Wat vinden jullie nou van de doofpot van Wassenaar?

Wat mij vooral opvalt nu dat dhr Vrijland achteloos en vooral schaamteloos in zijn honger naar erkening en aandacht allerlei documenten, emails, foto’s en filmpjes op het internet pleurt onder groot gejuich van een geheel nieuwe schare aan lezers is met name dat er een fragiel en onbegrepen jongetje van dertien naar voren schuift. Een jongetje die kennelijk het vreselijk zwaar met zijn leven had, onder toezicht stond van jeugdzorg, psychisch niet helemaal lekker zat, het enorm slecht deed op school en dan daarboven op nog nota bene aan het puberen was. Dat is al sowieso niet fijn maar als alles dan toch al niet lekker zit, je wellicht jezelf al verloren en eenzaam voelt dan ook nog je leraren om extra hulp smeekt voor de voldoendes die je zo hard nodig lijkt te hebben, maar kennelijk als een roepende in de woestijn dan lijkt mij dat er weinig meer hoeft te gebeuren om het op te geven en het in een moment opname zelfs nog te doen ook.

Als ik dus tussen de regels van het gebral van Martin lees, objectief de stukken en ‘feiten’ doorneem dan kom ik dus echt, ondanks enig voorbehoudt tot de conclusie dat het hier echt om zelfmoord moet gaan.

Nu resten er wel wat vragen.

1.) De verwondingen hoe kwam hij daaraan?
2.) Welke ‘aanleiding’ heeft hem ertoe gedreven zo spontaan er een einde aan te maken en zo onprofessioneel. Het moet vreselijke wanhoop en verdriet geweest zijn die laatste momenten.
3.) Vanwaar loopt het onderzoek nog? Ik kan mij alleen voorstellen dat er het vermoeden is dat de aanleiding van de zelfmoord eventueel een misdaad is geweest. In elkaar geslagen? Erger? Verstoten? Ik durf niet te speculeren.

Maar goed… Dat denk ik dus, ik denk zelfmoord maar iets stinkt rond de aanleiding, wat dat is ik weet het niet. Wat denken jullie?

Misschien dat de focus in complotland dan weer helemaal verder kan met chemtrails, het onrecht van Kat, Niburu, Reptielen en andere nonsense. Omdat iedereen toch ergens moet zien dat deze jongen zich sowieso niet lekker voelde, en het enkel nog zaak zou moeten zijn wat hem heeft doen besluiten dat het geen zin meer heeft indien dit een misdrijf was.

Update: (kon niet slapen vanacht) Woensdag 6 februari

16.30 uur: Anass begint aan zijn folderwijk.

18.00 uur: Moeder begint dan al te bellen, Anass neemt telefoon niet op, silent mode, geen zin? Ze maakte zich toen al zorgen, ze wist dat haar kind het heel zwaar had?

18.30 uur: Moeder belt de politie. Ook erg vroeg voor een dertienjarige jongen die een uurtje maximaal te laat is van zijn folderwijk.

18.45 uur: Een getuige zag Anass op 500 meter van de plek waar zijn lichaam werd gevonden. Hij werd belaagd door drie lange blonde jongens, die hem schopten en sloegen. Vandaar de blauwe plekken dus? Misschien de druppel? Ik kan het me ergens voorstellen.

19.30 uur: Een kind zegt dat het Anass levend heeft gezien met een man bij de Katwijkse weg. 3 kwartier later dus, wat is gebeurt? Wie was die man? Was dat zeker Anass?

20.00 uur: De fiets van Anass wordt gevonden, Anass heeft fiets dus op slot gezet, sleuteltje meegenomen, ergens peinsen over zijn leven?

21.00 uur: Anass zet telefoon uit, hij heeft geen zin te praten misschien? Tevens rond het tijdstip van overlijden min of meer een uur of zoiets.

23.45 uur: Anass is nog niet gevonden: Amber Alert! Maar wanneer liepen ze langs de vindplaats te zoeken? Ik meen namelijk dat rigor mortis al was ingetreden, dus dat Anass ongeveer 12 uur dood was toen ze hem vonden. Indien dat <22:00 was is het erg aannemelijk dat Anass nog leefde toen ze hem zochte op die plek, maar ergens anders was. Misschien zelfs zijn zelfmoord aan het overwegen in stilte. Of iets anders, maar het lijkt er toch op dat hij in ieder geval leefde rond 21:00.

Donderdag 7 februari om 10.14 uur in de bosstrook bij de Katwijkseweg in Wassenaar is het lichaam Anass Aouragh gevonden. Ruim 12 uur later dus, want rigor mortis is al ingetreden en verklaart misschien ook waarom ze hem pas s'ochtends vinden. En waarom daar, hij lijkt zelfs die plek gekozen te hebben zodat hij (snel) gevonden zou worden.

Erg luguber, maar ik zie liever dat dan dat gefantaseer elders, of misschien moet ik maar helemaal niet meer kijken.

155 thoughts on “Wat vinden jullie nou van de doofpot van Wassenaar?

 1. Eerst kwamen de ouders met allerlei beschuldigingen, daarna bleek dat Jeugdzorg betrokken was bij de familie en heel snel daarop gingen Katenco zich met de kwestie bezighouden. Toen ik las dat Jeugdzorg bij de familie betrokken was dacht ik “zielig voor dat jongetje” en volg ik de zaak eerlijk gezegd niet meer zo.

 2. IK zie wel dat vader uit naam van de familie sprak, maar vader moeder en zusje worden nergens samen benoemd.
  Vader was al lang uit beeld, had weinig contact, zei hij in een interview.
  Ik weet niet wie er direct of indirect verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn dood.
  Zelfmoord heeft veel impact.

  Het lijkt me dat ze (middels Spong) toch inzage kunnen hebben in het gevoederde onderzoek.
  Was hij inderdaad verkracht dan denk ik niet dat het nu zo stil was rondom deze zaak.
  Maar goed,
  De verwondingen krassen in zijn gezicht, en ik meende op de foto een opgezwollen neus te zien, dat lijkt me wel bij leven gebeurd te zijn.
  In een donker bos lopen lijkt me niet prettig.

  • Voor mij is het feit dat een moeder haar 13 jarige zoon belt om zes uur terwijl hij nog niet eens twee uur weg is, en nog niet eens 30 minuten vermist, al genoeg. Dat zegt mij dat er een pijnlijk moederhart erg bezorgd was over haar zoon en al een poos. Wel vraag ik me af wat er nu precies gebeurt is maar het gaat ons eigenlijk ook allemaal geen reet aan.

   Feitelijk is dit puur een familie aangelegenheid. Ik wilde alleen weten of ik alleen denk dat het een uiterst tragische zelfmoord is waar kereltje Vrijland gewoon willens en wetens vies misbruik van maakt om zijn blog te promoten naar de complottertjes. Of dat er ook onder anti-complotters een redelijke twijfel heerst na aanleiding van recente publicaties van de Martin… ?

   Niets is hem te gek, niets gaat hem te ver, dat is alweer duidelijk.

 3. Ondanks de vele publiciteit kan ik niet opmaken of moeder en zus ook uitgaan van moord.
  Was dat wel zo dan had VrIJlAND/boublog en klol dit wel vermeld.
  Gezien hij zo intens betrokken is.
  Geen stijl heeft er een topic over..in 1 van de reacties stond ook een verhaal dat er geen takken nodig zijn. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/doktertje_spelen_sectierapport.html#comments
  De stam is al goed genoeg, (en ja mijn hangmat kan ook blijven hangen tussen 2 stammen.)
  Interessante theorie, maar goed ik denk dat zusje en moeder zich bewust en verstandig niet uitspreken in de media.


 4. *onlinecursus volgen gaat om te specialiseren in proffesionele toetsenbordkennis*
  Eerste link al gelegd…

 5. Ik heb de zaak niet gevolgd, dus eigenlijk ook geen mening, maar wat mij toch weer verrast is hoe de internetwolven gelijk weer op zo’n zaak duiken. Puur en alleen omdat er een zaadje twijfel wordt gestrooid. Ik geloof gewoon de politie. Ik ken een aantal mensen, rechercheurs of ex-rechercheurs, tikje macho, maar verder keurig hard werkende en oprechte mensen. Veel agenten die moordzaken doen, krijgen na een tijd een zachtere functie aangeboden, omdat het niet in je kouwe kleren gaat zitten. Onder andere de buurtregisseur waar ik mee gewerkt heb (voorheen moordzaken), kon er soms niet van slapen. Uitgaande van wat deze mensen aantreffen soms, mag dat niet verwonderlijk heten.

  Mijn advies, laat de dood van Anass rusten, het is al triest genoeg.

   • Azaria Chamberlain werd ontvoerd en ‘ opgegeten’ door een dingo..
    Ik meen dat haar broer van 4 ook als verdachte werd gezien..

    Maar goed terzijde, ik ben wel nieuwsgierig genoeg te willen weten wat er gebeurd kan zijn bij moord etc.
    De meesten worden opgelost, en de reden voor moord kan ook heel onbenullig zijn.

    Ik neig bij Anass ook meer naar zelfmoord dan vooropgezet duivels plan.
    Dan lijkt ‘ verdwijning’ een betere optie dan ‘ dumpen’ .
    Zeker gezien de vader in het buitenland woont, was ontvoering ook goed/beter ontvangen bij ‘het volk’

    Dus dat Anass selectief en zorgvuldig is uitgekozen heb ik mijn vraagtekens bij.

   • “swapichou zegt:Eens…Behalve dan dat over wolven… Zoals je weet zijn wolven lieve dieren, dit zijn jakhalsen. of hyena’s”

    Ja inderdaad wolven prachtige dieren, ofschoon als ik dan laatst een documenaire zag over hyena’s en het jaar daarvoor over het wel en wee van de jakhals, de jakhalsbabies, gaan ook die vergelijkingen mank.

    Ratten dan wellicht ? Internetratten die op chaotische wijze hun democratische vrijheden misbruiken om diezelfde overheid die hen die vrijheid geeft, aan te vallen en af te doen als Big Brother Kinder Porno Maffia. Omdat de familie moeite heeft de zelfmoord te accepteren, en omdat het een minderjarige betreft, is dat genoeg reden om het internet er mee te bevuilen ?

    Het zal wel aan mij liggen, ik ben te ouderwets, ik vind het internet te vrij. Nog geen twintig jaar geleden werden er kamervragen gesteld over de videofilm “faces of death”, En tegenwoordig als je wil kan je uren kijken op het internet naar dodelijke ongelukken, vechtpartijen, martelingen, verkeersongevallen, en kijk die jongen op zijn skateboard die gaat vol met zijn snufferd op de stoeptegel, dat heeft toch een faceplant, nou lachen joh.

    Mijn filosofische kant zegt dat we aan het losslaan zijn van onze natuur, ons te veel bezighouden met informatiestromen en het individualisme door zal slaan. Er is echter geen weg meer terug, dit evolueert. In 1994 had iemand als Kat geen enkel podium gehad om zijn boodschap te verkondigen. We zouden niet eens weten dat hij bestond.

