Rechtzaak Vaatstra

marianneHet psychologisch onderzoek is afgerond en volgende week is de pro-forma zaak met Jasper S. 

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11845/Moordzaak-Marianne-Vaatstra/article/detail/3398499/2013/02/22/Rechtszaak-tegen-Jasper-S-al-dit-voorjaar-verdachte-niet-naar-Pieter-Baan-Centrum.dhtml . (Mia gaat nog de papieren versie halen, dus wellicht wat meer informatie).

Jasper zal wel op de rechtzitting verschijnen volgens zijn advocaat in het advocatenblad:
http://www.advocatenblad.nl/site/magazine/archief/nieuws/detail/20091350.html

Aanstaande zondag zendt Brandpunt een documentaire uit over, naar ik aanneem, de beschuldigingen jegens de asielzoekers: http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/24-02-2013/fragmenten/vreemdeling_uit_eigen_kring

De complotblogs zullen weer vol staan met rare theorieën, dus genoeg leesvoer 🙂

137 thoughts on “Rechtzaak Vaatstra

 1. De complottertjes (Boublog) hebben het artikel van de Volkskrant al doorgeplaatst.
  Scheelt mij weer een hoop tikwerk 😉

 2. het verhaal in de Volkskrant lijkt me heel duidelijk. Maar ja, ik zie nu al weer op de facebook pagina van Murder of Marianne staan dat de complottertjes het weer niets vinden. Hoe duidelijk willen zij het hebben?

 3. Oh, let niet teveel op het gekibbel van Annet.
  Ze zit mij (en gelukkig ook anderen) geregeld in de nek te hijgen.
  Even happen en dan weer doorgaan met normaal ademen 😉

  • Goed gevonden Mia!

   Dit hebben de complottertjes dus weer NIET vermeld!

   De moeder heeft ook groot gelijk, ik hoor het haar trouwens zo zeggen, als ik het stukje lees, echt een nuchtere Wâldster. En zoals Swap al eerder zei tegen mensen als Dankbaar e.a.: Kappuh nou! Klaske zit er dus ook nog steeds in.

   Lees je trouwens de facebook pagina weleens? Vandaag weer zulke tunnelvisies (vooral mevrouw Mozes -beruchte achternaam in de Wouden- is daar heel goed in) en Fleurtje “ik weet alles” weet nu precies hoe de moord op Anass is gebeurd. Je zult maar met zulke mensen moeten samenwerken als je een baan hebt. Pfff 🙂

   • Xara, heb je een directe link naar die facebook pagina?
    Klaske zie ik af en toe voorbijkomen bij Bou nu onder de naam antje.

  • Service is nu Temporarily Unavailable, misschien dat de complottertjes het toch al hebben gevonden en massaal hebben gelinked ernaar?

   Maar ik heb een kopie, zal even proberen of ik die hier kan plaatsen.

   Hier staat het ook nog: http://www.archiefleeuwardercourant.nl/vw/article.do?id=NDC-20130213-01001010&vw=org&lm=maaik%2Cvaatstra

   Op Boublog geloven ze het trouwens nog niet, iemand zegt vertrouwelijke email te hebben ontvangen van een neef (overigens eind vorig jaar), die zegt dat haar ellebogen en benen gebroken waren “Per mail ontvangen zeer belangrijke en voor Jasper S. ontlastende informatie:
   De methode van afslachten is niet Westers dus ook ik dacht aan het asielzoekerscentrum. Inside info en nooit vrijgegeven voor zover ik weet: haar ellebogen en knieën waren binnenste buiten gebroken en haar keel doorgesneden. Echt heel erg verschrikkelijk zoals dat meisje heeft geleden. Dat is wat ik gehoord heb van haar neef. Al met al een raar verhaal en het begint op een cover-up te lijken. Welke hooggeplaatste heeft zich hiermee bemoeid?”.

   Of het waar is weten we natuurlijk niet, maar zijn conclusie is als volgt: “Wat Jasper Steringa sowieso 100 procent ontlast is dat deze Friese boer nooit een vlieg kwaad heeft gedaan en ONMOGELIJK Marianne Vaatstra zo vermoord en mishandeld kan hebben.”

   Waarom zou Jasper het niet kunnen hebben gedaan. 100 procent ook nog wel! Ik ben ook wel heel benieuwd of hij eigenlijk niet meer op zijn kerfstok heeft. Wat te denken van een paar moorden hier in Groningen? Iemand die 36 km heen en terug rijdt naar de hoeren, 13 jaar lang zwijgt.. Ik ben daar helemaal nog niet zo zeker van..

   • Ik heb dat verhaal al eens gelezen in dezelfde bewoordingen, maar weet zo niet meer waar.
    De boodschap is sturend richting een zgn cover-up, dus kan wat mij betreft in het ronde archief…

 4. Lukt niet Xaar, ik moet mij aanmelden maar heb geen account.

  Zou jij misschien het gedeelte Fries willen vertalen, want misschien dat er hier lezer zijn die de Friese taal niet machtig.
  Ikzelf ben geen echte Fries, versta het wel maar praatsje wordt nix.

