Respons

In de pen geklommen..

Ik (Xara) ga ook maar eens in de pen klimmen n.a.v. de laatste gebeurtenissen in ‘complotland’ en het stuk van Andre Vergeer.

blog

Ik begin bij het begin.

De zaak Vaatstra was in een fase dat DNA werd afgenomen. Veel mensen werden nieuwsgierig want er waren veel fouten gemaakt in het onderzoek en zou er nu wel een uitkomst zijn? Zou er een oplossing komen?

Ook Peter R. de Vries had veel uitzendingen aan deze case besteed. Ik moet eerijkheidshalve zeggen dat ik het nooit echt heel actief gevolgd heb, had toen een baan, te druk.

Ik kwam in mijn zucht naar informatie op wat interessante sites, b.v. van de heer Dankbaar en Klokkenluideronline en later Boublog. Maar wat ik daar las klopte niet met de feiten. Dus ik ging in al mijn positiviteit daar op reageren. Dat werd me niet in dank genomen en ik weet nog dat ik dat de eerste keer heel raar vond. Ik ben namelijk altijd iemand geweest die niets klakkeloos aannam, en nu werd ik vrijwel direct gebanned omdat ik hun theorieën in twijfel trok? Maar, ik wilde gewoon discussiëren, een mening geven?

Raar! Maar het werd me na een dikke week al duidelijk. Je moet meepraten anders volgt een ban. Maakt niet uit of je beleefd blijft of misschien wat scherper wordt. Nee, je hoort er dan niet meer bij. Je bent binnen een paar dagen een trol, in dienst van AIVD, pedo netwerk.. het hele riedeltje.

De kwestie liet me niet los. Ik wilde ook weten wat met Marianne was gebeurd. Dus toen zocht ik een andere WordPress gebruiker op, genaamd Swapichou. En ik plaatste een bericht https://swapichou.wordpress.com/2012/12/10/hello-world/ op zijn wordpress-pagina.

Ik dacht: ‘hoor ik niets meer van’, maar hij reageerde. En we gingen discussiëren  Hier zijn de berichten nog te vinden, het is heel naïef  We wisten allebei niets van het complotterswereldje, toen nog. (p.s. dat berichtje van Rachid is later geplaatst nadat we hadden gediscussieerd, we moesten een eerste berichtje hebben i.p.v. hello world, dit is je eerste wordpress posting).

Wimp

Daarna sloten meer mensen zich bij ons aan, waren een stuk of 5/6 destijds. We gingen filmpjes en muziek uitwisselen. Gezellig, dat was het.

Maar toen kwam natuurlijk de volgende case. Anass. En Martin Vrijland was al heel voorzichtig zich een baan aan het wringen bij Micha en in het complotterswereldje en wilde ook wel wat verdienen daaraan.

Ik kan me ook nog heel goed herinneren wanneer Vrijland zich ineens ging ontpoppen als Annass deskundige. Toen zag ik de bui al hangen. Nee, dit is niet goed.

Maar ja, wat kun je doen. Niets. Stel, hij kan wel iets betekenen. Nou dat bleek dus een blamage, buiten de donaties en slecht gemaakte filmpjes heeft Martijn niets en dan ook niets kunnen doen. Zijn theorieën over reptielen, lucifer e.d. De moeder had dat ook door en heeft hem buiten spel gezet. Ze wilde gewoon niet meer. Maar daar wilde Martijn niets van weten.

*ik heb hem vaak zien zitten met allerlei tekeningen, spreadsheets aan zijn wanden, sigaretje in de mond en denkende.. ik ben nu detective, ik heb ook nog direct contact met de moeder!*

Het werd inderdaad een blamage.. Tot overmaat van ramp ging hij de moeder bashen, privé gesprekken met haar op internet plaatsen. Tsja, een vriend van Martijn kan wel zeggen dat je dat moet doen uit bescherming, maar om het online te plaatsen is een ander verhaal. Het plaatsen doe je als je in gevaar komt, of voor de rechter moet verschijnen, niet om je gelijk te halen bij een handjevol volgers op je blog of de moeder onderuit te halen.

En het ging maar door en door. Wij wilden Zohra beschermen. We hadden inmiddels contact met de woordvoerster, met ex-en van Martijn en met andere mensen die hem kenden. Het bleek dat Martijn niet zo’n leuk verleden had gehad. Maar goed, dat is ook niet erg. Niemand is perfect denk ik altijd. Hoe zou hij het vinden als dingen in de privé sfeer van hem op internet komen. Zijn dochter hebben we hier trouwens altijd buiten gehouden. Wie zegt dat het niet zo is, mag het aantonen. Wij hebben dat nooit vermeld. Wij hadden daar ook geen belang bij. Wij wilden gewoon dat hij de moeder met rust liet.

Praktisch op het zelfde moment kwam een ander persoon aan het licht: Kate Lans. Die was parallel met ons ook een actie aan het opzetten. Dat werkte ook lucratief. We hoopten dat de mensen zouden inzien dat Martijn geen speurder is, maar gewoon een werkloze die wat geld wil verdienen over het verdriet van een ander en bovenal mensen wilde paaien. Maar de actie van Kate Lans staat volledig buiten onze dingen. Al moet ik zeggen dat ik wel een leuk telefoongesprek heb gehad met Kate, maar dat was al veel later :).

Echter, ineens kwam Martijn met beschuldigingen naar Jeroen en nog iemand van het Ministerie van Justitie. Die werden ineens gelinked aan de site Swapichou. Uhh… En aan Barracuda.. Uhhh.. Daarnaast werd het zoontje van Jeroen ook nog eens bedreigd.

Meneer Vrijland ging toen na een tijdje offline. Wat precies de aanleiding is geweest, weten wij ook niet. Wellicht een getuige die weer met hem in zee ging, of een telefoontje van zijn broer, reclame inkomsten.. Wie zal het zeggen.

Na een dramatisch afscheid kwam hij weer terug op zijn .com domein en ging daar ook nog verkondigen dat hij degene wilde aanklagen die tegen hem smaad en laster heeft gepleegd.

Daar kan ik heel duidelijk over zijn: smaad, laster is nooit gepleegd. Deed Martijn wel. Laster is vuile leugens over iemand vertellen, dat is niet het geval, ten minste niet op Swapichou.

Het spijtige is ook nog dat wij wel (onverwacht) dingen hebben gevonden in de case Anass, ondanks dat wij geen speurders waren in die zaak. De recherche was ons hier zeer erkentelijk voor. Misschien zouden de complotters daar wat meer aan moeten denken. Welk doel dien je? Welk doel dien je echt?

Als Vrijland hier met me over wil babbelen, nodig ik hem uit om mij te mailen (immers hoor en wederhoor), ik ben daar absoluut niet te beroerd voor. Hij reageerde niet op mijn allereerste mailtje maar weet zeker dat hij weet wie ik ben. Hij kan me ook mailen op swapwordpress@gmail.com. Kunnen we babbelen.

137 thoughts on “Respons

 1. Ok dit is dus de verklaring voor jouw opstelling en gedrag. Oorlogsvoering mag als het een door jou bepaald maatschappelijk belang dient. Kun je mij eventueel nog de handelswijze van S.M. mr. Jan Vlug toelichten in de verdediging van Jasper Steringa?? Die verdediging begrijp ik namelijk helemaal niets van als ik mijn gezonde verstand gebruik. Ik sta daarin niet alleen en hoop dan ook via jou daar een verklaring voor te vinden. Misschien dat jij me van mijn tunnelvisie af kunt helpen.

  • Ja, daar kan ik je wel mijn mening over geven. Er is DNA onderzoek gedaan, het bleek een boer te zijn in de omgeving. De complotters gingen helemaal gek, want immers ‘gekke Geke’ (sorry hoor, maar haar verklaringen konden uberhaupt niet kloppen).. hadden gezegd dat Marianne daar niet kon fietsen.

   Nou ze fietste daar wel en ze is daar gewoon door iemand van de fiets gehaald en verkracht, en ja het was een gefrustreerde boer destijds (1999) in Oudwoude.

   Om op jouw antwoord te reageren: een advocaat komt bij de verdachte, hij bekent meteen (hij had trouwens al eerder bekend, maar goed, dat mag niet meegenomen worden). De verdachte weet dat er een 100% match is.. hij weet dat hij het gedaan heeft. Een logische vraag is: goh dat jij mij nog wilt verdedigen.. Ik heb immers een meisje van 16 bruut verkracht en de keel door gesneden.