    Dit zijn dan ook de onbedoelde randverschijnselen van de vrijheid waar onze ouders en voorouders voor gevochten hebben. Je telefoon, dat ben jij, Google denkt nu nog met je mee, maar neemt spoedig allerlei taken van je over. We leven in steden, we zien geen koeien, er is geen bos. De moderne mens staat nog maar aan het begin van wat hem nog te wachten staat,

  • Dat geloof ik..
   Als agent moet je assisteren bij ongelukken, publiek wegsturen en het afhandelen.
   Maar zo simpel als ik deze taak neerplemp is het niet..
   Je moet een sterke maag hebben, maar ik denk dat sterke magen ook wel onderbuikemoties kunnen hebben, die ze niet in de koude kleren gaat zitten.
   Wegdrukken, om later alsnog last van te hebben.
   Ik heb meer respect voor dienders dan voor voetballers, maar dat is een andere discussie.

  • Barra is weer geweldig! Was net even de Vrijland site aan het lezen, maar trek ik heel slecht. Even geschakeld naar Barra en dan lukt het weer :).

 6. Ik heb het wel allemaal wat gevolgd en zag gisteren ook het bericht op nu.nl staan dat Martin de rapporten online heeft gezet. Gisteren was ik druk met andere dingen, dus kon niet meer verder lezen (ga ik zo wel even doen :)).

  Ik heb vanaf het begin ook getwijfeld aan de zelfmoord, vond het raar dat hij dan niet eerder was gevonden en al het ‘vage’ gedoe erom heen.

  Maar sinds ik de rapporten heb gelezen op de site van Martin is juist bij mij de twijfel weggenomen. Ik vond het bv ook raar dat er geen touw was gevonden en dat ze de vindplaats niet goed hadden onderzocht. Nu blijkt dat hij zijn sjaal heeft gebruikt, dat was dus al een belangrijke vraag die bij mij verdween.

  Ook de mails verklaren wel een hoop. Hij heeft ze vlak achter elkaar geschreven.. Hij zat met zijn onvoldoendes in de maag. En ja, dat kan heel zwaar drukken op iemand van 13.

  Wat betreft jouw vragen Swapichou: de verwondingen zijn mijn inziens gekomen door de val van de tak. En net wat hierboven al staat, je hebt niet een dikke tak nodig om je zelf te verhangen. Ik heb gisteren ook even in mijn tuin gekeken naar mijn bomen (en struiken) en de stammen gevoeld. Ik zou me zelfs aan mijn kleine appelboom kunnen verhangen. Niet dat ik dat van plan ben natuurlijk, maar hiermee is (voor mij) die theorie van Martin ook onderuit gehaald. Hij stuurt het verhaal zo 1 kant op, terwijl hij juist de politie/NFI daarvan beschuldigd. Duidelijk weer iemand met een tunnelvisie.

  Misschien denk ik te simplistisch maar ik houd van logica en alles in het rapport vond ik heel logisch.

  • Ja inderdaad… Het is veel aannemelijker dat die sjaal is losgeschoten en hij naar beneden is gevallen.

   Dan rijst bij eigenlijk de vraag hoe hoog zijn die bomen daar?

 7. wel denk ik dat de aanleiding kan zijn dat die drie jongens hem belaagden.. Hij zal het niet zomaar hebben gedaan. Ik denk dat ze dat ook nog aan het onderzoeken zijn. Maar zoals het de goede complotters betaamd: er moet weer van alles worden bijgehaald. Een zelfmoord in een huisje (waar niemand iets van afweet), duivelse rituelen en wat al niet meer..

  • Ja daar heb ik ook aan zitten denken, maar het vreemde is dat er een zoekactie is geweest (toch al apart voor een jongen van 13, maar goed) er werd gezegd, heb ik ook maar ergens gelezen, dat ze dat strookje bomen ook uitgeplozen hadden dan moeten ze hem dus gevonden hebben, en de moeder zou claimen dat iemand de telefoon uitdrukte rond 21:00. Het zou kunnen hoor dat de plotters toch deze keer goed zitten en dat het hier inderdaad wel om doodslag, cq moord gaat wat het verhaal van die drie jongens zou bevestigen. Maar wat is het motief dan? Anass kan haast niet verkracht zijn want dat hadden ze dan naar buiten gebracht neem ik kan, dus wat dan? Roof lijkt me ook onwaarschijnlijk, zo ook wraak of iets dergelijks…

   Wel blijkt er motief te zijn voor zelfmoord. Vader weg in het buitenland, pubertijd, het gaat slecht op school, druk van de ouder(s), geen of weinig vriendjes, misschien verwarring over seksuele voorkeur want dat speelt op die leeftijd, gepest worden? Alles bij elkaar kan het voor een gevoelige jongen zo meer teveel zijn…

   Maar goed een aantal jaar geleden is die knul in Urk meen ik ook doodgeknuppeld om niets eigenlijk. Het kan dus.

 8. Ook wel toevallig dat die Martin Vrijland vaak door een verspreking/misschrijven Martijn wordt genoemd he? Weer een gevalletje van? 🙂

  • Freudiaanse slip?

   Het ergste vind ik het beeld van een fappende Martin op alle aandacht. Aandachtshoer is een kleine benaming voor een narcistische psychopaat als Martin.

   Ik vraag me af wat het zusje of de moeder van Anass er van vinden. Lijkt me vreselijk om die site van Martin de bezoeken en je broertje of zoontje centraal te zien staan in een achterlijke complottheorie. Met foto’s en alles. Lijkt me lekker verwerken.

   Maar nee, Martin wil antwoorden! Voor zichzelf en zijn mede-geestezieken met namelijk maar enfin. Hij zoek in ieder geval in de *kuch* juiste *hoest* richting of niet?

  • Hoe zei Voltaire dat ook al weer:
   Toeval bestaat niet. We noemen zo een gevolg van een oorzaak die we niet zien.

   wel grappig dat jullie toen de waarheid al kenden maar het nog niet wisten….

   • mooi gezegd Paula, wist toen inderdaad nog niet dat het een Martijn betrof 🙂 Martin moest zich toen ook dood hebben gelachen.. als hij daar tijd voor had, toen hij zijn donatie geld aan het tellen was.. 🙂

    *slaat nog maar even haar boek open van voltaire uit 1989* 🙂 Leerzaam!

 9. Ben van de brink (Argusoog) is ook geen type dat ik op op straat wil tegenkomen.
  Intussen krijg ik wel het idee dat er ‘ vage’ types zijn in die hoek.
  De heer VRIJand is ook al uitgenodigd geweest om op tv zijn verhaal te doen.
  Hij weigerde..
  Waarom als je zo overtuigd bent, en ook publieke aandacht wil.
  Wel folders uitdelen?
  Ik bedoel…Er zijn achterstandswijken genoeg waar kinderen niet veilig zijn, en iedereen wegkijkt.
  Misbruik en verwaarlozing etc is.
  Ook Tokkiekinderen zijn kinderen.
  Die vragen er ook niet om, om op te groeien bij zulke ouders.
  Of is het criminele milieu daar minder interessant om mee te scoren?
  Of bang om idd te wantoestanden daar aan de orde te stellen??
  Of aan te pakken?
  Vragen, vragen..
  Ik begin het mijne ervan te denken..

  • Nee. Die vent is ernstig ziek in zijn kop. Hoewel ik normaal gezien vind dat kinderen bij hun al dan niet laakbare ouders moeten zijn kies ik in deze toch echt de kant van BJZ.

 10. Op zich vind ik Martin Vrijland wel een speculatienaam (om maar in de complot te blijven)
  Martijn.
  Vijand Vrij (l)Anders.
  Vage types..

  • Iemand zou eigenlijk even moeten spitten in het verleden van Martin Vrijland. Ik bedoel iemand die zo maar eventjes een voorlopig autopsie rapport online flikkert en vervolgens zijn faam daar mee krijgt verdient een antecedentenonderzoek.

   @Xaar doe je mee? Jij bent toch een speurder pur sang 🙂

   @Mia kende jij die Vrijland al, of kwam hij na zijn tragische ontslag uit de lucht komen vallen…?

   Ik ga morgen even kijken wat ik kan vinden…

   Edit: topic van gemaakt!!!

   • COOL 🙂 Barra weet volgens mij ook meer 🙂 hij blijkt een salespersoon te zijn geweest. Ik ga zeker mee helpen zoeken 🙂

   • “@Mia kende jij die Vrijland al, of kwam hij na zijn tragische ontslag uit de lucht komen vallen…?”

    Geen idee, hij kwam eind vorig jaar ineens op mijn oogvlies.
    Walgelijk sujet, g.i.

   • Bij Barra staat bij geraadpleegde blogs ook duidelijk MartiJn.
    Sindsdien vraag ik me af bij welk clubje Argusoog eigenlijk thuishoort.
    Beetje schimming..zegt internet daarover, of tenminste andere bronnen dan eigen bronnen.
    Dus nu ga ik luisteren he..

    Er zijn wel overeenkomsten en patronen te ontdekken in deze figuren en hun te onderzoeken zaken.
    Ze zoeken een dode dat past in hun daderprofiel.
    Er moet ook een machtige organisatie bij betrokken kunnen zijn.
    (minstens omkoping, terreur , zwarte magie etc om het doofpot te dichten)
    Tuurlijk geloof ik ook dat hier corruptie is, of struisvogelpolitiek, maar mensenoffers en beheksing etc is toch lucratiever in Africa.
    Zegt you tube.
    Dat wat er aan satanische rituelen bekend is,komt wel van klol en argusoog..
    Een soort preventieveiligheid, waar inbrekers hun update mee kunnen doen gevoel

 11. “Xara zegt: Ik heb gisteren ook even in mijn tuin gekeken naar mijn bomen (en struiken) en de stammen gevoeld.”

  Ik zie het tafereel zo voor me, de buren die nog denken, ach die zweverige Xaar, nu knuffelt ze bomen…

  • Hahahahaha ik moest kei en keihard lachen!!! 🙂 goed je weer te zien kerel! Altijd helder en gevat commentaar 😉

   Wanneer ga je in conclaaf met onze huis-complotter ‘Theyknew’ was toch eigenlijk je wens. Véél respect voor de man dat hij tenminste een tegengeluid brengt. Anders zijn wij het ook maar zo ‘eens’ 🙂

   • “Wanneer ga je in conclaaf met onze huis-complotter ‘Theyknew’ was toch eigenlijk je wens.”

    Tja, een sjaal, strak aangetrokken aan de hals, waar geen tak noch boomstam tussen past, nodigt niet echt uit tot een discussie, nietwaar swapi? Daarbij hebben wij nog een uitspraak van patholoog Frank de Groot, die het heeft over informatie die alleen de dader kan weten. Dan is de zaak voor mij rond en hoef ik niet meer in conclaaf met vrouwentong.

