn het zijn kinderen trouwens? Al meerdere keren gehoord dat het zijn stiefkinderen zijn. Als dat zo is, zou ik als vader niet voor mezelf instaan.

  • Volgens mij ging hij nooit naar Tsjechië, staat voor mij in ieder geval niet vast. Zo’n vaag verhaal, waarom hij de plaats van bestemming niet wist te bereiken. Hij verzint sowieso van alles: Engelse knokploegen van beroepscriminelen, teams van hackers, ze zouden allemaal zogenaamd klaarstaan voor hem.

  • Ziva wist laatst te melden dat hij waarschijnlijk wel de biologische vader is, maar dat ze zijn achternaam niet dragen omdat hij ze blijkbaar nooit erkende.

  • Hahaha, die Ben. Wel een beetje eng van hem dat hij op zijn Facebook schrijft:

   “IT SEEMS LIKE ANOTHER LIFETIME, BUT WE WILL BE TOGETHER FOREVER.”

   Wat wil je daarmee zeggen Ben? Dubbele moord en een zelfmoord? Is dat je plan?

   • Volgens mij wil jij iedereen die iets schrijft wat jou niet past dood hebben. Revanche gevoelens door de holocaust misschien??

   • Serieus Don, ik lees dit echt als een bedreiging. Ik ben bijvoobeeld niet “voor altijd” bij mijn zoontje. Als hij zijn eindexamen deed mag hij wat mij betreft op kamers gaan wonen.

    Volgens mij is het alleen maar denkbaar dat je in de dood “voor altijd” bij elkaar bent. Dus ik vond het een nogal macabere opmerking, zeker als je bedenkt dat Ben een labiele psychopaat is en er net iets soortgelijks plaatsvond.

   • Ik wil juist niemand doodhebben Don. Maar ik maak me er wel zorgen over dat Ben wel eens op het punt zou kunnen staan zichzelf en zijn kinderen iets aan te doen. Hij heeft geen enkele steun meer, zakte werkelijk overal door de mand, ik acht hem er absoluut toe in staat.

   • @Don en @Jeroen: ik denk dat we de don & jeroen-show nu ook wel een beetje hebben gehad. Jullie hebben verschillende opvattingen, niets mis mee, een discussie is ook goed. Maar dit gaat meer naar aanvallen en een drogredennatie, van beide kanten, dat nergens toe leidt. Mijn mening.

    Ik wil dan ook vragen om hier nu mee te stoppen of anders dingen via de mail uit te vechten.

   • Gaf ik ook eerder aan dat hier mogelijk ‘familiedrama bedreiging’ plaatsvond.
    Ben is goed in dreigen en geweld.
    Dus Donnyboy.. Jeroen dacht onafhankelijk hetzelfde..
    Hij sprak het wat duidelijker uit.

   • @Xara

    Ik geloof niet dat het een drogredenatie is om op basis van die uitspraak van Ben op zijn facebook te constateren dat er een dreiging van hem uitgaat. “Forever” schrijven is gewoon erg omineus en dat “together” veronderstelt toch wel een beetje dat hij zijn kinderen wil ontvoeren uit de opvang. Het is ook niet gek om te denken dat hij wel eens zou kunnen exploderen. Hij heeft geen enkele steun meer, zijn leugenverhaaltjes liepen luid sissend leeg, hij is “out of options” en begint dat nu zelf ook te begrijpen.

    Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

    • De vraag is, is het burgerplicht is om dit soort signalen te melden bij justitie. Achteraf zijn er altijd wel signalen. Het is ergens verrot te denken dat we misschien over een paar weken hier een of ander BvdB drama zitten te betreuren met als zure ondertoon dat we ergens het vermoeden hadden dat er iets ergs kan gaan gebeuren. Of ben ik nu NSB-achtige dingen aan het zeggen?

   • Denk je niet Swapichou, dat ze dit persoontje niet al lang in the picture hebben al is het alleen maar vanwege de enorme kosten (lasten)post politie, incassobureaus, etc. etc. die dit persoontje de samenleving kost? Feit is dat de wetgeving in Nederland mazen kent waar hij doorheen blijft glibberen.

   • @Swapichou

    De vraag is, is het burgerplicht is om dit soort signalen te melden bij justitie. Achteraf zijn er altijd wel signalen. Het is ergens verrot te denken dat we misschien over een paar weken hier een of ander BvdB drama zitten te betreuren met als zure ondertoon dat we ergens het vermoeden hadden dat er iets ergs kan gaan gebeuren. Of ben ik nu NSB-achtige dingen aan het zeggen?

    Als dat doemscenario zich over een paar weken voltrokken zou hebben, wordt het stukje tekst dat ik citeerde absoluut als een aankondiging begrepen, een “kroniek van een aangekondigde dood”. De vader van Julian en Ruben kondigde het ook min of meer aan. En als je dan bedenkt dat Ben een gewelddadiger achtergrond heeft dan die vader, vind ik in ieder geval dat dergelijke signalen goed opgepikt moeten worden. Ik vind dit een ernstig signaal in de context van zijn voorgeschiedenis.

    Het is een misvatting dat blaffende honden niet zouden bijten. Vaak blaffen ze eerst en als dat niet helpt gaan ze bijten. Bovendien heeft hij al vaak zeer expliciet met geweld en ontvoering gedreigd, de context om zulke uitspraken op die manier te begrijpen maakte hij al zelf. En als hij gaat escaleren, is dat natuurlijk nadat hij zijn steun onder zelfs de complottertjes verloor. Dat is nu. Het enige nut van Lameris vind ik eigenlijk dat die de laatste strohalm voor Ben kan zijn die hem van een geweldsexplosie weerhoudt. De rambofantasieën heeft hij al.

    volgens mij moet het niet zo ingewikkeld zijn om aan te tonen dat Ben een gevaar voor zichzelf en anderen vormt, alleen al op basis van wat hij nu doet. Het is niet “veilig” voor zijn kinderen dat hij staat te posten en foto’s maakt, het is niet “veilig” voor die groepsleiders dat hij uit gaat zoeken waar hun huis woont en met wie ze foekiefoekie doen, om ze met de goorste waanzin te belasteren. Dan ben je al een gevaar voor jezelf en anderen.

    Met dit dreigement in de hand en zijn hele voorgeschiedenis is het volgens mij een ABC’tje om hem gedwongen op te laten nemen. Maar dat moet je dan wel doen. En als mijn eventuele lidmaatschap van de NSB ervoor zou kunnen zorgen dat twee meisjes nog leven, word ik meteen lid. Geen probleem.

   • Nou niet op basis van zijn Forever.
    Maar meer vanwege het stalken, bedreigen, vuurwapengevaarlijkheid??, opruien on line zetten naam adres van pleegouders, openbare dronkenschap, seksueel exposeren en uitbuiten van zijn dochters op internet in zijn ‘openbaringen’.
    Wat heeft het voor zin om het opvanghuis als ‘misbruikhuis’ online te zetten?
    Trekt verkeerde mensen aan, en kan daardoor als bedreigend worden ervaren.
    Die kinderen zijn zelf wel inventief genoeg om weg te lopen naar hun ouders, als ze zich daar veiliger voelen, of inderdaad in een gangbang zitten als prooi lijkt me zo.
    Schoorl en Zoetermeer.
    90 kilometer,5 a 6 uur op de fiets..of zwartrijden is minder gevaarlijk dan ‘In de cult’

    Als je inderdaad slachtoffer bent wil je ook niet ge exposeert worden met naam, foto en verslagen , adres verblijf online.
    Lijkt me vreselijk om de wanen van je ouders zo duidelijk door je leven getrokken zien worden, als dagelijkse ballast, en overlast.
    Ongezond..

   • Schijnbaar wel dus, hij is prima in staat om regeltjes te ontwijken.
    De persoon die hier een sleutelrol in speelt is zijn eigen vrouw. Als zij werkelijk de intentie heeft om met haar kinderen herenigd te worden moet ze met een duidelijk statement komen ten aanzien van haar man. Dat je bij iemand blijft die jou kinderen voor paal zet op het internet en die jou mishandeld zegt veel over je als mens.
    Ben zijn karakter zal niet meer veranderen, zij moet zich dus aanpassen en onmiddellijk van hem af.

   • Ik kan me wel goed voorstellen dat de dreiging voor een familiedrama wel jaren ‘voelbaar is’.
    Als ik dan verder spit op andere sites komt er aardig wat bagger boven.
    Dankzij Ben zijn exposeren denk ik ook dat zijn kinderen ook ‘herkent kunnen worden’ of aangesproken in hun omgeving mbt vader en toestand.
    Hij drijft ze alleen verder bij hem vandaan.
    Of zet ze in een ‘isolement’.
    Hoe het met zijn vrouw zit..
    Ik denk dat ze niet eens meer durft om bij Ben weg te gaan.
    Een andere reden om bij hem te blijven kan ik me niet bedenken.
    Hij staat de eventuele ‘hereniging’ in de weg.
    En stel dat ze toch thuiskomen..
    Na een aantal jaar gemist te hebben ben je ook uiteen gegroeid.
    Dat valt niet mee., om dat hersteld te krijgen, of in te halen.

   • Mensen met een dubbele diagnose.
    BV verslaving en psychische aandoeningen zijn moeilijk te plaatsen in de praktijk.
    Ik denk dat Ban al lang zijn zorgpremie niet meer heeft betaald.
    Dat soort geschuif krijg je dan.
    Tja, extra druk op de overbelaste hulpverlening.
    *Waar managementdirectie ‘in mijn ogen’ jaarlijks een maand op de harde arbeidsvloer actief moet meewerken*

   • Als zij werkelijk de intentie heeft om met haar kinderen herenigd te worden moet ze met een duidelijk statement komen ten aanzien van haar man. Dat je bij iemand blijft die jou kinderen voor paal zet op het internet en die jou mishandeld zegt veel over je als mens.

    Totaal met je eens, dat de sleutel bij zijn vrouw ligt. Maar die is volgens mij te bang om iets tegen hem te doen, of vindt haar man belangrijker dan haar kinderen.

   • @Feex, het gaat erom dat v.d. Brink medewerking aan hulpverlening waarschijnlijk weigert (dat bewijs heb ik niet maar ik zie wel de signalen die hij iedereen toeschreeuwt), dus in het proces van hulpverlening zit hij niet eens.
    Er is gebrek aan ziekte inzicht bij hemzelf en de Nederlandse wetgeving is hier niet voldoende op ingericht.

   • Opname is tegenwoordig niet gedwongen, dus je kunt eruit lopen wanneer je wil.
    Er zullen bevoegde handtekeningen gezet moeten worden indien dwangopname.
    Dat deze niet gezet zijn, is opmerkelijk.
    Maar goed.. je kunt je voorstellen dat de staat verantwoordelijk is voor de veiligheid van Ben en medebewoners in een instelling.
    Genezing is niet altijd mogelijk en iemand de rest van zijn leven van straat afhouden …dat is per dag een flink centje..

    Ben zou gewoon minstens 8 uur per dag zware lichamelijk arbeid moeten verrichten, om zijn structuur op orde te krijgen.
    Zijn spieren te laten werken,en zijn hoofd te laten rusten.

   • Kanalen uitgraven met de spa ipv graafmachines is dan eigenlijk milieuvriendelijker effectiever en goedkoper, dat soort werkzaamheden, lijken me voor bepaalde groepen dan ook werkzaam.
    Ook voor M&M die nogal decadent menen dat ze profeten zijn, maar eigenlijk roddel en laster bij hun kroegenmaatjes als levenswerk/daginvulling zien.

   • q”Ik vind dat als iemand als Ben zoiets op zijn Facebook zet, dat een gedwongen opname in een inrichting aan de orde is.”uq

    Door dit soort opmerkingen vind ik jou een gevaarlijk mens jeroen. Geeft meteen je beperking aan. Laat iedereen lekker op zijn/haar Facebook zetten wat ie zelf wil. Jij hoeft het niet te lezen toch? Is jouw keuze.

   • @jeroen Bovendien een uitspraak gebaseerd op jouw psychologie van de koude grond.

   • Door dit soort opmerkingen vind ik jou een gevaarlijk mens jeroen. Geeft meteen je beperking aan. Laat iedereen lekker op zijn/haar Facebook zetten wat ie zelf wil. Jij hoeft het niet te lezen toch? Is jouw keuze.

    Ik verbied toch niemand om op zijn facebook te zetten wat hij wil? Overigens confronteerde je mij met de raarste dingen uit mijn facebook profiel, dat dan weer wel. Eigenlijk vind je dus dat ik bepaalde zaken (bijvoorbeeld vakantiefoto’s) niet op mijn facebook mag zetten, maar dat Ben stukken tekst waardoor je je ernstige zorgen kan maken om het welzijn van hemzelf en zijn dochters weer wel kan plaatsen? Ik vind het juist nuttig dat hij zulk soort signalen afgeeft en zie ze ook graag, want denk al tijden dat Ben een gevaar voor zichzelf en anderen is. Vuurwapengevaarlijk ook. Een escalatie zit gewoon in een klein hoekje, als iemand ook nog eens constant gaat staan posten enzo.

