Het beest van Oudwoude

jasper-s-marianne-vaatstraDe complotters blijven maar doorgaan op hun eigen theorie, geen fiets, dus geen moord door Jasper. Als ik het lees krijg ik een gevoel van machteloosheid.

Ze houden gewoon een moordenaar de hand boven het hoofd. Tegelijkertijd krijg ik ook een gevoel  van boosheid, jegens Jasper. Hoe heeft hij ooit het zo lang verborgen kunnen houden. Zo’n gruwelijke daad. Waarom nooit naar de politie gegaan? Want laten we eerlijk zijn, het is een gruwelijke daad!

article18_3

Zijn advocaat (Vlug) heeft nog wel compassie met hem. In een interview vroeg een verslaggever of Jasper S. ook naar de politie was gegaan als er wel 1 van de vorige verdachten zou zijn berecht. Ja, zei Vlug. Ik geloof daar niets van.. ik denk niet dat Jasper dan ook naar de politie zou zijn gegaan. Het ‘net’ sloot om hem heen, het is een grefo.. sorry… en die zijn (naar mijn mening) heel vaak niet te vertrouwen. Of ga ik nu te ver? Denk het wel.

169 thoughts on “Het beest van Oudwoude

 1. Oh ja die 1700 fouten waar zo mee geschermd wordt, is een piepklein percentage op een enorme hoeveelheid. Deze foutenmarge is geheel normaal en het benoemen niet waard. De kans op fouten blijft heel klein, de kans op fatale fouten nog kleiner. Daarom moet er dus ook altijd aanvullend bewijs zijn.

  Op het moment dat er meerdere dna sporen zijn, zoals bij jasper, dan is de kans op een fout verwaarloosbaar klein. De kans dat jouw dna gelijk is aan het sperma, bloed en haren uit het dader profiel, is dermate klein dat je als dader aangewezen kan worden.

  Komt daar ook nog een bekentenis overheen, dat heb je het over een hele makkelijke zaak. jasper is het haasje. Ik heb nog wel respect voor deze man dat ie alles bekend heeft. Dat zie je nl zelden.de

  En dus TheyKnew, sorry maar ik vind je opmerking over die 1700 fouten, manipulmanipulatie. Want je zegt er bewust niet bij op hoeveel onderzoeken d

  • @allen zou er de mogelijkheid kunnen zijn dat jasper s een zondebok is om na bijna 14 jaar de zaak af te kunnen sluiten ,het is maar een gedachte!!!
   Er is teveel ruis geweest in de vaatstra zaak om nu alles voor zoete koek aan te nemen.
   Het fietsen verhaal klopt niet het blijft een raadsel en jasper hoeft blijkbaar geen gedetailleerde verklaring af te leggen hoe wat hoe laat enz dus zullen we nooit weten WAAR hij marianne alleen tegen kwam!

   • Het hele fietsen verhaal klopt gewoon wel, maar het zijn de plotters die er een chaos verhaal van gemaakt hebben.

    Marianne zat alleen op de fiets, precies zoals Jasper, Wietse en Spencer verklaard hebben. Daar valt nog geen speld tussen te krijgen.

    En de zondebok theorie, is een soort laatste strohalm van plotters die te koppig zijn om hun ongelijk toe geven. Om iemand in deze zaak te zondebokken moet je een x aantal mensen omkopen. De kans dat dat lukt is te klein,bovendien wordt je er paranoia van om overal iets achter te zoeken. Enn iemand zondebokken die over daderkennis beschikt, dat is simpelweg niet mogelijk. Dat soort verhalen lees je wel op de complotsites en zijn puur en alleen ontsproten aan de fantasie van de vertellers.

   • Er is altijd een mogelijkheid, maar deze mogelijkheid is dermate vergezocht zonder dossierkennis dat hij bijna lachwekkend is. Sterker nog het zou een mogelijkheid kunnen zijn als er geen sprake was van een bekentenis, die inmiddels noch immer niet is ingetrokken of gewijzigd. Noch bemoeit Adele van der Plas zich met de zaak in haar strijd tegen het onrecht, noch ontslaat Jasper S. Jan Vlug, noch protesteert de familie Steringa, noch de familie Vaatstra, noch iemand wie dan ook…

    Enkel een zooitje verloren zielen die dachten dat ze het zo goed wisten weigeren hun wonden te likken. Is ook niet makkelijk als je eigenlijk toch al niets hebt in je leventje.