    Het is weer tijd voor je pilletje trouwens. 🙂

   • @theyknew: je wilt nu zeggen dat het niet kan dat hij zich op heeft gehangen aan zijn sjaal omdat er geen tak tussen past? Wat dacht je van dat hij zijn sjaal rond zijn nek heeft gedaan en toen de sjaal heeft bevestigd aan de stam? Sorry, vind het niet leuk om zo te visualiseren, maar het zou wel kunnen he?

   • “Wat dacht je van dat hij zijn sjaal rond zijn nek heeft gedaan en toen de sjaal heeft bevestigd aan de stam?”

    Wat dacht je van een enkele knoop? Visualiseren vindt ik best, maar dan wel met een zwaargewicht. Ach en dan die arme patholoog Frank de Groot, die het heeft over informatie die alleen de dader kan weten? Tja, in jouw ogen kan dat alleen Anass zijn.
    Goed dat jij je pilletje al genomen hebt.

   • @theyknew: dat is niet waar. Ik denk dat ze heel goed moeten onderzoeken of die drie jongens er niet mee te maken hebben.. En ja, er is hier alle ruimte voor discussies, maar het lijkt erop alsof je dat niet wilt. Valse onder de gordel opmerkingen is nu wat ik zie, niet echt nodig toch? We hoeven het niet met elkaar eens te zijn.

    Wat betreft de knoop: die kan los gegaan zijn? Daarom is hij misschien gevallen? Daarom zat er niet een tweede knoop?

   • Hallo, wij hebben het hier over of Anass zelfmoord heeft gepleegd. Patholoog Frank de Groot heeft het al over informatie die alleen de dader kan weten. Capice, Xara? Daar heb je toch niet zoveel tijd voor nodig om dat te begrijpen, of wel?

    • Maar wat zit jou zo dwars? Dat is de werkelijke vraag eigenlijk Joop. Wat zit jou zo dwars….

     Waarschijnlijk de luxe van op je reet zitten en gek worden gok ik. maar het kan eventueel ook iets serieus zijn. Wij staan absoluut open voor de strijd tegen onrecht. Vertel jouw verhaal…

     Of heb je dat stiekem niet en verveel je je eigenlijk?

   • Knuffel je boomstammen in je tuin! Tjonge, wat een lichtge(wicht),

    EDIT door Swapichou: onze huis knuffel-complotgek is best ok, maar op de man spelen staan wij niet toe. Of wel?

    • Zeg trut, je mag hier immer je mening verkondigen maar ga a.u.b. niet Xaar voor een lichtgewicht uitmaken, gezien je comments heb jij al in geen jaren licht gezien raar vampierke.

     En nogmaals, wat doe jij voor de kost? Of is dat mijn belastinggeld waar je van leeft?

     Dat schijnen complotters nogal vaak te doen namelijk, Nou ja, schijnen….. dat is eigenlijk een feit. Bijten in de hand die je voedt ….

     Tsja, typisch…

     Een hond zouden ‘ze’ laten afmaken, gelukkig voor jou zijn er ‘alternatieven’ verzonnen door de MSM, staat, e.d.

   • @theyknew: je draait alles weer 1`kant op, en dan noem je mij een lichtgewicht.. Er wordt in dit interview alleen maar gezegd dat het OM het betreurt dat gevoelige informatie op straat is komen te liggen, want dat kan EVENTUELE dader kennis zijn. Wordt nog nergens gezegd dat het OOK daderkennis IS! Dat maak jij er weer van. En je mag wel even een beetje normaal doen tegen mij, ik probeer met je te discussiëren maar als jij alleen maar steken onder water kunt geven.. dan ben ik er snel klaar mee.

   • @swapichou zegt:
    maart 16, 2013 om 02:32

    “Waarschijnlijk de luxe van op je reet zitten en gek worden gok ik.”

    Het is nu zondagmiddag en mijn laatste reactie dateert van 16 maart 2013, 00:07 uur.
    Laat het 01:07 uur zijn, want je klok loopt geloof ik niet gelijk.
    Waarom zou dat zijn, denk je? Als ik even naar de aanhef kijk en jij ligt om half drie ‘s-nachts nog niet in je nest, beschik jij waarschijnlijk over een grotere luxe dan ik.
    En jij hanteert geen vooroordelen en speelt ook niet op de man?

    • Nee klopt inderdaad. Rond die tijd kom ik op een zaterdag inderdaad vrij vaak uit de kroeg rollen, wel uiteraard alle rekeningen betaald van mijn zuur verdiende centjes natuurlijk. Want zo rol ik wel, ik werk hard en verdien goed en geniet daar natuurlijk ook van zoals ik dat graag wil.

     Maar wees nu eens eerlijk en vertel of je nu wel of niet van de Nederlandse staat teert.

     Dat vind ik namelijk wel relevant gezien het feit dat je ook zo hard tegen diezelfde staat schopt. Principieel gezien vind ik dat het zelfde als bij je moeder thuis wonen haar eten vreten en van haar geld een biertje in de kroeg drinken waarbij je tegen je kroegmaatjes zegt dat je moeder een vieze kuthoer is die corrupt is en je mishandelt. Ik bedoel, wees dan consequent en neem dan ook niet de kost en inwoning aan van de moeder die je klaarblijkelijk zo haat. Anders ben je gewoon een misselijke parasiet m.i.

   • Xara zegt:
    maart 16, 2013 om 00:17

    “Er wordt in dit interview alleen maar gezegd dat het OM het betreurt dat gevoelige informatie op straat is komen te liggen, want dat kan EVENTUELE dader kennis zijn. Wordt nog nergens gezegd dat het OOK daderkennis IS! Dat maak jij er weer van. En je mag wel even een beetje normaal doen tegen mij, ik probeer met je te discussiëren maar als jij alleen maar steken onder water kunt geven.. dan ben ik er snel klaar mee.”

    Op de eerste plaats staat er in dat rapport geen “gevoelige” informatie en al helemaal geen informatie wat zou moeten duiden op daderkennis. Wat ik wel constateer is het ontbreken van cruciale informatie zoals het vermoedelijke tijdstip van overlijden, wat wel handig zou zijn bij de vraag; “Waarom Anass pas de volgende dag is gevonden en waar hij in die tussentijd geweest is?” Daarbij maakte Frank de Groot in het interview nog een foutje door een tussenzinnetje; “Mits er spraken zou zijn van een dader of daders.” en daar hebben wij niet mee te maken, want de conclusie is zelfmoord. Dus waar mijnheer Frank de Groot zich zo druk over maakt dat er gevoelige informatie in dat rapport staat, begrijp ik niet zo goed. Ik begrijp wel dat hij zich druk maakt over het feit dat er gevoelige informatie ontbreekt in het rapport.

    Daarbij ga ik pas “normaal” tegen jou en je vrienden doen, als jij en je vrienden dat ook doen. Als je als mens tegenwoordig geen vraagtekens meer mag plaatsen over de uitkomst van een onderzoek (of wat daar voor door moet gaan) en gelijk wordt uitgemaakt voor een complotgekkie, nodigt dat niet direct uit voor een discussie die gebaseerd is op wederzijds respect. Ik kan het verkeerd hebben, maar jij gebruikt die termen ook te pas en te onpas en als dat niet op een normale manier kan dan moet je dat zeggen, want dan kom ik hier gewoon niet meer. En ja, ik heb nu eenmaal andere gedachten over de moordenaar(s) van Marianne en dat ik denk dat Anass geen zelfmoord heeft gepleegd. Kunnen jij en je vrienden hier daar niet mee leven, dan is dat jullie probleem en niet die van mij. Dus, je zegt het maar?

    • “Als je als mens tegenwoordig geen vraagtekens meer mag plaatsen over de uitkomst van een onderzoek (of wat daar voor door moet gaan) en gelijk wordt uitgemaakt voor een complotgekkie, nodigt dat niet direct uit voor een discussie die gebaseerd is op wederzijds respect.”

     Hier heb je inderdaad gelijk in. Het feit dat je een afwijkende mening hebt wil niet perse zeggen dat je gestoord bent. Het is dus ook inderdaad niet wenselijk om onze enige huis-complotter te beledigen door hem af te doen als een ‘gekkie’, wel vind ik dan dat je ook open moet staan voor andere theorieen die misschien niet in jouw ‘complot’ straatje passen maar die wel te toetsen aan feiten zoals die algemeen bekent zijn. Lijkt mij fair of niet?

   • “Maar wees nu eens eerlijk en vertel of je nu wel of niet van de Nederlandse staat teert.”

    Nee, ik teer op mijzelf en op de rest van je frustraties zal ik maar niet ingaan.

    • Ah mooi… Dat is tenminste eerlijk.

     Prima dat je niet zoals een Vrijland, Kat, Vergeer, Zeevat e.d. schopt tegen de hand die je voedt. Als je werkelijk op eigen pootjes staat en dan ervoor kiest om deze staat der Nederlanden aan te kaarten dan kan ik daar nog wel enigzins respect voor opbrengen. Ik blijf het dan meestal niet met je eens zijn, maar dat hoeft ook niet.

   • “Het is dus ook inderdaad niet wenselijk om onze enige huis-complotter te beledigen”

    Hier begrijp ik dus uit dat ik weg moet wezen hier?

    “wel vind ik dan dat je ook open moet staan voor andere theorieen die misschien niet in jouw ‘complot’ straatje passen maar die wel te toetsen aan feiten zoals die algemeen bekent zijn.”

    O, daar sta ik best open voor. Maar dan moeten zij wel hout snijden, anders niet.
    Feit is, dat Geke bepaalde zaken heeft waargenomen die in tegenspraak zijn met de feiten die jij bedoeld. Feit is ook, dat het OM niets wil weten over wat Geke heeft waargenomen, omdat dat kennelijk niet past in hun complot. En als jij denkt dat onze Staat niet in staat is een complot in elkaar te zetten dan zijn wij gewoon uitgepraat.

    • “Feit is, dat Geke bepaalde zaken heeft waargenomen die in tegenspraak zijn met de feiten die jij bedoeld. Feit is ook, dat het OM niets wil weten over wat Geke heeft waargenomen, omdat dat kennelijk niet past in hun complot”

     Waarom is dat een ‘feit’?

     Het is een waarneming, al dan niet een juist of incorrecte waarneming, het is ook geen bewijs, het is een verklaring. Doe mij een plezier en kom op de proppen met verklaringen die het verhaal van Geke ondersteunen. Waar zijn die? Precies, die zijn er dus niet. Het zal wat zijn in een rechtstaat als een persoon die een ‘verklaring’ aflegt als bewijs en feit wordt gezien. Het woord heksenjacht zegt jou niets? http://nl.wikipedia.org/wiki/Heksenjacht

     Het punt is dat de ‘verklaring’ van Geke niet gestaafd is en dus niet als de ‘waarheid’ genomen kan en mag worden. Ze ‘zag’ iets, ze ‘hoorde’ iets maar dit is absoluut niet de ‘waarheid’ sterker nog ik denk dat het met name fantasie is geweest en dat zij later na alle gebeurtenissen alle namen en plaatjes in heeft gevuld. Het is ergens ‘ziekelijk’ te noemen dat er mensen zijn met dermate wantrouwen in de overheid dat zij liever een ‘getuige’ geloven dan de werkelijke onderzoekers die wel alle feiten kennen en wel al het bewijs hebben gezien.