   • ja ga ik doen. Ik zal hier ook even de dingen posten die ze op de facebook pagina plaatsen. Ging niet over dit artikel maar meer over de brandpunt uitzending en andere krantenartikelen.

   • Vertaling krantenartikel, van moeder Marianne (heb alleen even het Fries eruit gehaald):

    1: “ik wil geen kaarten en geen aandacht, ik weet hier niets van maar als ze het mij gevraagd hadden, had ik gezegd: niet doen”.
    2: Ik heb medeleven genoeg, hier zit ik niet op te wachten.
    3: Maar Bauke kiest ervoor om in de publiciteit te komen, ik kies ervoor om dat niet te doen.
    4: Het slaat werkelijk nergens op, vindt Maaike Terpstra. “Ik heb er zelf voor gekozen om niet in de publiciteit te komen. Denken ze nu werkelijk dat ik me stil zou houden als me een spreekverbod wordt opgelegd? Er is een verdachte en nu is het aan justitie om de zaak te klaren, dat is niet aan mij. Ik ga mee in de dingen die nu gebeuren.
    5: Van der Veer: “de actie was goed bedoeld, wij maakten ons bezorgd over Maaike. Maar ik begrijp wel dat de familie, na 13 jaar, vindt dat er een einde aan moet komen.
    6: (stukje over Klaske): Maar zij mag ook niets meer zeggen, wij willen zoveel mogelijk vrouwen bij elkaar brengen om moeder Maaike te steunen. Het uiteindelijke doel is om de waarheid naar boven te brengen, maar de doofpot is zooo diep.

 5. Oke, alvast bedankt.
  Zie net dat ik wat fauten in de zinsopbouw heb gemaakt en lezer moet uiteraard lezers zijn.
  Moest weer snel natuurlijk, want straks komen de ‘hongerigen’ thuis en dan moet ik wel de warme hap op tafel staan hebben. 😉

  • snap het, had ik niet eens gezien trouwens :).
   Heb teksten van Maaike vertaald (zie boven).

   Zal hier ook nog even de berichten van facebook plaatsen. Even ruw gekopieerd. Zelfs Wimpie laat weer iets van zich horen haha 🙂

   Betty Mozes

   Jasper S. achtervolgde Marianne Vaatstra
   http://www.crimesite.nl
   Altijd het laatste misdaadnieuws! Crimesite is de grootste misdaadsite van Nederland: journalistiek en actueel. Alles over moord, doodslag, fraude, liquidaties, politie en justitie.
   Delen · zaterdag om 15:06
   Bekeken door 22

   Betty Mozes http://www.youtube.com/watch?v=zTq4mkUO7iQ dit zijn nu dus allemaal leugens? of toch het OM/JUSTITIE!

   Peter R de Vries Marianne Vaatstra 2003
   http://www.youtube.com
   Uitzending 2003 Peter R de Vries over de zaak Marianne Vaatstra. 01-051999 Na ee…
   Meer weergeven
   zaterdag om 15:42 · 1

   Ben van der Kooi Weet je Betty, IK geloof in deze zaak, die nu VEERTIEN jaar oud is,
   zonder een HETERDAAD,
   en ondertussen ZESTIEN eerdere verdachten die in beeld zijn geweest HELEMAAL niemand meer dan alleen alles wat Jasper Steringa zelf STRAKS
   (wanneer??)
   in een rechtzitting, waar ook hij spreektijd krijgt,
   gaat zeggen.

   Iedereen, Peter R. de Vries, Spencer, dhr. Dankbaar, Officier van Justitie, de vader, de moeder, de broer, de zussen van Marianne Vaatstra etc. etc.
   kan wel wat zeggen, maar m.b.t. de schuldvraag over Jasper S. moeten we bij hem zelf zijn.
   En dan zijn we dus afhankelijk van de menselijke factor;
   spreekt hij dan de waarheid, of liegt ‘ie.

   Al de rest, is VEERTIEN jaar na dato eigen inkleuring / speculaties / hypotheses en veronderstellingen.
   zaterdag om 20:28

   Wim Dankbaar Hij fietste soms naar Groningen? Om hoeren te bezoeken? 36 KM heen en 36 KM terug. Dat is minstens 4 uur reistijd. Wat vonden zijn christelijke vrouw en kinderen daarvan? Zijn er ook hoeren gevonden die dit verhaal bevestigen?
   Gisteren om 10:59

   Wim Dankbaar Ik lees ook dat hij Marianne afscheid zag nemen van haar twee “vrienden” toen hij in feite op weg was naar de hoeren in Groningen (op de fiets). Dit was rond half 2 ’s nachts. Hij had dus nog twee uur te fietsen. Laten we schatten dat hij om half 5 weer uit Groningen kon vertrekken. Dan kon hij om half zeven thuis zijn om de koeien te melken. Zou hij zijn vrouw gezegd hebben dat hij de hele nacht weg zou zijn? Sorry, maar dit verhaal heeft haken en ogen, om het mild te zeggen.
   Gisteren om 11:43 · 4

   Betty Mozes dus J.S is omgekeerd nadat hij zag dat ze van haar vrienden afscheid nam..dus die vrienden zouden hem ook moeten hebben gezien…maar waarom dan nooit bij de politie aangegeven dat daar nog een man heeft gefietst (neem aan dat ie gewoon fietste en niet bij tunnel iemand stond op te wachten)
   Gisteren om 12:02 · 1

   Ben van der Kooi @ Dhr. Dankbaar;

   Dan zou hij m.b.t. uw laatste reactie dus zijn gehele nachtrust hebben overgeslagen………

   (???????????)