   Vlug staat vervolgens in de media.. en goed! Mede ook door de complotters, maar ook door andere mensen. Hij heeft toen een keer gedacht, ik ga het ook gewoon vertellen, want anders gaan die theorieën nog tot meer rare dingen op leiden. Mijn client heeft bekend, die wil boeten. Of het verstandig is.. weet niet.

   Maar die complotters willen alles weten toch?? Zag ik laatst niet op zo’n site dat ze wilden weten hoe het lijk van Jeroen Denis eruit zag?? Nou dan ga je het krijgen!!! Ik kan Vlug heel goed voorstellen. Gooi het dan maar in de media, want er moet toch OPENHEID komen. Vlug zei het maar gewoon, ook omdat ik denk dat Jasper gek werd van die complotters na verloop van tijd. Heeft Bou ooit een bezoek gebracht daar of aan zijn zoon.. of al die anderen? Kom op.. Niemand zit op dit soort lui te wachten.

   Zeg eens eerlijk Don, zou jij willen weten hoe de Jeroen Denis zijn zoontjes heeft vermoord, zou jij willen weten hoe hij de hoofdjes bij elkaar heeft gepakt.. en het snoer erom heeft gedraaid.. Kom nou op man!! Sommige fucking dingen hoeven en willen we niet weten.. Behalve de stupid complotters!

  • De inzet was een zo laag mogelijke straf door het monster van Oudwoude te humaniseren. Niet de schuldvraag. Met daderkennis, een bekentenis en een DNA match is die niet relevant meer en met name alleen maar schadelijk dan kan je beter bekennen en hopen op het oordeel doodslag. Maar goed het is bewezen geacht dat het om moord ging, dat hij Marianne gewoon had kunnen laten leven en m.i. terecht. De man heeft een jong meisje van het leven beroofd. En complotgekken hebben het over een lulverhaal uit de derde graad over fietsen dus. Sorry maar zo zwakzinnig kan toch niemand ze bedenken.

   Bekentenis + daderkennis + DNA match = schuldig.

   Het is ronduit schandalig te noemen dat er mensen zijn die nu nog steeds volhouden aan het fietsen gebazel en zelfs nog veel erger. Don. Helaas is de werkelijkheid soms gewoon wat het is onbegrijpelijk. Het is onbegrijpelijk dat een simpele boer zo’n beestachtige moord pleegt maar dat maakt het niet minder waar. Dat sommige mensen dat niet kunnen bevatten is geen reden om er op basis van kul en achterklap van alles bij te verzinnen.

   • Jan Vlug moest gaan voor een zo laag mogelijke straf, ergens is het hem niet gelukt. Want toch 18 jaar. Maar m.i. heeft hij zijn best gedaan voor zijn cliënt. Kon het beter? Ik denk van niet.

   • Drs. Mr. Boudine is ook een klucht zeg…

    ” Juridische vraagjes: Kan Bart Mos zijn aangifte nu nog intrekken? En kan het OM nu nog seponeren?En wat eiste Kat in reconventie? Vervolging wegens het doen van valse aangifte? Steven Brown noemde die aangifte smaad! En daar heeft hij wel gelijk in.”

    Die boerin heeft dus werkelijk van rechtenstudie geen kaas gegeten. Wat een farce, moest ook wel natuurlijk, welke drol noemt haarzelf anders zo. Ongelooflijk.

    • Via de Gekkietracker:

     “Goedemorgen BouWat betreft je juridische vragen raad ik aan deze te stellen aan de advocaat van Micha (Gerard vanhttp://www.drummenvandermeer.nl/ ). Ik wil hun strategie niet voor de voeten lopen. Maar ik kan wel wat algemene dingen zeggen.Bart Mos kan zijn aanvraag niet meer intrekken. Het is een klachtdelict en hij heeft in het begin 10 dagen de tijd gekregen om dat te doen. Maar doe je dat niet dan gaat daarna het circus de weg op en is niet meer van buitenaf te stoppen, doch enkel binnen de procedure…”

     Hihihi hihihi

   • Stel dat ik een klacht intrek,over mishandeling. dan kan de Officier van Justitie alsnog besluiten om te procederen.
    *En dat zonder een titel voor mijn naam*
    Anders zou je ook een alleenstaande in een Coma kunnen trappen..
    Die doet ook geen aangifte mocht die bezwijken.
    Blijft strafbaar, mishandeling.

    Vreemd is wel op blog Steve Brown en GS, dat nu ineens Spong een held is..
    Terwijl het gaat over een arts(elite) die vrouwen koopt (mensenhandel en uitbuiting)en ze vermoord, zonder wroeging, (doofpot)
    Erg raar..

    • GeenStijl is trouwens verworden tot een vergaarbak van PVV stemmers en andere woedende maatschappelijkteleurgestelden. Jammer was vroeger best een leuk blog.

 2. Bekentenis + daderkennis + DNA match = schuldig.

  I rest my case.. ja sorry Don. Je kunt het zoveel gruwelijk willen maken.. Koop een paar goede horror boeken.. Het is gewoon hoe het is. Hoe graag die complotters ook wilden dat Friso/WA/Beatrix/satanisme.. ed erachter wilden zitten.. het is gewoon zo.. Jullie willen het nog zwaarder maken dat het al is, ik vind dit al behoorlijk zwaar.. Maar ik blow ook niet enzo.

  • Die daderkennis daar verschillen we van mening over. Soit. Blowen of andere drugs daar doe ik ook niet aan. Nou ja een biertje af en toe. Friso/WA/Beatrix/satanisme heb je mij niet over gehoord. Jan Vlug heeft gewoon een hele slechte job geleverd. Ik vraag me af waarom. Velen in mijn omgeving vragen zich dat af en ik heb al begrepen dat de zaak Vaatstra een vervolg krijgt. De ellende is dat de familie haar daar niet mee terug krijgt. Het OM/Justitie is imho zwaar incompetent gebleken in de zaak Vaatstra. De redenen kan ik alleen naar gissen. Waren het de aanvankelijke fouten die men niet wilde toegeven of speelde er meer. Ik weet het niet en heb alleen vermoedens gezien het optreden van de verschillende partijen in deze zaak. Over Jeroen Denis kan ik alleen zeggen dat het me spijt voor hem dat het met hem zover heeft moeten komen en dat zijn kinderen daar ook het slachtoffer van zijn geworden. Verder ben ik van mening dat OM/Justitie ook in deze zaak op zijn zwakst gezegd zeer discutabel te werk is gegaan. En nee ik hoef geen lijk te zien, liever niet. Ik vind het al erg genoeg dat de ouders zijn lijk hebben moeten zien. Tenminste dat neem ik aan.

   • Dat gaat in deze niet om een mening, Don. In deze gaat het over zaken die alleen justitie en de dader konden weten. Je mag natuurlijk vinden dat Jasper een te hoge straf heeft gekregen, dat hij vermindert toerekeningsvatbaar zou zijn geweest maar je kan noch ontkennen dat er daderskennis is, noch dat hij bekent heeft, noch dat zijn DNA matchte, sterker nog dat doet zowel hijzelf als niemand in zijn omgeving. Case. Closed.

   • “Jan Vlug heeft gewoon een hele slechte job geleverd. ¨..

    Daar ben het ik dus niet met je eens. Misschien had hij zich niet zo moeten leiden tot de complotters.. maar dat is wel de reden geweest.. Daar geloof ik wel in. Die man kreeg (virtuele) rotte eieren naar zich toe gegooid. Ik kan me heel goed voorstellen dat hij op een moment dacht.. ‘mijn kantoor wordt bedreigd, ik heb een cliënt die heeft bekend, wat kan ik nog meer doen, ze willen meer info, nou dan geef ik die’.

    ‘Kun je je daar ook iets bij voorstellen Don?’

    En natuurlijk, er zijn zoveel fouten gemaakt in de zaak Vaatstra, maar vergeet niet dat er ook een hoop shit tussen zat van ‘zogenaamde’ getuigen.. en het asielzoekerscentrum.. en dwaalsporen voor de recherche. Eigenlijk was het voor hen al duidelijk dat het gewoon een gestoorde boer was.. from the beginning.. it make sense..

   • Ik heb in zijn zijn verhaal geen daderkennis kunnen ontdekken. Ook zijn mij de verschillende verhoormethodes bekend die in dit land (nog) gehanteerd worden waarmee je een onschuldige verdachte maar zo kunt voorzien van daderkennis en hem/haar een bekentenis kan ontlokken. Ik was een stuk geruster geweest op het oordeel van de rechter als Jan Vlug had verzocht om een contra-expertise van het originele DNA materiaal. Daarbuiten heeft hij verzaakt enkele ontlastende getuigen op te roepen. Waarom????? Dat is de grote vraag voor mij.

