Het Internet

Waar vroeger er een soort van sociale controle was die dorpsgekken de keuze gaf om of met de rug aangekeken te worden of weer in de sociale wereld geaccepteerd te worden is door het internet doorbroken. Die grens, die grens is passé. Je kan zeggen wat je wil maar als jij vroeger in het dorps of buurtcafe kwam met onzinnige verhalen werd je of genegeerd of weggehoond of er een vriendelijk praatje met je gemaakt want. Raar of niet je hoorde er toch bij.

Nu. Nu is het anders. Het internet heeft mogelijk gemaakt dat zwakkeren, dorpsgekken, zich in hun wanen gesterkt voelen. En sterker, en erger daar verder in wegzinken.

Vrijheid is goed, mensen moeten kunnen zeggen wat ze willen maar de ethische vraag blijft voor mij. Voor mij althans. Moet dat dan ook als ze zichzelf de vernietiging in werken. ‘@Ziva’ zei het ooit vrij pakkend over de BvdB. Ja het is om te honen soms, maar het is nog veel meer heel erg zielig.

Stelling.

Moeten complotgekkies soms tegen zichzelf beschermd worden?

22 thoughts on “Het Internet

 1. Ik denk dat het moeilijk is om ze van internet weg te houden.
  En daarbij schijn je vanuit tbs en geestelijke zorginstellingen ook mogelijkheden te hebben om op internet te kunnen.
  De croftybom, de haatteksten, satire, smaad of laster.
  Waar trek je de grens tussen ‘humor’ en ‘achterlijkheid’
  Dat is per persoon verschillend.

  Het zou ook bijna saai worden zonder de Aluhoedjesdag?
  Krijgen we dit.

  Religie enzo..

 2. “Stelling.
  Moeten complotgekkies soms tegen zichzelf beschermd worden?”

  Ik draai het liever om: moeten wij beschermd worden tegen complotdenkers?

 3. Heel vroeger ging je op de brandstapel als je anders dacht. Die tijd willen jullie graag terug begrijp ik. Daar komt bij dat de minderheid nu straks de meerderheid kan zijn. Ik zie jullie nu al rennen naar de overkant.

  • Donnyboy
   Staat dat ergens dat ‘wij’ mensen op de brandstapel willen gooien?
   Willen ‘we’ terug naar 400 jaar geleden?
   Ik niet!
   Vul jij tegenwoordig in wat IK denken moet?
   MINDCONTROLE?
   Sjongejonge..
   Beetje invullen wat WIJ denken..
   Gedachtenlezen doe je maar op de kermis..

  • Hypocriet zijn is 1 ding, maar je moet niet overdrijven. Gelijke monniken gelijke kappen. Je praat over dingen waar je totaal geen verstand van hebt, maar edoch wil je toch een punt maken. Maar niet een discussie gewoon jouw punt. Om ‘Godwin’ te kwooten het eindigt altijd ergens in nazi-Duitsland. Gewoon omdat sommige mensen te dom zijn voor zichzelf te denken en gewoon afvuren in slechts 1 richting. Waarom? Omdat dit zo makkelijk is. Gemakszucht. Den duivels oorkussen.

   • Het niet willen onderzoeken van de aantijgingen jegens Demmink getuigt eerder van gemakzucht. Gezien de enorme rookwolken ben ik overtuigt van de schuld van Demmink geraakt en ben dus ook een voorstander van een gedegen en onafhankelijk onderzoek. Die corrupte janboel bij justitie moet eindelijk eens op de schop. Dat gaat ook gebeuren, wacht maar af.

    • Dat klopt dus niet. Joris Demmink is wel degelijk meerdere keren onderzocht. Er is gewoon geen bewijs gevonden. Wel wat rook hier en daar maar geen bewijs, geen vuur. Verder ben ik het wel met je eens, het kan geen kwaad om eens een corruptie onderzoek te doen bij de staan. Want corruptie bestaat, ook in Nederland. Maar goed, dat wil dus niet zeggen dat Joris Demmink een pederast is.

   • Onderzoek? Laat me niet lachen. Laat je lekker bij de neus nemen. Ik heb echter niet het gevoel dat je bij de neus genomen word hoor.

 4. Op de brandstapel omdat je anders dacht? Dacht het NIET.
  Dit zegt Wikipedia:

  De brandstapel werd en wordt in sommige landen, zoals India en Papoea (Papoea en West-Papoea) in Indonesië, gebruikt om een dode te cremeren. Dit gebeurde voor de kerstening ook in Nederland.

  Verder heeft de brandstapel een lange historie als methode tot het voltrekken van de doodstraf voor misdaden als hoogverraad, ketterij en hekserij. Vooral tijdens de Inquisitie zijn veel mensen tot de brandstapel veroordeeld. Tegenwoordig doet deze straf wreed aan, maar in de Middeleeuwen geloofde men dat de veroordeelde zijn ziel van het vagevuur zou kunnen redden door de reinigende werking van de vlammen. Terechtstellingen op deze wijze vonden plaats in het openbaar, deels als (leed)vermaak maar vooral als waarschuwing voor de toeschouwers, opdat zij niet dezelfde misdrijven zouden begaan.

 5. Nou nee, dat zou ervaren kunnen worden als censuur. Iedereen heeft het recht om zijn of haar mening te uiten binnen de grenzen van de wet

  • En uiteraard was zo’n vervolging ook publiekelijk te volgen.
   Life (and dead) op het dorpsplein.
   Nu we toch in het ‘occulte ‘bezig zijn..
   de inspirator van Bram Stoker had steden vol rottende doden hangend en gespietst.
   Het moet wel behoorlijk gestonken hebben.
   Of dat gekerm van de langzame dood om je heen..
   Maar goed…de complotters houden wel van dit soort horror, steken het in een nieuw jasje en herhalen zulk heksenvervolgingen blijkt.


 6. In dit interview zie je rare ogen bij Micha en niet goed weggewerkte duivelshoorn..aan de rechterzijkant.
  Creepy.. heeft hij wel pupillen?
  *Lombroso theorie afstoffen en oppoetsen gaat*
  Zijn achternaam ‘Kat’ komt ook niet uit de lucht vallen.
  *brandstapel verzamelen gaat*
  Jongens….dat wordt een Feestje!!!
  Op kosten van de Elite!

Reacties zijn gesloten.