   • Ik schreef eerder al dat het gebaseerd was op jouw psychologie van de koude grond. En ja ik heb je Fb pagina bekeken. Dat wil je toch gezien het linken van je pagina aan de reactie’s alhier. Ik wilde ook graag weten of je idd zo gestoord bent als dat je je op deze en andere site’s gedraagt.

   • Volkomen helder, Don. Jij mag de raarste dingen over onschuldige vakantiekiekjes in de Ardennen (!) beweren, maar als ik vaststel dat een gekende gewelddadige gek dreigende taal uitslaat op zijn facebook profiel is dat vreemd. Gevaarlijk zelfs, dat ik zoiets durf te veronderstellen.

    Wat was het ook alweer? tempelierenburchten, roofvogels die naar egyptische goden verwijzen en mysterieuze inwijdingen op kastelen die ik verder niet ken? Dat maakte je toch van mijn vakantiefoto’s?

    LOL

   • @jeroen Die taal van BvdB waar jij op doelde is door jou als dreigend ervaren. Niet door mij. Jij loopt aansluitend weer eens jouw conclusie’s hier opzichtig te verkondigen. Conclusie’s die slaan als een lul op een drumstel. Waar was je in de tijd met je naamgenoot en zijn 2 zoontje’s. Man je had levens kunnen redden. Geeft gelijk aan hoe ziek en gevaarlijk je dus idd bent.

   • BTW ik vind BvdB ook een grote eikel hoe die met zijn vermeende zaak en hem welwillende mensen omgaat. Heb medelijden met zijn vrouw en kinderen.

   • Je bent inderdaad een ongelofelijk smerige stalker. Ik hoop dat die foto’s aanleiding vormen om je een straatverbod te geven, Ben. Laat di emeisjes toch eens met rust. die hebben er gewoon recht op om zonder een idioot als jou op te groeien.

   • @ Jeroen
    Ik ben Ben niet, dit komt vanaf zijn facebook en ja ik vond dat ook zo erg dat ik dat hier melde.

   • @ Xara
    Dank, het liefs volg ik alles op de achtergrond. De link van Ben stond ook al eerder op Barracuda in een reactie. Ik blijf liever weg van dit soort ‘idioten’. De één is weg dan komt de volgende weer daarvoor in de plaats. En wat me opvalt het zijn allemaal ‘mensen’ die geen baan hebben maar wel teren op kosten van de samenleving, waartegen ze zo zijn.

   • @Pieter: ja dat snap ik. Ik denk dat BvdB wel een wandelende tijdbom is, dus ik snap Jeroen zijn argwaan/gevoelens wel. Voor je het weet is het te laat. Hij lijkt steeds meer psychopathisch in zijn hoofd te worden, als ik zijn schreeuw-acties lees 😦

    Echter, het zijn vaak juist de mensen die niets schreeuwen, maar alles in zich houden die vaak tot dit soort acties overgaan (familie-drama’s). Maar toch.. uitzondering bevestigt de regel. Ik mag hopen dat hij wel een beetje in de ‘gaten’ wordt gehouden.

  • http://www.argusoog.org/drie-intimiderende-koppen-koffie/

   ben van den brink zegt:
   7 januari 2013 om 10:51
   Betreft deze laatst genoemde personen zit ik 100% goed Maaike ,het zijn geen valse beschuldigingen en de jeugdbeschermers die ik noemde zit ik ook spatzuiver mee .Dit is zonder twijfel een aanzienelijke KINDERPORNO NETWERK met vele betrokkene en de persoon waarmee wij nu in contact zijn is al ***20 jaar hiervan op de hoogte***.Demi en Nirvana worden net zo als de andere kinderen in dat horrorhuis ernstig misbruikt en moeten op kort termijn door een onafhankelijke kinderarts onderzocht worden .Ik heb verschillende keren langdurig meegeluisterd in dit gekkenhuis in Zoetermeer en weet wat speelt ,betreft het spalier in Zandvoort hebben wij alle ***daders daarin betrokken in beeld met naam en woonplaats****.Ze werden door een van hun eigen verlinkt en precies hetzelfde was het geval in Huizen NH ,kinderen stiekem misbruiken daar zijn ze goed in maar zodra je echt hard op ze komt storten ze inmekaar en verlinken ze de boel!!!!!!!!!

   ben van den brink zegt:
   7 januari 2013 om 11:04
   Na twee jaar dag en nacht dit te hebben onderzocht weet ik hoe laat het is ***,ik was vroeger vergevorderd met jagen op slechte personen in het buitenland en kreeg daar ook veel voor betaald*** .Deze personen hierin overtreffen alles en zijn puur onrein te noemen vanwege het zeer gruwelijke misbruik en de nare manier van ***traumas veroorzaken*** bij jonge kinderen .Op het eind van deze week komen schokkende onthullingen betreft deze gestoorden in Zoetermeer ,ik heb nu zeer uitgebreide opnames die niets te wensen overlaten !!!!!!!!!!

   De sterretjes heb ik maar erbij gezet…om het dubieuze te benadrukken.

  • Hier nog 2 ‘gekken’….. in het begin geeft Myra (als dat al haar echte naam is) aan dat niemand van dat gesprek af weet, alleen maar de vaste bezoekers van haar “radio station’. Haha en vandaag pleurt ze het op youtube…..

   Lachen 1.30 uur onzin haha

   • myra is ook nep persoon. Is eigenaresse van ‘dochters’ in Amsterdam. Als iemand nog iets meer hier over kan vinden, graag :). Heb me er destijds al een beetje in verdiept.. maar zij is vet nep.

    Al sinds die eerste uitzending over Vaatstra.. deed ze ook alsof ze van niets weet.. ‘oh lag ze in het weiland?’, oh wacht, mensen van asielzoekercentra? In volgende uitzendingen wist ze ineens van alles af. Klopt niet. Ingehuurd door die complotters, om het gat te dichten van Argusoog, want die gingen in bezinning (waarschijnlijk om claims te voorkomen of omdat ze bang waren brrrr..).

    Dat Martijn en Micha nu gaan samenwerken is ook niet zo vreemd. Mich krijgt allemaal claims, Martijn kan zijn troep nu straks opruimen.. maar heeft hij nog niet door. Martijn is ook wel slim, net als al die complotters, maar ooit zal hij er ook achter komen dat hij maar weer gewoon een baan moet gaan zoeken en niet in deze shit moet mee gaan. Duurt even..

   • Er staat mij iets van bij dat ze bevriend is met de vrouw van Arend Zeevat die naast de politiek ook nog in de alternatieve geneeswijze zit of zo.
    Haar echte naam heb ik ook wel eens voorbij zien komen, schiet mij nu nog niet te binnen.

   • Mijn ‘term’ lachen in deze context was andersom bedoeld.
    En ja Xara dat zag ik ook al van die ‘dochters’ in Amsterdam.
    En ja het klopt ze doet alsof ze van niks af weet… en laat daarmee de anderen vertellen.
    Maar vroeg of laat gaat ze daarmee op d’r snuffert. Ze geloofde zelfs al Maud van Oortwijk die verleden week aan haar vertelde dat er maandenlang helikopters over haar huis vlogen. En een inbreker die gaten in haar riool boorde. En alle huizen die verkocht waren in haar straat werden allemaal snel verkocht en allemaal aan mensen van de ‘overheid’. Of daarmee te maakten hebben.

    Wel geinig om die uitzending te beluisteren staat ook op dat Youtube kanaal.

   • @Pieter: oh god, is Maud ook weer bezig. Zag al een paar weken geleden inderdaad dat haar kelder was ‘bestormd’ door mensen, of andere reptielen 🙂

    Ik gooi het maar op de crisis, mensen hebben niet zoveel meer te doen, dus ga je je spui gallen, complotten bedenken en eigenlijk ‘niets doen’. Herken het wel.

    *gaat volgende week weer druk op zoek naar vacatures*

   • Er waren gaten in haar riool geboord door ‘inbrekers’ zodat haar huis minder waard werd. Hahaha

   • het is trouwens ook wel raar dat ze zegt dat ze niets af weet van de knoppen.. ze blijkt een mengtafel voor haar te hebbben.. Dat is niet normaal als beginnende internet-radio-journaliste. Ik heb ook weleens radio gemaakt op internet, vrienden van mij ook. Maar wij hadden toch echt geen mengtafel. Of bedoelt ze de knoppen in het programma dat ze gebruikt voor internet, ze komt wel vrij digibeet over, dus dat kan ook.. Maar toch….. Het klopt niet.

   • ze spreekt ook heel vaag over haar dochter, in bovenstaand filmpje.. mm, misschien moeten we haar een keer een belletje doen. Ontmaskeren hoeven we niet echt meer, omdat zij heeft aangegeven dat ook Jeroen contact met haar mocht zoeken.

    Niets voor jou Jeroen? Om toch een keer in die uitzending te komen?

   • Niccolo wilde ook al zo graag met me daten, Myra nodigde me inderdaad uit voor een programma, maar heb er geen zin in. Sowieso niets voor mij om in programma’s te komen, gewoon nergens. Bij Myra al helemaal niet, maar een uitnodiging van P&W zou ik evengoed afwijzen. Ik vind ook dat ik Myra’s geschifte radiokanaaltje veel te veel zou valideren als ik daar aan zou schuiven.

   • @jeroentje Kun jij ook bewijzen dat Myra jou heeft uitgenodigd voor in haar programma. Je kunt hier wel wat roepen.

   • En hier kan je het in haar eigen woorden teruglezen:

    myrala
    on 11 april 2013 at 20:59 said:
    Heb je goed gezien r3bel maar uiteindelijk is het aan de luisteraar om te oordelen. Ik heb nog niets van Jeroen alias Dorothy Parker gehoord op mijn, toch vriendelijke uitnodiging. Hartelijke groet, Myra

    Niet dat ik Dorothy Parker ben, maar goed. Iemand die zulk soort veronderstellingen doet sta ik sowieso niet te woord, want die heeft haar geesteszieke frame toch al klaarstaan. Ze beschuldigde me er ook vals van dat ik achter de grap zou zitten die met Martijn uitgehaald werd, wat Martijn dan weer motiveerde om mij en mijn zoontje te gaan beledigen en bedreigen. Al met al vind ik het een manipulatief sekreet met wie ik nog niet dood aangetroffen zou willen worden. Laat staan dat ik aan haar show mee zou doen.

    Het aangaan van een dialoog op die manier zou ook een morele gelijkwaardigheid veronderstellen waar nou eenmaal geen sprake van is. Ik voer ook geen gesprekken met mijn vuilniszakken, voor ik ze aan de straat zet.

   • Ach ja jij beschuldigt mij ook dat ik Nicola ben, zag ik zojuist. Het is wat al die beschuldigingen.

   • @Xara Je begint toch niet paranoïde te worden met al je verdenkingen richting Myra? Ik weet dat het zwaar is anti-complotter te spelen maar trek het je niet te veel aan. Beware for a burn-out. Overigens vind ik de stijl van Myra wel gepast. Met haar (gespeelde?) onwetendheid probeert ze denk ik te voorkomen met een zekere vooringenomenheid het gesprek in te gaan en de geïnterviewde maximaal tot zijn/haar recht te laten komen. Ik vind Myra dus wel goed en ze doet tenminste iets.

   • Dat is een beetje je probleem Don, je hebt gewoon niets met feiten. Ook als aangetoond werd dat Myra me uitnodigde en ik haar eigen woorden vanaf haar eigen website citeer met linkje erbij ontken je zo’n realiteit nog en probeer je dat te overschreeuwen met een persoonlijke diskwalificatie. Net als Niccolo. dus je moet mij maar niet kwalijk nemen dat ik de complotgekkies niet zo goed uit elkaar kan houden.

   • Wat ik interessant vind aan het gedrag van complottertjes, is dat ze discussies die ze verliezen steevast afronden met een zwaktebod. Volgens mij laat dat zien dat ze om te beginnen al niet integer zijn over de “verontwaardiging” die ze uitdragen. Het gaat ze helemaal niet om de feiten, maar om het effect.

   • Cbor/Quirine heeft het heeeeeeel erg druk hoor! Adverteren, adverteren en nog eens adverteren. Op dit moment 5 gratis via internet verkregen hondjes in de verkoop! 300 eurootjes per stuk, inclusief brengen. Eerder vertelde ze in de rechtszaal rond te moeten komen van een uitkering, mooie bijverdienste toch? Beetje lopen zwetsen over topsportpaarden en schaapjes, knusse boerderie op ut platteland, uw hondje krijgt het geweldig bij me. Hahaa, stom volk trapt er weer in!