  • @Don: sorry.. hij heeft toch echt wel bekend.. DNA is gevonden, alsmede wapen. En het spijt me.. ik weet dat je andere theorieën wilt aanhangen.. maar het is gewoon niet zo. Ik heb ook zijn zoon op mijn social media.. nee.. het is echt zo. Sorry..

   Sommige puzzelstukjes vallen ook in elkaar.. We kunnen het niet spannender maken dan jij wilt, dan moet je echt je heil ergens anders gaan zoeken. Het is echt zo.. en de gebeurtenis is al gruwelijk genoeg.

    • Welk herzieningsverzoek? En van wie dan? André Vergeer? Wim Dankbaar? Micha ‘de Zotte’ Kat? Boudine ‘de Boeretrien die altijd maar moe is lieve mensen’?

     Kom op Don, complotten bestaan dat is zeker waar, er zijn grootschalige complotten maar van een walgelijke moord of of tragische zelfmoord hoef je toch echt geen complot te maken, sterker nog, er is daar geen enkele aanleiding (meer) toe.

     Anass daar zal nog wel een staartje aankomen er moet een directe of indirecte aanleiding voor zelfdoding zijn geweest
     Marianne = opgelost
     Jeroen Denis ook daar zal nog wel wat bagger naar boven komen, maar wederom een PERSOONLIJK drama waar totaal malloten zich gewoon niet mee bezig dienen te houden.
     Etc.

     Als je totaal niet weet waar je als ‘complotgekkie’ over praat, hou dan toch gewoon je mond dicht. Geen van de genoemde *hoest* klokkenluiders heeft een relevante opleiding, kennis van zaken noch ervaring met dit soort dingen. Het zijn verschrikkelijke amateurs en faalhazen en daarnaast vaak ook nog lasteraars, bedreigers, stalkers e.d.

     *iets met schoenmaker en leest mompelt*

   • Overigens adviseer ik je om ipv met de zoon het gesprek eens aan te gaan met de vader.

    • Is dat nodig dan als boertje Jasper huilend bekent en zegt ergens blij te zijn dat het nu eindelijk over is? Is dat nodig dan als boertje Jasper gewoon daderkennis heeft (daderkennis is dus iets wat alleen justitie weet en de dader)

   • @Swap Ik was niet bij de bekentenis Of hij huilde en zo is mij niet bekend. Ik baseer me op de stukken welke in de rechtszaak zijn ingebracht door OvJ. Daar blijkt geen daderkennis uit.

    • OK, dat is wel een boude stelling, dus vertel wat duidde in jouw ogen juist niet op daderkennis.

     Voorbeeldje van mij dat juist zegt dat hij wel daderkennis heeft.

     OvJ: ‘En toen sneed u haar de keel door?’
     Jasper S.: ‘Ja, drie keer’

     Drie keer, dat wist dus alleen de dader.

   • @swap Ik merk dat je niet ter zitting was. Die 3 keer werd hem min of meer in de mond gelegd en dat was de enige zogenaamde daderkennis. Volstrekt onbetrouwbaar in mijn ogen. Verder spreekt tegen dat er geen bloed op de pd is gevonden.

    • Beste Don, het lijkt mij duidelijk dat jij ook niet ter zitting was. Als je dat wel was, of ook maar iets van advocatuur zou weten dan zou je weten dat als een OvJ iemand dingen in de mond legt dat dit niet te accepteren valt. Vlug zal als advocaat levenslang geschorst worden en verworpen door zijn collega’s als hij dat toe zou staan. Verder als het hart gestopt is, is er inderdaad weinig tot amper bloed omdat het bloed niet meer in circulatie is.

     Maar goed we kunnen rondjes blijven draaien. Je hebt hier klaarblijkelijk totaal geen kaas van gegeten en dus is verdere discussie doelloos.

     Wil je dit wel dan stel ik het volgende voor:

     Jij denkt dat Jasper onschuldig is en wil dat oprakelen, doe dat. Even goede vrienden maar bezoek Jasper dan eerst eens en vraag hem of hij wel of niet wil dat JIJ voor hem in de bres springt. Mijn gokje is dat hij zijn straf wil uitzitten, boeten doen voor hetgeen dat hij gedaan heeft en met name oppakken wat er over is van zijn leven. Doe je dat niet dan blijft er niets anders over dan het herkauwen van dezelfde nonsense die de complotgekkies al maar weer herkauwen tot je de tussen de bomen het bos niet meer ziet staan o.i.d.

     Kortom….

     Maak maar hard dat het niet zo is en dan hebben wij (jij, ik en heel Nederland discussievoer) tot die tijd is het duidelijk. Jasper heeft bekend de dader te zijn, heeft daderkennis en zijn DNA kwam overeen met wat er gevonden is op het stoffelijk overschot van Marianne. Het enige argument van de complotters is ‘Geke zag wat en dus iets met fietsen en dus kan het niet zo gegaan zijn’ terwijl de recherche al lang wist dat Geke kul sprak, en alle verdere insinuaties schandalig zijn.

     Filmpje gezien van Omrop Fryslan met de familie Vaatstra en hoe vreselijk blij ze waren met het volk wat hun lasterde? Zoek dat eens op en kijk daar eens aandachtig naar.

     Verdere discussie lijkt me onnodig en een ‘waste of time’ we zijn het niet eens, dat kan, dat mag en is prima.

   • Je hebt gelijk. We worden het hier niet over eens. Was overigens wel op de zitting en gezien mijn eens gevolgde studie ga ik er voor het gemak even van uit enige kennis van het strafrecht te hebben opgedaan.

   • swapichou zegt:
    mei 27, 2013 om 20:57

    “Voorbeeldje van mij dat juist zegt dat hij wel daderkennis heeft.

    OvJ: ‘En toen sneed u haar de keel door?’
    Jasper S.: ‘Ja, drie keer’”

    Had het OM ook nog het moordwapen om als bewijs te overleggen, die Jasper S. jarenlang als trofee bij zich droeg? Zal wel niet, een bekentenis en een 100% DNA match in een periode waarin het NFI 1700 blunders begaat, is voor swapichou geen enkele belemmering om aan de schuld van Jasper S. te twijfelen. Het feit dat tegen Wim Dankbaar (ondanks meerdere oproepen van Wim Dankbaar zelf) nog steeds geen aanklacht is overlegd inzake Jano H., doet bij swapichou geen enkel vraag oproepen, laat staan dat er belletjes gaan rinkelen.

    “Drie keer, dat wist dus alleen de dader.”

    Nee hoor, ook het NFI (als zij hun werk goed hebben gedaan, in een periode waar 1700 blunders zijn begaan en waar inzage in het autopsierapport werd geweigerd). En het OM wist het natuurlijk ook, maar dat gebruiken wij pas als we de dader hebben. Maar waarschijnlijk was het een grote verrassing voor het OM, dat Jasper S. Marianne 3x de keel heeft doorgesneden.

    Voorbeeldje van mij dat er iets niet klopt in het verhaal van het OM.

    “Marianne leefde nog en ik hoorde haar bloed stromen!”

    Ook dat is daderkennis!

    Maar helaas, dit past niet in het verhaal van het OM en óók niet in het verhaal van swapichou, dus daarom laten wij het maar buiten beschouwing en als wij er vragen over krijgen zeggen wij gewoon dat Jasper zich vergist heeft of ronduit zit te liegen. Want dat doen moordenaars, die blij zijn na 13 jaar van een zware last te zijn verlost. Op het ene moment zijn ze eerlijk en op het andere moment liegen ze. En het is aan het OM en swapichou, wat het best in hun straatje past.

   • swapichou zegt:
    mei 28, 2013 om 00:57

    “Onderbouw dat eens….”

    Oké en hier wil ik gelijk een vraag aan verbinden. Als jij de advocaat van Jasper S. was en je had de kennis van de onderstaande link, had jij dan op dezelfde manier gehandeld als Jan Vlug? M.a.w., jij stelt in een reactie aan Don dat Jan Vlug een contra expertise heeft laten uitvoeren, maar dat is niet het geval geweest. Jan Vlug heeft het NFI-rapport aan een bevriend iemand voorgelegd en die iemand heeft gezegd dat het appeltje eitje was. Nu komt het volgende om de hoek kijken. Waarom heeft Jan Vlug dat gedaan of eigenlijk, waarom heeft hij het niet gedaan? Wist Jan Vlug van onderstaande informatie? Daar had hij van moeten weten, want dat is cruciaal in de verdediging van een cliënt. Waarom heeft hij deze informatie dan niet gebruikt? Was er misschien niet voldoende DNA-materiaal voorhanden of kon het DNA-materiaal gewoonweg niet gebruikt worden omdat het besmet was?