   Dan zou hij toch op zijn vriendin / vrouw toendertijd wel erg moe en uitgeput zijn overgekomen, toen hij die ochtend vroeg terugkeerde op de boerderij…..

   En waarom naar de protituees, terwijl hij zelf toendertijd ook al een vriendin / vrouw had?

   E.e.a. is natuurlijk nog geen garantie dat dat dus een leugen moet zijn, maar het maakt het inderdaad allemaal wel heel erg onwaarschijnlijk tot volledig ongeloofwaardig.
   23 uur geleden · Bewerkt

   Ben van der Kooi Zowieso is dat hele verhaal van dat protitueebezoek van Jasper S,
   Wim Dankbaar en Betty,
   een soort van ordinaire folder / pamflet van dat huidige onderzoeksteam.

   En zo’n onderzoeksteam, geleid door een Officier van Justitie heeft maar één doel (ZEKER …Meer weergeven
   23 uur geleden · Bewerkt

   Betty Mozes als een slim iemand gister naar brandpunt heeft gekeken…hebben ze dus vanuit justitie toegegeven dat honden naar azc liepen maar om traumatische redenen niet op terrein mochten..daarna wel de toen hoofdverdachte hebben opgepakt maar de meesten weten …Meer weergeven
   7 uur geleden · Bewerkt · 2

 6. LOL, zie nu net dat ik mijn eigen laatste reactie moet approven hahaha. Denk wat is er nu aan de hand. Maar mijn Wifi vloog er blijkbaar uit, en werd toen op wifi van buurvrouw gezet (merk ik zelf niets van). LOL :). Had bijna alu hoedje uit kast gepakt. Niets aan de hand dus hoor, ben het echt zelf! 🙂

 7. Xara, vind je het goed als ik de vertaling kopieeer naar een andere site, want daar blijkt men de Friese taal ook niet machtig te zijn.

 8. Telegraaf
  Jasper S. wil snelle veroordeling door Saskia Belleman en Jolande van de Graaf
  LEEUWARDEN – Jasper S., de 45-jarige boer uit het Friese Oudwoude die heeft bekend in 1999 de 16-jarige Marianne Vaatstra te hebben verkracht en vermoord, hoopt op een snelle rechtsgang.

  Dat zegt zijn advocaat Jan Vlug aan de vooravond van het strafproces dat morgen begint met een pro-formazitting bij de rechtbank in Leeuwarden. „Iedereen is toe aan een snelle afdoening.

  Jasper S., zijn familie, de familie Vaatstra, heel Friesland wil dat. Het moet afgelopen zijn”, zegt Vlug. De advocaat verwacht dat de inhoudelijke behandeling binnen enkele maanden kan beginnen.

  Hij is niet van plan om woensdag om aanvullend onderzoek te vragen. „Van al het onderzoek dat de politie de afgelopen jaren heeft gedaan, leidde 98 procent tot niets. Alles is geprobeerd, iedere steen is omgedraaid. Wat zou er verder nog te onderzoeken zijn?” Het onderzoek naar de geestvermogens van Jasper S. is inmiddels afgerond. Vlug wil niet zeggen wat de bevindingen zijn van de psychiater en de psycholoog, of van het onderzoek naar zijn leefmilieu.

  Lees alle details in De Telegraaf van vandaag

 9. Vandaag dus de pro forma zitting. Ook iets bekend over het moordwapen (een zakmes). De broer van Marianne zat in DWDD vandaag. Na alle informatie durfde ik even de complotters te lezen.. en het verhaal bij hen blijft het zelfde. Het moet en zal een asielzoeker hebben gedaan. Er zei zelfs iemand dat Jan Vlug terug krijgt wat hij nu doet (in negatieve zin). Nou lekker dan.. en mensen die een moordenaar de hand boven het hoofd houden krijgen het denk ik 3x zo hard terug.

  • ja ik word er ook misselijk van.. Ze blijven maar volhouden! Hebben ze nooit gedacht van .. goh ik houd een moordenaar de hand boven het hoofd?? Vrouw van Jasper zoekt hem af en toe nog wel op in de gevangenis, niet meer elke week. De bewijzen en het geloof begint nu te komen. Wat moet het vreselijk voor die familie zijn :(…. Het is gewoon zo, bij mij is in ieder geval elke twijfel weg.

   Jasper bleek trouwens niet betrokken te zijn bij de moorden in Groningen op de prostituees hier. Cold case team hier in Groningen heeft DNA vergeleken.