    • Mja… Dat volk heeft A.L.L.E.E.N. maar problemen. Die Quirine verdient de (extra) centjes met het op slinkse wijze afhandig maken van huisdieren van andere en ze vervolgens te verkopen naar het schijnt.

   • de reacties op KLOK zijn belachelijk! Sorry, het OM heeft onderzoek gedaan, en goed onderzoek. Het is GEEN zedendelict. Dan kun je je nog afvragen of de jongetjes (lees minderjarigen) hem daartoe hebben aangezet. Ja, indirect wel.. vrees ik. Maar het is echt zelfmoord, het is niet iets anders. RIP Anass.

   • Ik zou wel willen weten hoe het tussen haar en Spong verliep destijds.
    Of niet?ß
    Dat kan ook..
    Beide zijn Eh, kuch, toch wel opmerkelijk…
    Dat zeker..

 5. @ Xara Ze praat overal vaag over haha En een mengtafel haha je ik geloof dat ze zei wel 70 knoppen haha En een radio station? De programma’s voor een internet radio station staan open en blood op internet, iedereen kan doen wat zei doet. Misschien is ze wel een infiltrant, ze wilt van alles weten en hoopt steeds dat anderen dat gaan uitzoeken enz..

   • Onbewezen doodslag, meer kan ik er niet van maken.
    Dat terzijde..
    Ik zou hem niet in mijn omgeving willen.
    Geld ook voor Beth.

   • ben ik met je eens FeeX, ik moet wel eerlijk zeggen dat ik even vond dat hij er was ingeluisd met die moord Zuid-Amerika.. maar de uitzending bracht niets nieuws.. Peter R. de Vries werd wel even aan zijn jasje getrokken, zullen de complottertjes weer prachtig vinden! 🙂

   • en ja die Beth zou ik ook niet om me heen willen hebben.. en dat heb ik persoonlijk gehoord van mijn stiefbroer, die het heeft meegemaakt in Aruba

   • Wat Peter gedaan heeft is verwerpelijk en net zo goed lijkenpikkerij.
    Hij wist al aantoonbaar dat het niet klopte maar ging door voor het geld, met bluf probeert hij, eenmaal geconfronteerd, er over heen te gaan.
    Nee, ik mag die man totaal niet.

    • Mja heb je wel gelijk in, i.p.v. nieuws verslaan, onderzoek doen naar zaken, nieuwe feiten aan het licht brengen ging hij steeds meer nieuws maken. Met als dieptepunt natuurlijk de ontmaskering van Joran die overigens tot niets leidde want Joran is nog steeds niet veroordeeld voor de moord op Nathalee.

   • De rest van de familie ‘melkt het niet uit’
    Maar Natalee was schijnbaar niet vreemd met teveel alcohol en drugs.
    Het lijkt me ook geen lieve moeder..
    Geeft me een onaangenaam gevoel.
    Het viel me op bij een uitzending Peter r dat ze met Peter pas ‘voor het eerst’ over het strand liep waar haar beloved dochter verdween…
    Tja….Dat lijkt me wel het eerste plek, of zo..om te zoeken of te vinden.
    Ze had de camera al internationaal ‘benaderd’..
    Peter viel bij Joran wel van zijn voetstuk.
    Als bromsnor was hij veel beter..
    Dan dat gezeik met het *bezoekje in de bajes* en ook het ‘vluchtgeld ‘
    Beetje vreemd allemaal.

 6. Hahaha, pseudowetenschappertje Martijn deed een onderzoek!

  “Omdat ze niet over een helikopter beschikken is geprobeerd te laten zien wat er gebeurt als iemand ver in het struikgewas verstopt zit.”

  Zegt dus niets, als hij niet precies dezelfde situatie kon reconstrueren. En van bovenaf (ook afhankelijk van welke hoogte) is toch echt een ander verhaal. Zo’n situatie is nauwelijks achteraf te reconstrueren, als je bedenkt hoeveel variabelen er in zo’n omgeving zitten die de uitslag kunnen bepalen. De windsterkte, de windstand, noem maar op.

  Geldt natuurlijk ook voor een hond die je daar laat rondlopen. Maar het belangrijkste is nog, dat hij vergeet te vermelden wat voor soort lichaam hij in dat park liet.

  Echt bullshit dit. Bewijst helemaal niets, behalve in het gestoorde koppie van hemzelf.

  • “Anass heeft daar die nacht niet gelegen en moet er later zijn neer gelegd. Een andere conclusie is feitelijk niet mogelijk.”

   Klopt het zou zo maar kunnen dat Anass op een later tijdstip er een eind heeft aan gemaakt. Daarbij liegt het O.M. ook niet. Ze hebben geen aanwijzingen kunnen vinden voor een misdrijf en ook niet kunnen aantonen dat Anass is aangezet tot zelfmoord (wel degelijk een strafbaar feit)

  • Lekker achtergrondmuziekje erbij…….spannend…….!
   Als hij er nu voortaan bron muziek bij zet lijkt het net op het echie……..

  • ze hebben toch ook geen lijk daar neergelegd? (mag ik hopen van niet).

   Nee, ik heb eergisteren een berichtje gehad over het onderzoek en het is mij nu wel duidelijk. Hoe moeilijk het ook voor de moeder is, het is geen andere conclusie dan zelfmoord.

   • Ja het is gewoon te triest voor woorden, we weten nu inmiddels wel waar het “onderzoeksgeld” van Martino (het is zomer hé), aan opgegaan is: nieuw cameraatje, nachtkijkertje, NFI outfit etc. en niet te vergeten een fatsoenlijk colbert om mee naar buiten te treden.
    Met spannende muziekjes en een CSI real-life constructie filmpje op het net plempen, alles voor het klapvee.

  • Ik zei het net al op Barra, maar hier dan ook eventjes maar veur de lievvvhebbert.

   Martijn gaat de zaak wel even oplossen.

   Als deze reconstructie nog niet voldoende is om het OM er van te overtuigen de zaak serieus inzage te geven, overwegen we een reconstructie op exact de zelfde plek te doen in het bosje in Wassenaar. Daarvoor moeten we dus de lucht in. Technisch weten we al hoe we dit moeten doen zonder de luchtruim regels te schenden. Om de juiste apparatuur te kunnen huren zijn uw donaties van harte welkom.

   Ik heb er het volste vertrouwen in. Gelukkig gaan zijn adepten ook al amateuristische filmpjes maken ja dat internet gaat nog eens heel groot worden mark my words. Ook schattig om te zien dat schrijven ook al niet echt wil lukken bij roccpro. Je weet wel, die ‘roccpro’ die naast Anass en andere zotte filmpjes ook nog e.e.a. bijverdiend met lekkere porno filmpjes. NSFW

   • Big Sister was TOP. Jammer dat Demmink daar niet komt anders hadden we hem al op film gehad.

   • wie gaan ze gebruiken als lijk? Martijn himself of gaat hij een kindje opofferen?

    *oeps, dit gaat ver Xaar.. misschien te ver*

     • het is van de zotte. Waarom gaat die gast niet gewoon werk zoeken ofzo? Het is duidelijk dat hij uberhaupt geen journalistieke kwaliteiten bezit. Zijn interview technieken zijn onder het niveau van een derdeklasser die een spreekbeurt moet doen.

      Laat hem gewoon weer werken als sales manager, daar is hij geschikt voor. Glad.. oke, iets meer buik, maar dat vinden klanten vaak gezellig. Haar in de kuif en gaan maar!

      Maar helaas, Martijn heeft een waanbeeld gekregen en denkt dat hij met Micha de wereld kan veranderen. Hij heeft trouwens niet eens door dat Micha hem gebruikt, want die mag niets meer zeggen op zijn site.

      zucht, diepe zucht…

     • Sales Manager?

      Die man is dus totaal niet geschikt als sales manager. Ja misschien als telemarketer in een boilerroom geld afhandig maken van gepensioneerden.

      *offtopic*

      Zullen wij ook zo’n kekke donatie knop op de site plaatsen? Als we dan genoeg donaties gekregen hebben dan doen we een meet and greet met vlees en bier en wijn enzo… Gewoon omdat het kan, volgens mij word dat nog best lachen ook!

   • maar om even bij de realiteit te blijven, het ging om een lijk.. hoe triest ook. Dat staat niet in vergelijk met een levend lichaam. Ze spreken zichzelf ook tegen, want hij was toch DAARNA daar neergelegd?… ik snap het niet meer. Dus in de avond hadden ze hem moeten detecteren, met warmte? Dus dat betekent dat alle complotten over huisjes e.d. ook overboord kunnen worden gegooid.

    Ik vind het wel heel slordig dat de politie hem niet eerder heeft gevonden.

    Het meisje in Groningen afgelopen weekend vonden ze gisteren al (maar ook hier heeft de politie nog heel lang rondgevlogen met de helicopter). http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10255313.ece/Update%3A-Steffanie-Terpstra-uit-Aduard-gevonden

    Het is slordig van de politie Wassenaar dat ze niet goed hebben gezocht, maar duidt nog niet op complotten.

 7. dit ik vind ik wel vrij heftig trouwens: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9w57EZeRcgc#t=469s

  Emotionele taferelen.

  Ik ben ook een kind dat uit huis is geplaatst. Ik was wel al 16 dus dat scheelt. Hoe de kinderbescherming toen reageerde (op mijn moeder) ben ik het nooit mee eens geweest. Ik hield van mijn moeder, maar zij zat in moeilijke tijd (jong getrouwd, ze was nog jonger dan ik nu toen ik weg moest).
  En ja, ik wilde studeren en het huis ontvluchten. Ik heb nooit een kwaad woord over haar gezegd. Wel over haar vriendjes (die haar bedreigden ook nog een keer met een mes, geweld.. ). Mijn moeder was nog geen veertig, en kreeg tweede jeugd. Dat was niet goed voor mijn broer en mij… Na 3 dagen verwaarlozing ben ik naar contactpersoon gegaan van jeugdzorg.

  Ik wilde ook vooral niet naar een internaat en dat is ook niet gebeurd. Heb daarvoor door het stof moeten bijten, tegenover 6 mensen van de kinderbescherming, samen met mijn maatschappelijk werker. Ze wilden mijn moeder allemaal afmaken op papier, maar dat was niet terecht. Ik heb prima jeugd gehad, maar toen ik 15 was gingen mijn ouders scheiden, toen ging het mis. Ik heb dat ook heel duidelijk gemaakt aan die tafel van 6 mensen.

  En het lukte me wel, maar niet iedereen lukt dat. Zeker niet kinderen die nog geen tiener zijn. Dit grijpt me wel aan.. Ik heb een super goede band weer met mijn moeder en mijn broer heeft dat ook, maar in sommige gezinnen gaat het soms ECHT mis.

  Ik heb een zeer goede jeugd gehad, met ouders die nog niet eens volwassen waren toen wij kwamen. Maar achteraf ben ik wel heel blij met de openheid die we hebben meegemaakt.

  Maar als ik dit zie, dan grijpt het me zo aan dat het om jonge kinderen gaat. Die vrouw die spreekt in het begin van het filmpje.. sorry, maar het komt zo dronken en bezopen over.

  Kinderen zijn een geschenk, die moet je koesteren, moet je een goede toekomst geven. Soms lukt dat niet omdat je zelf er niet aan toe bent.

  *Xaar is blij dat ze nooit kinderen heeft gekregen*.. al had ik ze wel goed opgevoed.

  • @Xara

   Ik werd door mijn ouders uit huis geplaatst. Naar een kostschool. Heb een vader die maatschappelijk werker en een gewelddadige gestoorde is (fantastische combinatie) en kom uit een milieu waar het nooit van een uithuisplaatsing gekomen zou zijn. Hulpverleners zouden met een grote strik er omheen weer buiten hebben gestaan. Uiterlijk waren we het ideale gezinnetje. vrije school enzo, Volvo voor de deur, helemaal goed.

   Maar als ik iets “verkeerd” deed (van het niveau een koekje teveel pakken of een iets te kritische opmerking plaatsen) kreeg ik eerst een pak slaag en ging hij vervolgens drie uur op me inpraten. Ook over heel absurde dingen. Had ik een schilderij van Jezus gezien dat Dali schilderde, waarin hij door de ruimte vliegt aan zijn kruis. Vond ik een onlogisch schilderij, en tekende het na met raketmotortjes eronder. Liet ik vol trots het resultaat zien, kreeg ik klappen! en daarna drie uur bullshit. Als ik helemaal murwgeluld was en zei dat hij nou wel weer zijn bek mocht houden (wat ik nooit naliet), werd ik weer in elkaar geslagen. Dat waren geen oorvijgen zeg maar. Hij heeft me goed geleerd om te incasseren en hoe ik mijn eigen kind dus niet moet opvoeden. Is al 13 jaar een gouden formule.