     Over de vraag of je weg moet, van mij niet. Ik heb je graag hier. Maar de keuze is uiteraard aan jou.

   • “Ze ‘zag’ iets, ze ‘hoorde’ iets maar dit is absoluut niet de ‘waarheid’ sterker nog ik denk dat het met name fantasie is geweest en dat zij later na alle gebeurtenissen alle namen en plaatjes in heeft gevuld.”

    Ja, jij denkt dat het fantasie is! Evenals het fantasie is dat er een bebloed trainingsjack op het politiebureau Pieterburen is afgeleverd en op raadselachtige wijze verdwijnt. Welnee, de badmeester heeft helemaal geen bebloed trainingsjack gevonden en afgegeven op het bureau Pieterburen, dat was in zijn fantasie. Wij kunnen het hem niet meer vragen ook want hij is dood, als dat niet makkelijk is, dan is het ook niet gebeurd.
    Ja, zo lust ik er nog wel een paar.
    Er lopen in de contreien van Kollum, Veenklooster, Zwaagwesteinde en Pieterburen een hele hoop mensen rond die lijden aan fantasieën, maar de verklaring van een bezopen getuige, want zo noemde jij Spencer Sletering toch, bezopen, die nemen wij serieus. Waarop is dat gebaseerd, op het gezegde; “Dronkaards en kinderen spreken de waarheid?”

    • Mij overtuig je aan de hand van bewijzen en keiharde feiten.

     Dus waar komt dat verhaal vandaan over dat bebloede trainingsjack? Waarom zou dat niet van Jasper S. geweest kunnen zijn?

     Wie bevestigd het verhaal van Geke dan? En ja in die kleine dorpjes wordt inderdaad wat afgeroddelt en gaan verhalen heel gemakkelijk een heel eigen leven leiden.

     Kom jij maar eens met bewijs dat Geke niet de boel bij elkaar verzint. Kom jij maar eens met bewijs over wat dan ook dat jack bestaat en dat dit gerelateerd is aan de zaak Vaatstra. Heb je dat niet, kun je het niet staven en is het dus roddel en achterklap.

   • Joop theyknew 16:09

    Er is never en te nooit niet een bebloed trainingspak in Pieterburen gevonden.
    Het ontbreekt je wederom aan dossierkennis, de Jong.
    En dan ons de les willen lezen…

   • Mia zegt:
    maart 17, 2013 om 16:53

    Joop theyknew 16:09

    Er is never en te nooit niet een bebloed trainingspak in Pieterburen gevonden.
    Het ontbreekt je wederom aan dossierkennis, de Jong.
    En dan ons de les willen lezen…

    Ik zeg ook niet dat er een bebloed trainingspak in Pieterburen is gevonden en als jij wel over dossierkennis beschikt, dan begrijp ik nu ook de contradicties. Op de eerste plaats schijn je dus niet te kunnen lezen, laat staan dat je begrijpt wat er staat geschreven. Dus, mocht je in het vervolg nog eens op mij willen reageren, doe dan eerst een cursus Nederlands voor beginners.

    • Heuh? Je zegt het net toch echt zelf… Ik vind het toch enorm fascinerend hoe het daar werkt in die kokosnoot van je. Dat ‘plotters’ vaak een bepaalde afwijking hebben is mij al een tijdje duidelijk maar het ene moment iets ergens plempen en daarna zeggen dat je het niet beweert hebt is mij toch wel heel vreemd.

   • “Mij overtuig je aan de hand van bewijzen en keiharde feiten.”

    Ahh en die heb jij wel voor Jasper S.? Ach ja, zijn DNA natuurlijk, een 100% vertrouwen in de overheid en een verklaring van een onbetrouwbare dronkenlap.
    Is ook een ziekte, 100% vertrouwen hebben in de overheid, wist je dat? Blindheid heet dat, dat kan aangeboren zijn, maar kan ook op latere leeftijd optreden. En zoals ik al gezegd heb, als jij een rotsvast vertrouwen hebt in de overheid, die zelf niet bezig is met het creëren van complotten, dan lijkt het mij het beste dat onze wegen hier scheiden en jullie hier lekker in jullie eigen fantasietjes blijven geloven en het altijd met elkaar eens zijn. Als dat niet gezellig is. Misschien kan je je blog beter hernoemen naar “De fanclub van Spencer.”.

    .

    • Je mag blijven, je mag gaan. Het boeit mij helemaal niet.

     Jasper S. heeft bekent, hij heeft gezegd: ‘ik heb het gedaan’ dat is vreselijk, maar het is des te erger dat er een zooitje rond loopt die er stellig van overtuigd zijn dat Jasper wel onschuldig moet zijn en dat baseren op een enkele ‘verklaring’ van ene Geke die door niemand wordt beaamd.

     Volgens mij ben je dan niet lekker in je hoofd. Volgens mij spoor je dan niet. Volgens mij is het gezonde wantrouwen in de overheid dan dermate in verval geraakt dat je lijdt aan paranoïde waanideeen waarin de overheid de grote boze wolf is en wij allemaal onschuldige biggetjes die allemaal naar de slachtbanken worden gebracht. Volgens mij heb je het te goed in het leven. Want bijna nergens in de hele wereld is het beter vertoeven dan in Nederland, wil niet zeggen dat de staat der Nederlanden onfeilbaar is, en het faalt zeer zeker en regelmatig ook, maar wel dat je hier vrijer bent dan waar dan ook. Als je het nodig acht om dat in twijfel te brengen is dat prima, maar ga dan niet dingen erbij fantaseren op basis van pure fantasie en achterklap.

     Toedels.

   • Wat ik niet helemaal begrijp is dat we zo onaardig voor elkaar zijn. They Knew is geen vijand, hij hanteert alleen een andere logica en een andere gedachtegang. Nou dat is toegestaan in een vrij land.

    On Topic: Wat ik in zijn algemeenheid niet kan vatten is waarom They Knew niet kan accepteren dat er bij een moordzaak onopgeloste vragen zijn. Dat is bij iedere moordzaak zo. De grootste vraag is nog waarom heeft de dader het gedaan. Verdachte Jasper weet het in elk geval niet.

    Waarom niet kunnen accepteren dat de huidige verdachte duizenden malen dichterbij een oplossing komt dan alle andere speculaties bij elkaar ?

    Voor het zelfde geld was het nog erger geweest en had een getuige die nacht jonge mannen door een weiland zien rennen, vermoedelijk met een getinte huidskleur, dan nog had dat geheel los gestaan van de huidige verdachte zie zijn eigen gang ging. Het verhaal van Jasper past eigenlijk helemaal op het de zaak zoals hij erbij lag. Vrienden van Marianne laten haar alleen gaan, en vervolgens gaat de dader er achteraan. Ik kan me voorstellen dat er in de loop van het onderzoek getwijfeld is aan de verklaringen van Wietse en Spencer, maar in die richting vond men geen enkel aanknopingspunt. Sterker nog om een scenario te maken met valse verklaringen van de jongens of zelfs hun medeschuld, moet er totaal ongeloofwaardig verhaal geschetst worden, je krijgt dan een tijdlijn die het nooit kan winnen van de echte. En dat blijkt wel.

    Neem nou Geke. Op zich heel fijn dat zij zich heeft gemeld als getuige. Wie weet had ze cruciale informatie. Echter de verhalen van Geke zijn niet alleen feiten, NEEEEE er wordt een heel verhaal omheen verzonnen: Marianne in een auto gesleurd enz enz enz.

    Mijn vraag aan TheyKnew is: Hoe is het zover gekomen dat je alles in twijfel trekt ? Dat je zeker weet dat Geke de waarheid spreekt en zich niet vergist heeft of dingen is gaan invullen ? En wat bv in het leven geloof jij nou eigenlijk wel ? Geloof je bv dat Pim Fortuyn een eenmansactie was ? Of dat Ronald P onschuldig is in de Puttense moordzaak ? Geloof je dat Nederland 1 van de minst corrupte landen ter wereld is ? Waarom kan je geen vrede hebben met de uitslag en bekentenis zoals deze er nu ligt ? Daar is toch niks controversieels aan. Behalve dan dat het lang heeft geduurd.

    • Wederom enorm goed gezegd. Waarom geen vrede met het feit dat de (zeer waarschijnlijke) dader eindelijk gepakt is?

     Waarom de staat niet aanpakken als deze werkelijk betrapt wordt op wandaden maar als dit even niet voorhanden ligt van alles verzinnen? Zeg nou zelf, dat is toch zielig te noemen… Een beetje zoals de buurvrouw die de andere buurvrouw haat en dan maar dingen gaat verzinnen om ervoor te zorgen dat de hele buurt die buurvrouw gaat haten. Uiteindelijk gaat de hele buurt natuurlijk die roddeltante haten want dat is de werkelijke leugenaar die liegt en bedriegt voor haar eigen gerief.

   • swapichou zegt:
    maart 17, 2013 om 18:28

    Heuh? Je zegt het net toch echt zelf… Ik vind het toch enorm fascinerend hoe het daar werkt in die kokosnoot van je. Dat ‘plotters’ vaak een bepaalde afwijking hebben is mij al een tijdje duidelijk maar het ene moment iets ergens plempen en daarna zeggen dat je het niet beweert hebt is mij toch wel heel vreemd.

    O ja joh? Ik heb niet geschreven dat het;
    a. een trainingsjack was en
    b. dat dat trainingsjack in Pieterburen is afgegeven en
    c. ik met geen woord heb geschreven waar dat trainingsjack gevonden is.

    Dus waar jij vandaan haalt dat ik dat wel geschreven zou hebben is mij een raadsel. Of je moet mijn reactie geedit hebben, dan heb ik het wel geschreven met hulp van jou.

    Nou vooruit, voor jou ook een cursus Nederlands voor beginners.

    • Ehm … Doe eens toelichten je comment: “maart 17, 2013 om 16:09 (bewerken)
     “Ze ‘zag’ iets, ze ‘hoorde’ iets maar dit is absoluut niet de ‘waarheid’ sterker nog ik denk dat het met name fantasie is geweest en dat zij later na alle gebeurtenissen alle namen en plaatjes in heeft gevuld.”

     Ja, jij denkt dat het fantasie is! Evenals het fantasie is dat er een bebloed trainingsjack op het politiebureau Pieterburen is afgeleverd en op raadselachtige wijze verdwijnt. Welnee, de badmeester heeft helemaal geen bebloed trainingsjack gevonden en afgegeven op het bureau Pieterburen, dat was in zijn fantasie. Wij kunnen het hem niet meer vragen ook want hij is dood, als dat niet makkelijk is, dan is het ook niet gebeurd.”