  • oh… en die bekentenis is door Vlug ingesproken… Nou ik denk dat Jasper het volgende maand allemaal vertelt in de rechtzaak. Denk dat de complotters dan hypnose e.d. gaan verzinnen. Jeetje, en dat in de breins van toch niet heel domme mensen. Dat maakt me soms bang. Als het nu hele domme mensen waren…. maar dat zijn het niet eens die het geloven. Psychische stoornis.. ja dat wel.. Tunnelvisie.

 10. Helder objectief en informatief.
  Dit is wel een uiterst bizarre moordzaak. dat zeker.
  Ik heb WD al eerder vermanend toegesproken over zijn bejegening.
  Mijn vraagtekens geuit over de diverse getuigenissen die niet overeenkomen.
  Bij Boublog was men ook niet blij met mij.

  Tja..
  Het verdiend ook geen schoonheidsprijs dat Jasper al die jaren zo dichtbij zat.
  Vanachter mijn toetsenbord ben ik wel overtuigd dat het eerder had gekund.
  Een miljoen dna vergelijkingen,
  De 3( rode) haren..
  Al die ingestoken tijd geld en procedures.
  Het blijft bizar, in alle opzichten.

  Eerlijk had ik ook iemand verwacht met meer verleden, bloeddoorgelopen ogen,flink behaard,
  ( Het was volle maan?)
  Ik kijk ook films..

  Maar goed.. het (b)lijkt dus anders.
  Hoe hij een dubbelleven heeft kunnen leiden, tja, stille wateren he..
  Met diepe afgronden.

  Opvallend is nu wel dat de groep nu is verhuist richting Wassenaar..

  • Ik vind me helemaal in je reactie Feex, viel me ook al op dat bepaalde complotters redelijk stil werden.

   Wat niet verlet dat ik wel verbaasd was dat Bou ineens een comment van mij toeliet. Het is overduidelijk dat Jasper het wel heeft gedaan. Hoe triest ook, ook voor zijn familie.

   Maar denk dat zelfs de complotters er niets aan kunnen doen. Al proberen ze het nog wel heel sterk, dat is best moeilijk te begrijpen..

 11. De reactie van Wim
  Ik zit de familie Vaatstra helemaal niet na te trappen. Volgens mij verlies je het perspectief een beetje. Ik word bedreigd en zwart gemaakt door sommige leden van de familie Vaatstra. Wat ik probeer te doen is hen aan het verstand peuteren dat ze nu een onschuldige boer en zijn gezin voor de moord van Marianne verantwoordelijk maken. Als hij onschuldig is, en dat is hij, dan mag ik daar best een bepaalde inspanning voor rechtvaardigen.

  “En Johan, het klinkt misschien hard, maar het gaat mij niet eens om de moordenaars van je zusje. Het gaat mij om de klootzakken van justitie die die moordenaars beschermen en jullie al 13 jaar bedriegen en nu zelfs een collega-Fries ten tonele voeren om de schuld op af te schuiven.”
  “En als je daar ook nog maar enigzins aan twijfelt, vraag je dan af hoe Jasper Marianne dubbel kan hebben verkracht in zijn eentje. Anaal en vaginaal. Stel je even voor hoe dat dat gegaan is. Ik kan het niet. Hij was dus nog niet klaargekomen vaginaal, had nog steeds een stijve en besloot toen nog even anaal aan zijn gerief te komen?”

  Ik vermoed dat hij nu hier zit..
  http://martinvrijland.wordpress.com/
  Ook daar..
  gefilmd op de plek, zonder bloemenzee?
  (omdat de plek niet toegankelijk is,vanwege het stuikgewas)
  Vermoord worden of een lijk dumpen kan wel ongemerkt, maar zelfmoord niet?
  En hij heeft de zelfmoordprotocol niet opgevolgd..
  ??
  Het zou bijna lachwekkend zijn , indien het niet zo triest was..
  Je zou het bijna lijkendiefstal noemen.

  • Die Martin begint nu inderdaad de rare klets van Micha en Wim over te nemen. En ik ben het met je eens dat ze over het lijk van een ander hun gellijk proberen te halen. Stel he? Wat redelijk duidelijk is… dat Jaseper het heeft gedaan.. dan houden die mensen dus de hand boven het hoofd van een moordenaar. Dat is best wel triest!

 12. mrpettjo:
  28 februari 2013 op 17:58
  Xara schrijft stukjes op onderstaande trollensite:
  Het is bijna voorbij met het Vaatstra complot.
  Posted on januari 24, 2013door swapichou
  Eind Februari begin Maart krijgen we antwoorden – Niet dat dit veel zal uitmaken voor de gekkies, maar toch!
  https://swapichou.wordpress.com/2013/01/24/het-is-bijna-voorbij-met-het-vaatstra-complot/
  Niet over druk maken dus..
  Beantwoorden

  Vandaar..dat ik nu hier zit.
  Je promotieteam doet goede pr.

 13. De verdachte is niet de persoon van wie ze gedacht hadden..
  Hij past niet in’ het denk plaatje’
  En ja..eerst de moordenaar en iedereen die mogelijk info hadden zwart maken, is wel in tegenstelling tot de nu gekozen techniek.