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/2901370/2011/09/10/Honderden-fouten-bij-DNA-onderzoek-door-Forensisch-Instituut.dhtml

    • Joop appels en peren. Je draait door. Als Jasper zou ontkennen, geen daderkennis had, dan, dan zou je een punt hebben. Natuurlijk worden er ernstige fouten gemaakt, het is mensenwerk, en mensen maken fouten, soms door stommiteit soms door ego, soms per ongeluk. Maar we hebben het hier over iemand die heeft bekend, daderkennis heeft, wiens DNA (12 sporen meen ik) op plaats delict is gevonden. Iedereen heeft er een zekere vorm van vrede mee, behalve een ploegje plotters, en als je ze vraagt waarom dan blijven ze je een feitelijk antwoord schuldig. Ik zou zeggen hou je dan tenminste bezig met iets wat werkelijk stinkt. Maar nee, herkauwen en doordraven is het devies. Zonde van tijd en energie, en tijd, tijd … Daar hebben klaarblijkelijk plotters enorm veel van want ze zijn allemaal werkeloos voor zover ik me bewust ben. Werkeloos en met uitkering. Tsja. Hou je dan met iets nuttigs bezig Joop. Doe iets constructiefs want 9/11 ga jij niet oplossen, er is niets wat jij gaat presteren behalve angstiger, wantrouwender, bozer en paranoider worden.

     Jouw keuze.

     Ik doe liever mee, ik word daar veel gelukkiger van en ik ben oprecht een blij mens.

 3. Wat ik me wel afvraag Don.. Hoe voelt het als je een moordenaar de hand boven het hoofd houdt.. zoals veel complotters doen. Ze denken dat ze iedereen moeten aanvallen..maar ergens weten ze ook wel dat het moordenaars zijn. Hoe voelt dat eigenlijk? Zou je zelf ook weleens willen moorden ofzo? Vraag me dat altijd af..

  • Xara Ik hou geen moordenaar het hand boven het hoofd. Ik ben alleen een voorstander van echte waarheidsvinding. Daar heeft het in de zaak Vaatstra vanaf het begin aan ontbroken. Voor een moordenaar die een meisje op zo’n beestachtige wijze misbruikt en vermoord is imo 18 jaar veel te weinig. Moet je wel de juiste dader veroordelen. Kan zijn dat Jasper Steringa wel de dader is hoor maar ik vind de manier waarop de zaak is afgewikkeld hoogst merkwaardig en zeer onbetrouwbaar over komen. Laten we het houden op een voorlopig gemiste kans van OM/Justitie. We wachten de herkansing af.

   • Nou daar heb je dan gelijk in. De zaak Vaatstra is een opeenstapeling van miscommunicaties, blunders en ellende. Het feit dat het uiteindelijk dus TOCH nog opgelost is, is een zegen aan justitie want er zijn wel eens andere dingen gebeurt. Ik noem een Schiedammerparkmoord, Christel Ambrosius e.d. dat zijn nog veel ergere blunders van justitie. In deze is het dan gewoon voorbij (behalve voor een aantal zotten).

    Daderkennis, bekentenis, DNA match = schuldig. Einde verhaal, einde complot en vooral gerechtigheid voor Marianne.

  • Eerlijk gezegd vond ik het een schande dat ze zo durfden te liegen.
   Vooral die nettie groenewold. Verkochte ziel is dat.

 4. Het O.M had natuurlijk ook kunnen zeggen dat het dna was van degene die opgegraven werd.
  Of dat die Ali in een land zat zonder uitleveringsverdrag of in een buitenlandse bajes..
  Dat zou makkelijk zijn geweest., of einde verhaal,
  Maar goed..Eerlijk gezegd had ik ook niet meer verwacht dat het opgelost wou worden.
  Vond het sneu voor familie Vaatstra, dat er nooit wat uitkwam.
  Persoonlijk vond ik dat aanstekerverhaal opmerkelijk en zou ik geen ‘vrijwillig’ dna af hebben gestaan om mijn onschuld te bewijzen.
  Het werd ook een politieke zaak, miljoenen DNA vergelijkingen, grote Ego’s en ook een ‘merknaam’ in de moordzaken.
  Ik blijf erbij dat Jasper al veel eerder gepakt kon worden..(Rode haren)
  Dan was hij nu vrij en ‘vergeten’.

 5. Herkenbaar verhaal Xara. Ook ik raakte eind vorige jaar bekend met de diverse blogs naar aanleiding van de Vaatstra case. Man, ik wist niet dat er zo’n parallelle wereld bestond…
  Wat een tenenkrommende betogen las ik. Het ging in mijn ogen nergens over. Sommige mensen missen echt een stofje en kunnen niet logisch redeneren. Internet zou voor sommige mensen verboden moeten worden, gewoon voor hun eigen bestwil.

  Dat blog van die Dankbaar (Recht is Krom) heb ik destijds ook regelmatig gelezen (heb daar zelf nooit gepost) en inderdaad, dan werd er eens gereaguurd door een “nieuwe” met een interessante vraag, werd die persoon meteen in de hoek gezet met opmerkingen als “ga je eerst maar eens inlezen in het archief, je snapt er niets van”. Zelf zat die Dankbaar steeds te verkondigen dat ie “containers aan informatie had”.

  Ik weet nog wat ik toen dacht: Dankbaar toch, heb je nu al ruim 10 jaar de tijd om al je info in die Vaatstra case te ordenen, te kwantificeren, te kwalificeren, te labellen, in een matrix te gooien, tijdlijntje te maken etc., kom je niet verder dan te verwijzen naar een onsamenhangend archief van blogs uit de afgelopen jaren……. Man, man, gemiste kans.

  Als ie een echte onderzoeker was, had ie het wetenschappelijk benaderd, had ie om te beginnen alle informatie gegroepeerd in (bijv: hear/sea, feitelijk onderbouwd, mening buitenstaander, tegenstrijdig met andere getuige…. Etc. etc…) Tien jaar de tijd, had iets moois kunnen opleveren, niet? (p.s. eigenlijk dus zoals Peter R de Vries jaren zijn onderzoeken gedaan heeft…… en als Peter R nieuwe informatie heeft, dan schuift hij dat in het bestaande verhaal en als dat betekent dat het verhaal op details aangepast moet worden, dan doet hij dat (voortschrijdend inzicht)).

  Dankbaar heeft geen “last” van voortschrijdend inzicht. Liever blijft hij drammerig bij zijn fietsenverhaal…. Maar ja, Dankbaar is ook geen rechercheur…., een rechercheur heeft na één / twee getuigenverhoren al door dat die Geke peop praat. In dossier staat waarschijnlijk iets als: Getuige Geke, meerdere keren verhoord, steeds een iets ander verhaal, sterk de indruk dat persoon graag belangrijk wordt gevonden (15 min of fame), verklaring wordt op geen enkel punt ondersteund door andere verklaringen, etc. …. Etc…. .

  En zo kun je wel doorgaan met voorbeelden……

  Tja, en die Martin Vrijland…, zielig figuur natuurlijk, zou ie in zijn eigen onzin geloven? Hij heeft zelfs een groupie die met camera op pad gaat om in de buurt van de duiker opzoek te gaan naar een camera…. “nee in deze boom hangt ook geen camera…., hier ook niet…. Waar zou het zijn….?” (waar is de camera bij Cohen- 25 mei 2013) Ongelooflijk, LEES het persbericht van de politie nou eens goed.. “En de politie MOET die beelden dan ook maar openbaar maken want ja, dat deden ze met die andere beelden ook”. Nee, dat hoeft de politie niet.

  Zo, ga weer aan mijn werk, de pauze is voorbij… 😉

  • Netjes gezegd.
   Ik heb Wim ook nooit kunnen betrappen op een link van de officiële versie O.M
   Welke teams er actief waren,met welke bevindingen, etc.
   Die chronologie zag ik nergens terug.
   Ook Bou beantwoorde mijn vraag dat er niets bekend was over ‘het onderzoek van vingerafdrukken op de fiets.’

   In haar versie was er ‘nooit geen onderzoek op vingerafdrukken betreffende fiets uitgevoerd.’.(dus er hadden wel vingerafdrukken op kunnen zitten??)
   Dan nog dat de fietsen bij Geke stonden, ipv Paradiso honderden meters verder.
   Dat ze net ‘toevallig alles ziet en hoort’.
   Ventielen eruit trekt en opstuurt naar Stephanie?
   Het muntje viel bij het lezen van de Panorama? die een half jaar later uitkwam??

