Swapichou gaat in Zomerslaap

Zomer in Swapichou

Swapichou in Zomer

Het waren spannende en leuke dagen laatste paar maanden maar we houden actief bloggen even tot nader order voor gezien.

Swapichou is zeker geen Barracuda, ook geen ditjes en datjes blog zoals Disputax of Mevr. Verschuren-Maes en ook geen ‘eigen visie blog’ zoals die van Azazel of wat voor ander blog dan ook.

Swapichou is een blog dat spontaan is ontstaan door de arrogantie van complotters om mensen met tegenspraak, tegengas of anderzijds andersdenkenden te weren, bannen of als onwetend en onkundig af te doen om hun eigen waanbeelden in stand te houden, en vooral een vrijplaats waar tegenstanders van complotters wel kunnen zeggen wat ze ervan vinden.

Het klopt inderdaad dat Swap een persoon is, maar het blog Swapichou an sich is een genootschap van toevallige passanten die zich rotschrokken toen ze op de ‘Complotters Porno’ sites struikelden. We hebben het dan o.a. Micha Kat (koekkoek), Arend Zeevat (hiatus), Wim Dankbaar (in een soort van hiatus, Wim ruikt geld), Martijn A. (in memoriam)

Maar goed, lang verhaal kort, we stoppen er dus nu even mee, althans totdat de volgende lijkenpikker opduikt die het nodig acht om over de nagedachtenis van een tragedie heen te poepen en / of daar zelfs centen mee probeert binnen te harken. Wanneer dat gebeurt dan zijn we direct weer terug, en hard.

Uiteraard kunt u de complotgek nog altijd terecht in de speeltuin, vaak vergezeld van anti-complotters die het uiteraard niet eens zijn met uw rare denkbeelden. En u de anti-complotter of toevallige passant kunt voor een goed gesprek of een parel van een liedje terecht in het AIVD Stam Café.

Tot de volgende keer wanneer het Complotmonster weer uit de krochten van het internet probeert te kruipen.

Het Swapichou team, zij die er onderdeel van uit maken weten wie we zijn.

187 thoughts on “Swapichou gaat in Zomerslaap

 1. ik moet wel toegeven dat de nieuwe layout van Martijn zijn site best mooi is. Kijk, als hij die kwaliteiten nu inzet om gewoon een baan te vinden en te gaan werken..

  • @Xara

   Dat is gewoon een standaard thema dat hij over zijn wordpress prakte hoor. Is precies vijf minuten werk. Wijdde trouwens nog een stukje aan zijn leugenachtige motieven om weer terug te keren op het internet. Hij dreigt zelf met aangifte. Ik zou zeggen: bring it on!

    • Nuff said

     ‘Loena Tik22 mei 2013 18:09
     Benieuwd hoe lang deze comments overleven…

     slaafNL
     22 mei, 2013 at 17:47
     site Martin Vrijland weer in de lucht…..

     Hoe zit het dan met al die bedreigingen? Zijn kind? Al dat gejank?
     Is er een ‘overeenkomst’ bereikt ofzo?
     Is de bedreiging nu ineens verdwenen?
     Wat een gelul, hoe blind moet je zijn om dat te geloven

     Flikker nou even gauw op;
     Het hele decor van die alternatieve poppenkast komt zometeen ook naar beneden.
     Mensen beginnen door te krijgen wat er gaande is
     Bron

     slaafNL
     22 mei, 2013 at 17:48
     En andre vergeer; schei jij nu ook eens uit met dat walgelijke geslijm van je.
     Bron”

     Via Barra, http://barracudanls.blogspot.cz/2013/05/new-world-disorder.html?showComment=1369238951562#c62694328767418444

  • “Oh boy…”

   Ja, zeg dat! Lichaam van Jeroen Denis vrijgegeven, maar hij was al eerder onder politiebegeleiding begraven. Of wordt hij nu gecremeerd? 🙂

   Zou zomaar kunnen!