  Wim meent dat iedereen zich bij hem moet verantwoorden.
  Toch levert hij op zijn blog het bewijs dat de getuigenissen niet kloppen.
  Luister naar Geke en lees de datum in de panorama.
  Weet jij precies wat een voor jou onbekende(n) een half jaar geleden deed?
  En ze slikt medicatie voor manischedepressie?
  Geke telefoon verklaring http://rechtiskrom.wordpress.com/2012/12/09/site-opnieuw-aangevallen/
  Panorama na 25 okt uitgegeven


  http://www.nujij.nl/algemeen/zaak-vaatstra-getuigen-geke-spreekt.20193212.lynkx
  Geke alweer, anders verteld
  Alexia en Ali
  http://www.nujij.nl/algemeen/zaak-vaatstra-de-intake-van-ali-in-het-piw.20192552.lynkx

  Etc….etc,
  Alhoewel berichtgeving Om en media ook ruimte liet voor speculatie.

  • Yep, we hebben die stukken ook gelezen en gehoord. En wat ik vooral opmerkelijk vind is dat mensen zoals Fleur op elke site zegt.. Marianne kan daar niet hebben gefietst!! Punt! Want Geke (inderdaad die) heeft anders beweerd.. Zo vasthoudend, dat begrijp ik niet. Ik heb ook altijd gezonde twijfels, maar zo overtuigd van 1 dame.. nee…

 14. Wellicht dat ze er liep?
  Met fiets aan de hand?
  Of deze zelf had weg gezet?
  Gezien de banden lek waren?
  En ze dronken genoeg was om niet bang te zijn.
  Dat de fietsen bij Geke stonden… niet bij paradiso, of bij het flitske.
  Dat Spencer haar in vertrouwen nam.
  Dat ze de sabotage zag, de ontdekking, de ontvoering..
  Wist hoe laat er Stephanie sex had?

  Maar goed..op koninginnenacht denk ik dat ze minder nuchter zijn?
  Volksfeesten in kleine dorpen moet je niet onderschatten.
  OOk niet de roddel..
  Ook verrassend dat er in die (reli)hoeken er toch gretig aftrek is naar harde porno.
  ( bron postorderpornobedrijf)

  (Ik geloof niet in sprookjes)

  • De banden waren niet lek, dat hebben de complotters bedacht. Ik denk dat het is gegaan zoals Jasper S. heeft verklaard. Ze is bij haar vrienden weg gereden.. en hij was op zijn fiets ‘zijn gedachten aan het leeg maken’ pff.. en hij is haar achterna gereden, scheelt weer 34 km naar Groningen.

   • En ik denk dat ze ruzie heeft gehad met haar vriendje Spencer, hij had ook heel snel een ander vriendinnetje. Sommige getuigen (hoe betrouwbaar dat ook is geweest) hebben ook gezegd dat ze ruzie hadden hadden in de discotheek. Wrong time, wrong place.

  • En ja, dat verhaal van Geke geloof ik niets van. Die Stephanie was ook al veel eerder thuis. Ik vind het heel kwalijk dat Wim ‘stalker’ en kornuiten haar zo lastig hebben gevallen. Dat meisje was nog zo jong toen ze iets heel naars meemaakte en dan krijg je van die gekkies achter je aan.. die je maar belasteren. Dat vind ik ook minstens zo erg in deze hele zaak. Om nog maar niet te spreken wat Micha later heeft geuit over drankflessen en het OM (maar ja, dat zijn maar woorden).

 15. Wim
  Jij kiest ervoor, te bemoeien met,het overkomt je niet.
  Je kunt eruit stappen, en jezelf beschermen, je woont er niet.
  Dat is om te schamen, wat jij nu bewerkstelligd in hun leven.
  Je geeft ze zelfs orders.
  Vraagt om de mogelijke moordenaar/verdachte te beschermen?
  Sick!
  Omdat jij je eigen belang voorop stelt?
  ‘Welk eigenbelang stel ik voorop dan? Als zich voor je ogen een groot onrecht voltrekt, kun je er altijd voor kiezen om je er niet mee te bemoeien. Hoewel dat in sommige gevallen nog strafbaar kan zijn ook.
  Ik besef heel geode dat deze familie slachtoffer is, maar de familie is nu ook fout bezig zonder het te beseffen, door een onschuldige man als dader te bestempelen nog voordat hij een eerlijk proces heeft gehad en zichzelf niet kan verdedigen. Maaike is de enige van de familie die bijna net zo zeker weet als ik dat Jasper de dader niet kan zijn. Ik mag dan best via haar proberen om een inspanning te leveren om dit onrecht te corrigeren. Er staan dan altijd mensen klaar om je te betichten van gebrek aan fatsoen en andere handelingen die niet door de beugel zouden kunnen. Het gebrek aan fatsoen en moraliteit zit wat mij betreft bij Justitie die de echte daders een vrijgeleide gaven, de familie en Nederland al 13 jaar beliegen en bedriegen en nu een onschuldige burger de schuld in de schoenen proberen te schuiven.’