   Ik heb net bij Steve Brown gegluurd.
   Spong en Peter R draaien door de wereld.
   Kat die vind dat het schande is dat de ene collega de ander aangeeft.
   Nu ineens moeten ‘beroepsgroepen’ elkaar het hand boven het hoofd houden?
   (Zou zijn eigen advocaat ook moeten doen) 🙂
   Ergens kan ik me niet voorstellen dat ze nooit aan zichzelf, of hun visie twijfelen.
   Een journaliste wordt er neergezet als mediahoer, een agent als een facist, you name it..
   Vergelijkingen met Mengele voor de Vijand, en een heldenstatus voor zichzelf.
   Zonder scheldwoorden in een zin is het niet geloofwaardig?

   • ik denk niet dat Kat ooit aan zichzelf twijfelt, ik denk wel dat Vrijland dat doet. Ik vind zijn stukken nu ook een stuk minder dwingend dan eerder. Hij houdt slag om de arm, dat kun je merken. Ik vind het zo jammer, het zijn stuk voor stuk intelligente mensen met echt wel kwaliteiten, maar ze gebruiken het zo verkeerd (in mijn ogen dan).

  • Mooie uiteenzetting Markiezet.

   Over dat camera filmpje: ik heb daar ook met verbazing naar gekeken. Leek op een gegeven moment bijna een cabaret-voorstelling.. “nee, in deze boom ook geen camera” , “geen camera, geen camera”. Ik zat de hele tijd tenenkrommend te kijken en dacht, rijd eens langs die huizen. De beelden waren ook niet duidelijk, het was niet duidelijk dat het de auto van Jeroen was. Echter, die nacht zijn geen andere auto’s daar gestopt. Politie is daar heel open over geweest. Ik denk dat die camera bij één van die huizen heeft gehangen.

   • Dank je.

    Het verbaast me trouwens dat “ze” nog niet verder gespind hebben op deze beelden. Uit het persbericht van de politie is heel veel te halen. Ik snap uiteraard wel waarom de politie de beelden niet vrij geeft, is niet in het onderzoeksbelang. Bijkomend voordeel is dat nu enkele particulieren in dat buitengebied niet worden lastig gevallen door mafkezen (“mevrouw, mogen we even op uw erf vanaf het kijkpunt van uw camera eigen beelden maken ??”)

    Als je tussen de regels van het persbericht van politie doorleest: De beelden zijn van één of meerdere particulieren uit de buurt. Ik kom niet direct uit de buurt, maar heb ook wel eens navigatieloos toeristisch daar gereden. Landelijk, open gebied met hier en daar grote huizen / boerderijen. Die mensen hebben natuurlijk allemaal camera’s op en rond hun erf hangen. Moeten ze vast van hun verzekering.

    Zo’n camera kan ver reiken in het landelijk gebied, ook in de nacht. We moeten ons vast niet zoveel voorstellen van deze beelden, waarschijnlijk zie je een klein stipje bewegen in beeld, stilstaan en weer verder bewegen.

  • Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad nadat je dit hoogstaand stukje proza met ons hebt willen delen. Weltrusten voor straks en morgen vroeg en gezond weer op. Oh je sliep nog…..

   • Is toch een eerlijk stuk Don. Zoals gezegd en met alle respect we hoeven het echt niet eens te zijn. Sterker nog ik moedig je aan contact te zoeken met Jasper. Ik ben benieuwd!

   • @Swap Ik zal je eerlijk vertellen dat ik ook niet weet of Jasper het gedaan heeft of niet. Ik was er niet bij. Ik vind alleen het onderzoek en de rechtszaak die er op volgde zo klungelig dat ook ik ben gaan twijfelen aan het rechtssysteem en de oprechtheid in Nederland. Door die ongerustheid zal ik zeker contact proberen te krijgen met Jasper zelf. Ik weet niet hoe dat werkt, heb geen ervaring, maar zal mijn best er voor doen. Vind het best wel moeilijk.

   • Bovendien heb ik me nooit geuit over de zaak Anass en de broertjes Denis. Ik heb wel vraagtekens die alleen door OM/Justitie kunnen worden weggenomen met een betrouwbare uitleg. Mijn vertrouwen in de overheid is al zo’n 25 jaar zoek. Heb teveel gezien denk ik. Was ik maar bouwvakker geworden.

    • Beste Don er is ook helemaal niets mis met gezond wantrouwen en burgerlijke ongehoorzaamheid. Sterker nog dat is de controle op onze rechtsstaat. Niets mis mee om dingen in twijfel te trekken en met argusogen naar sommige ontwikkelingen te kijken en je daar over uit te laten. Maar je kan daarin véél te ver gaan. Dat doen is al niet goed en niet gezond. Dat er dan weer anderen zijn die dat voeden en daar op teren is ronduit slecht, intens slecht. Ik noem een Kat, Bou, en Martijn Alberda. Het draait om hunzelf. Niet om gerechtigheid. Dat stoort mij. Dus niet gezond wantrouwen.

 6. De zaak Vaatstra kan inderdaad een opstapeling van fouten zijn, maar dat wil niet zeggen dat boer Jasper onschuldig is. Als de zaak Vaatstra al een leermoment heeft dan is het dat het gesundes volksempfinden zoveel mogelijk voorkomen moet worden.

  Vrijland en de andere gestoorden kunnen ongestoord hun gang gaan en dat is wel bezwaarlijk. Er is wel duidelijk een verschil tussen vrije meningsuiting en amateur speurdertje spelen. Het is leuk om op tv naar NCIS of andere series te kijken, maar die zijn er alleen maar voor het vermaak en niet de praktijk. Wie naar discovery kijkt zal zien dat er ook reality tv is over echte speurders en dan zie je dat het heel wat minder spannend is dan CSI en dat de afloop niet altijd bevredigend is.

 7. Vrijland & Co hebben teveel Kameleonboeken gelezen.
  http://www.nlfilmdoek.nl/artikelen/filmmuziek/de-schippers-van-de-kameleon-kameleon-2-ronald-schilperoort/
  En ja..
  De moord op Marianne is gepleegd door een ‘buitenlander’
  Friesland is schijnbaar geen Nederland.
  Zelfs de rechtspraak mag in hun eigen taal.
  Wat er besproken is in de rechtszaal weet ik niet, slechts een weergave daarvan.

  Maar goed, de fietsen,gebrek aan Jasper s woorden etc..
  Elkaar plumeau’ s in de reet steken.
  Het is eigenlijk gewoon haantjesgedrag.

 8. Was net even het stukje aan het lezen op de site van onze vriend over de broertjes: http://martinvrijland.com/2013/05/28/de-uitvaart-van-ruben-en-julian/. Een stuk geschreven door een bezoeker op zijn site.

  Klonk eerst best logisch (vraagtekens plaatsen is in mijn ogen logisch) en dan komt er dit:
  “Hoewel dit veel mensen boven de pet gaat, wil ik ook wijzen op de diverse zogenaamde ‘illuminati symbolen’ in deze zaak. Zo gebruikte de moeder van de jongens in het begin van de zoektocht op haar Facebook nog een plaatje dat erg veel weg heeft van een ‘oog in een driehoek’, een zeer bekend illuminati symbool. Ook de zus van de moeder gebruikt op een van haar social-media sites een oogje als avatar (maar wellicht is dat niet geheel ongebruikelijk in de grafische sector?). Ook in de kleding van de vader zien we diverse symboliek: Schoenen van het merk Columbia. Rode onderbroek van het merk g-star (=maçonnieke pentagram met ‘g’ in het midden). Markant punt in de zoektocht vormde de zoekacties rond de piramide van Austerlitz met de 13 meter hoge obelisk. Ook werden de broertjes teruggevonden op uitgerekend de 13e dag. Op twitter was ook vermistnl.nl actief dat als logo ook weer het opvallende illuminaten oogje voert.”

  *diepe zucht*

  Dit geloof je toch niet? En voor wat? Tuurlijk Ministerie wil van bepaalde dingen af en gaan dan 2 onschuldige jongetjes vermoorden.. Oh, wacht, die jongens hebben nooit bestaan?

  Dit vind ik echt erg.

