Door Klimop.

Persoonlijk zit ik niet in het kamp van complotters, ook al ben ik ervan overtuigd dat deze wereld samenhangt van diverse complotten. Ik behoor dus niet tot de groep die totaal niet gelooft in complotten. Beide genoemde groepen beschouw ik als bekrompen.
Ja, de wereld van de ‘conspiracy theory’ ben ik als een groot sinister complot gaan zien, gesteund door vele dubieuze en onfrisse zaken die mij steeds meer zijn gaan opvallen binnen deze (virtuele) subcultuur.
Ooit was ik wel min of meer onderdeel van deze conspiracy theory sekte, totdat ik ben gaan inzien dat ik onderdeel was van een duistere, sektarische beweging vol met ziekmakende materie, halve waarheden en glasharde leugens; een beweging die ook vol bleek te zitten van list, bedrog, agressie, demagogische goeroe’s en geprogrammeerde en geesteszieke volgers. Een (virtuele) subcultuur dat, zo ben ik me op een gegeven moment gaan realiseren, op geen enkele wijze bijdraagt aan een betere wereld. Integendeel, een beweging die mensen nog meer in slaap wiegt en hypnotiseert dan ze ooit waren.

De ‘Conspiracy Porn’ die sites als KLOL faciliteren creeert meer ellende dan dat het oplost, ben ik me op een gegeven moment gaan realiseren.
Zogenoemde Complotters zouden zelf eens wakker moeten worden; uit die conspiracy industry matrix moeten stappen, en dan eerst eens heel eerlijk naar zichzelf gaan kijken…
Martin Vrijland is daar wat mij betreft een goed voorbeeld van, maar ook iemand als Micha Kat, die als een ware demagoog te werk gaat, kan mijns inziens ook heel goed een spiegel gebruiken.

Het draait vaak allemaal om het eigen ego bij zulke goeroe’s van de alternatieve media. Het is business en men hanteert er in feite vaak precies dezelfde m.o. als de door hen zo verafschuwde mainstream media…
Mijn eigen ervaring is dat er is zelfs meer ruimte bij de mainstream media is voor afwijkende geluiden dan bij de alternatieve media.
Andersdenkenden worden sowieso niet op prijs gesteld door de alternatieve complot media en diens meer dan eens paranoide volgers.

De zwart-wit wereld, de waanzin en krankzinnigheid waarin veel gehersenspoelde alternatieve complotter ‘sheeple’ leven is erg tragisch.
Er is meer dan mainstream, maar ook meer dan alternatief.

6 thoughts on “Door Klimop.

 1. @ Klimop, dapper dat je dit met ons hebt willen delen.
  In het verleden heb ik onderzoek gedaan naar sekten, de leiders en hun volgers.
  Een angstaanjagende en roerige tijd met de nodige bedreigingen en chantage-praktijken.

  Na zoveel jaar vind ik het nog steeds moeilijk om er over te praten, een zwarte aangrijpende bladzijde in mijn leven die ik heel graag wil vergeten.
  Gelukkig zijn er nog mensen die tijdig ‘de gemeenschap’ hebben kunnen verlaten, dat doet mij goed, want erin komen is geen probleem maar eruit wel.

 2. Aparte analyse op KLOL:

  “Ria
  15 mei, 2013 at 23:14
  Martin Vrijland heeft veel goede artikelen geschreven, daar over geen twijfel. Echter hoe hij om ging als een olifant in een porseleinen kast (mbt een mishandelde vrouw en een mishandelende man en mishandelende vader) is dom, pijnlijk en meedogenloos. Want hij had zich zelf een doel gesteld, en dat doel werd door de moeder gefrustreerd. Heb twijfels of Martin daar van heeft geleerd. Zohra heeft herinneringen die ik deel en die raak je niet kwijt, gesterkt door de mensen die de mishandelaar steunen. Zij weten niet beter, ze beseffen niets. Mensen met geheimen moeten acteren en dat is hun levenskunst geworden. Een huidig voorbeeld is Jeroen Denis, die zijn ex heeft mishandeld. Wraak is hun doel als ze hun zin niet krijgen. Maar er zullen altijd gekkies (mensen die zich in laten palmen door bedrog en leugens) bestaan die dit soort criminele zieke gevaarlijke engerds met hun masker van goedheid zullen bejubelen en beschermen. Die engerds leven in een waanwereld waar waarheid niet meer bestaat, want die kunnen/willen ze niet aan omdat ze te zwak zijn om ( te trachten) het recht te zetten. Ze willen de waarheid niet erkennen, en zeker niet belijden en hebben dit diep verstopt. Die hebben ze zelf gecreëerd en zijn daardoor gaan lijden aan pseudologia fantastica.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Pseudologia_fantastica