   Maar toen stond ik daar anders in en werd er alleen maar opstandiger van, want ik kan me niet zo goed identificeren met dat slachtofferige. Dat reageerde ik af op school, waar ik enerzijds de hoogste punten haalde en anderzijds het vaakst de klas uitgestuurd werd. Ook begon ik me crimineel te ontwikkelen en had “handeltjes” in van alles. Uiteindelijk werd ik van school afgestuurd en omdat mijn moeder bang was dat ik mijn vader terug zou slaan werd ik maar op kostschool gedaan, maar dan particulier. Eerst een half jaartje in Engeland (wat dus echt een verschrikking was) en daarna in Venray, wat wel heel leuk was. Beter dan thuis in ieder geval.

   Van die mishandeling heb ik veel last gehad. Toen ik vroeg in de twintig was liep ik echt over van de woede en woonde een tijdje in een Gestalt gemeenschap in Ierland (Abbeyknockmoy, vlakbij Galway). Verder helemaal uitgewerkt en ook wel geinteresseerd geraakt in Boeddhisme, omdat die zulke goede gereedschappen hebben om je woede in iets beters om te zetten.

   • Heftige verhalen Xaar en Jeroen. Gelukkig weinig te maken gehad met BJZ niet omdat ik een voorbeeldige jeugd had maar vooral omdat mijn moedertje slim genoeg was om lang niet alle vuile was op straat te gooien bij dit soort instellingen. Het spijt me maar m.i. is BJZ er voor kinderen en valt er in mijn ervaringen prima te spreken over problemen. Ik vrees dat op een enkeling al deze mensen hun hand overspeeld hebben. Dat is nu misschien triest maar het feit wil wel dat als er sprake is van verwaarlozing e.d. dat een UHP wel degelijk een ‘last resort’ is hoe tergend het ook is. Met andere woorden als BJZ in het verhaal komt dan is er al iets goed mis. Heel goed mis. Sorry.

   • Verrek alles wordt me duidelijk. Jullie zijn gewoon allemaal van die probleemkindertjes van vroegah. Jeetje dat ik daar niet eerder op gekomen ben. Het zit dus allemaal in de genen. Nog een tijdje dan komen bij jullie ook al die verdrongen herinneringen en weggestopte persoonlijkheden boven drijven. Sterkte ermee!!

    • LOL 🙂 ik was gewoon een lastige puber eigen wil enzo maar ik ben, al zeg ik het zelf, prima terecht gekomen. Ik zou zo snel niet weten wat eem echt probleem is. Nu ja. Ik rook, drink alcohol en koffie en heb een behoorlijk zware baan. Maar goed daar heb ik voor gekozen. Ik moest en zou ruim boven modaal verdienen. Dat doe ik dus ook. Al ruim vijftien jaar en dat is hardwerkend. Maar goed aan de andere kant heb ik geen problemen om mijn lasten te betalen en flink over te houden als extra. Heeft dat te maken met mij als lastbak vroeger. Jawel. I did it my way. De meeste mensen hebben daar enorm veel respect voor.

   • @Jeroen: *schudt hand*. Ik heb hier nog altijd op nachtkastje het boek liggen ‘Omgaan met woede, een Boeddhistische aanpak’ van Thubten Chodron 🙂

   • @SWap Ik heb daar ook respect voor. Mijn verhaal ziet er ongeveer hetzelfde uit maar ik hoef nu niet meer zo hard te werken. Ik had het geluk dat ik ondanks mijn opstandigheid toch nog gym en uni heb kunnen afmaken.

   • “Probleemkind” doesn’t even begin to describe….

    Had een stuk of twintig jongetjes uit de buurt aan de slag voor me. De lulletjes wasten auto’s die ik bij elkaar geacquireerd had en liepen een stuk of tien krantenwijken die op mijn naam stonden. De helft daarvan moesten ze vanzelfsprekend aan mij afdragen. Een ander groepje jatte sigaretten, videorecorders (maar alleen bij rovato omdat die rost van tonningen waren en dan mag het) en TDK casettebandjes bij de free record shop, die altijd in van die handige manden bij de ingang lagen. Dan vraag je erom vonden wij. En dat bestierde ik dan samen met Henkie (met wie ik mijn eerste homoseksuele ervaring opdeed), een amsterdams straatjongetje die uiteindelijk Nijenrode afmaakte. Mijn inkomen was kortom ongeveer hetzelfde als nu. Allemaal uit frustratie, woede, rancune en wraakzucht omdat mijn vader me sloeg. Als we niet met geld bezig waren, waren we wel bezig met het zetten van tags door heel Den Haag, de sprinter en Zoetermeer.

    Totdat een van die jongetjes -nota bene een van de lulletjes- aan zijn vader doorverteld had dat hij auto’s voor me waste en ik bij die vader moest komen. Die bleek dus voor het ministerie van onderwijs te werken en ging echt zitten dreigen dat hij me aan zou geven enzo. Hij had de omvang van mijn *kuch* operatie nog niet eens door, maar ging toen wel naar mijn ouders toe en toen was het snel gedaan.

   • @Swap Ik weet niets. Ik zoek ook niets uit. Email, Ipadres etc etc. en zo kom je steeds verder. Ik vraag altijd en ben dus altijd van anderen afhankelijk.

    • Dus het leeft wel onder complotters wie er achter de avatars schuilt? Apart. Ik vind het namelijk niet nodig om uit te zoeken wie er achter Don schuilt. Wel leuk gevonden dat dan weer wel. 🙂

   • Ik heb begrepen dat het meest simpele is een bestand met een pakketje te laten openen.

   • Wordt veel gebruikt bij echtscheidingen om andermans email te kunnen lezen. Leuke foto van kinderen of zo. Zo schijnt het te werken. Heb er de ballen verstand van.

   • @SWap Ik heb daar ook respect voor. Mijn verhaal ziet er ongeveer hetzelfde uit maar ik hoef nu niet meer zo hard te werken. Ik had het geluk dat ik ondanks mijn opstandigheid toch nog gym en uni heb kunnen afmaken.

    Geen persoonlijke aanval hoor, maarehh…

    Wat drijft je om over zulke dingen te jokken Don? Dat fascineert me wel aan je. Je verhaaltjes tijdens o.m. de discussie over poliovaccins toonden aan dat je nooit een collegezaal van binnen zag. Dat spreekt verder voor zich. Jouw werkelijk opleidingsniveau is toch echt HBO-, als ik kijk naar taalgebruik en analytische vaardigheden en dan ben ik nog welwillend. Niks op tegen hoor, maar lieg er niet over.

    Schaam je je voor jezelf, dat je allerlei opleidingen verzint die je eigenlijk helemaal niet volgde, weekendtripjes uit je duim zuigt, noem maar op. Is je eigen leven zo triest? Kom op man, je deed vast zelf dingen waar je wel trots op kan zijn, maar dit dwingt geen respect af.

   • Zulke onnodige leugens fascineren me wel. Had ooit een vriendinnetje die beweerde in het olympisch zeilteam te zitten, met regatta’s mee te zeilen, als ze niet op kwam dagen op een afspraak was dat altijd omdat er iets extreem dramatisch was gebeurd (zeg maar drie sterfgevallen per week) en haar ex vriend zou half onderwereld kingpin en half geheim agent geweest zijn. Echt de meest fantastische verhalen.

    Dat ben ik toen gaan factchecken en kwam er na een half uurtje al achter dat het allemaal uit haar dikke duim kwam. Nog geprobeerd het bespreekbaar te maken met een fles whiskey, maar dat liep op niets uit.

    Maar wat drijft mensen om zo te liegen? Wat was Don denkende?

   • Jeroen, net doen alsof zegt al heel veel, dan ben je eigenlijk niet tevreden over jezelf.
    Gewoon heel sneu.
    Je liet het zelf ook al doorschemeren als je hem aansprak op zijn uitlatingen en ik denk dat je daarmee aardig in de buurt komt door te stellen dat hij waarschijnlijk ergens in een kamertje achteraf zit. Hetzelfde idee heb ik bij zo’ n Piccolo type.
    Leven en laten leven, het is mooi weer vandaag. Ga zo de deur uit.

   • @jeroentje Heb afgelopen weekend nog ffkus de Joodse begraafplaats van Praag bezocht. Jammer dat jij daar niet ligt.

   • Gelukkig maar dat je niet echt in Praag was, want dan had je een probleempje gehad:

    אמת

    Ultimately, the purpose of much Kabbalistic speculation is to imitate the act of
    the Creation of Adam and produce an artificial anthropoid, shaped from clay: the
    golem
    . At the very heart of certain Kabbalah is the explication, interpretation
    and commentary on Creation for a practical purpose. Already early texts like the
    Sefer Yetzirah and the Bahir reveal the secrets of not only God’s Act, but on
    how the worthy may create or animate a golem. In the early Jewish texts the
    consonants of the Hebrew alphabet serve as not only the vehicle for the
    primordial Creation, but for the creation of the golem. After fashioning a
    figure from clay, the Kabbalist inscribes on the forehead three letters, (aleph,
    mem, tav) forming the word emet (truth). Afterwards, the Hebrew alphabet, in all
    its permutations including the vowel-consonant combinations, is recited, to
    animate the being. The golem contains all the permutations of the alphabet, like
    the Monad. The difference is that the creature itself cannot create, for it is
    sterile. In essence, this is an imitation of the biblical account of the
    creation of Adam. Thus the Theorems are Kabbalistic because they too replicate
    the act of Creation by creating the symbol of the Monas.

   • Neti neti!

    De mantra’s van iemand die niet in waarheid leeft hebben geen enkel effect, don. Leer dat nou toch eens. Het is de belangrijkste reden dat complottertjes alleen maar falen.

    Tayatha Om Gate Gate Para Gate Para Samgate Bodhi Soha!

   • Ik bedoel maar jeroentje. Jij bent helemaal van het padje af. Je kunt wel schreeuwen dat je alle trauma’s uit je jeugd hebt overwonnen maar ik heb daar wat andere gedachte’s over. Jammer voor je dat je leven zo verziekt is. Als ik geen atheïst was geweest had ik een gebedje voor je opgezegd.

   • Prima dat je geen gebedje voor me doet. Studies wezen uit dat mensen voor wie wel gebeden werd en die dat ook wisten, een iets hoger sterftecijfer en meer complicaties van hun ziekte hebben. Bleek niet alleen uit het MANTRAII onderzoek, maar ook uit de STEP studie:

    Intercessory prayer itself had no effect on complication-free recovery from CABG, but certainty of receiving intercessory prayer was associated with a higher incidence of complications.

   • @jeroentje Ik daag je bij deze uit. Jeetje geen wonder dat jij niks van je leven hebt gemaakt. Als je zo obsessief bezig bent met die hokus-pokus. Get a life!!!

    • Wat doe jij eigenlijk Don? Ik ben best nieuwsgierig daarnaar. Je gaat laat slapen en staat vroeg op. Je hebt veel vrije tijd, je schroomt je niet om iets te claimen zonder onderbouwing. Volgens eigen zeggen ben je hoogopgeleid (Gymnasium en Universitair – welke richtingen?). Je zegt ook een recalcitrante puber geweest te zijn die door schade en schande wijs is geworden maar wel degelijk iets moois van zijn leven heeft gemaakt. Je bent twee jaar geleden gestopt met roken (gezondheidsproblemen i.v.m. ouderdom?). Je bent overigens nogal obsessief met Jeroen bezig, dit duidt vaak op een zekere afgunst, waarschijnlijk omdat Jeroen met open vizier strijd zonder gene en tevens iets van zijn leven heeft gemaakt. Dat zijn namelijk kwaliteiten waar vrouwen en mannen helemaal gek van zijn, moeten wij je obsessie met Jeroen in dat hokje gooien dat er spraken is van een zekere afgunst? Zeg het maar Don, we vertellen hier best veel over ons leventje dus je mag ook jouw verhaal doen als je dat wilt.

   • @Don en Swap: ja ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar! Je reageert bij Bou onder jouw alter-ego naam sancho panza, en je bent een grunniger. Je weet ongeveer waar ik woon, al denk ik dat je meer van mij weet. Wie ben je, wat doe je? Loop je soms naast mij in de Appie? Wat volg je en wat zijn je motieven om hier te posten? En wat is je obsessie met Jeroen?

   • @Xara Ik vind het hier gewoon gezellig.
    @Swap Wat mij bezig houdt is die rode pil. The rabbit hole. Al vanaf 4 vwo.

   • @Swap Verder ben ik kerngezond voor zover ik weet. De geur van een net aangestoken peuk vind ik nog altijd lekker ruiken. Ga er dan altijd ff naast staan, indien mogelijk, om nog ff mee te genieten.