   • Dat onder politiebegeleiding begraven..
    Dat is hear/say.
    Zeg het 3x en het is een feit.
    (van Wortel)
    Maar opmerkelijk is dat iemand iets roept, zonder bron en dat toch wel een hele groep het voor waar aanneemt.

    Maar goed.. sommige sites willen de doden ook blijven opgraven, er een complot van maken.
    Deze groep lijkenpikkers schroomt zich niet om te belasteren, bedreigen en te blijven verdraaien.
    Gelukkig zijn er nu minstens 1.4 miljoen mensen daarvan op de hoogte.
    (Cijfers van M/V)
    Als hij nog strenger modereert heeft hij helemaal geen reacties meer..

   • Grafschennis wel, maar lijkschennis (vreemd genoeg niet)
    Nu ben ik van mening dat respect voor de levenden wel belangrijker is dan respect voor de doden. (religieding maar dat terzijde)
    Maar goed… schijnbaar is lijkschennis (zoals sommige sites doen) niet strafbaar..

    • Tsja… http://www.encyclo.nl/begrip/lijkschennis

     Maar goed het is feitelijk ook geen lijkschennis, of grafschennis m.i.

     Het is smaad en laster. Dat is dus wel strafbaar.

     Artikel 273
     Omschrijving

     1. Hij die opzettelijk iemands eer of goeden naam aanrandt door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijk doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de eerste categorie.

     2. Indien dit geschiedt door middel van geschriften of afbeeldingen, verspreid, openlijk ten toon gesteld of aangeslagen, wordt de dader, als schuldig aan smaadschrift, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de eerste categorie.

     3. Noch smaad, noch smaadschrift bestaat voor zover de dader klaarblijkelijk heeft gehandeld in het algemeen belang of tot noodzakelijke verdediging.

     Kat en c.s. zullen zich beroepen op het 3.) algemeen belang, maar omdat wat ze roepen niet waar is, niet te bewijzen valt of pure insinuatie is zal dit door een rechter afgewezen worden. En zijn ze dus inderdaad schuldig aan 2.) Smaadschrift en daar staat een gevangenisstraf op van ten hoogste een jaar. Ik wens Kat dan ook eerdaags enorm veel plezier!

   • Een graf is geen persoon.
    Een plek van een dode, min of meer
    Al ‘heeft’ een lijk wel een identiteit.
    Maar inzake Wassenaar/ Zeist denk ik dat 1 en 2 zeer waarschijnlijk opgaan.

    *Hoopt dat er genoeg juristen zijn die M/V &Co graag pro deo onder de loep nemen*
    NAAMSBEKENDHEID willen maken *Kuch*
    Topic voor P&W?
    Rambam op de donderdagavond?
    En dan niet gefocust op de familie van de doden, maar werkwijze van de ‘zelfbenoemde amateurspeurders’
    Myra mag ook aanschuiven…..Martijn ook..
    Peter r .. dat wordt een kijkcijferkanon!
    Zoiets..hoor en wederhoor.
    *Tv alvast aanzet*

   • FeeX zegt:
    mei 23, 2013 om 11:36

    “Dat is hear/say.”

    Dank je wel Feex! Het is afkomstig van de mainstream media, de bronnen waaraan jij zo’n geloof hecht. 🙂

   • They Knew.
    Ik ben niet religieus ingesteld.
    Dus ga geen dingen beweren ‘Waar ik geloof aan hecht’
    Of anders kom maar met bewijs dat ik’goedgelovig’ ben.
    Ik heb nog geen bron gezien van je ‘stellingen’.
    YOU DON’T KNOW!

 2. Ook wel grappig!

  Op Barra viel iemand Lidy Broersma aan over voorspellende filmpjes uit Hollywood! Op 4 maart 2001 werd de pilot van “The Lone Gunman” gelanceerd, dat was toch echt een Hollywood productie en wat denk je? Ook de Simpsons hebben voorspellende gaven! Xara weet het antwoord of misschien ook niet?.