     Ik lees hier trainingsjack, en Pieterburen etc.

   • Jij ook TheyKnew, doe eens niet zo zuur. We kunnen gewoon van gedachten wisselen zonder al de rare bijopmerkingen, kokosnoot en cursus Nederlands, sorry hoor maar dat is een zwaktebod.

   • vrouwentong zegt:
    maart 17, 2013 om 18:43

    “Wat ik niet helemaal begrijp is dat we zo onaardig voor elkaar zijn. They Knew is geen vijand, hij hanteert alleen een andere logica en een andere gedachtegang. Nou dat is toegestaan in een vrij land.”

    Hehe, eindelijk eens een normale reactie

    “On Topic: Wat ik in zijn algemeenheid niet kan vatten is waarom They Knew niet kan accepteren dat er bij een moordzaak onopgeloste vragen zijn. Dat is bij iedere moordzaak zo. De grootste vraag is nog waarom heeft de dader het gedaan. Verdachte Jasper weet het in elk geval niet.”

    Wat ik niet kan vatten is waarom je deze vraag niet stelt aan Lucia de Berk etc. Om specifieker te zijn, had dat te maken met “onopgeloste vragen” of met manipulatie van bewijslast door het OM?

    “Waarom niet kunnen accepteren dat de huidige verdachte duizenden malen dichterbij een oplossing komt dan alle andere speculaties bij elkaar ?”

    Ik beantwoord de vraag met een tegenvraag. Waarom wel accepteren dat er regelmatig onschuldigen worden veroordeeld? Daar kan jij beter mee leven? Het gaat erom dat de schuldige(n) gepakt worden, niet dat zomaar iemand eruit geplukt wordt omdat de zaak opgelost moet worden en daar hebben wij nu mee te maken. Kwantiteit boven kwaliteit, ontken jij maar dat er jaarlijks statistieken over de misdaad in Nederland moeten worden getoond. Dat gaat altijd ten koste van de kwaliteit.

    “Voor het zelfde geld was het nog erger geweest en had een getuige die nacht jonge mannen door een weiland zien rennen, vermoedelijk met een getinte huidskleur, dan nog had dat geheel los gestaan van de huidige verdachte zie zijn eigen gang ging.”

    Zijn gezien in de greppel door getuigen. Maar ja, als iedereen gelooft dat dat fantasieën zijn, zijn we snel uitgepraat.

    “Het verhaal van Jasper past eigenlijk helemaal op het de zaak zoals hij erbij lag. Vrienden van Marianne laten haar alleen gaan, en vervolgens gaat de dader er achteraan. Ik kan me voorstellen dat er in de loop van het onderzoek getwijfeld is aan de verklaringen van Wietse en Spencer, maar in die richting vond men geen enkel aanknopingspunt. Sterker nog om een scenario te maken met valse verklaringen van de jongens of zelfs hun medeschuld, moet er totaal ongeloofwaardig verhaal geschetst worden, je krijgt dan een tijdlijn die het nooit kan winnen van de echte. En dat blijkt wel.”

    Je verhaal snijdt geen hout, want dan had Jasper moeten weten dat Marianne daar op dat tijdstip aanwezig zou zijn en dat suggereert weer iets anders namelijk, dat Jasper achter een boom heeft staan gluren en wachten tot Marianne alleen was. Dat is een plausibel verhaal?

    “Neem nou Geke. Op zich heel fijn dat zij zich heeft gemeld als getuige. Wie weet had ze cruciale informatie. Echter de verhalen van Geke zijn niet alleen feiten, NEEEEE er wordt een heel verhaal omheen verzonnen: Marianne in een auto gesleurd enz enz enz.”

    Kan jij mij verzekeren dat Marianne niet in een auto gesleurd is? En Geke heeft nooit gezegd dat zij gezien heeft dat Marianne in een auto gesleurd is. Degene die het wel weet houdt haar mond dicht en geen flauwekul verhaaltjes als zou Stephanie om 23:30 uur al thuis hebben gezeten. Zij is om 01:30 uur gezien door Geke, voor haar huis, met een 100% positieve herkenning van Marianne. En tot op de dag van vandaag blijft Geke bij haar verklaring. Dat kunnen wij van Spencer niet zeggen. Daarbij zijn Spencer en Stephanie “afhankelijke getuigen”. Spencer, omdat hij de vriend van Marianne was en Stephanie, omdat zij het vriendinnetje van Feik was en Geke is een “onafhankelijke getuige” en een onafhankelijke getuige is in mijn ogen betrouwbaarder dan een afhankelijke getuige.

    Mijn vraag aan TheyKnew is: Hoe is het zover gekomen dat je alles in twijfel trekt ? Dat je zeker weet dat Geke de waarheid spreekt en zich niet vergist heeft of dingen is gaan invullen ? En wat bv in het leven geloof jij nou eigenlijk wel ? Geloof je bv dat Pim Fortuyn een eenmansactie was ? Of dat Ronald P onschuldig is in de Puttense moordzaak ? Geloof je dat Nederland 1 van de minst corrupte landen ter wereld is ? Waarom kan je geen vrede hebben met de uitslag en bekentenis zoals deze er nu ligt ? Daar is toch niks controversieels aan. Behalve dan dat het lang heeft geduurd.

    Hoe kom je erbij dat ik alles in twijfel trek? Waarom zou ik aan het verhaal van Geke twijfelen, als dat verhaal al 13 jaar lang hetzelfde blijft, terwijl Spencer verschillende verhalen op heeft lopen hangen. Tja, of Maaike moet ook last van fantasieën hebben. Ook dan zijn wij snel uitgepraat.

    • Maaike heeft geen fantasieën, gewoon een wanhopige moeder die haar kind op een wrede wijze is verloren. Haar aanhalen als ‘getuige’ is zo achterlijk dat ik er eigenlijk geen woorden voor heb. Haar dagboek gaat over haar gedachtes en de dingen die zij hoorde. Het is dus absoluut geen bron voor waarheid. De enige die nog na kan vertellen wat er echt is gebeurd blijkt dus Jasper S. te zijn, dat zegt hij zelf ook. Ik kan dus ook niet wachten tot het moment dat zijn verklaring publiek wordt en deze zaak eindelijk kan rusten.

     Maar dat zal wel een illusie zijn of liever een desillusie want complotgekkies zullen dan nog doorgaan vrees ik. Waarschijnlijk iets met hypnose of zo.

   • swapichou zegt:
    maart 17, 2013 om 19:07

    “Ik lees hier trainingsjack, en Pieterburen etc.”

    Tja en een trainingsjack is iets anders dan een trainingspak, want dan ontbreekt er namelijk nog een trainingsbroek en toon jij maar aan waar ik geschreven heb dat dat trainingsjack in Pieterburen is gevonden? Dat kan je niet, omdat ik dat niet geschreven heb. Jij wilde toch een eerlijke discussie? Houdt je daar dan ook aan.

    • Ok details. Een bebloed kledingstuk dan. Heb je daar een betrouwbare bron voor? Dit hele verhaal is m.i. kul namelijk. Zou het wel waar zijn hoe is het dan gerelateerd aan Vaatstra?

     Erger nog, waarom niet gewoon twee asielzoekers voor de moord laten opdraaien, in verstek, en case closed, waarom toch al die moeite en zelfs een onschuldige boer er voor op laten draaien? Waarom toch? Motief?

     De regel is als je dan toch moet liegen blijf dan zo dicht mogelijk bij de waarheid.

     En geef nou eens antwoorden. Je stelt wat wij stellen vragen of gaan daar tegen in en jij komt met wat vage dingetjes aanzetten. Je weet het (pun intended) toch zo goed?

   • vrouwentong zegt:
    maart 17, 2013 om 18:49

    “Jij ook TheyKnew, doe eens niet zo zuur. We kunnen gewoon van gedachten wisselen zonder al de rare bijopmerkingen, kokosnoot en cursus Nederlands, sorry hoor maar dat is een zwaktebod.”

    Ach, de ene belediging is de andere waard, toch?

   • Mia zegt:
    maart 17, 2013 om 19:17

    “Wiens fantasie was het dat Pieterburen iets te maken heeft met de moord op Marianne Vaatstra?”

    Van Mia!

    • Overigens moet zelfs jij toegeven dat die fietsen wel héél ver van Paradiso gestald zouden zijn, aldus Geke. Zelfs jij moet toegeven dat het uiterst apart te noemen valt dat die Feik en Ali de fietsen van deze jongens konden vinden… Toch?

   • swapichou zegt:
    maart 17, 2013 om 19:05

    “Waarom de staat niet aanpakken als deze werkelijk betrapt wordt op wandaden maar als dit even niet voorhanden ligt van alles verzinnen? Zeg nou zelf, dat is toch zielig te noemen…”

    Schrijf er ook nog even bij dat Lucia de Berk e.a. onterecht zijn vrijgelaten omdat de staat zulk voortreffelijk werk leverde.

    Laten wij een verwantschapsonderzoek doen, het is de LAATSTE kans dat wij hem kunnen pakken. En laat dat nu gelukt zijn, met een Jasper die zich nog wel kan herinneren dat hij na de dubbele verkrachting/moord het weiland is uitgelopen, door het hek is gelopen (die er in 1999 nog niet was) maar zich niets meer kan herinneren dat hij de dubbele verkrachting/moord gepleegd heeft. Tja, dat is zielig voor Jasper en toch toerekeningsvatbaar verklaard. Ja joh, Nederland was tot 2001 een prachtig land om in te leven, daarna is het snel bergafwaarts gegaan. Alleen, mensen met een bepaalde aandoening denken dat alles nog koek en ei is in dit land. Die mensen moet ik helaas teleur stellen.

   • swapichou zegt:
    maart 17, 2013 om 20:46

    “Leg uit… Onderwijs ons dommige schapen die zo in de ban zijn van de leugens van het openbaar ministerie.”

    Moet ik jou de “foutjes” van het OM uitleggen betreffende; De Puttense moordzaak, de Schiedammer parkmoord, Ina Post, Lucia de Berk en Ernest Louwes? Als het nu één “foutje” was, dan kon ik het inderdaad afdoen als een “foutje”, als dat “foutje” een structureel karakter gaat krijgen en verworden tot meerdere “fouten”, dan is er structureel iets anders aan de hand. Maar dat kan ik iemand met een selectief structurele fuque niet uitleggen.

   • swapichou zegt:
    maart 17, 2013 om 20:57

    “Overigens moet zelfs jij toegeven dat die fietsen wel héél ver van Paradiso gestald zouden zijn, aldus Geke. Zelfs jij moet toegeven dat het uiterst apart te noemen valt dat die Feik en Ali de fietsen van deze jongens konden vinden… Toch?”

    Ja, dat moet ik toegeven! Maar dan moet jij toegeven dat de fietsen niet zover gestald waren van “t Filtsje”. En als jij dat niet toegeeft, ook dan zijn wij uitgepraat.