    • Ik weet het, ik ben al regelmatig ‘gestopt’ maar goed… Vertel… Wat doe je nu? Jeroen is ondernemer, ik doe iets met verkoop, Xaar iets met informatie en anderen hier in de geestelijke gezondheidszorg… En jij?

   • @jeroen Dat probeer ik ook. Dingen gemakkelijk te houden. Welke idiote mening ik waar dan ook, op welk forum dan ook, uit, mijn kinderen zullen daar nooit in betrokken worden. Mijn vrouw steunt me, ze weet hoe gek (NOT) ik ben.

   • Ach so.. een folie à deux. Zielig voor je vrouw.

    Hypocriet wel van je, wat je over je kinderen zegt. Want je verdedigt hier iemand die zonder enige aanleiding niet alleen informatie over, maar ook beledigingen en bedreigingen aan het adres van mijn kind online plaatste. Bij mij kan dat blijkbaar wel, maar als he over je eigen kinderen gaat ligt dat anders?. Of je gaat zeggen dat ik “gevaarlijk” ben als ik me bezorgd uitlaat over iemand die het hele internet volkalkt met foto’s van zijn dochters in de bizarst denkbare contexten.

   • @jeroen Hypocriet? Ik loop niet te koop met mijn kinderen op facebook. Ik ben niet echt een exhibitionist nee. Ik plaats ook geen foto’s op FB over wat ik net aan eten heb voorgeschoteld gekregen. En laat ik het duidelijk maken, ik heb ook geen obsessie voor jeroentje. Ik kan je morgen zo weer links laten liggen. Zou jammer voor je zijn, echter je weet het nog niet.

    • Waarom zou dat jammer zijn is mijn eerste vraag? Overigens +kudos dat je jouw familie buiten je eigen gedachten houdt, dat mag ook best gezegd worden.

    • Nou, ik denk dat je best ok bent, maar dat je niets vertrouwd en een beetje paranoia bent. Dat vind ik jammer maar god, wat kan ik daar aan doen. Je trolt wat, je zoekt wat confrontatie maar in je hart ben je, denk ik, geen slecht mens… Denk ik dan… Maar goed het zal niet de eerste keer zijn dat ik mis schiet.

   • @Swap Ik leer ook dingen van jeroentje. Daarom zou het jammer zijn. Niet alles is negatief.

    • NU ja draag dat dan uit… Je mag prima jouw mening houden… Je hoeft niet in de aanval te gaan als daar kritiek op is. Althans dat denk ik.

    • Althans, als je punt een punt heeft, anders moet je inderdaad weggaan of resulteren tot kleutergedrag. Waar we hier overigens een beetje moe van zijn.

   • @Swap dat doe ik bewust sinds een bepaalde discussie tussen Theyknew en jeroen. Ik heb jeroen ook vanaf dat moment nimmer weer met een hoofdletter geschreven. Het zijn de kleine dingen die mensen ECHT gelukkig maken. 😉

  • @don: dank je voor je sterkte. Maar ik denk eerder dat het ons sterker heeft gemaakt en meer ‘down to earth’-mentaliteit heeft gegeven, blijkbaar is het voor jou allemaal heel simpel geweest allemaal. Dat is ook mooi en zo hoort het ook :). Ik zou dan ook zeggen: geniet van het leven!! :). Doen wij ook!

   @Swap: ik weet niet hoe het nu zit met BJZ, in mijn tijd was het heel anders. Toen had je nog gewoon een persoonlijke maatschappelijke werker. Toen was het al een beetje een zootje, je moet wel net tegen het goede persoon aan lopen. Veel mensen daar hebben geen idee wat ze doen. Ik heb wel geluk gehad.

   • Ach wat jammer dat het niet gelukt is. Is ook wel heftig weet ik. Ik ben 2 jaar geleden van 2 pakjes per dag naar 0 gegaan. was wel heftig, vooral het eerste jaar. Je moet het echt willen dan kan het.

   • Het is ook een lastige job. Hoeveel ouders ken jij die toegeven er een potje van te maken. Het is afwegen tussen twee kwaden. Welke is erger. Ik zou het niet willen doen.

   • @Don: ik weet het, heb het ook wel geprobeerd ooit.

    Over jeugdproblemen. Gelukkig heb ik tot mijn 15e een prima jeugd gehad. Mijn ouders hielden van cultuur en hebben me veel bij gebracht. Ze waren ook erg netjes, geen schulden, geen rare dingen. Maar in de tijd van scheiding kunnen toch ineens de dingen wat anders worden. Maar ook dat hebben we prima overleefd, al was dat wel even moeilijk.

    Nu is alles weer gezellig en hebben we een sterke band. Dus nee, ik mag ook niet klagen. Tuurlijk had ik die jaren daar tussenin liever anders gezien, maar heeft me ook gemaakt wie ik ben. Een meid die erg zelfstandig is, haar eigen dingen wel bepaalt en gaat voor haar eigen idealen. Zonder scrupules.

   • @Swap Zulke ouders ken ik niet. Een goede vriendin van me werkt als gezinsvoogd (de oude garde datdanweerwel) en zij is mijn klokkenluidster. Anders gezegd, van haar hoor ik wel eens wat verhalen.

   • @Xaar Ik weet het dat je vooral als je jong bent veel niet zelf in de hand hebt. Sommigen hebben geluk, anderen weer pech en elk nadeel heeft ook altijd weer een voordeel. Doe gewoon jouw ding!!! Doe ik de mijne.

  • Niets gemist, dus.
   Maar goed, kijkcijfers binnen?
   Hoe dan ook.. Joran was vanaf het begin wel een kijkcijferkanon..
   Maar de soap is nog niet ter ziele.

   • @Feex, Joran is nog steeds (en dus te vaak), in het nieuws.
    Die crimineel Patrick trouwens ook weer, als het goed is zit hij nu te brommen wegens een heterdaadje inbraak.

   • Klopt Teigertje.. maar ik denk dat iedereen Joran nu maar even moet weigeren… die gast probeert alles nu.. helaas Joran… jouw dagen zijn geteld (hij heeft ook genoeg in Thailand gedaan volgens mij).

 8. Erg he..
  Ik bedoel dat je eigenlijk beter op de hoogte kunt zijn en blijven van wat er binnen een straal van 30 kilometer om je hen gebeurd.
  Dat is eigenlijk bizar dat het beperkt blijft tot vage berichten.
  Pool dood gevonden in caravan.
  Brute overval..
  Onbekende dode..
  Dieren mishandeld,
  Vermist..
  Jongere drugsdealers.
  En dan ook nog de vieze mannen overal bij de hand.

  *sluit zichzelf op, schietgebed, en aluhoed opzet*

 9. Leuk citaatje Martin Vrijland, gewoon lekker op een zomerse eind van de middag.
  Hier komt ie dan: “Voor alsnog kijk ik altijd naar van wie iemands salaris afkomstig is.”
  Hahahahaha.
  Oh ja joh, enne waar komme jou centjes vandaan dan?

  • Op het filmpje van zijn site hangt er wel iemand aan een dunne tak.
   Ik dacht dat ze ervan overtuigt waren dat dat onmogelijk was.
   Dat blijkt..
   Martijn heeft zijn hetze nog niet ten einde.

   • ja viel me ook al op.. kon toch niet aan die takken.. nou blijkbaar kan 1 of ander zwaar overgewicht complottertje daar wel hangen.. uhmmm uhhhmm uhhhmmm.. (denk even de tune van total failure erbij :))

   • Nee joh, het duurde ff voordat het filmpje er was want de proefpersoon zat op een monsanto-vrij worteltaartdieet, snap dat nou eens!

   • Aan Don mis je niet veel.
    Hij kan dan wel hoog zijn opgeleid, maar hij mist wel de praktijk, en vermogen tot kritisch zelfstandig denken.
    Ik vermoed zelf dat hij autistische trekken heeft, (maar goed dat vul ik zelf in.)
    En indien er een autisme verwante stoornis is kun je ze dat niet kwalijk nemen.
    Een kleurenblinde kan ook geen kleurtjes onderscheiden.
    Wel kun je de volgorde van de stoplicht leren.

    Wel duidelijkheid bieden, en met geduld ook resultaten boeken.
    Don is niet mijn probleem,al kan hij wel zuigen.
    Wellicht bedoelt hij het goed, maar mist de sociale vaardigheden.
    Bij M&M is jaknikken voldoende.

   • Nou, toen ik vanmiddag even kiekte bij onze Martino, zag ik wel een reactie van drs Don, die plottert daar lekker verder. B.t.w. die reactie richting Jeroen over Praag-graf is voor mij over het randje.

    • Nu ja, dat hele Praag verhaal komt omdat ik werkloos was en in eigenlijk Slowakije verbleef. Drs. Don heeft dat dus gevonden en nu ben ik Swapichou van Praag, gewoon omdat 300 kilometer van Bratislava lastiger is uit te leggen. Qua Philips zat hij overigens iets dichter op de bron. 🙂

   • Nou ja.
    Ik ken wel wat Autisten die wel degelijk rare ‘humor’ hebben.
    Het vervelende is wel dat ipv lachen het eigenlijk meer beledigend is.
    Dat gebrek aan humor is bijna karakteristiek.
    Als je weet dat het Autistisch is dan voel je je ook niet beledigd, maar dan wijt je het aan onvermogen.
    Leg je het uit.
    In het Spaans voor Don.
    *Sarcasm by Sheldon Cooper*

   • Ik neem aan dat een tak in de zomer al sneller groeien moet en veel blad moet dragen, tel nog 20 kg extra bij voor de proefpersoon..
    Zo druk bezocht was de lokatie ook niet, op deze ZOMERdag maak ik op, qua passanten.

    Ik snap Martijn ook niet dat hij er verder ingaat.
    Ineens een hond erbij (die bevoegd en bekwaam is)
    Warmtecamera opgesnord?
    Helicopter rekening al gepresenteerd?

    Zoveel aandacht voor een onbekend kind dat mogelijk in de kast zat.
    Martijn die lijken uit de kast tovert om zijn theorie te staven.
    Zijn eigen fanatieke Homohaat.

    Vroege en voorgaande vergelijkingen.
    Ik bedoel.. Hitler was mogelijk ook Homo en deels Joods om maar in hun termen te blijven.
    Toch was zijn zelfhaat??genoeg om te botvieren op miljoenen.
    Wel vraag ik me af wat zijn ‘trigger’ was.
    Wellicht zijn mislukte schilderscarriere, zijn harde jeugd, de nicht oom huwelijk van zijn ouders?
    Hij maakte veel kapot.
    Op de Duitse scholen wordt het niet ontkent, maar wordt ook de nadruk gelegd voor de eenheid en opbouw van zijn hand/land.
    Hitler was niet dom, maar wel geniaal geschift.

    Om terug te komen bij Martijn..
    Waarom kan hij het niet loslaten?
    Het is niet zijn kind.
    Welk doel heeft hij?

   • Tja, Robin Hood hero gaat met de pet rond?
    *Krijg ineens de neiging om een rijmpje neer te zetten*
    _________edit_________

  • @FeeX: niet alle autisten in een hoekje drukken hoor, ik ben ook licht autistisch, maar ben nog steeds heel gelukkig en heel sociaal ook nog! 🙂

   • Nou ja, iedereen heeft wel wat autisme.
    Opvallend is wel dat het bij de manlijke vorm anders eruit komt dan bij de vrouwelijke vorm.
    Bij vrouwen is de diagnose ook minder gesteld.
    Of het inderdaad ook minder zijn?

    Ik heb me erin verdiept, ook in de zwaardere gevallen.
    Het was heel leerzaam,Veel ‘autisten’ zijn ook erg confronterend eerlijk.
    ‘Je stinkt uit je mond’ is niet beledigend, maar een eerlijke opmerking.
    Dat flapuit of letterlijke opvattingen van de taal is hilarisch.

    Ik heb niets tegen autisten, maar wel wat tegen de dwangmatigheid die het mee kan brengen.
    Regelmaat is wel goed.Passie ook.
    Moet je ook stimuleren.
    Dwangmatigheid niet.

   • @Xara

    Heheh.. de meeste ontwikkelaars met wie ik werk hebben wel autisme.

    Mijn psychiater (prive, niet verbonden met GGZ) denkt dat ik lichtelijk ADHD heb, performaal hoogbegaafd ben (overigens niet ongebruikelijk voor ADHD’ers omdat ze veel meer informatie moeten verwerken en daarom “maniertjes” ontwikkelden om dat hanteerbaar te maken), maar dat het meeste van mijn gedrag helaas vooral met karakter te maken heeft. Volgens hem ben ik nog steeds zo als ik zeventig ben. Het is heel lastig om uit te leggen dat je bepaalde dingen op een heel basaal niveau eigenlijk niet kan, terwijl je veel moeilijkere dingen veel beter kan. En het is nog lastiger om uit te leggen dat je niet in staat bent om dingen te doen die je niet interesseren. Mensen denken altijd dat je ze zit te belazeren, of dat het uit arrogantie is.