  • ik weet sowieso niets TheyKnew.. dus ben altijd onschuldig.. ten alle tijden 🙂
   Maar ik ben wel een liefhebber van South Park 🙂

   • john
    23 mei, 2013 at 1:44
    mischa je lult uit je nek!! je beschadigt een hele famillie de vader is nog niet begraven stop met het beschadigen van een famillie in rouw !!!

    Nou nou nou, kritisch geluid op KLOL

   • wat me ook opvalt is dat er veel kritische reacties op de terugkomst van Martijn zijn. Het wordt nog wel wat :). Langzaam maar zeker..

    • Behoorlijk, niet alleen op Martijn, bij KLOL is ook behoorlijk wat protest op Micha’s acties van de laatste dagen.

     Maar dat zal wel snel -edit ban- worden me dunkt!

   • Wat een schitterend antwoord, Jeroentje Zielepoot! Maar het antwoord had natuurlijk moeten zijn, de mainstream media en Hollywood, want daar komt de desbetreffende info vandaan. Helaas voor jou ben ik alleen de messenger, maar het doet mij uiteraard genoegen dat jij het gevestigde establishment als “mongool” bestempeld en dan is het des te vervelender voor jou, als jij je mening daarvan laat afhangen. Het is een soort spiegel, zeg maar!

   • @theyknew.. je mag hier komen maar als je steeds je riedeltje gaat voeren.. ga ik je bannen. Ik accepteer het ook niet dat je onze bezoekers gaat bashen.. dus even pas op de plaats, ajb.

    • Mja niet met je eens Xaar, sorry, komt weinig voor maar dat ik het niet met je eens ben maar als Jeroen iemand voor domme mongool uitmaakt (terecht of onterecht) mag die persoon daar best, mits netjes, op reageren.

     Als bezoekers elkaar voor rotte vis uitmaken moeten we OF consequent zijn en beiden een waarschuwing geven, OF ze de mogelijkheid geven om elkaar, mits netjes, voor rotte vis uit te maken.

     Theyknew is in mijn ogen gewoon netjes. Nou ok, en wat betreft hetzelfde riedeltje, dat valt wel mee in mijn ogen. Het is zijn mening, soit.

     Sorry Xaar niet met je eens.

   • Misschien is je iets ontgaan, maar er was hier een af andere Zielepoot die mij bestempelde als een mongool, terwijl hij zelf tig blogs nodig heeft om twee personen zwart te maken. Vindt je dat niet hilarisch? Ik wel! Het duidt op een geestesziekte die ook wel obsessie genoemd wordt! En een ban, daar lig ik niet wakker van! Dat rijmt ook nog!
    Maar als jij vindt dat ik niet mag reageren op een belediging naar mij toe…be my quest! Dan is niet alleen Jeroentje zielig, dat begrijp je denk ik wel?

   • Mongolen zijn voor mij mensen met het syndroom van Down. Dat jij deze benaming zo gebruikt zegt denk ik veel over het respect wat jij hebt voor andere mensen. Jammer!

   • Als je denkt dat Hollywood films gebeurtenissen voorspellen vind ik “mongool” nog zachtjes uitgedrukt. Is geen normale mening en daar is wat dat betreft helemaal geen plek voor in een publieke discussie. Hebben we psychiaters voor, die luisteren daar graag naar.

   • en wat “mongool” betreft. daarmee bedoel ik een kwaadaardig dom figuur, niet de lieve mensen met het syndroom van Down. Als je in het woordenboek kijkt, zul je zien dat het ook begrepen wordt als grof scheldwoord, zonder dat het verwijst naar de chromosoomafwijking in kwestie, of de bewoners van het land van Down. Theoretisch bekeken kan er dus iemand bestaan die het downsyndroom heeft, mongool is en in Mongolie woont. Zeg maar een Mongolische mongoolmongool.