 16. Ja,
  mijn post werd ‘ gecensureerd’.
  Of kon niet geplaatst worden vanwege cyberaanval.
  overigens ik ben geen ict er, zeker niet.
  Maar er zijn wel ict ers die met simpele foto wel ver komen.
  Een 3 d maken zeg maar
  Berekeningen neus oog etc.
  Vraag niet hoe.
  Ali bla.bla..
  De tijdlijn zoals in de van den hurkzaak ik ook graag had gezien.
  Wim is slordig als home made miljonair ict..

  Ik ben blij met je links, het was nooit mijn bedoeling om me in de Vaatstra zaak vast te bijten.
  Er zijn nog meerdere en onbekende, oudere en nieuwere onopgeloste zaken, maar dit is de meest omvangrijke.
  wat het gekost heeft, is niet in waarde uit te drukken.
  Maar heeft zeker een prijskaart.

 17. ‘ Ik mag dan best via haar proberen om een inspanning te leveren om dit onrecht te corrigeren. Er staan dan altijd mensen klaar om je te betichten van gebrek aan fatsoen en andere handelingen die niet door de beugel zouden kunnen. Het gebrek aan fatsoen en moraliteit zit wat mij betreft bij Justitie die de echte daders een vrijgeleide gaven, de familie en Nederland al 13 jaar beliegen en bedriegen en nu een onschuldige burger de schuld in de schoenen proberen te schuiven.’

  om dat via publiek forum te doen?
  Maaike kon zelf niet bellen?
  Mailen?

  Wim en pownewslink ben ik kwijt.
  Maar hij is niet blij met onverwachte bemoeienis..
  Nog meer mail

  En ik vraag me ook af waarom jij je eigen grofheid als vanzelfsprekend normaal beschouwd, naar anderen.
  Andersom stoort het jou, inbreuk in je privacy.
  Excuus lijkt me op zijn plek daar.

  Ik zie dat niet als een inbreuk op privacy. Wiens privacy? Het zijn de daders geweest die direct en op een ongekende manier een inbreuk op de privacy van Marianne hebben gemaakt. En daarmee dusook op de rest van de familie. Ik heb Maaike na deze mail ook een excuusje gemaakt, maar dan uitsluitend voor het in beeld brengen van hoe Jasper S Marianne dubbel verkracht zou moeten hebben.

  From: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
  Sent: donderdag 29 november 2012 10:18
  To: ‘Maaike Terpstra’
  Subject: Sorry Maaike

  Ik ging wellicht wat te ver in mijn vorige mail. Maar ik ben ook zo boos over het onrecht en het bedrog dat ik met lede ogen aan moet zien.

  Mvg

  Wim.

 18. Daarna in een reactie bij boublog Wim(P) ben ik uitgekotst..
  Was ineens door de wol geverfd.. ipv naïef..

 19. Waarvoor hij excuus maakt aan Maaike vergeet hij ook nog..
  ???
  ‘ Maar ik ben ook zo boos over het onrecht en het bedrog dat ik met lede ogen aan moet zien.’
  En dat in MIJN POSTVAK??
  Dat snap ik niet goed..
  Lijkt me ‘ geval erg slordig..’
  ?
  Maar wat Wim met ZIJN lede ogen aan moet zien.
  Lijkt me bijna een bizarre erotische fantasie.
  Maar goed..
  Mijn visie, is speculatie.
  Ik ken geen van de betrokkenen.

  Geen feiten, maar als 16 jarige weet ik wel dat je je zowel sterk als kwetsbaar kunt voelen/opstellen.
  Ik ben geen fan van Peter r of monarchie.
  Denk dat pedofilie niet klassegebonden is.
  Ben niet religieus.

 20. Als Wimp verstand had, had hij zijn theorie onder de loep gelegd en objectief bekeken.
  (Waarom stond de fiets niet bij het flitkse/paradiso honderden meters verder, etc)
  Als Wimp stond voor gerechtigheid, had hij nu niet de verdachte vrijgepleit.
  Als Wimp respect had gehad, had hij geen stalkgedrag vertoont, en privacy van anderen kunnen respecteren.

  Ik denk niet dat hij de ballen/besef heeft om oprechte excuus aan te bieden aan de familie.
  Wat er niet in zit komt er niet uit..

   • mm weet niet TheyKnew. Ik kan soms wat bot over komen, maar ik sta wel open voor discussie.

    Maar ik voer wel vaak mijn comments met harde statements of humor, en ik moet nog een beetje wennen aan de denkwijze van de mensen die nog steeds een totaal andere theorie aanhangen inzake de Vaatstra zaak. Misschien is dat te hard voor hen en sla ik ook weleens iets te ver door. Kan ik me ook wel iets bij voorstellen.

    Maar ik heb meestal wel het hart op de tong en na de discussie kom je daar wel vaak uit. Wat ik merk bij de ‘complot-blogs’ (sorry voor het woord), nemen ze die tijd niet.. en word je meteen gebanned. Dat is wel jammer.

    Hier wordt trouwens niemand gebanned en mag je ook je kritische noten leveren. No problem. Discussie is goed!

   • “mm weet niet TheyKnew. Ik kan soms wat bot over komen, maar ik sta wel open voor discussie.”