    Ik kan erg goed kennis absorberen, analyseren, pionieren, jagen (op deadlines), projecten starten, constant nieuwe ideeën pitchen, ontwerpen, teams aansturen, meters code doorploegen en fouten in een oogopslag zien, noem maar op. Maar de huishouding doen, de boekhouding, routines, heel simpele dingen, ik blokkeer er echt volledig op. En voor een baas werken kan ik al helemaal niet. Een relatie met mij hebben is al helemaal geen doen.

    Van mijn psychiater moest ik stoppen met mezelf forceren die dingen toch te proberen en te falen, of me er zelfs maar schuldig over voelen. Ik moest het vooral beheersbaar maken. Dus ben toen een bedrijfje begonnen waar ik me alleen maar bezighoud met dingen die me interesseren en huurde (op eigen kosten, fuck PGB) een werkster en een boekhouder in. Vanaf dat moment is de lijn eigenlijk alleen maar omhoog geweest en bouwde een klantportfolio op waar ik eigenlijk best wel trots op ben. Mijn klanten weten trouwens allemaal wat er met me aan de hand is, dus kan er ook wel openlijk over schrijven. Mijn waanzin wordt als “asset” gezien, zeker als ik in hyperfocus ga op een bepaald onderwerp

    Mijn leerproces nu is me leren ontspannen, rust nemen en leren genieten.

   • @jeroen ADHD? Je bent gewoon een jager/verzamelaar ipv de algemeen aanvaarde landbouwer. Google maar even. Hersenstorm of zo.

   • Jaja, ik ben me natuurlijk bewust van de hunter/ farner hypothese en het er nog mee eens ook. Hij wordt ook wetenschappelijk bevestigd. Ik hoor ook heel vaak van new age types dat ik waarschijnlijk de “eerste indigo lichting” ben, maar ik ga daar liever niet in mee, omdat ik ook erg veel problemen ondervind met mijn gedrag en het niet zo zinvol vind me rijk te rekenen. Met alleen die constatering van hunter/ farmer krijg ik het niet hanteerbaar.

   • Allemaal gemeten. Eerlijk gezegd ging ik naar de psychiater omdat ik mezelf aangepraat had dat ik een complete borderliner met narcistische trekjes ben. Dat was gelukkig niet het geval. Reality check ook helemaal intact, wat het lijden verder alleen maar acuter maakt.

    Echt, ben alle opties afgegaan, want je kan me gerust een soort psychiatrische hypochonder noemen. Toen ik op de sociale academie zat kregen we colleges over al die ziektebeelden en herkende me in werkelijk allemaal.

   • Er zijn veel autismeverwante vormen.
    De meeste kinderen belanden op ander onderwijs dan regulier.
    Het is ook ‘vreemd’ dat iemand de eenvoudige dingen niet kan, maar wel op bepaalde gebieden ‘savant’ is.
    Dat is lastig te begrijpen dat naast elkaar te leggen.
    Ik vermoed dat merendeel daardoor ook als ‘moeilijk opvoedbaar’ verkeerd terecht komt.
    Vastloopt.

    Opmerkelijk is wel dat ze een bepaalde kinderlijke eigenschappen behouden.
    Nieuwe dingen blijven onderzoeken, vrienden die veel ouder of jonger zijn.
    Ineens besluiten om zomaar een wereldreis te maken.
    Te schitteren in afwezigheid bij hun eigen feest.

    Ik heb de laatste jaren al best el veel kinderen tussen de 15 en 23 naar de kloten zien gaan.
    Ik ben al blij dat er in mijn jeugd geen internet was, eigenlijk.
    Ook al is het in mijn dagelijks leven verweven.
    Tegenstrijdig dat wel.
    **op zich zou ik de hele wereld wel een jaar internetvrij willen geven**
    * Duikt onder*

   • De complottheorie trilogie van Jeroen lijkt me wel lezenswaardig.
    Ik verwacht ook een bestseller.
    1ste druk gratis, gebonden en gesigneerd.
    Als medeonderzoek journaliste ook een riant tarief.

   • @Don

    Die hyperfocus wordt ook wel “flow” genoemd en denk niet dat ik die ervaring zou willen missen. Sterker nog, als ik een team aanstuur wil ik dat iedereen die ervaart! Zat net de wiki nog terug te lezen en onder het kopje “Group flow” stond precies wat ik met projectmanagement probeer te doen, waarom ik bezig ben met scrum management en niet met Prince2, of Waterfall:

    Csíkszentmihályi suggests several ways a group can work together so that each individual member achieves flow. The characteristics of such a group include:

    * Creative spatial arrangements: Chairs, pin walls, charts, but no tables; thus work primarily standing and moving
    * Playground design: Charts for information inputs, flow graphs, project summary, craziness (here also craziness has a place), safe place (here all may say what is otherwise only thought), result wall, open topics
    * Parallel, organized working
    * Target group focus
    * Advancement of existing one (prototyping)
    * Increase in efficiency through visualization
    * Using differences among participants as an opportunity, rather than an obstacle

    Als iedereen in de flow zit is het echt heel leuk!

   • @Jeroen: dat herken ik . ik deed ook altijd scrum, en vooral team work als projectmanager. dat prince mocht van mij een schop krijgen 🙂

   • @Jeroen , ik denk dat het niet belangrijk is om te labelen wat je hebt, maar meer hoe je er mee omgaat om je eigen en andermans leven zo aangenaam als mogelijk is te houden.

   • Hoewel ik het belangrijk vind hoe je ermee omgaat, denk ik wel degelijk dat die diagnose me goed geholpen heeft. Psycho educatie is echt belangrijk vind ik, het heeft me geleerd mijn gedrag te herkennen en bij te stellen, zelfacceptatie was ook een puntje en voor mijn omgeving was het ook fijn, die daarvoor nooit enige grip op me konden krijgen en me ineens een stuk aardiger gingen vinden.

   • Niks mis met psycho-educatie, het beste werkt het vlgs. mij als je kijkt naar de symptomen waar je last van hebt in het dagelijks leven en dan ermee om leren gaan.
    Dat kan op diverse manieren zoals jij inmiddels ook al weet.
    Labelen is niet mijn ding omdat er dan gelijk een soort van vooroordeel van de omgeving aan vast komt te zitten wat de dingen lastiger maakt dan nodig is.
    Daar kun je zelf maling aan hebben maar op sommige punten in je leven ben je even afhankelijk en is het knap lastig als het tegen je gebruikt wordt.

    Laat niet onverlet dat ik ook wel eens een oordeel uit over bepaalde types op het net.

   • Ben ik wel met je eens hoor, dat label. Maar ik ben natuurlijk zelfstandig en het is vrij lastig om “tegen” me te gebruiken. Het zal me geen omzet kosten, ben daar niet zo kwetsbaar in als bijvoorbeeld een werknemer en bovendien zijn al mijn opdrachtgevers daarvan op de hoogte. Soms gebruik ik bepaalde ADHD trekjes zelfs strategisch. Heeft een klant bijvoorbeeld een lelijk kutontwerp liggen en dan kom ik er gewoon mee weg om te zeggen: “WAT EEN LELIJK KUTONTWERP 1111!!!!!ONE”.

    Het is ook goed gebalanceerd met mijn compagnon, die juist super relaxed en klantvriendelijk is. En uiteindelijk word ik later altijd bedankt voor mijn (te) eerlijke feedback.

   • Ja, dat zie je aan zo’ n Kat nu ook weer, bellie bellie doen met John v.d. Heuvel die hem rustig te woord staat waarna Kat steeds vaker onderbreekt. Iedere keer proberen toch weer die aansluiting te vinden. Nu dus ook weer met zo’ n columnist. Een beetje onderzoeksjournalast weet toch wel waar een column voor kan staan qua inhoud.
    Eerst wordt de VK met de grond gelijk gemaakt en nu toch weer..een beetje..

 10. Ja, Don
  Het is bij jou vrij lastig in te schatten wat je intentie is.
  Ik kan je wel Spaanse kraag noemen, maar dat ga ik niet doen.
  Snap jij?

  Je hebt de knoflooktherapie al matig afgerond.

  Of wil je weer in de trollentuin?

   • Je hebt een gelukkige hand. Had Saar die maar gehad dan had ze rijk met pokeren kunnen worden.

   • Wanneer de kerels het leren??
    Ze had de broek aan, he!
    Der blauwe engel van het soldatenlied.

   • je bent leuk aan het googlen geweest Don :). En ja, pokeren was niet mijn geld inkomsten, dus ben daar maar snel mee gestopt. Maar wil best een potje met je spelen hoor, win ik toch wel 🙂

   • Hoe lang kan Don hier nog meediscussieren? Ik vind hem geen toegevoegde waarde hebben, behalve in de glasbak. Hij zit te intimideren met persoonlijke gegevens, zit eigenlijk alleen maar te liegen, als iemand iets over zichzelf vertelt probeert hij daar zo smerig mogelijke opmerkingen te maken, in dit draadje wenste hij al een paar keer mede reaguurders dood en een normale discussie is verder toch niet met hem te voeren. Dan gaat hij liegen, draaien, schiet niet zo op met hem.

    Kan dit minderwaardige stuk menselijk puin hier verwijderd worden? Ik vind het in ieder geval welletjes zo.

   • Ik heb in ieder geval niet zo’n zin om me aan zijn vuiligheid bloot te stellen. Zonder hem vind ik het erg leuk, met hem erbij ga ik het een deurtje verder zoeken. Figuren als Don zijn de discussie niet waard. Ben best voor een dialoog met complottertjes, maar als Don iets aantoonde is het wel dat hij daar niet de aangewezen persoon voor is. Daar is hij helaas te kwaadaardig, dom en leugenachtig voor.

    Als hij vandaag niet weg is kan ik niet anders dan jullie veel succes wensen met jullie grote vriend Don.

   • Het is een verkeerd signaal om iemand door te laten gaan met dit soort spelletjes. Er is geen sprake van morele gelijkwaardigheid. Ik ga niet in dat gestoorde programma van Myra zitten omdat je daarmee haar programma valideert, wat verder alleen een platform is voor gestoorde en vaak ook strafbare smeerlapperij. Don laten doorgaan met zijn smerigheid valideert hem dan weer en schept de valse illusie dat hij meningen vertegenwoordigt die gehoord mogen worden. Maar hij is hier helemaal niet voor die dialoog, zijn intenties zijn toch echt destructiever.

   • @jeroen Help me ff . Ik ging als laatste toch vrij normaal in op je adhd. Waarom dan opeens die omslag. Weet je zeker dat het adhd is en je niet bipolair bent gezien je plotselinge omslag.?

   • Je bedoelt dat je zegge en schrijven een normale reactie had? Niet goed genoeg, Don. Bovendien mondde ook dat uit in een litanie aan smerige opmerkingen van je. Kan je niet gewoon terugkruipen onder de steen waar je aandam kwam,pissebed?

   • Als Jeroen bi-polair zou zijn en jij weet het drs.Don, dan zou je niet zo op hem reageren.
    Je weet immers niet wat een manie doet en je weet dus ook niet hoe een manie verloopt.
    Je pretendeert alleen maar van alles, je bent geobsedeerd en nogal narcistisch en manipulatief van karakter.
    Is een zak lolly’ s kopen te duur voor je of zo?

   • @Teigertje Waarom zou ik niet kunnen weten wat een manie doet en hoe die verloopt. Waar haal jij die wijsheid vandaan dat ik dat niet kan weten? Een beetje een vooringenomen, boute uitspraak vind ik dat. Is overigens niet de eerste keer dat me dat bij jou opvalt. Zegt dus veel over jou en niets over mij zo’n uitspraak.

   • Nee, ik lees het goed “vooringenomen”. En dat zeg…….jij?
    Wist je overigens dat de echte Don een narcist was en Sancho zijn onhandige hulpje?
    Die rolverdeling zit bij jou scheef. Noem het rabiës, maar onhandig is hij en ook heel narcistisch. Toch maak je mij wel aan het lachen, het knopje is zo gevonden bij jou.
    Hahahaha

   • Zelfs dat is nep Jeroen, het is een nep-plottert.
    Leest ook de wiki/ Google niet goed, vandaar dat hij wel eens onhandig inhaakt.
    Praktijkervaring is het belangrijkst in een discussie, daar gaat het in ieder geval al mank, zo gaat dat wel vaker bij jokkebrokken.

   • @Teigertje Dank voor je uitleg betreffende Don Quijotte de la Mancha en Sancho Panza. Ik wist niet dat ze echt bestaan hebben. Wil je de waarde van het boek kunnen inschatten moet je je toch echt eens tot lezen zetten Teigertje.