  • huh… overheen gelezen zeker maar ik dacht dat dit Martin zelf was? Lijkt zelfde taalgebruik. En dat gekloot met gele lijnen en teksten in die plaatjes kennen we ook van hem. Is ie nou al zo voorzichtig geworden dat ie zogenaamd anderen dingen laat zeggen die ie zelf vindt?……. Raar figuur (of begin ik nou ook complotterig te worden….. 😉

   • haha..geen idee.. zou best hemzelf kunnen zijn 🙂 *scherp*.. Zou wel een actie van een narcist kunnen zijn, wel mening verkondigen, maar nog niet willen dat mensen dat weten,.

    • Hij let gewoon beter op nu, doet net alsof het niet zijn relaas is maar dat van een bezorgde bezoeker. Ik ben niet de enige die dat opviel.

   • Net het stukje van Disputax gelezen. Daar kan ik niet overheen, mooi goed lopend stukje met “mondsnoerende logica”. Hier is een schrijverstalent aan het werk.

    Nu weet ik zeker dat die Bert Blom Martin V is. Kenmerkend aan het taalgebruik van Martin is zijn belerende onderwijzerstoontje. Hij zal je als lezer wel even aan het handje meenemen door het verhaal met teksten als: “kijkt u maar even mee” “wil ik ook wijzen op”.

    Eigenlijk kan die Martin V helemaal niet slecht schrijven, hij weet er een mooi verhalend betoog van te maken. Ook hij heeft **kuch** talent. ;-). Jammer dat het complete onzin is en helaas, er is blijkbaar een kleine doelgroep die die shit eet en ook nog eens doneert……

   • Al met al heeft hij toch de toon van zijn site milder gemaakt.
    Dus hij pikt toch wel wat op van deze site…
    Beter modereren, (of betere reacties neerzetten.)
    Qua donaties denk ik dat het wel tegenvalt.

    Toch wel knap. gezien zijn directeurschap, dat hij dit er zomaar ff bij doet, en ook zelf als vader een goed voorbeeld weet te presenteren, is hij ook een detective/wetenschapper/politiek bedreven journalist.etc..
    Helden..

 9. *Knoflookteen perst*
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bijgeloof
  Jasper dacht… het is Walpurgisnacht, en zag de moerbeiboom en veranderde in een Weerwolf.
  Het was ook volle maan.
  Toch??
  Zo ook hier.
  Ze hadden de jongens moeten laten liggen vanwege dag 13 vermissing?
  Morgen maar verder?
  Goh..

  *Zoveelste spiegel in stukken slaat om vampieren vanger te maken*
  Iemand nog wat Zilver te doneren??

  • Tsja… Maar zolang we blijven doneren zoekt held Martijn het allemaal tot op het bot uit! De waarheid van Vrijland zal zegevieren, aldus Martijn!

   • Duidelijke verhandeling. Ik stort geen tranen om de verloren illusies van MV, of om hem eventueel aangedaan onrecht. Toch vind ik het – nog steeds – niet aangenaam hoe kinderlijk eenvoudig het is via de MartijnLijn de volledige naam van zijn dochter en van al haar klasgenootjes te achterhalen. Dat volwassenen uit zijn verleden voor ‘the common good’ in de openbaarheid treden is mooi. Dat kind heeft nergens om gevraagd.

    • Voor opmerkingen of verzoeken c.q. klachten over de MartijnLijn moet je bij de auteur zijn op troebelwater.nl.

     For the record. Persoonlijk vind ik het not done om die dochter erin te betrekken.

     Maar zoals gezegd ik kan daar verder niets aan doen dan dat dat al gedaan is.

   • Eens, wij hier hebben daar geen invloed op. Jeroen heeft, zoals ik heb gezien, wel de volledige naam weggeaald, maar voor kritiek daarop moet je bij hem zijn, niet hier.

   • Dat is ook zo. Ik heb zeker bewondering voor de wijze waarop de Vrijlandkwestie is rechtgezet. Wel zag ik een enkele keer meer voorbij komen dan me lief was, maar in het genoemde geval was dat inderdaad niet hier.

   • Het exposen van de naam van dochter en haar klasgenootjes is imo een zieke actie van een ziek persoon. Sorry maar dit wilde ik gewoon kwijt. Jullie geven die Jeroen hier wel een podium voor zijn zieke actie.

   • @ Don.
    Die Avatar van jou is illegaal gejat?
    Dat gaat je geld kosten…om deze te gebruiken zonder rechtmatige toestemming.
    *Jeweettog*
    Waar blijven die mooie foto’s die jij had.
    O.a die van Micha.
    Of ben jij zo’n meelopertje..
    Dat graag interessant doet, maar geen eigen mening heeft, maar wat achter de meute aanhobbelt.

   • Beetje meten met twee maten, Donquihotte. Weet je nog dat in de reactiepanelen van Martijn Alberda mijn zoontje bedreigd en beledigd werd? Zo laag ben ik zeker niet gegaan. Grappig wel, dat je daar verder niets over zegt maar dan wel net gaat doen of je moreel verontwaardigd bent over het noemen van de naam van Martijn’s dochter (waar hij overigens nauwelijks naar omkijkt en geen cent alimentatie voor betaalt).

    Overigens was ik deze keer nog lief voor Martijn. Als dit nog een keertje gebeurt ga ik zeker een heel nieuwe dimensie geven aan het begrip “destructief gedrag op het internet” en ben ik absoluut van plan om alles en iedereen uit zijn omgeving er op de immoreelst denkbare manier in te betrekken.

    Think about it!

   • Dit was mijn “moreel verantwoorde” manier van reageren Donquijotte. Kan je nagaan wat er gebeurt als ik alle moraal laat varen.

    Serieus. Als je aan mijn kind komt heb ik geen moraal of mededogen meer. Dan ben ik alleen nog maar op vernietiging gericht. Ook namens mijn zoontje trouwens, die de commentaren op Martijn Alberda’s site las en eigenlijk al klaarstond met zijn jas aan en de honkbalknuppel in zijn hand. Gelukkig heb ik hem kunnen demonstreren dat je er heus wel voor kan zorgen dat Martijn uit pure ellende zijn eigen ledematen eraf gaat knagen en je echt niets met honkbalknuppels hoeft te doen.

    De mensen uit mijn buurt die hij tegen me mobiliseerde hebben nu overigens ook een probleem. Die hebben het alleen maar aan mij te danken dat ze niet in elkaar gebeukt werden, want dat zijn niet de populairste mensen uit de buurt.

    Dit keer was nog met een hand op mijn arm omdat ik ook wel snap dat complottertjes eigenlijk te dom en zielig zijn om serieus tegenspel te geven, de volgende keer gaat mijn andere arm ook meedoen en ga ik eens vol op het orgel internetten.

    Misschien dat je dan gaat begrijpen wat precies “immoreel” is.

   • Geen luister en kijkgeld?
    Goh…
    Zeker zo’n vader dat belt wanneer hij dronken is, desnoods midden in de nacht,dat dan ineens zijn dochter mist of zo..
    Maar goed.. nu vul ik het zelf in..
    Al kan dat nooit niet goed zijn.
    Wellicht dat met de donatie hij wel genoeg geld heeft om te feesten en beesten en nog overhoud voorzijn dochter.
    Ja kinderen he..dan moet je eigenlijk daar ook bewuste keuze in maken en ervoor kunnen zijn.

   • Pas op Jeroen.. voor je het weet.. dan run je en opvangcentrum voor de slachtoffers van deze groep zuigende internetsekteleden
    Exen, werkgevers, buren familie..name it.
    Komen ze verhaal doen, (niet halen)
    Iets met sterke armen enzo…
    *Alvast bod doet op Oldenkampcrisiscentruminboedel en adviescentrum promoten gaat*

   • Dat zou wat zijn. Ik zou het godver nog kunnen ook, maar ja.. de schoorsteen moet ook roken he… Mijn ouders zijn allebei van oorsprong maatschappelijk werkers en ik zat zelfs nog op de soosjaale academie voor ik naar de uni ging (personeel en arbeid weliswaar). Leek me niets, om zo’n do-gooder florence nightingale te worden, zit ik dalijk met een omweg precies hetzelfde te doen!

    Dat kan nooit de bedoeling zijn.

   • Tja..
    *Subsidieadvocatuur er op naleest*
    ‘Jeroen zegt’…DOEN.
    Jeroen zegt… Poen???
    *Slogan als hype introduceren moet..
    Jeroen Whisky en wurgcontract aanbiedT*

  • Ik heb mijn twijfels bij jouw morele verantwoordelijkheid @Jeroen. Beschouw dit als opbouwende kritiek zodat je misschien nog eens een vriendelijk leuk mens word.