   • swapichou zegt:
    maart 17, 2013 om 20:33

    “Maaike heeft geen fantasieën, gewoon een wanhopige moeder die haar kind op een wrede wijze is verloren. Haar aanhalen als ‘getuige’ is zo achterlijk dat ik er eigenlijk geen woorden voor heb. Haar dagboek gaat over haar gedachtes en de dingen die zij hoorde. Het is dus absoluut geen bron voor waarheid. De enige die nog na kan vertellen wat er echt is gebeurd blijkt dus Jasper S. te zijn, dat zegt hij zelf ook. Ik kan dus ook niet wachten tot het moment dat zijn verklaring publiek wordt en deze zaak eindelijk kan rusten.

    Maar dat zal wel een illusie zijn of liever een desillusie want complotgekkies zullen dan nog doorgaan vrees ik. Waarschijnlijk iets met hypnose of zo.”

    Ik voer Maaike niet op als getuige. Ik voer Maaike op als een moeder die meerdere gesprekken met Spencer heeft gevoerd en geconstateerd heeft dat geen enkel gesprek hetzelfde was. Om dit voor jou iets te verduidelijken, Spencer vertelde aan Maaike, bij ieder gesprek wat zij hebben gevoerd over wat er gebeurd was, elke keer een ander verhaal. Als jij zegt dat wat Maaike in haar dagboek heeft geschreven geen bron van waarheid kan zijn, dan moet Maaike het gefantaseerd hebben en daarmee bestempel jij en niet ik, Maaike als een fantast. Als Maaike echter wel gelijk heeft, dan klopt er iets niet met je verhaal. Wat eigenlijk wel blijkt.

    Een schaker (which I am) heeft pas gewonnen als hij zijn tegenstander mat heeft gezet en voorwaar, dat kunnen er niet veel zeggen.

    • Ik schaak ook, vooral Japans schaken.

     Maar nog immer zie ik niet wat je nu precies vindt. Het ‘complot’ is enorm onwaarschijnlijk zeker gezien DNA + bekentenis. Tsja, wat blijft er dan eigenlijk over?

   • swapichou zegt:
    maart 17, 2013 om 22:36

    “Ik schaak ook, vooral Japans schaken.”

    Japans schaken? Aangetast door Fukushima? Daar verwacht ik eerlijk gezegd niet zoveel van.

    “Maar nog immer zie ik niet wat je nu precies vindt. Het ‘complot’ is enorm onwaarschijnlijk zeker gezien DNA + bekentenis. Tsja, wat blijft er dan eigenlijk over?”

    Tja, de vraag is welk complot er nu zo enorm onwaarschijnlijk is? Met het DNA + bekentenis heb ik niet zoveel. De bekentenis is door Jan Vlug op TV gekwakt, zodat een latere ontkenning als niet ontvankelijk kan worden verklaard en dat DNA lap ik aan mijn laars. Daarnaast hebben wij een lul en een drumstel die ik uit moet leggen wat er mis is gegaan met verschillende “fouten” van het OM. Tja, dan blijft er eigenlijk niet zoveel over.

    Ik heb wel gemerkt dat het behoorlijk stil was op je blog vanavond. Zeker allemaal vroeg naar bed. Als ik jou was zou ik dat ook doen, kan je morgen weer €tjes verdienen, want dat is tenslotte waar het om draait, toch?

    O, en vergeet niet je pilletje te nemen, het is anders zo’n desillusie als je morgen weer in de “werkelijkheid” stapt.

    • http://en.wikipedia.org/wiki/Shogi

     Is misschien een betere hobby voor je… Gewoon een gedachte.

     Verder kom je inderdaad over als een zot. Maar goed dat is maar een mening. En ja, morgen stap ik wederom in de werkelijkheid van mijn leven. En mijn leven IS goed. Ik ben er blij mee, en vooral trots. Mijn hond, mijn vrouw, ze zijn mijn alles.

     Hoe stap jij morgen in het leven?

   • “Hoe stap jij morgen in het leven?”

    Iets anders dan jij! Zonder pilletje, een andere werkelijkheid waar €tjes niet de hoofdzaak zijn, maar mij wel de mogelijkheid schenken het onderscheid tussen werkelijkheid en fictie waar te nemen.

    • Nou ik slik uiteraard geen pillen, heb ik ook sowieso geen diagnose voor. Jij wel lees ik tussen de regels door. Jammer dat je ze niet slikt, het zou misschien kunnen helpen. Verder sta ik morgen op en doe wat met wat voor mij belangrijker is dan wat dan ook. Wat ga jij doen…? En welterusten.

   • swapichou zegt:
    maart 18, 2013 om 00:06

    “Nou ik slik uiteraard geen pillen, heb ik ook sowieso geen diagnose voor. Jij wel lees ik tussen de regels door. Jammer dat je ze niet slikt, het zou misschien kunnen helpen. Verder sta ik morgen op en doe wat met wat voor mij belangrijker is dan wat dan ook. Wat ga jij doen…? En welterusten.”

    Nee, ik slik ook geen pillen, neem ook geen vaccinaties.
    En wat ik vandaag ga doen is jou nu uitleggen dat je in een valletje bent getrapt.
    Mia had het nog enigszins door, maar miste het cruciale punt, maar jij heb je door mij laten manipuleren door niet verder door te vragen over Pieterburen. Dat was niet Pieterburen, maar Buitenpost. Door jou onder druk te zetten ben ik dus in mijn opzet geslaagd. Dat zal ongetwijfeld ook met Jasper zijn gebeurd, wij hebben je DNA gevonden op PD dus ben je daar geweest en het enige wat Jasper zich kan herinneren is dat hij het weiland is uitgelopen, het hek is doorgelopen (wat er in 1999 nog niet stond) maar van de dubbele verkrachting/moord weet hij niets. Maar zij hebben toch mijn DNA op het PD gevonden, dus ik moet daar wel geweest zijn. Arme Jasper, arme swapichou.

   • mijn buren zijn trouwens zweveriger dan ik.. dus die zouden dat alleen maar leuk vinden denk ik.. Die vragen zich wellicht al jaren af waarom ik zo logisch denk hahaha 🙂

   • “Die vragen zich wellicht al jaren af waarom ik zo logisch denk hahaha :)”

    Is maar goed goed dat je die smiley erachter zet, anders had ik het nog serieus genomen ook.

 12. geplukt van Bou
  Precies: volgens KLOL, dus is het waar
  Kat schreef van de week: KOMT MORGEN ALLEN NAAR DE RAI IN AMSTERDAM OM ANASS-ADVOCAAT NICO MEIJERING AAN DE TAND TE VOELEN (copy/paste, hoofdletters zijn niet van mij).
  Kan me voorstellen dat deze Meijering de lust vergaat om zich in te spannen als hij al bij voorbaat in het pedo-kamp wordt gezet door de alternatieve media.
  Met het risico dat Kat je gaat opbellen, om je te vertellen wat een schurk je bent.
  Nu wordt advocaat nummer drie, mevr Zuur, alweer afgebrand bij Kat: Net als Spong en Meijering is ook Zuur weer te beschouwen als een verlengstuk van het OM.
  Enige onderbouwing ontbreekt volkomen, maar daar zitten de katvolgers niet mee.
  Je zou bijna gaan denken, dat Kat de familie geen advocaat gunt, omdat hij het zelf met Van der Meer moet doen

  Vijand zegt:
  http://martinvrijland.wordpress.com/
  *Zet de nootjes klaar*

  • Yep, hij is al afgetreden als advocaat… Die Martijn mogen ze ook wel oppakken van mij! Wat een sujet..zoals Mia al zegt.

 13. Grappig, 5 reacties bij Martin, maar er staan er maar 4.. lekker he dat censuur.. Heb ik daar ook net weer geschreven, meneer doet al net als de andere Bou, KLOK etc… reacties doorlaten die je wilt doorlaten… Zwak. Gelukkig mag iedereen hier schrijven wat ze willen, wij censureren NIETS!

  • Jawel, maar geen inhoudelijke zaken. Bedreigingen, intimidatie, spam, racisme, verspreiden van haat, storende herhalingen enz enz zullen wat mij betreft gewoon worden wegemoddereerd.

   Een inhoudelijke discussie echter, is hier altijd mogelijk. Andersdenkenden kunnen vrijuit spreken wat zij op hun hart hebben.

   • Nou iederéén kan editten hier, jij ook, je mag dus een reactie altijd aanpassen als deze je stoort, of eigenlijk, en liever anders wil verwoorden. Maar ik heb geen zin om te bannen of reacties te verwijderen. Lijkt me prima toch?

   • Zoals ik al schrijf hierboven gelden er op dit forum in principe de zelfde regels als op andere fora (behalve dan die van plotters). Er geldt hier, wellicht meer nog dan elders, vrijheid van meningsuiting. Dit geldt voor de inhoud van alle teksten.

    Gaat er iemand over de grens van het betamelijke, bv door bedreiging of zware belediging of iemand die zich schuldig maakt aan discriminatie, bewust spammen en dergelijke, dan solliciteert zo’n persoon naar een ban. Hopelijk en waarschijnlijk zal dat nooit nodig zijn op deze kleine blog.

    • Neuh, zal niet nodig zijn. Maar de regels zijn duidelijk. Als je jezelf continue inderdaad schuldig maakt aan ‘verzieken’ dan is een ban een laatste optie. Maar liever niet. Ik vind dat iedereen mag zeggen wat hij/zij wilt. Maar zoals gezegd, het zal hier niet nodig zijn met onze 3 bezoekers per dag 😉

 14. als het een kerel was die echt aan de bel wilde trekken, was hij ingegaan op de vraag om op tv te komen.
  Maar dat doen ze weer niet, net als Kat die niet naar de rechtszaak komt. Heb het weer net op de site van Pedo-Martijn vermeld, maar wordt natuurlijk niet doorgelaten. Censuur enzo..

 15. p.s. zouden die complotters zich niet beter bezig kunnen houden met de moord hier in Groningen? Op de boot, wat heel vaag is? Oh wacht, dat ging niet om kleine jongetjes en meisjes…. Zegt mij al weer genoeg… Denk dat de politie maar even hun pc’s moet nakijken… klopt van geen kanten.. Of word ik dan ook een complotter 🙂 🙂

 16. Ik vermoed een eigen complot..
  Een groter complot dan je dacht..
  De kromme rechter (mr en drs ondenkbaar) heet Kees of (Joris.)en nu Martin Vrijland, waar schijnbaar de letters aivd ( ook nog in die volgorde zitten)

  En Jasper S had vroeger een meisje dat van wilde sex hield in desbetreffend weiland.
  die hem vroeger al behekst en besekst heeft..waar hij niets aan kon doen, zwanger raakte en ze hem daarom vervloekte dmv Mindcontrole, hypnose, etc.