  Ik weet niet wat ik er van moet maken en waarom het er nog staat… Lees ik het verkeerd of staat hier dat complottertjes lijden aan ‘Pseudologia fantastica’ ik weet niet wat jullie denken maar ik zie hier een Kat, en vele anderen – http://nl.wikipedia.org/wiki/Pseudologia_fantastica#Pseudologia

  • Komt door de spiegels?
   Medicijnafbouw?
   Afbraak van hun webstekhangplek?
   Onderlinge vetes?

 3. Goed stuk! De wereld van de “Complt Theory” of de zogenaamde Truthseekers wordt misbruikt door de New Age beweging (Blavatsky, Crowley) zowel als haar Christelijke (Joodse) tegenpool. Beide kanten hebben hun eigen agenda met als enig doel een NWO met hun ideologie als maatstaf. Het internet is volledig bevuild met hun strijd. Voor wie nog een beetje energie en tijd over heeft zijn er ook nog mogelijkheden informatie te verkrijgen via internet welke geen onderdeel is van deze strijd. Mensen als Icke en Alex Jones zijn al lang ontmaskerd als onderdeel van die strijdende partijen. Het maakt niet uit of je het de Jezuiten, vrijmetselaars,het Vaticaan, New age beweging of anders noemt. Ze zijn allemaal uit op macht. Er is echter ook een beweging waar te nemen die uitgaat van de principes van de soevereine mens. Je moet even zoeken en ook daar niet alles geloven maar slechter dan Icke en Jones kan het bijna niet zijn. Micha Kat doe ik hier maar geen uitspraak over. Dat moet ieder maar voor zich bepalen hoe dat in te schalen.

 4. Een geloof betrekken is makkelijk. Je vindt iets, je voelt iets en je hoort ergens bij. Een geloof ter discussie stellen is moeilijk. Je twijfelt aan jezelf, je bent teleurgesteld in jezelf en je voelt je verlaten. En die pijn ga je uit de weg. Niks rationeel, verstandig, humaan wezen. Zelfs in de wetenschap vieren emoties hoogtij.
  Vroeger dacht ik dat intelligente mensen meer rationele macht hadden om hun emoties te controleren. Vergeet het. Ze gebruiken hun capaciteiten om hun emoties juist te volgen. Dus andersom. Geloof is dus een natuurlijke houding voor mensen. Wat gebeurde toen de kerken leegliepen? De gelovigen zochten een andere plek. De politiek. Vandaar dat ik vasthoudende progressieven in Nederland altijd “geseculariseerde godsdienstwaanzinnigen” noem. Dezelfde dweperigheid, onverdraagzaamheid en zelfvoldaanheid als de kerk waar ze zo op neer keken. Emoties en geloof zijn de grootste vriend en de grootste vijand van het dier mens. Master and slave. En het enige wat we hebben om het in toom te houden is onze geest. En dat is moeilijk. Want ook anti- geloof kan geloof worden. Dat werd hier nu en dan op deze site echt beleden. Veel minder extreem weliswaar maar wel alle kenmerken: ons kent ons, een beetje superieur minachtend zijn, niet meer op feiten ingaan. Want dat is essentieel in anti-geloof: feiten. Koester feiten en relativeer je eigen emoties. Gun een ander zijn theorien maar accepteer geen geestelijke terreur. Dan zal alle extreme gelovigheid en complotwaanzinnigheid over een paar duizend jaar een stuk minder zijn. Enne, altijd in gesprek blijven. Dus Swapichou, bedankt voor die laatste mogelijkheid.

Reacties zijn gesloten.