    Oh, en natuurlijk zal er wel meer bekent worden de komende tijd ….

    Maar 1 klein vraagje… Was het niet veel makkelijker geweest om gewoon te zeggen wij hebben per ongeluk de waarschijnlijke moordenaar van Marianne overgeplaatst en hij is daarna verdwenen….

    Dan zou heel Nederland precies drie dagen schande spreken en daarna glas, plas en alles was zoals het was.

    Zelfs complotters zouden blij zijn!!! Maar ja, helaas er zijn ook integere mensen bij justitie die wel de werkelijke dader voor het gerecht willen brengen, OF Jasper dat echt is, OF hij helemaal alles alleen gedaan heeft, de tijd zal het leren maar het bewijs is daar en ik ben er zeker van dat deze zaak gesloten is voor ieder weldenkend persoon.

  • het is trouwens de schuld van Peter R. de Vries dat Joran van der Sloot het tweede meisje heeft vermoord. Maar dit wisten jullie natuurlijk al… *diepe zucht*.. Het wordt steeds erger.

  • Wel grappig de omschrijving van dit filmpje is “Published on Mar 2, 2013
   Steve Brown vertelt op heldere wijze hoe is gesteld met onze media, justitie en wat nu een rat in pak precies is.” Ik zou nu de laatste woorden veranderen in “kat in bak precies is” LOL 🙂

 2. Ik zal bekennen dat ik de sperma en bloed van Jasper verkocht heb aan het koningshuis.
  Ik vond het wel vreemd, maar goed, koninginnedag op het Loo bij Friso, enzo..
  Nu ben ik hofleverancier, dat dan wel..(K.i.)
  De sperma en bloedbank hebben (zeker in deze tijden) wel rendement..
  Het is altijd wel handig om wat dna van anderen bij je te hebben..
  Je weet maar nooit..
  O, ja.. Friso wou mijn fiets ook hebben, deze netjes opgepoetst, en geruild voor een mooie sportwagen.

   • maar mondje dicht he? Stephanie vroeg vanmiddag nog: het komt toch niet uit Xaar? Ik kon haar geruststellen. We praten hier niet meer over. Mondje dicht, dekseltje op het potje 🙂

 3. Om zelf nog maar even complottertje te spelen: de twee mensen van de verkoop van de boot zijn nu gevonden.. Helaas in het water :(… Dus toch wel een misdrijf. Maar: mensen op nujij geven meteen condoleances aan de nabestaanden.. totaal terecht natuurlijk. Maar…. toch… die moeten misschien wel even uitgeplozen worden. Want… anders zou ik het motief niet zien, behalve… Juist ja.

 4. Xara,
  Peter had een vermissing, geen lijk, geen moordwapen.
  Het werd internationaal wel opgeblazen.
  Maar ik snap niet dat Beth hem geld gaf, snap die hele Beth helemaal niet.
  Indirect gezien werden hem wel de middelen en mogelijkheid gegeven.

  Maar goed.. nu wat anders.
  In mijn directe omgeving lees ik hooguit zeer kleine berichten over verdachte sterfgevallen.
  Pool dood in caravan.
  Ex-Asielzoeker die toch een natuurlijke dood overlijd, en eerst werd opgenomen met flinke hoofdletsel..
  Dat zijn vaak kleine berichten.
  Brute geweldadige roofovervallen.
  Eerlijk gezegd ben ik meer geinteresseerd in de namen en rugnummers van wat er hier loopt aan criminelen dan in Aruba en Peru vastzit.
  Peter heeft goed werk gedaan bij Romy van buuren, etc,maar bij Joran was het een egostrijd.
  En nee, ik ben geen Joranfan.
  Zelf vermoed ik hooguit doodslag.

  • Ben ik met je eens FeeX, ik begrijp jouw gedachten. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik in het begin heb gedacht dat Joran er in werd geluisd. Zeker omdat ik ook mensen ken van Aruba, ook iemand die hem kende. En ik weet dat de politie van Aruba dingen onder tapijt veegt, en hoorde ook dingen over Beth.. En hoe moeilijk het ook voor haar is, zij was ook niet de makkelijkste toen.. Dus toen het bericht kwam vanuit Peru was mijn eerste gedachte meteen: daar zit de FBI achter… Maar goed, later werd ik wel overtuigd.