   • Daar kan ik je wel het een en ander over uitleggen, Don. Schreef tijdens mijn studie een lange scriptie over de geschiedenis van de waanzin als culturele gestalte. Sancho is de natuurlijke dwaas, de domkop, terwijl Don Quijotte een kunstmatige dwaas is.

    Maar goed, daar identificeer ik je niet mee. Je bent gewoon afval, dat. Is weer wat anders.

   • @Jeroen Dat is nou jammer. Ik leer zelfs mijn kinderen het woord “kanker” niet te gebruiken als ze scheldwoord. Zijn hele reclamecampagnes aan besteed. Die waren dus helaas aan jou NIET besteed jeroen.

   • Schandalig dat ze iemand als jou niet steriliseerden Don. Maar hoe moet ik je anders noemen? Je bent toch ook een xxxxxxxxxx en een mongool? Waarom zou ik wel iets met tiefus en idioot mogen zeggen, maar niet iets met xxxxxxxx en mongool? Is dat erger dan tiefus?

    Goed. Ik laat het hier even bij, xxxxxxxx.

   • @jeroen op 10.26 schrijf je “Ik vind het prima om de dialoog met complottertjes aan te gaan, maar met zijn gedrag beschadigt hij ook hun zaak.”

    Vind je dit een dialoog met al je schuttingtaal?

   • Er was al geen sprake van een dialoog. Met schuttingtaal hebben we dat tenminste helder en als je de doodverwensingen en ander kudtgedrag van jou hierboven op een rijtje zetten, kan je ook helemaal geen aanspraak meer maken op “common courtesy”.

   • @jeroen Ik was nog op zoek naar een ezel (voor Sancho). Die heb ik nu gevonden. Hahaha.

  • Om Reve te citeren:

   ’Als God zich opnieuw in Levende Stof gevangen geeft, zal hij als ezel terugkeren, hoogstens in staat een paar lettergrepen te formuleren, miskend en verguisd en geranseld, maar ik zal hem begrijpen en meteen met hem naar bed gaan, maar ik doe zwachtels om zijn hoefjes, dat ik niet te veel schrammen krijg als hij spartelt bij het klaarkomen.’

   • Overigens stond de Ezel in het Oude Egypte ook in hoger aanzien dan tegenwoordig. Het wordt daar geïdentificeerd met het stukje “rebel” in de ziel, een aspect van de god Seth.

    BUT in this body which is yours,
    am I the offspring of the Great Donkey IAI,
    An eternal fire will I alight in the Other
    Oh Soul.

    Eerlijk gezegd vind ik de tekst over de ezel een van de allermooiste hiëratische teksten uit het oude Egypte, vertaald door Bika Reed (the rebel in the soul). Ik heb niet vaak gehad dat vertalingen van hiëroglyfen me zo raken, maar die wel.

    Hieratic Papyrus no 3024 at the museum in Berlin

    I spoke to my soul
    I answered to what it said:

    No!
    I can’t carry this
    My soul doesn’t answer
    Indeed, worse than anger is this indifference.

    Don’t go away, my Soul!
    Stay!
    Only with me will you arise

    If I don’t weave you in my body
    as the chord in a net
    you won’t perish by your own mistake
    on the day of judgement.

    They will judge my soul!
    For I have wandered,
    because I did not obey
    and sought death before the Death had come
    throwing itself in the flames
    nourishing the soul.

    Penetrate me
    on that day of judgement!
    Thou shalt arise on the Other Side
    and perform the miracle
    of the Creator
    Thus is his nature:
    He comes forth by
    withdrawing himself
    from his self.

    It is strange, my Soul
    You experience the pain of life
    By denying me death
    before death has appeared!

    Through me you enjoy that which is above:
    Would that be worse?

    Look! Life is nothing
    but the motion of

    Eternal

    Return
    Even trees fall.

    Trample all evil! Soothe my pain!
    Let

    Tahuti

    judge over me: He who holds the balances of the natural Law.

    Khonsu

    will defend me: The Scribe of Truth Above the Law

    Ra

    Will mind my words: He sends
    the Holy bark of Night.

    Isdes

    will pardon me
    in the Court of Law, in which I am.

    Unfortunate me
    Crushed under the weight of my heart
    which he will uplift
    in the Mystical Meeting
    with the

    Lord of changes

    Hidden in my body

    The answer of my Soul:

    What kind of man are you?
    Did you live your life to the end?
    You whine about life as the Lord of Hopes

    I have spoken!
    I don’t take part in it!

    The Nefa already stands
    with one foot above the ground

    If you’re not careful
    All evil will take posession of you
    You will be halted
    Your name will die!

    Only through the living Nefa
    The intellect is able
    To penetrate the heart.

    And can the After-world
    become the Harbour
    of wrestling against the stream.

    Alas, if I could listen to my soul,
    I wouldn’t stand in the way of the Union
    of her heart with me

    Holding hands we would happily enter
    the Afterworld.

    Like he who arose in his Pyramid
    as the Survivor of
    his own Funeral

    BUT in this body which is yours,
    am I the offspring of the Great Donkey IAI,
    An eternal fire will I alight in the Other
    Oh Soul.

    I devour the True Source
    By maintaining the Shadow
    I awake the Other
    Longing for torture.

    Deeper than death I destroy the Shell of the Soul
    So you will never arrive there.

    Be steadfast, my Soul
    Help me in creating
    my Godly Heir.

    He will offer the sacrifice,
    arising from the grave,
    On the day of the Funeral.
    He will establish himself in Eternity

    Consider of this!
    Such a funeral is a sad affair!
    Tears are flowing!
    The lost man is kicked out of his house.
    And thrown on the Hill!
    You will never reach the top
    To watch the Sun rising and setting.
    Even those who worked the granite
    To let the Pyramid exist
    The Virtues of creation,
    The builders, equalling Gods:

    Their scepters fell to dust
    like the Unawakened on the riverbank,
    Lying dead, without an heir;
    The Stream takes them
    The Sun takes them
    Fishes speak to them
    in shallow water.

    Listen to me:
    It’s good for someone to understand
    How to follow the day and conquer
    his despair!

    A man ploughed his land.
    Loaded his harvest in his bark
    and pulled it forth.

    The day of triumph approached,
    He saw the storm coming in the North,
    and guarded his boat.

    But the Sun set!
    In the dark,
    On the lake of the crocodile
    His wife, his children, were prey
    to the crocodiles

    When it was all over,
    And he had his voice back,
    he arrived at the conclusion:

    For her who bears children
    For her her who won’t return as a woman
    from the After World
    I won’t mourn.

    I mourn for her children,
    crushed in the egg,
    who looked in the face of the Double Crocodile,
    before they came to life.

    A man asked for his dinner
    His wife answered: It’s coming right away,
    He walked away in anger.

    And when he finally returned home,
    he was no longer himself.

    His wife said wisely:
    that he in his anger didn’t recognise
    the dry hearts of those
    who expect too much

    I spoke to my Soul,
    answering what she had said:

    Woe me! Disgusting my name!
    Woe me! Worse than the stench of cadavres under the shimmering sky
    of a summer day!

    Woe me! Disgusting my name!
    Woe me! Worse than fish thrown away after it was caught!
    Rotting under a glowing heaven!

    Woe me! Disgusting my name!
    Woe me! Worse than the stench of breeding ducks
    nestling in the rush-land!

    Woe me! Disgusting my name!
    Woe me! More than the smell of fishermen!
    More than the creeks of the swamps
    where they fished!

    Woe me! Disgusting my name!
    Woe me! Worse than the stench of a crocodile!
    Worse than sitting on the muddy banks
    where the crocodiles breed!

    Woe me! Disgusting my name!
    Woe me! Worse than a wife
    telling lies to her husband!

    Woe me! Disgusting my name!
    Woe me! worse than a strong young man
    showing himself weak to his opponent!

    Woe me! Disgusting my name!
    Woe me! It is a circle around the imprisoned defector
    aware of his ending.

    With whom shall I speak today?
    Brothers are evil.
    Friends are not beloved today.

    With whom shall I speak today?
    The hearts are greedy
    Everybody takes posession of his neighbour.

    With whom shall I speak today?
    Softness is being trampled
    Violence rules everything.

    With whom shall I speak today?
    If dishonour isn’t noticed,
    honour is humiliated

    With whom shall I speak today?
    He whose vilainy hurts the decent
    Is applauded by the herd for his crime.

    With whom shall I speak today?
    People are robbers
    Everyone violates the possesions of his neighbour.

    With whom shall I speak today?
    If crime is welcomed as a friend,
    the protesting brother becomes an enemy.

    With whom shall I speak today?
    The past is forgotten
    Good deeds remain unanswered

    With whom shall I speak today?
    The brothers are evil.
    One goes to the barbarian to find justice.

    With whom shall I speak today?
    The faces are disfigured!
    Everybody avoids looking
    at ones ‘brothers

    With whom shall I speak today?
    the hearts are rapacious.
    There is no heart one can trust.

    With whom shall I speak today?
    The just have disappeared!
    The land has been given to injustice.

    With whom shall I speak today?
    There are no friends to be trusted
    You’re thrown in the darkness before you can call!

    With whom shall I speak today?
    I’m laden with sadness
    on having lost Him-Who-Enters-The-Heart.

    With
    Whom
    Shall I
    Speak
    Today?
    For putrefaction roams the Earth:
    It doesn’t end!

    Today is dying for me
    health for the diseases:
    as liberation from slavery.

    Today is dying for me
    The smell of myrrh;
    as shelter on a windy day.

    Today is dying for me
    smelling the lotus;
    as dwelling on the coast of extacy.

    Today is dying for me
    the coming flood
    as returning home from a war.

    Today is dying for me
    the uncovering of heaven;
    as glorification by the Unknown.

    Oh, today is dying for me
    As the desire to return home
    after years of captivity

    Indeed, He Who Lives in Me
    will forgive this crime
    and this perpetrator

    Indeed, He Who Lives in Me
    Will arise in the Holy Bark of Night
    Offering the Highest Sacrifice
    to the Temples.

    Indeed, He Who Lives in Me
    Will not be rejected
    if Ra keeps his word.

    My Soul said to me:

    You hang up your misery
    But that Coat Rack
    is Mine!

    Brother, as long as you burn
    you’re a part of life.

    You say you want Me with you
    in the After World?

    Forget about the after world!

    If you bring your flesh to rest
    and attain the After-world thus,

    In that silence
    I will descend upon you

    Then we will, united,
    from the Abode.

    Because that which is Above
    Is heightened by that
    which is Below
    As is written in the scriptures.
    ————————————-

   • @Rucio “The god Seth was the god of confusion and the spirit of disorder. He is the best known as the god who introduced murder on earth by killing his brother Osiris, the god who represents good.”

    Seth the god of evil=Satan

   • @ Donnyboy.
    Zullen we het hebben over je Spaanse kraag.
    Nu jij sex met dierenlinkjes hier op de site gooit, en extra verwijst naar de plaatjes..
    Denk ik toch dat we het maar moeten hebben over je keuze voor de Spaanse kraag.
    Of ben jij een kopkaas?

    Dat stuk van Reve hoeft ook niet, maar ik begrijp eruit dat de ezel in deze de mens bestijgt?
    Ik las meer Jan Wolkers, eigenlijk.

   • @Feex Was gewoon een link naar een artikel op Wikipedia als reactie idd op de eerdere verwijzing naar Reve door jeroen. Wie zaait zal oogsten….

   • Spaanse kraag past meer in de kringen van jeroen. Daar doen ze er alles (besnijden) aan om het te voorkomen. Waarom vraag ik me dan af. Wat spoken die lui allemaal uit?

   • Seth is ook de derde zoon van Adam en Eva en vervult een nogal essentiële rol in gnostische teksten. Daarnaast zijn er verschillende verschijningen van de egyptische Seth, die allemaal weer hun eigen betekenis hebben. Is overigens een van de oudste godheden uit het oude Egypte en de beschermer van de zonnegod Ra:

    Seth wordt in sommige mythen echter ook beschouwd als de god die Ra elke nacht beschermt tegen de slangendemon Apophis als hij met zijn zonnebark door de onderwereld reist. Deze reis was de verklaring die de Oude Egyptenaren gaven voor het ondergaan en weer opkomen van de zon.

    Zonder Seth was het volgens de Egyptenaren niet eens mogelijk dat de zon ’s ochtends weer opkwam.

 11. Rabiës is al uigestorven meen ik.
  Ik meende dat het meer te maken had met broodfokken dat de honden nu minder op honden lijken.
  Je hebt nu papieren nodig om ze in te delen als ‘hond.
  Bastaardhonden blijven mijn voorkeur houden.