  Dat meisje uit nij beets en de mummy van minertsga zaten ook bij het clubje satanisten.en zijn getuige van satanistische bolwerken,zijn (uiteraard) weggesluisd en monddood gemaakt via een het gerechtelijk systeem en mindcontrole..
  Kees en Joris en uiteraard onze elite MR en Drs deden mee..En Micha heet niet voor niet Kat..

  En daar kun je jaren op doorbreien..
  Linkjes genoeg..om het geloofwaardig te maken met plak en knipwerk..

  <*Lichtpunt Kollumerzwaag dekmantel voor sekte artikel naarstig zoeken gaat… en mailt naar klol onder titel zwijggeld*

 17. Kunnen we spreken van een internet sekte?
  Er is sprake van volgelingen, vrijwillige donaties, stalking en moordoffers grootheidswaan?

 18. Net weer even wat bijgelezen.. Martin is al aardig op het Kat padje gekomen. Haalt Demmink er nu ook al bij. Ze spreken elkaar weer lekker naar de mond :). Martin zegt dat nu ALLES uit zal komen.. ja dat er 2 complotters zijn die compleet van het padje zijn. Wim heeft het al opgegeven, Andre en de rest van Argusoog volgens mij ook. Dus waar gaat het om? 2 mensen die nog even wild om zich heen schreeuwen en lopen te slaan, zo ongeloofwaardig dat ze redelijk snel worden vergeten :). Mission completed!

 19. Als ik een plotter was, zou dit Swapi-Blog voor mij het paradijs zijn. Heerlijk discussieren met andersdenkenden. Wel jammer dat plotters dit niet doen of kunnen. Het liefst klonteren ze samen om elkaar te troosten tegen de wrede samengezworen wereld.

 20. Ik vind mensen die beweren paranormaal te zijn geweldig in het invullen van alles.
  Of heet dat mind controle?
  Hoe zit het met de vrijmetselaars en rothfamilie?
  Intussen krijg ik het idee dat de vaste kern die satanische complotten ziet, eigenlijk meer op het randje van psychose zit.
  Francis capelle, Ben van de brink,Vrijland,Gepke de leef, Micha kat etc.
  De lijst gaat nog wel even door.
  Ze rollen nu over elkaar heen, en zitten elkaar in de haren..en weten je alles te vertellen over levensenergie..en satanische rituelen..
  Een beetje fantasie is natuurlijk niet verkeerd.
  En kennis opdoen ook niet.
  Maar realiteit/werkelijkheid moet je niet uit het oog verliezen.
  Het lijkt bijna wel een internetsekte met de queeste naar de waarheidsbevinding..

  • TheyKnew: “Wat ik wel constateer is het ontbreken van cruciale informatie zoals het vermoedelijke tijdstip van overlijden, wat wel handig zou zijn bij de vraag; “Waarom Anass pas de volgende dag is gevonden en waar hij in die tussentijd geweest is?” Daarbij maakte Frank de Groot in het interview nog een foutje door een tussenzinnetje; “Mits er spraken zou zijn van een dader of daders.” en daar hebben wij niet mee te maken, want de conclusie is zelfmoord. Dus waar mijnheer Frank de Groot zich zo druk over maakt dat er gevoelige informatie in dat rapport staat, begrijp ik niet zo goed. Ik begrijp wel dat hij zich druk maakt over het feit dat er gevoelige informatie ontbreekt in het rapport.”

   Ja, in het rapport ontbreekt inderdaad cruciale informatie. Dat komt ook omdat het onderzoek nog wel gaande is. Dat zijn protocollen, i.v.m. eventuele daderkennis en valse bekentenissen. Zoals praktisch in elke zaak gebeurd. Daarom vind ik ook de argwaan wel terecht over een zelfmoord, dat zo stellig werd gezegd.

   • Zelfmoord is volgens mij niet benoemd, maar wel dat er geen sprake was van een misdrijf.
    Volgend mij mogen ze de doodsoorzaak zelfmoord niet noemen uit privacy voor de familie.
    Maar goed.. Anass zou dus (op de plek waar men aan het zoeken was)vermoord en of gedumpt zijn?
    Dat is op zich niet logisch.
    Ik acht het waarschijnlijker dat hij niet direct gevonden wou worden, of aan het dwalen is geweest tijdens de zoekactie, maar goed.. speculeren ia anders dan feiten presenteren, en de feiten zullen best wel zijn medegedeeld aan de familie.
    (Moeder en zusje treden niet naar buiten, maar de vader uit Marokko wel.Er is ook bij Vrijland te lezen dat Anass hulp kreeg na traumatische ervaring tijdens de vakantie?)
    Of je zelfdoding kunt respecteren en accepteren lijkt me meer aan de nabestaanden.
    Ik denk dat Vrijland (zich opwerpt als familie) en dit hem op gaat breken.
    Maar goed, ik ben niet helderziend..

 21. theyknew zegt:
  maart 18, 2013 om 13:48

  swapichou zegt:
  maart 18, 2013 om 00:06

  “Nou ik slik uiteraard geen pillen, heb ik ook sowieso geen diagnose voor. Jij wel lees ik tussen de regels door. Jammer dat je ze niet slikt, het zou misschien kunnen helpen. Verder sta ik morgen op en doe wat met wat voor mij belangrijker is dan wat dan ook. Wat ga jij doen…? En welterusten.”

  Nee, ik slik ook geen pillen, neem ook geen vaccinaties.
  En wat ik vandaag ga doen is jou nu uitleggen dat je in een valletje bent getrapt.
  Mia had het nog enigszins door, maar miste het cruciale punt, maar jij heb je door mij laten manipuleren door niet verder door te vragen over Pieterburen. Dat was niet Pieterburen, maar Buitenpost. Door jou onder druk te zetten ben ik dus in mijn opzet geslaagd. Dat zal ongetwijfeld ook met Jasper zijn gebeurd, wij hebben je DNA gevonden op PD dus ben je daar geweest en het enige wat Jasper zich kan herinneren is dat hij het weiland is uitgelopen, het hek is doorgelopen (wat er in 1999 nog niet stond) maar van de dubbele verkrachting/moord weet hij niets. Maar zij hebben toch mijn DNA op het PD gevonden, dus ik moet daar wel geweest zijn. Arme Jasper, arme swapichou.
  —————————————————————————————————————————–

  Hahah die Joop “theyknew”, je bent in mijn kuiltje gevallen!
  Ik wilde aan Swap en de anderen laten zien hoe jij en je collega-complotters omgaan met de materie.
  Jij had een fout gemaakt door Pieterburen te noemen terwijl het Buitenpost had moeten zijn, maar je wilde je fout niet toegeven.

  Nu kom je opeens met een kulverhaal om ons te laten zien hoe geslepen je volgens jezelf wel niet bent, en dat Swap zich door jou heeft laten manipuleren en dat hij in een valletje is getrapt.

  Nee Joop, blijf niet kronkelen. Als je een kerel bent dan geef je je fout gewoon toe.
  Niet steeds om de keutel heendraaien dat schaad je geloofwaardigheid.

  • Ik kon de val ook niet ontdekken, want als administrator kon ik al 100% bewijzen dat de reactie zeker niet ge-edit was. Voordeel als je op openbaar wordpress.com domein zit en je niet met de database kunt knoeien… Dus.. beetje mislukt Theyknew.. Ik sta open voor allerlei theorieën maar ben te praktisch ingesteld vrees ik.

   • Het is zelfs nog meer aantoonbaar dan het DNA bewijs van 99.9%.. Oke, laat ik je dan die 0.05% geven. Ik zou in dienst kunnen zijn van WordPress.com.. Kan met 99,95% aantonen dat dat niet zo is.

   • Ik vind het wel interessant wat Theyknew heeft gedaan.

    Want ook ik twijfel best wel eens vaak aan de capaciteiten van ….. ‘mensen’ eigenlijk (in het algemeen, of het nu OM is, recherche, politie, of gewone burgers). Mensen maken fouten, waar gehakt wordt vallen spaanders. Dat kan licht zijn maar ook heel zwaar, dat is ook wel gebleken in de zaak van Ina Post (gisteren uitgezonden door Brandpunt) of de 6 van Breda. Er worden wel degelijk fouten gemaakt en ik denk dat het goed is dat mensen daar tegen in opstand komen (alleen de manier waarop is niet altijd goed denk ik, en daar spui ik ook mijn mening over).

    En je moet, denk ik ook, niet alles klakkeloos aannemen. Doe ik ook zeker niet. Maar er is een verschil tussen zelf dan maar theorieën bedenken of een gezonde achterdocht en de feiten op een rij zetten. Gelukkig begint Theyknew niet over satanische rituelen en pedonetwerken. Ik denk dat hij achterdocht heeft.

    En dat hij een verschil van mening heeft over het verhaal van Geke (in de zaak van Vaatstra) met mij, dat accepteer ik. Ik ga die discussie ook niet aan, omdat mijn mening daarin te sterk is en die van hem, dus dat wordt in cirkeltjes draaien. Hij gelooft het, ik niet, we kunnen het beiden niet bewijzen.

    Het interessante aan zijn actie vind ik wel dat hij zich al in zijn handen wrijft, terwijl ik al een minuut later dacht.. Ik heb gewoon bewijs (100%, hoefde het niet verder te onderzoeken, was onmogelijk). En zo denken de politie en de recherche ook. Als zij alle theorieën zouden moeten onderzoeken die in verschillende hoofden komen (wat menselijk is) zou nooit een zaak opgelost worden. Dat kan gewoonweg niet. Dus ze pakken protocollen, sluiten voornamelijk dingen uit. Dat daar dus wel eens dwalingen tussen zitten is heel kwalijk, vaak wel toe te schrijven aan incapabel werken, dat geef ik toe, maar ver buiten de feiten gaan is gewoon niet mogelijk. Wat voor nut heeft het om iets te gaan onderzoeken wat je 100% kunt uitsluiten?

    Ik weet dat dit heel zakelijk klinkt, zo bedoel ik het niet echt, maar zo is hoe ik het zie.

    • Ik vind het maar kinderachtig, ik zie ook totaal het nut er niet van in. Natuurlijk niet scherp van mij om volkomen over het spelletje heen te lezen en daar kan en mag je best een beetje geniepig over hinniken als je dat een superieur gevoel geeft maar verder zie ik het nut niet hoor. Zal wel aan mij liggen 🙂

     Maar goed het geeft tenminste weer gesprekstof.

   • Xara zegt:
    maart 18, 2013 om 16:16

    “Ik vind het wel interessant wat Theyknew heeft gedaan.”

    Ja, vond ik eigenlijk ook wel.

    “Want ook ik twijfel best wel eens vaak aan de capaciteiten van ….. ‘mensen’ eigenlijk (in het algemeen, of het nu OM is, recherche, politie, of gewone burgers). Mensen maken fouten, waar gehakt wordt vallen spaanders. Dat kan licht zijn maar ook heel zwaar, dat is ook wel gebleken in de zaak van Ina Post (gisteren uitgezonden door Brandpunt) of de 6 van Breda. Er worden wel degelijk fouten gemaakt en ik denk dat het goed is dat mensen daar tegen in opstand komen (alleen de manier waarop is niet altijd goed denk ik, en daar spui ik ook mijn mening over).”