   • Waar slaat dat op Don? Echt? Mijns inziens als een lul op een drumstel. Ik ben echt benieuwd naar jouw doelstellingen, wat je wil bereiken. Je hebt humor, dat is al tof, maar wat wil je bereiken en hoe, of beter ten koste van wat? Ik zie je likken bij Martijn en dan, kom je weer hier. Wat is je doel?

   • Ik probeer aan alle kanten geïnformeerd te blijven. Ik heb dan ook niets tegen deze site maar ook niet tegen MV als hij blunders als bij Anass niet te vaak herhaalt. Daar is hij ook in mijn optiek redelijk zijn doel voorbijgeschoten.

   • En je vergeet dan even maar ‘derhalve’ dat Martijn Jeroen (en zijn zoontje) te kakken zette, dat Martijn persoonlijke opnames van de moeder van Anass op internet zette.. inclusief haar echt emotioneel relaas? Dat vergeet je zomaar? Staat er nog steeds! Zoek maar onder zijn ‘onschuldige’ nieuwe ‘journalistieke’ stukjes.

    Het is meten met twee maten Don, wij hebben inderdaad Alberda ontmaskerd, maar we hebben juist altijd gezorgd dat hij niet met zijn kop en familie hier terecht kwam.

    Dat Jeroen daar andere gedachten over heeft, begrijp ik wel. Zijn zoontje en hijzelf werden aangevallen met totaal incorrecte informatie. Wat Jeroen daar mee doet moet hij zelf weten, hij kan prima zijn eigen mening verkondigen, maar spreek hem daar op aan, niet ons.

   • Ik spreek Jeroen daar ook op aan. Net als op zijn imo onnodig kwetsend taalgebruik. Zoals de benaming “mongool” voor iemand die hem niet aanstaat en die hij dom vind. En ook zijn dreiging ff vol op het orgel te gaan internetten. Die agressie en immoraliteit zie ik echter alleen bij Jeroen hier en op andere site’s. Maar tja dat is mijn bescheiden mening.

   • Mijn morele kader staat in het wetboek van strafrecht omschreven, @donquijotte. Wat jouw persoonlijke moraliteit is interesseert me echt geen hol en als je denkt dat ik een misdrijf beging moet je me maar aanklagen.

    Maar bedankt voor je opbouwende kritiek!

   • Mijn morele kader staat in het wetboek van strafrecht omschreven, @donquijotte. Wat jouw persoonlijke moraliteit is interesseert me echt geen hol en als je denkt dat ik een misdrijf beging moet je me maar aanklagen.

    Maar bedankt voor je opbouwende kritiek!

   • Graag gedaan. Btw Fatsoenlijke omgangsvormen worden heel summier beschreven in het WvS.

  • ik vind Steve nog wel redelijk intelligent over komen, hij houdt ook af en toe het spraakwater af van Micha en geeft hem op zich wel goed advies.

   • Ik ken Steve nog wel uit het Amsterdamse millieu was toen al een behoorlijke loser, nu is het een totaal gefrustreerde faalhaas. Hij wou zo graag bekend worden maar toen bleek dat hij gewoon een loser was en door o.a. Peter ook zo ontmaskerd werd schoot hij door tot complotgek, niet dom maar totaal gestoord. Nee Steve is een eikel, kun je ook wel zien aan zijn huidige schare fans.

   • Berekend overkomen, maar hij grijpt wel in wanneer Micha begint te krijsen en te spugen.
    Micha word rustiger bij hem..
    Beiden zijn goed geschoold en door de wol geverfd.
    Maar goed Sherlock Holmes verhalen zijn mooi te lezen.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Sherlock_Holmes
    Zeg Swap…
    *Aluhoed opzet*
    En met bouwlampen op beide ogen schijnt.
    Vertel!
    Ontblote billen versie graag..

   • ik ben het wel met FeeX eens. Dacht echt een uitzending te horen, met twee ongeleide projectielen, zeker na de foto’s van Steve op Boublog. Maar ik vond hem eigenlijk helemaal niet zo slecht over komen. Veel dingen die hij zei, sneed wel hout. Ik weet dat hij later een opleiding rechten heeft gedaan.. en hij heeft veel ervaring. Ik vond ook dat hij Micha heel goed in toom hield. Niet neerbuigend, maar met goede argumenten.

    Toch vraag ik me wel af met hoeveel whiskey, jointjes ze aan de uitzending beginnen. Je merkte dat zelfs aan Myra, die had op een gegeven moment volgens mij ook door dat de alcohol/drugs redelijk vloeide/stoomde daar.

   • Steve deed toch programma Zware jongens?
    Tot Peter in beeld kwam en Steve werkeloos werd.
    Micha toch ook zoiets met de ‘Pedograaf’
    Conflict werknemer/werkgever..
    Kom op zeg.. Ik ben ook werkeloos..
    Mag af en toe ook me nuttig maken op diverse werkvloeren.
    Vandaar mijn computerverslaving..
    *Iedereen op C.v een proces aandoet vanwege computerverslaving*

    • Yap … Zo gok ik dat Wim bijvoorbeeld gedwongen is uitgekocht door het management van het bedrijf waar hij destijds werkte. Gokje hoor. Maar complotgekkies hebben m.i. één ding gemeen het zijn stuk voor stuk faalhazen en de schuldigen zijn altijd externe factoren, overheid, oud-werkgevers, familie en vooral nooit hunzelf. Ja inderdaad, als ik zo zou denken zou ik ook gek worden. Ik heb ook weleens de dieptes van de put gezien maar ik ben er altijd uit geklommen en neem verantwoordelijkheid voor mijn succes en falen.

  • Ja die Wim neemt zijn verlies dus niet zie ik alweer. Alles is gefabriceerde onzin om zijn gelijk te frustreren, mja laat hem maar zou ik zo zeggen. Mia gaf het al aan, Wim verandert niet. Wim heeft altijd gelijk, aldus Wim himself.

   • duidelijk narcistisch gedrag.. Hij en Martijn zouden bondgenoten kunnen zijn. Echter werkt dat juist niet tussen narcisten 🙂

  • Dat was life bij Myra in haar uitzending.
   Steve was er niet bij, zat in de uitzending en hoorde dit via telefoon.
   Kwam voor hem ‘onverwacht’
   Maar goed Spong hoorde toch bij de tegenpartij?
   *Resetten moet, en Saar mailen moet*

 10. Goh, in de uitzending van Micha en Myra ( Bou) vertelde Micha dat ‘de vader van Jasper zijn twijfels uitte en direct de politie ter waarschuwing aan zijn deur kreeg’.
  Lachen hoor, die uitzending..
  Micha zit trots en giechelend te verkondigen dat zijn rechtszaken nogal in de papieren lopen vanwege ‘de Complotvertoning’
  Echt bizar dat door te komen zonder in proesten uit te barsten.

  Het is gewoon geroddel,veel erger en gemener dan vrouwen doen eigenlijk.
  Als je dat ziet en hoort ga je je toch afvragen of Martin gelijk heeft in zijn’Homoerectusmantheorie’
  *Alukostuum en aluhut op marktplaats punt en al zet*

  • Wat erg is dat hij het dus niet onderbouwd… Die man is ooit eens een redelijk begaafd journalist geweest. Wel roeptoeteren, niet onderbouwen. Kom dan eens met feiten en bewijzen. Een filmpje, email, brief of audioopname. Het is een bewuste actie lijkt haast wel. Gewoon twijfel zaaien en tegen betaling… Maar van wie? De familie Poot?

   • Begint spookachtig te worden.
    Micha ‘Kat’ met zijn ramshoofd.
    Matt’Hoorn’ met zijn Faamnaam.
    Dankbaar met zijn ‘selfmademiljonair’ verveling.
    ‘Vergeer’ die graag vieze plaatjes plakt.
    ‘ Martijn’ Vijand die om een bijdrage vraagt.
    Steve Brown met zijn Wikipedia CV .
    Deze lijst is nog lang niet compleet.
    Maar er zit wel een onderlinge ‘lijn in’

    *Alleen maar knoflook en wijwater op menu zet, zucht*

   • Volgens mij doet hij dat uit vrije wil.
    Kat kent geen schaamte of schuldgevoel.
    Is gewoon blij dat hij anderen op de tenen kan springen, of zo.
    Ik zie hem als een verwend kind dat geniet van het leed dat hij in gang zet.
    Nee ..voor Poot is hij geen reclame.
    Ik zou hem niet willen als huisdier.
    Realiteit uit het oog verloren.