    Hadden we een paar jaar geleden op Frontaalnaakt nog een discussie over, want het viel best wel op dat geenstijlers de verschrikkelijkste dingen riepen, maar mongool zeggen MAG NIET. Daarover schreef Peter Breedveld:

    Maar er zijn grenzen, zelfs bij de Roze Khmer! Marck Burema, alias Pritt Stift, heeft namelijk een ontzettende hekel aan het scheldwoord ‘mongool’. Wie het woord ‘mongool’ ijdel gebruikt, krijgt een lange, humorloze preek van Burema. Geen idee waarom juist het woord ‘mongool’ zo vreselijk gevoelig ligt (ja ik wéét dat het oorspronkelijk de duiding is voor iemand met het Downsyndroom, maar over ‘idioot’, ‘debiel’ en ‘imbeciel’ doet toch ook niemand moeilijk?), maar hypocriet is het, gezien mensen op GeenStijl worden doodgewenst en uitgescholden voor Varaflikker, trilhomo, neukhomo, heaumau, kuthoer, haatsnol, kudtmocro, zandneger en vult u de lijst hieronder in de reactieruimte zelf maar aan.

    Ik zie dat eigenlijk net zo bij de complottertjes. De raarste dingen roepen, maar oh wee als iemand “mongool” zegt.

   • Idioot en stom zijn termen die vroeger werden gebruikt in de medische wereld.
    Mongolen zijn een bestaand volk.
    Het is welke betekenis je eraan geeft.
    ‘Feeling gay today’ heeft ook niets met homo te maken.
    Maar goed… They knew vult nogal graag dingen in voor een ander.
    They knew wijst op kennis van anderen.dus zegt eigenlijk dat hij zelf na papagaait, of niet zelf kundig is voor kennis
    Komt niet met bronnen en voert de discussie op een aandachtstrekkende vervelende toon.( Maar goed zijn we van de M/V harem gewend.)
    Bij M/V is er geen discussie mogelijk, gezien andersdenkenden niet mogen reageren.
    Als er 1.4 miljoen gluurders zijn, en maar 4 ‘Nick’ op zijn site komen..
    Krijg ik meer het idee van een ‘Darkroom’ dan van een open transparante EERLIJKE
    waarheidsbevinding.
    Ze weten het wel creatief te ‘belichten’ daar bij M/V
    met Profeet Martijn
    Persoonlijk had ik liever een bouwlamp gehad op M/V sekte..

   • Jeroen Hoogeweij zegt:
    mei 24, 2013 om 10:27

    “Als je denkt dat Hollywood films gebeurtenissen voorspellen vind ik “mongool” nog zachtjes uitgedrukt.”

    Zou je hier even naar willen kijken, Zielepoot? Gelanceerd op 4 maart 2001, een halfjaar vóór 9/11! Volgens Bush had niemand kunnen voorspellen dat iemand een vliegtuig een gebouw in zou laten vliegen. Behalve Hollywood dan, want daar zitten scenarioschrijvers.

   • Jeroen Hoogeweij zegt:
    mei 24, 2013 om 16:17

    “Kudtfilmpjes gaarne rectaal inbrengen.”

    Best wel grappig. Als Jeroentje Zielepoot met het tegendeel wordt geconfronteerd, is het ineens een kudtfilmpje die hij graag rectaal ingebracht wil hebben.

   • Het interesseert me gewoon niet, theyknew. Ik weet toch al van tevoren dat het een dom filmpje is waar niets van klopt. Hoef ik het in jouw geval nog niet eens te bekijken. Los daarvan heb ik het een beetje gehad met complottertjes zonder argumenten maar met youtube linkjes. Beargumenteer wat je wil zeggen, kudtfilmpjes tellen niet als argument.

    Je lijkt wel zo’n trieste Jehova met je filmpjes.