    O, is dat zo? Daarom probeer je op het blog van Bou over te komen als het “begrijpelijke type” en op dit blog is het wel leuk om haar belachelijk te maken! Evenals de opmerkingen over André Vergeer. Wat hebben jullie voor onderzoek gedaan naar de moord op Marianne? Let me know, and surprise me!

    “Wat ik merk bij de ‘complot-blogs’ (sorry voor het woord), nemen ze die tijd niet.. en word je meteen gebanned.”

    Wie ben jij dan wel om het woord ‘complot-blogs’ in je mond te nemen? En met ‘sorry’ neem ik geen genoegen, dan moet je met wat beters komen.

   • @theyknew: om op je eerste antwoord te antwoorden.. We werden echt meteen gebannend, al voordat er iets bekend was!

    Sommige mensen dachten meteen dat het het duidelijk was, zonder dat het nog duidelijk was. Wij hebben onze twijfels gebracht en meerdere mensen.. kan wel zeggen alle andersdenkenden (met ook een eigen mening) werden meteen gebanned.

    En ook vooral die gebeurtenissen waren voor ons redenen om te lachen.. sorry.. we werden ineens in dienst gesteld bij het AIVD, justitie etc…

    Ook vanavond weer de radio uitzending gehoord en het lijkt alsof jullie alles omdraaien.. Er zijn bekentenissen (zoals ik al eerder zei, word ik juist steeds ‘bozer’ op Jasper) maar het wordt omgedraaid.. ze kan daar niet hebben gefietst.. Wat is dat toch trouwens dat jullie steeds die asiel zoekers de schuld willen geven en pedo-sexuele-dingen aan willen dragen.. ik begin daar ook enge gedachten van te krijgen.. Rechts-extremisme? Kun je je dat voorstellen?

    Probeer je daar ook eens in te verdiepen… En ze hadden het steeds over satanistische dingen in die uitzending vanavond… maar geloven niet in God… Ik ben humanist.. Dat is heel lastig hoor. Maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik de Boeddhistische opvattingen van Zeevat wel oke vond..

    Maar desalniettemin vind ik jullie opvattingen over de Vaatstra zaak echt niet deugen.. Ik denk gewoon echt dat Jasper het heeft gedaan en daar wil ik best over discussiëren maar niet met drogredenaars.

 21. Er is nu een uitzending bij Argusoog met Andre Vergeer (DNA-deskundige gnagna) en Arend Zeevat over de Marianne Vaatstra zaak. Mis het niet, het is kostelijk.

  • inderdaad weer opmerkelijk. Rosalie van Zessen wordt er weer bijgehaald. Dat is helemaal ontkracht dat hele verhaal.

   • Ah, Demmink wordt er ook weer bijgehaald :). En er woonde een Ali in de Kerkstraat. Is ook een niet veel voorkomende naam… dus moet wel kloppen.

   • Er is niets kostelijk aan de moord op het meisje van 16. Maar er is een dader, het DNA spreekt boekdelen, hij heeft bekend, daderkennis, bekentenissen naar zijn familie. Ik snap dat jullie denken dat het anders is gegaan, maar ondertussen word ik steeds ‘bozer’ op Jasper.. Vanavond had ik ook een gesprek met iemand over de verklaring van Vlug.

    Een verslaggever vroeg of Jasper zich had aangegeven als 1 van de 16 verdachten voor hem wel was veroordeeld. Vlug zei meteen, ja dat had hij gedaan. Ik denk van niet!

    Iemand die zoiets doet, zo gefrustreerd is over zijn ‘bedrijf – overgenomen van zijn pa’ en sexuele driften heeft!! Ik word steeds bozer op Jasper.

    Gruwelijke moord en nee, daar is niets kostelijk aan. Wel aan de rare theorieën van de mensen over satanistische praktijken e.d… Kun je dat ook begrijpen, dat we dat een beetje lachwekkend vinden? We hebben verschillende meningen daarover.

    Niets mis mee, ik heb dat nooit aangevallen op de persoon, dus ik snap die ban ook niet. Ik heb alleen andere mening en ook in een debat moet je gewoon mensen weleens kunnen aanspreken, en dat kunnen zij verweren, maar dat gebeurt nooit op die blogs. Dan heb ik de info niet gelezen, misschien heb ik wel meer info. Dus dat vind ik jammer, maar ik zit er ook niet echt mee ofzo.

  • Hee, dat is toevallig, mijn buurvrouw heet ook Ali! Maar die lijkt in de verste verte niet op DE Ali. Heb je nog meer van die leuke grapjes?

 22. Xara, bedankt weer voor alle mooie links, heb me kostelijk vermaakt. In het algemeen is het mooi dat deze moord kan worden afgesloten en Marrianne haar rust krijgt die een dode verdiend. Discussie blijft natuurlijk altijd mogelijk. Ik zie een FeeX,die is nieuw voor mij, maar van harte welkom. En theyknew, sportief dat hij de moeite neemt om ons te bezoeken, want wilde best met je in discussie, maar dat gaat alleen zo lastig als je gelijk op alle ‘plotter’sites verbannen wordt, en heus niet vanwege schelden,discriminatie of bedreigingen, nee een ban omdat je anders denkt. En gelijk als een Trol wordt neergezet. Ik hoop dat er nog meer mensen komen om hier op een faire manier en zonder ban-dreiging in discussie te gaan.