    Heb jij mijn reactie aan “vrouwentong” gelezen? Één fout kan ik bestempelen als een fout, met twee neem ik ook nog wel genoegen. Maar als fouten een structureel karakter gaan krijgen, dan spreken wij niet meer over fouten, maar over bewust beleid. Ook dat zijn mensen, Xara.

    “Het interessante aan zijn actie vind ik wel dat hij zich al in zijn handen wrijft, terwijl ik al een minuut later dacht.. Ik heb gewoon bewijs (100%, hoefde het niet verder te onderzoeken, was onmogelijk).”

    Ja en nu wrijf ik weer in mijn handen. Wat heb jij voor een bewijs, nadat het DNA van de verdachte(n), in “veiligheid” is gesteld, wat is er toen mee gebeurd? Heb jij bewijs dat er met de grootst mogelijke zorgvuldigheid mee is omgegaan? Niet besmet is geraakt? Of ga jij daar alleen maar vanuit? Het enige bewijs wat jij kan hebben is een Saddam Hoessein; “We’ve got him” gevoel.
    Wij praten tenslotte over een 14-jarige periode waarin 1700 fouten bij het NFI zijn begaan!

    “Wat voor nut heeft het om iets te gaan onderzoeken wat je 100% kunt uitsluiten?”

    Daar heb ik een leuk verhaaltje over.
    Er was eens een overheidsinstantie die onderzoek moest doen naar het instorten van een gebouw. Uit dat onderzoek kwam de conclusie, dat dat gebouw was ingestort door brand en andere schade. Op de vraag of zij ook hadden gezocht naar explosieven was het antwoord, nee. Omdat, wat er niet is hoeven wij ook niet naar te zoeken, het bespaart tijd en belastinggeld. Een gevoelig argument, nietwaar Xara? Maar ja, je hebt altijd van die eigenwijze mensen die een gezond wantrouwen tegenover de overheid hebben en besloten een eigen onderzoek te doen en dat waren gekwalificeerde mensen, laat daar geen misverstand over bestaan. Uit dat onderzoek bleken er wel degelijk sporen van explosieven te zijn! Wat nu, Xara?

    • We verschillen van mening over de Vaatstra zaak. Jij hebt jouw mening, ik de mijne, komen we niet uit.

     Echter, ja, er zijn veel fouten gemaakt, maar dat betekent niet dat ik achter alles iets zoek of eigen theorieën in een 4 sprong ga ontspruiten.

     Je haalt nu 9/11 erbij.. dat is een beetje flauw, omdat een groot deel van Europa daar twijfels daar bij heeft. Lijkt me van een iets andere orde en je weet dat ik daar ook niet in geloof. Maar dat is wel erg off topic nu..

  • Hallo Mia,

   Tja, dat is dan jammer voor je dat ik je net voor was. 😉 Daarnaast moet ik je helaas teleurstellen en dat het inderdaad een bewuste “fout” van mij was om jullie aan het twijfelen te brengen en in die opzet ben ik geslaagd. Hoewel jij nog bijna roet in het eten dreigde te gooien, wist ik dat met intimidatie te pareren. Dank daarvoor. Je zal je nu zo ongeveer hetzelfde voelen als Jasper, denk ik. Ik begrijp je reactie daarom volkomen dat jij het bestempeld als een kulverhaal, ik zou zo ook gereageerd hebben dat is een natuurlijke menselijke reactie. Tja ik ben nu eenmaal een schaker en die kunnen buiten slim, ook geslepen zijn. Dat heeft mij in het spel veel overwinningen gebracht.

   O en dossierkennis heb je paraat, dat moet je niet eerst op te hoeven zoeken om er zeker van te zijn dat ik “fout” zat. 😉

   • Joop, ik feliciteer je pas op 15 juni dat is omdat je dan 60 jaar oud bent geworden en
    niet omdat je zo’n slimme en geslepen schaker WAS 😉

   • Mia zegt:
    maart 18, 2013 om 19:10

    “Joop, ik feliciteer je pas op 15 juni dat is omdat je dan 60 jaar oud bent geworden en
    niet omdat je zo’n slimme en geslepen schaker WAS”

    Ik vind het best, maar weet je wel zeker dat je de goede Joop hebt? Ik ben pas 43 en hoop in september 44 te worden. Ik zou, als ik jou was, een andere Joop proberen, er zijn er zoveel.

   • Je vergeet mij nog Joop, ik zag al meteen dat het niet klopte, kostte me minder dan een minuut (want kan als administrator dat meteen 100% bewijzen.. dus geen aantekening in dossier), dus hoezo in de handen wrijven? Ben ik nu een goede rechercheur of ben JIJ iemand die een valse bekentenis aflegt, omdat je geen daderkennis hebt?

  • Moet toegeven dat ik nog niets daarvan heb gelezen of heb gezien (persoonlijke omstandigheden), heb alleen 5 minuten het nieuwsbericht op nu en nujij.nl gezien en het gehoord in het nieuws vanochtend vroeg. *val ik toch ook beetje door de mand* 🙂

  • Kan wel herinneren dat ik een paar jaar geleden daar iets over heb gelezen. En ja, moet eerlijk zeggen, als dat soort dingen snel in het nieuws komen, neem je dat eerst als waar aan.

 22. De discussie wordt wat te ingewikkeld voor mij. Ik vind wel dat we onze gast Theyknew, goed moeten behandelen. Op zijn minst laten zien dat hij welkom is, in tegenstelling tot de gastvrijheid op de plotterssites tov ons critici..

  • Vind ik ook… Plotters zijn meer dan welkom hier … de regels hebben we uitgelegd en we zijn het (dacht ik) allemaal eens. Bannen gebeurt alleen door Xaar of ik en alleen als het ECHT te ver over de schreef gaat. Verder bewerken we enkel comments om de ‘taal’ te wijzigen naar iets wat acceptabel is voor mens en wet. Toch? Of begreep ik het verkeerd?

 23. ik moet het vandaag er wel bij je uittrekken… ik heb namelijk geen tijd (en zin) om die hele video terug te kijken, wellicht kan je iets zeggen over wat de mening van de familie was aldaar voor de camera ? Nog enig onthullend nieuws vernomen lieve Xaar ?

 24. Hahaha, lieve Xaar ben ik ineens? *bloos* 🙂

  Ja, heb het net afgekeken. Was interessant. Wist eerlijk gezegd niet dat het vanmiddag werd uitgezonden. Mijn moeder vertelde het aan de telefoon dat ze daar vanmiddag naar hadden gekeken en dat ze het best in twijfel trok dat hij echt zelfmoord had gepleegd. Ik met mijn nuchtere kijk zei toen nog dat het ook toevalligheden kunnen zijn en dat het wel zelfmoord zou kunnen zijn.

  Maar: na het interview begin ik aan mijn zinnen te twijfelen. Ik vind dat de familie recht heeft om te weten wat er is gebeurd. In die zin heeft lijkenpikker Martin gelijk. Jammer dat hij het alleen voor zijn eigen gewin, exposure doet.

  Korte samenvatting: zusje vertelt dat Anass met zijn toekomst bezig was, hij was inderdaad niet de meest populaire persoon op de school, maar had goede band met de leraren en ging met plezier naar school. Op de basisschool werd hij wel veel gepest.

  Familie beklaagt zich voornamelijk over het verkrijgen van informatie en terecht denk ik. De uitslag zelfmoord werd wel heel snel gegeven.

  Raar detail vond ik ook dat moeder en zusje Anass ineens ook kwijt waren in bieb. Kan duiden op pesters die hem meenamen? Maar goed, moet ik het filmpje nog een keer kijken.

  Vader heeft het over blauwe plekken, maar vind ik niet overtuigend. Kan ook door val of door lijkvlekken zijn. Hij vertelde dat ook alle 10 vingers blauw waren, net alsof iemand daar iets had gedaan. Dat lijkt me onwaarschijnlijk. Zijn verstikkingsvlekken denk ik.

  Ik hoop dat de politie het onderzoek goed zal uitvoeren en dat er, wellicht, nog een autopsie kan worden gedaan. Dat hier een luchtje aan zit ben ik nu ook wel van overtuigd.

  • Jeetje, waar ben ik beland, dadelijk word ook ik nog een complotter vanwege het meezuigende effect. Gelukkig zijn wij er, hele lieve Xara, om je te beschermen.. De onkreukbare Swapichou himself en mr vrouwentong, alias Rachid, bijnaam, de plotterhunter, dat zijn mannen waar je op kan rekenen *bloos*

  • Nee er klopt iets niet. Er was een ‘trigger’ voor de zelfmoord, wat die was? Ik denk niet dat hij vermoord is, maar ook dat zou kunnen. Politie houdt namelijk terecht informatie achter m.b.t. daderkennis, het kan, ik acht het onwaarschijnlijk echter. Maar wellicht dat er een delict heeft plaatsgevonden voor de zelfmoord, zo een jonge fragiele jongen moet ondanks al zijn problemen over het randje geduwt zijn.

   • oh, oh, we worden ook een complotter in deze zaak :).. maar er klopt echt iets niet, sorry Rachid :).

    Maar kan inderdaad nog toeval zijn, en die blauwe plekken zijn, naar mijn inziens, wel veroorzaakt door de val.

    Maar toch klopt er iets niet.. Ik denk, eerlijk gezegd, dat hij is belaagd door een stel pesters (die 3 jongens die getuigen hebben gezien). Hij is niet sexueel misbruikt, dat denk ik niet. Hoop dat ze deze zaak voor de familie nog wel open gooien, want te veel losse eindjes.

 25. Ik weet niet of de familie vanuit de media werd ingelicht.
  Niet netjes indien het zo ging.
  Maar waarom Anass begraven bij twijfel?
  *Kan cultuurding wezen*
  Een second opinion en mogelijk in Marokko lijkt me dan wel een mogelijkheid.
  Opgraven, vanwege 2de onderzoek lijkt me erg vervelend en pijnlijk, maar wel noodzakelijk.

  Tuurlijk kan Anass onder bedreiging aangespoord zijn tot uitvoering zelfmoord/verhanging.
  Lijkt me dan wel dat er meer speelde dan onschuldig pesten, mocht hij idd eerst klappen hebben gehad van het groepje, dan is de kans wel groot dat er 1 gaat praten.

 26. De halfbroer ( 21) woont in Leidschendam, de vader in Marokko.
  Ik weet niet of er meer halfbroers en zussen zijn bij vader in Marokko of in NL.
  Maar vreemd is wel dat je als betrokken vader ver weg gaat wonen.
  Beroep van vader is onduidelijk.. eerst arts of chirurg? later zakenman.(onbekend waarin)
  In ieder geval minstens 2 huwelijken achter de rug, en minimaal 3 kinderen maak ik op.

Reacties zijn gesloten.