 3. rc
  23 mei, 2013 at 14:04
  @ knowtomuch 2 artikelen terug melde Micha al dat de blog van martin weer online was. De 14e eruit en 22e weer online dat is 8 dagen. Ik had tijdens de ophef vd site martin ergens gelezen dat martinvrijland.com net was geregistreerd. Maar het kan 1 vd dieplinks zijn ook. De geloofwaardigheid cq betrouwwaardigheid van martin met dit geintje is gedaald naar nul. En ja ik denk dus ook dat hij met de vernieuwde site bezig was toen ie zat te verkondigen dat hij ermee moest stoppen ivm geestelijk welzijn van zijn kind.
  bron KLOL

  Nou, ze hebben het eindelijk door.. 🙂

 4. Bou schrijft meestal peop.. maar de documentaire die ze heeft geplaatst is echt heel mooi! prachtige documentaire. Had hem al eerder gezien op tv en nu weer gekeken. Ook met iets andere ogen dan toen. Zeker na de gebeurtenissen dit weekend en alle discussies daar om heen (debat gisteren op nederland 2 was ook erg interessant). Heel mooi in beeld gebracht, moest op bepaalde momenten een traantje wegpinken, en zeker iets om heel goed over na te denken.

  • Deed mij ook wel wat.
   De kinderen die daar kwamen hadden een flinke voorgeschiedenis.
   Vroeger.. kwamen er ook kinderen die hun ouders verloren hadden, of uit slechte omstandigheden kwamen.( en in slechte omstandigheden terecht kwamen)
   Zo werd er een meisje geplaatst omdat haar vader, broer en huisvriend ‘vieze dingen deden’
   Onbegrijpelijk dat deze niet ergens ‘geplaatst’ werden, en gewoon thuis mochten blijven wonen.
   Beetje zwak sociale tokkiefamilie (En heeft zich herhaald in de generatie daarna)
   Maar deze instellingen lijken op jeugdgevangenissen intussen.
   Flinke strafblad
   Zetten Rekken Harreveld.
   Ik ken de verhalen van de medewerkers en de daar geplaatsten.
   Ze gaan je niet in de koude kleren zitten.
   Je wordt er niet vrolijk van.
   Ook pleeggezinnen zouden beter gescreend moeten worden.
   Alhoewel een goede pleeggezin goud waard is.
   Er zijn er wel wat bij die het puur doen voor de ‘vergoeding en de status’.
   Opvang van kinderen met een flinke ‘backpack’ is niet makkelijk.
   Degene die verslag deed kwam uit een ‘normaal’ gezin en was ontspoort.
   De anderen al beschadigd in hun jeugd.
   Kinderen hebben veiligheid structuur,vertrouwen en liefde nodig.
   Zo blijkt wel hieruit.

   • Mijn vrouw heeft haar hele jeugd gewenst dat haar ouders dan maar uit elkaar gingen want die vonden mekaar helemaal niet leuk meer en dat viel te merken.

    Maar ik ben enorm blij voor je dat je gelukkig opgroeide!

 5. Opgroeien in een liefdeloze situatie gun je niemand.
  ‘Ik ben voor de kinderen gebleven, anders was ik wel gescheiden’ hoorde ik vorig jaar iemand zeggen die 50 jaar getrouwd was.
  De schuldgevoel werd bij de kinderen neergelegd, terwijl ze toch heel vroeg uitvlogen.
  Bijna 30 jaar ‘geluk’ misgelopen?
  Vond ik nogal hard, vreemd en kil gezegd.
  Ook gezien de partner een heel fijn iemand is.
  Best wel zielig als je je zegeningen niet ken, en onvrede blijft heersen.

  • Ja, inderdaad best triest om haatdragend bij elkaar te blijven voor de kinderen, alsof die dat niet door hebben. Ik denk dat kinderen, mits de ouders respectvol met elkaar omgaan, prima om zo op kunnen groeien. Zo ging het ook in mijn persoonlijke ervaring.

  • Nou ja, waren ze na het uitvliegen van de kinderen ook uit elkaar gegaan, dan zou je deze ‘offer’ wel kunnen waarderen.
   Maar als je daarna nog 25 a 30 jaar de relatie uitzit vanwege ‘de kinderen’ die al snel uitvlogen, is dat een slap excuus voor je eigen onvrede/onkunde.
   Er wordt wel vaak geschermd met kinderen, of als buffer gebruikt.
   Die grens is moeilijk te bepalen waar welzijn kinderen stopt, en eigenbelang begint.
   Maar goed, dat is een andere discussie…

Reacties zijn gesloten.