    Ze linken wel veel aan de Dutrouxhorror, maar toch blijven ze bij Paul Marchal uit de buurt.
    Of hij uit de buurt van hun..
    Ongetrouwd, middelbare leeftijd, midlife..de vaste kern ‘kindervrienden’ dat graag over kinderporno praat?
    Sterker nog, de strijd aangaat..desnoods ‘ten koste van hun eigen kinderen’?
    Ja.. Uw kind kan de volgende zijn, is een veelgehoorde kreet.
    Is maar dat je het weet.
    Onze HELDEN??
    Net als dat de maffia ook geld vraagt voor bescherming bij sommige ondernemers tegen hun eigen daden.
    Chantage, dus.
    (Blijkt uit de you tube van Matt hoorn dreigementen.)
    Die Ben die zijn kinderen etaleert als satanische sexobjecten en forums vol schrijft hoe hard hij vecht als vader.
    Ik denk dat de kinderen er nooit vanaf komen van de stempel die hij op hun drukt.
    Ben zelf ziet er niet gezond uit.
    Alsof hij op straat leeft of terminale kanker heeft.
    Ongezond.
    Steve Brown en Matt Hoorn, tja echte kindervrienden??
    Handelaars in alles wat los en vast zit?
    Grote jongens,maar geen mannen..

 11. Dat doneren van Vrijland….dat had hij langer in zijn koker..

  Gevonden bij Argusoog
  Martin Vrijland zegt:
  9 januari 2013 om 16:24
  Oprichting de ‘Stichting tegen Pedofilie’

  Morgen plaatst Argusoog een artikel van mij waarin ik groot onrecht omtrent pedofilie aankaart. Om actief op te kunnen gaan treden tegen dergelijk onrecht in onze maatschappij wil ik u vragen om een bijdrage te leveren. U kunt contact met mij opnemen als u een financiële bijdrage wilt leveren of als u denkt vanuit deze stichting actie te kunnen ondernemen. Enkele tientjes kan al helpen. Omdat ik vorig jaar een BV ben gestart en geen miljoenen bezit vraag ik om uw steun. De eerste kosten zullen slechts rond de vijfhonderd euro liggen.

  Het doel van de stichting is zoeken naar juridische mogelijkheden om instanties als het FWOS aan te pakken. Andere wegen die we kunnen bewandelen zijn het bezoeken van hun congressen en filmopnames maken en bijvoorbeeld kritische vragen stellen. Ook kunnen we protesten organiseren. Hiervoor is budget nodig. Bijvoorbeeld voor een reis naar Wales (m.b.t. boven genoemd congres van 25 jan.) zullen dan kosten moeten worden gemaakt. Wilt u bijdragen, neem dan contact met mij op. Ik zal de stichting transparant opzetten (om maar met het FWOS) te spreken, zodat iedereen die bijdraagt inzicht krijgt in de bestedingen en de activiteiten.

  Het voordeel van het doneren aan een stichting is dat je het als ‘goed doel’ fiscaal aftrekbaar kunt definiëren. Hiervoor moet je wel eerst een goed gekeurd ‘goed doel’ zijn. Ik wil dit gaan bestrijden. Hiervoor moet je worden aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Het bizarre is dat het FWOS zo’n goed gekeurd goed doel is! Alleen al reden genoeg om een tegenbeweging op te zetten en ook zeker te proberen om als ANBI aangemerkt te worden!

  Ik zal kartrekker zijn van deze initiatieven en eventueel geïnteresseerden hierin betrekken en mogelijk zaken delegeren.

  Onderdeel van de activiteiten zou kunnen zijn zaken zoals Josie hier boven omschrijft. Ik wil dit alleen professioneel en tactisch goed doen. Er van uitgaande dat instanties als de AIVD mee kijken en er heel veel krachten in onze maatschappij zijn die niet gebaad zijn bij een tegen reactie. Wat dat betreft zal het een schaakspel op het grote schaakbord zijn.

  Ik hoor graag of u mij hierin actief kunt steunen.

  • in de WW, BV opstarten na een faillissement.. en ook nog om geld vragen. Dit plannetje werkte niet voor hem, maar gelukkig was de maand daarna Anass daar.
   Sic. We hadden hem inderdaad goed door. Wat een gehaaid persoon is het ook.

   • Zullen ze bij het uitgaan van een amber alert al googlen wat er onder die namen en aanverwanten te vinden is op de sociale media?
    De comments op facebookberichten etc en dat brandweerverhaal..
    De getrokken conclusies..
    *argwanend wordt*

    De meesten verdwijningen onder amber alert zijn wel kinderen uit een instelling, of ontvoering ouders.
    De complotters (behalve spammer Ben) vermijden deze kinderen en hun situatie gemakshalve..
    Plekken waar het meisje van Nulde beter af was indien op tijd ingegrepen.
    Of ‘overleeft’ zou kunnen hebben.

   • Het is nog erger geworden….. naast de “doneer-paypal-button” heeft ie nu ook een “sms-doneer-service” Moet je dan niet ook de zogenaamde “gebruikersvoorwaarden” vermelden op je site?
    En nu moet ie natuurlijk niet vergeten om bij zijn aangifte inkomstenbelasting BOX 1: andere inkomsten, aan te vinken dat ie “inkomsten uit overig werk” heeft…. 😉

    Man, hij heeft te veel vrije tijd…, heeft er niet iemand een baan voor hem?

   • @Markiezet: LOL, zie het nu ook. Waarom zouden mensen in godsnaam op zijn site moeten doneren? Voor die copy-paste (plagiaat) stukken van hem?

    Ben benieuwd wat de belastingdienst daar van denkt.. Maar goed, zal niet storm lopen. Met die marginale reaguurders op zijn site zal hij nog wel binnen de mazen van de wet blijven.

    Trouwens, ben ook wel benieuwd wanneer die aangiften een keer komen. *bluf, bluf*.

    • Ohhhhhh Xaar moet wij ook doen eigenlijk! Kunnen wij ook zo’n kekke button op de site zetten? Van de opbrengsten kopen we dan een pak goedkope Euroshopper wijn en een blok Euroshopper kaas die we gezellig ergens naast een vaart in Friesland op gaan peuzelen! Wat denk je?

   • LOL @Swap 🙂 Je bent wel lekker op dreef vandaag, lig de hele dag al in een deuk van jouw comments 🙂
    Lijkt me een prima plan, die cheap Zuid-Afrikaanse wijn is prima te drinken! 🙂

    Hij had dit allang uitgedokterd hè? Vorig jaar al. Ik vond toen al dat hij als een gladde aal in het complotterswereldje kwam. Berekenend..

   • Jammer van dat reisje naar Wales..
    Vraag me af waarom je af zou moeten reizen naar een congres in Wales..
    😉

  • Hier kijk ik liever naar als het om 9/11 gaat. Zijn toch geen domme mensen daar aan de universiteit in Basel. Misschien heb jij de antwoorden op alle openstaande vragen Xara? Ik zou ze graag van je horen.

   • Don: mijn link en post gingen over het complot denken ‘an sich’. De manier hoe die mensen redeneren en zelfs een cartoonfilmpje niet als satire kunnen zien. Het gaat niet inhoudelijk over 9/11, als je snapt wat ik bedoel.

   • Ja dat begrijp ik maar ook bij de anti-complotters lopen minder intelligente exemplaren rond. Waarom elkaar belachelijk maken. Het filmpje an sich is een leuk filmpje als je van deze humor houd.

   • @Xara Ik ken een hele hoop “complotters” die heel fatsoenlijk kunnen redeneren. Bekijk gewoon ff het filmpje onder mijn link. Hier worden zelfs bewijzen geleverd voor het bestaan van zogenaamde complotten.

  • @Don: ik ken het filmpje. Ik zal ook nooit ontkennen dat ik niet twijfel aan 9/11. Niet door de complot-sites, maar een paar jaar geleden door een documentaire. Daar ga ik verder niet op in want daar gaat dit topic niet over.

   De complotters in dit filmpje zijn ook wat andere mensen dan Vrijland “ik wil zoveel mogelijk geld” en Micha Kat “ik wil aandacht!” 🙂

   • Waar ik me meer aan stoor is de desinformatie. Kijk wat er gebeurde nadat Martijn Alberda werd ontmaskerd. Xander Spreekt (http://xanderspreekt.wordpress.com/) schreef zelfs dat iemand van min. van Justitie achter de website Swapichou zat. Als hij verder had gekeken en naar het eerste bericht had gescrolled, had hij geweten dat dat nooit zo kan zijn! Dat bedoel ik.. het zijn nutteloze, zinloze acceptaties wat die complotters doen. En dat is niet erg.. behalve als de familie’s worden belaagd, en dat is vaak gebeurd. Daar sprongen wij in de bres.

Reacties zijn gesloten.