  • Was ook doodslag, ik geloof absoluut niet dat hij haar / hun met voorbedachte rade heeft omgebracht. Misschien zelfs crime passionnel

 5. Stel dat hij idd er onschuldig is ingeluisd.
  Dan heb ik toch toch liever dat hij vast blijft.
  Ik neem aan dat hij intussen wel zo gehard is
  ( kreeg een reputatie alsof hij een oorlogsmisdadiger was)
  Intussen ontwikkel je wel survivalskills daar lijkt me..
  Het effect lijkt me niet wenselijk.

  Maar het is wel een zaak waarbij de media zeker een grote rol speelt.
  De moordzaak in mei 2007 in ‘ de achterhoek’ is erger.
  Maar summier in de pers.
  Ook doorgesneden keel (en gepleegd door een vrouw.)
  de oxazepam moord.
  http://rechtennieuws.nl/ljn/bd6160

 6. Welkom Anti, dit is een blog waar we respectvol met elkaar omgaan, en inhoudelijk discussieren. Mijn eerste indruk is dat u dat niet van plan bent. Als dat zo is zou dat jammer zijn. En mag je er van mij afgekickt worden.

  • Och laat hem, het is ook tenenkrommend om je mening te geven en er later achter te komen dat heel de discussie ergens anders over ging. Trouwens, waar is ‘zijwisten’ (lol, mijn auto-correct leest zionisten) en die dld we hebben eindelijk huis complotters! Kunnen we dan eindelijk eindeloos zinloze discussies aangaan.

   Het is natuurlijk niet dat complotters voor rede vatbaar zijn.

   • Ik zag jullie comments ook bij ‘ krom recht’ , interessante theorieën, maar schijnbaar moet je daar volgzaam zijn,en nergens aan twijfelen.
    Anders ben je een trol , of heb te weinig kennis om mee te papagaaien..
    Of wordt je door de volgers neergezet als een trol, een ‘ambtenaar in dienst’ of iemand die in het netwerk zit.
    Kortom ben je gehakt voor de volgelingen.
    They knew zag ik ook bij tante Truus, daar stelden we dezelfde vragen, dat was wel frappant.
    Vandaar..
    Overigens wordt het wel tijd dat ik weer aan het werk kom..
    De soap van de doofpotkinderen is eigenlijk wel voorspelbaar..
    Leid wel af van serieuze misbruik..
    Zonder satanische rituelen zijn er genoeg kinderen die prooi zijn, loverboy, asowijken, etc. (Yvonne Keuls schreef er toen al over)
    Maar dat zal wel te gevaarlijk zijn voor deze burgeronderzoekers.. (geen geld bloedlijn elite imperium genoeg om te linken)

 7. *berichtje voor They knew*
  (En doofpotters.)

  De ‘ enige link’ tussen Trushka en de Vaatstra is dat ze vlakbij Jasper woonde..destijds.
  Je zou ze buren kunnen noemen.

  En dat de zaak Tom een Bom was, onder de KLOL en Argusoog gelederen.

  Interessant is wel dat ze zélf jaren de zaak Vaatstra bleef aanhalen, maar (nu) niet ingaat op het feit dat ze buren waren..
  Toeval of frappant?
  Schijnbaar gaf ze Wim ook relevante info over de Vaatstra, (interview zgn Alexia?) terwijl ze zelf ‘ claimt ‘ met Bauke goed contact te hebben (gehad)?

  KLOL en Argusoog en hun eigen doofpotaffaire.
  Er zijn meer vragen dan antwoorden:
  Maar goed, oud nieuws.. is geen nieuws.
  Annas is nu de gekozen doofpotkind.
  Dus dat gaat gewoon door…

 8. En hier gaan we dan…..

  “Over de bekende playboy-aansteker zegt S. dat hij deze nog nooit gezien heeft. #vaatstra
  Expand Reply Retweet Favorite More”

  Wedden?

  Wim kom d’r maar in!

 9. tja,die aansteker..
  Niet een aansteker die netjes en zuinig gebruikt werd,( zoals hij met zijn mes deed) meer 1 die je ergens vind..
  Maar dat vond ik toen ook.
  Dat aansteker verhaal, was voor mij wel een reden om te twijfelen, en me erin te verdiepen..
  Maar goed..dat tasje werd pas na enkele jaren onderzocht..
  Of het dan ook als bewijsvoering kan meetellen..
  Het is wel vreemd, dat wel.
  Maar goed.. ik laat ook overal haar achter, toeval?