  • Nopez, alive and kicking, rabiës.

   http://www.vwa.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/2020781/hond-met-hondsdolheid-aangetoond-in-amsterdam

   De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op woensdagavond 15 februari, bij een hond in Amsterdam hondsdolheid vastgesteld. Het hondje van 8,5 week oud, is inmiddels geëuthanaseerd. De GGD Amsterdam is diezelfde avond gestart met contactonderzoek. Inmiddels heeft zij alle mensen (circa 50 personen) die in contact zijn geweest met de hond opgespoord en gevaccineerd om te voorkomen dat ook zij ziek worden. De NVWA spoort dieren op die in contact zijn geweest met dit hondje. Het gaat niet alleen om honden, ook andere dieren kunnen besmet zijn. De NVWA heeft inmiddels 2 katten en 1 hond opgespoord die in contact zijn geweest met het hondje.

   • Dat is van Feb vorig jaar.
    Import uit Marokko.
    Jammer dat men niet de eigen Asiel in de regio aandoet.
    Ik snap het wel, vakantie, jonge pup dat je naloopt.
    Maar Rabiës kan dus eigenlijk zo weer uitbreken…

 12. Zit ik tijdens mijn lunch eventjes de comments te lezen zie ik dat het weer een puinhoop is met verwensingen en ellende. Ik werk te hard om de kleuterjuf uit te hangen en ben het eigenlijk wel zat met dat gedoe. Dus wat moeten we doen? Comments uitschakelen? Blog opheffen? Bannen? Dit was altijd gezellig hier met wat vinesse en flair. Dit is nu de Jeroen en Don show. Ik ben het beu. Zeg het maar.

  • Ik geef mezelf wel een ban swap, vind het niet acceptabel dat je hier de “don en jeroen show” van maakt. Je moet don gewoon een ban geven en dan is er niets aan de hand.

   • Daar neig ik inderdaad naar omdat ondanks dat ik persoonlijk wel kan lachen om Don hij toch stelselmatig loopt te zieken. Neemt niet weg dat jij er ook telkens op in gaat. Ik bespreek het straks wel even met Xaar maar ik ben dat geruzie beu.

    @Don ik zou er op rekenen dat je een ban krijgt, niet omdat ik dat zo graag wil maar omdat ik toch moet toegeven dat de sfeer er niet beter op wordt. Dit was altijd gewoon gezellig ouwehoeren over plottertjes en ditjes en datjes maar het hangt me inmiddels de keel uit. Conclusie voor mij is voordat je kwam was het gezellig zeker ook met Jeroen erbij nu niet meer. Snap je dat? Ik wacht nog op de mening van Xaar.

   • Eerst iemand met de vreselijkste schuttingtaal uitkafferen, vervolgens om een ban vragen omdat je weggeluld word. Ik vind het een goedkope tactiek. Ik heb niet gezondigd met het gebruik van schuttingtaal en de meest verwerpelijke scheldwoorden. Ik heb me voor zover ik het me kan herinneren niet uitgelaten in dat soort vulgaire, aanstootgevende bewoordingen. Het is niet mijn blog dus ik wens Swap veel wijsheid toe in zijn beslissing. .

  • Wat wil je bewijzen met het handhaven van zo’n idioot? dat hij gelijkwaardige opvattingen heeft? dat je niet aan censuur doet? Dat je openstaat voor een dialoog met complottertjes? Vind hem nuttig als huistrol?

   • Het is me wel opgevallen dat Don wel overmatige interesse heeft in het leven van Saar en uitpluizen over het kind van Jeroen.
    Dat is een enge gedachte, door dit soort’ onderzoekers’ wordt je er extra op geattendeerd dat je vooral niets persoonlijks moet zetten op internet.
    Je kunt hem wel een ban geven,Maar juist dat soort figuren laten je wel zien dat niet iedereen goede bedoelingen heeft.
    Don besteedt extreem veel tijd hier en met bedenkelijke bedoelingen.
    Ik heb er geen last van persoonlijk, maar kan me wel voorstellen dat ik het niet prettig zou vinden als hij in mijn nek ging hijgen.

   • Ja, verder vind ik het eigenijk erg gezellig hier….

    even op een rijtje hoor, bedenk je ook dat de kwalificaties van mij hieronder geen moment een reactie waren op iets naars dat ik tegen Don zei:

    Maar zijn eerste reactie op mij in dit draadje was al meteen dat ik een “smerig stuk stront” ben, zijn tweede reactie op me was een verwijzing naar de holocaust vanwege mijn Joodse afkomst, zijn derde reactie dat ik een “gevaarlijk mens” ben, daarna maakte hij me voor “ziek en gevaarlijk” uit, daarna moest ik van hem “bewijzen” dat myra me in haar show uitnodigde, dan gaat hij nog even wat sneaky verwijzingen naar de persoonlijke levens van swap en xara doen die natuurlijk bedoeld werden om te intimideren, ik zag nog een stuk of twee doodsverwensingen voorbijkomen, het schiet allemaal niet op. Snap ook niet wat daar aan te lachen is, want Don is tot overmaat van ramp ook nog eens volkomen humorloos.

    Dan doe je niet mee aan een forum, maar is het toch echt een doelbewuste poging om dat forum kapodtstuk te maken. Daar maakte onze lieve heer (het ezeltje) dus bans voor.

 13. @Feex Wat Saar betreft heb ik behalve het pokeren niets verteld wat ze niet zelf al op dit blog of op Barracuda had gezegd. Zo vertelde ze dat ze in Groningen woonde en er in de straat achter haar een bepaald misdrijf had plaatsgevonden. Ik ben redelijk bekend in Groningen. Ben oorspronkelijk een Grunninger niet waar. Haar echte naam was via email met WD op straat komen te liggen schreef ze zelf. Ze reageert ook nog eens onder eigen naam op Barra. Sorry dat ik dit alles heb onthouden. Een zeer ernstig vergrijp begrijp ik uit jouw woorden, dat onthouden van zaken die mensen zelf zeggen/schrijven. In mijn ogen veel ophef om niets. Ik heb toch ook geen problemen met jouw humor zoals over de Spaanse kraag?

   • Dat van Praag heeft Swap ook zelf bekend gemaakt. Volgens mij ben jij aan het intimideren en speel je een heel smerig spelletje om mensen die niet met jou meelullen weg te krijgen van dit blog. Ik weet nog dat je zelfs een ban op Barra kreeg. Dat ze je weer hebben toegelaten begrijp ik niet. Jij bent zo’n persoon die zich niets aantrekt van collateral damage bij het behalen van zijn doelstellingen. Ik kapot dan alles maar kapot lijkt je devies. Je bent een in en in slecht mens jeroen

   • Dat van Praag heeft Swap ook zelf bekend gemaakt.

    Hij bevestigde het en jij maakte het bekend, net als dat pokeren van Xaar. Maar het was natuurlijk wel je bedoeling om te laten merken dat je ze uitzoekt en in principe weet waar hun “huis woont”. Moet je niet doen Don. Is intimiderend.

    Ga nou gewoon eens je reacties op alleen mij in dit draadje af Don. Ik sprak je nog niet eens ergens persoonlijk op aan. Ben je ons en mij in het bijzonder aan het bestrijden omdat we zo gevaarlijk zijn? Is dat je missie in dit forum? Rechtvaardig je zulk soort mismaakt gedrag daarmee? Ben je daarom aan het uitschelden, intimideren en ontregelen?

    Wil je censureren wat hier plaatsvindt, is dat het?

   • @Swap heeft zelf hier op het blog in conversatie met Saar ooit geschreven dat hij in Praag woonde. Ik ken Praag redelijk en weet dat er een Nederlandse gemeenschap woont die bij Philips werken. Dat heb ik dus gevraagd. Meer niet jeroen. Je loopt weer op een misselijkmakende wijze te manipuleren. Ben niet anders van je gewend inmiddels. Jammer dat anderen niet zien hoe slecht jij bent.

   • Maar ja je bent een echte Seth=Satan believer. Seth die Osiris vermoordde maar uiteindelijk wel van Horus verloor mijn vriend. Hou dat in gedachten als je ten onder gaat!

   • @Teigertje Jaaaaa…. ff meehuilen met de wolven? Ik heb het vaker gedaan maar wil je nogmaals complimenteren met je spitsvondigheid. Wat???? Jaaa…. spitsvondigheid.

   • Oh ja jeroen ik ben 33e graad metselaar. Wel heel erg in het geniep hoor. Is allemaal geheim hè. Geloof je me? Nee…. Nou ik geloof ook helemaal NIETS van jouw OTO bullshit verhalen. 11e Graad, laat me niet lachen. Zo instabiel en dan de 11e graad? Maak dat de kat wijs.

   • Ah ja, want het gesprek ging ook over de OTO… Maar even voor alle duidelijkheid. Die elfde graad kreeg ik al in 2000 van Peter Koenig in Zwitserland, die ook wel bekend staat als frater Perka. Hier kan je het charter zien en hij heeft een vrij uitgebreide website. Kan je gewoon verifiëren hoor. Ik zal in het volgende berichtje ook linken naar al zijn charters (bizar lange lijst), dan snap je misschien een beetje hoe dat met overdrachtslijnen werkt.

    Die elfde graad in de OTO kreeg ik dus via de overdrachtslijnen van de OTOA van Bertiaux, de O.A.A. van W. Webb en de Choronzon club en heeft ook een equivalent in de ritus van Memphis-Mizraim (90*). Mijn charter wordt dus door meer dan een traditie gedragen.

    Hilarisch trouwens wat je nou weer over Horus beweert, als je bedenkt dat je het eerst weer fout van me vond dat ik een “aanbidder van Horus” zou zijn. Het zegt ook wat over jou, hoe absoluut je denkt. De een is niet beter dan de andere, ze hebben allebei hun functie. Het Egyptische pantheon bestaat uit wel meer Goden en als iets overduidelijk is, is het wel dat je verder geen flauw benul hebt van Egyptische mythologie.

    Vanzelfsprekend voel ik persoonlijk de meeste affiniteit met Tahuti. Los van het feit dat ik atheist ben dan, maar dat terzijde.

   • Dank je wel nog voor het compliment.
    Ondanks alle onzin die je uitkraamt hoop ik voor jou dat er mensen zijn die naar je omkijken, dat verdient iedereen.
    En maak wat van je leven man.

  • ‘Een zeer ernstig vergrijp begrijp ik uit jouw woorden, dat onthouden van zaken die mensen zelf zeggen/schrijven’
   Ik vind het zorgelijk, maar geen zeer ernstig vergrijp, tenzij jij dat er zelf van maakt.
   Jij stelt persoonlijke dingen ter discussie, viel mij op.
   Alsof jij verantwoording eist, daarover.
   Komt op mij vreemd over.
   Maar dat is mijn mening.
   En dat begrijpen uit mijn woorden is mogelijk dan ook niet begrepen door jou.

   • Het kan zijn dat ik jou niet goed begrepen heb. In dat geval mijn excuses. Maar wat is zorgelijk aan dat niet alles het ene oor ingaat en het andere zo weer uit, figuurlijk gezien dan. Kun je me verder uitleggen waar ik gevraagd heb om verantwoording af te leggen? Ik raak anders nog helemaal in de war.

   • De vakantiefoto’s van Jeroen.
    De opvoeding van zijn zoon.
    Insinuaties her en der.
    Woorden zoals ‘JIJ bent, jij denkt,jij doet’ en andere waardeoordelen nergens op gebaseerd, behalve op de eigen gedachten erover.
    En het schelden,dat jij doet,waar viswijven nog een punt aan kunnen zuigen.
    Dat is jammer.
    Maar zelfs je eigen mening lijkt tegenstrijdig met je eigen mening.
    Feedback genoeg?

   • Kun je me verder uitleggen waar ik gevraagd heb om verantwoording af te leggen?

    Dat was eigenlijk wat ik vroeg. Al dat andere is al besproken.

 14. Ach Don.
  Dat jij met persoonlijke info strooit en graag in een dubieus context weergeeft gaf mij de sterke indruk dat je aan het uithoren bent.
  Dat anderen geduldig je te woord staan is eigenlijk erg netjes.
  Lees maar eens terug van de laatste 2 weken, daar heb je mijn hulp niet voor nodig toch?
  😉
  Ik ben gewoon eerlijk in mijn eigen mening, of het nu gewenst is of niet.
  Mocht Jeroen naar mijn mening mij willen bekeren, of graag anderen schofferen zeg ik er ook wat van.

  • Dus jij vond niet dat jeroen aan het schofferen was. Tja we denken duidelijk anders over het woord schofferen. Jouw mening is jouw mening idd. We hebben gelukkig nog allemaal recht op een eigen mening en de gedachtenpolitie kennen we nog niet.

 15. Jawel, ik leek wel een beetje op een (schaam)luis.
  *Trots is om een luis in de pels te zijn.*

Reacties zijn gesloten.