 23. Alleen al de vraag wat zo kostelijk is aan de moord op een meisje en niet willen zien dat ik bedoel dat het gesprek tussen Zeevat en Vergeer kostelijk is zegt alweer genoeg over de complotters.
  Complotters nemen zichzelf zo serieus, werkelijk schitterend. En ja, als je tegenspreekt op de diverse sites, dan richt de club zich tegen jou. Als ze iets niet kunnen weerleggen is dat de schuld van de tegenspreker.
  Ik ben al lang geleden gestopt met tegenspreken en volg de optredens van de “onderzoekers” en wikipediadeskundigen nu voor mijn vermaak. Het is echt hilarisch om te horen en zien wat mensen allemaal zonder enig logisch verband aan elkaar kunnen plakken.
  Verbazingwekkend en kostelijk. Ik vind het nog steeds jammer dat Micha Kat niet meer optreedt met zijn aanhang en zijn megafoon. Dat was echt tophumor. Ik weet nog goed hoe Micha Kat met zijn megafoon tegenover een kraker met een megafoon kwam te staan op het Zaailand. Zoiets kan een cabaretier niet bedenken, echt niet.

 24. Nou ja zeg, heb ik hier een ban?
  Al 2x gereageerd, maar niet toe gelaten.

  De complottertjes hebben de site toch niet overgenomen? 😉

  • Nee je zat in de spamfolder, echt heel bizar… Ik snap er geen reet van.

   @Xaar, kunnen we dat niet uitzetten? Van mij hoeft er namelijk niets gemodereerd te worden en als het te ver gaat kunnen we altijd editten.

 25. Nog maar eens een poging, maar dan met een andere link.

  Anoniem had het over een megafoon waar Kat z’n gejammer in kwijt kon.
  Ooit gezien hoe deze aan z’n einde kwam.
  Ene ‘Ali’ Houssin was het krolse gejammer van onze Kat goed zat.

 26. @ They knew.
  Er wordt snel een waardeoordeel gevormd, als je niet dezelfde theorie aanhangt.
  Tuurlijk werd het hoog tijd dat de dader(s) gepakt werd(en)
  Dat hij niet in jullie profiel past, en dat hij daarom onschuldig moet zijn, dat vind ik krom geredeneerd.
  De familie en zgn getuigen natrappen is ook wel een beetje volksgericht.
  Arrogant te denken dat vanachter internet je over alle feiten beschikt..en de gehele waarheid kent.
  Ik ken die niet, maar stel dat er idd een machtige lobby erachter zat..
  Dan was het logischer en makkelijker haar te laten verdwijnen., zonder daderspoor, etc.
  Lijkt me makkelijker dan 13 jaar omkopen, vervalsen , bedreigen etc.
  Tuurlijk heb ik nog wel vele vragen bv de aansteker, en tasje dat later??? is onderzocht.
  Wel ben ik van mening dat het ook een blunder is, dat hij zo dicht onder hun neus zat.
  Een alleenstaande asielzoeker aanwijzen als dader was logischer/makkelijker, lijkt mij.

  Dat verhaal van Geke.. ze poetst ergens waar regelmatig zware criminelen komen?
  2 vermoorde kinderen ( naamloos) en Jolanda Meijer etc.
  Ik vraag me af in welke kringen ze omgaat, of waarom ze een loslippig persoon persoon in dienst namen..Ik zou daar niet mijn werkzaamheden willen doen.
  Maar goed, ze is niet bang..
  En heeft een haarscherp geheugen, want ik weet niet wat vreemden een half jaar geleden deden, of vertelden.
  Wel vreemd dat ze niet bang is voor die criminelen, maar niet ingrijpt bij vandalisme voor haar eigen woning..
  Dat na het lezen van de Panorama het duidelijk werd.
  Lijkt mij wel dat ze onder een steen leefde na de moord.
  Ventielen opsturen per post??
  Jonge meisjes beschuldigen,stalken.
  Ik heb het verhaal al enkele x gehoord, maar dit komt op mij over als roddel in een sfeer van alcohol , of zo.
  Met een zware laag van racisme en vooroordelen, afkeer en getrokken eigen conclusies
  Op dat verhaal is jullie hele theorie gesteund.
  Rosalie van zessen.. die 10 jaar zwijgt? is ook ontkracht.
  Net als die Ali, maar jullie passen niet jullie visie/versie aan, dikken het aan.
  Wat die Isabel dan gezien heeft, is me ook onduidelijk, wel dat ze in levensgevaar is?
  Al met al..noem ik dit kokervisie.

  Waarom per forum de familie natrappen?
  Respectloos!

 27. Elk artikel/zaak waar Micha etc nu aan gelinkt is, wordt nu bij voorbaat al als onzin bestempeld.
  Begrijpelijk.
  Een doodlopende weg7spoor volg je niet.

Reacties zijn gesloten.