 10. En het tamponverhaal..
  Dat heb ik ook eerder gelezen.
  Was het algemeen bekend wanneer ze haar periode had, en wat ze gebruikte?
  Lijkt me dat menstruatie wel tijdens de lijkschouwing naar voren komt.
  Maar het stond al op internet vòòr Jasper in beeld kwam-.
  Ik meende bij ko van dijk, maar deze is weg.
  Daar zitten mijn twijfels..
  Aansteker en tampon.
  vragen, vragen.

  • Ik vind het tampon verhaal wel een goed voorbeeld hoe het plaats delict blijkbaar dus niet op de millimeter nauwkeurig is onderzocht. Een fout van de recherche. Zo zie ik het wel.

   • Tja, het menstruatieverhaal lijkt wel op ‘ daderkennis.’
    Menstruatie is vrij persoonlijk.en ik was het ook vergeten dat ik het ooit ergens las.
    Tot vandaag.
    Het lijkt me toch wel dat honden de tampon konden vinden.
    In hoeverre er een goede team snel ter plekke geformeerd kan worden voor onderzoek?
    Het is inderdaad ‘slordig verlopen’
    Ik kan me ook voorstellen dat het heeft geleid tot een ‘ interne explosie’ daar op diverse fronten.
    Maar goed, achteraf, vanuit mijn toetsenbordproffessie heb ik makkelijk praten..

  • FeeX zegt: ‘twijfels, aansteker en tampon, vragen, vragen’

   Kijk je wel uit, het is besmettelijk. Laat je niet gek maken. Voor je het weet, roep je nog: “Jasper kan het niet gedaan hebben want zijn haartje zat in de aansteker, en marianne was ongesteld”

   😉

   • Nee, denk niet dat FeeX dat gaat denken. En het is zo dat een haartje, zeker na ruige sex (tsja laat ik het maar plastisch zeggen), haartjes alle kanten opvliegen.. Maar slordig vind ik wel dat ze de tampon niet hebben gevonden. Dat was ook in mijn gedachten een puzzelstukje, dat nog geen plek kon krijgen.

    En FeeX: menstruatieverhaal is geen daderkennis, dat was al naar buiten gebracht.

   • Ik ben een doofplotter….of compotter
    Zeer kritische denkers..
    Dat is algemeen bekend..
    Gelooft niet alles, zo maar, en maar zo.
    Vandaar..
    Com potter, of doofplotter.

    Wellicht dat het menstratieverhaal ook uit de dagboek van Maaike komt.
    Maar wel opvallend dat het toen al ter sprake werd gebracht.
    Het voegt niets toe,maar klopte schijnbaar wel.

    * Verder vind ik wel dat er een verschil is tussen kritische vragen stellen, of belasteren van iemand.Het O.M zou daar ook een precedent in kunnen scheppen*

   • Nou ja, dat haartje van Jasper, zou indien Jasper deze gebruikte verschroeid zijn.
    Het is op zich al geblunder van het OM dat er zoveel mandaat nodig bleek om deze verdachte voor de rechtbank te brengen.
    Achteraf speelt die aansteker geen rol, lijkt wel.
    Het mag bijna een wonder zijn dat het gebeurd is, ook, en vooral door Bauke.
    Het heeft wat gekost, ook immaterieel.en veel losgemaakt.

    Er zijn meerdere soortgelijke daden gebeurd, maar nooit zo omvangrijk gegroeid als deze, mede doordat de dader snel gepakt wordt.

    Was Jasper de volgende dag gepakt… dan?? was Marianne nu allang vergeten, en Jasper mogelijk op vrije voeten?
    Zoiets denk ik.??

  • Ik lees de buren vandaag even bewust niet. Dan ga ik mij alleen maar opwinden. En vond de details ook best heftig die ik las vandaag. Ga mezelf daar even tegen beschermen, maak ik me alleen maar boos als ik hun dingen weer lees over het verdraaien van feiten. Kom er wellicht later wel weer op terug… nu ff niet..

 11. Ik heb begrepen dat die Alex dit heeft gedaan om rust voor de Vaatstra’s te geven, Wim blijkt een heel vervelend mannetje te zijn en bleef de Vaatstra’s maar lastig vallen. Als dat zo is dan heeft ze (hij) Wim een gigantische hak gezet.

Reacties zijn gesloten.